-
@costasbab said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υπαρχει καποιο μοντελο hybrid που κινει ηλεκτρικα με ταχυτητες 80-90 χλμ/ωρα το αμαξι για να πεσει το κοστος? αν τα μισα τα κανω ηλεκτρικα μηπως πεφταμε...
Ζητουμενο η αξιοπιστια και αντοχη γιατι μπορει να φτασει και 30.000 χλμ το χρονο.
Yaris Cross Hybrid σε επίπεδο δρόμο εχω επιταχύνει απο 0-87 ακριβώς χωρίς να ενεργοποιηθεί ο θερμικός κινητήρας απαλά το γκάζι και γίνεται ...
τώρα οταν θα κινείσαι με 80-90 και θα εχεις σταμάτα ξεκίνα στις εισόδους εξόδους διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους θα εχεις 3,5 λίτρα στα 100 χλμ όπως σου είπα παραπάνω με φυσιολογική οδήγηση ,με ενθουσιώδη και να προσπερνάς τους σχετικά αργούς (ελπίζω οχι σε διπλή γραμμή ) θα εχεις αυτό που λέει παραπάνω ο piliourits.Αν κάνεις τόσο πολλά χλμ όμως δεν θα τρέχεις και επειδή βάζεις την αξιοπιστία ψηλά φωτογραφίζεις toyota .
-
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Υπαρχει καποιο μοντελο hybrid που κινει ηλεκτρικα με ταχυτητες 80-90 χλμ/ωρα το αμαξι για να πεσει το κοστος? αν τα μισα τα κανω ηλεκτρικα μηπως πεφταμε...
Ζητουμενο η αξιοπιστια και αντοχη γιατι μπορει να φτασει και 30.000 χλμ το χρονο.
Yaris Cross Hybrid σε επίπεδο δρόμο εχω επιταχύνει απο 0-87 ακριβώς χωρίς να ενεργοποιηθεί ο θερμικός κινητήρας απαλά το γκάζι και γίνεται ...
τώρα οταν θα κινείσαι με 80-90 και θα εχεις σταμάτα ξεκίνα στις εισόδους εξόδους διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους θα εχεις 3,5 λίτρα στα 100 χλμ όπως σου είπα παραπάνω με φυσιολογική οδήγηση ,με ενθουσιώδη και να προσπερνάς τους σχετικά αργούς (ελπίζω οχι σε διπλή γραμμή ) θα εχεις αυτό που λέει παραπάνω ο piliourits.Αν κάνεις τόσο πολλά χλμ όμως δεν θα τρέχεις και επειδή βάζεις την αξιοπιστία ψηλά φωτογραφίζεις toyota .
Ναι ρε, πες του όμως του ανθρώπου ότι διένυσες 200 μέτρα, έπιασες τα 87χαω και σταμάτησες.
Κι αν το κάνεις αυτό 3 φορές, θα πάρει μπροστά ο θερμικός κανονικά, αλλά θα χεις γλυτώσει το το 1% των 5λτ καύσιμο σε εκείνα τα 500μ, δηλαδή 0,05λτ οικονομίας...
το έχω ξαναπεί. Αν κάθε 100μ τραβάς χειρόφρενο (δηλαδή από μόνο του, έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο) και ξαναξεκινάς, κάνεις μεγάλη οικονομία στα υβριδικά, αλλά όπως λέει κι ένα τοπικό ανέκδοτο, από Βόλο δεν θα φτάσεις Αγριά ποτέ!Θέλω να δω την αντίδραση οποιουδήποτε, όταν κατέβει από Τιχουάν και μπει σε γιάρις...
-
ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕ! Από τα δικά μας μπάρμπα πάρε! Είναι τα καλύτερα!
Με διπλό διαφορικό, τραβάει στην ανηφόρα και αν ποτέ τ´ άλλαζα, πάλι φουντούνια θα ´περνα! Αείμνησθε Χάρυ Κλυν. -
Για να το θέσω πιο σωστα...Να έδινα το Τίγκ και να έπαιρνα δύο, ένα οικογενειακό και ένα δεύτερο για να γίνεται η δουλειά μου.μτχ και τα δύο.
Εχω εναλλακτική πάντως αν προκύψει.
Σε δεύτερη σκέψη όμως πριν με συνεφερεται,αποφάσισα να μην κάνω τέτοια κίνηση...θα μείνω με ότι έχω και θα λιώσω το Tiguan...Για αυτό το πήρα ..για χιλιομετροφαγο.....
ευχαριστώ και συγνώμη για την αναστάτωση. -
Για να το θέσω πιο σωστα...Να έδινα το Τίγκ και να έπαιρνα δύο, ένα οικογενειακό και ένα δεύτερο για να γίνεται η δουλειά μου.μτχ και τα δύο.
Σε δεύτερη σκέψη όμως πριν με συνεφερεται,αποφάσισα να μην κάνω τέτοια κίνηση...θα μείνω με ότι έχω και θα λιώσω το Tiguan...Για αυτό το πήρα ..για χιλιομετροφαγο.....
ευχαριστώ και συγνώμη για την αναστάτωση.Αν δεν έχεις άλλα παράπονα απ το αυτοκίνητο, ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο ρόλος ενός τέτοιου χαρακτήρα ντίζελ οχήματος, η βέλτιστη και φθηνή μετακίνηση.
Το έχεις αγοράσει ακριβώς πριν αρχίσει το ραλυ τιμών, μην το ξεχνάςκι αυτό.
Κι όσο το πήρες να το δώσεις, 5+ χιλιάρικα έχουν ακριβύνει αυτά που θα πας να αγοράσεις.
Μόνη ουσιαστικη βελτίωση, αλλά πηγαίνοντας σε όχημα μιάμιση κατηγορία κάτω σε χώρους, άνεση, επιδόσεις, θα ήταν το αυτόματο κιβώτιο, που το θεωρώ must το 2023, αλλά όχι τόσο σημαντικό στο ταξίδι.
Στην οικονομία, αν οδηγείς σαν κότα ενα μικρότερο υβριδικο ΤΟΥΟΤΑ θα πας 2λτ κάτω απ το να οδηγας σβέλτα το μεγαλύτερο ντίζελ, θα κερδίσεις 3€ τη μέρα...Η οικονομικά σωστή απόφαση, όπως την πήρες, ειναι ότι δεν αξίζει αυτή η αντικατάσταση, εκτός αν υπάρχουν άλλοι λόγοι.
-
ευχαριστώ και συγνώμη για την αναστάτωση.Είδες! Το έπιασα!
Επειδή έκανα 2 κοντρακτα τελευταία ένα στα 45-50 (δηλαδή 90-100) τη μέρα και ένα στα 40 (80 τη μέρα) οριακά τα κάνεις με Β, αλλά δεν είναι και το καλύτερο.. δηλαδή αν έχεις μέτρο σύγκρισης με μεγαλύτερο και καλύτερο!
Αν είχες ας πούμε Seicento (αληθινή ιστορία φίλου) και μετά σου δώσουν κάνα Corsa diesel νομίζεις ότι μπήκες σε όχημα 50 χρόνια μπροστά στο μέλλον!
Κράτα το Tig, 120χλμ κάθε μέρα με το μικρό κουράζουν.. ειδικά τίποτα entry level και budget που περνάνε θόρυβο στην καμπίνα και ποιότητα κύλισης κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου...πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος..
Δεν ξέρω χρήση και οικογενειακή κατάσταση, αργότερα ή για γύρω γύρω από το σπίτι πάρε ένα μικροκινητικοτητας ηλεκτρικό 4τροχο και θα είσαι άρχοντας! Ούτε καν 2ο αυτοκίνητο..
-
Κοσταςμπαμπ, για πόσα χρόνια θα κάνεις έως και 30.000 χλμ. Το χρόνο; αν είναι για 1-3, μείνε με το τιγκουάν. Αν είναι για αρκετά περισσότερα, και θες ντε και καλά οικονομία χρήσης, σφάξε το τιγκουάν και πάρε ένα μικρότερο πετρέλαιο. Ίσως και ένα υβρίδιο τύπου τουότα. Αν τώρα έχεις δυνατότητα φόρτισης, τσέκαρε ηλεκτρικό με λήζιγκ ή ακόμη με αγορά.
Σημαντικές παράμετροι: αν έχεις κι άλλο ιχ, πόσα χρόνια θα κάνεις αυτά τα χλμ. , αν θα αγοράσεις μετρητοίς ή με δόσεις(=τόκοι), αν μπορείς να περάσεις στα έξοδα το λήζιγκ, αν μπορείς να φορτίζεις ανεμπόδιστα. -
https://www.carandmotor.gr/nea/se-eleytheri-ptosi-petrelaio-meioseis-benzini
Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας το πετρέλαιο κίνησης έχει σταθεροποιηθεί κάτω από το 1,6 ευρώ/λίτρο, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δούμε τιμές που θα θυμίζουν παλαιότερες εποχές.
Μεγαλύτερες αντιστάσεις, αντιθέτως, παρουσιάζει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η οποία παραμένει στα επίπεδα του 1,8 ευρώ/λίτρο, γεγονός που δημιουργεί μια σημαντική απόσταση ανάμεσα στη βενζίνη και το diesel.
Η «ψαλίδα» αυτή, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων υπερβαίνει τα 20 λεπτά του ευρώ/λίτρο σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως μικρότερη κατανάλωση που διακρίνει τις πετρελαιοκίνητες προτάσεις, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει μια τάση επιστροφής του αγοραστικού κοινού σε οχήματα diesel, παρά το γεγονός ότι οι επιλογές είναι πλέον μικρότερες σε αριθμό και πολλοί θεωρούν ότι διαθέτουν ημερομηνία λήξης ενόψει της επιβολής περιορισμών στην κυκλοφορία αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel.
-
Πολύ απλά το diesel έχει την μικρότερη φορολογική επιβάρυνση στον τόνο .
4 χώρες έχουν αυτήν την πολιτική σε όλη την Ευρώπη.
-
Φόροι στα καύσιμα στην Ευρώπη (χωρίς ΦΠΑ)
.
Διαφορά σε € πόσο περισσότερο φόρο (αν είναι κόκκινο) έχει η βενζίνη σε σχέση με το πετρέλαιο στην Ευρώπη.
.
-
Άρα έχουν αλλά εμεις και 3-4 χώρες έχουμε την μεγαλύτερη διαφορά.
Σε παρακαλώ βάλε τις πηγές που ποσταρεις να διαβάσουμε.https://www.cargopedia.net/europe-fuel-prices
Για ποιο λόγο ας πούμε στην Ουγγαρία ενώ ο φόρος είναι υψηλότερος στην βενζίνη, στην αντλία είναι φθηνότερη η βενζινη;
Το ίδιο και στην Φινλανδία. Γιατί σύμφωνα με την πηγή σου ο φόρος στην βενζίνη είναι αισθητά μεγαλύτερος, ενώ στην αντλία είναι φθηνότερη από το Diesel;
-
Μας κλέβουν! Με τόση μεγάλη διαφορά, το diesel έπρεπε να έχει τουλάχιστον 0.4-0.5 φθηνότερο από βενζίνη...
Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο 1 χώρα έχει εξίσωση και ΚΑΜΙΑ δεν φορολογεί περισσότερο το diesel..
Μάλλον δεν είναι τρελός ο Έλληνας που τελευταίους μήνες ψωνίζει 20% diesel..
-
Δες τις τιμές που έβαλα....
Αλλά πώς να τις δεις, αφού απέκλεισες τον εαυτό σου από την άλλη άποψη σε μια συζήτηση.
Τόσο ντουμπλιν είσαι...
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μας κλέβουν! Με τόση μεγάλη διαφορά, το diesel έπρεπε να έχει τουλάχιστον 0.4-0.5 φθηνότερο από βενζίνη...
Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο 1 χώρα έχει εξίσωση και ΚΑΜΙΑ δεν φορολογεί περισσότερο το diesel..
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά, για την Νορβηγία δεν βλέπω. Και, ε, όσο να ´ ναι μια ανησυχία με έχει πιάσει...
-
@manast said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά, για την Νορβηγία δεν βλέπω. Και, ε, όσο να ´ ναι μια ανησυχία με έχει πιάσει...
Για να ηρεμίσεις, ~ €1,79 η βενζίνη, ~ €1,88 το πετρέλαιο.
In other news.
Global oil demand is set to rise by 1.9 mb/d in 2023, to a record 101.7 mb/d ...
The world is far from the end of the hydrocarbon era. Under our base-case ETO (Energy Transition Outlook) forecast, oil demand peaks in the 2030s before declining slowly to 94 million barrels a day in 2050.
...
Oil demand under our AET (Accelerated Energy Transition)-1.5 scenario (global net zero by 2050 and achieving the most ambitious targets in the Paris Agreement) ... will still be 33 million b/d by 2050. -
Πηγή, βάλε πηγή...... Να διαβάσουμε,
Θα αναγκαστώ να κάνω αναφορά διότι το κάνεις συστηματικά. Μπορεί να το έγραψες και εσύ αυτό το κείμενο και επίσης μπορεί να λέει ενδοαφεροντα πράγματα για το θέμα μας ή και για αλλα. Κανείς δεν ξέρει αν δεν βάλεις την πηγή
-
Ορίστε και η πηγή, καθόμαστε και ψαχνομαστε για να βρούμε μια πηγή.
-
Αυτό που λέμε όλοι οι λογικοί, έχουμε πολύ καιρό για το τέλος των ΚΕΚ όσο και να χτυπιούνται κάτω οι γραβατωμένοι στις Βρυξέλλες. Και τα αεροπλάνα, και τα πλοία, τα πυροσβεστικά, τα μπατσικά κτλ όλα ΚΕΚ, μέχρι να γίνει αντικατάσταση ζήσε Μάη μου. Οπότε προχωρήστε άφοβα στην αγορά αυτοκινήτου αν γουστάρετε ή χρειάζεστε κάτι καινούργιο και μην αγχώνεστε γιατί πολύ στρες έχει βγει στο φόρουμ σχετικά με μελλοντικές απαγορεύσεις κτλ.
Επίσης από τον παραπάνω πίνακα με τις τιμές, πρέπει να μας θεωρούν (και είμαστε), πολύ μ@λάκες που πληρώνουμε χρυσάφι τα καύσιμα. Φυσικά δε χρειαζόταν αυτός ο πίνακας, απλά χρησιμεύει ως μια παραπάνω επιβεβαίωση οτι θα τρώμε μια ζωή σφαλιάρες ως λαός.
-
Το phase out των ΚΕΚ είναι πολύ πιθανό να βοηθηθεί και από τη φορολογική πολιτική της ΕΕ. Αν για παράδειγμα η ΕΕ αυξήσει τις κατώτατες τιμές φόρων κατανάλωσης για τα κράτη μέλη, τα πράγματα αλλάζουν. Και αν η ηλεκτρική φόρτιση εκτός οικίας φαίνεται ακριβή σήμερα, αν η τιμή βενζινης/diesel αυξηθεί σημαντικά λόγω υπέρογκων φόρων, τότε μπορεί να μοιάζει φθηνή.
Οι χαρτογιακάδες της ΕΕ έχουν σίγουρα τη δύναμη (φοβάμαι και την αποφασιστικότητα) να μας κάνουν να χαιρετίσουμε τους ΚΕΚ.
-
Επιτέλους ξυπνάτε. Αυτό θα γίνει. Απολαύστε το.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά