-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αλλάζοντας τα ελαστικά (γιατί βλέπω έχεις διαφορετικό προφίλ) έχεις ψάξει μήπως υπάρχει θέμα με την ενεργοποίηση του esp και γενικα των ηλεκτρονικών ή με σφάλμα στο ταχύμετρο;
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου μια τέτοια κουβέντα...
Ναι, μου το είχε πει κι αλλος. Έχει αναφερθεί επίσης. Κοίτα, όσον αφορά το ταχύμετρο αν κάνεις ένα απλό υπολογισμό http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Applications_Tyres το σφάλμα είναι +3 χλμ περίπου στα 100. Απ΄την άλλη το σφάλμα που έχει ούτως η αλλιώς το κοντέρ είναι -3. Με καθαρά μαθηματικά δηλαδή κανονικά θα πρεπε να διορθώνεται κιόλας. Στη πράξη όμως δεν το έχω επιβεβαιώσει. Εκτός απο μια φορά θυμάμαι που είχα βάλει ένα δικό μου gps και έβλεπα την ταχύτητα που και που συγκρίνοντας με το ταχύμετρο, ίδια μου φαίνεται οτι ήταν, σχεδόν.. Αν το ξανακάνω θα προσπαθήσω να το διασταυρώσω. Όσο για το esp, η suzuki μου έδωσε OK, καθώς και δυο ακόμα μηχανικοί. Μόνος μου απόσο μπορώ να καταλάβω νιώθω οτι δουλεύει κανονικά. Μακάρι να μπορούσα να το ξέρω ακόμα πιο σίγουρα, προς το παρόν αρκούμαι με το οτι η suzuki μου είπε OK. Αν δεις στο link που χα γράψει ένα μεγαλούτσικο σχόλιο, εξηγώ οτι ναι μεν η διαφορα της διάστασης υπάρχει μεταξύ 205/50/17 και 205/55/17, αλλά το ίδιο αμάξι είναι και στην απλή έκδοση που έχει 205/60/16 και με το οποίο η τωρινή διάσταση η δική μου έχει πάρα πολύ μικρή διαφορά (~3mm) σε διάμετρο τροχού. Ανεξάρτητα όμως με το αν ακούγεται λογικό ή όχι δεν είμαι ειδικός, εμπιστεύομαι τους ειδικούς και σου είπα τι μου είπαν.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Ναι, μου το είχε πει κι αλλος. Έχει αναφερθεί επίσης. Κοίτα, όσον αφορά το ταχύμετρο αν κάνεις ένα απλό υπολογισμό http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Applications_Tyres το σφάλμα είναι +3 χλμ περίπου στα 100. Απ΄την άλλη το σφάλμα που έχει ούτως η αλλιώς το κοντέρ είναι -3. Με καθαρά μαθηματικά δηλαδή κανονικά θα πρεπε να διορθώνεται κιόλας. Στη πράξη όμως δεν το έχω επιβεβαιώσει. Εκτός απο μια φορά θυμάμαι που είχα βάλει ένα δικό μου gps και έβλεπα την ταχύτητα που και που συγκρίνοντας με το ταχύμετρο, ίδια μου φαίνεται οτι ήταν, σχεδόν.. Αν το ξανακάνω θα προσπαθήσω να το διασταυρώσω. Όσο για το esp, η suzuki μου έδωσε OK, καθώς και δυο ακόμα μηχανικοί. Μόνος μου απόσο μπορώ να καταλάβω νιώθω οτι δουλεύει κανονικά. Μακάρι να μπορούσα να το ξέρω ακόμα πιο σίγουρα, προς το παρόν αρκούμαι με το οτι η suzuki μου είπε OK. Αν δεις στο link που χα γράψει ένα μεγαλούτσικο σχόλιο, εξηγώ οτι ναι μεν η διαφορα της διάστασης υπάρχει μεταξύ 205/50/17 και 205/55/17, αλλά το ίδιο αμάξι είναι και στην απλή έκδοση που έχει 205/60/16 και με το οποίο η τωρινή διάσταση η δική μου έχει πάρα πολύ μικρή διαφορά (~3mm) σε διάμετρο τροχού. Ανεξάρτητα όμως με το αν ακούγεται λογικό ή όχι δεν είμαι ειδικός, εμπιστεύομαι τους ειδικούς και σου είπα τι μου είπαν.
Απλα εχε υποψη σου οτι η αλλαγη που εχεις κανει ειναι στο οριο του 3% της διαμετρου, το οποιο καλο ειναι να μην το υπερβαινεις:
http://www.tacomaworld.com/forum/tireca ... -205-55r17
Για τα ηλεκτρονικα σου ειπαν δηλαδη οτι δεν χρειαζεται καμια επιπλεον ρυθμιση περαν απο αυτη που ειχε γινει στο εργοστασιο;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Απλα εχε υποψη σου οτι η αλλαγη που εχεις κανει ειναι στο οριο του 3% της διαμετρου, το οποιο καλο ειναι να μην το υπερβαινεις
Το έχω διαβάσει, το χα επισημάνει και στο τότε σχόλιο, αλλά φυσικά και στη suzuki προ αγοράς, όταν υπολόγιζα και συζητούσαμε για να του τα βάλω. Μάλιστα ένας μηχανικος πρωην οδηγος αγώνων σε άλλο συνεργείο suzuki, τότε που έκανα την έρευνα μου, πρότεινε αφου πάω παραπάνω off road να βάλω ακόμα μεγαλύτερα (60άρια), ούτε ποσοστά ουτε τίποτα δεν τον ένοιαζαν, τι να πω, αλλά εγω περισσότερο επειδη είχα δει οτι μετα πήγαινε >5%, είπα άσε καλύτερα. Βλέπεις 205/60/17 δεν υπάρχει, θα πρεπε να πάει 215/60/17, δε ξέρω τότε τι θα΄παιζε...
Για τα ηλεκτρονικα σου ειπαν δηλαδη οτι δεν χρειαζεται καμια επιπλεον ρυθμιση περαν απο αυτη που ειχε γινει στο εργοστασιο;
Ναι.
-
Βίντεο με καταναλωσεις του 4χ4
https://m.youtube.com/watch?v=el8pwln5tI0
4.8 στα 120
4.9 στα 130
5.4 στα 140
7.3 στα 160-0.4 Υπολόγιζω το 4χ2 στα παραπάνω νούμερα.
-
Offtopic [mod]
-
Στα 2.400 χλμ. και είμαι πολύ ικανοποιημένος από οδηγική συμπεριφορά και ιδιαίτερα από την χαμηλή κατανάλωση. Περιμένω να δώ και τις δυνατότητες του all grip το οποίο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.
-
Ουαου
-
Επισκευθηκα σημερα τον αντιπροσωπο για το τριξιμο στο παραθυρο, με ενημερωσε οτι εχει ερθει και αλλος με ιδιο θεμα γρασαρε τον μηχανισμο του παραθυρου και ολα καλα για την ωρα. Ειπαμε οτι αν επανερθει ο θορυβος θα αλλαξουμε τον μηχανισμο μες την εγγυηση. Ενημερωτικα που ρωτησα πρωτο σερβις στα 20000 165 ευρω.
Μετα το τελευταιο ταξιδι στην εθνικη οι εντυπωσεις απο κινηση σε υψηλη ταχυτητα για το αμαξι 160 χλμ και το πατημα του στο δρομο αξιοσημειωτα σταθερο χωρις αεροδυναμικους θορυβους ή ασταθειες. Γενικα δεν ειχε διαφορα απο την πορεια πχ με 120.
Επισης στα θετικα η αισθηση της αμεσης αποκρισης του γκαζιου απο τα 130 στα 150 με 6η χωρις να βυθιζεις το ποδι στο πατωμα χωρις αποκριση ή να πρεπει να κατεβασεις σχεση στο κιβωτιο. -
Εγω οταν πηγα πριν κανενα 2μηνο για το ιδιο θεμα με ρωτησω αν καπνιζω και αφηνω το παραθυρο μισο ανοιχτο...οτι ναναι θα ελεγα...
-
Στο δικο μου μετα το γρασαρισμα και μισανοικτο να μείνει δεν τρίζει. Θα δουμε....
-
Δεν ξερω θα δω ισως το παω καποια στιγμη....παντως εμενα με 190 που το εχω πατησει στην εγνατια οδο μια και μονο φορα ναι μεν σταθερο αλλα ειχα αεροδυναμικους θορυβους ή ετσι τουλαχιστον καταλαβα...Ποση εκαναν να σου το γρασαρουν κια πληρωσες τιποτα...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Δεν ξερω θα δω ισως το παω καποια στιγμη....παντως εμενα με 190 που το εχω πατησει στην εγνατια οδο μια και μονο φορα ναι μεν σταθερο αλλα ειχα αεροδυναμικους θορυβους ή ετσι τουλαχιστον καταλαβα...Ποση εκαναν να σου το γρασαρουν κια πληρωσες τιποτα...Ε καλα αν και με 190 δεν είχες αεροδυναμικους θα μιλάγαμε για το ΥΠΕΡΑΤΟΥ!
Απο πάτημα στο δρόμο πως ηταν σε αυτη την ταχυτητα?20 λεπτα αφου πρωτα κάναμε και μια 5 λεπτή βόλτα για να το ακούσει σε κινηση. Φυσικα δεν πλήρωσα τπτ! Αλλίμονο αν πληρωνεις για τριξιμο που το ακούς απο την πρωτη μερα σε αμάξι που δεν εχει κλεισει 2 μηνες κυκλοφοριας λεφτα για γρασαρισμα!
-
Μια χαρα ηταν αν και νομιζω οτι γυρω στα 150 με 160 ειναι το ιδανικο του πατημα...Μαλλον θα το παω καποια στιγμη που θα εχω χρονο...
-
Μια χαρα ηταν αν και νομιζω οτι γυρω στα 150 με 160 ειναι το ιδανικο του πατημα..Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα....
Μάλλον πρεπει να κάνουμε βαση δεδομένων χαζαμαρας
-
Μια χαρα ηταν αν και νομιζω οτι γυρω στα 150 με 160 ειναι το ιδανικο του πατημα...Μαλλον θα το παω καποια στιγμη που θα εχω χρονο...Όχι άλλο κάρβουνο
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ε καλα αν και με 190 δεν είχες αεροδυναμικους θα μιλάγαμε για το ΥΠΕΡΑΤΟΥ!
Ενω τοσες σελιδές δεν μιλάτε...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ε καλα αν και με 190 δεν είχες αεροδυναμικους θα μιλάγαμε για το ΥΠΕΡΑΤΟΥ!
Ενω τοσες σελιδές δεν μιλάτε...
Πω πω κατι ρουφοι! Και πως τσιμπάνε!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Ξεκινώντας φυσικά από τις δεκάδες χιλιάδες άχρηστα μηνύματα των τακτικών, Ε???
Πω πω κατι ρουφοι! Και πως τσιμπάνε!
so true!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Μια χαρα ηταν αν και νομιζω οτι γυρω στα 150 με 160 ειναι το ιδανικο του πατημα..
Τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα....
τις τελευταίες μέρες κάνεις μια βάση δεδομένων (εδιτ: ασε που έχω και επίπεδο!) από μόνος σου
-
εισαι τοσο γλυκος
SUZUKI SX4 SCROSS