-
Πάτησε Ελλάδα το εργαλΛείο !
-
Ωραίο αυτοκίνητο, δυνατός κινητήρας και 4x4 αλλά €37χιλ.??
Πιο ακριβό και από Tiguan από ότι διαβάζω σε άλλα topics.... -
Ξεκινάει από 20.490€ το βενζινοκίνητο με τα 132 αλογα ενώ το 4κινητό μοντελο δοκιμής με τα 177 άλογα και full εξοπλισμό φτάνει στα 38.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ξεκινάει από 20.490€ το βενζινοκίνητο με τα 132 αλογα ενώ το 4κινητό μοντελο δοκιμής με τα 177 άλογα και full εξοπλισμό φτάνει στα 38.Φθηνότερο του honda hrv, ακριβότερο του nissan qq που δεν βλέπω να εχει λόγους ανησυχίας απώλειας της παντοκρατορίας του στις πωλησεις.
Βέβαια το συγκεκριμενο μοντέλο στην ουσια θα πουλήσει μόνο με τον 1.7 ντιζελ,εχει κανεις ιδέα της τιμης αυτής της έκδοσης; -
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Ξεκινάει από 20.490€ το βενζινοκίνητο με τα 132 αλογα ενώ το 4κινητό μοντελο δοκιμής με τα 177 άλογα και full εξοπλισμό φτάνει στα 38.Με αυτές τις τιμές είναι αδύνατο να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό που φέρει 'μεγαλύτερο όνομα'
Οι Κορεάτες έχουν κάνει άλματα προόδου και σχεδόν 'έχουν αγγίξει' τις άλλες εταιρίες, αλλά ακόμη δεν τις 'έχουν πιάσει' ούτε έχουν προλάβει να χτίσουν το όνομα που απαιτείται ώστε να έχουν ίδιες τιμές. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για την τιμολόγηση, αλλά το σώφρον είναι να κρατήσουν χαμηλότερες τιμές από τον ανταγωνισμό, προκειμένου να χτίσουν ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις και σχέση εμπιστοσύνης με το αγοραστικό κοινό. Μετά από κάποια χρόνια και αφού έχει συμβεί αυτό και εφόσον έχουν ξεπεράσει σε ποιότητα τις άλλες εταιρίες, μπορούν να δοκιμάσουν να τις κοιτάξουν στα μάτια και τιμολογιακά...
Τώρα, το να έχει το Sportage ίδια τιμή π.χ. με τα αντίστοιχα Kadjar ή QQ ή Tiguan είναι σχεδόν καταδίκη της εμπορικής του πορείας...αφού ούτε καλύτερο είναι ούτε πιο όμορφο... -
Γειά μου και....γεια μου λοιπόοον
Ενθουσιασμένος (προς το παρον) μελλοντικός κάτοχος (και ελπίζω μελλοντικά ευτυχισμένος )
Kia Sportage 1.7 CRDi Upgrade 116 ps/280 NmΈγινε παραγγελία και τελικά το αυτοκίνητο θα έρθει 30/01 (Δεν με στεναχωρεί ιδιαίτερα η αναμονή γιατι το θέλω οσο πιο 'φρέσκο' απο την γραμμή παραγωγής γίνεται.)
Τελική τιμή με ολα πληρωμένα και τα κλειδιά στο χέρι 21.959,06. (υπήρξε μια μικρή επιπλέον έκπτωση την περίοδο της έκθεσης)
Ο εξοπλισμός της UPGRADE έχει πλεον 17αρες ζάντες και ραγες οροφης αλλα ΟΧΙ start/stop. Κατα τα αλλα, τα συνηθισμένα με επιπλέον 7αρα οθονη, καμερα οπισθ., GPS, διζωνικό κλιματισμο (με αεραγωγους και πίσω), αυτοματα φωτα, υαλοκαθαριστήρες κ.λπ. κ.λπ.
Και φυσικά 7 χρονια εγγυησης
Οι επιλογες που είχα καταλήξει ηταν ΟΛΕΣ SUVοειδή Diesel, αυστηρα κατω απο 17.000 ΤΠΦ(περιπου 22.300), και για οικονομικούς αλλα και για...ηθικούς λόγους
Επίσης πορτ μπαγκαζ 500 και πανω,
Αρχικά ήθελα Kodiaq αλλα δεν μου βγαιναν τα κουκια για βενζινη (600 - 700 ευρω παραπανω το χρονο, γιατι τα χωρια μας είναι Θήβα, Λιμνη Πλαστήρα και Καστορια )Μετα κοιταγα Karoq, αλλα δεν μου κανε για vfm και ετσι κ αλλιώς δεν μπορουσα να παραγγείλω...μαύρο
Καποιες απ΄εξω ματιές σε QQ και στο πολυυυυυ βαθος S cross. Προφανως κατέληξα σε Sportage (to be continued...) -
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
Γειά μου και....γεια μου λοιπόοονΕνθουσιασμένος (προς το παρον) μελλοντικός κάτοχος (και ελπίζω μελλοντικά ευτυχισμένος )
Kia Sportage 1.7 CRDi Upgrade 116 ps/280 NmΈγινε παραγγελία και τελικά το αυτοκίνητο θα έρθει 30/01 (Δεν με στεναχωρεί ιδιαίτερα η αναμονή γιατι το θέλω οσο πιο 'φρέσκο' απο την γραμμή παραγωγής γίνεται.)
Τελική τιμή με ολα πληρωμένα και τα κλειδιά στο χέρι 21.959,06. (υπήρξε μια μικρή επιπλέον έκπτωση την περίοδο της έκθεσης)
Ο εξοπλισμός της UPGRADE έχει πλεον 17αρες ζάντες και ραγες οροφης αλλα ΟΧΙ start/stop. Κατα τα αλλα, τα συνηθισμένα με επιπλέον 7αρα οθονη, καμερα οπισθ., GPS, διζωνικό κλιματισμο (με αεραγωγους και πίσω), αυτοματα φωτα, υαλοκαθαριστήρες κ.λπ. κ.λπ.
Και φυσικά 7 χρονια εγγυησης
Οι επιλογες που είχα καταλήξει ηταν ΟΛΕΣ SUVοειδή Diesel, αυστηρα κατω απο 17.000 ΤΠΦ(περιπου 22.300), και για οικονομικούς αλλα και για...ηθικούς λόγους
Επίσης πορτ μπαγκαζ 500 και πανω,
Αρχικά ήθελα Kodiaq αλλα δεν μου βγαιναν τα κουκια για βενζινη (600 - 700 ευρω παραπανω το χρονο, γιατι τα χωρια μας είναι Θήβα, Λιμνη Πλαστήρα και Καστορια )Μετα κοιταγα Karoq, αλλα δεν μου κανε για vfm και ετσι κ αλλιώς δεν μπορουσα να παραγγείλω...μαύρο
Καποιες απ΄εξω ματιές σε QQ και στο πολυυυυυ βαθος S cross. Προφανως κατέληξα σε Sportage (to be continued...)Αν επιτρέπεται απο ποια αντιπροσωπεία στην Αθηνα το παρηγγειλες γιατι εμενα επαρχια μου ειπαν 22.300 +900 τα λοιπα εξοδα?δηλαδη πανω 23000..σου εδωσαν και τιποτα δωρα?ευχαριστώ!
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
-
Αν επιτρέπεται απο ποια αντιπροσωπεία στην Αθηνα το παρηγγειλες γιατι εμενα επαρχια μου ειπαν 22.300 +900 τα λοιπα εξοδα?δηλαδη πανω 23000..σου εδωσαν και τιποτα δωρα?ευχαριστώ!
Θα σου στείλω PM!
Εν αναμονή της παραλαβής και επειδη τα χω φρέσκα, θα γραψω οτι εχω βρει σε θεωρητικο επίπεδο και οταν παραλάβω, θα δωσω και τις εντυπώσεις μου...
Δεν ειμαι ειδήμων, δεν είμαι μηχανικός, μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και οι μηχανές, τοσο απλα. (οδηγάω 18 χρονια - ουτε λιγα - ουτε πολλα)
Δεν θέλω να Spamαρω, δεν θέλω να πείσω κανέναν οτι το Sportage εχει κρατηματα Cayenne, εκτος δρόμου Discovery και κυνηγαει στα φαναρια SRT... απλα θα παραθέτω τις σκέψεις μου και τα ευρηματα μου (στον λίγο ελευθερο χρονο που εχω )Αρχικά θα μεταφέρω εδω, συγκεντρωμενα απο αλλα topics τα ευρηματα μου.
Σχεδίαση Νταξ...ποιο υποκειμενικό πεθαίνεις
Μου άρεσε αρκετά, κυρίως οι φουσκωμένοι θόλοι και το πισω. Το μπροστα ειναι αμφιλεγόμενο, σιγουρα ομως εξω απο τα συνιθισμένα. Ισως το ιδανικό θα ήταν, όπως έγραψε και ενας φίλος απο εδω μέσα, Tucson μπροστα, KIA πίσω...
Σχεδιαστης είναι αυτός εδώ ο τύπος...ο οποίος σχεδιασε το TT το πρώτο (ξαναλεω, γουστα ειναι αυτα...)
https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Schreyer.....2007 honorary doctorate from the Royal College of Art in London,[17] following Sergio Pininfarina and Giorgetto Giugiaro as only the third automotive designer to receive the honor
Πως μου φάνηκε το εσωτερικό. (Καμια αντικειμενικότητα, γουστο είναι)
Μπήκα μέσα και το περιεργάστηκα αρκετα. Στα υπόλοιπα θα μπω στην έκθεση, για να μην τρέχω σε όλες τις αντιπροσωπείες.
-
Μου άρεσε σχεδιαστικά το εσωτερικό και τα καθίσματα. Επίσης μου άρεσε που είχε και κουμπιά για συντομεύσεις του Inf/ment και του Navi.
-
Δεν μου άρεσε που η οθονη είναι ελαφρως 'μεσα' στο ταμπλο. Του VAG που την εχω δει στο Kodiaq είναι πιο ομορφη σχεδιαστικά. Σαν ανάλυση μια χαρα μου φανηκε.
-
Το πλαστικό με το 'εφε' δερματος που έχουν σε ολο το πανω μέρος του ταμπλο (στο παρμπριζ) είναι πολυ όμορφο και πολυυυυυ μαλακο. Μου άρεσαν μέχρι και οι ψευδοραφές, που φοβήθηκα οτι μπορεί να είναι καγκουριά. Τα πλαστικά στα παράθυρα (που ακουμπάνε τα χέρια οδηγός και συνοδηγος) καθώς και στους διακόπτες στις πόρτες - χειρολαβές συμπαθέστατα και μαλακά.
-
ΟΛΑ τα υπόλοιπα πλαστικά, με συμπαθητικη σαγρέ ηφη μεν, αλλά ΣΚΛΗΡΑ. Ειδικα αυτά στο μεσαίο τουνελ με τις ποτηροθηκες, χειροφρενο κλπ θα μπορούσαν να έχουν εστω λιιιγο μαλακα .
Γενικά σαν σύνολο πλαστικών δεν μπορώ να πω οτι απογοτευτηκα, αλλα αν εξαιρέσεις το παρ - μπριζ, συνολικά πιστέυω του Karoq είναι καλύτερα
-
Διακόπτες ,χειρολαβές και κυρίως αεραγωγοι που τα περιεργαστηκα μου φανηκαν πολυ στιβαρα - ειδικά οι αεραγωγοί, που είναι γενικά ενα ευαίσθητο θεμα, τουλάχιστον στα αυτοκίνητα που έχω οδηγησει τα τελευταία 17 χρονια.
-
Ορατότητα περίμενα λίίιιγο καλύτερη, αλλα ενώ είναι αρκετα ψηλή η θέση οδήγησης, το καπώ εξω και το ταμπλο μέσα είναι αρκετα ψηλά - επειδή και καλά το αμάξωμα κουπεδίζει. Αν μπείτε μέσα θα καταλάβετε τι εννοώ. (Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπαρχει πρόβλημα ορατότητας.)
-
Πίσω πολυ σημαντικό για μένα οτι υπάρχει ξεχωριστός αεραγωγος, και μάλιστα διπλός (έχει και το Karoq, αλλα οχι το Qq).
-
Έκατσα πολυ ανετα...πίσω μου! (1.90 και κατι ψιλα) .
-
Οι θέσεις πίσω μου άρεσε που ρυθμίζεται η κλίση τους, και τέρμα πίσω είναι ελαφρως ξαπλωτες και...αραχτικές. (Το κορυφαίο σε λειτουργία καθισμάτων, είναι το Varioflex του KAROQ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορουμε να το βαλουμε, τουλάχιστον στο πετρελαιο ).
Αυτα για το Sportage στατικό. Θα το οδηγησω μέσα στην εβδομάδα...
**Καταναλωση: **
Γενικότερα σε διάφορα συγκριτικα - μετρήσεις και απο Ελλάδα, τα Tiguan, Sportage, 3008 (120ps) σε Diesel 1.6, καινε περίπου το ιδιο. Το Sportage λιγο λιγότερο στα πολυ χαμηλα, τα αλλα δυο λιγο χαμηλότερα στα πιο ψηλα.
Σε Forums Αγγλίας, Γερμανιας Ιταλίας, με βάση αυτα που αναφέρουν ιδιοκτήτες, ας πουμε οτι ενας μέσος όρος συγκλινει στο 6,4 - 6,5Αξιοπιστία:
Αυτο για το προηγούμενο μοντελο http://www.autobild.de/bilder/die-neue- ... html#bild1 (ειναι στις πρωτες θέσεις)
Και αυτο για την KIA (αν και δεν ξερω για την αντικειμενικότητα αφου αυτη η ερευνα γινεται με ερωτηματολογια απ ευθειας απο τους κατόχους): http://www.jdpower.com/press-releases/2 ... lity-study
-
-
Και...ναι...επειδή καταλαβαινω την...αμέριστη αγωνία σας για το 1ο (ενδεχομένως) Sportage του forum (...μετα απο εναμιση σχεδον χρόνο κυκλοφορίας )
Παραγγελια τέλη Νοέμβρη, χθες ηρθε απο τελωνειο
Δευτερα πινακίδες και 1η βόλταΑαααααν μια στο εκατομμύριο θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι, με μεγάλη μου χαρα
-
Καλοριζικο!
2κινητο ή4κινητο;
Χειροκίνητο ή αυτόματο; -
Ο χρήστης KOSTASAG έγραψε:
Και...ναι...επειδή καταλαβαινω την...αμέριστη αγωνία σας για το 1ο (ενδεχομένως) Sportage του forum (...μετα απο εναμιση σχεδον χρόνο κυκλοφορίας [emoji38] )Παραγγελια τέλη Νοέμβρη, χθες ηρθε απο τελωνειο
Δευτερα πινακίδες και 1η βόλταΑαααααν μια στο εκατομμύριο θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι, με μεγάλη μου χαρα
Μπράβο ρε. Σου είχα πει τότε πως είναι εξαιρετική επιλογή
-
Καλοτάξιδο! Προσωπικά μου αρέσει αρκετά σε αντίθεση με πολλούς που εκφράστηκαν αρνητικά. Δε ξερω αν ειναι αρμονικό, αλλά έχει χαρακτήρα (ιδιως μπροστά). Στο δρόμο έχω δει 2-3 όλα και όλα.
-
Καλοτάξιδο φίλε μου! Να το χαρείς! Εμένα μου αρέσει.
Για πες μου όμως: γιατί αυτό και όχι tucson; Σε τι διέφεραν πέραν της εμφάνισης και πόσο διέφεραν στα λεφτά; Ευχαριστώ. -
Λεφτά νομίζω 2.000-3.000
-
Καλοταξιδο και από εμένα!!!! Εξαιρετική επιλογή. Αναμένουμε τις πρώτες σου εντυπώσεις.
http://www.pronews.gr/auto-moto/agora/6 ... a-sportage -
Καλοτάξιδο! Κι από ότι φαίνεται, του πάει το μαύρο.
-
Εξαιρετική επιλογή... Να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Μπράβο ρε. Σου είχα πει τότε πως είναι εξαιρετική επιλογήΝαι αδερφε, και επεμενες κιολας!
Καλοριζικο!
2κινητο ή4κινητο;
Χειροκίνητο ή αυτόματο;Ευχαριστω! Δικηνητο 1.7 χειροκ. Upgrade
Για πες μου όμως: γιατί αυτό και όχι tucson; Σε τι διέφεραν πέραν της εμφάνισης και πόσο διέφεραν στα λεφτά; Ευχαριστώ.Λεφτά νομίζω 2.000-3.000
Τα ειπε ολα ο Νικος. Η αντιστοιχη εκδοση του tucson δεν κατεβαινε με τιποτα τα 17.000 ΛΤΠΦ. Αρα ετρωγες καπελο ενω η πραγματικη τους διαφορα ειναι ουτε χιλιαρικο
Καλοταξιδο και από εμένα!!!! Εξαιρετική επιλογή. Αναμένουμε τις πρώτες σου εντυπώσεις.
http://www.pronews.gr/auto-moto/agora/6 ... a-sportageΕυχαριστω πολυ! Απο Δευτερα θα γραψω κανα δυο πραματακια...ετσι να χαρω λιγο!
Καλοτάξιδο! Προσωπικά μου αρέσει αρκετά σε αντίθεση με πολλούς που εκφράστηκαν αρνητικά. Δε ξερω αν ειναι αρμονικό, αλλά έχει χαρακτήρα (ιδιως μπροστά). Στο δρόμο έχω δει 2-3 όλα και όλα.
Ευχαριστω!Πρωτη φορα το ειχα δει απο κοντα τυχαια στο δρομο πριν κανα χρονο -δεν ηξερα τι ηταν-και μου αρεσε παρα πολυ. Απλα η τιμη ηταν τοτε 4.000 πανω και με 16αρα ζαντα... Νομιζω οι φοτο το χαλανε λιγο. Και γω πολυ σπανια το βλεπω στο δρομο και πολυ χαιρομαι
Καλοτάξιδο! Κι από ότι φαίνεται, του πάει το μαύρο.
Ευχαριστω πολυ!Δεν ειμαι προφανως αντικειμενικος αλλα στα ανοιχτα χρωματα κατι με χαλαγε.Το συγκεκριμενο μαυρο μεταλλικο κανει απο κοντα και ενα ελαφρυ ιριδισμα στο φως (και καλα black pearl) και ειναι και χωρις επιπλεον χρεωση!
Εξαιρετική επιλογή... Να το χαρείς όσο περισσότερο μπορείς
Ευχαριστω πολυ φιλε!
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Για πες μου όμως: γιατί αυτό και όχι tucson; Σε τι διέφεραν πέραν της εμφάνισης και πόσο διέφεραν στα λεφτά; Ευχαριστώ.Και γιατί ναι σε Tuscon? Τα KIA έχουν και 7 χρόνια εγγύηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για πες μου όμως: γιατί αυτό και όχι tucson; Σε τι διέφεραν πέραν της εμφάνισης και πόσο διέφεραν στα λεφτά; Ευχαριστώ.Και γιατί ναι σε Tuscon? Τα KIA έχουν και 7 χρόνια εγγύηση.
Είναι κανονική εγγύηση ή με προϋποθέσεις σαν τα 3+4 της Suzuki? Τα εξουσιοδοτημενα της κια από τιμές τι λένε 45+φπα η ώρα και την χρεώνουν για ψύλλου πηδημα;το αμάξι πάντως δείχνει πολύ καλό πακέτο. Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι η απόδοση του κινητήρα για τον απλό 1.7 ντίζελ αναφέρομαι.
Kia Sportage IV