-
κύριοι τι γνώμη έχετε για μια προληπτική προστασία της βαφής σε καινούργιο τουτου?
αξίζει τον κόπο και πόσο διατηρείται ή είναι τζάμπα λεφτά -
κύριοι τι γνώμη έχετε για μια προληπτική προστασία της βαφής σε καινούργιο τουτου?
Πλυσιμο οχι σε βουτσες πλυντηριων γιατι κανουν κατι αραχνουφαντες γρατζουνιες, κερωμα καθε εξαμηνο, και κουκουλα οταν παρκαρεις. Παρολα αυτα μπορεις καθε 3-4 χρονακια να δινεις γυρω στα 200 ευρω να το περνας με αλοιφαδορο και ειδικο κερι και ετσι παντα θα ειναι πενα. Αυτα που σου πα ειναι υπερβολικα, αν θες κατι παραπανω το θεωρω αρρωστο.
-
Πειράζει να βάζω συχνά αλοιφή με κερί τοπικά όπου βλέπω κουτσουλιές που πάνε να αφήσουν θαμπάδα;
-
Αλοιφή για γυάλισμα εννοείς, ή σκέτο κερί;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αλοιφή για γυάλισμα εννοείς, ή σκέτο κερί;Όχι σκέτο κερί δεν είναι. Είναι αλοιφή γυαλίσματος. Είναι αυτή:
http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-metallikon-xromaton-sonax-250ml-20114
Γράφει ότι είναι 'Συνδυασμός φυσικών κεριών με συστατικά υψηλής ποιότητας. Συνίσταται η χρήση του 4 φορές το χρόνο'. Λέει και άλλα, ότι προστατεύει το χρώμα, γυαλίζει κλπ. Εμένα στο καπό πηγαίνουν γάτες και αφήνουν στάμπες που φεύγουν δύσκολα με το σαμπουάν της Wurth που χρησιμοποιώ. Έτσι σε εκείνα τα σημεία - τοπικά βάζω την παραπάνω αλοιφή. Πειράζει αν το κάνω συχνά; Μπορεί να βλάψει το βερνίκι; -
Το πολύ γυάλισμα δεν κάνει καλό στο βερνίκι, γιατί αφαιρεί κάθε φορά στρώμα βερνικιού.
Μπορεί βέβαια αυτή η sonax απλά να καλύπτει γρατσουνιές (με το κερί) και να καθαρίζει ελαφρώς, δεν ξέρω.
Αν είσαι μερακλής με δυνατούς ώμους και υπομονή, θες σκέτο κερί, και όχι προϊόντα που κάνουν «τα πάντα και συμφέρουν». -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το πολύ γυάλισμα δεν κάνει καλό στο βερνίκι, γιατί αφαιρεί κάθε φορά στρώμα βερνικιού.
Μπορεί βέβαια αυτή η sonax απλά να καλύπτει γρατσουνιές (με το κερί) και να καθαρίζει ελαφρώς, δεν ξέρω.
Αν είσαι μερακλής με δυνατούς ώμους και υπομονή, θες σκέτο κερί, και όχι προϊόντα που κάνουν «τα πάντα και συμφέρουν».Κοίταξε από αλοιφές γυαλίσματος και προστασίας του χρώματος γνωρίζω λίγα. Όταν είδα το sonax κάποιες στάμπες από κουτσουλιές πουλιών που άφησαν θαμπάδα στο χρώμα, το sonax να τις βγάζει, σκέφτηκα αυτό που γράφεις. Μήπως αφαιρεί από το στρώμα του βερνικιού και αν το χρησιμοποιώ συχνά στο τέλος θα φάω το βερνίκι; Μετά από όσο ξέρω αυτές οι αλοιφές είναι για 3 φορές το χρόνο και όχι για κάθε μέρα όπως τη χρησιμοποιώ τοπικά βέβαια όπου βλέπω βρωμιά που δε φεύγει μετά το σαπούνισμα και καθάρισμα με το δέρμα.
**Αυτό που κατάλαβα είναι πως υπάρχει μία κατηγορία αλοιφών που αφαιρεί γρατζουνιές και βρωμιές, αφαιρώντας και ένα μέρος από το βερνίκι.
Μια άλλη κατηγορία είναι αλοιφές που έχουν μόνον κερί και μπορεί να μη γυαλίζουν το αμάξι, προστατεύουν όμως το βερνίκι, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα με το κερί. **
Αν τα λέω σωστά πες μου ποια αλοιφή δεν καταστρέφει το βερνίκι και προστατεύει το χρώμα. Δε με νοιάζει η γυαλάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως επιθυμώ η αλοιφή να δημιουργήσει θαμπάδα. Αν κατάλαβα θα είναι αλοιφή που έχει μόνον κερί. Πρόκειται για αυτοκίνητο με ενός χρόνου μπογιά (μεταλλικό διπλής), χρώματος 'ποντικί'. Αν γίνεται το κόστος της να μην είναι πάνω από 20 ευρώ εκτός αν κάτω αυτού του ποσού δεν έχει κάτι ποιοτικό οπότε μου προτείνεις πάνω από τα 20 ευρώ.
Θέλω όμως είτε εσύ, είτε όποιος διαβάζει το μήνυμα να μου πει υπεύθυνα, δοκιμασμένα, γιατί παιδιά, μην πάω να προστατεύσω το χρώμα και το καταστρέψω. Είναι το κόστος μεγάλο. Α
Αλοιφαδόρο δεν έχω. Έχω τα χέρια μου.
Τα σημεία που θέλω να αλείψω είναι ο ουρανός και το καπό γιατί εκεί πάνε οι γάτες της γειτονιάς και μου αφήνουν στάμπες. -
Σε κάποιο άλλο νήμα έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τέτοια προϊόντα..ψάξτο λίγο.
Αν έχεις πρόβλημα με τις γάτες, υπάρχει περίπτωση με το κερί να δεις αποτυπώματα γάτας που γλυστρούσε, γιατί μειώνει την πρόσφυση στη λαμαρίνα (το έχω δει στο δικό μου, ευτυχώς δεν έβγαλε νύχια) και αν προσπαθήσει να γραπωθεί... -
Ναι ρώτησα και σε εκείνο το νήμα. Αυτό μου έλειπε να μου κάνουν και πατινάζ...Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια
Προστασία Βαφής