-
Έχει την πλάκα του που έγινε προσωπική αντιπαράθεση ακόμη και ο υπολογισμός κατανάλωσης ρεύματος των αυτοκινήτων (κι ας μη θυμάμαι με ποιον "αντιπαρατέθηκα" αν δεν πάω πίσω να δω το όνομα)
επειδή μπήκα απ το πισι να πληρώσω λογαριασμούς και είναι πρόχειρο αυτή τη στιγμή:
δηλαδή σε αυτόν το λογαριασμό βγαίνει 0,214€ η μέση τιμή κιλοβατώρας που καταναλώσαμε.
Λίγο φθηνότερα αν βγαίνει κάποιος να πριζώσει μόνο τη νύχτα μετά τις 11μμ ή προγραμματίζει για να κερδίσει κάνα δυο σεντς (αλλά δεν είναι καρμίρης όπως οι τογιότηδες).Τα ποιο εφίσιεντ ηλεχτρικά όπως τα τέσλα, ανά 100χλμ θέλουν από 15kwh συντηρητικά μέσα στη πόλη, μέχρι καμιά 20αριά+ όταν οδηγεί κάποιος σαν τον γάτο σε ταξίδι.
Το σκεπτικό που έγραψα νωρίτερα, βασιζόταν σε μια σύγκριση που με ενδιέφερε, μεταξύ της θεόστενης βάγκον κορόλας και του βάγκον φεβ μεγκαν, που έχουν συγκρίσιμη τιμή ως μεταχειρισμένα, μπας και αφού δεν βλέπω να βολεύει αμιγώς ηλεχτρικό, έπαιρνα κάτι διαφορετικό και λίγο πιο ευρύχωρο και προχώ από κορόλα, για διαδρομές περίπου 100-140 χλμ τη μέρα.
Το μεγκαν έχει 40 ηλεκτρικά χιλιόμετρα, δεν είναι σωστή εκτίμηση οι 8 κιλοβατώρες για να βγουν αυτά τα χλμ?
(που θέλουν 3-4 ώρες φόρτιση στο συγκεκριμένο)
Γιατί 8 επί 0,214€ κάνει 1,70€
Για τα υπόλοιπα 60χλμ μέχρι τα 100, με υβριδική λειτουργία θα κάψει πολύ διαφορετικά απ τα 4-5λτ της κορόλας το φεβ μεγκαν;
Δηλαδή 5λτ επί 1,80€ κάνει 9€, για τα 60χλμ κάνει 5,4€.9€ το τογιοτάκι στα 100χλμ, 5,4+1,7=7,1€ το μεγκαν...
και επειδή μάλλον είναι ορθότερο να δουλεύει μικτά το φεβ, ίσως έτσι να πέφτει και λίγο παρακάτω;Μάλλον θα χει καλύτερες επιταχύνσεις απ την 1.8 κορόλα, όχι όμως κι απ τις δίλιτρες, που διατηρούν την ίδια κατανάλωση
(κι ένα αμιγώς ηλεκτρικό με 18kwh πλησιάζει τα 4€ κατανάλωση)
Τέλος πάντων, αυτός ο πρόχειρος υπολογισμός περί κόστους, δεν δίνει και τόσο σημαντικό πλεονέκτημα σε τέτοια φεβ, που αποκτάς την έγνοια της φόρτισης και άλλων πραγμάτων, ενώ πληρώνεις κι ακριβότερα την αγορά τους.
Στον εαυτό μου απαντώ πρώτα με αυτούς τους υπολογισμούς, και τους έγραψα ξανά και για όποιον τον ενδιαφέρουν.(και για τον γάτο στη θέση των τογιότα βάζουμε ένα ωραιότατο Χόντα, για να χει νόημα η σύγκριση)
-
Αυτό ακριβώς, αν έχεις 50Κ να διαθέσεις πάρε ένα μη φεβ, άσε 100 ευρώ το μήνα στο κομοδίνο και πες αυτά είναι για βενζίνη προκειμένου να μην έχω έγνοια να φορτίσω το βράδυ και να μπαινοβγαζω φορτιστές και ευχαριστήσου το αμάξι σου χωρίς νοοτροπίες γερολαδά που δεν ταιριάζουν με την πενηνταρού που έσκασες.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτό ακριβώς, αν έχεις 50Κ να διαθέσεις πάρε ένα μη φεβ, άσε 100 ευρώ το μήνα στο κομοδίνο και πες αυτά είναι για βενζίνη προκειμένου να μην έχω έγνοια να φορτίσω το βράδυ και να μπαινοβγαζω φορτιστές και ευχαριστήσου το αμάξι σου χωρίς νοοτροπίες γερολαδά που δεν ταιριάζουν με την πενηνταρού που έσκασες.
Σε κάθε topic μα σε κάθε topic όμως, διαβάζουμε για την εκπληκτική απόδοση, τεχνολογία και κατανάλωση των σούπερ HEV από την Ιαπωνία που όμοια τους δεν υπάρχουν και που μάλλον θα έπρεπε όλος ο πλανήτης να αγοράζει αυτά και τίποτα άλλο, μιας και είναι τα σούπερ οικονομικά και καίνε ελάχιστα, κτλ, κτλ.
Ε όσο να είναι, όλο και κάποιοι θα απαντήσουν σε αυτή τη λατρεία που έχει κατακλύσει όλα τα topic μιας και αρκετές φορές διαβάζουμε φοβερές "μοναδικότητες" εδώ μέσα.
Όμως κατά τα άλλα, έρχεσαι τώρα και κατηγορείς για γερολαδάδες τελικά όσους θα αγόραζαν ένα PHEV.
Λες και ο μόνος λόγος που θα αγόραζε κάποιος ένα PHEV θα ήταν η οικονομία. Που ακόμα και για αυτό να το έκανε κάποιος, καπέλο του. Είναι και αυτό μέσα στα οφέλη που προσφέρουν τα PHEV.
Μπράβο σου που εσύ είσαι κιμπάρης και άπλας και δίνεις μαθήματα στους καρμίρηδες "λεφτάδες" πώς να ξοδεύουν τα χρήματα τους.Προσωπικά πάντως, με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν θερμικό και 300 συνδυαστικά αλόγατα, το διασκεδάζω σε κάθε ευκαιρία που θα βρω (πάντα σε ασφαλή πλαίσια), χωρίς να κοιτάζω τους δείκτες της κατανάλωσης ή να έχω αυγό κάτω από το πόδι. Γιατί τέτοιο εργαλείο δεν γίνεται να μην το χαρείς κιόλας.
Ακόμη κι έτσι όμως, οικονομικό βγαίνει.Αυτά από έναν "γερολαδά" που δεν το αγόρασε μεν, αλλά αποφάσισε να μισθώσει το PHEV έναντι του απλού βενζινοκίνητου όπου το μίσθωμα έβγαινε σχεδόν το ίδιο και για τα δύο, μιας και το βενζινοκίνητο έχει εταιρικό φόρο ο οποίος έφερνε το συνολικό έξοδο μια η άλλη.
Κρίμα που αποφάσισα πέραν όλων των άλλων που έχει ως οφέλη, να μην πληρώνω και απλόχερα τα λίτρα της βενζίνης που προτείνεις στην κιμπάρικη συμβουλή σου. Έστω κι αν δεν είμαι αγοραστής αλλά μισθωτής.Είναι καρμίρης κάποιος που δεν αγοράζει στα 50Κ ένα βενζινοκίνητο για να ταΐζει απλόχερα τα βενζινάδικα, αλλά όχι αυτός που παρουσιάζει ως μπελά να κάνει μια κίνηση τριάντα δευτερολέπτων και να χώσει το καλώδιο της φόρτισης στο αυτοκίνητο.
Είναι γερολαδάς αυτός που θα αγοράσει στα 50Κ ένα PHEV και όχι αυτός που διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά σε κάθε ευκαιρία πόσο οικονομία κάνει, με το απόλυτο Ιαπωνικό HEV που αγόρασε.Αλήθεια, αυτός που θα δώσει 41Κ για να πάρει τη C-HIC 4Χ4 έκδοση του CHR τι είναι;
Κιμπάρης;
Γερολαδάς;
Έξυπνος;
Καρμίρης;
Ο απόλυτος dealer?
Έχω μπερδευτεί.
Αυτός που θα δώσει 51Κ για την Adventure Bi-tone του RAV? Μα τόσο γερολαδάς πια, που δεν πάει να πάρει ένα καθαρά βενζινοκίνητο;Τέλος να πούμε ότι αν είσαι λεφτάς και παράλληλα άπλας και κιμπάρης, το να αφήνεις κάθε μήνα 100€ στο συρτάρι για να έχεις να βάζεις βενζίνη είναι από μόνο του κάπως οξύμωρο.
Αν είσαι όλα αυτά, δεν χρειάζεται να κάνεις τέτοια κίνηση. Απλά τα βγάζεις επί τόπου από την πλούσια τσέπη σου όταν θα έρθει η ώρα και τα ακουμπάς. -
Έχω την αίσθηση ότι δεν σου αρέσουν τα υβριδικά toyota!!!
-
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@red_monster said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
ότερα απο 5,5 γράφουν τα μικρα πετρέλαια στην πόλη
Σε συνθήκες κίνησης μάλλον δύσκολο. Σε περιαστική χαλαρή βόλτα άνετα.
Σε χαλαρή βόλτα μπορει να πέσει κάτω απο 4,4 lt/100. Το twingo 1.5 dci γράφει 3,8 lt/100 km και τα clio dci 1.5 γράφουν 4,2 lt/100 km
To Clio dci στα δικά μου χέρια/ποδια θυμάμαι ότι έγραψε ψηλά 7 σε συνθήκες κίνησης, και το είχα δοκιμάσει επιτούτου.
Εχω κάνει πάνω απο 320 k km με το clip dci, και δεν είναι το μόνο Renault με τον 1.5 dci στην εταιρεία
Γενικά βλέπω μια γκρίνια, το έχουμε πει πολλάκις, ο καθένας αγοράζει σύμφωνα με το πορτοφόλι του και τις ανάγκες του, οτιδήποτε άλλο είναι εικασίες του κωλου.
-
Γίνεται κουβέντα για τη μανούρα της καθημερινής φόρτισης. Που αν έχεις δική σου θέση στάθμευσης, είναι κάτι που απαιτεί 30" (να βγάλεις τα καλώδια από το πορτ-μπαγκάζ και να τα κουμπώσεις).
Για μένα που είμαι σε μονοκατοικία, όποτε έχω δημοσιογραφικό που θέλει φόρτιση, το καλώδιο είναι μόνιμα στην πρίζα κι η διαδικασία διαρκεί 5" το βράδυ κι άλλα 5" το πρωί. -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έχω την αίσθηση ότι δεν σου αρέσουν τα υβριδικά toyota!!!
Δε μου αρέσει που σε οποιαδήποτε συζήτηση θα ξεφυτρώσει κάποια στιγμή (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη έκφραση) ένα Toyota HEV, για να δηλώσει την ανωτερότητα του σχεδόν σε οποιονδήποτε τομέα.
Παρόλα αυτά σε ενδεχόμενη ερώτηση αν θα αγόραζα ποτέ ένα Toyota, θα έλεγα ότι οι προτεραιότητες μου σε μάρκες θα ήταν πρώτα άλλες. Και μάλλον αρκετές.
Γιατί να πάρω Toyota και όχι Mazda δηλαδή; Για εμένα μακράν ανώτερα αυτοκίνητα σε σημείο που δεν φτάνω να τα συγκρίνω καν.
Κοίτα τελικά που ένας γερολαδάς θα πήγαινε σε βενζινοκίνητο. Τι να κάνουμε, κομμάτια να γίνει. Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα βάζω κάθε μήνα 100€ στο συρτάρι.
Άλλωστε το έκανα και με το γκολφάκι, που είχε γκάζια το άτιμο και ρούφαγε σαν καταβόθρα. -
Γιατί προσωποποιείται την αγορα αυτοκινήτου και θίγεστε όταν κάποιος σας ανατρέψει την επιλογή ;
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το υβριδικό σύστημα της Toyota είναι αξιόπιστο και αποδοτικό πως να το κάνουμε τώρα; Γιατί είναι παράλογο να χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ;
-
Γιατί προσωποποιείται την αγορα αυτοκινήτου και θίγεστε όταν κάποιος σας ανατρέψει την επιλογή ;
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το υβριδικό σύστημα της Toyota είναι αξιόπιστο και αποδοτικό πως να το κάνουμε τώρα; Γιατί είναι παράλογο να χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς ;
Αυτοί που προσωποιούν την αγορά αυτοκινήτου είναι οι λάτρεις του Ιαπωνικού HEV, που σε κάθε συζήτηση ξεφυτρώνουν και ένα Toyota και αρχίζουν οι ύμνοι για το θεάρεστο υπερεργαλείο.
Οι ξύπνιοι οδηγούν Toyota και οι υπόλοιποι είμαστε πρόβατα. -
Με 500.000 χλμ. σε 3 Ντάστερ 4x4 με τον 1.5dci, έχω να πω το εξής. Για να δω ψηλά 7άρια πρέπει είτε να πηγαίνω συνέχεια με 140-150 στην εθνική, είτε να το σπάω για ώρες στην Αθήνα με 1η-2η.
Όσες φορές έχω οδηγήσει μικρότερα ιχ με αυτόν τον κινητήρα, είτε Τζουκ, είτε Μεγκάν, είτε Κλιό, τα νούμερα κατανάλωσης πέφτουν 1-2 ή ακόμη και 3 λίτρα κάτω, ανάλογα την περίπτωση.
Περί υβριδικού Τουότα: Είναι η εποχή τους.Κρίση έχουμε, τα εισοδήματα υποφέρουν, το υβριδικό κάνει οικονομία (άλλα πράγματα κάνουν περισσότερη οικονομία, αλλά αφού έτσι πιστεύει ο κοζμάκης γιατί να του το χαλάσουμε).
Ω τέμπορα, ω μόρες. Κάποτε σε αυτό το φόρουμ αλλά και στο ακατανόμαστο δεν προλάβαινες να πεις κάτι, οτιδήποτε, και η απάντηση ερχόταν πριν ολοκληρωθεί η ερώτηση, όπως στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων και ήταν : TSi ή DSG.
Πιο μετά, από το 2012 και για λίγα χρόνια, το talk of the town ήταν : Πετρέλαιο.
Πιο μετά ήταν : Τέζλα, because αυτόνομη οδήγηση.
Ε, τώρα είναι υβριδικό Τουότα. Ο καιρός έχει γυρίζματα και αύριο θα είναι κάτι άλλο. -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Με 500.000 χλμ. σε 3 Ντάστερ 4x4 με τον 1.5dci, έχω να πω το εξής. Για να δω ψηλά 7άρια πρέπει είτε να πηγαίνω συνέχεια με 140-150 στην εθνική, είτε να το σπάω για ώρες στην Αθήνα με 1η-2η.
Επειδή βλέπω ότι υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης… δεν λέω οτι ο dci δεν είναι οικονομικός ούτε ότι άμα κανείς 50% εθνική οδό και 50% πόλη θα δεις ψηλά 7αρια. Αν κανείς όμως πολύ σε κίνηση , π.χ. 90% (το σχόλιο ξεκίνησε από τα 10κμ καθημερινά στην πόλη του @criuser) το υψηλό 7αρι θα το δεις (στην αθηνα παίζει αρκετή 1η -2α) για εμένα αυτό θεωρώ οδήγηση στην πόλη και πάνω σε τέτοια χρήση ξεκίνησε και συνέχισε το σχόλιο μου. Από εκεί και πέρα ο dci και και 3,5 (άσχετο).
-
Αν κανείς το 90 % των χιλιομέτρων σου μέσα στην πόλη με ρυθμους 1-2αρας με πετρέλαιο το λιγότερο που θα πρέπει να σε προβληματίσει είναι η κατανάλωση. Οι ζημιές των πετρελαίων είναι πανάκριβες, όσο πιο καινούργιο τόσο πιο ευαίσθητο και τόσο πιο ακριβές.
Καταλαβαίνω την χαρά μερικών που ανακάλυψαν εσχάτως την οικονομία των πετρελαίων αλλά δεν είναι όλα ρόδινα.
-
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ntinaras said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιατί θέλει να το παίζει οικολόγος, γιατί θέλει να πουλάει μούρη στη γειτονιά και στους συναδέλφους, γιατί κλπ...
Εγω παντως το φορτιζω καθε μερα, και εδω και ενα μηνα που το εχω εχω καψει κατω απο 5 λιτρα βενζινης για 1300χλμ.
Καλά να πάθεις.
Ναι, καλα να παθω που γλιτωνω 200 ευρω το μηνα, και κανω βολτες τσαμπα.
-
@katafractos17 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Αυτοί που προσωποιούν την αγορά αυτοκινήτου είναι οι λάτρεις του Ιαπωνικού HEV, που σε κάθε συζήτηση ξεφυτρώνουν και ένα Toyota και αρχίζουν οι ύμνοι για το θεάρεστο υπερεργαλείο.
Οι ξύπνιοι οδηγούν Toyota και οι υπόλοιποι είμαστε πρόβατα.ελα τωρα, καποιος ακουμπησε 30αρουμπα και ακομη βαλε για τουοτα και θελει να νοιωσει καλυτερα για την καρμοιρια που προσθεσε στη ζωη του. δειξε λιγο ελεος, ασε να κοιμουνται με ζμπορντ εμμονες, μεγαλες ζαντες και ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι απο το σιβιτι.
το χειροτερο για αυτους ειναι πως το τοποφδιλάιν μικροτσουτσουνο σχιστοματικο ,ειναι και αυτο φεβ.....αρες
η εμπειρια με ντισιάι 90αρι κλιο της γατας λεει μεν 6 λιτρα που ειναι πολυ καλα, αλλα πονανε τα σερβις σε αντιπροσωπεια σαν να εκαιγε βενζινα τελικα -
Ρε σεις, προφανώς έχει τους λόγους του ο καθένας να διαλέξει τεχνολογία και μάρκα, άλλος για τα γκάζια, άλλος για τη σχεδίαση κλπ.
Αυτό που δείχνουν οι υπολογισμοί είναι ότι το ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ δεν έχει τεράστια διαφορά μεταξύ HEV & PHEV.
Για τον καθένα μπορεί να είναι προτιμότερο το ένα ή το άλλο.Εγώ πάντως με βλέπω να μένω στο ντίζελ προς το παρόν, γιατί ούτε το ένα ούτε το άλλο σαν πακέτο το βλέπω να εξυπηρετεί "καλύτερα" ή φθηνότερα αυτά που ζητάω.
-
Όλη η αλήθεια για τα Υβρίδια:
-
Πλακίτσα..
-
To να λεμε οτι εδωσες πχ 50κ για αμαξι, αρα δεν πρεπει να σε νοιαζει η καταναλωση του , ειναι το ιδιο με το να λες οτι πηρες σπιτι με 300,000€ και δεν θα πρεπει να σε νοιαζει το κοστος θερμανσης ας πουμε
-
Τον νοιάζει, απλά δεν τον τσούζει το ίδιο με αυτόν που πήρε αμάξι των 20.000 ευρώ.
-
@alexandros-k said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
To να λεμε οτι εδωσες πχ 50κ για αμαξι, αρα δεν πρεπει να σε νοιαζει η καταναλωση του , ειναι το ιδιο με το να λες οτι πηρες σπιτι με 300,000€ και δεν θα πρεπει να σε νοιαζει το κοστος θερμανσης ας πουμε
Αυτος που καταφερε να βγαλει λεφτα για να παρει αμαξι 50κ το καταφερε γιατι δε πεταει τα λεφτα του σε μαλακιες
αυτος που πηρε αμαξι με το ζορι και 72 δοσεις, μια ζωη φτωχος ηταν, και ετσι θα παραμεινει αμα εχει τετοια νοοτροπια.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά