-
Η toyota θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες - αν και τις ανακλήσεις της τις είχε και με το παραπάνω - αλλά από την άλλη και στα service και στα ανταλλακτικά είναι φαρμάκι. Εγώ, ως κάτοχος μεταχειρισμένου toyota εδώ και 6 χρόνια, όσες φορές έκανα απόπειρα να πάω στην αντιπροσωπία, έκανα μεταβολή και έφυγα...Πολύ πιο φτηνά την έβγαζα σε εξωτερικό συνεργείο...Από την άλλη, βέβαια, το αμάξι βγήκε λίρα εκατό...
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Ναι οκ θα ξεκινα κοντα στις 30.000 ευρω εντελως 'γυμνη' ομως. Πχ. για το Jeep Renegade 1.4 170Hp, 4Χ4, auto, η τιμη που γραφει η εταιρεια ειναι 26900 αν θυμαμαι καλα αλλα για να το παρεις με το κλειδι στο χερο χωρις κανενα εξτρα κοστιζει 28100 με μεταλλικο χρωμα (χωρις μεταλλικο ειναι 100ευρω λιγοτερα), Τελη - Πινακιδες , μεταφορικα...Οποτε αν καποιος θελει να παρει BMW X1 αλλα χωρις τποτα κοντα στα 30.000 με γεια του με χαρα του.
Οι επιλογές είναι και θέμα προτεραιοτήτων...Πιο πάνω ρώτησα για τη χρήση του αμαξιού. Υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που συνυπολογίζει κάποιος ανάλογα με τις προτεραιότητές του. Άλλοι επενδύουν στον κινητήρα και τις επιδόσεις και βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εξοπλισμό. Άλλοι στο όνομα της εταιρίας και την αξιοπιστία της ή ακόμη και στο κύρος που θεωρούν ότι θα έχουν, άλλοι στην ασφάλεια, άλλοι στα gadjets και στον εξοπλισμό, άλλοι στους χώρους γιατί κουβαλάνε κόσμο και πράγματα, πολλοί στην οικονομία κ.ο.κ.
Συνεπώς, ο καθένας βάζει κάτω σε ποια από όλα αυτά δίνει προτεραιότητα και διαλέγει ανάλογα.Εγώ π.χ. λόγω των διαδρομών που κάνω χρειάζομαι αμάξι με δυνατό κινητήρα - πάνω από 150 άλογα - οικονομικό (μάλλον diesel αυτήν την εποχή, αν και θα προτιμούσα υβριδικό, αλλά ακόμη δεν έχουν εξελιχθεί ικανοποιητικά και η τιμή τους τις περισσότερες φορές είναι απαγορευτική...), όχι πολύ μεγάλο (για να μπορώ να παρκάρω στα δύσκολα να βρεις θέση παρκαρίσματος Γιάννενα), με χώρους ικανοποιητικούς για 4μελή οικογένεια, πορτ παγκάζ πάνω από 450 λίτρα και ασφαλές. Τα gadgets μου αρέσουν αλλά προκειμένου να έχω όλα τα προηγούμενα ίσως τα θυσιάσω. Last but not least αξιοπιστία, γιατί κανείς δεν θέλει αυτήν την εποχή να μπλέκει με συνεργεία, άσε που δεν υπάρχει και χρόνος λόγω δουλειάς...
Δυστυχώς, προσωπικά όλο το παραπάνω πακέτο το βρίσκω αυτή τη στιγμή μόνο σε ένα αυτοκίνητο, το Χ1, το οποίο όμως είναι ακριβό και φορολογείται και παράλογα. Συνεπώς, έχω 3 επιλογές :
1.Καταπίνω το παλούκι και τα σκάω ελπίζοντας τουλάχιστον να μην χειροτερέψει η φορολογία στο μέλλον...
2. Συμβιβάζομαι με κάποια άλλη λύση (αυτή τη στιγμή μόνο το QQ μπορώ να πω ότι είναι πιο κοντά στα θέλω μου, χωρίς όμως να με καλύπτει πλήρως, εκτός κι αν κατέφευγα σε λύση μεταχειρισμένου 'μεγάλης ευκαιρίας')
3. Περιμένω κι άλλο με την ελπίδα ότι θα κυκλοφορήσει κάτι άλλο πιο συμφέρον...(νέο Tiguan - αν και την VW δεν την πάω μία..., νέο ASX - ιδίως το υβριδικό που έχει εξαγγείλει, νέο Q3;) -
Αυτος ο Ουκρανος εχει κανει πολυ καλο συγκριτικο αναμεσα σε βενζινοκινητα Xtrail και CR-V. Το CR-V ειναι το μοντελο του 2014 αλλα ειναι σχεδον ιδιο αμαξι με το φετινο.
Youtube Video -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Αυτος ο Ουκρανος εχει κανει πολυ καλο συγκριτικο αναμεσα σε βενζινοκινητα Xtrail και CR-V. Το CR-V ειναι το μοντελο του 2014 αλλα ειναι σχεδον ιδιο αμαξι με το φετινο.
Youtube Videoόντως πολύ καλό!
-
Ο χρήστης drenie έγραψε:
Λοιπον η παραγγελια εγινε! Jeep Renegade 1.4, 170hp, 4x4, Μαυρο.Δεν ειναι πετρελαιοκινητο οπως ειναι ο τιτλος του θεματος αλλα επειδη μιλησαμε εδω μεσα για τις επιλογες ειπα να το μοιραστω μαζι σας. Ευχαριστω παρα πολυ το lleonidas για τον χρονο του και την διαθεση του να βοηθησει.
Καλοτάξιδος drenie και καλή υπομονή.
-
famas έγραψε:
Καλοτάξιδος drenie και καλή υπομονή.
Σε ευχαριστω famas για τις ευχες σου. Ελπιζω να εχω κανει οντως καλη επιλογη γιατι οπως καταλαβες υπαρχουν πολλοι εξυπνακηδες...
-
Μη δίνεις σημασία. Μια χαρά είναι το Renagade. Καλοτάξιδο!
-
Πολυ καλη επιλογη. Καλοταξιδο!
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Το έχω προσθέσει και στο topic του HRV
Βγήκαν οι τιμές του και στην Γερμανία:
Για το 1.6 diesel:
Comfort: 22.290€
Elegance: 24.190€ -
-
Παρατήρησα από κοντά το νεο βιταρα...πολυ πλαστικούρα....η δε μπροστινή και πίσω ποδιά(απομιμηση νικελ και καλα)εντελως ψευτικη.
Τελικά το hrv πότε έρχεται; -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Παρατήρησα από κοντά το νεο βιταρα...πολυ πλαστικούρα....η δε μπροστινή και πίσω ποδιά(απομιμηση νικελ και καλα)εντελως ψευτικη.
Τελικά το hrv πότε έρχεται;θα ειναι στην εκθεση αυτοκινηση απο μεθαυριο (για το κοινο απο Σαββατο)
http://autokinisiexpo.gr/index.php/honda -
Μετα απο 1,5 σχεδον χρονο ψαξίματος, μανιωδους αναγνωσης συγκριτικων σε περιοδικα και ιντερνετ, επισκεψεων σε αντιπροσωπειες και εκθεσεις κλπ. χτες κατεληξα οριστικα και εκλεισα κι εγω crossover. Σημαντικο ρολο επαιξε και ο παραγοντας τυχη. Ημουν ετσι κι αλλιως θετικα διακειμενος υπερ του CRV γιατι θελω κυριως ασφαλεια, ανεση - χωρους και καλη και ψηλη θεση οδηγησης και σε δευτερο επιπεδο αξιοπιστια, χαμηλο κοστος συντηρησης και φορολογικα συμφεροντα κυβισμο - εμπορικη τιμη. Οταν λοιπον εμαθα οτι υπαρχει ενα τελευταιο Honda CRV 1.6 iDec μπροστοκινητο στο τελωνειο που περιμενει αγοραστη, το οποιο πωλειται με την τρεχουσα τιμη και μαλιστα προλαβαινω στο τσακ και την αποσυρση (τελικη τιμη κατω απο 29.000), και οτι αναμενεται συντομα δευτερη αυξηση της εργοστασιακης τιμης για ολα τα CRV (μετα την πρωτη αυξηση που εγινε τον περασμενο Αυγουστο) και οτι η εμπορικη τιμη για καθε νεα παραγγελια θα διαμορφωθει πλεον στα 36.500 ευρω για το 4κινητο και στα 35.000 ευρω για το 2κινητο (ναι, καλα διαβασατε) και μαλιστα χωρις εκπτωση λογω αποσυρσης η οποια τελειωνει στις 20-12-2015, δε μου εμεναν περιθωρια παρα να κλεισω το συγκεκριμενο μοντελο που παντα ηθελα και να κερδισω ετσι 6-7 χιλιαδες ευρω σε σχεση με καποιον που θα το παραγγειλει σημερα και θα το παραλαβει απο τη νεα χρονια με τη νεα τιμη. Για να ειμαι ειλικρινης, αν υπηρχε διαθεσιμο, θα προτιμουσα το 4κινητο με τα 160 αλογα κυριως λογω της παραπανω ιπποδυναμης και οχι τοσο για την 4κινηση της Honda η οποια αλλωστε ειναι ψιλοαχρηστη (https://www.youtube.com/watch?v=jkiv-bWbLIo), ωστοσο ισως τελικα σε βαθος χρονου το μπροστοκινητο αποδειχθει καλυτερη επιλογη οικονομικα αφενος λογω χαμηλοτερης καταναλωσης και αφετερου λογω τελικης τιμης που διατηρειται σε επιπεδα κατω απο τις 30.000 ευρω (τουλαχιστον για το δικο μου γιατι οπως ειπα παραπανω καθε νεα παραγγελια θα γινει με τη νεα τιμη των 35.000) γιατι οπως ακουγεται δεξια και αριστερα ισως απο του χρονου ο φορος πολυτελειας να συσχετιστει με την εμπορικη τιμη και τα 30.000 ειναι ενα επικινδυνο οριο...
Σε καθε περιπτωση, οπως μου ειπαν παραλαμβανω to CRVακι σε χρωμα λευκης περλας σε 2 εβδομαδες περιπου, και ανυπομονω να το βγαλω την πρωτη του βολτα . -
Ο χρήστης geiasou έγραψε:
Μετα απο 1,5 σχεδον χρονο ψαξίματος, μανιωδους αναγνωσης συγκριτικων σε περιοδικα και ιντερνετ, επισκεψεων σε αντιπροσωπειες και εκθεσεις κλπ. χτες κατεληξα οριστικα και εκλεισα κι εγω crossover. Σημαντικο ρολο επαιξε και ο παραγοντας τυχη. Ημουν ετσι κι αλλιως θετικα διακειμενος υπερ του CRV γιατι θελω κυριως ασφαλεια, ανεση - χωρους και καλη και ψηλη θεση οδηγησης και σε δευτερο επιπεδο αξιοπιστια, χαμηλο κοστος συντηρησης και φορολογικα συμφεροντα κυβισμο - εμπορικη τιμη. Οταν λοιπον εμαθα οτι υπαρχει ενα τελευταιο Honda CRV 1.6 iDec μπροστοκινητο στο τελωνειο που περιμενει αγοραστη, το οποιο πωλειται με την τρεχουσα τιμη και μαλιστα προλαβαινω στο τσακ και την αποσυρση (τελικη τιμη κατω απο 29.000), και οτι αναμενεται συντομα δευτερη αυξηση της εργοστασιακης τιμης για ολα τα CRV (μετα την πρωτη αυξηση που εγινε τον περασμενο Αυγουστο) και οτι η εμπορικη τιμη για καθε νεα παραγγελια θα διαμορφωθει πλεον στα 36.500 ευρω για το 4κινητο και στα 35.000 ευρω για το 2κινητο (ναι, καλα διαβασατε) και μαλιστα χωρις εκπτωση λογω αποσυρσης η οποια τελειωνει στις 20-12-2015, δε μου εμεναν περιθωρια παρα να κλεισω το συγκεκριμενο μοντελο που παντα ηθελα και να κερδισω ετσι 6-7 χιλιαδες ευρω σε σχεση με καποιον που θα το παραγγειλει σημερα και θα το παραλαβει απο τη νεα χρονια με τη νεα τιμη. Για να ειμαι ειλικρινης, αν υπηρχε διαθεσιμο, θα προτιμουσα το 4κινητο με τα 160 αλογα κυριως λογω της παραπανω ιπποδυναμης και οχι τοσο για την 4κινηση της Honda η οποια αλλωστε ειναι ψιλοαχρηστη (https://www.youtube.com/watch?v=jkiv-bWbLIo), ωστοσο ισως τελικα σε βαθος χρονου το μπροστοκινητο αποδειχθει καλυτερη επιλογη οικονομικα αφενος λογω χαμηλοτερης καταναλωσης και αφετερου λογω τελικης τιμης που διατηρειται σε επιπεδα κατω απο τις 30.000 ευρω (τουλαχιστον για το δικο μου γιατι οπως ειπα παραπανω καθε νεα παραγγελια θα γινει με τη νεα τιμη των 35.000) γιατι οπως ακουγεται δεξια και αριστερα ισως απο του χρονου ο φορος πολυτελειας να συσχετιστει με την εμπορικη τιμη και τα 30.000 ειναι ενα επικινδυνο οριο...
Σε καθε περιπτωση, οπως μου ειπαν παραλαμβανω to CRVακι σε χρωμα λευκης περλας σε 2 εβδομαδες περιπου, και ανυπομονω να το βγαλω την πρωτη του βολτα .Μπροστα ειναι ομορφο, πισω με χαλανε τα φαναρια που ειναι ψηλα και μου δινει την αισθηση μικρου φορτηγου. Γενικα ειναι ομορφο ομως. Το συγκεκριμενο της φωτογραφιας εχει ωραιο συνδιασμο χρωματων. Ζαντουλα μαυρη, νικελακι στα πλαινα προφυλακτηες σε ματ αποχρωση και με βαψιμο σαν αλουμινιο. Μου αρεσε αν και η μαυρη ζαντα θελει προσοχη γιατι κανει το αμαξι μουντο. Δεν την κανανε ολη μαυρη, κρατησαν καλη δυχρωμια στην στεφανη που κανει την διαφορα. Εδω του καθεται κουτι. Καλοταξιδο φιλε. Σιγουρα ειναι πανω απο 4.5 μετρα.
-
Φίλε geiasou πολύ καλή η επιλογή. Πήρες πολύ αυτοκίνητο σε πολύ καλή τιμή. Ευχομαι να σε συντροφεύσει για πολλά μα πάρα πολλά απροβλημάτιστα χλμ.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Μπροστα ειναι ομορφο, πισω με χαλανε τα φαναρια που ειναι ψηλα και μου δινει την αισθηση μικρου φορτηγου. Γενικα ειναι ομορφο ομως. Το συγκεκριμενο της φωτογραφιας εχει ωραιο συνδιασμο χρωματων. Ζαντουλα μαυρη, νικελακι στα πλαινα προφυλακτηες σε ματ αποχρωση και με βαψιμο σαν αλουμινιο. Μου αρεσε αν και η μαυρη ζαντα θελει προσοχη γιατι κανει το αμαξι μουντο. Δεν την κανανε ολη μαυρη, κρατησαν καλη δυχρωμια στην στεφανη που κανει την διαφορα. Εδω του καθεται κουτι. Καλοταξιδο φιλε. Σιγουρα ειναι πανω απο 4.5 μετρα.Παρα το γεγονος οτι κατεληξα στο CRV και το παρηγγειλα, δεν εχω αυταπατες οτι προκειται για κανενα πολυ ομορφο αυτοκινητο. Κι εγω ο ιδιος ξερω οτι ειναι ασχημουτσικο, ειδικα πισω ειναι καπως ατσουμπαλο. Μπροστα οντως το εχουν βελτιωσει στο facelift. Ομως λογω αυτου του σχεδιασμου, εχει μεσα πολυ μεγαλους χωρους για 5 ενηλικες, πολυ ανετη θεση οδηγησης και στο πισω καθισμα παιζεις μπαλα. Για το πορτ μπαγκαζ που ενω εχει κανονικη ρεζερβα εχει χωρητικοτητα σχεδον 600 λιτρα, δε χρειαζεται να πουμε κατι. Και ολα αυτα σε ενα σασι που ειναι πιο κοντο και απο το Xtrail και απο το RAV4, απο τα οποια εχει μεγαλυτερους χωρους. Αυτος ειναι και ενας απο τους βασικους λογους που το προτιμησα. Τωρα για τις ζαντες, οι συγκεκριμενες της φωτο λεγονται orion και αν μου πουν απο το Σ. οτι δε θα δω πολυ μεγαλη διαφορα στην καταναλωση, σκεφτομαι να τις παραγγειλω γιατι του πανε.
ΥΓ: Σε ευχαριστω SPI, να εισαι καλα. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Για χώρους δεν θα έλεγα ότι έχει μεγάλους, θα έλεγα ότι παίζεις μπάλα μέσα
Πραγματικά το πιο άνετο με διαφορά από όσα είχα μπει μέσα, όταν ψάχναμε και εμείς για αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο το κοιτούσαμε και εμείς, αλλά για εισαγωγή από Γερμανία, μιας και δεν μπορούσαμε να διαθέσουμε το ποσό που ζητούσε ο Σαρακάκης. Η νέα τιμή του CRV (όπως και του HRV) ασχολίαστη!Το αμάξι μου φαίνεται προσωπικά αρκετά όμορφο (ΟΚ, όχι τόσο το πίσω), αλλά το κυριότερο είναι ότι μου δίνει μια αίσθηση ποιότητας.
Με το καλό να παραλάβεις. Περιμένουμε πρώτες εντυπώσεις!
-
Kαλοταξιδο φιλε !!!
-
Με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς!
Ρε συ axel κοίταγες να πάρεις το CRV και κατέληξες στο qq;
Εσύ είσαι χειρότερος από εμένα που είχα το rav και πηγα στο γαλλάκι ..... -
Ο χρήστης fivos07 έγραψε:
Τελικά το hrv πότε έρχεται;Το vitara εκατσα και το επεξεργαστηκα ωρα στην Αυτοκινηση 2015.. μεσα ιδιως δε χωνευεται στα δικα μου ματια..
Το HRV μ αρεσε ως crossover παντα,ιδιως εξωτερικα, αλλα πολυ ακριβο...παιζει και η X1 σ αυτα τα χρηματα..
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover