-
Όχι βρε.... Δεν ακούγεται έτσι
-
Δεν ξέρω αν τα βάλατε για πλάκα αλλα επειδή εχω εμπειρία το υβριδικό δεν ακούγεται έτσι , κάργα fake video!
Για τα ντίζελ τώρα επειδή εχω κάνει 10δες χιλιάδες χλμ με premium diesel X3 δίλιτρο και Χ6 τρίλιτρο σας πληροφορώ οτι και αυτά ακούγονται ιδίως στις χαμηλές ταχύτητες πόλης και μέχρι τα 110 -120 κατά την επιτάχυνση .
Όσα βίντεο και να "τραβήξω" η πραγματική εμπειρία είναι διαφορετική γιατί υπάρχουν κραδασμοί και συντονισμοί που δεν μπορούν να καταγραφούν τους νιώθεις στο σώμα στα χέρια και τα πεντάλ και τους βλέπεις να θολώνουν τους καθρέπτες .
Το κακό είναι πως κάνουν την παρουσία τους όσο είσαι σε νόμιμες ταχύτητες μόλις περνάς τα 130 όλα θυμίζουν βενζίνη.Το άλλο που είπε ο lap ισχύει δεν τα θυμάμαι τα BMW να ήταν έτσι τραχιά δεν ξέρω γιατί μόλις πέρασαν τα 200.000 χλμ, αντίθετα το τραχύ yaris μόλις πέρασε τα 150.000 σαν να γλύκανε λιγάκι και κάτι κραδασμοί στο ταμπλό σταμάτησαν χωρίς σπρέυ σιλικόνης!
-
Μισό λεπτό έχεις x3 και x6
Τι γίνεται ρε παιδιά; Ούτε κλαμπ στα βπ το φορουμ
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μισό λεπτό έχεις x3 και x6
Τι γίνεται ρε παιδιά; Ούτε κλαμπ στα βπ το φορουμ
Χ3 ο κουνιάδος αλλα πρακτικά μόνο εγω το κινώ , σαν να μετάνιωσε που το πήρε δεν του αρέσει πολύ γιατί έχει βαριά χειριστήρια.
Χ6 ενας κολλητός φίλος που μου το δίνει συνέχεια γιατί είναι (λίγο) ψυχαναγκαστικός , πάρτο εσυ να μου πεις ακούς κάτι , το έκανε αυτό παλιά; ... κάτι τέτοια και κάτι κρασοκατανύξεις όλο σε εμένα πέφτει ο κλήρος που πίνω 0% -
Χαχα και εγώ αυτό το κόλπο έκανα. Δεν έπινα και έτσι οδηγούσα τα αυτοκίνητα τους. Σωστοοοος!
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
συγκρινετε για παράδειγμα τα δύο και γράψτε το γιατί ακούγεται πιο ωραία ένα σύγχρονο υποκυβισμένο βενζίνης;
βρειτε κι άλλες μάρκες αν έχετε την υπομονή...
Τελείως άστοχο να προσπαθείς να κρίνεις από βίντεο!
Έχοντας προσωπική πείρα από Ford 1.5 TDCi (που είναι ότι πιο κοντινό στον 1.5 της PSA, έχοντας κοινή καταγωγή) και 1.0T Ecoboost, θα σου πω ότι ο χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας είναι πολύ πιο ήσυχος και πολιτισμένος από τον 1500άρη τετρακύλινδρο ντίζελ. -
We tend to think of VW’s dieselgate incident in 2015 as the start of the decline of diesel but in fact the seeds of its demise were planted before that time. There was growing concern that diesel’s CO2 advantage over gasoline meant that it was being given excess leeway as regards regulation of its noxious emissions (primarily NOx and PM) compared with the tougher standards that gasoline cars had to meet. Making diesel achieve similar levels was possible (and has been achieved with the latest diesel cars) but it was expensive and hence slow to evolve. At the same time, the type of technology that made diesel efficient was migrating to the gasoline sector resulting in torquier gasoline engines with efficiency that may not match diesel (all things considered) but wasn’t far behind. Governments then started to disfavour diesel cars by way of penal taxation which eroded savings from better fuel efficiency and cheaper (in many markets) fuel versus gasoline fuel.
https://www.just-auto.com/features/europes-diesel-car-market-in-inexorable-decline/
Και αναφέρεται για τα euro6D. Στο euro 7, τελειώνει η ιστορία των diesel αυτοκινήτων.
-
Στο 10:32 του video review..
https://www.carwow.co.uk/nissan/juke#gref
"Look at this, is like experiencing an earthquake!"
Και δεν ξέρουν από τέτοια εκεί..
-
Γιατί ένας τρικύλινδρος diesel δεν τρέμει; Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Γιατί ένας τρικύλινδρος diesel δεν τρέμει; Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Θέλει να σου πει ότι ένας τετρακύλινδρος diesel είναι πιο πολιτισμένος και ήσυχος από ένα τρικύλινδρο βενζίνης. Που ΔΕΝ ισχύει στο 99% των περιπτώσεων!
-
Και που να το ξέρει. Δύο τρία βενζίνης έχει οδηγήσει όλα και όλα. Ακόμα και το ποδήλατο του diesel καταναλώνει
-
Στο 99% των κινητήρων που υπάρχουν δεν ισχύει, αλλά στις επιλογές που υπάρχουν σε αυτά που πωλούνται ως καινούρια σήμερα, δεν υφίσταται πλέον ως συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω υποκυβισμένου τρικύλινδρου τούρμπο βενζίνης η «πολιτισμένη λειτουργία» στο 99% των περιπτώσεων, χώρια τη χειρότερη ηχομόνωση που συνήθως έχουν.
Σε προηγούμενες γενιές ή όπου υπάρχουν ακόμη τετρακύλινδροι βενζίνης, όντως είναι πιο πολιτισμένη η λειτουργία τους, αλλά οι περισσότεροι 3κύλινδροι τούρμπο γύρω στο 1 λίτρο, έχουν ίσως και χειρότερο θόρυβο και κραδασμούς απ τους λίγους ντίζελ που πωλούνται. -
Υπάρχουν χειρότεροι (vag) και καλύτεροι (ford) τρικίλυνδροι ως προς το ζύγισμα και τους κραδασμούς τους.
Αλλά το στόρυ είναι χιλιοπαιγμένο, κάποτε τα ίδια λέγαμε για τους τετρακίλυνδρους εναντίων των βελούδινων V6.
Με αρκετή εξέλιξη και οι τρικίλυνδροι θα έρθουν σε καλά επίπεδα (αν και ο χρόνος τελειώνει). -
Ολοι οι αγοραστές πια, είναι πορφυρογέννητοι;
Μόνο εγώ έχω μείνει να κάνω παραχωρήσεις σε ζητήματα καλοπέρασης και πολυτέλειας! -
Δεν είσαι μόνος σου. Ήμαστε τουλάχιστον δύο εδώ μέσα. Μειοψηφία μεν, αλλά υπάρχουμε και εμείς.
-
Παρών και αξουριστος. Ούτε καν με ενδιαφέρει. Δύο τρία βασικά που θέλω και τέλος.
-
Όχι V6, οι βελούδινοι είναι η 6 εν σειρά. Είναι η μόνη διάταξη που δεν απαιτεί καθόλου ράβδους αντιρροπής για να μειώσει τους κραδασμούς.
Ίσως ένας 12 κύλινδρος boxer να ήταν ακόμα καλύτερος, ή ένας 18 κύλινδρος αστεροειδής. Αλλά απ' όσο ξέρω μόνο σε αεροπλάνα μπήκαν από τον β' ππ και δώθε.
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Στο 99% των κινητήρων που υπάρχουν δεν ισχύει, αλλά στις επιλογές που υπάρχουν σε αυτά που πωλούνται ως καινούρια σήμερα, δεν υφίσταται πλέον ως συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω υποκυβισμένου τρικύλινδρου τούρμπο βενζίνης η «πολιτισμένη λειτουργία» στο 99% των περιπτώσεων, χώρια τη χειρότερη ηχομόνωση που συνήθως έχουν.
Σε προηγούμενες γενιές ή όπου υπάρχουν ακόμη τετρακύλινδροι βενζίνης, όντως είναι πιο πολιτισμένη η λειτουργία τους, αλλά οι περισσότεροι 3κύλινδροι τούρμπο γύρω στο 1 λίτρο, έχουν ίσως και χειρότερο θόρυβο και κραδασμούς απ τους λίγους ντίζελ που πωλούνται.Για να είμαστε ειλικρινείς το λες αυτό χωρίς να έχεις άποψη βασισμένη σε προσωπική εμπειρία, αλλά για να υπερασπιστείς το τετρακύλινδρο ντίζελ που έχεις. Αν είχες προσωπική άποψη (όπως εγώ) και ήσουν στοιχειωδώς αντικειμενικός, δεν θα υποστήριζες αυτή τη χαζομάρα!
-
Άρα δεν έχεις προσωπική άποψη αλλά προσωπική γνώμη
-
@harisma23 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Σε προηγούμενες γενιές ή όπου υπάρχουν ακόμη τετρακύλινδροι βενζίνης, όντως είναι πιο πολιτισμένη η λειτουργία τους, αλλά οι περισσότεροι 3κύλινδροι τούρμπο γύρω στο 1 λίτρο, έχουν ίσως και χειρότερο θόρυβο και κραδασμούς απ τους λίγους ντίζελ που πωλούνται.Για να είμαστε ειλικρινείς το λες αυτό χωρίς να έχεις άποψη βασισμένη σε προσωπική εμπειρία, αλλά για να υπερασπιστείς το τετρακύλινδρο ντίζελ που έχεις. Αν είχες προσωπική άποψη (όπως εγώ) και ήσουν στοιχειωδώς αντικειμενικός, δεν θα υποστήριζες αυτή τη χαζομάρα!
Λες εσύ μια μαλακία, εγώ μια χαζομάρα, βγαίνει μια σούμα τέλος πάντων.
Δεν είναι ο 1.5 HDi σαν το παλιό σου Φορντ.
Ντίζελ καινούριο μόνο ένα οδήγησα, το δικό μου, αλλά έχω οδηγήσει δύο τρία απ τα μικρά τούρμπο και ένιωσα έκπληξη που επιμένουν να λένε για κραδασμούς κλπ. όταν η εναλλακτική είναι τα τρικυλινδρα χιλιάρια. Που κάνουν χειρότερο θόρυβο, σαν χαλασμένα.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά