-
Βασιλη απο οσο θυμαμαι τα run flat μπηκαν στον πρωτο ασο της bmw στην σειρα 1 δλδ. Διαβαζα παραπονα για την ανεση στο αμαξι και για μια ασαφεια στο τιμονι. Για την ποιοτητα των συγκεκριμων μοντελων, δεν ξερω ποσο της bmw ειναι ή οχι καλυτερη σε σχεση με τον ανταγωνισμο, εσυ που τα εχεις δει απο κοντα και συγκριτικα και με αλλες μαρκες θα ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα. Δεν μου αρεσει αν ειναι οπως τα γραφεις, γιατι απο την bmw και την merc θα ηθελα κορυφαια ποιοτητα στα πλαστικα. Σε ολα τα μοντελα τους. Το βιντεο δεν το ειδα ολο, το παρακολουθουσα αποσπασματικα. Νομιζα αλλο ταμπλο οτι ειχε. Ναι της gla ειναι ομορφο, το παρακατω ειναι που δεν μου αρεσει. Δλδ αυτο το ενιαιο του καντραν με το υπολοιπο ταμπλο, δεν ειναι της αισθητικης μου.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Προσωπικά την GLA την βρίσκω στα όρια της αδιάφορης προς το άσχημη! Δεν ξέρω πόσο καλό αυτοκίνητο είναι, αλλά και μόνο από εμφάνιση, δεν θα την αγόραζα ποτέ.χαχα! Εσύ είσαι βαμμένος bmwδάκιας!! δεν είσαι αντικειμενικός!!
Για σένα η merc είναι ό,τι για έναν Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!Σοβαρά τώρα, τα παλιότερα merc δεν μου άρεσαν, αλλά νομίζω ότι πλέον οι σχεδιαστές της έχουν κάνει σαφή πρόοδο!
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Βασιλη απο οσο θυμαμαι τα run flat μπηκαν στον πρωτο ασο της bmw στην σειρα 1 δλδ. Διαβαζα παραπονα για την ανεση στο αμαξι και για μια ασαφεια στο τιμονι. Για την ποιοτητα των συγκεκριμων μοντελων, δεν ξερω ποσο της bmw ειναι ή οχι καλυτερη σε σχεση με τον ανταγωνισμο, εσυ που τα εχεις δει απο κοντα και συγκριτικα και με αλλες μαρκες θα ξερεις πολυ καλυτερα απο εμενα. Δεν μου αρεσει αν ειναι οπως τα γραφεις, γιατι απο την bmw και την merc θα ηθελα κορυφαια ποιοτητα στα πλαστικα. Σε ολα τα μοντελα τους. Το βιντεο δεν το ειδα ολο, το παρακολουθουσα αποσπασματικα. Νομιζα αλλο ταμπλο οτι ειχε. Ναι της gla ειναι ομορφο, το παρακατω ειναι που δεν μου αρεσει. Δλδ αυτο το ενιαιο του καντραν με το υπολοιπο ταμπλο, δεν ειναι της αισθητικης μου.Sbr αυτή η φωτογραφία δεν ξέρω από πού είναι, αλλά της gla δεν είναι σίγουρα!
Τουλάχιστον όχι της gla που έχω μπει μέσα!
Κοίτα ομορφιές:
https://www.google.gr/search?q=gla+inte ... bjJRulM%3A -
Για τα υλικά στην καμπίνα, για να μην αποπροσανατολίσω, να γράψω ότι είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας!
Δηλαδή μην νομίσει κάποιος ότι μπαίνει σε σαλόνι π.χ. mitsubishi asx ή παλιό qashqai. Καμία σχέση! Ακόμη και από το νέο π.χ. qashqai που πλέον η καμπίνα του είναι σχεδόν premium, εγώ βλέπω διαφορά, αλλά μην φανταστείτε τίποτα τρομερό. Το έχω ξαναγράψει, ότι η ψαλίδα ανάμεσα στις εταιρίες έχει κλείσει και ότι το ελάχιστα καλύτερο που παίρνεις, το πληρώνεις πολύ περισσότερο από όσο αξίζει πραγματικά.
Για να επανέλθω στη σύγκριση μεταξύ Χ1 και Gla - το είχα γράψει και παλιότερα - η καμπίνα και το ταμπλό της Gla μου φάνηκε να έχουν ένα κλικ καλύτερη 'εικόνα', ίσως και υλικά, από την δικιά μου Χ1. Μου αρέσουν και οι 2 πολύ και είναι πολύ ποιοτικές, αλλά της gla μου φαίνεται η καλύτερη. Ύστερα θα έβαζα της Χ1 και μετά του Q3.
Αλλά και το ταμπλό π.χ. του qashqai με την οθόνη καθόλου δεν με χάλασε όταν το είδα. Αντίθετα μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι από το πάνω ράφι...
Τώρα δεν ξέρω πόσο ακόμη καλύτερα υπάρχουν π.χ. σε ένα cayenne (δεν έχω μπει...) Σε λίγο παλιότερη MLA πάντως που μπήκα δεν μπορώ να πω ότι είδα καμιά τρομερή διαφορά, ώστε να πω ότι υστερούν π.χ. η gla και η Χ1.
Τι να πω, μπορεί να κάνω και λάθος, ας με διορθώσει κάποιος που έχει αντίθετη γνώμη... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Επειδή γερνάω και ξεχνάω και πρέπει να κατέβω στο αμάξι να τα ξαναδώ για σιγουριά κράτησε μια επιφύλαξη σε αυτό που θα σου γράψω, αλλά είμαι κατά 90% σίγουρος ότι το μοντέλο είναι αυτό : 225 / 55 R17 97W BRIDGESTONE T001 rft
Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το κράτημα που έχουν. Ξεψαρώνοντας σταδιακά με το αυτοκίνητο (έχω πλέον 5.500 χλμ) δοκιμάζω τα όριά τους όλο και περισσότερο, όπως κλειστές στροφές 90 μοιρών κόβοντας εντελώς απότομα το τιμόνι και το αμάξι στρίβει απόλυτα χωρίς να φεύγει εκατοστό από την πορεία του! Γενικότερα δεν έχω γλιστρήσει ποτέ έως τώρα, ό,τι και να έχω δοκιμάσει! (μη φανταστείς ότι συνεχώς σκίζω το αμάξι, αλλά π.χ. στο σημείο που περιέγραψα πριν όταν βρω ανοιχτό δρόμο (χωρίς αμάξια και με μια λωρίδα ακόμη στα δεξιά ελεύθερη, προκειμένου αν γίνει στραβή να έχω χώρο για να το ξαναισιώσω...) θα δοκιμάσω να κόψω απότομα τελείως το τιμόνι για να δω αν θα φύγει το αμάξι και να ξέρω για το μέλλον τι μπορώ και τι όχι να κάνω...
Πέρα από το κράτημα, σε ευθείες με μεγάλες ταχύτητες επίσης η ευστάθεια και η ασφάλεια είναι απόλυτη.
Αρνητικό θα έβρισκα στα run flat ότι κοπανάνε κάπως σε κακοτεχνίες του δρόμου και σε λακκούβες. Από αυτήν την άποψη δεν ξέρω αν ελαστικά που δεν θα είναι run flat θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση. Σε κουβέντες που έχω κάνει με χρήστες εδώ μέσα που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους (π.χ. REALZEUS) μου προτείνουν όταν τα αλλάξω να μην ξαναβάλω run flat λέγοντας ότι θα βελτιωθεί πολύ και η συμπεριφορά του αυτοκινήτου και αυτή τη στιγμή εάν άλλαζα πιθανότατα θα άκουγα τις συμβουλές. Αλλά αυτό έχει να κάνει με το run flat και όχι με την Bridgestone με την οποία είμαι ξεκάθαρα πάρα πολύ ευχαριστημένος τις τελευταίες 2 φορές που τα έχω, ενώ όπως έγραψα και στο τοπικ για τα λάστιχα, με τα παλιότερα (προ 7-5ετίας...) bridgestone turanza δεν είχα μείνει ευχαριστημένος σε στεγνό δρόμο και ψαχνόμουν να αλλάξω εταιρία! Τελικά με έπεισε ο λαστιχάς να δοκιμάσω τα νέα τότε turanza λέγοντας ότι είναι πολύ βελτιωμένα και στο στεγνό δρόμο (καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες...) και ευτυχώς που τον άκουσα, γιατί είχε δίκιο...Ίδια ακριβώς γνώμη έχω και για τα τωρινά bridgestone που έχω στο Χ1. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια με αυτά!
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ή αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο που δεν ανέφερα...Σ ευχαριστώ είσαι κατατοπιστικός. Πάντως μου κάνει εντύπωση- και το έχω δει σχεδόν στα περισσότερα καινούργια εκθεσιακά suv Bmw (x3, χ1) να έχουν ως πρώτη τοποθέτηση 100% ασφάλτινα λάστιχα πχ Bridgestone Turanza t001 αντί των αντίστοιχων Bridgestone d-sport ή τα Pirelli cinturato p7 αντί των scorpion verde.
Μια παρατήρηση που μου κάνει αίσθηση ακόμα και για αυτά που είναι τετρακίνητα.
Αυτά για να μην βγούμε of topicSent from my iPhone using Tapatalk
-
Επειδή ακόμη χώμα δεν έχω πατήσει...αλλά φτάνει το καλοκαιράκι και κάποιοι χωματόδρομοι λίγο πιο ζόρικοι προς παραλίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, λέτε να έχω θέμα; πρέπει να προσέξω κάτι;
-
χαχα! Εσύ είσαι βαμμένος bmwδάκιας!! δεν είσαι αντικειμενικός!!
Για σένα η merc είναι ό,τι για έναν Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!Σοβαρά τώρα, τα παλιότερα merc δεν μου άρεσαν, αλλά νομίζω ότι πλέον οι σχεδιαστές της έχουν κάνει σαφή πρόοδο!
Είμαι, αλλά την Mercedes την εκτιμώ (σε αντίθεση με το group vag, εκεί κολλάνε οι ομάδες!) και πολλά μοντέλα της μου αρέσουν και είχα σκεφτεί και να αγοράσω.
Αλλά είμαι το ακριβώς ανάποδο από εσένα, τα περισσότερα παλιά της αυτοκίνητα μου αρέσουν....από τα καινούργια ελάχιστα, έχουν χάσει για εμένα την ταυτότητά τους, σε μια προσπάθεια να απευθυνθούν σε πιο νεανικό κοινό. Ειδικά τα μικρότερα μοντέλα (με εξαίρεση την Α-class που είναι όμορφη) τα βρίσκω πλέον αδιάφορα.
-
χαχα! Εσύ είσαι βαμμένος bmwδάκιας!! δεν είσαι αντικειμενικός!!
Είμαι, αλλά την Mercedes την εκτιμώ (σε αντίθεση με το group vag, εκεί κολλάνε οι ομάδες!) και πολλά μοντέλα της μου αρέσουν και είχα σκεφτεί και να αγοράσω.
Αλλά είμαι το ακριβώς ανάποδο από εσένα, τα περισσότερα παλιά της αυτοκίνητα μου αρέσουν....από τα καινούργια ελάχιστα, έχουν χάσει για εμένα την ταυτότητά τους, σε μια προσπάθεια να απευθυνθούν σε πιο νεανικό κοινό. Ειδικά τα μικρότερα μοντέλα (με εξαίρεση την Α-class που είναι όμορφη) τα βρίσκω πλέον αδιάφορα.
Και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου για τα μικρότερα μοντέλα! Αλλά χωρίς την ανανέωση που έκανε merc είχε καταντήσει να απευθύνεται σε 60άρηδες κυρίους...ενώ τώρα έχει αυτό το φρέσκο νεανικό Look που αρέσει και σε πιο νέες ηλικίες, ανεξάρτητα αν τελικά κυρίως 60άρηδες πάλι μπορούν να την αγοράσουν! χαχα!
Γούστα είναι αυτά! Εγώ πιστεύω ότι και η bmw σύντομα θα χρειαστεί ακόμη πιο ριζοσπαστική σχεδίαση για να μην μείνει πίσω. Οριακά αποδεκτή τη βλέπω την εταιρία σε αυτή τη φάση! -
Προσωπικά πιστεύω ότι η BMW έχει ανανεώσει πολύ την εμφάνισή της, χωρίς να χάσει την εταιρική ταυτότητα. Αλλά....γούστα είναι αυτά!!
Όσο για τα Run Flat, έχω να πώ τα εξής:
-
Τα Bridgestone είναι μακράν τα χειρότερα Run Flat που έχω δοκιμάσει (τα Pirelli είναι καλύτερα σαν run flat, αλλά χάλια λάστιχα), πάρα πολύ σκληρά.
-
Τα πιο νέας γενιάς run flat (π.χ. Goodyear/Dunlop και Michelin) είναι σαφώς πιο άνετα. Ο δικός μου άσσος με RFT της Goodyear ελάχιστα υπολείπεται σε άνεση σε σχέση με το ίδιο αυτοκίνητο με κανονικά ελαστικά (σε αντίθεση με τον άσσο της 1ης γενιάς που η διαφορά ήταν αισθητή).
-
Η ευκολία και ασφάλεια που προσφέρουν τα RFT, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο όταν έρθει η κακιά στιγμή. Ειδικά, όσο οδηγεί η γυναίκα μου το αυτοκίνητο με το μωρό μέσα, δεν σκέφτομαι με τίποτα την αντικατάσταση των RFT με κανονικά ελαστικά.
-
Στην Ζ4 που είχα αντικαταστήσει τα RFT με κανονικά ελαστικά (και μάλιστα μεγαλύτερα και με χαμηλότερο προφίλ), το αυτοκίνητο χειροτέρεψε στον δρόμο (μου το είχε πει ο φίλος μηχανικός από την BMW, αλλά δεν τον άκουσα) και μόνο όταν άλλαξα ανάρτηση (Schnitzer), βρήκα την υγειά μου.
-
-
Προσωπικά πιστεύω ότι η BMW έχει ανανεώσει πολύ την εμφάνισή της, χωρίς να χάσει την εταιρική ταυτότητα. Αλλά....γούστα είναι αυτά!!Όσο για τα Run Flat, έχω να πώ τα εξής:
-
Τα Bridgestone είναι μακράν τα χειρότερα Run Flat που έχω δοκιμάσει (τα Pirelli είναι καλύτερα σαν run flat, αλλά χάλια λάστιχα), πάρα πολύ σκληρά.
-
Τα πιο νέας γενιάς run flat (π.χ. Goodyear/Dunlop και Michelin) είναι σαφώς πιο άνετα. Ο δικός μου άσσος με RFT της Goodyear ελάχιστα υπολείπεται σε άνεση σε σχέση με το ίδιο αυτοκίνητο με κανονικά ελαστικά (σε αντίθεση με τον άσσο της 1ης γενιάς που η διαφορά ήταν αισθητή).
-
Η ευκολία και ασφάλεια που προσφέρουν τα RFT, μπορεί να εκτιμηθεί μόνο όταν έρθει η κακιά στιγμή. Ειδικά, όσο οδηγεί η γυναίκα μου το αυτοκίνητο με το μωρό μέσα, δεν σκέφτομαι με τίποτα την αντικατάσταση των RFT με κανονικά ελαστικά.
-
Στην Ζ4 που είχα αντικαταστήσει τα RFT με κανονικά ελαστικά (και μάλιστα μεγαλύτερα και με χαμηλότερο προφίλ), το αυτοκίνητο χειροτέρεψε στον δρόμο (μου το είχε πει ο φίλος μηχανικός από την BMW, αλλά δεν τον άκουσα) και μόνο όταν άλλαξα ανάρτηση (Schnitzer), βρήκα την υγειά μου.
Για άλλη μια φορά πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου Fanis75! Υποθέτω ότι και από άποψη πρόσφυσης οι προτάσεις σου είναι σε κορυφαίο επίπεδο, τουλάχιστον ίδιο με της bridgestone ή απλά τα θεωρείς καλύτερα μόνο ως προς την άνεση; Θα ήθελα να διαβάσω και άλλες γνώμες - αν υπάρχουν - πάνω σε όσα γράφεις! Σε ευχαριστώ και πάλι!
-
-
Υποθέτω ότι και από άποψη πρόσφυσης οι προτάσεις σου είναι σε κορυφαίο επίπεδο, τουλάχιστον ίδιο με της bridgestone ή απλά τα θεωρείς καλύτερα μόνο ως προς την άνεση;Όχι μόνο άνεση. Και πρόσφυση είναι στα ίδια (εάν όχι σε ανώτερα) επίπεδα με Bridgestone, τα οποία βρίσκω εξαιρετικά ελαστικά, απλά σε RFT εκδόσεις δεν με έπεισαν. Ίσως πλέον να έχουν βελτιωθεί και αυτά στην άνεση. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια είχε ανακοινώσει η Bridgestone ότι θα ξεκίναγε την παραγωγή RFT ελαστικών 3ης γενιάς. Λογικά αυτά, θα είναι πολύ καλά (η εταιρία μίλαγε για μόνο 5% επιβάρυνση στην άνεση).
Ίσως να τοποθετούνται αυτά στο εργοστάσιο, γιατί σε σχετική ερώτηση που είχα κάνει στον εδώ εισαγωγέα (με email, κάπου πρέπει να το έχω) μου είχαν απαντήσει ότι δεν προβλέπεται προς το παρόν (η απάντηση ήταν αρχές του 2014) να εισαχθούν στην Ελλάδα.
-
Ta S001 RFT καλα μου φαινονται. Εχεις δοκιμασει τα τελευταια που εχουν βγαλει;
-
Εντυπωσεις μετά απο 1500 χλμ.
στιβαρο και ασφαλες το αμαξι. τα συστηματα ασφαλειασ δουλευουν μια χαρα. και η αποφυγη συγκρουσης, μεσα στην πολη σε αποτομο σταματημα του μπροστινου αυτοκινητου φρεναρε το αυτοκινητο και σε βροχη το esp δουλεψε μια χαρα. καταναλωση γυρω στο 8.5. σε ταξιδι στη θηβα με επιστροφη οταν πατησα λιγο μεχρι 160 πηγε στο 10,5 η καταναλωση. 4 ατομα και αποσκευες κανενα προβλημα σε τραβηγμα και ανεση. Εντυπωση μου εχει κανει η στεθεροτητα και το κρατημα στις στροφες, ο κλιματισμος φανταστικός. ο χωρος αποσκευων πολυ καλος σε καλυπτει ανετα 4μελη οικογενεια. κινεισαι σβελτα μεσα στην πολη, παρκαρισμα κτλ. το αυτοματο παρκαρισμα εμπειρία...
αρνητικα μεχρι τωρα. μετριο το ηχοσυστημα. δεν κλεινει καλα η πισω πορτα και πορτ μπαγκαζ. θελει δύναμη...
δεν εχεις fun to drive που ειχε το προηγουμενο μοντελο...δεν μπορω να το κρινω βεβαια αφου η σύγκριση γινεται με την 3κυλινδρη,,, με δυο καθισματα η μεσαια θεση ειναι πολυ περιορισμενη. καταναλωση καυσιμου οταν τρεχις...ποιοτητα κυλισης με pirelli p7 μετρια. δεν κοπαναει αλλα πηγαινει οπωσ το q3.Ζυγαρια= προτεινομενο αμαξι για μενα για οικογενειαρχη 40αρη οδηγο με οριο 30000ευρω.
ευχαριστημενοσ. αντε να πιασω τα 2.000 να το πατησω και λιγο...οσο παει βεβαια με τα κυβικα του.Λεω να παω στο Δ.αεροδρομιο αυριο. ετσι για βολτα..
Βλεπω πολλες ασπρες Χ1 με πινακιδες ΙΡΥ...ολοι ασπρο χρωμα διαλέγουν? -
-
Πολύ καλό! Εγώ είμαι τ απόγευμα για το δυτικό αεροδρομιο. Έχω κλείσει για τεστ το χ1 ! Εντυπώσεις after
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Και εγω θα παω το απογευμα. Χ1 & Χ5. Ελπιζω να μην ειναι βαρετα. Ξερει κανενας αν ειναι ευκολο να βρουμε που ειναι;
-
Εγώ θα πάω το πρωί, έχω κλείσει το Χ3 (Χ1 δεν υπήρχε διαθέσιμο!!).
-
Απο παραλιακη εχει εισοδο;
-
Πρέπει να έχει στο ύψος του Αγ.κοσμα. Θα έχει σήμανση μου είπαν . Θα με εκεί στις 17.30
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Απο παραλιακη εχει εισοδο;Από παραλιακή, είναι η είσοδος του παλιού αεροδρομίου (στο ύψος του Αγ. Κοσμά). Και από Βουλιαγμένης όμως βγαίνει, απλά μπλέκει λίγο μέσα στο παλιό αεροδρόμιο και δεν το συνιστώ.
BMW X1 2016