-
Πέρασε τα 1500 χλμ και αρχίσαμε να το ανοίγουμε.. Κάτι που παρατήρησα με το AGS που δεν είχα διαπιστώσει με το Σελέριο στο τέστ ντράιβ είναι ότι έχει σχετικά 'ακραία' ανταπόκριση στο βύθισμα του πεντάλ του γκαζιού.
Δλδ αν είσαι πολύ soft πραγματικά αλλάζει πολύ ομαλά και γρήγορα (κάτω απ τις 2000 στροφές) όπου κινείσαι πραγματικά οικονομικά και αθόρυβα.
Αν τώρα γίνεις αρκετά αποφασιστικός στο γκάζι 'κρατάει' τις στροφές πάνω από 3-3.5 για να αλλάξει με αποτέλεσμα να κινείσαι μεν γρήγορα αλλά όχι αθόρυβα. Η μέση 'οδός' όπου θα αλλάζει κάτω από τις 2,800-3,000 αναζητείται..
Κάπως έτσι εξηγείται και το 5.6 λ/100χλμ που έκαψε στο 3ο τεπόζιτο με αποκλειστική οδήγηση της γυναίκας μου και αρκετά επιθετική -
Δοκιμη του Suzuki Ignis GL+ Auto, σήμερα το πρωί. Θετικές οι πρώτες εντυπώσεις του αυτοκινήτου με το AGS, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς εσύ στο κιβώτιο για να υπάρξει μια αρμονική συμβίωση με το αυτοκίνητο. Δυσκολεύτηκα αρκετά στην λειτουργία του αυτόματου στο σταμάτα ξεκίνα στο πήξιμο του κηφισσού αλλά στον ανοικτό δρόμο τόσο το αυτοκίνητο όσο και το κιβώτιο λειτουργούν άψογα. Εάν βέβαια ανεβάσεις στροφές ένας ενοχλητικό θόρυβος ακούγεται στην καμπίνα αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα. Μέσα στην πόλη το Ignis διαπρέπει τόσο σε ευελιξία αλλά και μπορείς να βρείς εύκολα να παρκάρεις. Τα σαμαράκια και τις ανωμαλίες του δρόμου τις καταπίνει αβόγγητα και περνάει καλύτερα απο μέρη που ακόμη και μεγαλύτερα suv κοπανάνε. Εάν εξοπλιζόταν με το 6άρι αυτόματο θα το αγόραζα σήμερα κιόλας αλλά τώρα μπαίνω σε σκέψεις και σε νέες αναζητήσεις.
Υ.Γ Η τιμή που πήρα για το Suzuki Ignis GLX Auto με μεταλλικό χρώμα και δώρο συναγερμό, αισθητήρες περιμετρικά και spoiler ήταν στα 15950 με το κλειδί στο χέρι.
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Εάν βέβαια ανεβάσεις στροφές ένας ενοχλητικό θόρυβος ακούγεται στην καμπίνα αλλά αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα.ωτοασπίδες;
-
Αλλάζεις τον τρόπο οδήγησης σου, αγαπητέ
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Αλλάζεις τον τρόπο οδήγησης σου, αγαπητέΔηλ σε ανοικτο δρομο δεν περνας τα 100-110;;;;καπου εκει πρεπει να εχει τις 3000rpm και να αρχιζουν τα οργανα....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αλλάζεις τον τρόπο οδήγησης σου, αγαπητέ
Δηλ σε ανοικτο δρομο δεν περνας τα 100-110;;;;καπου εκει πρεπει να εχει τις 3000rpm και να αρχιζουν τα οργανα....
Αυτό που λέει ο grimm23 ισχύει, αν προσαρμοστείς στο κιβώτιο δεν θα σε προβληματίσει πουθενά
Η δική μου εμπειρία από ένα πήγαινέλα στη Χαλκίδα είναι ότι μέχρι τα 120-125 - περίπου 3,400 στροφές - τα πράγματα είναι μια χαρά - δλδ δέν τίθεται θέμα να μην ακούς τους συνεπιβάτες σου κλπ. Μη ξεχνάμε ότι αυτό είναι και γενικά το όριο ταχύτητας και ότι πρόκειται για ένα αμαξάκι 3.70 - σχεδόν μεγέθους aygo, vw up κλπ και αρκετά ψηλό.
Γνώμη μου, το αυτοκίνητο για δεύτερο όταν υπάρχει μεγαλύτερο είναι σούπερ. Αν το θέλει κανείς για πόλης,οικογενειακό,ταξίδια, τζιπάκι και SUVάκι μαζί δεν κάνει -
Οικονομικός ο βενζινοκινητήρας αλλα αν έβγαινε και με τον 1.3 mtj θα ήταν καλύτερα!
-
Τελικά μετά από 6 περίπου τεπόζιτα μπορώ με ασφάλεια να πω οτι η μέση τιμή της κατανάλωσης (στην αντλία) είναι στα 5.5 λίτρα/100χλμ - κάτω όριο τα 5, πάνω τα 6 τα οποία όμως δύσκολα πιάνονται
-
Κατέβασα το Ιγκνις Κρήτη λόγω μεγέθους (παρκάρισμα στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου) και γενικά τα πήγε μια χαρά - έσπασε σε 2 συνεχόμενα τεπόζιτα το φράγμα των 5 λίτρων (624 και 630 χλμ με περίπου 31 λίτρα)
Μεγάλο + τα συρόμενα πίσω καθίσματα με τα 500+ λίτρα πόρτ μπαγκάζ
Στα μείον το 'ζόρισμα' με 4 άτομα και φούλ AC σε παρατεταμένες ανηφόρες .. -
παρότι σε μερικούς από εμάς δεν αρέσει το νέο ignis τα πάει αρκετά καλά σε πωλήσεις (719τεμ στον 9/2017) !!
7ο σε πωλήσεις στην κατηγορία του !!
( Έμενα μου αρέσει πολύ η εμπρός και πλάγια όψη και συνηθίζω την πίσω)
7ο σε πωλήσεις στην κατηγορία του !!
-
Ενημέρωση προς κατόχους. Δωρεάν αλλαγή αμορτισέρ με μαλακότερα - οδηγία του εργοστασίου - όχι ανάκληση.
Σπεύσατε, λύνει ένα απ τα λίγα θέματα του αυτοκινήτου -
Αν επιτρέπεται τι πρόβλημα έχει με τα αμορτισέρ;
Πριν ένα μήνα περίπου πέτυχα σε βουλκανιζατέρ στο Χαλάνδρι καινούριο Ignis που του άλλαζαν αμορτισέρ.
Μου έκανε εντύπωση και κοντοστάθηκα για λίγο και χάζεψα. Από ότι κατάλαβα γυναίκα το οδηγούσε και είχε πάει με τον άντρα της για ευνόητους λόγους. -
Αυτό που μου είπαν απο το Σφακιανάκη είναι ότι συγκεκριμένες παρτίδες φόρεσαν εκ παραδρομής (?) σκληρότερα αμορτισέρ απ ότι προβλεπόταν αρχικά για το αυτοκίνητο. Θέμα ασφάλειας η εγγύησης δεν υφίσταται με τα αμορτισέρ που φοράει ήδη, γι αυτό και δεν πρόκειται για οδηγία ανάκλησης
-
Πολύ περίεργο το όλο θέμα.
Και πως μπαίνουν δηλαδή σε διαδικασία αλλαγής;
Περιμένουν να 'διαμαρτυρηθεί' κάποιος πελάτης ότι τα αμορτισέρ είναι 'σκληρά';Και όποιος δεν διαμαρτύρεται ή δεν γνωρίζει ότι υπάρχει αυτό το θέμα κάνουν τους κινέζους;
-
Τα αμορτισερ ειδικα πισω ηταν πολυ σκληρα, σχεδον πηδαγε στα σαμαρακια. Αρκετος κοσμος πιστευω θα το ειχε αποκλεισει για αυτο το λογο, ειδικα αν ειχε δοκιμασει και το panda. Λογικα θα πιεσαν το εργοστασιο οι αντιπροσωποι και παλι καλα υπάρχει υποστηριξη.
-
Κατανοητά όλα αυτά, αλλά τι πάει να πει 'ότι δεν είναι οδηγία του εργοστασίου δηλ. ανάκληση';
Δεν έγινε λάθος εκ' παραδρομής;Δεν καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κατανοητά όλα αυτά, αλλά τι πάει να πει 'ότι δεν είναι οδηγία του εργοστασίου δηλ. ανάκληση';
Δεν έγινε λάθος εκ' παραδρομής;Δεν καταλαβαίνω.
Οταν πάω να μου τα αλλάξουν θα μάθω περισσότερα και θα ενημερώσω. Βασικά ειδοποιούν αυτούς που πάνε για το πρώτο σέρβις, εμενα το πήγε η γυναίκα μου γι αυτό δεν έμαθα τι ακριβώς συμβαίνει από πρώτο χέρι.
Το πιθανότερο είναι όπως είπε κι ο φίλος παραπάνω ότι υπήρξαν παράπονα για 'κοπάνημα' κυρίως πίσω και η εταιρεία έκρινε ότι αυτή θα είναι μια κίνηση που θα το βοηθήσει εμπορικά και αξίζει να αναλάβει το κόστος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας η δυσλειτουργίας δεν μπορείς να το εμφανίσεις σαν ανάκληση -
Μάθε καμιά πληροφορία γιατί δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια περιστατικά.
-
Σχετικα με το θεμα των αμορτισερ εχει γινει αναφορα στο οτοκαρ.
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... de-quality
Τωρα αν το τεστ αποφυγης εγινε με τα νεα μαλακοτερα αμορτισερ, δεν γνωριζω.
Παντως εναν ρυθμο τον εχει! -
Έχω το Ignis (1.2 GL+). Ομολογώ ότι γενικά μου έχει φανεί να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης (!) μέσα στις λακούβες της πόλης από το Vitara diesel Allgirp GL+ που επίσης έχω. Μιλάω για τα συνήθη σαμαράκια και όχι για μεγάλες λακούβες (όπου τα μεγαλύερα λάστιχα του Vitara κάνουν διαφορά). Επίσης μου έχει φανεί και πιο 'δεμένο' και συμπαγές. Μου κάνει εντύπωση αυτό με τα πίσω αμορτισέρ, θα το παρατηρήσω και θα γράψω. Άλλωστε είναι από το φθινόπωρο του '17, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει τα 'λάθος' αμορτισέρ αν αυτό ισχύει.
Suzuki Ignis II