-
Ολλ σιζον δηλαδη; Μια χαρα τα σουτζουκια
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ολλ σιζον δηλαδη; Μια χαρα τα σουτζουκιαΕιλικρινά και δεν το λέω για εντυπωσιασμό ...δεν θα βγαίναμε.. Από μέσα μου ένιωσα μια ανακούφιση γιατί το είχα επιλέξει τετρακίνητο για το μια στις τόσες
Και τελικά δεν με απογοήτευσε.Το παραδέχτηκα. -
Τετοια κανει η σουτζουκι και κεντριζει ολο και περισσοτερο το ενδιαφερον.
Καποιος αλλος με πιο ομορφο και ακριβο σουβ θα εμενε στο ιδιο σημειο. Αλλα θα ειχε υψηλη θεση οδηγησης και δερματινα καθισματα χωρις τετρακινηση. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Καποιος αλλος με πιο ομορφο και ακριβο σουβ θα εμενε στο ιδιο σημειο. Αλλα θα ειχε υψηλη θεση οδηγησης και δερματινα καθισματα χωρις τετρακινηση.+1
Δεν κατηγορώ αυτόν που επιλέγει κάτι που είναι πιο Fantasie....εγώ ήθελα και θέλω πιο πρακτικά που θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω και ας είναι πίσω στη 'βιτρίνα' . Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα της τετρακίνησης είναι πολύ καλή η Suzuki .
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Καποιος αλλος με πιο ομορφο και ακριβο σουβ θα εμενε στο ιδιο σημειο. Αλλα θα ειχε υψηλη θεση οδηγησης και δερματινα καθισματα χωρις τετρακινηση.+1
Δεν κατηγορώ αυτόν που επιλέγει κάτι που είναι πιο Fantasie....**εγώ ήθελα και θέλω πιο πρακτικά που θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω **και ας είναι πίσω στη 'βιτρίνα' . Τουλάχιστον σε αυτό τον τομέα της τετρακίνησης είναι πολύ καλή η Suzuki .
Ηταν και ο λογος που ηθελα ο αντικαταστατης του Sedici να μπορει να μου προσφερει αυτα που με είχε κακομαθει το προηγουμενο μου αυτοκινητο.
Για 11 χρονια ο προγονος του σημερινου μου SCROSS (στη FIAT εκδοση) δεν με προδωσε ποτε σε οτιδήποτε χειμερινες συνθήκες... φορώντας βεβαια για 8 χρόνια χιονολάστιχα και τα τελευταια χρόνια τα Crossclimate.... Τωρα βεβαια που οι συνθηκες κινησης εχουν αλλαξει και η σχεση μου με τα βουνα εχει ελαχιστοποιηθει... το SCROSS εχει τα εργοστασιακα λαστιχα και μου κακοφαίνεται. -
Στις τελευταίες δύο αλλαγές βάζω αυτό:
Είδα με χαρά ( ) ότι και εξουσιοδοτημένο συνεργείο βάζει το ίδιο. Μερακλήδες, τι άλλο να πω.
10,000χλμ άνετα αντέχει και ειδικά συμπεριφέρεται άψογα το πρωί με τις παγωνιές.
-
Σίγουρα κάποιος θα πεταχτεί και θα μου πει, αδερφέ εσύ motul μας έλεγες.
Ναι και θα έχει δίκιο. Αλλά κάποιος πειραματίστηκε, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ, επαναλαμβάνω, έστω ερασιτεχνικά και έβγαλε κάποια συμπεράσματα για το motul 5w30 FE και το Castrol 0w30 C3.Προσοχή: Και τα δύο λάδια τα ζεσταίνει στους 100 βαθμούς πριν ξεκινήσει το τέστ.
Castrol
Youtube VideoMotul
Youtube VideoTo castrol έδωσε 0,01 αποτύπωμα στο μέταλο και το motul 0,21.
Συγνώμη motul, αλλά αυτό λέγεται τεράστια διαφορά.
-
Οπως είπες αδερφέ motul 5w30 FE και το Castrol 0w30 C3 οπότε δεν συγκρίνει ίδια έστω με μικρές διαφορές στο ιξώδες άρα με τις λίγες γνώσεις μου λάθος συμπεράσματα έχει το test....Τα Castrol οπως και τα motul ειναι πολύ καλα λιπαντικά....
Άκουσα από φίλο οτι τα περισσότερα πρόσθετα που ρίχνουμε στα diesel κάνουν ζημιά μακροχρόνια βέβαια στα ελαστικά παρεμβασματα που υπάρχουν μέσα στις αντλίες.... -
Αν λέμε για το Motul 8100 X-clean FE 5W-30, παρόμοια νούμερα έχει με το Castrol EDGE Professional C3 0W-30 στο ιξώδες.
72,9/12,1 έναντι 72/12,3 (40/100 °C)
https://oilgroupbg.com/pdf/motul/motul-8100-X-clean-FE-5W30.pdf
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Αν λέμε για το Motul 8100 X-clean FE 5W-30, παρόμοια νούμερα έχει με το Castrol EDGE Professional C3 0W-30 στο ιξώδες.72,9/12,1 έναντι 72/12,3 (40/100 °C)
https://oilgroupbg.com/pdf/motul/motul-8100-X-clean-FE-5W30.pdf
Οπότε άκυρο αυτό που είπα...Αυτα τα test πόσο έγκυρα είναι και αν όντως έχουν αυτη την απόδοση στους κινητηρες,αν τα μέταλλα που χρησιμοποιεί είναι τα ίδια με αυτά στους κινητήρες. Δηλαδη με τις καταπονήσεις που εχει ενας κινητήρας δεν θα έμενε τίποτα με βάση αυτο το test και πάλι σκέψεις είναι.....
-
Αυτά τα λάδια μπαίνουν στα μοτέρ μας φίλε lemouz.
Όπως έγραψε και ο φίλος supert, είναι ίδια λάδια αλλά η motul τα πασάρει ως 5w30 ενώ η castrol ώς 0w30.
Και τα δύο είναι full synthetic, σε αντίθεση με το castrol 5w30 c3 και το 5w30 c2 που είναι HC-synthese, δηλαδή group 3 λάδια με πρόσθετα group 4.
To μέταλλο που χρησιμοποιεί ο piotr είναι ένα απλό μαλακό μέταλλο, για να φανεί εύκολα η ζημιά μετά τα tests.Αν από το κουτί βγάζει τέτοια ζημιά το motul, φανταστείτε μετά από 5 ή 10,000 χλμ μέσα στο μοτέρ τι ζημιά θα βγάλει...
Σίγουρα τα πειράματα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες του κάθε λαδιού, αλλά όπως κάθε πείραμα είναι ένα μέτρο σύγκρισης μακριά από αερολογίες του κάθε μάστορα ή χρήστη.
Η suzuki πλέον βάζει λάδια ecstar στα οχήματά της, τα οποία είναι eneos σε άλλο κουτί.Πανάκριβα όμως.
-
Με τις λιγες γνωσεις μου ναι το λαδι παιζει πολυ σημαντικο ρολο στους κινητηρες αυτ/των ακομα και αεροσκαφων αλλωστε γι αυτο στα αεροπλανα παιρνουν δειγμα λαδιου (για ελεγχο σε ρινισματα κλπ) μετα την 1η πτηση της ημερας ή μετα απο 10 ωρες λειτουργιας του κινητηρα ...Βεβαια το Αφος εχει αλλη λειτουργια σε χιλιαδες στροφες και καταπονησεις..Δεν μπορω ομως να αποδεχτω οτι ενα απλο πειραμα με διαφορετικο μεταλλο απο αυτο που εχουν οι συγχρονοι κινητηρες ειναι αξιοπιστο,οπως επισης επωνυμες εταιρειες λαδιων δεν εχουν κανει τεστ στα λαδια τους...Να δεχτω οτι εν μερει εχει δικιο αλλα οταν βλεπω και ξερω οτι υπαρχουν ανθρωποι που βαζουν λαδια απο το lidl ή δεν τα αλλαζουν σχεδον ποτε και οι κινητηρες τους κρατουν για χρονια και χιλιαδες χλμ τοτε με κανει να σκεφτομαι οτι ειναι ενα ακομη τεστ που δεν εχει σχεση με την πραγματοκοτητα......
-
Καλησπερα σε ολους, Εχει κανεις βαλει καποια ποδια προστασιας να μας δωσει τα φωτα του?
-
Γεια σας.
Είμαι καινούριος στο φόρουμ, κι αφού έχω διαβάσει ήδη τις μισές περίπου σελίδες αυτού του νήματος, ήθελα να ρωτήσω γνώμες σχετικά με μια πιθανή μελλοντική αγορά. Ενδιαφέρομαι προφανώς για το S-Cross και ταλαντεύομαι ανάμεσα στην προσθήκη τετρακίνησης η αυτόματου κιβωτίου (στην έκδοση 1.4). Ο λόγος, όπως γνωρίζετε, είναι ότι η οικονομική επιβάρυνση είναι και στις δύο περιπτώσεις η ίδια.
Να ενημερώσω ότι η χρήση του θα είναι κατά κύριο λόγο αστική, σε κοντινές διαδρομές, από τη γυναίκα μου (γι' αυτό και δεν έχω καταφέρει να την πείσω υπέρ του Honda Civic!), με κοντινές κυριακάτικες εκδρομές σε ασφάλτινες διαδρομές, γύρω από τα Χανιά.
Και για να προλάβω πιθανές κριτικές ως προς την πιθανή επιλογή δικίνητου SUV, ο λόγος είναι ότι σε αυτές τις διαστάσεις είναι από τα οχήματα με τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, κάτι που βαραίνει πολύ στην περίπτωσή μας (παιδικά καρότσια κ.λπ.). Συν βέβαια αξιοπιστία και ό,τι άλλο θετικό έχει γραφτεί εδώ.
Σας ευχαριστώ! -
Ο χρήστης urubambak έγραψε:
η χρήση του θα είναι κατά κύριο λόγο αστική, σε κοντινές διαδρομές, από τη γυναίκα μου (γι' αυτό και δεν έχω καταφέρει να την πείσω υπέρ του Honda Civic!), με κοντινές κυριακάτικες εκδρομές σε ασφάλτινες διαδρομές, γύρω από τα Χανιά.Λογικά επιλέγεις να ρίξεις τα λ7 στο κιβώτιο.
Δεν βλέπω να αποκομίσεις όφελος από την τετρακίνηση ενώ αντίθετα το αυτόματο θα το χαίρεσαι από το πρώτο δευτερόλεπτο. -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
η χρήση του θα είναι κατά κύριο λόγο αστική, σε κοντινές διαδρομές, από τη γυναίκα μου (γι' αυτό και δεν έχω καταφέρει να την πείσω υπέρ του Honda Civic!), με κοντινές κυριακάτικες εκδρομές σε ασφάλτινες διαδρομές, γύρω από τα Χανιά.
Λογικά επιλέγεις να ρίξεις τα λ7 στο κιβώτιο.
Δεν βλέπω να αποκομίσεις όφελος από την τετρακίνηση ενώ αντίθετα το αυτόματο θα το χαίρεσαι από το πρώτο δευτερόλεπτο.+1
-
Φυσικά και το αυτόματο για την χρήση που περιγράφεις.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό για το αυτόματο κιβώτιο, ήθελα απλώς να δω αν έχει κάποιος να αναφέρει κάτι σχετικό με τη λειτουργία του, αν και οι κάτοχοί του υποθέτω ότι είναι περιορισμένοι. -
Εγώ θα σου έλεγα ότι αν οι χώροι είναι το θέμα σου, να πας σε κάποιο sedan ή station vagon.
Και περισσότεροι χώροι απ' το S-Cross και καλύτερη 'ασφάλτινη' συμπεριφορά. -
Περισσότεροι χώροι ίσως. Καλύτερη ασφάλτινη συμπεριφορά, δεν νομίζω... Η επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου είναι πως μπορεί να τα κάνει όλα καλά είτε στην άσφαλτο, ή στο χώμα μέσα στο πλέον αμφισβητούμενο περιτύλιγμα της κατηγορίας του! Είναι το αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες 9 στους 10 οδηγών.
SUZUKI SX4 SCROSS