-
Το παραδέχομαι,Είμαι στόκος:
Πλατφόρμα εκτόξευσης;
Ανετοτατα το starlet μας θάβει όλους.
Sad but true -
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@bassstarlet said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το παραδέχομαι,Είμαι στόκος:
Πλατφόρμα εκτόξευσης;
Πρέσα
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@ataim said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ξαναλέω, μην το βλέπεις χρηματοοικονομικά, κερδίζεις πολύ σε ποιότητα και ευκολία κίνησης μέσα στην πόλη. Από το πρωί έχω γυρίσει όλη την Αθήνα, δες 87%-71% ev. Διαδρομή Ψυχικό-Αργυρούπολη-Παλαιό Φάληρο
τον 130 μόνο το premier (+26Κ) θα τον έχει, τα άλλα μένουν 115.
E καλα αν ειναι να δωσεις 20+ χιλιαρικα για να μην αλλαζεις ταχυτητες μεσα στην πολη σε σχεση μ'ενα 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιαδων με παρομοια σχεδον ισχυ και για να γλιτωνεις κανα δυο λιτρα στα 100χλμ (στην πολη παντα) για να'χεις "ευκολια", ασ'το καλυτερα, ας δυσκολευομαι.
Ποιο 1400αρι 15ετιας των 4 χιλιάδων ευρώ καίει 5 λίτρα μέσα στην πόλη;
Γυρω στο 6 καταναλωση εχουν πολλα 1200-1400αρια 10-15 ετων στην πολη. Εκτος ουτε το υβριδικο εχει τετοιες καταναλωσεις και παιζει η διαφορα να ειναι ουτε 2 λιτρα.
Και στην τελικη και 3 λιτρα να'ναι η διαφορα κατα μεσο ορο, ε θες πανω απο χοντρικα 200.000 χλμ για να πεις οτι εκανες αποσβεση τη διαφορα χρηματων με την τωρινη τιμη βενζινης.
Να πω οτι μιλουσαμε για τιποτα αυτοκινητα με ανωτερες επιδοσεις ή καμια ουσιαστικη διαφορα στο στησιμο ή την απτη ποιοτητα σε σχεση με αμαξια 10-15 ετων πριν να το καταλαβω να δωσει κανεις το κεφαλαιο αυτο αλλα για κουβαδες της συμφορας μιλαμε που απλα εχουν καμια οθονη παραπανω σε σχεση με τους αντιστοιχους κουβαδες προ 15ετιας και ζητανε 20 φευγα χιλιαρικα χωρις καν σοβαρο εξοπλισμο.Tωρα κατι αστειοτητες οτι το ελλαδισταν πνιγηκε λογω των"ρυπογονων" αυτοκινητων κι οχι επειδη τα αντιπλημμυρικα εργα πηγαν στις τσεπες των γνωστων αγνωστων απατεωνων (τους οποιους στηριζουν και οι "οικολογοι" με τα υβριδικα και τα τεσλα) δεν χρειαζονται περαιτερω σχολιασμο, μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.
-
....τα αντιπλημμυρικα εργα πηγαν στις τσεπες των γνωστων αγνωστων απατεωνων (τους οποιους στηριζουν και οι "οικολογοι" με τα υβριδικα και τα τεσλα) δεν χρειαζονται περαιτερω σχολιασμο, μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.
Μάλιστα, συνεπώς όσοι έχουν tesla ή κάποιο υβριδικό στηρίζουν απατεώνες οι οποίοι αδιαφορούν για την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας. No comment indeed.
-
Νομίζω ότι διαφωνούσα με τον driver παλιότερα για το πόσο καλύτερα είναι σήμερα τα αυτοκίνητα...
Στο θέμα κατανάλωσης έχει κάποιο δίκιο. Έχω γράψει ότι το 1.2λτ φιατ μπράβο μου ανεξαρτητης πίσω ανάρτησης, που αγοράστηκε καινούριο 10 χιλιάρικα και κάτι ψιλά το 2000 στο τέλος του μοντέλου, "ανταγωνιστικο" τότε του γκολφ και "αντίστοιχο" των άλφα και 306-307 σε κατηγορία, με άπλετο χώρο, έκαιγε μετρημένα 5.8λτ σαν μέση κατανάλωση. Παρακάτω ταξίδι, 6μιση στη πόλη...Αλλά τώρα τα αυτοκίνητα τουρμπισαν κ πήραν 50% πάνω ιπποδύναμη και βαρυναν και έχουν 500 συστήματα ασφαλείας και μπλιμπλικια αντί για τον ένα αερόσακο και ερκοντίσιο του τότε Φιατ. Και καίνε το ίδιο
-
Γυρω στο 6 καταναλωση εχουν πολλα 1200-1400αρια 10-15 ετων στην πολη. Εκτος ουτε το υβριδικο εχει τετοιες καταναλωσεις και παιζει η διαφορα να ειναι ουτε 2 λιτρα.
1ον. Δεν έχετε οδηγήσει ποτέ υβριδικό, άρα αυτό που πιθανώς φαντάζεστε, απλά δεν ισχύει. Δε θα δώσω νούμερα, έχουν χιλιοειπωθει.
2ον. Σημαντική λεπτομέρεια. Για να δώσει ένα 15ετιας, καταναλώσεις γύρω στο 6 όπως λες, πρέπει να έχει 60 εως 80 άλογα. Καμία σχέση με τις τωρινές ιπποδυναμεις των υβριδικών. Ας μην θίξουμε θέματα ασφαλείας, ρύπων...
3ον. Εστιάζετε συνεχώς στην οικονομία (και εγώ αυτό το λάθος έκανα πριν αγοράσω). Άλλο είναι το βασικό ατού ενός υβριδικού (+ηλεκτρικού). Και είναι η ευκολία οδήγησης. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο θέμα κατανάλωσης έχει κάποιο δίκιο. Έχω γράψει ότι το 1.2λτ φιατ μπράβο μου ανεξαρτητης πίσω ανάρτησης, που αγοράστηκε καινούριο 10 χιλιάρικα και κάτι ψιλά το 2000 στο τέλος του μοντέλου, "ανταγωνιστικο" τότε του γκολφ και "αντίστοιχο" των άλφα και 306-307 σε κατηγορία, με άπλετο χώρο, έκαιγε μετρημένα 5.8λτ σαν μέση κατανάλωση. Παρακάτω ταξίδι, 6μιση στη πόλη...
Fiat Bravo 1.2 2000, 82 hp, αν δεν κάνω λάθος...
Και το swift του lap, καθαρά 5αρια καίει, ακοπα.
Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, απλά τονίζω ότι παίζει ρόλο και η ιπποδύναμη. -
Μην μας τσιτωνετε ρε γμτ.
Έχουμε τα θέματα ποιότητας (που σωστά θίγει ο ice, άντε υπερβάλλοντας λιιιγο), έχουμε τα τριξίματά μας...
Μη θίγετε ευκολία οδήγησης, κατανάλωση, εκεί ο νικητής λέγεται hybrid, και σε λίγο καιρό θα λέγεται electric. -
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο θέμα κατανάλωσης έχει κάποιο δίκιο. Έχω γράψει ότι το 1.2λτ φιατ μπράβο μου ανεξαρτητης πίσω ανάρτησης, που αγοράστηκε καινούριο 10 χιλιάρικα και κάτι ψιλά το 2000 στο τέλος του μοντέλου, "ανταγωνιστικο" τότε του γκολφ και "αντίστοιχο" των άλφα και 306-307 σε κατηγορία, με άπλετο χώρο, έκαιγε μετρημένα 5.8λτ σαν μέση κατανάλωση. Παρακάτω ταξίδι, 6μιση στη πόλη...
Fiat Bravo 1.2 2000, 82 hp, αν δεν κάνω λάθος...
Και το swift του lap, καθαρά 5αρια καίει, ακοπα.
Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, απλά τονίζω ότι παίζει ρόλο και η ιπποδύναμη.Καλά αυτό δεν θα ήθελες να το κυκλοφορείς στην πόλη σήμερα, με τους αντιπάλους στο δρόμο να ζυγίζουν 1500-2000 κιλά μεσ'το νερό.
-
Είμαι κουρασμένος. Ότι λέει ο drive m απλα δεν ισχύει. Όσο για τα σχόλια περί οικολογίας, δεν έχει καταλάβει τι και πώς.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
1ον. Δεν έχετε οδηγήσει ποτέ υβριδικό, άρα αυτό που πιθανώς φαντάζεστε, απλά δεν ισχύει. Δε θα δώσω νούμερα, έχουν χιλιοειπωθει.
2ον. Σημαντική λεπτομέρεια. Για να δώσει ένα 15ετιας, καταναλώσεις γύρω στο 6 όπως λες, πρέπει να έχει 60 εως 80 άλογα. Καμία σχέση με τις τωρινές ιπποδυναμεις των υβριδικών. Ας μην θίξουμε θέματα ασφαλείας, ρύπων...
3ον. Εστιάζετε συνεχώς στην οικονομία (και εγώ αυτό το λάθος έκανα πριν αγοράσω). Άλλο είναι το βασικό ατού ενός υβριδικού (+ηλεκτρικού). Και είναι η ευκολία οδήγησης.Περιεγραψε μας ποια ειναι αυτη η τοσο φοβερη ευκολια που εχει ενα υβριδικο σε σχεση μ'ενα μη υβριδικο 15ετιας, ιδιως αν μιλαμε για αυτοματα και τα δυο, γιατι ειλικρινα το πιο κουραστικο μεσα στην πολη ειναι το να'σαι στο μποτιλιαρισμα με τις ωρες κι αυτο δεν αλλαζει ουτε με υβριδικο ουτε με μεταλλαγμενο, κατ'εμε τουλαχιστον.
Οσο για τα αλογα που λες, 1.2 agila b του με 86 αλογα και 0-100 σε 11 δευτερα (ελαχιστα περισσοτερο δηλαδη απο το υβριδικο yaris που εχει και 30 αλογα παραπανω) καιει απο 5.7 εως 6.5 εντος πολης, παντα και με μποτιλιαρισματα.
Εγω λοιπον ναι στην οικονομια εστιαζω γιατι με κουραζουν πολλα πραγματα περισσοτερο σε σχεση με το να οδηγαω οποτε αυτο δεν μου'ναι προβλημα. Κι επισης για τα κουβαδακια πολης που μιλαμε αυτο ειναι το βασικο, δεν εχουν να προσφερουν και τιποτ'αλλο αλλωστε. -
Νομίζω ότι διαφωνούσα με τον driver παλιότερα για το πόσο καλύτερα είναι σήμερα τα αυτοκίνητα...
Στο θέμα κατανάλωσης έχει κάποιο δίκιο. Έχω γράψει ότι το 1.2λτ φιατ μπράβο μου ανεξαρτητης πίσω ανάρτησης, που αγοράστηκε καινούριο 10 χιλιάρικα και κάτι ψιλά το 2000 στο τέλος του μοντέλου, "ανταγωνιστικο" τότε του γκολφ και "αντίστοιχο" των άλφα και 306-307 σε κατηγορία, με άπλετο χώρο, έκαιγε μετρημένα 5.8λτ σαν μέση κατανάλωση. Παρακάτω ταξίδι, 6μιση στη πόλη...Αλλά τώρα τα αυτοκίνητα τουρμπισαν κ πήραν 50% πάνω ιπποδύναμη και βαρυναν και έχουν 500 συστήματα ασφαλείας και μπλιμπλικια αντί για τον ένα αερόσακο και ερκοντίσιο του τότε Φιατ. Και καίνε το ίδιο
Δεν υπαρχει κανενα τουρμπατο με 50% πανω ιπποδυναμη και καταναλωση εστω εφαμιλλη ενος ατμοσφαιρικου με οχι τη μιση ιπποδυναμη αλλα εστω 30% λιγοτερη. Και ιδιως για τα υβριδικα που μιλαμε εδω, ουτε επιδοσεις εχουν ουτε τιποτα, ταφοι ειναι με καλη καταναλωση. Κι εγω ειμαι οκ μ'αυτο γιατι ο σκοπος τους η οικονομια ειναι, οχι η απολαυση, απλα και παλι δεν θεωρω οτι η αποσβεση αξιζει, αν εχεις ενα καλοδιατηρημενο αμαξι πολης 10-15 ετων.
Καλυτερα να περιμενεις 5-10 χρονια ακομα, αναλογα και την οικονομικη σου κατασταση, και να πας απευθειας σε ηλεκτρικο. Εκτος κι αν επειγεσαι αμεσα ν'αλλαξεις αυτοκινητο οποτε εκει οκ να το δεχτω, αφου ακομα τα ηλεκτρικα ακομα και πολης ειναι πανακριβα. -
Δεν ισχύει ότι ένα 15 ετιας μη υβριδικό με 85 + αλογα γράφει 6,5 λίτρα με μποτιλιάρισμα. Απλά δεν ισχύει. Έχουμε οδηγήσει δεκάδες οχήματα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Παραποιεις την πραγματικότητα με αυτά που γράφεις ρε συΌσο για την απόσβεση του κόστους προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι γράφεις, διότι δεν υπολογίζεις υπολειμματική αξια. Ανά πάσα στιγμή το πουλάς και λαμβάνεις πίσω μια αξία.
Τώρα πως και ξαφνικά προτείνεις ηλεκτρικό; οδηγήσεις και σου άρεσε; ως τώρα τα υπονόμευες!
-
Το μόνο πιθανό για αμάξι 15ετιας, είναι να καίει 5.5 με 6 λίτρα... λάδι σε ετήσια βάση, σε συνθήκες πόλης.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ισχύει ότι ένα 15 ετιας μη υβριδικό με 85 + αλογα γράφει 6,5 λίτρα με μποτιλιάρισμα. Απλά δεν ισχύει. Έχουμε οδηγήσει δεκάδες οχήματα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις.
Παραποιεις την πραγματικότητα με αυτά που γράφεις ρε συΌσο για την απόσβεση του κόστους προφανώς δεν έχεις ιδέα του τι γράφεις, διότι δεν υπολογίζεις υπολειμματική αξια. Ανά πάσα στιγμή το πουλάς και λαμβάνεις πίσω μια αξία.
Τώρα πως και ξαφνικά προτείνεις ηλεκτρικό; οδηγήσεις και σου άρεσε; ως τώρα τα υπονόμευες!
Μια χαρα βλεπεις την καταναλωση που γραφω σε συνθηκες πολης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κι αλλα παρομοια. Σιγα μην καιει ενα 1200αρι 8 κι 9 λιτρα που γραφετε ορισμενοι. 10-11 καιει το διλιτρο μου εντος πολης.
Επισης δεν προτεινω τιποτα, απλα σε καμια δεκαετια και τα υβριδικα πληρως ξεπερασμενα θα'ναι οποτε αν καποιος δεν καιγεται να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη στιγμη ας κανει μια και καλη μια πληρη μεταβαση σε καμια δεκαετια που ελπιζω να εχει ωριμασει η τεχνολογια στα ηλεκτρικα.
Και ναι η αξια μεταπωλησης σιγουρα ισχυει αλλα για καποιον που θελει να κρατησει το αμαξι του 10+ χρονια η μεταπωληση ετσι κι αλλιως της πλακας θα'ναι αναλογικα, για αμαξια της σειρας μιλαμε οχι για f40.
Tωρα για τον αλλο που λεει για 5-6 λιτρα λαδι για αμαξια δεκαετιας, ή ειναι 20 χρονων και νομιζει οτι τα αμαξια μετα την 3ετια αυτοκαταστρεφονται ή δεν ξερει να συντηρει ενα αμαξι οπως πρεπει. Γιατι αυτοκινητα δεκαετιας με σωστη συντηρηση ειναι μια χαρα αξιοπιστα για αλλο τοσο κι αν δεν ειναι (βλεπε κατι λαδιερες toyota ή vag) τοτε ειχαν κατασκευαστικα θεματα εξ'αρχης. -
70 χλμ καθημερινα με το ντιζελ ντουστ με τα γνωστα μποτιλιαρισματα σε ΑΟ και ΕΟ. Μια στις 15 γεμιζω Αvio. Δεν εχει κανει τσικ λεμε. Σιγα μην καταστραφω οικονομικα βγαζοντας ενα τετοιο επικερδες εργαλειο απο την κυκλοφορια. Τα χρηματα που εξοικονομω πανε σε αλλα ανελαστικα εξοδα.
Αγορα το 14 με δωρο αποσυρση στα 15 χιλιαρικα. Σιγα μη σκασω ενα σκασμο γιουρα για να παρω ηλεκτρικο στα 40+ ή υβριδικο στα 30+ για λογους οικονομιας. -
Μια χαρα βλεπεις την καταναλωση που γραφω σε συνθηκες πολης στο συγκεκριμενο αυτοκινητο κι αλλα παρομοια. Σιγα μην καιει ενα 1200αρι 8 κι 9 λιτρα
Σε μικρό ελαφρύ αυτοκίνητο 6-7 λίτρα, το κακό γίνεται το καλοκαίρι οταν βάζεις AC τότε ανεβαίνει ακόμα και τα μικρά μοτερ αγκομαχούν , υβριδικά ή ντίζελ δεν καταλαβαίνουν τίποτα .
Επισης δεν προτεινω τιποτα, απλα σε καμια δεκαετια και τα υβριδικα πληρως ξεπερασμενα θα'ναι
Με τα σχετικά λίγα χλμ που κάνω σε μια δεκαετία θα εχω εξοικονομήσει γύρω στα 8000 € σε καύσιμα θα τα εχω κάνει με ενα ασφαλές αυτοκίνητο και θα πάρω και ενα 10αρικο στην μεταπώληση
οποτε αν καποιος δεν καιγεται να αγορασει αυτοκινητο αυτη τη στιγμη ας κανει μια και καλη μια πληρη μεταβαση σε καμια δεκαετια
να κρατήσω αλλα δεκα χρόνια το ήδη δεκαετίας:
-
Εμένα πάντως το ταπεινό Fiat Panda 15 ετών όταν το είχα, 7.2 είχα Μ.Ο μέσα στην πόλη (μόνο για πόλη το είχα). Και μιλάμε για αυτοκίνητο ελαφρύ και οικονομικό.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμένα πάντως το ταπεινό Fiat Panda 15 ετών όταν το είχα, 7.2 είχα Μ.Ο μέσα στην πόλη (μόνο για πόλη το είχα). Και μιλάμε για αυτοκίνητο ελαφρύ και οικονομικό.
Και πόσα άλογα είχε;
Πάντως ο παλιός 1,2 της fiat ήταν υπέροχο μοτέρ. 10,5 κιλά ροπής στις 2500 Σαλ. Σε αμάξωμα 800 κιλών. Άψογος συνδιασμός
-
Θα σας τα πει κι ο @criuser αλλα για οικονομικό παλιό αυτοκίνητο πόλης...
Αν είναι να λέμε ότι τα παλιά είχαν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, ε να ξηλώσουμε τις μοκέτες και να τσουλαμε με τα πόδια.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά