-
Μάλιστα, "τους σαμποτάριζαν οι πετρελαιάδες", αλλά μας ξυνιζει ο λαϊκισμός...
Οι πετρελαιάδες που επί το πλείστον δεν είναι Ευρωπαίοι κι εχουν κάνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αποεπενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα ήδη τα τελευταία χρόνια...
Εγώ σου εξηγώ την αποτυχία και τη στασιμότητα της ηλεκτροκίνησης, παρά τα παχιά λόγια, και το γιατί ήταν καταδικασμενο να πάει κουβά το 2030, εσύ επιμένεις. Νομίζω ότι τελικά απλά τη βρίσκεις με τη διαμάχη...
-
Ρε συ τα λόμπυ πάνε και έρχονται στην Ευρώπη. Έτσι λειτουργεί, και ως ένα σημείο κακώς. Κάθε μεγάλη κρατική οντότητα του παρελθόντος είχε τα λόμπυ της και τους ανθρώπους γύρω από την εξουσία. Εάν πεις όχι θα πεις ψέματα.
Τα λόμπυ αυτά δεν είχαν συμφέρον να γίνει νωρίτερα η πράσινη μετάβαση και να χρηματοδοτηθεί στον βαθμό που πρέπει. Τόσο απλά.
Παράλληλα εκείνη την εποχή η παγκόσμια παραγωγή είχε μετακομίσει σε αναπτυσσόμενες οικονομίες που δεν είχαν την πολυτέλεια για την ανάπτυξη μιας πράσινης τεχνολογίας.
Τώρα που πολλά τέτοια λόμπυ το γυρίζουν το έργο, αυξάνεται η χρηματοδότηση από την Ευρώπη.
Το διαφορετικό στοιχείο αυτήν την φορά είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα. Κατ'επεκταση και το χρονοδιάγραμμα της Ευρώπης.
Η πράσινη μετάβαση έπρεπε αν όχι να συντελεσθεί αλλά να ξεκινήσει 20 ετη νωρίτερα και τώρα η ανθρωπότητα έχει χάσει το τρένο. Έπρεπε σήμερα να έχουμε την τεχνολογια που θα έχουμε μετά το 2040-2050. Αλλά τότε υπήρχε οικονομικό συμφέρον να μην χρηματοδοτηθεί το R&D προς αυτές τις τεχνολογίες. Κανείς από εσάς τους επικριτές και αρνητές και εχθρούς της ευρωπαϊκής πράσινης μετάβασης δεν κατακρίνετε εκείνα τα οικονομικά συμφέροντα που με τα λόμπυ τους λειτουργούσαν ενάντια στην πράσινη μετάβαση επί τόσες δεκαετίες, αλλά αντιθέτως κατακρίνετε, φτάνοντας ακόμα και στον λαϊκισμό, τα οικονομικά συμφέροντα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον κατά την πράσινη μετάβαση της τεχνολογίας, διότι μπορεί να πρωτοστατεί σε εκείνη την εποχή κάποια εταιρία της δύσης ή της Ευρώπης που είναι και ο ιδεολογικός σας αντίπαλος.
Η ιστορία θα κρίνει την στάση σας.
Τώρα φτάσαμε στο σημείο του να χάσουμε το στοίχημα του πρώτου σεναρίου για μείωση της θερμοκρασίας της θάλασσας κατά 1,5 βαθμό κελσίου. Ελπίζουμε να πιάσουμε το δεύτερο σενάριο της μη αύξησης πέρα του 1,5 βαθμού. Εάν χαθεί και αυτό το στοίχημα , τότε πολύ απλά πολλοί θα αλλάξουμε/ετε σπίτια και ζωές.
-
https://www.europarl.europa.eu/factsheets/el/sheet/68/energy-policy-general-principles
Διάβασε όλες τις παραγράφους σε κάθε ενότητα και θα δεις τι γίνεται στην Ευρώπη.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Νομίζω ότι τελικά απλά τη βρίσκεις με τη διαμάχη...
Δεν μπορώ τον λαϊκισμό. Είναι ωραίος για χαβαλε, δημιουργεί τηλεθέαση και τζερτζελο αλλά σε σοβαρά θέματα τον θεωρώ εχθρό της εξέλιξης της ανθρωπότητας.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν μπορώ τον λαϊκισμό. Είναι ωραίος για χαβαλε, δημιουργεί τηλεθέαση και τζερτζελο αλλά σε σοβαρά θέματα τον θεωρώ εχθρό της εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Εντωμεταξυ στο ελλαδισταν το ελαιολαδο εχει παει 13 ευρω το λιτρο (πιο ακριβο απ'τα castrol edge, αντε κι amsoil τιμες σε λιγο), ψηφιστηκε νομος για 13ωρη εργασια (ενω ακομα κι εναν αιωνα πριν ηταν 8ωρη), περσι το χειμωνα στη Γερμανια οι αρχες προετρεπαν τους πολιτες να κανουν μπανιο μια φορα τη βδομαδα για εξοικονομηση ενεργειας κλπ κλπ αλλα εσυ σ'ενα παραλληλο συμπαν βλεπεις εξελιξη ενω κοντευουμε να γυρισουμε στις σπηλιες. Κι ολα αυτα μεσω του ανταγωνισμου κιολας (ενω ολο τον πλανητη λυμαινονται καμια 20αρια εταιρειες ολες κι ολες με καρτελ στα παντα).
Γυρε τετοια παραμυθια σαν αυτα που περιγραφεις δεν πιστευουν ουτε οι flatearthers. -
Πρέπει να βρουν λύση να τελειώσει ο πόλεμος με μια συμβιβαστική λύση. Αυτό συμφέρει την Ευρώπη. Ο Πούτιν μαζί με τους Σαουδάραβες κονομανε, οι ΗΠΑ χαίρονται (τραβάνε και τις επιχειρησεις εκεί με γενναιόδωρες επιδοτήσεις). Σε 5-10 χρόνια θα πάμε 40 χρόνια πίσω.
Οι δε αυτοκινητοβιομηχανίες θα αλλάξουν χέρια. Η κινεζική Geely που έχει τη Volvo και άλλες, έχει πλέον και το 20% της Mercedes. -
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι δε αυτοκινητοβιομηχανίες θα αλλάξουν χέρια. Η κινεζική Geely που έχει τη Volvo και άλλες, έχει πλέον και το 20% της Mercedes.
Ενδιαφέρον αυτό. Από που προκύπτει;
Γιατί με ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα ότι απλώς έχουν κάνει από το 2020 μια καινούρια εταιρία Smart με 50-50 μερίδια, η οποία θα κατασκευάζει και θα πουλάει τα ηλεκτρικά πλέον Smart. -
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι δε αυτοκινητοβιομηχανίες θα αλλάξουν χέρια. Η κινεζική Geely που έχει τη Volvo και άλλες, έχει πλέον και το 20% της Mercedes.
Ενδιαφέρον αυτό. Από που προκύπτει;
Γιατί με ένα πρόχειρο ψάξιμο είδα ότι απλώς έχουν κάνει από το 2020 μια καινούρια εταιρία Smart με 50-50 μερίδια, η οποία θα κατασκευάζει και θα πουλάει τα ηλεκτρικά πλέον Smart.Από πουθενά..
Ο ιδιοκτήτης της Geely έχει το 10 % των μετοχών της MB. H (κινέζικη) BAIC έχει άλλο ένα 10 % των μετοχών της MB. Το δημόσιο (?) του Κουβέιτ έχει άλλο ένα 7 % της ΜΒ (από το 1980 !!?).
-
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εντωμεταξυ στο ελλαδισταν το ελαιολαδο εχει παει 13 ευρω το λιτρο (πιο ακριβο απ'τα castrol edge, αντε κι amsoil τιμες σε λιγο), ψηφιστηκε νομος για 13ωρη εργασια (ενω ακομα κι εναν αιωνα πριν ηταν 8ωρη), περσι το χειμωνα στη Γερμανια οι αρχες προετρεπαν τους πολιτες να κανουν μπανιο μια φορα τη βδομαδα για εξοικονομηση ενεργειας κλπ κλπ αλλα εσυ σ'ενα παραλληλο συμπαν βλεπεις εξελιξη ενω κοντευουμε να γυρισουμε στις σπηλιες. Κι ολα αυτα μεσω του ανταγωνισμου κιολας (ενω ολο τον πλανητη λυμαινονται καμια 20αρια εταιρειες ολες κι ολες με καρτελ στα παντα).
Γυρε τετοια παραμυθια σαν αυτα που περιγραφεις δεν πιστευουν ουτε οι flatearthers.Ο ανταγωνισμός έδωσε την δυαντοτητα σε κάποιους να αγοράσουν μονοκατοικίες όπως και να να αγοράσουν πολυτελή οχήματα ενώ η οικονομική συμβολή τους στην οικονομία ως μέλη της κοινωνίας και ως κληρονόμοι όλων αυτών είναι ως και μηδενική.
Άρα, κάποιοι έχουν επωφεληθεί από τον λεγόμενο ανταγωνισμό.
Όσο αναφορά τον λαϊκισμό και προπαγάνδα ο λαϊκίστικος αντίλογος αναφέρει στρατόπεδα συγκέντρωσης, εκτελέσεις, γενοκτονίες, οικογενειακή ευθύνη, εκτοπίσεις, τρόμος, φασισμός, βασανιστήρια, χαμηλό βιοτικό επιπεδο και διεθνή απομόνωση, αλλά χωρίς ανταγωνισμό (που υπήρχε φυσικά αλλά ας το απλοποιήσουμε το αφήγημα)
Ε όπως και να το κάνουμε τα πήγε καλύτερα η Ευρώπη με τον δικό της ανταγωνισμό καθώς και με τα χίλια στραβά της. Το ότι μπορεί να διορθωθεί και να γίνει πιο φιλολαϊκή, ναι γίνεται. Για αυτό και υπάρχει αυτή η πολιτική όσμωση στο κοινοβούλιο της.
Θέλεις να κάνεις σε τέτοιο επίπεδο τις συζητήσεις σου; Με αυτά τα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα;
Αυτό που περιγράφεις ονομάζεται corporatocracy. Είναι κάτι διαφορετικό από τον όρο ανταγωνισμό. Αλλά εσύ τα συγχέεις όλα προσφέροντας στην ουσία μια λαϊκιστική προπαγάνδα. Κάτσε διάβασε λίγο, αν και ιστορικός, και μάθε κάποια βασικά πράγματα
Ο λαϊκισμός έχει και τα όρια του.
-
@vagnar said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ο ιδιοκτήτης της Geely έχει το 10 % των μετοχών της MB. H (κινέζικη) BAIC έχει άλλο ένα 10 % των μετοχών της MB. Το δημόσιο (?) του Κουβέιτ έχει άλλο ένα 7 % της ΜΒ (από το 1980 !!?).
Σωστά...το έξαξα λίγο, τα νούμερα είναι σχεδόν αυτά!!
https://group.mercedes-benz.com/investors/share/shareholder-structure/The Chinese BAIC Group currently holds 9.98 % of the company’s voting rights, making it Mercedes-Benz Group AG’s largest individual shareholder. Other major shareholders include the Chinese investor Li Shufu (since 2018) and the Kuwait Investment Authority (since 1974). Li Shufu holds an equity interest of 9.69% in Mercedes-Benz Group through Tenaciou3 Prospect Investment Limited.
-
-
Φευγαλέα είδα ότι μέσα στη πόλη, ο γνωστός 1.2 130hp EAT8 έγραψε 6.8 λτ (citroen c4 x) ενώ στο 3008 ο ίδιος κινητήρας γράφει 8.6.
Αλλά κόλπα η σιτροεννν
Χαχαχαχαχαχαχαχαχχχχαχαχαχαχαχαχα -
Άλλο βάρος λόγικα.
Άσχετο αλλά το c4X το είδα στον δρόμο και ήταν τέλειο.
Οι φωτογραφίες το αδικούν, αυτή πλησιάζει στην αίσθηση που σου δίνει από κοντά.
-
Άλλο βάρος λόγικα.
Άσχετο αλλά το c4X το είδα στον δρόμο και ήταν τέλειο.
Το απλό c4 και εμένα μου αρέσει.
Το x το θεωρώ 50χρονη τραβηγμένη γαλλίδα από τις πλαστικές! -
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Φευγαλέα είδα ότι μέσα στη πόλη, ο γνωστός 1.2 130hp EAT8 έγραψε 6.8 λτ (citroen c4 x) ενώ στο 3008 ο ίδιος κινητήρας γράφει 8.6.
Αλλά κόλπα η σιτροεννν
ΧαχαχαχαχαχαχαχαχχχχαχαχαχαχαχαχαΩτο Τρίτη = ό,τι ναναι.
Το μοτέρ αυτό με αυτόματο καίε μέσα στην πόλη. Εμένα μου έκαψε 8+ στο Σε Τριο και 9+ στο Σε Τριο Ερκρος. Λογικά νούμερα, δεν μπορεί να κάνει θαυματα ειδικά με το αυτόματο (6αρι, με 8αρι δεν ξέρω).
-
Χθες πέρασε λεωφορείο και μετά πέρασα εγώ απέναντι από πίσω του. Και έκανα το λάθος να αναπνεύσω, συνήθως κρατώ την αναπνοή μου. Μπήκε μέσα μου ότι έβγαλε καθώς ξεκινούσε από στάση.
Ακόμα αισθάνομαι την γεύση του καυσαερίου στο στομα μου.
Μου ήρθε μια ζάλη τότε αλλά συνέχισα. Αλλά ακόμα και μια μέρα μετά εχω την γεύση του καυσαερίου. Μικροσωματίδια μετάλλων, ακάυστου άνθρακα, τοξικά αέρια κτλ. Αν τα συνδιάσεις με παγωμένο καφέ είναι απόλαυση!!!
-
Χθες πέρασε λεωφορείο και μετά πέρασα εγώ απέναντι από πίσω του. Και έκανα το λάθος να αναπνεύσω, συνήθως κρατώ την αναπνοή μου. Μπήκε μέσα μου ότι έβγαλε καθώς ξεκινούσε από στάση.
Ακόμα αισθάνομαι την γεύση του καυσαερίου στο στομα μου.
Μου ήρθε μια ζάλη τότε αλλά συνέχισα. Αλλά ακόμα και μια μέρα μετά εχω την γεύση του καυσαερίου. Μικροσωματίδια μετάλλων, ακάυστου άνθρακα, τοξικά αέρια κτλ. Αν τα συνδιάσεις με παγωμένο καφέ είναι απόλαυση!!!
Με πλαστικό καλαμάκι η χάρτινο;
-
Με πλαστικό. Είχε ο Σκλαβενίτης νομίζω. Κάτι μαύρα. Το έχω δύο βδομαδες. Δεν χαλάει με τίποτα. Με πλαστικό για σωλήνες ύδρευσης το φτιάχνουν;
-
Με πλαστικό. Είχε ο Σκλαβενίτης νομίζω. Κάτι μαύρα. Το έχω δύο βδομαδες. Δεν χαλάει με τίποτα. Με πλαστικό για σωλήνες ύδρευσης το φτιάχνουν;
Μια απο τις βασικές πρώτες ύλες πλαστικών.
Απο μια μέση επιχείρηση περνάνε μερικές χιλιάδες τόνοι ετησίως μόνο πλαστικό.
Σε εμάς περνάει και τεραστια ποσότητα πολύπροπυλενιου που δεν ανακυκλώνεται! -
Δεν καταλαβα, το καλαμάκι είναι απο αυτό το είδος πλαστικού της φωτογραφίας;
Δεν χαλάει με τίποτα, ούτε και πιέζεται με τα δόντια πάρα ελάχιστα
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά