-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Οι πόροι στον πλανήτη και τα χρήματα ως εκ τούτου είναι πεπερασμένα. Όταν καταλάβεις το εξής απλό τότε θα ξεκαθαρίσουν όλα στην σκέψη σου.
Όταν έχεις λοιπον περιορισμένους πόρους ως κράτος πρέπει να κάνεις καλή διαχείριση αυτων με σκοπό την όσο δυνατόν δικαιότερη κατανομή τους.
Η άποψη σου εδώ και τόσα ποστς είναι πως αυτό που εσύ εκμεταλλεύεσαι, δηλαδή το επίδομα χωρίς να τις έχεις ανάγκη, να το εκμεταλλευτεί και ο διπλανός σου και όλοι. Γιατί όχι; Τόσο κακοί είναι οι άλλοι που δεν το δινουν. Εσύ έχεις την καλύτερη ιδέα.
Αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι ειναι ηθική και λαϊκή η άποψη σου και όλοι οι άλλοι ειναι απάνθρωποι. Κατηγορείς την αντίθετη άποψη ως νεοφιλελευθερισμό. Ούτε γνωρίζεις το τι είναι νεοφιλελευθερισμός παρά μόνο ότι σου μαθαίνουν τα διάφορα sites που διαβάζεις συνεχώς αναπαράγοντας και την αργκό τους.
Όταν λοιπόν ξοδεύεις χρήματα μέσω ρυθμιστικών πολτικων με έναν χοντροκομμένο τρόπο με σκοπό θεωρητικά να μειώσεις τον πληθωρισμό αλλά ως αποτέλεσμα έχεις αύξηση των τιμών, καρτελοποιηση, αίσθημα αδικίας στους μισούς πολίτες και όλως τυχαίως μια εντελώς διαφορετική τιμολογιακή πολιτική των συγκεκριμένων καυσίμων από ότι οι υπόλοιπες χώρες, μάλλον κάτι είναι λάθος.
Όσον αφορά τις κατηγορίες κατά εμού έχω πει ξανά και ξανά. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, το αντίθετο. Απλά θεωρώ πως μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση των συγκεκριμένων κονδυλίων για τον ουσιαστικό σκοπό που χρησιμοποιούνται, τη μείωση του πληθωρισμού. Όχι, για να επιδοτούμε diesel αδιακρίτως σε όλους για να κάνουν βόλτες διάφοροι ντιζελατοι σε τσίπουραδικα και καφετέριεςΓια να μην κουράζεσαι, μια φράση θα αρκούσε. Κοινό περί δικαίου αίσθημα. Είναι τόσο απλό, μια "χαζή" επιδότηση που θα μπορούσε να δοθεί σε καλύτερη μορφή και πιο στοχευμένα. Και εγώ, για παράδειγμα πήρα επιταγή κοινωνικού τουρισμού, αλλά ξέρω πως δεν τη δικαιούμαι.
-
Συγνώμη παιδιά αλλά έχετε αδυναμία να βάλετε σε στεγανά το θέμα που εξετάζουμε.
Όταν εξετάζουμε το δίκαιο ή όχι ενός μέτρου τότε εχουμε τα δεδομένα που μας δίδονται και με βάση αυτά εξετάζουμε το θέμα μας, στο προκείμενο δηλαδή του αν το μέτρο είναι δίκαιο, λογικό, πρακτικό, και αν εξυπηρετεί τον σκοπό του.
Εάν το θέμα μας είναι η γενικότερη πολιτική, τα γενικότερα έσοδα/έξοδα του κράτους κτλ τότε τα δεδομένα της συζήτησης αλλάζουν και τότε μπορούμε να συμφωνήσουμε ή διαφωνήσουμε πάνω σε αυτά.
Εφόσον η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι και τα δεδομένα είναι αυτά, δηλαδή ένα συγκεκριμένο κονδύλι τότε πάνω σε αυτό κριτικάρουμε. Τι λέγαμε για τους πεπερασμένους πόρους;
-
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ρε Λαπ, μην προχωράς σε ανόητες εικασίες.
Αν θα πάει κάποιος στη δουλειά του, στους γονείς του, στη γκόμενα, στο μάρκετ, έχει δικαίωμα να το κάνει, ή θα ζητήσει άδεια απ τους νεοφιλελεύθερους και τους πασοκους;Αυτό σου λέω. Πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ο λόγος και ο σκοπός του μέτρου. Το μέτρο είναι για να περιορίσει τον πληθωρισμο και αντί αυτού, τελικά κάνει στην πράξη αυτά που περιγράφεις. Δηλαδή ξοδεύει δημόσια χρήματα για βόλτες με το αυτοκίνητο. Και μάλιστα μόνο για τους μισούς πολίτες και τους τουρίστες το καλοκαίρι.
Το μέτρο που βοηθάει στην καλύτερη διαβίωση μέσα στον πληθωρισμο είναι τα fuel pass δηλαδή τα επιδόματα καυσίμου, ή τα κουπόνια καυσίμου, τα οποία χρήματα που δίνουν είναι ελάχιστα μεν αλλά δίνονται στην βάση κριτηρίων. Θα μπορούσαν να είναι πολλαπλάσια αν γινόταν καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων.
Και φυσικά το εξης απλό μετρο. Επιδότηση και μάλιστα πολύ υψηλή κυρίως για τα επαγγελματικά οχήματα ανεφοδιασμού τροφίμων -
Μήπως και λήξει...
Όλοι δίκιο έχουμε. Ο φίλος lap, βλέπει το θέμα μεμονωμένα, την επιδότηση αυτή καθ' αυτή και την κρίνει λάθος (και συμφωνώ μαζί του). Οι dieselατοι φίλοι μας, βλέπουν τη γενική εικόνα, εντοπίζουν όλες τις στρεβλώσεις σε αυτό το μπ@@@κράτος που ζούμε και θέλουν προφανώς το μέγιστο κέρδος για όλους μας (συμφωνώ απόλυτα).
Υγ: μην φοβάστε αδέρφια, ένας ερντογαν θα μας ενώσει όλους -
εγώ τι να πω που έχω και diesel και σταθερό τιμολόγιο δεη και μετά ανακοίνωσε η κυβερνηση της καρδιας μας πως θα επιδοτεί το κυμαινόμενο και θα βγει πιο οικονομικό απο το σταθερό ! fatality και finish him μαζι....
όσο για τα δικαια fuel pass με εισοδηματικά κριτήρια να σας αναφερω πως όσοι μπορουν δηλώνουν ψευδη νουμερα σε εφοριες και τα δικαιούνται...Ξέρω, ξέρω, shit happens θα μου πειτε...
-
ΔΕΝ είναι το πρόβλημα πως έχουμε εξωφρενικά ακριβά και υπερφορολογημενα καύσιμα κι ενέργεια κι είμαστε πρωταθλητές αισχροκέρδειας πάνω στις διεθνώς αυξημένες τιμές (που να το πάμε, υπερπρώτοι δεν γίνεται! ) αλλά το ποιος θα ωφεληθεί μερικά ψίχουλα κουπονιού κι επιδομάτων και ποιος όχι.
-
Αφού έχουμε τόκους να πληρώσουμε ενός τεράστιου χρέους, έχουμε την χειρότερη γειτονιά της Ευρώπης, έχουμε μεγάλη φοροδιαφυγή κτλ
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε ελάχιστα τους φόρους σε ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Μόλις δουν τα δύσκολα να τους αυξήσουν και πάλι.
Ιστορίες για αγρίους όλοι ξέρουν να λένε και να χαίρονται με αυτά που λένε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και αμείλικτη. -
Αφού έχουμε τόκους να πληρώσουμε ενός τεράστιου χρέους, έχουμε την χειρότερη γειτονιά της Ευρώπης, έχουμε μεγάλη φοροδιαφυγή κτλ
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε ελάχιστα τους φόρους σε ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Μόλις δουν τα δύσκολα να τους αυξήσουν και πάλι.
Ιστορίες για αγρίους όλοι ξέρουν να λένε και να χαίρονται με αυτά που λένε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και αμείλικτη.Οι μεγάλοι φόροι έχουν μπει ακριβώς επειδή κανείς δεν θέλει να πιάσει τη φοροδιαφυγή.
Σε μια Ελλάδα με άλλους πολίτες ίσως γινόταν κάτι. Με εμάς λίγο δύσκολο...Εγώ πάντως κάνω κανονικά report τις αποδείξεις στο αντίστοιχο app.
-
Εγώ σχεδόν παντού πληρώνω με κάρτα. Μερικοί κάνουν μούτρα όταν την βλέπουν και ρωτάνε ανά έχω μετρητά. Τους λέω δεν έχω ενώ έχω, σπάνια βέβαια πλέον. Εφόσον η τιμή έχει ΦΠΑ θα κόψεις απόδειξη με το ζόρι
Αυτό με την απόδειξη και την εφαρμογή καλό είναι. Μάλιστα οι κλέφτες εβγαλαν φήμη ότι είσαι λέει ρουφιάνος. Χαχαχαχα οι αθεοφοβοι. Είσαι ρουφιάνος δηλαδή που θα καταγγείλεις στις αρχές τον κλέφτη. Που φτάσαμε!!!!
-
@gv2000 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
εγώ τι να πω που έχω και diesel και σταθερό τιμολόγιο δεη και μετά ανακοίνωσε η κυβερνηση της καρδιας μας πως θα επιδοτεί το κυμαινόμενο και θα βγει πιο οικονομικό απο το σταθερό ! fatality και finish him μαζι....
όσο για τα δικαια fuel pass με εισοδηματικά κριτήρια να σας αναφερω πως όσοι μπορουν δηλώνουν ψευδη νουμερα σε εφοριες και τα δικαιούνται...Ξέρω, ξέρω, shit happens θα μου πειτε...
Fatlity και finish him χαχα που το θυμηθηκες ρε φιλε χαχα. Καλο καλο
-
@antonakis said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ιστορίες για αγρίους όλοι ξέρουν να λένε και να χαίρονται με αυτά που λένε. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική και αμείλικτη.Οι μεγάλοι φόροι έχουν μπει ακριβώς επειδή κανείς δεν θέλει να πιάσει τη φοροδιαφυγή.
Σε μια Ελλάδα με άλλους πολίτες ίσως γινόταν κάτι. Με εμάς λίγο δύσκολο...Εγώ πάντως κάνω κανονικά report τις αποδείξεις στο αντίστοιχο app.
παπαριες ειναι το app, προβεβλημενο να φαινεται οτι κατι κανουνε οι ασχετοι απο την αγορα
η φοροδιαφυγη δεν γινεται με 'μουφα' χαρτι στη λιανικη
γινεται χωρις χαρτι....
και συμβαινει με τη συναινεση του αγοραστη γιατι θεωρει οτι και ο ιδιος με καποια εκπτωση ισως επισης εχει κατι να κερδισει
αν θελησει καποιος να κοψει μαχαιρι τη φοροδιαφυγη, που δεν θελει κανενας γιατι θα κοπει η ροη του μαυρου χρηματος που συντηρει εργολαβους, παντεληδες και πολιτικους ειναι με καθιερωση εσοδων - εξοδων και φορολογηση στο υπολοιπο σε ατομικο επιπεδο. -
Λοιπον σημερα πηγα να βαλω υγραεριο στο πρατηριο που βαζω παντα. Μου λεει το παιδι για 20 μερες θα ειμαστε κλειστοι γιατι θα αλλαξουν σωληνες θα καθαρισου και θα σμαλτοποιησουν(δεν το καταλαβα) τις δεξαμενες. Γιατι λεει η εταιρεια θελει να εχει παντα καλα καυσιμα. Καλο ή υποπτο τι λετε?
-
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
παπαριες ειναι το app, προβεβλημενο να φαινεται οτι κατι κανουνε οι ασχετοι απο την αγορα
γινεται χωρις χαρτι....
και συμβαινει με τη συναινεση του αγοραστη γιατι θεωρει οτι και ο ιδιος με καποια εκπτωση ισως επισης εχει κατι να κερδισει
αν θελησει καποιος να κοψει μαχαιρι τη φοροδιαφυγη, που δεν θελει κανενας γιατι θα κοπει η ροη του μαυρου χρηματος που συντηρει εργολαβους, παντεληδες και πολιτικους ειναι με καθιερωση εσοδων - εξοδων και φορολογηση στο υπολοιπο σε ατομικο επιπεδο.πολύ σωστός .
Μόνο έτσι -
@gatoz said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
γινεται χωρις χαρτι....
αν θελησει καποιος να κοψει μαχαιρι τη φοροδιαφυγη, που δεν θελει κανενας γιατι θα κοπει η ροη του μαυρου χρηματος που συντηρει εργολαβους, παντεληδες και πολιτικους ειναι με καθιερωση εσοδων - εξοδων και φορολογηση στο υπολοιπο σε ατομικο επιπεδο.Α γεια σου γατονι πες τα. Με φορολογουν απο το πρωτο ευρω καθε χρονο και μας γ... μουν καθε χρονο.
-
Έφερα για σέρβις το κορολλα της γυναίκας.
Στο συνεργείο της Τογιότα είχε ένα Hilux.
Νόμιζα ότι ο λαπ ήταν υπερβολικός.
Το έβγαλαν έξω από το συνεργείο για να κάνει αναγέννηση το dpf.
Μου έκαψε τα ρουθούνια.... Αηδία.... Έχω φύγει 150 μέτρα μακριά.... Κανένας δεν είναι εκεί κοντά.....
-
Ο Lap στα NOx αναφέρεται συνήθως νομίζω, όχι στο dpf.
Όσο για τις τιμές σε λίγο καιρό,
In October, around 1.5 million barrels per day (bpd) of crude refining capacity is expected to be offline in Europe for planned and unplanned maintenance, Energy Aspect estimated.
.
The expected tightening of the diesel market in Europe will come just as the EU prepares to ban the import of Russian refined petroleum products by sea as of February 2023.
.
Bloomberg and Reuters reported that OPEC+ is considering a cut to targets of as much as 2mil BPD. -
Ωραία τα λέτε οι αδιάφθοροι...
Διασκεδαστικοί έως εκεί που δεν πάει...
Ο μλκς ο εργολάβος λοιπόν φταίει...
Γιατί ο πελάτης δεν έχει πόθεν έσχες, επειδή αυτό το πόθεν έσχες όποτε θέλουν το βάζουν, όποτε θέλουν το βγάζουν και γιατί αν σου δώσουν λεφτά τίποτα συγγενείς πρέπει να βρούμε που τα είχαν και γιατί σου τα δίνουν...
Αλλά και ο εργολάβος.
Ξεκίνησε στην αρχή της κρίσης.
Εκεί το κράτος του λέει, δεν με ενδιαφέρει τι θα βγάλεις, εγώ θεωρώ το 15 % του ποσού του συμβολαίου καθαρό κέρδος και πάνω σε αυτό θέλω τον φόρο. 30-35-40 % όσο είναι.
2 χρόνια μετά σου λέει κοίτα τα 15 είναι λίγα. Θεωρώ το 20 % καθαρό κέρδος και θέλω τον φόρο.
Αλλα 2 χρόνια μετά σου λέει, κοίτα θέλω έσοδα - έξοδα...
Μα ρε φίλε του λες, εγώ δεν έχω μαζέψει όλα τα έξοδα τις προηγούμενες χρονιές όπως τόκους δανείων κλπ, αφού έτσι και αλλιώς δεν τα αναγνώριζες, δεν είχα πάει να πάρω αμάξια με λήζινγκ, αλλά σαν μλκς πήρα το δίλιτρο που το φορολόγησες μετά με φόρο πολυτελείας και του διπλασίασες τα τέλη, σαν ιδιωτικό.
Τώρα τι μου ζητάς να θεωρήσω κέρδη και τα έξοδα και να πληρώσω πάλι φόρο ?
Α και κάτι ακόμα σε αυτή την δουλειά έρχεσαι σαν κράτος και καθορίζεις και τις τιμές της αγοράς, ως αντικειμενικές αξίες, αλλά και σε αυτές κάνεις σπέκουλα, αν μπορείς να πουλήσεις λαϊκισμό.
Λοιπόν ηθικολογίες οι πουτάνες δεν μπορούν να κάνουν.
Σήμερα για να μείνεις στην Ελλάδα ή πρέπει να έχεις κάποια καλή δουλειά σε πολυεθνική, ή να είσαι ξύστης, αλλιώς φεύγεις για σοβαρά κράτη που όντως έχουν σταθερή φορολογία και χαμηλή φοροδιαφυγή.
Αν θέλεις να κάνεις τον επιχειρηματία, ή είσαι μλκς , ή έχεις άκρες με την εξουσία και βγάζεις λεφτά με διαφθορά.
Αλλιώς κάνε έξω δουλίτσα.
Και κάτι τελευταίο, για το πιερακκάκι...
Για να μπεις στον προσωπικό γιατρό, πρέπει να έχεις πιστοποιημένο τηλέφωνο. Αυτό πρέπει να το πιστοποιήσεις μέσω μίας τράπεζας που να έχεις γούεμπ μπάνκινγκ...
Αν είσαι 80-90 χρονών και δεν έχεις γουέμπ μπάνκινγκ , πως θα μπεις στον προσωπικό γιατρό ?
Οεο ?
-
Θα το κάνεις με κωδικούς Τάξις.
Αλά το Πιερακάκι αλλού τα χει κάνει πουτ...α...
αν ασχοληθεί κανείς με online του ΕΦΚΑ ή θα κλαίει απ τα γέλια, ή θα γελάει με υστερικό κλάμα, ανάλογα πόσο σοβαρό είναι αυτό το οποίο ΔΕΝ μπορεί να κάνει ονλάην και θα πρέπει να πάει, λέει, να του λύσουν το πρόβλημα, οι ΕΦΚΑτζήδες!!1!
Επίσης, μόλις δηλώσει προσωπικό γιατρό, θα δει πως τα ραντεβού είναι εξαντλημένα μέχρι τον επόμενο αιώνα και τα φαρμακάκια που θέλει να γράψει, μόνο μετά από τρίωρη αναμονή να μπει σφήνα κάπου αν και εφόσον τον δέχεται ο ιατρός...
-
@gtsartsal said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Έφερα για σέρβις το κορολλα της γυναίκας.
Στο συνεργείο της Τογιότα είχε ένα Hilux.
Νόμιζα ότι ο λαπ ήταν υπερβολικός.
Το έβγαλαν έξω από το συνεργείο για να κάνει αναγέννηση το dpf.
Μου έκαψε τα ρουθούνια.... Αηδία.... Έχω φύγει 150 μέτρα μακριά.... Κανένας δεν είναι εκεί κοντά.....
Αυτό είχα γράψει και εγώ και με έβγαλαν εξωγήινο με βιονική όσφρηση και λασπολόγο, άσχετο και ηλιθιο.
Σου καίνε τα ρουθούνια και σε πιανει βήχας. Σκέψου να είσαι σε κίνηση και να έχεις ένα δυο τέτοια που κάνουν αναγεννήσεις μπροστά σου. Καθημερινό φαινόμενο. Περνάει η μυρωδιά και το φίλτρο καμπίνας σε παλαιότερα αυτοκίνητα.
Όπως λέει ο σουπερατ πιο συχνά αναφέρομαι στα Νοχ τα οποία είναι μια ομάδα ρύπων που βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών των αστικών ιστών αλλά και σχηματίζουν άλλες ενώσεις που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δηλαδή, με το ελαφρώς λιγότερο co2 το μειώνουν και με τα Nox το ξανα αυξάνουν.
Σας λέω σαν τα υβριδικά δεν υπάρχει τίποτα πιο οικολογικό και πρακτικό. Και η βενζίνη πληρώνει διπλάσιο φόρο στο λίτρο!
-
Δεν τους φτάνουν οι κωδικοί Τάξις.
Ζητάει να έχει πιστοποιημένο τηλέφωνο, μέσω γουεμπ μπάνκινγκ...
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά