-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
1974-1981 7 χρόνια, 1990 -1993 3 χρόνια, 2004-2009 5 χρόνια.
1981-1989 8 χρόνια, 1993 - 2004 11 χρόνια.12 χρόνια ΝΔ, έναντι 19 χρόνια πασοκ.
Δεν βάζω τα μετά την κρίση, αν και επειδή τα μνημόνια μπήκαν το 2011, θα πρέπει να βάλουμε πασοκ 2009-2011 ως μονοκομματική κυβέρνηση, άρα 21 χρόνια πασοκ.
Αντε και 4 χρόνια μητσοτάκης τώρα πάμε 16 χρόνια νδ.
Δεν βάζουμε σαμαροβενιζέλους και άλλες πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Επίσης από το 1950 μέχρι το 1967, υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις όχι μονοκομματικές, μέχρι την περίοδο 1955-1963 του Καραμανλή και την διετία Παπανδρέου.
Δεν ξεπλένω κανένα, αλλά θα πρέπει οι βρωμιές να πηγαίνουν στους σωστούς βρωμιάρηδες κάθε παράταξης.
Και επειδή δεν ήταν ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνιοταν η χώρα;!
Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται καν για τα τελευταία 10 χρόνια, δεν προλάβαινε το κράτος να αναδιαρθρωθεί;
Η χειρότερη διακυβέρνηση που απέτυχε πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, κοινωνικά ήταν ξεκάθαρα του Καραμανλή πάντως..
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
@teo-mak said in Toyota Corolla Cross:
Τι να πω και εγώ,τώρα που έμεινα μονο με το Panda.
Με την μισοριξια και παίζω φώτα σε ότι κινείται στην Ε.ο.Χαχα! Τι μου θύμησες..το έχουν πάρει κάτι παιδιά που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα, και θεωρούν ότι το Panda είναι ότι καλύτερο κινείται και ότι στρίβει σαν τρένο! Έχουμε ρίξει γέλια με αυτούς.. σκέψου ότι ο άλλος που μας τα λέγανε είχε Insignia...
Εννοείται ότι δεν είναι υπεραυτοκίνητο, αλλά με έχει εκπλήξει ευχάριστα σαν όχημα.
Έχει αρκετά καλό πάτημα για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. -
Πληζ όχι άλλο κάρβουνο.......
-
Με την μισοριξια και παίζω φώτα σε ότι κινείται στην Ε.ο.Χαχα! Τι μου θύμησες..το έχουν πάρει κάτι παιδιά που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα, και θεωρούν ότι το Panda είναι ότι καλύτερο κινείται και ότι στρίβει σαν τρένο! Έχουμε ρίξει γέλια με αυτούς.. σκέψου ότι ο άλλος που μας τα λέγανε είχε Insignia...
Εννοείται ότι δεν είναι υπεραυτοκίνητο, αλλά με έχει εκπλήξει ευχάριστα σαν όχημα.
Έχει αρκετά καλό πάτημα για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.Ναι, η Fiat είναι μάστορας στα μικρά, αλλά δεν είναι κοντά με ένα Insignia στην οδηγική συμπεριφορά..they just didn't know any better.. αλλά δεν είναι τυχαίο τα Panda και 500 που πουλάει κάθε χρόνο η Fiat..
-
Έχει αρκετά καλό πάτημα για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.Ναι, η Fiat είναι μάστορας στα μικρά, αλλά δεν είναι κοντά με ένα Insignia στην οδηγική συμπεριφορά..they just didn't know any better.. αλλά δεν είναι τυχαίο τα Panda και 500 που πουλάει κάθε χρόνο η Fiat..
Εννοείται, απλά μάλλον ο ενθουσιασμός της χαμηλότερης κατανάλωσης (σε σχέση με το Opel), παρασύρει και την οδηγική συμπεριφορά κάποια κλικ παραπάνω
-
@teo-mak said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πληζ όχι άλλο κάρβουνο.......
Λιγνίτη εννοείς; Πάμε diesel
"On the supply side, diesel is produced at a reduced rate compared to gasoline. In the US, for every one barrel of crude oil refined there are about 19 to 20 gallons of gasoline produced. That figure drops to just 11 to 12 gallons for diesel.
On the demand side, diesel and its molecular siblings help manufacture, grow and transport nearly all consumer products. The fuel powers engines in trucks, trains, industrial machines, construction and farming equipment, buses, generators, home heating systems, ships and military vehicles.
Gasoline might power American cars, but because diesel powers the American economy, its price also affects our daily lives."
-
Εννοείται, απλά μάλλον ο ενθουσιασμός της χαμηλότερης κατανάλωσης (σε σχέση με το Opel), παρασύρει και την οδηγική συμπεριφορά κάποια κλικ παραπάνω
Καλά...τι καίει αυτό το αμάξι....!!! Απίστευτο!
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
@george1977 said in Toyota Corolla Cross:
Τα υβριδικά πάντως της Toyota χαρίζουν πολύ ωραία εμπειρία οδήγησης (χαλαρής) έαν οδηγηθούν σαν ηλεκτρικά.
Χαλαρά και με cc στα 110-120. Αβιάστες κινήσεις και ιδανικά ομαλό ανάγλυφο, εκεί καταλάβαινεις τον θερμικό μόνο από τις στροφές του κινητήρα.
Ναι συμφωνώ. Και κολλάνε όλη την κυκλοφορία για να μην δείξει η κατανάλωση νούμερο παραπάνω από το 4. Το βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο. Η , Corolla η CHR. Πατήστε ρε παιδιά λίγο το γκάζι, δεν θα χαλάσει (ελπίζω)...
Ισχύει τα τελευταία χρόνια που έχει γεμίσει ο τόπος chr διαρκώς τα βλέπεις όλα μα όλα χωρίς εξαίρεση στην ΕΟ μεσαία λωρίδα με 100-105 ... παγωμένη εικόνα...σε άδειο ανοικτό δρόμο ευθεία,βλέπε Θεσσαλονίκη Κατερίνη...τους προσπερνα ντίζελ με 130 cc και καίνε τα ίδια με λιγότερο κόστος μέχρι πρότινος...και φτάνουν πάνω από μια ώρα νωρίτερα στο Αθήνα Θεσσαλονίκη...
Διότι υπήρχε η στρέβλωση στις τιμες των καυσίμων. Τώρα θα αλλάξει η ιστορια
-
Καλά πληρώστε τώρα ντίζελ και απαξίωση οχημάτων και μετά βρείτε τα στην wiki
Εδώ και κάποια έτη δεκαετίες για την ακρίβεια στην Ευρώπη το Φ.Α έχει πάρει την θέση του diesel στην παραγωγη και στην ενέργεια....πλέον μέχρι να ξαναβρεί άλλες παροχές το diesel θα καταναλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία όποτε η τιμή του θα πάει στο θεό.
-
Μου αρέσει που μας κλέβουν όλους στα μούτρα μας κάθε φορά στο βενζινάδικο, και εμείς κοιτάμε ποιος ηταν λιγότερο κλέφτης από τους πολιτικούς απατεώνες, και πάμε και πίσω 40-50 χρόνια να συγκρίνουμε...
Σας έγραψε ο άλλος παραπάνω που ταξίδεψε διεθνείς τιμές.
Η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη σε σχέση με το εισόδημα, όπου αρμόδιος υπουργός έχει το θράσος να λέει οποίος έχει αμάξι είναι πλούσιος.
Μέχρι και η Πολωνία μας πέρασε στο βασικό μισθό.
Στο μεταξύ οι Έλληνες εφοπλιστές, οι κρίσεις φτιάχνουν κροίσους:
link text -
Μπα πάλι θα καίμε λιγότερα...
Και μόλις δούνε τις αυξήσεις των μεταφορικών στον πληθωρισμό, θα δώσουν 20 λεπτά πάλι...
-
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Καλά πληρώστε τώρα ντίζελ και απαξίωση οχημάτων και μετά βρείτε τα στην wiki
Εδώ και κάποια έτη δεκαετίες για την ακρίβεια στην Ευρώπη το Φ.Α έχει πάρει την θέση του diesel στην παραγωγη και στην ενέργεια....πλέον μέχρι να ξαναβρεί άλλες παροχές το diesel θα καταναλώνεται σε όλη την παραγωγική διαδικασία όποτε η τιμή του θα πάει στο θεό.
Μα οι τιμές που πλήρωσα για diesel στην Ευρώπη πρόσφατα δεν τις λες και υψηλές. Εντάξει η βενζίνη είναι παντού φθηνότερη αλλά 1,60 το ντίζελ στο Σαν Τροπέ που είναι γεμάτο Λαμποργκίνι και Φεράρι λογικό μου φαίνεται. Μην σου πω για Μόντε Κάρλο.
Πιο ακριβή ήταν η Πορτογαλία αλλά και αυτοί μάλλον περιμένουν να βγάλουν από τα καύσιμα όπως και εμείς.
Για δες από περιέργεια πόσο έχει το φυσικό αέριο για αυτοκίνητα στην Ιταλία.
Κοίτα να δεις τώρα το ντίζελ που έχω είναι 7 χρόνων και μέσα στην εβδομάδα το δίνω. Θα το αλλάξω πάλι με ντίζελ διετίας όμως στα ίδια κυβικά. Αν πιστεύεις ότι θα απαξιώθουν να περιμένω λίγο να το πάρω τσάμπα άλλωστε κοιτάω σε σεντάν 2000 κυβικά εμπορική κατηγορία δεν τη λες. -
Ναι αλλά δεν μπορεί να έχουμε 1 αμάξι για κάθε περίσταση. Αν κινείσαι στην πόλη περισσότερο παίρνεις υβριδικό και κοτεύεις στην ΕΟ όταν και αν πας ταξίδι, όπως οι ντιζελαδες στην πόλη μετράνε λεπτά να πιάσει θερμοκρασία το dpf.
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Και μόλις δούνε τις αυξήσεις των μεταφορικών στον πληθωρισμό, θα δώσουν 20 λεπτά πάλι...
Δεν νομίζω. Πιο πιθανό να δώσουν fuel pass στους επαγγελματίες.
Είδατε αυξήσεις στις αντλίες; Σε ένα application που έχω στο κινητό δεν είδα να ανέβηκε πολύ ακόμα το ντίζελ στα κοντινά μου πρατήρια.
-
Δεν μπήκε ο χειμώνας ακόμα. Κάτσε να τελειώσει ο χειμώνας και βλέπεις τις τιμές.
Πλέον παραγωγοί ενέργειας, θέρμανση, παραγωγή σε εργοστάσια το γυρίζουν σε diesel. Εάν δεν αυξηθεί η παραγωγή βαρελιών τότε αυτομάτως η τιμή του diesel θα ανέβει. Είναι περιζήτητο καύσιμο.
Ο λόγος που πιστεύω θα απαξιωθουν γρηγορτρεραυ είναι αυτός. Ένα πολύπλοκο αντιρυπανρικο σύστημα σε συνάρτηση με μεγάλο κόστος στο λίτρο. Δεν θα είναι και πολύ θελκτικό ως πρόταση. Η κατασκαση αυτή θα πάρει χοντρικά 5 έτη. Μετά βλέπουμε πως θα πάει η κατάσταση και τι περιβαλλοντικά πρότυπα και πολιτικές θα υπάρχουνΓενικά σε όλη την Ευρώπη είναι λογικοι και η τιμή της βενζίνης είναι φθηνότερη ή πολύ κοντά στο diesel. Μόνο σε εμάς και λίγες ακόμα χώρες είναι ανάποδα ή έχει τόσο μεγάλη διαφορά. Για αυτό και τα diesel οχήματα στις νέες ταξινομήσεις δεν περνούν το 20% με πτωτικές τάσεις.
-
1974-1981 7 χρόνια, 1990 -1993 3 χρόνια, 2004-2009 5 χρόνια.
1981-1989 8 χρόνια, 1993 - 2004 11 χρόνια.12 χρόνια ΝΔ, έναντι 19 χρόνια πασοκ.
Δεν βάζω τα μετά την κρίση, αν και επειδή τα μνημόνια μπήκαν το 2011, θα πρέπει να βάλουμε πασοκ 2009-2011 ως μονοκομματική κυβέρνηση, άρα 21 χρόνια πασοκ.
Αντε και 4 χρόνια μητσοτάκης τώρα πάμε 16 χρόνια νδ.
Δεν βάζουμε σαμαροβενιζέλους και άλλες πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Επίσης από το 1950 μέχρι το 1967, υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις όχι μονοκομματικές, μέχρι την περίοδο 1955-1963 του Καραμανλή και την διετία Παπανδρέου.
Δεν ξεπλένω κανένα, αλλά θα πρέπει οι βρωμιές να πηγαίνουν στους σωστούς βρωμιάρηδες κάθε παράταξης.
εργολαβικη απαντηση
με αφετηρια αυθαιρετη προφανως για να βγουν τα ευρω ανα τετραγωνικο που τα ζητας ακριβα
για μετρα απο το 48 και μετα.... α, ξεχασα, αυτοι ηταν αλλοι -
@driver-m said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πασόκος και εσύ βλέπω...
Oχι. Απλα σκεπτομενος πολιτης γι'αυτο και σφοδρα εναντιος στο διεφθαρμενο τσιρκο που κυβερνα και τους βασταζους του.
Σκεπτόμενος πολίτης που θεωρεί την σημερινή χειρότερη των τελευταίων 48 χρόνων, δεν νομίζω...
Με το πασοκ του 81-89 που μοίρασε δανεικά και θεσμοθέτησε την διαφθορά ακόμα και στους κλητήρες των υπουργείων, με το πασοκ του Σημίτη που κόστισε η Ολυμπιάδα και τα άλλα έργα επί 3 και Κρόκους και Ακτωρας και οι υπόλοιποι νταβατζήδες έκαναν πάρτι, με την κυβέρνηση του ΓΑΠ που έφερε το ΔΝΤ και το μνημόνιο και στοχευμένα προσπάθησε να αρπάξουν οι κολλητοί του τα ακίνητα των Ελλήνων, όσα και να έχει κάνει η ΝΔ που έχει και αυτή την ευθύνες της, αλλά και ο Κούλης που όντως έχει θέματα με διαφθορά, το να λες ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση μάλλον θέλεις να βαφτίσεις αθώες περιστερές αυτούς του Κάρμινα Μπουράνα, ή μάλλον Τα Παίρναμε Ασύστολα Μάνα...
η χειροτερη ηταν η κυβερνηση του χοντρου μαλακα της ραφηνας.
μιγμα μπασοκ με βαχικη δεξιίλα -
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Τα επαγγελματικά οχήματα έχουν τρόπους να τα συνδράμουν και σε αυτό συμφωνώ.
Οι ιχδες θα φάνε την αύξηση
-
Αφού τα έχουν κάνει πλακάκια όλοι τους ..... διυλιστηριάδες, εταιρίες ψευτοπάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας και δε συμαζεύεται ............ όλοι στο ίδιο συνάφι, με εκπρόσωπό τους και προωθητή και προστάτη των συμφερόντων τους τον Κούλη με τη συμμορία του (βλέπε κυβέρνηση .... ο Θεός να την κάνει) ......... και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Άρα ποιος υπάρχει να τους ελέγξει, να τους βάλει χέρι ...... και ποιος για να πει αλήθειες στον κόσμο;Είπα κι εγώ να κάνω ένα σχόλιο. Δεν είχα σκοπό το σχόλιό μου να έχει πολιτική χροιά. Ήθελα απλώς να αποτυπώσω τη σημερινή πραγματικότητα. Σήμερα μάλιστα διάβαζα ότι μέχρι τώρα έχουμε "πληρώσει" (μας έχουν κλέψει δηλαδή) στις εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας το 3,7% του ΑΕΠ. Δεν ενσωμάτωσε ο Μητσοτάκης τη ρήτρα αναπροσαρμογής στην τιμή της κιλοβατώρας; Κι έτσι έχει πάει το ρεύμα στο Θεό; Μήπως είναι κι αυτός ένας λόγος που το πετρέλαιο έχει περισσότερη ζήτηση;
Αφού έκανα αυτό το σχόλιο, αρχίσατε να σφάζεστε μεταξύ σας πολιτικά. Τι κάνει τώρα ο ένας, τι δεν έκανε ο άλλος ...... και δε συμμαζεύεται πάλι.
Γι' αυτό λοιπόν να σας θυμίσω πάλι εδώ ένα προηγούμενο σχόλιό μου, που είχα κάνει λίγο καιρό πριν.
"Μόνοι σας διαιρείστε.
Δεν έχετε ανάγκη κανένα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Τσάρο ή οποιονδήποτε άλλο.
Και κανένας να μην υπήρχε από αυτούς πάλι θα συμπεριφερόσασταν με τον ίδιο τρόπο." -
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά