-
Κανω αυτο που πιστευω οτι πρεπει και γραφω αυτο που μ αρεσει....οπως και εσυ...
Η αληθεια ειναι στη μεση...ουτε η τεραστια διαφορα που λετε (στις ιδιες παντα συνθηκες) ουτε και οτι τα βενζινης ειναι ιδια με τα diesel.
Υπαρχει οντως διαφορα αλλα οχι 30-35%
Ολο το πραγματικο και αξιοσημειωτο κερδος του οδηγου ειναι στην τιμη της αντλιας....εκει συμφερει να παρεις diesel
Και ισως δεν θα συμφερει με την εξισωση της τιμης.
(Πλεον δειτε στο thread με τα καυσιμα, εμφανιστηκε νεο μπεκ....το οποιο υποσχεται αλλαγη ολων των δεδομενων, υπερ των diesel.....εκει ναι να το δουμε, απο εμενα κανενα προβλημα .....)
Φαντομ, δεν επιασα τα υποννοουμενα....ειμαι χαζουλης
-
Κανω αυτο που πιστευω οτι πρεπει και γραφω αυτο που μ αρεσει....οπως και εσυ...
Η αληθεια ειναι στη μεση...ουτε η τεραστια διαφορα που λετε (στις ιδιες παντα συνθηκες) ουτε και οτι τα βενζινης ειναι ιδια με τα diesel.
Υπαρχει οντως διαφορα αλλα οχι 30-35%
Ολο το πραγματικο και αξιοσημειωτο κερδος του οδηγου ειναι στην τιμη της αντλιας....εκει συμφερει να παρεις diesel
Και ισως δεν θα συμφερει με την εξισωση της τιμης.
(Πλεον δειτε στο thread με τα καυσιμα, εμφανιστηκε νεο μπεκ....το οποιο υποσχεται αλλαγη ολων των δεδομενων, υπερ των diesel.....εκει ναι να το δουμε, απο εμενα κανενα προβλημα .....)
Φαντομ, δεν επιασα τα υποννοουμενα....ειμαι χαζουλης
Τί υπόσχεται αλλαγή οολων των δεδομένων υπερ των diesel ... ? Καλό θα είναι αυτό ναι ... Θα πάω να κάνω upgrade!
Αλλα πριν απο αυτό θα συμβουλευτώ και το site της skoda ...
-
Ναι...είναι τα νούμερα που δίνουν οι κατασκευαστές ακολουθώντας τα νέα πρότυπα ...
Το ρομπότ δηλαδή της skoda με συγκεκριμενες πιέσεις στο γκάζι μια χαρά νούμερα έβγαλε... Οι υποδιαστολές και μικροδιαφορές είναι για τους χαζούς
-
Το site της skoda εχει νουμερα του νεοτερου παγκοσμιου-ευρωπαϊκου συστηματος αξιολογησης των ρυπων. Τον ιδιο για ολα τα αυτοκινητα, και πλεον με καλο ψαξιμο για κρυφα λογισμικα.
-
Δηλαδη, απριόρι για καποιο δικο σου λογο δεχεσαι πως τα νουμερα της Kia ειναι ειλικρινέστατα...
Για να δουμε αλλο παραδειγμα των tsi...
Εδω ενας παλαιοτερος 1,2 tsi οπου τα robots της vw δηλωνουν κατα μεσο ορο για Co2...109gr/km
Το τεστ εδειξε (table 40) 117,2 gr/km (!!!).
Ακριβεστατα τα robots δηλαδη....
Μπορεις να δεις και αλλα πολυ καλα ακριβα diesel, οπως π.χ bmw, ποσο ειληκρινη ειναι τα στοιχεια... λες η Kia να ειναι ακριβεστατη στα νουμερα που η ΙΔΙΑ ανακοινωνει;;;
Υ.γ Αλλο ενα παρασημο...μιας και ασχολουμε στο post μου με λεπτομερειες ειμαι ο χαζος ..
-
Κοίταξε, υπάρχει η πραγματικότητα ... υπάρχει το 90% των site που λέει αυτό που λέω, το 100% των χρηστών και βγάζεις τώρα 'αντικειμενικά στοιχεία με λεπτομέριες' για εκπομπές ... 'για κάτι που δεν το λέει μόνο η ΚΙΑ'..
Το γενικό συμπέρασμα που έχουμε ξανα πεί είναι ότι δεν θα ξανα ανακαλύψουμε τον τροχό.
Αν έχεις κάποια εξήγηση γιατί στο site της skoda εμφανίζεται πιο φοβερός/ οικονομικός ο βενζινοκινητήρας ο τρικύλινδρος (σε σχέση με το πετρέλαιο) απ' ότι στις κια ή στης peugeot κτλ ...εντάξει μας το λες... Εγώ είμαι καχύποπτος πάντως και έχω βγάλει και συμπέρασμα.
Άντε καλή Κυριακή να έχουμε
-
Ευκολακι...μικροτερο βαρος κατα 300 κιλα (υπολογισμενο το αυτοματο κιολας 1,5 tsi !!!!). Για καθε 100 κιλα η σχετικη βιβλιογραφια, αναφερει καλυτερη καταναλωση κατα μ.ο 0,7 λιτρα βενζινης στο ιδιο αυτοκονητο, εστω με αλλα ron, εγω βαζω 0,5 που ανακοινωνουν οι μελετες της suzukiαν δεν κανω λαθος με ron 95) αμεσος ψεκασμος βενζινης, μπεκ καλυτερου ψεκασμου, καλυτερη διαχειρηση turbo κτλ. Απο οτι σε παλαιοτερους κινητηρες βενζινης
και μιλαμε για 150 αλογα....βαλε τον διλιτρο diesel για ιση συγκριση.....και οχι τον 130αρι
Το θεμα δεν ειναι βρε φαντομ να ανακαλυψουμε τον τροχο...το θεμα ειναι να κοιτουμε τις λεπτομερειες.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον 'δεν κατάλαβες' την ερώτηση ..δεν πειράζει over...lap είσαι, σε συγχωρούμε
-
Και εσυ φαντομ...σε πιστευουμε
-
Δωσε λινκ μη ψαχνουμε....
https://www.car.info/en-se/skoda/karoq/karoq-2018-11299769/specs
https://www.car.info/en-se/skoda/karoq/karoq-2018-11299769/specs
Και λιγοτερα απο 100 κιλα....80 βλεπω εδω.
Για ποιο λογο δηλαδη να μαγειρεψει τα νουμερα.... οταν μαλιστα εχει περασει απο τετοιο σκανδαλο....οταν την ελεγχουν για να την χτυπησουν ξανα....και οταν προωθει ως ομιλος το diesel...;
Μηπως μπαινουμε σε σεναρια;;;
-
Τα 'εξω' που βαζω βρε φαντομ θα μπορουσες να θεωρησεις οτι ειναι πολυ πιο ακριβη, διοτι ειναι πραγματικες δοκιμες και ανεξαρτητες, ειτε απο ινστιτουτα, ειτε απο πανεπιστημια που προσπαθουν να βρουν την πραγματικοτητα απο τα λεγομενα των εταιριων.
Και οι 4τροχοι ως περιοδικο εκαναν μια εξαιρετικη μελετη με την συμβολη του Αριστετελειου πανεπ. Την ειχαν δημοσιευσει....
(Και παλι ΧΙΛΙΑ μπραβο....αυτους τους 4τροχους θελουμε.... ασχετο αλλα πειρα και τους νεους 4 τροχους οπου και παλι κανουν μια πολυ ωραια μελετη με το Αριστεοτελειο αλλα σε ενα αρθρο και το σκεπτικο της κυριας Ξενακη, εχω ενστασεις και οταν βρω πηγες που θα υποστηριζουν την αποψη μου, (πρπει να τις ξαναβρω με ταμπλετ) θα το γραψω.
-
Δεν έχει να κάνει φίλε .. μόλις τσέκαρα και ford ολα τα μοντέλα .. Ιδια φάση > το κάνουν γιατί μπορούνε προφανώς...
Απο τα specs στα site όμως, μην ψάχνουμε στα εξω .. όποιος θέλει μπαίνει, τα τσεκάρει και βγάζει τα συμπεράσματα του...
H skoda εμφανίζει την μικρότερη δυνατή διαφορά μεταξύ τρικύλυνδρου ΤΣΙ και πετρελαίου στα μοντέλα της. Άντε τρέχατε να τα πάρετε ...
'Θα είναι σαν πετρέλαιο' .....
-
Καθολου...αλλο καυσιμο, οντως, αλλη καυση, αλλα co2.... αλλα δειχνει μεγεθη καταναλωσης....και στοιχεια ανα εταιρια στα στοιχεια wltp
-
...Για καθε 100 κιλα η σχετικη βιβλιογραφια, αναφερει καλυτερη καταναλωση κατα μ.ο 0,7 λιτρα βενζινης στο ιδιο αυτοκονητο, εστω με αλλα ron,...
Το έχεις γράψει καμιά δεκαριά φορές αυτό που λέει ο λόγος. Θέλω link για αυτή τη σχετική βιβλιογραφία.
-
Πάλι κάνεις όμως over...lap απο την πλευρά των ... 'όλων' ... με τρίχες
-
Το ειχα βαλει σε μια βιβλιογραφια..... ψαξε δημοσιευσεις μου...δεν θυμαμαι που το εγραψα..
Γενικα υπαρχει σε βιβλιογραφια με εμπειρικα στοιχεια του 2000 και αργοτερα
Η suzuki αναφερει 0.5 αν θυμαμαι σωστα.. (το ειχα διαβασει αυτο σε ιαπωνικα τεχνικα αρθρα...(παντα με google translation).
Κατα μεσο ορο παρε τα 0,5 λιτρα....παλαιοτερα αρθρα απο σχετικη βιβλιογραφια ελεγαν για 0,7 λιτρα, τα νεοτερα ομως γυριζουν γυρω απο το 0,5 λιτρα
-
Έλα 100 κιλά διαφορά βάρους έχει το kamiq το ΤΣΙ το τρικύλυνδρο από το πετρέλαιο..και άλλα 100 το ceed απο τον εαυτό του...
Κοίταξα και peugeot kai BMW ...Να είμαστε δίκαιοι όταν βρωμάει κάτι ...Μόνο οι skoda εμφανίζουν τόσο ...εξαφανισμένη ψαλίδα... Να παραδεχτώ πωλήσεις για ΄ενα καλό προϊόν.. Η toyota είναι νούμερο ένα και δεν θυμάμαι πότε είδα τελευταία φορά διαφήμιση...
-
Σήμερα πήρα την πρώτη γευση απο crash report γυρνοντας απο την δουλειά - Είχα το gmaps να παίζει στην οθόνη μπροστά χωρίς να κανει navigation, απλη προβολή του χάρτη και εκεί που έπαιζε το κανονικό ραδιόφωνο σταματάει... και πετάγεται ο ελληνας ο βαριεστημένος και μου λέει 'προσοχή προσεγγίζετε περιοχή ατυχήματος' ... ψαρωτικό > Για την ώρα την αναφορά μπορούμε να την κάνουμε είτε στο waze (που είναι της google και συνεργάζονται) πατώντας το σχετικό κουμπί είτε στο gmaps αλλα μόνο όταν το τηλέφωνο είναι αποσυνδεδεμένο και τρέχει η εφαρμογή επάνω... Πολύ καλό και ως γνωστόν η εταιρία μαζεύει real time δεδομένα απο τα τηλέφωνα όλων των οδηγών (που δεν παίρνουν χαμπάρι) οπότε έχει τεράστιες δυνατότητες να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες.
Κάτι ανάλογο υποτίθεται ότι παίζουν ορισμένοι σταθμοί στην εθνική αλλα δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα μήνυμα...
-
Νομιζω δηλωνουν πως δεχονται να δωσουν στοιχεια...
Γενικα οντως καλο και εντυπωσιακο....ταιριαζει στο θεμα με το θεμα περι συστηματων ππυ ανοοχτηκε τις προαλλες.
-
Σήμερα πήρα την πρώτη γευση απο crash report γυρνοντας απο την δουλειά - Είχα το gmaps να παίζει στην οθόνη μπροστά χωρίς να κανει navigation, απλη προβολή του χάρτη και εκεί που έπαιζε το κανονικό ραδιόφωνο σταματάει... και πετάγεται ο ελληνας ο βαριεστημένος και μου λέει 'προσοχή προσεγγίζετε περιοχή ατυχήματος' ... ψαρωτικό > Για την ώρα την αναφορά μπορούμε να την κάνουμε είτε στο waze (που είναι της google και συνεργάζονται) πατώντας το σχετικό κουμπί είτε στο gmaps αλλα μόνο όταν το τηλέφωνο είναι αποσυνδεδεμένο και τρέχει η εφαρμογή επάνω... Πολύ καλό και ως γνωστόν η εταιρία μαζεύει real time δεδομένα απο τα τηλέφωνα όλων των οδηγών (που δεν παίρνουν χαμπάρι) οπότε έχει τεράστιες δυνατότητες να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες.
Κάτι ανάλογο υποτίθεται ότι παίζουν ορισμένοι σταθμοί στην εθνική αλλα δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα μήνυμα...
Επειδή έχετε ήδή περισσότερο καιρό το αυτοκινήτο, να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να συνδεθεί με το auto android το κινητό στο kia? Έχω κατεβάσει ένα auto android από μια σελίδα, αλλά ενώ μπαίνω στο αυτοκίνητο και αυτόματα ανοίγει η εφαρμογή στο κινητό (samsung note 9) το projection δεν το βλέπει για να δείξει στην οθόνη τις πληροφορίες.
Kia Sportage IV