-
Dublin wrote
Νομίζω κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς χρειάζεται για να αντικατασταθεί ένας στόλος οχημάτων σε 100% ηλεκτρικά σε μία δεκαετία μόλις..Θα τα δούμε, ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς.
Πολύ απλό...ΔΕΝ γίνεται, δεν είναι εφικτό ρεαλιστικά.
Κι' όμως, αυτό θέλουν κάποια κράτη να πετύχουν μέχρι το 2035 (κάποιες προτάσεις βέβαια, όχι αποφάσεις ακόμη).
Να ενημερώσουμε και τον κόσμο ότι το 2035 θέλουν να απαγορεύσουν την πώληση Μ.Ε.Κ, στην Ευρώπη, όχι την κατάργηση της κυκλοφορίας των θερμικών. Είναι ρευστά και περίπλοκα ακόμη τα πράγματα. Όλα θα εξαρτηθούν και από κοινωνικό/οικονομικούς και γεωπολιτικούς παράγοντες που δεν έχουν άμεση σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία.
Αν σκάσει μια καινούργια οικονομική κρίση, οικονομικός πόλεμος με Κίνα/Ρωσία, πραγματικός με Τουρκία/Ιράν, τίποτα επαναστάσεις/δικτατορίες σε τριτοκοσμικές χώρες που ελέγχουν τις σπάνιες γαίες, οποιαδήποτε φυσική καταστροφή σε καίριο σημείο παραγωγής ή εξόρυξης σε σημαντική αλυσίδα (πλημμύρες, σεισμοί, λοιμοι, καταποντισμοι) κ.λ.π μπορούν να ανατρέψουν τις αποφάσεις.
-
Κι' όμως, αυτό θέλουν κάποια κράτη να πετύχουν μέχρι το 2035 (κάποιες προτάσεις βέβαια, όχι αποφάσεις ακόμη).
Φυσικά και κάποια είναι και αρκετά κοντά (μιλάμε για 14 χρόνια από τώρα!!). Π.χ. Νορβηγία που είχα πάει πέρσι για δουλειά, έχει τρομερές υποδομές για τα ηλεκτρικά, ήδη. Αλλά μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες και ελάχιστες χώρες...με αυτά που είδα στην Ελλάδα ούτε το 2055...αχαχα.
-
@Monman,φυσικα πρέπει να γίνουν πολλά σε καθε επίπεδο. Αν με ρωτάς προσωπικά αντί για διάφορα ακοϊλ ελικικου και άλλα τετοια θα ήθελα να οργανωθεί η χωρα και να ψάξει χρηματοδότηση και δημιουργήσει ένα πρόγραμμα δισσεκατομμθριων με ενεργειακή αναβάθμιση όλων των πολυκατοικιών στα αστικά κέντρα των δύο τουλάχιστον μεγάλων πόλεων για αρχή.
Δηλαδη να γίνει ενα τεράστιο εργοτάξιο οι δύο πόλεις. Θα δημιουργήσει τέτοια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας, οι πολυκατοικίες θα γίνουν όλες όμορφες θα φαίνονται φρέσκες και σύγχρονες (αυτά τα μονωτικά εχιυν ένα πλαστικό διχτυ κάτω από έναν νέο ελαστικό σοβά ο οποίος δεν ξεκόλλα και εχει ωραία υφή και όψη σε σύγκριση με τον παραδοσιακό, οπότε όλες οι πολυ κατοικίες θα γίνουν σνα νεοδμητες). Επίσης έλεγχο σε θεμελίωση και ενίσχυση με νέες τεχνολογίες όπως πλέγματα που αγκαλιάζουν κολώνες.
Αποτελεσμα θεαματικη πτώση των co2 για θέρμανση (τεράστια πτώση για την ακρίβεια), όμορφες πόλεις να χαίρεσαι να ζεις, να βλέπεις παντού ομοεφα κτήρια, φρέσκα σαν νεόδμητα, ασφαλεια για τους ανθρώπους σε σεισμούς. Κατακόρυφη αύξηση των αντικειμενικων κάτι που θα διευκολύνει τουλάχιστον τους ιδιοκτήτες.
Αλλα τώρα μιλάμε για αυτοκίνητα. Εγώ εξετάζω το μέλλον της αυτοκίνησης. Δεν εξετάζω τι αυτοκίνητο έχετε. Με γεια σας και χαρά σας που λεει και ο λόγος.
Στο ερώτημα σου. Η λύση θεωρώ είναι απλή. Κρατάς το αυτοκινητο σου και μόλις δεις να αρχίζουν να κόβουν στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα το πουλάς στην επαρχία ή σε κάποιων μάντρα που τα πουλά στα Βαλκάνια κτλ.
-
Επειδή η γνώση, η σπουδή και οι έρευνες πλησιάζουν στην αλήθεια.
Διαβάστε στην σειρά 452 και το conclusion.
Τα nox αποτελουνται από το (νο 2+ νο)
Δειτε ποσες φορες πάνω σε νο 2 είναι τα diesel euro 6 από τα gasoline euro 6 σε urban περιβαλλον. Για όσους δνε κανιυν τον κοπο..... 450% παραπάνω από τα όρια που θέτονται με το παλιότερο πρότυπο για τα diesel.
Μακαρι να βρεθεί νεα τεχνολογια για τα diesel αλλά ακόμα και σήμερα εγώ βλέπω πως σε διάφορες μελετες δεν μπορούν να ανταποκριθουν στις πόλεις.
Μηπως για αυτο σταδιακα όλοι οι κατασκευαστές φεύγουν από τους Diesel κινητήρες σε αυτοκίνητα πόλης του a και του b seg που κατεξοχήν κινούνται στην πολη;
Μηπως η λύση είναι η προσήλωση σε τεχνολογίες μειώσης του συνολικού βάρους των αυτοκινητων κατά μεγάλο ποσοστό μαζί με είτε ήπια είτε full υβριδική τεχνολογία;
Μηπως η τάση για ογκώδη οχήματα χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο είναι ενάντια στην καθαρότερη ατμόσφαιρα;;;
Για τα diesel του μέλλοντος αν δεν αλλαξει άρδην η τεχνολογια οι μελετες αναφερουν πως θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερο και πιο πολυπλοκο σύστημα καταλυτων σε σημείο που να μην χώρα στα μικρα και μεσαια αμαξωματα!!!
-
Έκαστος στο είδος του... που λέει κι η διαφημιστική παροιμία!
https://www.newsauto.gr/news/toyota-ke-tesla-tha-exelixoun-apo-kinou-suv/amp/
-
Αυτοί είχαν συνεργαστεί και παλιά κ , τότε -2013 - η tesla , ας το πούμε ευγενικά- απέτυχε στην παράδοση αξιόπιστων εξαρτημάτων και το ηλεκτρικό Rav 4 έβλαψε περισσότερο την φήμη της Toyota παρά της Tesla , βασικά οι Ιάπωνες δεν νομίζω να τους θέλουν και πολύ για συνεργάτες . Βγήκε και η είδηση 1η Απρίλη ...εκεί γύρω τέλος πάντων ...μπαα
-
Σε 5 χρόνια, η Toyota θα παρακαλάει να βρίσκεται στη θέση τής Toyota. Οχ, περίμενε, μάλλον ήδη το παρακαλάει.
-
Η κουλτούρα τους δεν ταιριάζει, οι Ιάπωνες δεν έχουν ξεχάσει την κατάρρευση της φούσκας χρηματιστηρίου και τιμών ακινήτων του '90 κάποιοι υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν ανέκαμψαν γιατί + σεισμός στο Κόμπε + τσουνάμι , Φουκοσίμα ... ξέρεις πως βλέπουν την Tesla σαν εφιάλτη από τα παλιά , πολύ δύσκολη η συνεργασία ...
