-
Εντάξει...καλίω από τα γέλια...δεν υπάρχετε!! Μου φτιάξατε την ημέρα...αχαχα!!
Να δω τι θα λέει ο γάτος όταν ο Φανς πάρει κάνα Τουότα Χαημπριντ...
-
Εντάξει...καλίω από τα γέλια...δεν υπάρχετε!! Μου φτιάξατε την ημέρα...αχαχα!!
Να δω τι θα λέει ο γάτος όταν ο Φανς πάρει κάνα Τουότα Χαημπριντ...
Θα πάρει το τριο μηδεν μηδεν οκτω (που λογικά θα έχει παραλάβει μέχρι τότε) και θα κάνει μπατιλίκα στην πλατεία Μπουρναζίου ως κλασικός κάτοικος πιτζεον και στοουν σιτυ, φωνάζοντας ' Πηρε Τουότα Χαημπριντ,Πηρε Τουότα Χαημπριντ'
-
Απο εδω και περα μονο με γαντια τα τιμόνια του group. Οργιο κανονικο.
-
Οκ, εισαι android, οποτε τα θυμαμαι καλυτερα αυτα.
Οταν σε καλει καποιος, θα πρεπει στην κεντρικη οθονουλα (αν εχεις αναλογικα οργαν με MFD στο κεντρο) ή σε ενα σημειο των ψηφιακων οργανων να φαινεται οτι σε καλει το Χ νουμερο. Τοτε πατας το κουμπακι οκ (ειναι στον δεξι σου αντιχειρα) για να δεχθεις την κληση.
Οταν μιλας με τον φαν-χανς και αρχισει να σου λεει προστυχιες, του λες ενα 'α να χαθεις ανωμαλε' και στη συνεχεια πατας παλι το ιδιο κουμπακι (ΟΚ στον δεξι αντιχειρα). Αν σου αρεσουν οι προστυχιες, αλλα πρεπει να μιλησεις λιγο με το γραφειο, πατας το κατω βελακι και μετα οκ και μπαινει σε hold. Μετα αφου κλεισεις με το γραφειο, συνεχιζεις να λες ερωτολογα με τον χανς. Νομιζω οτι αφου κλεισει το 2ο τηλεφωνο, σε επαναφερει στο πρωτο (αυτο που ειχες σε hold) αυτοματα.
Δηλαδή ρε παιδιά, ο τύπος παρακάτω έπαιζε συνέχεια με τα διπλά κουμπάκια στο τιμόνι επί μιάμιση ώρα, ή είχαν άλλα κόλπα καλύτερα τότε οι μπέμπες;
-
Ταινιαρα! Ειχα παει να την δω σινεμα.
Ναι επαιζε με τα κουμπακια Εχουν και το idrive οι bmw, αλλα αυτο απλα ειναι ενας κυκλικος επιλογεας πισω απο τον λεβιε ταχυτητων. Τωρα θα εκανε δουλιτσα με φωνητικες εντολες, αλλα η ταινια ειναι, του 2013 οταν δεν ηταν τοσο συνηθισμενα τα android auto / apple carplay.
-
μια μερα ακομη με το φαου η προχθεσινη, εχω πλεον ματαξαναβγαλει το γκραντ να πινω τον φρεντο χαλαρα ακομη και αν σταξει. ο φρεντο. το ξαναλεγω, καλο αμαξι αλλα σαν κλητηρας: κανει τη δουλεια. παρατηρησα ενα βασικο προβλημα που το ειχα ξεχασει: στη ραμπα του παρκιν οταν βγαινω προσεχτικα, αγκαζος, αν δωσω τερμα απο αγκαζος πνιγεται και σβηει. και αν σβησει μετα θελει πατιναρισμα μεχρι μυρωδια βρωμικης καλτσας για να βγει. πρεπει να παρω φορα για να εβγω με τη μια. σαν να πνιγεται κατω απο 1800 αρπιεμ. που μαλλον υπευθυνοι για αυτο ειναι το βαρος, η μακρυα σχεση, οχι γαμου, και η μαμα μου που οπως ολες οι μαμαδες θελουν 19αρες ζαντες και μεγαλα λαστιχα. το αυτο ακριβως θεμα ειχα με 1.8 σιβικ ατμο, με πρινς γαλλο 508, με φοκους 1.6 που δεν ανεβαινε καν και το αφηνα οξω, με άι 116, με βιτ ντηζελονι, με 1.5 χιεστα μαζουτ, με ιμπιθα 115, με κορσα μαζουτι 1.5 και καμποσα ακομη. ομως το βιτ 1.4 αερας απο παντου. και το ψοφιο κατα τα αλλα γκραντ βιταρα με τα τεραστια λαστιχα. οπως και το κλιο. και η ντί άι η λαντσια. το πιο τραβηχτικο απο ολα το βιτ 1.4. σε σημειο που καθως περναγα κατω απο τη γκαραζοπορτα παταγα το κουμπι να κατεβει σιγουρος οτι θα βγει επανω. θα το εκανα και με το γκραντ αλλα περναει τσιμα-τσιμα η σχαρα με τις λεντομπαρες στα 240 σαντιμετρια της πορτας. για τα αποδελοιπα ανεβαινω πρωτα απανω και αρχιζω να παταω βριζοντας το κουμπι να κλεισει, πρεπει να αλλαξω και μπαταριαι τις εχω απο το 2008. το ετος οχι το γκέικο το περιπτερο.
-
Μπραβο στο βιταρα, αλλα εχω την εντυπωση οτι μαλλον τον μηχανικο να καταριεσαι που ειχε την ιδεα να κανει ραμπα με τοσο μεγαλη κλιση, παρα τα αυτοκινητα! Εχω πετυχει ραμπες σε πολυκατοικιες που με πιανει ιλιγγος μονο και που τις βλεπω. Δεν πλησιαζω καν κοντα γιατι με πιανει υψοφοβια. Αν εχεις καποια τετοια σπιτι σου, τι να σου κανει το αμοιρο το αμαξι;
Απο περιεργεια, ποια ακριβως εκδοση εχεις; κινητηρας; κιβωτιο; δικινητο ή τετρακινητο; ισως να εχεις ηδη πει, αλλα συμπαθα με το ξεχασα. Οταν ξεκινησες για τις μιλφατες ζαντες και τα fkk, τα ξεχασα ολα οσα (ισως) ειχαν ειπωθει νωριτερα
εχω το 1.5 δικινητο dsg και δεν εχω παρατηρησει τετοια θεματα, αλλα πιθανοτατα δεν εχω πετυχει καμμια τετοια ανηφορα. Απο αυτες που σε κανουν αντρα
-
γατος ειμι και ουχι ανδρας. 1.5 130 act, δικουνο προφανως, αρ λάιν του 2020. η μπαρα ειναι αβερετζ μπαρα πολυκατοικιας ελληνα εργολαβου λαμογιου και ιδια με ολες της γειτονιας τουλαχιστον. και το τιγκ 'τρεμει το κορμακι του και λιγοθυμαει' γενικα σε εντονες κλισεις, σαν να μην εχει τιποτε να δωκει. και ειναι χειροκινητον και ουχι ντιεςτζι οποτες πρεπει ο γατοζ να ενεργησει πανω στο συμπλεχτη και οχι η γερμανικη, ειναι η αληθεια εξαιρετη οσο λειτουργει, υλοποιηση του διεςτζι. γενικως την αναβασις αυτη την εχω κριτηριο ευκολιας οδηγησης. και τα φέιλ ειναι αμετρητα. ουχι μονο του τιγκ. εκπληξις ηταν πραγματι το νιου βιτ που ανεβαινε αερα, αληθεια οτι η πρωτη του σε οφ ροαντ σκαρφαλωνει, και οχι του παλιου γκραντ που τα κυβικα του δινουν οτι χρειαζεται. επισης εκπληξις το 1.5 κλιο και εξαιρετα αρνητικη ηταν τοτες ο 1.8 ατμοσφαιρα σιβικας. φοβος και τρομος το φοκους 1.6 του 2008, επρεπε να ξεπαρκαρει πρωτα συγκατοικος, να μου καμει χωρο να παρω πολυ φορα αλλιως χαμογελο του παιδιου και ρομπα των μιλφατων.
επι των πρακτικων, ειναι τετοια τα σουβια ως κατηγορια που προκαλει τετοιες πρακτικαι ερωτησεις και ουχι παθους, καταναλωσις ειναι καπου στο 11.8 δικη μου και 10.3 στο λονγκ ραν. δικα μου καπου 200 και συνολικα 14 χιλιαρικα. ειναι οντως τοσο ψηλα?
επισης, με αναμμενα το φωτα το βραδυ απο τον αισθητηρα, στο άουτο ρυθμισης, οταν τραβηξω το μοχλο των φλασιων εμφανιζεται ενα φως με ενα Α στη μεση μπροστα και κατω στην μεσαια οθονουλα. γουατ ις δις?
-
επισης, με αναμμενα το φωτα το βραδυ απο τον αισθητηρα, στο άουτο ρυθμισης, οταν τραβηξω το μοχλο των φλασιων εμφανιζεται ενα φως με ενα Α στη μεση μπροστα και κατω στην μεσαια οθονουλα. γουατ ις δις?
Λογικά είναι το Auto High Beam Assist, δηλαδή να ανάβουν τα μεγάλα φώτα αλλά να σβήνουν μόνα τους εαν έρχεται αυτοκίνητο από απέναντι. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά κάτι τέτοιο μου κάνει.
-
Ναι..... Το εχει το swift..
Χαρη.....
-
Το A ειναι αυτο ακριβως που ειπε ο φανης. Ενεργοποιειται πανω απο ταχυτητα 50km/h και αναβει η μεγαλη σκαλα οταν δεν υπαρχει προπορευομενο ή απο την απεναντι κατευθυνση αυτοκινητο. Δεν ειναι τοσο καλο οσο τα matrix, οπου μενουν συνεχεια ανοιχτα τα ledακια που δεν τυφλωνουν τους αλλους, αλλα καλυτερο απο το τιποτα. Το εχω δοκιμασει σε εθνικη και πηγαινε πολυ καλα. Σε ορεινη διαδρομη δεν με βολεψε, διοτι το οριο των 50km/h μου φανηκε σχετικα υψηλο. Σε επαρχιακο δικτυο τα παει καλυτερα.
Η καταναλωση εξαρταται απο τις διαδρομες που κανεις. Αν εισαι χαλαρος εθνικη στα 120km/h, μπορεις ανετα να κανεις ταξιδι με 6.5l/100km. Αν εισαι ανεβα-κατεβα πατησιων, θα δεις 10-12l/100km. Νομιζω ολα τα βενζινοκινητα της κατηγοριας, καπου εκει παιζουν. Οσοι επιτυγχανουν καλυτερες καταναλωσεις, απλα κανουν πιο μεγαλες διαδρομες με λιγοτερο σταματα-ξεκινα και μεγαλυτερη μεση ωριαια ταχυτητα. Εχω ακουσει οτι ο 1.2 130ιππων της PSA οτι ειναι αρκετα οικονομικος, αλλα δεν εχω ιδια αποψη επι του θεματος.
-
Σε εμενα σε στροφές αφηνει καποιες φορες, οχι παντα μισο δευτερολεπτο, μεχρι να επιλεξει την μεσαια σκαλα απο την μεγαλη και καποιοι μου παιζουν φωτα και αμεσως τοτε μονο του χαμηκωνεο τα φωτα. Γενικα δεν κανεις τιποτα εσυ.
Αλλες φορες παλι πιανει τα φωτα των αλλων που φαινονται πριν την στροφη οπως φωτιζουν το τοπιο και επιλεγει τη μεσαια νωριτερα. Παντως σαν κινησε σε επαρχιακο εχεις μονιμα την μεγαλη σκαλα και οταν μπαινεις σε περιοχες με σπίτια σβηνει μονο του ακομα και αν δεν υπαρχει αυτοκινητο απεναντι. Διαβαζει τα φωτα των σπιτιων και του δρομου. Πολυ καλο γενικα.
Εχω την αισθηαησ πως σε εμενα λειτουργει και κατω απο 50 χλμ/ωρα.
-
Σε εμενα σε στροφές αφηνει καποιες φορες, οχι παντα μισο δευτερολεπτο, μεχρι να επιλεξει την μεσαια σκαλα απο την μεγαλη και καποιοι μου παιζουν φωτα και αμεσως τοτε μονο του χαμηκωνεο τα φωτα. Γενικα δεν κανεις τιποτα εσυ.
Αλλες φορες παλι πιανει τα φωτα των αλλων που φαινονται πριν την στροφη οπως φωτιζουν το τοπιο και επιλεγει τη μεσαια νωριτερα. Παντως σαν κινησε σε επαρχιακο εχεις μονιμα την μεγαλη σκαλα και οταν μπαινεις σε περιοχες με σπίτια σβηνει μονο του ακομα και αν δεν υπαρχει αυτοκινητο απεναντι. Διαβαζει τα φωτα των σπιτιων και του δρομου. Πολυ καλο γενικα.
Εχω την αισθηαησ πως σε εμενα λειτουργει και κατω απο 50 χλμ/ωρα.
εξαρταται καθαρα απο την υλοποιηση της καθε εταιρειας. Ο VAG εχει επιλεξει αυτο το οριο, χωρις δυστυχως να σε αφηνει να το πειραξεις. Δοκιμασα να δω και σε προγραμματα τυπου obd11 αν υπαρχει καποια ρυθμιση αλλα τζιφος. Ισως μονο με απευθειας κωδικοποιηση, αλλα δεν ειναι κατι που θα το δοκιμασω. Αν το οριο ηταν π.χ. 35-40, θα ηταν πολυ καλυτερο κατ'εμε. Οσο για τις αντανακλασεις, ναι καποιες φορες τις πιανει και κλεινει την μεγαλη σκαλα, π.χ. σε πινακιδες του οδικου δικτυου. Σε γενικες γραμμες, συμπεριφερεται καλα θα ελεγα. Δυστυχως, δεν υπηρχε η option για matrix οταν αγορασα το tiguan. Στο τωρινο μοντελο ομως υπαρχει!
-
Στους πεζούς τα κατεβάζει ή τους τυφλώνουν?
-
Στο μικρό ιαπωνικο στην πολη τα κατεβαζει μονο του.
Μονο σε ανοιχτο δρομο που δεν εχει φωτα λειτουργεί.
Αν υπαρχει καποιος πεζος σε σκοτεινο δρομο χωρις φωτα, τοτε ναι τον τυφλωνει αλλα καλύτερα ωστε να τον βλεπει ο οδηγός.
Αν εχει φωτα απο σπιτια κτλ δεξια και αριστερα στον δρομο και λαμπες πεζοδρομιου και παλι τα κατεβάζει μονο του.
Φανταζομαι το ιδιο και στο vw
-
Σχεδον τα ιδια ακριβως οπως τα ειπε ο Lap. Στην πολη γενικα δεν δουλευει, διοτι υπαρχει αρκετο. Για να αναψει η μεγαλη σκαλα, πρεπει να ικανοποιουνται 3 συνθηκες, α. (πολυ) χαμηλες συνθηκες φωτισμου, β. ταχυτητα >50km/h και γ. κανενα αυτοκινητο μπροστα. Στην πολη δεν ικανοποιουνται συνηθως τα α και β. Στην πολη δεν εχω ασχοληθει καν να το ενεργοποιησω για να ειμαι ειλικρινης. Το εχω κανει σε εθνικη οδο βραδυ και σε επαρχιακες οδους.
-
Μολις ειδα οτι το carista (δουλευει σαν το obd11) εχει δυνατοτητα να αλλαξεις διαφορα πραγματακια για το high beam assist. Ενα απο αυτα ειναι και το οριο ταχυτητας που ενεργοποιειται! Θα το κανω οπωσδηποτε. Πρεπει ομως να μπει κανεις στην beta.
-
Ρε γαμωτι τι ειναι αυτα.... Μια οι honfakides μια εσυ τωρα.... Ζηλευω...
Γατε γινονται και στα suzuki τετοια κολπα;
-
Τα καλα των VAG. Κοινη πλατφορμα, οποτε υπαρχει τεραστιο κοινο και ετσι αξιζει για εταιρειες να ασχοληθουν με τετοια πραγματα. Υπαρχει και bmw κατι αντιστοιχο (bimmercode λεγεται νομιζω), αλλα ειναι λιγο πιο πολυπολοκο, διοτι χρειαζεται πληρης κωδικοποιηση με γραμμες κωδικα. Το carista και το obd11 εχουν φτιαξει μενου και απλα συνδεεις το Obd dongle στο αυτοκινητο και με το κινητο επιλεγεις διαφορες επιλογες απο το app.
Εχεις απειρες επιλογες αλλα η αληθεια ειναι οτι οι χρησιμες δεν ειναι και παρα πολλες. εγω ας πουμε εχω πειραξει μεχρι στιγμης τα ακολουθα
α. μονιμη απενεργοποιηση του start-stop
β. αλλαγη του στιγμιαιου πατηματος φλας απο 3 σε 5 'φλασακια'
γ. να δειχνει στην οθονουλα ποσα λιτρα απομενουν στο ντεποζιτο (αυτο δεν ειναι και πολυ χρησιμο, διοτι δεν ειναι ακριβες)
Καποια στιγμη ειχαν βαλει στην beta και την ενεργοποιηση του traffic sign recognition, αλλα απο οτι ειδα την εχουν βγλαει πλεον. ΕΙχα διαβασει οτι εβγαζε συχνα errors και ισως για αυτο αποσυρθηκε αυτο το feautre.
Αυτο με το high beam assist μου φαινεται ως το πιο χρησιμο απο ολα μεχρι στιγμης! ΤΟ καλο ειναι οτι φαινεται οτι σιγα σιγα προσθετουν πραγματα.
-
Ρε γαμωτι τι ειναι αυτα.... Μια οι honfakides μια εσυ τωρα.... Ζηλευω...
Γατε γινονται και στα suzuki τετοια κολπα;
SZ VIEWER για σουζια αλλα δεν μπορεις να αλλαξεις τετοια μεγεθη. οκ, μπορεις, αλλα με αλλο τροπο.
τα φαου εχουν πραγματι απειρα πραγματακια για παιχνιδι. απειρα ομως. στην ουσια, το εχω παρκαρει το τιγκ εδω και μερες, κυκλοφορω με το τζιβι. οχι, δεν μου εκανε κατι το τιγκ, ομως κατεβαινω το πρωι στη δουλεια με ημικινηση. που σημαινει ο καθε καναγιας εχει ξεφυγει τωρα με τον εγκλειζμο και σφηνες παντου, μα παντου. μπαινεις πλατεια μπουρναζι και αντι να δωσουν προτεραιοτητα ορμανε. οποτες τζι βι να εχω ηρεμια. οποις θελει ας ορμηξει, οποιος θελει ας σφηνωσει απο δεξοαριστερα με τα μαλατεστα 10 εκατοστα οξω απο καθε φτερο. δοκιμασε ενας τις προαλες, ουτε καν τον ειδα να πεφτει, μου εξυσε και λιγο αριστερο φτερο καθως ειχε μπει στο φαναρι που στριβουν αριστερα ο πονρουλης αλλα για να παει ευθεια και να σφηνωσει, παει για 2 πορτες μπρος πισω φτερο πεταμα, για τη ξυσια δεν καλεσα ασφαλεια θα βαλω λιγο πλαστικο χρωμα απο αυτο για τους τοιχους και ειμαστε οκ. ερχεται και το σουκου που θα εχει χιονακι και θα ξαμοληθει ο μπαρμπαγατος κατα γυρον εις βουνα και βουναλακια.
βλεπωντας το φαου παρκαρισμενο εξω απο την εταιρεια, στο σπιτι εχω μονο 3 παρκιν, και ξεροντας οτι περιμενω το πεζω υπαρχουν 2 κατηγοριαι σχολιαστων:
-
οι γενικα μπουρναζιωτες που λενε μην το παρεις το πουγκ κρατα το τιγκ
-
οι αποδελοιποι βλαχοι που ρωτανε γιατι μου φορτωσαν ενα φαου
εμενα μου αρεσει στο παρκιν, δειχνει πολυ μπουζινες να εχεις τιγκ στο παρκιν. δεν μου αρεσει που ειναι κλειστα τα κοριτσια στον πεζοδρομο λιγο παραπανω.
-
VW Tiguan 2016