-
Από την αρχή του χρόνου έχω το C3 aircross,μου αρέσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Διαβάζω όμως οτι τα γκατζετάκια ασφαλείας του Vitara είναι περισσότερα και πιο αποτελεσματικά,μου έχει γυαλίσει.Το θέμα είναι πώς το λένε στη κυρά,αφού το άλλο το έχω λιγότερο από χρόνο και τα χιλιόμετρα που έχει είναι κάπου 6000...
Δεν ξέρω τι σε ενδιαφέρει, αλλά από εμπειρία μου τα PSA δουλεύουν πολύ καλά και διακριτικά. Για άλλες μάρκες ακούω διάφορα παράπονα, π.χ ενεργοποιούνται υπερβολικά πολύ, μπερδέματα με τους σενσορες κλπ.
Μία φορά χρειάστηκε στη γυναίκα μου κ το αυτόματο φρενάρισμα δούλεψε άψογα και το lane assist μου λείπει όταν οδηγώ τα άλλα μας αυτοκίνητα. Αναγνώριση σημάτων οκ, δουλεύει, η κόπωση οδηγού δουλεύει επίσης. Διακριτικά είναι η λέξη κλειδί, εκτός όταν αφήνω τιμόνι και αρχίζει να χτυπάει μετά από λίγο!
Το να αλλάζεις πάνω στο χρόνο είναι πρωτότυπο πάντως, αλλά γίνεται, θα χάσεις χρήμα και το Vitara πρέπει να ανανεωθεί σύντομα, οπότε σε βλέπω να ξαναπουλας σε 18 μήνες!
Κράτα το 1-2 χρόνια και όταν βγουν οι καινούργιες γενιές το αλλάζεις, δεν θα έχεις χάσει κ πολλά. Θα είναι αυτοκίνητο που θα πουληθεί μεταχειρισμένο γιατί εξυπηρετεί πολύ κόσμο σε πολλές καταστάσεις και είναι και σχετικά φθηνό.
Τι ακριβώς έχεις;
-
αλλά παρ ότι στον βασικό εξοπλισμό λέει οτι διαθέτει ενεργό σύστημα φρεναρίσματος,ο υπεύθυνος συνεργείου της Ωμέγα που είπε οτι δεν υπάρχει.Αν καταλάβει αυτοκίνητο κοντά κάνει απλώς ένα κόψιμο της μηχανής και ανάβει το προειδοποιητικό λαμπάκι.Εσύ σε πιό αμάξει το έχεις δει να λειτουργεί? Ο λόγος που σκέφτομαι να το πουλίσω είναι ακριβώς αυτή η έλληψη.Κατά τα άλλα μου αρέσει πολύ.
-
αλλά παρ ότι στον βασικό εξοπλισμό λέει οτι διαθέτει ενεργό σύστημα φρεναρίσματος,ο υπεύθυνος συνεργείου της Ωμέγα που είπε οτι δεν υπάρχει.Αν καταλάβει αυτοκίνητο κοντά κάνει απλώς ένα κόψιμο της μηχανής και ανάβει το προειδοποιητικό λαμπάκι.Εσύ σε πιό αμάξει το έχεις δει να λειτουργεί? Ο λόγος που σκέφτομαι να το πουλίσω είναι ακριβώς αυτή η έλληψη.Κατά τα άλλα μου αρέσει πολύ.
2008, δεν ξέρω αν το C3 Aircross σαν πρώτο έχει παλιότερο σύστημα. Επίση, είναι δυνατόν να το λέει και να μην έχει;!
-
Πριν αλλάξεις αυτοκίνητο για κάτι που σου είπε ο υπεύθυνος συνεργείου, διάβασε πρώτα το manual του αυτοκινήτου. Με μια προχειρη αναζήτηση το βρήκα εδώ:
http://public.servicebox-parts.com/dtt/AC/ddb/?lang=elΑν αυτό είναι το αυτοκίνητό σου φυσικά και φρενάρει, αλλά προφανώς μέχρι να φτάσει στο φρενάρισμα πρώτα προειδοποιεί όπως κάνουν τα περισσότερα αυτοκίνητα. Οπότε για να το δεις να φτάσει στο φρενάρισμα θα πρέπει να είσαι ένα βήμα πριν το τρακάρισμα, εύχομαι να μην το δεις ποτέ.
-
Λογικα εχουν τα παλιοτερα συστβματα με ταχυτητες πολης.
Εδω η βασικη του 2008 που ειναι πανω στην νεα πλατφορμα με τα νεα συστηματα της εταιριας, δεν εχει αυτοματο φρεναρισμα το βραδυ!!!!!! Πας σε αλλη εκδοση και εξοπλισμο, για να το εχεις και το βραδυ....Ντοϊν, που λεγαμε και μικροι.
-
Διάβασε το μάνουαλ, ή τουλάχιστον μπες στο YouTube
Τα λέει σε μίλια λόγω Αγγλίας, μέχρι περίπου 60χαω ταχύτητα αναγνωρίζει και πεζούς και μέχρι μέχρι 49 μίλια,πρέπει να είναι γύρω στα 80-χαω αναγνωρίζει αυτοκίνητα, ανάλογα τη ρύθμιση, πρώτα κόβει και σε ειδοποιεί κι αν κοιμάσαι πατάει φρένο μόνο του...
Νομίζω αν δεν φοράς ζώνη ασφαλείας δεν δουλεύει για να μη τραυματιστείς.
Θα χάσεις κάνα 5χιλιαρο γι αυτό το πράγμα, και αναγκαζόμαστε και λερωνουμε το θέμα του vitara με γαλλικά;
-
Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ wrote:
Διάβασε το μάνουαλ, ή τουλάχιστον μπες στο YouTube
Τα λέει σε μίλια λόγω Αγγλίας, μέχρι περίπου 60χαω ταχύτητα αναγνωρίζει και πεζούς και μέχρι μέχρι 49 μίλια,πρέπει να είναι γύρω στα 80-χαω αναγνωρίζει αυτοκίνητα, ανάλογα τη ρύθμιση, πρώτα κόβει και σε ειδοποιεί κι αν κοιμάσαι πατάει φρένο μόνο του...
Νομίζω αν δεν φοράς ζώνη ασφαλείας δεν δουλεύει για να μη τραυματιστείς.
Θα χάσεις κάνα 5χιλιαρο γι αυτό το πράγμα, και αναγκαζόμαστε και λερωνουμε το θέμα του vitara με γαλλικά;
Χαχα!
-
προφανως οι λογοι θα ειναι και περα απο μπλιμπλικια, στην ουσια...
οσο οι γαλλακηδες και να θετε βιτ ουτε σε ασφαλτος και ουτε σε χωμα ακολουθατε. εχετε παρεξηγησει τις βαρετες πολυθρονες σας για αμαξια. εγω τετοια πηρα σπιτι μια απο τη σατο και σαμσουνγκ ταμπλετ για να παιζω αντι για οθονες στο καντραν και πηρα και αυτοκινητο. σκεφτομαι λοιπον λιαν συντομως να το αποδειξω εις υμας: ας πουμε οτι μπορουμε να θεσουμε ως ανεξαρτητο παρατηρητη εναν γνωστο. συγκεκριμενο και χωρις κολληματα. εδω του φορουμ να κανει εκτιμησεις, νομιζω στο ιδιο ονομα θα καταληξουμε ολοι. εγω θα διαθεσω απο την αλλη εβδομαδα - θελει σερβις το βιτι ετησιον οποτες πρεπει να κοψω γατοκωλο να το παω - το ες μου στο προσωπο αυτο για 2ημερο τεστ. υπαρχει καποιος προθυμος να διαθεσει ενα γαλλικο ταυτοχρονα ή πριν ή μετα? ή φοβαστε τη συγκριση? ε μουλεν ρουζικοι?
καλο μηνα να εχετε και να προσεξετε τι γραφετε και που γιατι μπορει να χρειαστει να αποδειξετε τα λεγομενα σας οι ιδιοι...
-
το μαγαρίσαμε το θέμα.Ερώτησις που λέει και ο Γάτος.Φρενάρει; φρενάρει το βιτάρα; Υπάρχει κανα βιντεάκι;
-
το μαγαρίσαμε το θέμα.Ερώτησις που λέει και ο Γάτος.Φρενάρει; φρενάρει το βιτάρα; Υπάρχει κανα βιντεάκι;
δες και εδω τα 100-0
vit 1.4s vs vit hybrid
https://zeperfs.com/en/duel6153-8626.htm
vit hybrid vs c3 aircross
-
Για αυτόματο φρενάρισμα λέω! Ήρεμα ρωτάω!
-
Για αυτόματο φρενάρισμα λέω! Ήρεμα ρωτάω!
γατος δεν ξευρει...
το δικο μου ειναι με το παλιο ρανταρ που κατα περιπτωση αναβει κοκκινη την οθονη, κανει ενα φρικτο γκρανγκ-γκρανκ, παταει το φρενο και αν το πατησεις και εσυ ειναι σαν να πιανει πανω-πανω, τα φεις λιφτ ομως και τα χιμπριντ ειναι διαφορετικα απο οσο ξερω, ρωτα στο βιτ κλαμπ καποιον.
-
Ξέχασες να γραψεις πως ειναι το αυτοματο! ή κάνω λάθος;
καλή είναι η τιμή ξεκίνα και βλέπεις... εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς πρόλαβα και ψώνισα (από σβέρκο...)
-
λοιπον κλαψ...
επαρθηκε η αποφασις. θα φυγει το βιτ. κατι σκαρωνω.
πρωτο βημα ο καθορισμος τιμης. δεν υπαρχουν σχεδον καθολου ες να πουλιουνται. τωρα στο καρ υπαρχει μονο ενα εισαγωγης με 110κ χιλιομετρα λεει, χωρις καποιο εξτρα πλην των στανταρ. 16500 για 3 τεκνους και 19000 για τους αλλους. 7/16. δυσκολευομαι λοιπον.
παμε το τι ειναι το δικο μου.
λοιπον 12/2015, 60800km (χεχε σημερα το πηγα για σερβις ετησιο στον σφακ και δεν θυμομουν και στο μπουκ σερβις γραφει οτι το ειδανε στο μελλον, στα 61300). Εχει πλην των στανταρ το γνησιο πακετο προστασιας ραγκιτ πακ με ολα τα περιφερειακα προστατευτικα, το γνησιο σποιλερ οροφης, το γνησιο υποβραχιονιο, το γνησιο σετ ρεζερβας, το γνησιο σετ καπνιστου αν και δεν καπνιζω, καρτα με χαρτες την προτελευταια γνησια. Και επιπλεον απο τα μεσα παπαρακια, ντι βι αρ fhd με gps αυτοματο εξαιρετικης ποιοτητας επωνυμο και οχι μαιμουδα. Απο τα εξω εχει, ποδιες προστασιας σιδερενιες μπροστα και πισω, ελατηρια eibach pro kit, kyb αμορτισερ, lat cross 225/55/17 λαστιχα με 35k και 2ο ζευγαρι τα μαμα κοντι με 25k. ως γατος θελω να πιστευω οτι ειναι το πιο περιποιημενο ες βασικα.
σε χτυπηματακια ειχαμε στο παρελθον ενα στραμπουληγμενο πισω προφυλαχτηρα που φυσικα αλλαχτηκε αν και φτιαχτηκε με απλη πιεση, ειχα και τον παλιο σε αψογη κατασταση αλλα τον χαρισα σε φιλο με πετρελαιο που τον στουκαρανε, μια βαθεια γρατζουνια στη πορτα του οδηγου απο βλακα με μηχανακι και το κωλοτιμονο του που αλλαχτηκε ολοκληρη (!) αν και δεν μου δωσανε απο τον σφακ ποτες τη παλια (μου δωσανε ομως και δευτερο σε πλαστικα του ραγκιτ πακ) και κατι μάικρο τσιπς που επισης φτιαχτηκαν αντιπροσωπεια. απο τοτες εχει ακομη φαει 1-2 πετραδακια, αυριο θα φτιαχτουν και αυτα. απο ζημιες, ποτες, μα ποτες, τιποτε. απο σερβιτσια τα παντα ολα φυσικα αντιπροσωπεια με τοπικη. ουτε σερβις θελει μολις εκαμε το ετησιο, επομενο ή σε 15k ή σε 12 μηνες. εχει καδενα. ο βασικος εξοπλισμος ειναι ο πιο πλουσιος στα βιτ με επιπλεον του τζι ελ εξ τα κοκκινα διακοσμητικα στο ταμπλο, τα αλουμινενια πενταλ, τα φωτα με τα κοκκινα χαρακτηριστικα, οι ασημι καθρεφτες, οι μονο σε ες καταμαυρες ζαντες, τα μονα σε ες αλκανταρα-δερμα καθισματα και τιμονι ολα με κοκκινες ραφες, τα πολυ φιμε πισω και αρκετα μπροστα τζαμια. φυσικα οπως στο glx εχει καμερα, keyless, αισθητηρες μπρος-πισω, αναδιπλουμενους, κλιμα, ανταπτιβ κρουζ, θερμαινομενα καθισματα, αυτοματα φρενα και οτι προσφερει η σουζ. εχω φυσικα κανει το βραχυκλωματακι του βιντεο ιν με το χειροφρενο και εχω το τελευταιο φιρμγουερ. χρωμα ειναι ασπρα μεταλλικο κατι. μοναδικο σοβαρο θεμα ειναι η ασημι ακρουλα απο το χειροφρενο ξεφτισε και δεν βρισκω κωδικο ανταλλακτικου.
σκεφτομαι τα 17500 αν και θα το βαλω στα 18 στο καρ. ειναι φέαρ λεω εγω, αλλα ειναι πραγματι?
ΑρΕς
μανιουαλ ειναι...
-
@gatoz : *ντι βι αρ fhd με gps αυτοματο εξαιρετικης ποιοτητας επωνυμο και οχι μαιμουδα! ****Ποιο έχεις? Έχεις κάποιο link? ***
-
@gatoz : *ντι βι αρ fhd με gps αυτοματο εξαιρετικης ποιοτητας επωνυμο και οχι μαιμουδα! ****Ποιο έχεις? Έχεις κάποιο link? ***
μπλακ βουε
στο αμαζον εχει νεωτερα μονδελα, αυτο ειναι το 2017. αναλογο το μονό εννιακοσια νομιζω.
-
Yem wrote:
μπλακ βουε
στο αμαζον εχει νεωτερα μονδελα, αυτο ειναι το 2017. αναλογο το μονό εννιακοσια νομιζω.
Ωραίο και μικρό , το έχεις δοκιμάσει σε περίπτωση τρακαρίσματος? δλδ να ξεπαρκάρει ο μπροστά ή ο πίσω και να σε ακουμπήσει !Ξεκινάει και καταγράφει? σου στέλνει σήμα και βίντεο ?
Έχω βρει αυτά τα 2 ( ξεχωριστές μονάδες)
*70mai Dash Cam Lite 1080P για μπροστά
*70mai 1S 1080P HD για πίσω ( ή και για μπροστά)
-
gatoz wrote:
Yem wrote:
μπλακ βουε
Ωραίο και μικρό , το έχεις δοκιμάσει σε περίπτωση τρακαρίσματος? δλδ να ξεπαρκάρει ο μπροστά ή ο πίσω και να σε ακουμπήσει !Ξεκινάει και καταγράφει? σου στέλνει σήμα και βίντεο ?
Έχω βρει αυτά τα 2 ( ξεχωριστές μονάδες)
*70mai Dash Cam Lite 1080P για μπροστά
*70mai 1S 1080P HD για πίσω ( ή και για μπροστά)
αυτα ειναι πολυ λοου κατηγορια, βγαζουν χαλια στη πραξη. και δεν εχουν και τζιπιες. με τη καμια, μη βλεπεις τη τιμη, θα πεταξεις γιουρα.
τα ντιβιαρ επισης δεν καμουν αυτο που νομιζεις, γραφουν βιντεο οταν κινεισαι, οχι με σβησμενη μηχανη με κραδασμο, αν τρακαρεις στη κινηση θα κρατησουν-ασφαλισουν το βιντεο, μονο αυτο. χρειαζονται ρευμα. το παρκιν μοντ που γραφουν ολοι ειναι μεγαλη απατη.
ΑΝ ομως, θες για την κανονικη λειτουργια που σου γραφει ο γατος και δεν θες να πεταξεις λεφτα πηγαινε σε viofo a129 duo gps με μπρος πισω καμερα,wifi και gps. να σιγουρευτεις οτι τα εχει ολα. ειναι πολυ μικροτερη απο οσο φαινεται στις εικονες και διακριτικοτατη. καπου στα 120-140 γιουρα. επισης πολυ μικρη, την εχω στο τζιβι. τα καλωδια κρυβονται εντελως και μπαινει πισω απο τον καθρεπτη και δεν φαινεται τπτ. το μονο ζορι στην εγκατασταση η πισω καμερα που πρεπει να περασεις καλωδιο μεχρι εκει. παιρνει και 256 μνημη και ας μην το γραφει. υπηρχε και μια μονη αλλα παρα πολυ καλη και τρομερα ευχρηστη, σαν μπαλακι του γκολφ που εμπαινε με μαγνητη και τη τραβαγες και την εβγαζες οποτε γουσταρες η navitel r1000. στα 80-100 περιπου, μεχρι προσφατα, εχουν σταματησει να τη φερνουν.
-
Ευχαριστώ , σίγουρα θέλω και την καταγραφή στην κίνηση για τυχών απρόοπτα αλλά θέλω και το Parking mode ! Θα ψάξω για την viofo γιατί η μπλακ ήταν μάμπα και ούχι βούε και δαγκώνει !
EDIT: Και κάπου αλλού διάβασα για την viofo εδω μέσα...έχει βάλει στο Honda o Misa33?! Νομίζω ναι...
-
Suzuki Vitara 2015