-
Καλησπέρα!
Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο εντός του μήνα. Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ για τις καθημερινές μετακινήσεις μου στην Αθήνα, καθώς και για κανένα ταξιδάκι αραιά και που, περίπου 6 φορές το χρόνο. Υπολογίζω πως τα χιλιόμετρα που διανύω είναι maximum 10.000 km/χρόνο και γι αυτό το λόγο απέκλεισα τις εκδόσεις diesel και διάλεξα βενζίνη.
Μετά από αρκετό ψάξιμο έχω καταλήξει ανάμεσα στα παρακάτω αυτοκίνητα:
[list:37d6jmvf]- Opel Corsa Color Ecoflex 90ps
- Volkswagen Polo Highline 90ps
- Ford Fiesta Titanium 1.0 Ecoboost 100ps
- Opel Corsa Cosmo Ecotec 115ps
- Ford Fiesta Titanium 1.0 Ecoboost 125ps
- Volkswagen Polo 1.4 Blue GT 150ps[/list:u:37d6jmvf]
Το Polo Blue GT το γλυκοκοιτάω αλλά η τιμή ανεβαίνει αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θέλω/αξίζει να διαθέσω τόσα χρήματα. Προς το παρόν οδήγησα σε test drive το Fiesta 100ps και το Corsa (δυστυχώς στη diesel έκδοση γιατί μόνο αυτή είχαν) και μου άρεσαν και τα δύο. To Corsa κερδίζει σε εμφάνιση και αίσθηση στο εσωτερικό, ενώ το Fiesta μου φάνηκε πιο σβέλτο.
Ποιό θα προτείνατε από τα παραπάνω αυτοκίνητα και γιατί?
-
Καλησπέρα!
Θέλω να αγοράσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο εντός του μήνα. Το αυτοκίνητο θα το χρησιμοποιώ για τις καθημερινές μετακινήσεις μου στην Αθήνα, καθώς και για κανένα ταξιδάκι αραιά και που, περίπου 6 φορές το χρόνο. Υπολογίζω πως τα χιλιόμετρα που διανύω είναι maximum 10.000 km/χρόνο και γι αυτό το λόγο απέκλεισα τις εκδόσεις diesel και διάλεξα βενζίνη.
Το Polo Blue GT το γλυκοκοιτάω αλλά η τιμή ανεβαίνει αρκετά σε σχέση με τα υπόλοιπα και δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θέλω/αξίζει να διαθέσω τόσα χρήματα. Προς το παρόν οδήγησα σε test drive το Fiesta 100ps και το Corsa (δυστυχώς στη diesel έκδοση γιατί μόνο αυτή είχαν) και μου άρεσαν και τα δύο. To Corsa κερδίζει σε εμφάνιση και αίσθηση στο εσωτερικό, ενώ το Fiesta μου φάνηκε πιο σβέλτο.
-
Καλησπέρα!
-
αυτό απο εμένα αφού έχεις κατασταλάξει.......άντε και το μικρότερο αδελφάκι του,τα υπόλοιπα είναι....
-
+1
... με τα υπόλοιπα να φτάνουν σε επίπεδα κατάθλιψης. -
Το Fiesta είναι κλάσεις ανώτερο από τα αυτοκίνητα που έχεις επιλέξει. Προτιμότερη η έκδοση με τα 125 άλογα αφού σε παίρνει οικονομικά.
-
Πάρε όποιο σου αρέσει.
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!
Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο το Corsa και το Fiesta. Από ότι βλέπω η πλειοψηφία ψηφίζει Fiesta. Γιατί όμως θεωρείται καλύτερο? -
Επειδή έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά.
-
Όντως το fiesta έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά,αλλα εγώ νομίζω οτι για ένα αυτοκίνητο πόλης θα πρέπει να επικεντρωθείς στα συστήματα ασφαλείας του κάθε αυτοκινήτου. Εκεί το polo και το corsa υπερτερούν του fiesta. Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα έδινα σημασία είναι και το σύστημα φρένων, όπου τα polo και το corsa έχουν δίσκους ενώ το fiesta έχει τάμπουρα. Εντέλει αυτό που θα σε γοητεύσει πιο πολύ, αυτό θα είναι και το καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Δεν υπολείπεται καθόλου στην πράξη το Fiesta στο φρενάρισμα.
-
Δεν υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο αλλά εν έτη 2015 δεν θα αγόραζα αυτοκίνητο με τάμπουρα. Αυτό μόνο
-
Αυτό είναι στην κρίση του καθενός φυσικά. Εγώ για παράδειγμα δεν θα έπαιρνα κάτι βαρετό οδηγικά σαν το Polo...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτό είναι στην κρίση του καθενός φυσικά. Εγώ για παράδειγμα δεν θα έπαιρνα κάτι βαρετό οδηγικά σαν το Polo...Και την απαραμιλλη αξιοπιστια του....
Υ.Γ και το 125αρι εχει πισω ταμπουρα;;;;;; -
Όποιος γουστάρει την οδήγηση fiesta θα σου προτείνει. Είναι ένα πολύ ολοκληρωμένο αυτοκίνητο που χαίρεσαι να το οδηγείς και ο ecoboost αποδοτικός και οικονομικός. Το νέο corsa έχει καλύτερη ποιότητα εντός, καλύτερη άνεση-ποιότητα κύλισης, εξάρι κιβώτιο και το 1000αρι μοτέρ του έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από όσους το οδήγησαν. Για μένα είτε fiesta αν γουστάρεις οδήγηση είτε corsa για κάτι πιο φρέσκο, ποιοτικό και άνετο στην καθημερινότητα. Να κάνεις ένα test drive το corsa με τον χιλιάρι. Μακριά από το αναξιόπιστο και πανάκριβο στην συντήρηση polo.
-
Φιλε opel corsa με κλειστα τα ματια. Ο νεος κινητηρας ειναι διαμαντι. Δεν ακουγεται κιχ.
Προχθες σε διαδρομη που εχει εθνικη,πολη,στροφιλικι (συνολο 220 χλμ) ειδα πρωτη φορα 4.8 καταναλωση - με οικονομικη οδηγηση.Αναρτηση ολα τα λεφτα,οπως και ποιοτητα εσωτερικου.
Το Fiesta μου φανηκε μεσα (ειδικα αυτο το ρυγχος που κανει η κονσολα του ραδιο CD) σαν μετριας ποιοτητας πλαστικο.Επισης δες και το Clio - σε test drive μου αρεσε πολυ
-
Τα συμπεράσματα του Drive Φεβρουαρίου:
Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση.
-
Ο χρήστης tutuyo32 έγραψε:
Φιλε opel corsa με κλειστα τα ματια. Ο νεος κινητηρας ειναι διαμαντι. Δεν ακουγεται κιχ.
Προχθες σε διαδρομη που εχει εθνικη,πολη,στροφιλικι (συνολο 220 χλμ) ειδα πρωτη φορα 4.8 καταναλωση - με οικονομικη οδηγηση.Αναρτηση ολα τα λεφτα,οπως και ποιοτητα εσωτερικου.
Το Fiesta μου φανηκε μεσα (ειδικα αυτο το ρυγχος που κανει η κονσολα του ραδιο CD) σαν μετριας ποιοτητας πλαστικο.Επισης δες και το Clio - σε test drive μου αρεσε πολυ
Όλα αυτά με το κόρσα;
-
Παραλίγο να έκανα και πυρηνική σχάση αλλά μου βγήκε ένας χωρίς φλας και μ'εκοψε..χεχεχε
Πάντως όντως αυτή την κατανάλωση την πετυχα μέσα ταχύτητα μέχρι 100-110
-
Καλησπέρα
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη βοήθειά σας!Οπότε είμαστε ανάμεσα στο Fiesta 125ps και στο Corsa 115ps... Το ένα για την οδηγική του συμπεριφορά και το άλλο για την ποιότητα στο εσωτερικό και την άνεση. Θα πάω πάλι να τα οδηγήσω σε test drive.
To Clio πήγα και το είδα και δεν μου άρεσε το ταμπλό του για αυτό και το απέρριψα.
-
Προ ενός μήνα πήρα καινούργιο αυτοκίνητο.εψαχνα στην κατηγορία και κατέληξα σε fiesta 100hp με 2η επιλογή το kia rio δέν το βλέπεις και αυτό θα εκπλαγείτε θετικά αν και τελικά το ποιο value for money μικρό ήταν το fiesta.
Αγορά καινούργιου μικρού αυτοκινήτου