-
Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Ένα παιδί με έκδοση acenta, τοποθέτησε ράγες (κινεζικές) και δεν χρειάστηκαν τρύπες.
Δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω για τις original ράγες -που έρχονται σαν ανταλλακτικό- εφόσον δεν τις εχω δει, αλλα εφόσον υπάρχουν οι αναμονές στα αυτοκίνητα, το λογικό είναι να έχουν σχεδιαστεί για να κουμπώνουν οι εργοστασιακές ράγες..δε συμφωνείς?Σίγουρα λείπουν οι τρύπες. Πιθανό να υπάρχει μια τύπου 'προεγκατασταση' και στο Acenta.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Πληροφοριακά για ενδιαφερόμενους:
Έκανα ένα τεστ ντράιβ τον Δεκέμβριο και πήρα και μια προσφορά και με πήρε σήμερα ο πωλητής να με ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι κτλ. και να μου πει ότι τρέχει μια προσφορά σε κάποια μοντέλα και παίρνεις το 1.6 ντίζελ αξέντα κον στην τιμή του αντίστοιχης έκδοσης 1.5. Από ότι κατάλαβα το έβλεπε στο κομπιούτερ αυτό που μου έλεγε οπότε πρέπει να είναι κάτι πανελλαδικό της κεντρικής αντιπροσωπείας. Ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε. -
Αρα για να συνοψισουμε οσον αφορα τις ραγες, δεν ειμαστε σιγουροι αν οι υποδοχες που εχουν στην οροφη οι αλλες εκδοσεις ειναι ιδιες με αυτες της techna. Παντως η λογικη λεει πως δεν συμφαιρει το εργοστασιο να εχει δυο γραμμες παραγωγης για το ιδιο μοντελο δεδομενου οτι εκτος ελλαδας το qashqai κυκλοφορει με εργοστασιακες ραγες χωρις τη γυαλινη οροφη(που ειναι αλλη γραμμη παραγωγης). Οποιος μαθει κατι περισσοτερο ας μας φωτισει...
-
Στις άλλες χώρες απ'οτι εχω διαβάσει, υπάρχουν έξτρα που μπορεις να βάλεις και τα ονομάζουν '... pack' όπως π.χ. crossover pack με μπάρες και λασπωτηρες ξέρω γω, όποτε είναι λογικό αυτο που λες, να υπάρχουν οι αναμονές, είτε για μοντέλα που τις έχουν στάνταρ και χωρίς την οροφή, είτε για μοντέλα που θες να τις βάλεις σαν έξτρα.
Είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση μου το γεγονός οτι δεν μπορεις να βάλεις καποιο έξτρα εδω στην Ελλαδα..θα ήθελα μονο την οροφή με τις μπάρες ή τα φώτα led απο το techna...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Έκανα ένα τεστ ντράιβ τον Δεκέμβριο και πήρα και μια προσφορά και με πήρε σήμερα ο πωλητής να με ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι κτλ. και να μου πει ότι τρέχει μια προσφορά σε κάποια μοντέλα και παίρνεις το 1.6 ντίζελ αξέντα κον στην τιμή του αντίστοιχης έκδοσης 1.5. Από ότι κατάλαβα το έβλεπε στο κομπιούτερ αυτό που μου έλεγε οπότε πρέπει να είναι κάτι πανελλαδικό της κεντρικής αντιπροσωπείας. Ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε.Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες ?Από ποια αντιπροσωπία σου τηλ και όταν λές έκδοση μήπως εννοείς χρώμα ?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σίγουρα λείπουν οι τρύπες. Πιθανό να υπάρχει μια τύπου 'προεγκατασταση' και στο Acenta.
From my SMO72HD via Tapatalk
Επιμένεις ότι λείπουν οι τρύπες! Αφού σου λέω ότι ένα παιδί στο QGC forum τις έβαλε προχτές σε acenta, χωρίς να κάνει τρύπες! Εάν δεν υπάρχουν τρύπες λοιπόν, απλά δεν χρειάζεται να κάνεις.. τα βρίσκουμε έτσι?
-
Βρε μην τσακωνεστε... Τρύπες απαιτούνται αν θες να χρησιμοποιήσεις τις ράγες για κάτι περισσότερο από αισθητικής λόγους... Η μία μπρος και μια πίσω ανά πλευρά τράπουλα που έχει το ασεντα και από τις οποίες εξηγεί η μύτη μιας βίδας εξυπηρετούν στην στερεωση της πλαστικης λωριδας. Αυτές χρησιμοποιώ ο Κινέζος για να στερεωσει τη βάση των ραγων. Δεν επαρκεί όμως επ ουδενι για χρήση των ραγων για ότιδηποτε μη διακοσμητικό.....
-
Ας βγάλει τα προστατευτικά καπάκια στις ράγες ένας κάτοχος Techna, να μας λύσει την απορία σχετικά με τον τρόπο τοποθέτησης τους please!
Είναι βιδωμένες? Είναι τοποθετημένες με ίδιο/παρόμοιο τρόπο με τις κινέζικες? Έτσι ίσως λυθούν και οι απορίες/αμφιβολίες ως προς το βάρος που αντέχουν... -
Ο χρήστης TDMPOWER έγραψε:
Έκανα ένα τεστ ντράιβ τον Δεκέμβριο και πήρα και μια προσφορά και με πήρε σήμερα ο πωλητής να με ρωτήσει αν ενδιαφέρομαι κτλ. και να μου πει ότι τρέχει μια προσφορά σε κάποια μοντέλα και παίρνεις το 1.6 ντίζελ αξέντα κον στην τιμή του αντίστοιχης έκδοσης 1.5. Από ότι κατάλαβα το έβλεπε στο κομπιούτερ αυτό που μου έλεγε οπότε πρέπει να είναι κάτι πανελλαδικό της κεντρικής αντιπροσωπείας. Ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε.Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες ?Από ποια αντιπροσωπία σου τηλ και όταν λές έκδοση μήπως εννοείς χρώμα ?
Το διάβασα και πήγα στον τοπικό (Πάτρα) και δεν ήξερε κάτι εκτός από την προσφορά -1100 ευρώ. Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες
-
Πάντως ο Κινέζος λέει ότι παίρνουν βάρος μέχρι κάποια κιλά, δεν θυμάμαι πόσα ομως
-
Ο χρήστης loykiloyk έγραψε:
Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες ?Από ποια αντιπροσωπία σου τηλ και όταν λές έκδοση μήπως εννοείς χρώμα ?
Το διάβασα και πήγα στον τοπικό (Πάτρα) και δεν ήξερε κάτι εκτός από την προσφορά -1100 ευρώ. Αν μπορείς δώσε παραπάνω πληροφορίες
Παιδιά, δεν έδωσα πολύ σημασία διότι δε με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο αλλά αν δεν απατώμαι (όσον αφορά την έκδοση εξοπλισμού εννοώ) μου είπε ότι στην τιμή του 1.5 αξεντα κον μου δίνει το 1.6 αξέντα κον. Ίσως μου είπε συγκεκριμένα για αυτήν την έκδοση (ενώ ας πούμε η προσφορά ίσως είναι και για άλλες) διότι όταν έκανα το τεστ ντράιβ μου έβγαλε και μια προσφορά για την έκδοση που του είπα εγώ ότι θα με κάλυπτε και που ήταν η 1.5 αξέντα κον. Η αντιπροσωπεία ήταν Ηράκλειο Κρήτης.
Κατάλαβα ότι μιλούσε για κάτι πανελλαδικό (από την κεντρική εισαγωγική δηλαδή) διότι α. έβλεπε κάτι στο κομπιούτερ και μου έλεγε ότι είναι για μετρημένα αυτοκίνητα και 2. επειδή γενικά εδώ κάτω οι τιμές είναι ακριβότερες από Αθήνα Θεσσαλονίκη και προσφορές δεν παίζουν παρά μόνο όταν είναι πανελλαδικές.εδιτ: τον ρώτησα επί τη ευκαιρία τι συμβαίνει με την απόσυρση και μου είπε ότι ακόμα δεν έχει περάσει η φετινή απόσυρση με νόμο και ότι θα γίνει αλλά μάλλον θα είναι για λίγους (3;) μήνες. Αλλά να μην ανησυχώ διότι η προσφορά που μου είπε αφορά αυτοκίνητα που έχουν την απόσυρση ήδη (περσινά; δεν ξέρω).
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες ?Από ποια αντιπροσωπία σου τηλ και όταν λές έκδοση μήπως εννοείς χρώμα ?
Παιδιά, δεν έδωσα πολύ σημασία διότι δε με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο αλλά αν δεν απατώμαι (όσον αφορά την έκδοση εξοπλισμού εννοώ) μου είπε ότι στην τιμή του 1.5 αξεντα κον μου δίνει το 1.6 αξέντα κον. Ίσως μου είπε συγκεκριμένα για αυτήν την έκδοση (ενώ ας πούμε η προσφορά ίσως είναι και για άλλες) διότι όταν έκανα το τεστ ντράιβ μου έβγαλε και μια προσφορά για την έκδοση που του είπα εγώ ότι θα με κάλυπτε και που ήταν η 1.5 αξέντα κον. Η αντιπροσωπεία ήταν Ηράκλειο Κρήτης.
Κατάλαβα ότι μιλούσε για κάτι πανελλαδικό (από την κεντρική εισαγωγική δηλαδή) διότι α. έβλεπε κάτι στο κομπιούτερ και μου έλεγε ότι είναι για μετρημένα αυτοκίνητα και 2. επειδή γενικά εδώ κάτω οι τιμές είναι ακριβότερες από Αθήνα Θεσσαλονίκη και προσφορές δεν παίζουν παρά μόνο όταν είναι πανελλαδικές.εδιτ: τον ρώτησα επί τη ευκαιρία τι συμβαίνει με την απόσυρση και μου είπε ότι ακόμα δεν έχει περάσει η φετινή απόσυρση με νόμο και ότι θα γίνει αλλά μάλλον θα είναι για λίγους (3;) μήνες. Αλλά να μην ανησυχώ διότι η προσφορά που μου είπε αφορά αυτοκίνητα που έχουν την απόσυρση ήδη (περσινά; δεν ξέρω).
Στην αντιπροσωπία της περιοχής μου που πηρα τηλ δεν έχουν καποια προσφορά αλλα ότι ισχύει στον τιμοκατάλιγο ....Αν πήρε και κάποιος άλλος φίλος σε Αθήνα κ Θεσσ/νίκη άς μας πεί μπάς και του είπαν κάτι διαφορετικό .
-
Η κινεζικες(?) ραγες συμφωνα με το σαιτ τους αντεχουν 65 κιλα, νουμερο αντιστοιχο με τις εργοστασιακες ραγες κ τις κλασσικες σχαρες οροφης. Τωρα αν η τιμη αυτη ειναι αληθινη η οχι ειναι αλλο θεμα...
-
Και στο αγγλικό φόρουμ που χάζεψα λίγο, λένε ότι αντέχουν εώς 74 κιλά, όσο και οι γνήσιες..
Εάν δεν δει ένας κάτοχος Techna πως δένουν οι ράγες στην οροφή, δεν θα μάθουμε ποτέ! Αλλά δεν είναι εύκολο, ακόμα και να βγάλει το λάστιχο...και το καπάκι της ράγας..πάλι δεν θα φαίνεται! Πρέπει να την λύσει. Σιγά μην το κάνει κανείς! Εγώ δύσκολα θα το έκανα... -
Ο χρήστης zEr0c0oL έγραψε:
Και στο αγγλικό φόρουμ που χάζεψα λίγο, λένε ότι αντέχουν εώς 74 κιλά, όσο και οι γνήσιες..
Εάν δεν δει ένας κάτοχος Techna πως δένουν οι ράγες στην οροφή, δεν θα μάθουμε ποτέ! Αλλά δεν είναι εύκολο, ακόμα και να βγάλει το λάστιχο...και το καπάκι της ράγας..πάλι δεν θα φαίνεται! Πρέπει να την λύσει. Σιγά μην το κάνει κανείς! Εγώ δύσκολα θα το έκανα...Ο μόνος τρόπος να δούμε πως δένουν οι ραγες στο tekna είναι να βρούμε το service/parts manual του tekna. Ξέρεις αυτό που έχει το σχεδιάγραμμα με όλα τα κομμάτια πώς μπαίνουν μέχρι και τις βίδες. Αυτό που έχουν τα συνεργεία και τα τμήματα των ανταλλακτικων...
-
Αυτό ίσως κάνει αν και είναι από το Nissan Rogue
-
Ναι κάτι τέτοιο χρειαζόμαστε
-
Αυτο που είναι ενδιαφέρον απο την παραπάνω εικόνα απο το Rogue (aka X-Trail) είναι ότι οι ράγες στηρίζονται σε μόνο δύο σημεία και φαίνεται να μπαίνουν 'χωνευτές'. Αν οι υποδοχές κάτω απο το λάστιχο που έβαλε ο φίλος NikosS3 σε προηγούμενη σελίδα έχουν σπείρωμα για να βιδώσει βίδα, τότε έιναι πολύ πιθανό να βιδώνουν εκεί οι σχάρες του Tekna και στο Qashqai...
-
Η υποδοχή που φαίνεται στην φωτογραφία πρέπει να αντιστοιχεί στα σημεία με τετράγωνο που υπάρχουν στο σχηματικό και είναι έξι συνολικά κατά μήκος της ράγας. Οπότε λογικά δεν θα έχει σπείρωμα.
-
Αυτές οι δήθεν βίδες είναι για να συγκρατουν τις μαύρες διακοσμητικες ταινίες όχι για να κρατάνε βάρος...
Νissan Qashqai J11 [2014-__]