-
[quote='thanospetr']Μόνο εγώ θα το οδηγώ επομένως μικρό το κακό.
Τώρα για τις ζάντες δεν νομίζω να παίρνουν τώρα αλλαγή, είναι για να έχει μειωμένους ρύπους το αμάξι (άρα και μηδενικά τέλη)
τι εννοείς; -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
θα εχεις 7 χρονια εγγυηση, δε θα συμβει κατι, ενω με τα τριδυμα ειναι φτιαγμενα στην Τσεχια και ειχαν προβληματα με το αυτοματο κιβωτιο.Ναι και το προηγούμενο kia μου μια γειτονιά απέναντι στην Σλοβακία το έφτιαχναν και δεν είχε κανένα απολύτως ζήτημα.
Δεν ξέρω μήπως και picanto και i20 τα φτιάχνουν εκεί. -
Γενικότερα για το start-stop ψάχτηκα σε online συζητήσεις.. Δεν γλυτώνεις τίποτα αξιοσημείωτο σε καύσιμα εκτός κι αν κατεβαίνεις αθήνα κέντρο με κίνηση και σταματάς συνεχώς. Όπως και να χει είναι ενα σύστημα που βάζουν για να μειώνουν τους ρύπους και να μην πληρώνει το όχημα τέλη, δεν είναι το εντυπωσιακό επίτευγμα που θα δεις καμιά διαφορά στην πράξη.
Για την αλλαγή των ζαντών εικάζω πως αφού τις βάζουν για μειωμένους ρύπους (μόνο αυτή η έκδοση τις παίρνει) δεν θα βάλεις άλλες. Δεν γνωρίζω περαιτέρω λεπτομέρεις
-
Τι εννοείς με τις ζαντες; Ότι αν βάλεις ζαντες αφού το αγοράσεις θα έρθει ο ίδιος βαρουφακης να σε ελέγξει και να σου βάλει τέλη κυκλοφοριας; Σε 3-4 χρόνια με την πρώτη αλλαγη ελαστικών βάλε μεγαλύτερες ζαντες αλουμινίου.
-
[quote='thanospetr']Γενικότερα για το start-stop ψάχτηκα σε online συζητήσεις.. Δεν γλυτώνεις τίποτα αξιοσημείωτο σε καύσιμα εκτός κι αν κατεβαίνεις αθήνα κέντρο με κίνηση και σταματάς συνεχώς. Όπως και να χει είναι ενα σύστημα που βάζουν για να μειώνουν τους ρύπους και να μην πληρώνει το όχημα τέλη, δεν είναι το εντυπωσιακό επίτευγμα που θα δεις καμιά διαφορά στην πράξη.
Σε χιλιαρι μπορεί και να μην δεις, σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο σαφώς και θα δεις.
-
Ο χρήστης thanospetr έγραψε:
Μόνο εγώ θα το οδηγώ επομένως μικρό το κακό.
Τώρα για τις ζάντες δεν νομίζω να παίρνουν τώρα αλλαγή, είναι για να έχει μειωμένους ρύπους το αμάξι (άρα και μηδενικά τέλη).
Θα πάω αύριο για κάνα τεστ ντράιβ του i10, του celerio και picanto στο τσακίρ κέφι και θα δω τι παίζει..Μήπως έκανες test drive το Celerio;
-
το citigo γιατι δεν το σκεφτεσαι;
-
Citigo; Skoda; Μπα. Χλωμό. Χλωμότατο.
-
Το Volkswagen up είναι με άλλο σήμα. Το έχω για δεύτερο εδώ και ένα χρόνο και είναι καλό. Στη Βρετανία έχει πάρει ένα σωρό βραβεία σαν το καλύτερο της κατηγορίας του
Πολύ πολύ καλύτερο στο δρόμο από το Peugeot 208 με το οποίο έτυχε να κάνω 2 ταξίδια. Το citigo στην Εθνική θυμίζει polo τουλάχιστον
-
Αυτά τα αυτοκινητάκια, παρόλο που έχουν διαστάσεις για χρήση εντός πόλης, δεν τα θεωρώ ιδανικές επιλογές για χρήση μέσα στην πόλη.
Καλώς ή κακώς η τριάδα πλέον VW/SEAT/SKODA θεωρεί ότι είναι premium με ότι αυτό συνεπάγεται (κόστος αγοράς/συντήρησης/ανταλλακτικών κλπ...κλπ...)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αυτά τα αυτοκινητάκια, παρόλο που έχουν διαστάσεις για χρήση εντός πόλης, δεν τα θεωρώ ιδανικές επιλογές για χρήση μέσα στην πόλη.Καλώς ή κακώς η τριάδα πλέον VW/SEAT/SKODA θεωρεί ότι είναι premium με ότι αυτό συνεπάγεται (κόστος αγοράς/συντήρησης/ανταλλακτικών κλπ...κλπ...)
Μπα η τιμη δεν βλεπω να εχει διαφορα με τον ανταγωνισμο, και απο οτι εχω ακουσει τα σερβισ και ανταλλακτικα skoda-seat ειναι φθηνοτερα των οντως ακριβων της vw.
-
Και δίνει και καλή χρηματοδοτηση συνήθως 0% κλπ
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αυτά τα αυτοκινητάκια, παρόλο που έχουν διαστάσεις για χρήση εντός πόλης, δεν τα θεωρώ ιδανικές επιλογές για χρήση μέσα στην πόλη.
Καλώς ή κακώς η τριάδα πλέον VW/SEAT/SKODA θεωρεί ότι είναι premium με ότι αυτό συνεπάγεται (κόστος αγοράς/συντήρησης/ανταλλακτικών κλπ...κλπ...)
Μπα η τιμη δεν βλεπω να εχει διαφορα με τον ανταγωνισμο, και απο οτι εχω ακουσει τα σερβισ και ανταλλακτικα skoda-seat ειναι φθηνοτερα των οντως ακριβων της vw.
Έχουμε Seat Cordoba του 2009 στην οικογένεια.
Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, οι τιμές αλλά και η γενικότερη κουλτούρα στα δύο συνεργεία που πάμε (ένα Αττική και ένα σε νησί) είναι της λογικής ότι πλέον είναι premium αφού είναι Audi Group.
Την Παρασκευή που πέρασε, σκάσαμε 200euro για ένα ιμάντα στα 30.000χλμ. Φαντάσου να κάναμε και service.Από την άλλη η εμπορία που πήραμε το αυτοκίνητο (SEAT ΜΠΑΤΑΣ) έκλεισε λόγω κρίσης και ανύπαρκτων πωλήσεων. Λογικό. Δεν μου κάνει εντύπωση. Όποιος καβαλά το καλάμι αυτά παθαίνει.
-
Ναι, έκανα test drive το celerio.. Καλά πήγαινε, άνετη οδήγηση και χαμηλή κατανάλωση όσο πρόλαβα να δω. Στην εθνική που βγήκα λίγο, με 3 άτομα και 100 χλμ/ωρα έδειχνε να μην τραβάει ιδιαίτερα.. Πάντως, λεπτό αμάξι για να πετύχει μεγάλους χώρους εσωτερικά, ευχάριστο για πόλη και χαμηλή κατανάλωση αλλά για κάτι παραπέρα νιώθεις ότι θα σε πάρει ο αέρας
Τίμια επιλογή για μικρό θεωρώ (αρκετά πιο όμορφο από τα έντυπα) αλλά με κέρδισε ο αρχικός έρωτας, το ford fiesta, που έκλεισα κιόλας.
Ξέρω, άλλο πράμα το φιέστα, μεγαλύτερο , αλλά νιώθεις πολύ πιο στιβαρό αυτό το όχημα από τα υπόλοιπα.
Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα μα**κία.. -
Για μένα σίγουρα δεν έκανες μλκια, καλοταξιδο.
Btw τι έκδοση/κινητήρα πήρες; -
Ναι, έκανα test drive το celerio.. Καλά πήγαινε, άνετη οδήγηση και χαμηλή κατανάλωση όσο πρόλαβα να δω. Στην εθνική που βγήκα λίγο, με 3 άτομα και 100 χλμ/ωρα έδειχνε να μην τραβάει ιδιαίτερα.. Πάντως, λεπτό αμάξι για να πετύχει μεγάλους χώρους εσωτερικά, ευχάριστο για πόλη και χαμηλή κατανάλωση αλλά για κάτι παραπέρα νιώθεις ότι θα σε πάρει ο αέρας
Τίμια επιλογή για μικρό θεωρώ (αρκετά πιο όμορφο από τα έντυπα) αλλά με κέρδισε ο αρχικός έρωτας, το ford fiesta, που έκλεισα κιόλας.
Ξέρω, άλλο πράμα το φιέστα, μεγαλύτερο , αλλά νιώθεις πολύ πιο στιβαρό αυτό το όχημα από τα υπόλοιπα.
Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα μα**κία..καλοτάξιδο φίλε.......
-
Ο χρόνος θα δείξει αν έκανα μα**κία..Καλοτάξιδο το Fiesta και ευχαριστώ για τα σχόλια από το test drive του Celerio.
Με βάση τις (σχεδόν ανύπαρκτες) ανάγκες μου με υπερκαλύπτει... Ενδιαφέρον το Celerio. -
φίλε άσε το fiesta και πάρε celerio θα με θυμηθείς. Ο παππούς μου είναι κατα-ευχαριστημένος
-
Ο χρήστης hmmy92 έγραψε:
φίλε άσε το fiesta και πάρε celerio θα με θυμηθείς. Ο παππούς μου είναι κατα-ευχαριστημένοςμπράβο, βρίσκαμε το target group του celerio
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Κατα την γνώμη μου το σουζουκι ειναι ενα ιδιαίτερα στεναχωρο αυτοκίνητο που ταιριάζει σε συνταξιούχο και όχι σε φοιτητή όπως είσαι εσύ. Μεταξύ των δυο δαγκωτο Χιουντάι.Δικαιώθηκα για προηγούμενο μου post
Αγορά μικρού 1.0l χωρίς τέλη