-
αμα εισαι καρμιρης παιρνεις 315
αν εχεις λεφτα παιρνεις και m3. -
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Προφανώς υπάρχει παρανομία αλλά η υπερφορολόγηση πυροδοτεί τέτοιες συμπεριφορές τόσο από εταιρίες όσο και από ιδιώτες. Να μη γελιόμαστε.Παντως και στην αμερικη τα πουλουν φθηνα στην τιμη προ φορων. Αν δεν υπαρχει καποιος νομος που να το απαγορευει δεν βλεπω που ειναι το προβλημα.
-
Υπάρχουν οικονομολόγοι εξειδικευμένοι στις ενδοομιλικες συναλλαγές. Δεν νομίζω να εφάρμοσαν οι ξένες εταιρείες την υποτιμολόγιση στις θυγατρικές τους με κίνδυνο να είναι παράνομο! Άλλωστε η υποτιμολόγιση δείχνει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στην Ελλάδα!
-
καθολου παρανομο,οχι.
γι αυτο αλλωστε τα αυτοκινητα ειχαν και αλλαγμενους(!) κινητηρες απο το εργοστασιο.επειδη ηταν νομιμα ολα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν η υποτιμολογηση ηταν μαιμου (δηλαδη ηταν μονο στα χαρτια, και μαυρο χρημα αλλαζε χερια) τοτε εχουμε παρανομια.Αν η υποτιμολογηση ηταν πραγματικη (δηλαδη η BMW Deutchland πουλαγε στη BMW Hellas τη Μ3 με 10 χιλιαρικα και μετα την χρεωνε κατι αλλο - πχ 'υπηρεσια τεχνικης υποστηριξης για την ταδε συγκεκριμενη και εκαστη αλλη Μ3 = 60 χιλιαρικα/κομματι' σαν 'παροχη υπηρεσιων'), τοτε που ειναι η παρανομια? Ο σκοπος ειναι προφανης, αλλα ο σκοπος δεν το κανει παρανομο απο μονος του. Καπου διαβασα κατι για νομοθεσια περι ενδοομιλικων συναλλαγων, οποτε ρωταω αν ξερει κανεις λεπτομερειες.
Από όλες τις περιγραφές που έχουν γίνει αυτού που συνέβη, φαίνεται ότι ο kacey έχει δίκιο. Δεν δείχνει να υπάρχει καμία παράνομη υποτιμολόγηση.
Απλά το εργοστάσιο επιλέγει να πουλήσει με μικρότερο κέρδος στην Ελλάδα, γιατί αλλιώς δεν θα πουλήσει καθόλου μια που οι φόροι θα κάνουν τις τιμές τους απλησίαστες. Οποιοσδήποτε έξυπνος κατασκευαστής το ίδιο θα έκανε αν μπορούσε, αν δηλαδή τα περιθώρια κέρδους του το επέτρεπαν. Αν πχ. η Mercedes έχει 20% κέρδος σε κάποιο μοντέλο, μπορεί να επιλέξει στην Ελλάδα να το πουλήσει με 5% από το να μην το πουλήσει καθόλου. Αν όμως πχ. η Renault έχει 5% ή είναι ζημιογόνα, δεν την παίρνει να κάνει κάτι τέτοιο. Απλά πράγματα.
Τώρα αν η Mercedes έχει και θυγατρική την Ελληνική αντιπροσωπεία, θα πάρει και τα κέρδη των λιανικών πωλήσεων, service, κλπ. Ας επένδυε και η Citroen ή η όποια Citroen στην Ελλάδα για να έχει και τα αντίστοιχα οφέλη. Αλλά εμείς κατηγορούμε τη Mercedes και τη BMW γιατί είναι κακοί Γερμανοί...!
Άσε που αν ήταν όντως παράνομο αυτό που έκαναν, οι άλλοι Έλληνες μεγαλοαντιπρόσωποι με τις πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις, θα είχαν κινήσει γη και ουρανό για να τους σταματήσουν. Αλλά όπως θα διαπιστώσετε, καμία δίωξη δεν έχει ποτέ ασκηθεί, ούτε θα ασκηθεί.
P.S. (Για τους όποιους κακοπροαίρετους, οι μάρκες αυτές δεν αποτελούν επιλογή μου για άλλους λόγους)
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αν εχεις λεφτα παιρνεις και m3.Γιατί όμως να πληρώνεις την Μ3 40% παραπάνω (και με την υποτιμολόγηση);
-
γιατι το κρατος χρειαζεται λεφτα.
απ καπου πρεπει να τα παρει,και αυτο το καπου ειναι τα ειδη πολυτελειας. -
Ε ωραια, αν ομως εγω (εγω= ο αγοραστης του αυτοκινητου, ο πωλητης, ο εισαγωγεας κλπ) μπορω να δωσω λιγοτερα χρησιμοποιωντας τους νομους προς οφελος μου, τοτε ΦΥΣΙΚΑ και θα κανω αυτο.
Ο χρήστης nintza έγραψε:
καθολου παρανομο,οχι.
γι αυτο αλλωστε τα αυτοκινητα ειχαν και αλλαγμενους(!) κινητηρες απο το εργοστασιο.επειδη ηταν νομιμα ολα.Αυτο, εγω εδω μεσα το διαβασα.
αν εχεις λεφτα παιρνεις και m3.Αυτος που δεν θελει να πιανεται μαλακας, δεν λεγεται καρμοιρης. Αμα η εδω αντιπροσωπεια μπορουσε με ΝΟΜΙΜΑ τεχνασματα να πληρωνει απο 1ευρω εως 1μυριο ευρω λιγοτερους φορους (ή αντιστοιχα ο πελατης, για το αυτοκινητο του), τοτε αν δεν το εκανε θα ηταν ηλιθια.
-
στο ραδιοφωνο το ειπανε.
bmw φοραγε εργοστασιακο κινητηρα που ειχε αλλο serial number το οποιο δεν υπηρχε πουθενα.αν ειναι νομιμο ολο αυτο το σκηνικο,να αλλαξουνε σημερα τον νομο να σταματησει να ειναι νομιμο.
-
Στα ΜΜΕ πολλά λένε κατά καιρούς που δεν τεκμηριώνονται ποτέ.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
στο ραδιοφωνο το ειπανε.
bmw φοραγε εργοστασιακο κινητηρα που ειχε αλλο serial number το οποιο δεν υπηρχε πουθενα.αν ειναι νομιμο ολο αυτο το σκηνικο,να αλλαξουνε σημερα τον νομο να σταματησει να ειναι νομιμο.
Ε, άμα το είπαν στο ραδιόφωνο, έτσι θα είναι. Έναν μπάρμπα μου μου θυμίζεις, μόνο που αυτός είναι γεννηθείς το 1939 και έχει ευαγγέλιο τον Τράγκα.
απ καπου πρεπει να τα παρει,και αυτο το καπου ειναι τα ειδη πολυτελειας.Εργοστασιακή τιμή 20.001 ευρώ, είδος πολυτελείας.
Ο Μπρους Λι του κόμπλεξ.
-
Το κακό είναι ότι οι τεχνοκράτες κάπου το χάνουν στα μαθηματικά τους. Η κυκλοφορία περισσότερων ιχ υψηλού κυβισμού βάζει στα ταμεία του κράτους περισσότερα ευρώ από τους φόρους κατά τη χρήση : καύσιμα ασφαλείας ανταλλακτικά συντήρηση κ.α.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
στο ραδιοφωνο το ειπανε.
Ε, άμα το είπαν στο ραδιόφωνο, έτσι θα είναι. Έναν μπάρμπα μου μου θυμίζεις, μόνο που αυτός είναι γεννηθείς το 1939 και έχει ευαγγέλιο τον Τράγκα.
απ καπου πρεπει να τα παρει,και αυτο το καπου ειναι τα ειδη πολυτελειας.Εργοστασιακή τιμή 20.001 ευρώ, είδος πολυτελείας.
Ο Μπρους Λι του κόμπλεξ.
αμα δεν σ αρεσει το 20.001,παρε αυτοκινητο μεχρι 20.000 ευρω.
αν εισαι γιουφτος και δεν εχεις λεφτα να πληρωνεις τοτε εισαι σε λαθος φορουμ
μπες στο φορουμ με τα μμμ η με ποδηλατα. -
Όπως προείπα...
-
κι εσυ καρμιρης που δεν μπορεις να εκπληρωσεις το ονειρο σου?
-
edit (flame baiting) [MOD]
-
edit (flame baiting) [MOD]
-
-
Ο χρήστης georgechatz έγραψε:
Τί σημαίνει όλο αυτό σε ταληράκια:
- Το εργοστάσιο έχει ένα προιόν το οποίο έχει κόστος παραγωγής 10 ευρώ
- Σε όλη την ευρώπη το πουλάει 20 ευρώ
- Στην Ελλάδα ο νόμος λέει οτι αν η τιμή πώλησης είναι πάνω απο 15 ευρώ τότε μπαίνει επιπλέον φόρος τουλάχιστον 30%
- Οπότε το εργοστάσιο επιλέγει να πουλάει το προιόν στην Ελλάδα 14 ευρώ (ουσιαστικά κερδίζοντας μόνο 4 ευρώ έναντι 10 στις άλλες χώρες) γιατι αλλιώς το προιόν θα ήταν εντελώς απρόσιτο για τους καταναλωτές και δέν θα πουλούσαν τίποτα.
Τώρα έρχεται το κράτος και απαιτεί να πωλείται το προιόν ακριβότερα ωστε να εισπράτει παραπάνω λεφτά απο φόρους
Αυτή είναι όλη η 'παρανομία' και το 'σκάνδαλο'
από ότι λένε τα άρθρα, τα νουμερα που γράφεις δεν ισχύουν. Όταν αναφέρει παράδειγμα όπου αυτοκίνητο με τιμή 90-100Κ τελική τιμή ''αγοράζεται'' από την ελληνική αντιπροσωπεία 10Κ τότε μάλλον η παρανομία δεν μπαίνει σε εισαγωγικά.
http://stokokkino.gr/article/11166/Foro ... tin-Ellada
ΚΑΙ διαφορετικοί αριθμοί κινητήρα
Αγοραζεται 10Κ στα χαρτια ωστε να μην πληρωθουν ΦΠΑ και φορος πολυτελειας.
Χανει το κρατος παρα πολλα λεφτα και κερδιζουν τα εργοστασια των Γερμανων.
Νομιζω θα γινουν ερευνες σε βαθος δεκαετιας.
4δις φοροδιαφυγης υπολογιζουν οι ειδικοι. -
Ο χρήστης Χαραλαμπος 1 έγραψε:
Τί σημαίνει όλο αυτό σε ταληράκια:
- Το εργοστάσιο έχει ένα προιόν το οποίο έχει κόστος παραγωγής 10 ευρώ
- Σε όλη την ευρώπη το πουλάει 20 ευρώ
- Στην Ελλάδα ο νόμος λέει οτι αν η τιμή πώλησης είναι πάνω απο 15 ευρώ τότε μπαίνει επιπλέον φόρος τουλάχιστον 30%
- Οπότε το εργοστάσιο επιλέγει να πουλάει το προιόν στην Ελλάδα 14 ευρώ (ουσιαστικά κερδίζοντας μόνο 4 ευρώ έναντι 10 στις άλλες χώρες) γιατι αλλιώς το προιόν θα ήταν εντελώς απρόσιτο για τους καταναλωτές και δέν θα πουλούσαν τίποτα.
Τώρα έρχεται το κράτος και απαιτεί να πωλείται το προιόν ακριβότερα ωστε να εισπράτει παραπάνω λεφτά απο φόρους
Αυτή είναι όλη η 'παρανομία' και το 'σκάνδαλο'
από ότι λένε τα άρθρα, τα νουμερα που γράφεις δεν ισχύουν. Όταν αναφέρει παράδειγμα όπου αυτοκίνητο με τιμή 90-100Κ τελική τιμή ''αγοράζεται'' από την ελληνική αντιπροσωπεία 10Κ τότε μάλλον η παρανομία δεν μπαίνει σε εισαγωγικά.
http://stokokkino.gr/article/11166/Foro ... tin-Ellada
ΚΑΙ διαφορετικοί αριθμοί κινητήρα
Αγοραζεται 10Κ στα χαρτια ωστε να μην πληρωθουν ΦΠΑ και φορος πολυτελειας.
Χανει το κρατος παρα πολλα λεφτα και κερδιζουν τα εργοστασια των Γερμανων.
Νομιζω θα γινουν ερευνες σε βαθος δεκαετιας.
4δις φοροδιαφυγης υπολογιζουν οι ειδικοι.ΦΠΑ στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές δεν υπάρχει. Επίσης δεν νομίζω ο φόρος πολυτελείας να έχει ΦΠΑ
Yποτιμολογήσεις