-
Με αφορμή τον dublin σε αλλο ποστ να ποσταρω εδώ αυτό που διάβαζα τις προάλλες.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmars.2019.00821/full
Εβλεπα και ενα ντοκιμαντέρ όπου έλεγε πως σύμφωνα με μελετες 1% μειωση του φυτοπλανκτον ισουτε με αύξηση κατά σχεδόν 100 εκατ αυτοκινητα στους δρόμους!!!
Οπως ξανά είπα οντως το co2 είναι σημαντικός 'ρύπος' αλλά δεν είναι τοξικός όπως αλλά κατάλοιπα της καύσης.
Πρεπει οντως να εξεταζεται για τον καταλυτικό του ρόλο στην αύξηση της θερμοκρασίας της γης, αλλά το κύριο πρόβλημα για την υγεία των ανθρώπων είναι άλλοι ρύποι. Ενώ μια σοβαρή οικολογική πολιτική για τις θάλασσες σταθεροποιεί τα πράγματα.
Υπάρχουν βέβαια πολλές μελετες που η μία εντοπίζει 'όξυνισηων θαλασσών' λόγω του πλεονάζοντος co2 που παρήγαγε ο ανθρωπος με τις δραστηριότητες και απορροφήθηκε από τις θάλασσες κτλ. Και άλλες που εντοπίζουν κάποιες προσαρμογές της φύσης σε όλο αυτό τα τελευταία 150-200 ετη.
Τεσπα ακόμα τα πράγματα είναι μπερδεμένα όπως βλέπω με μια τάση προς το Co 2 ως σημαντικό πρόβλημα αλλά μέχρι τότε ζουν και οι άνθρωποι στις πόλεις όπου δεν ξέρουμε τι αναπνέουμε.
-
Ρε συ Λαπ, το ντοκιμαντέρ το είδα κι εγώ σήμερα, είναι το SEASPIRACY και συνιστώ να το δουν όλοι όσοι μπορούν, να καταλάβουν τί παίζεται και που έχει φτάσει το ανθρώπινο είδος και το οικονομικό σύστημα στο όνομα του οποίου πίνουν νερό πολλοί...
Αυτό που έλεγε το ντοκιμαντέρ είναι πως η θαλάσσια ζωή απορροφά το περισσότερο CO2 και1% μείωση της θαλάσσιας ζωής αυξάνει το διοξείδιο όσο 97 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Και καλό είναι να περιορίσουμε οχήματα, καταστροφή δασών κλπ. αλλά αν συνεχιστεί η υπεραλλίευση το παιχνίδι είναι χαμένο, καθώς η μείωση της θαλάσσιας ζωής επηρεάζει τον πλανήτη εκατοντάδες και χιλιάδες φορές όσο οι άλλοι παράγοντες, αλλά ενώ έχουμε επιδοθεί σε πολλά 'κυνήγια μαγισσών' όπως οι θερμικοι κινητήρες, ΔΕΝ ασχολείται κανείς παγκόσμια με τον σημαντικότερο παράγοντα απ όλους, την εξαφάνιση θαλάσσιας ζωής που φαίνεται να ολοκληρώνεται σε 30-40 χρόνια.
Πως γίνεται να είδαμε το ίδιο φοβερό ντοκιμαντέρ και αυτό που έβγαλες εσύ ως συμπέρασμα να είναι οι σοφιστείες περί ντηζελ και των άλλων ρύπων, για τους οποίους έχουμε πει πως επηρεάζουν το κλίμα του πλανήτη κατά το 6%... θαλάσσια άβυσσος η ανθρώπινη διανόηση.
-
Έχεις λάθος, Το στιγμιότυπο που ανεφερα μιλάει για τη χλωρίδα και την άλγη που απορροφά καπου στο 93% του παγκόσμιου co2 και ότι 1% μείωση αυτής ισούται με 97 εκατομμύρια όπως λες. Απλά αναφέρει πως η εντονη εξαφανίση κοπάδιων ψαριών, χωρίς να αναφέρει ποσοστα, συντελεί στην καταστροφή το τοπικών οικοσύστηματων που οδηγεί σε μείωση όσων αναφέραμε.
Στα του diesel,
Αντε πάλι τα ίδια, δες από τι αποτελούνται τα nox, δες ποσο παραπάνω από τα όρια τα euro 6 diesel εκπεμπουν σε πραγματικές δοκιμές και δες επισης τι συνεπείς έχουν για την υγεία των ανθρώπων. Αυτό σχολιάζω εγώ.
Φυσικα και είναι σημαντικός ρυπος διοτι στις πόλεις είναι ένας από τους βασικούς ρυπους που επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων. Γενικώς και αορίστως στον πλανήτη και στα χωριά είναι μικρό το ποσοστό, οντως, δαλλά δεν εξετάζουν αυτό οι μελετες. Εν ολίγοις δεν τους ενδιαφέρουν τα χωρια και τα λαγκάδια αλλά οι πόλεις. Επίσης, είναι σημαντικό να δούμε πως ακόμα και αυτό το 6% αποτελεί καταλυτη για άλλους ρυπους του θερμοκηπίου. Τεσπα.
Πολυ σωστα πάρα πολλά πράγματα αλλάζουν το περιβάλλον μας και πραγματικά κάποια είναι σοκαριστηκα, αλλά αν τα γράψουμε σε αυτό το τοπικό θα μας τα διαγράψουν ως off topic... Αρα αν μας επιτρέπεις μπορούμε να σχολιάζουμε τα του αυτοκινήτου και των diesel, βενζινη, υβριδικοτητα κτλ;;;
Δεν θεωρώ πως είναι σοφιστιες ότι ποσταρω και αναφέρω την σκέψη μου. Άλλωστε και οι κατασκευαστές αποχωρούν σταδιακα στα αυτοκίνητα πόλης από τα diesel. Όσον αφορά αυτά που ποσταρα ανωθεν για την άλγη και το φυτοπλαγκτόν τα έχω βρει από μελέτη που έχω μπροστά μου οπου στα conclusions αναφέρει χοντρικα, χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες, σε αυτό που έγραψα και θέλησαν να ενημερώσω το therad. (ότι δηλαδή ακόμα εξετάζουν την αντίδραση της φύσης σε αυτην την απότομη αύξηση του co2 από μη φυσικούς πόρους και δεν καταλήγουν για όλα τα είδη αλγης και φυτοπλαγκτόν στο ίδιο συμπέρασμα, σε κάποια δηλαδή βρήκαν προσαρμογή του πληθυσμού τους, αλλά γενικώς οντως το co2 αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα στον πλανήτη. ). Αλλα δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά . Κατσε και διάβασε αν θες για τα diesel ακόμα και τα euro 6 και την δυσκολια τους με τις ρεαλιστικές δοκιμές ρύπων οπως και για τα βενζίνης, και αυτά δυσκολεύονται αλλά έχουν καλύτερες προοπτικές και εύκολη προσαρμογή , αν παλι δεν θες τοτε μη τα διαβάζεις. Δεν μας ενδιαφέρει. Μην προχωράς ομως σε σχολιασμούς προθέσεων γιατί το ιδιο μπορούμε να κάνουμε και υπόλοιποι και στο τέλος χαλάει το κλίμα.
-
Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης και του CO2 δεν έχουν διερευνηθεί και ερμηνευθεί 100%, έχουμε ακόμη δρόμο. Εγώ έχω μία άλλη ερώτηση. Λέμε ότι πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ωραία, να τις μειώσουμε. Για το σκοπό αυτό προτείνονται κάποια μέτρα.
Ρωτάω τώρα εγώ: τα μέτρα αυτά είναι ισοβαρώς κατανεμημένα? Ή σε κάποιους επιβάλλουμε τεράστιες μειώσεις και σε μερικούς άλλους πολύ λιγότερες?
Π.χ. ας εξετάσουμε παράλληλα ιχ, αεροπλοία, θαλάσσιες μεταφορές, θέρμανση, παραγωγή ηλ. ρεύματος. Έχουμε ζητήσει π.χ. από την αεροπλοία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου κατά αντίστοιχο ποσοστό με τα ιχ και τους υπόλοιποι? Ή, έχουμε εφαρμόσει μια π.χ. 50% μείωση στα ιχ και μόνο π.χ. 20% στα αεροπλάνα, 5% στη θέρμανση, 2,7% από την ποντοπόρο ναυτιλία και 9,74% στην παραγωγή ρεύματος?
Τι ρωτάω θα μου πείτε τώρα...
-
Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης και του CO2 δεν έχουν διερευνηθεί και ερμηνευθεί 100%, έχουμε ακόμη δρόμο. Εγώ έχω μία άλλη ερώτηση. Λέμε ότι πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ωραία, να τις μειώσουμε. Για το σκοπό αυτό προτείνονται κάποια μέτρα.
Ρωτάω τώρα εγώ: τα μέτρα αυτά είναι ισοβαρώς κατανεμημένα? Ή σε κάποιους επιβάλλουμε τεράστιες μειώσεις και σε μερικούς άλλους πολύ λιγότερες?
Π.χ. ας εξετάσουμε παράλληλα ιχ, αεροπλοία, θαλάσσιες μεταφορές, θέρμανση, παραγωγή ηλ. ρεύματος. Έχουμε ζητήσει π.χ. από την αεροπλοία να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου κατά αντίστοιχο ποσοστό με τα ιχ και τους υπόλοιποι? Ή, έχουμε εφαρμόσει μια π.χ. 50% μείωση στα ιχ και μόνο π.χ. 20% στα αεροπλάνα, 5% στη θέρμανση, 2,7% από την ποντοπόρο ναυτιλία και 9,74% στην παραγωγή ρεύματος?
Τι ρωτάω θα μου πείτε τώρα...
Από τις πιο σωστές ερωτήσεις!!!
Η απάντησή μου είναι ΟΧΙ !!!
Δεν μπορώ να την αναλύσω αυτή την στιγμή, έχει πολλές οικονομικές-πολιτικές προεκτάσεις!!!
-
Έχει πολλές προεκτάσεις όπως επίσης και τεχνολογικές προεκτάσεις και περιορισμούς.
Συμφωνώ και το έγραψα όπως η μείωση μέσω της ανανέωσης και ανακαίνισης των πολυκατοικιων θα επιφέρει πολλά θετικά και την κλασική παλαιά μεν αλλά στεθερη δε ανάπτυξη της εσωτερικής οικονομίας της χώρας.
Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
-
Τα αεροπλάνα θα γίνουν ηλεκτρικά;!
-
Λογικά κάποτε, ναι.
Ήδη υπάρχουν πολλά πρωτότυπα μοντέλα αλλά έχουν ακόμα μέλλον. Ίσως νέες μπαταρίες να βοηθήσουν στο μέλλον.
-
Τα αεροπλάνα θα γίνουν ηλεκτρικά;!
Αχαχαχα...καλό! Ναι και θα φορτίζουν με τους κεραυνούς από τις καταιγίδες...αντί να τις αποφεύγουν θα τις κυνηγάνε!
-
-
Επίσης για τις θαλάσσιες μεταφορές εμπορευμάτων υπάρχει low sulphur κανονισμός από το 2020 που τύφλα να έχει το euro 7 σε αυστηρότητα, δεν το υποδέχθηκαν με αγάπη οι πλοιοκτήτες
-
Καλημερα σε ολους εδω στο φορουμ Ακουστε την σκεψη μου και φυσικα την πραξη μου αμεσως μετα και πειτε μου την γνωμη σας.Βασικα κοιτουσα λιγο ψηλοτερα οπως λετε απο τον μεσο Ελληνα ( τετοιος ακριβος ) ειμαι και εψαξα παρα πολυ σε πολλες μαρκες για υβριδικο FORD AUDI VW HYUNDAI OPEL MERCEDES και ειχα καταληξει στην GLA 250E με 70 χλμ αυτονομιας υπερ αρκετη για καθημερινη χρηση στην πολη και φυσικα βενζινη για τα ταξιδια Σε ταξιδι Βολο Λαρισα περιπου καταναλωση 5l/100 klm με ταχυτητα σαν να πηγαινα σε μεγαλυτερο ταξιδι Αθηνα Θεσ/νικη δηλαδη Θα μπορουσα και οικονομικοτερα περιπου 4 λιτρα δηλαδη 100 χλμ αποσταση η κινηση στις πολεις δεν την υπολογιζω μονο μπαταρια αρα χονδρικα με 1,6 τιμη λιτρου καταναλωσα 8 euro Υπολογιστε τωρα και μεγαλυτερες αποστασεις κλπ Ολα τελεια μεχρι εδω.Ξεκινησα με μπαταρια 100% ετσι. Τωρα οταν τα χιλιομετρα ειναι περισσοτερα και πεφτει η αυτονομια της μπαταριας ανεβαινει και η καταναλωση σε καυσημο και ετσι καποια στιγμη ( ειναι και γλυκο το γκαζι ειδικα σε τετοια αμαξια ) η καταναλωση εκτοξευεται σε 9- 10-12 λιτρα βαρυ αμαξωμα.Τελος παντον με τους υπολογισμους το αμαξι κουκλα παμε να το παραγγειλουμε Παραδωση μετα τον Φεβρουαριο του 22 παρακαλω και τιμη μειον τις εκπτωσεις γιατι ειμαι καλο παιδι και ομορφος χα χα 48500 euro Παμε σε diesel τωρα .Παμε στα 51500 euro αλλα 2000cc μεγαλυτερη δυναμη τεκμηριο διαβιωσης φορο πολυτελειας τελη κυκλοφοριας κλπ Η καταναλωση στα 6/100 χλμ δηλαδη βολο λαρισα μαζι με την κινηση στις πολεις 130 χλμ με 1,4 το λιτρο περιπου 10euro Αριστα και πας αθηνα θεσ/νικη για πλακα με ενα γεμισμα Ειπαμε ομως φορομπαμπουλας απο πισω Ετσι ερχεται στην ζωη μας το EQA Προσεξτε τιμη με ολα τα καλουδια 51000 euro ειπαμε καλο παιδι κλπ μειον την επιδοτηση 6000 euro 45000 euro Αυτονομια περιπου 430 χλμ λενε 480 αρα πας οπου θελεις απο Βολο Αθηνα 320 χλμ Θεσ/νικη 210 χλμ και παει λεγοντας Φορολογια 0 δωρεν ρευμα για 2 χρονια καθε εταιρεια για φορτιση που ανανεωνεται καθε 2 χρονια Η ΜERCEDES δινει καρτα με 150 euro φορτιση σε πρατηρια προσβαση σε περιπου 100 φορτιστες σε ολη την χωρα για δωρεν φορτιση και καρτα με τιμες φορτισης για οπου χρειαστεις σε ολη την Ευρωπη οταν δεν ειναι δωρεαν τιμες οικιακου τιμολογιου Φορτιση στο 80% σε 20λεπτα και στο σπιτι με φορτιστη ( και αυτος σε επιδοτηση 500 euro ) πας παντου ξεκουραστα Παραδοση του diesel 11τος η 12τος του 21 και το ηλεκτρικο τον Ιουλιο Τι νομιζετε οτι διαλεξα λοιπον εγω Αυτα τα λιγα με την προσωπικη μου εμπειρια καιαρκετο ψαξιμο για ενα καλο αυτοκινητο για τα επομενα 10 χρονια Προηγουμενο αμαξι RAV 4 DIEZEL AUTO
Ελπιζω να βοηθησα και να μην σας κουρασα Καλη ξελεφτερια και πολλα ταξιδια με τις αμαξαρες σας
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά