-
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θεματάκι που χω με το αμάξι μου. Έχω Hyundai Accent μοντέλο 2004 , έχει γύρω στα 74-75.000km,το προσέχω υπερβολικά πολύ σε όλους τους τομείς!! Το θέμα είναι το εξής , εδώ και αρκετό καιρό η τελική έχει θέμα όταν φτάνω στα 80 κοντεύει να πάει 3000 στροφές μέχρι να πάω 100 τις ξεπερνάει , πράγμα το οποίο δεν έκανε , μετά το μεγάλο service των 70 είχα πιάσει μέχρι και 150 άνετα σχετικά και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει, το χα πάει συνεργείο σε κάποια φάση και μου παν ότι είναι λόγο σασμάν , το άλλαξα και αυτό αλλά ακόμα κάνει τα ίδια απλά έχει πιο γρήγορη εκκίνηση τώρα!! Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ?
-
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θεματάκι που χω με το αμάξι μου. Έχω Hyundai Accent μοντέλο 2004 , έχει γύρω στα 74-75.000km,το προσέχω υπερβολικά πολύ σε όλους τους τομείς!! Το θέμα είναι το εξής , εδώ και αρκετό καιρό η τελική έχει θέμα όταν φτάνω στα 80 κοντεύει να πάει 3000 στροφές μέχρι να πάω 100 τις ξεπερνάει , πράγμα το οποίο δεν έκανε , μετά το μεγάλο service των 70 είχα πιάσει μέχρι και 150 άνετα σχετικά και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει, το χα πάει συνεργείο σε κάποια φάση και μου παν ότι είναι λόγο σασμάν , το άλλαξα και αυτό αλλά ακόμα κάνει τα ίδια απλά έχει πιο γρήγορη εκκίνηση τώρα!! Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ?
-
-
Δηλαδή ανεβάζει στροφές και δεν ανεβάζει χιλιόμετρα; Αν ναι δίσκος συμπλέκτη, είναι στα πάρα πολύ τελευταία του μισό βήμα πριν σε αφήσει
-
Ο χρήστης KuriosX έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους , θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θεματάκι που χω με το αμάξι μου. Έχω Hyundai Accent μοντέλο 2004 , έχει γύρω στα 74-75.000km,το προσέχω υπερβολικά πολύ σε όλους τους τομείς!! Το θέμα είναι το εξής , εδώ και αρκετό καιρό η τελική έχει θέμα όταν φτάνω στα 80 κοντεύει να πάει 3000 στροφές μέχρι να πάω 100 τις ξεπερνάει , πράγμα το οποίο δεν έκανε , μετά το μεγάλο service των 70 είχα πιάσει μέχρι και 150 άνετα σχετικά και δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει, το χα πάει συνεργείο σε κάποια φάση και μου παν ότι είναι λόγο σασμάν , το άλλαξα και αυτό αλλά ακόμα κάνει τα ίδια απλά έχει πιο γρήγορη εκκίνηση τώρα!! Καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει ?Δηλαδή με πόσες σαλ έβλεπες την τελική παλιά;
Πόσες ταχύτητες έχει το σασμάν; -
-
@gakost ναι φάση ανεβαίνουν πιο γρήγορα οι στροφές παρά η ταχύτητα , δε το χω δοκιμάσει να το ζορίσω παραπάνω από 100 γιατί φαίνεται ότι δε τραβάει κ φοβάμαι μη κάνω καμιά ζημιά@bill33 5 έχει , παλιά στις 2k στροφές ήμουν 100 κ γύρω στα 120 πήγαινε στις 3 κτλ
Δίσκο έχεις αλλάξει;Οταν άλλαξες σασμάν ,για ποιο λόγο το άλλαξες δεν κατάλαβα,δεν άλλαξες δισκο;
-
Το πήγα συνεργείο του πα το πρόβλημα μου πε ότι αυτό είναι το θέμα του και θα στρώσει , οπότε αυτό αλλάξαμε
-
@bill33 5 έχει , παλιά στις 2k στροφές ήμουν 100
Αυτό δεν παίζει.
-
Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να αλλάξεις είναι...συνεργείο (αν όλα έχουν γίνει όπως μας τα περιγράφεις)
-
@angel Εφτανα 100 με 2k κ ελαχιστα παραπανω οσο ανεβαινα ανεβαινε προφανως
@δημητρη εχω λογο να πω κατι λαθος εφοσον ψαχνω για καποια βοηθεια ?
-
@angel Εφτανα 100 με 2k κ ελαχιστα παραπανω οσο ανεβαινα ανεβαινε προφανως@δημητρη εχω λογο να πω κατι λαθος εφοσον ψαχνω για καποια βοηθεια ?
Καποιο λαθος κανεις. Στο δικο μου αυτοκινητο με 5η και 3000σαλ εχω 100+ στο κοντερ.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τι να σου πω οκ , το θεμα ομως δεν ηταν αυτο το θεμα ειναι οτι φτανω 3k στα 80
-
Τι να σου πω οκ , το θεμα ομως δεν ηταν αυτο το θεμα ειναι οτι φτανω 3k στα 80Με το νέο σασμάν ,σωστά;Μήπως το σασμάν έχει πολύ κοντο γρανάζωμα;Βάλατε ίδιο με αυτό που είχε;
Εισαι σίγουρος ότι βλέπεις τα σωστά χλμ; -
@δημητρη εχω λογο να πω κατι λαθος εφοσον ψαχνω για καποια βοηθεια ?
Δεν εννοώ οτι έχεις πει κάτι λάθος με σκοπό. Ή δεν μας τα εξηγείς καλά ή δεν έχει καταλάβει σωστά τι σου είπε το συνεργείο.
Και για να σε βοηθήσω, οι σχέσεις του κιβωτίου ταχυτήτων (δηλαδή τι ταχύτητα έχει το αυτοκίνητο σε δεδομένες στροφές του κινητήρα σε κάθε σχέση του κιβωτίου) δεν αλλάζουν αν 'χαλάσει' το κιβώτιο ταχυτήτων.
Αυτό μπορεί να το παρατηρήσεις μόνο αν αρχίσει να πατιναρει ο δίσκος του συμπλέκτη, ή αν αλλάξουμε διάσταση ελαστικών ή αν αρχίσει να δείχνει λάθος το κοντέρ ή το στροφόμετρο....
Το συνεργείο που σου είπε (και εδώ ελπίζω να μας λες κατι λάθος) οτι για την διαφορά που λες φταίει το σαζμαν το οποίο μάλιστα το άλλαξαν κιόλας (αλήθεια πόσο κόστισε?) είναι για πολλές κλωτσιές...
-
Ναι ιδιο εβαλε , τωρα αν εχει κοντο γραναζωμα δε το γνωριζω , ναι γτ φαντασου εθνικη με το ζορι κανω προσπεραση ! Επισης ξεχασα να αναφερω οτι οταν φτανω τα 100 κανει ενα δυνατο βουητο
-
Γυρω στα 300 πηγε η αλλαγη , δε ξερω αν εχει χαλασει κοντερ η στροφομετρο αλλα δε το νομιζω γτ το νοιωθω βαρυ οταν παω να πατησω , οτι δε τραβαει παραπανω δλδ ! Ελαστικα ειχα αλλαξει πριν το service κ πετουσε οποτε δε νομιζω να φταινε
-
ο εφευρέτης όλης αυτής της κατάστασης τι λέει για τα άνωθεν συμπτώματα?
-
Πιο πιθανό φαίνεται να πατινάρει ο δίσκος και το σασμάν να μην είχε καμία σχέση. Ίσως να μπήκες σε ένα περιττό έξοδο με αυτή την αλλαγή..
-
Θέμα με τελική