-
Γεια σας παιδια...εχει ο πατερας μου ενα παλιο αυτοκινητο απο το 70 περιπου νομιζω...και σκεφτομουνα να το φτιαξω...εχει να κινηθει πολλα χρονια...υπαρχει περιπτωση να δουλεψει η μηχανη?και αν ναι θελει μεγαλη διαδικασια?
-
Γεια σας παιδια...εχει ο πατερας μου ενα παλιο αυτοκινητο απο το 70 περιπου νομιζω...και σκεφτομουνα να το φτιαξω...εχει να κινηθει πολλα χρονια...υπαρχει περιπτωση να δουλεψει η μηχανη?και αν ναι θελει μεγαλη διαδικασια?
-
-
Χρονος
Γνωσεις
Χρηματα
ΟρεξηΤι διαθετεις απο τα παραπανω?
Αν τα εχεις ολα, ολα γινονται.
Ετσι στο ξεκουδουνο να παρει μπροστα, επειδη σου ειπαμε 5 πραγματα, λιγο δυσκολο.
Μαρκα, μοντελο, κατασταση, για πες.
-
Πρωτα πρωτα, ποιο μοντελο ειναι?
-
Χρονο ορεξη διαθετω στο full(γιατι αν το κανω θα το ξεκινησω θα το ξεκινησω καλοκαιρακι απλα το ψαχνω απο τωρα),αρκετα ελαχιστες γνωσεις,και καποια χρηματα.Τωρα πραγματικα δεν ξερω μοντελο...ο πατερας μου παντα μου το ελεγε blackbull...το μονο που θα ηθελα 2-3 tips που θα γινοταν στο καθε αυτοκινητο για να παρει μπρος η μηχανη...την μηχανη να βαλω μπροστα και ολα τα αλλα τα εχω...κατασταση : Αθλια.Απλα απο εδω απο εκει ακουσα γνωμες(για να ξεκινησει η μηχανη παντα)...οπως να αλλαξω το μπουζι...να βαλω καινουργια λαδια να αλλαξω φιλτρα αερα,καινουργια μπαταρια.
-
Πρωτα απο ολα μαθε τι μοντελο ειναι.
Μετα εκτος απο μπουζι και λαδια, πρεπει να βγαλεις τη βενζινη που εχει ηδη μεσα και να την αντικαταστησεις με φρεσκια. Επισης πρεπει να δεις αν εχει κανει τα λαδια μαγιονεζα, η αν εχει περασει τα λαδια στα νερα, τοτε σημαινει πως το αμαξι εχει βαρεσει καπακι.
Αφου κανεις αυτο το μικρο σερβις, θα βαλεις μια καλη μπαταρια, και θα δεις αν γυριζει ο κινητηρας. Αν εχει καλως και γυριζει, θα μιζαρεις με 'γκαζιες' ας πουμε για να φερει καυσιμο μπροστα. Οταν πει και παει και σκασει, αφηνεις τη μιζα και του ξαναδινεις, μπορει να παρει μπορει και οχι. Αν δεις πως δε σκαει το αμαξι, τοτε σημαινει 2 πραγματα. Ειτε οτι δεν ερχεται ρευμα στα μπουζι, η οτι δεν ερχεται η βενζινη. Επισης για να το κανεις να φυγει απο τον 'λιθαργο' του λιγο ποιο γρηγορα, μπορεις να παρεις αιθερα και να του ριξεις στο καρμπυρατερ, που τοτε προκειται να παρει με τη πρωτη. Επισης μιας και μιλας για αυτοκινητο του 70, λογικα θα εχει συμπλεκτη με ντιζα. Προσεχε μη το κοψεις. Αν πεις να το κανεις 2 βηματα ποιο περα το αμαξι, θα πατας τον συμπλεκτη οχι με μισος, αλλα με προσοχη οπως επισης και το γκαζι που ξεχασα να αναφερω. Μη παρεις θαρος και βγεις στους ανοιχτους δρομους, μπορει να μην εχεις φρενα, οποτε μολις το βαλεις μπροστα και δεις πως ολα πανε καλα, βλεπεις αν το πενταλ του φρενου εχει καποια αισθηση, και δεν ειναι ειτε μπιτι σκληρο, η να το νιωθεις πως παει μεχρι το τερμα.
Αυτα απο εμενα ελπιζω να τα καταφερεις.
-
Το βαρέλι χωρίς πάτο το ξέρεις; Την τρύπα στο νερό; Που πας να μπλέξεις; Το να ασχοληθείς αξίζει μόνο αν είναι κάποιο κλασικό μοντέλο που θα έχει ένα νόημα να το ανακατασκευάσεις κυρίως για σένα μιας και φράγκα δύσκολα θα βγάλεις. Αν το θέλεις για άλλους λόγους πχ να μάθεις να οδηγείς, υπάρχουν μεταχειρισμένα με λίγα λεφτά που θα σε βγάλουν για λίγους μήνες. Μάθε μάρκα και μοντέλο
-
Ευχαριστω πολυ παιδια....οσο για τον λογο που θελω να το φτιαξω ειναι γιατι λυπαμε ενα τοσο ομορφο αμαξι να καθετε!!!Οταν μαθω μαρκα-μοντελο θα ξαναρωτησω ....
-
Το blackbull μου φέρνει σε αμερικανιά άρα κυβικά άρα τεκμήριο και φόροι....
Βασικά έχει σημασία το οικονομικό από την πλευρά όχι μηχανολογικής αλλά διαδικαστικής, τεκμήριο, ετήσιο σήμα (αν δεν χρωστάει γιατί αν χρωστάει τότε δεν προχωράς), ασφάλεια, ΚΤΕΟ... ΕΠίσης σιγουρέψου ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει από νομικής πλευράς. Δηλαδή να μην ανήκει σε καμιά κλεισμένη εταιρεία, σε πεθαμένο, να μην το έχει διαγράψει, να μην είναι σε αδήλωτη ακινησία κλπ.
Αν δεν σου βγαίνει τότε βγάλτο μερικές φωτογραφίες και αν έχεις χώρο το βάζεις στον κήπο να παίζεις εσύ και τα παιδιά σου αν όχι θα πρέπει να το σουτάρεις. -
Μπορεί να είναι και αυτό. Είχε ένα ταύρο στο καπώ
-
αδεια δεν εχει το αυτοκινητο να δεις τι μαρκα ειναι;;
το πολυ πολυ ανεβασε μια φωτογραφια!! -
Σορρυ αλλα εγω το συντακτικο και την ορθογραφια σου δε μπορω να τα παρακολουθησω.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σορρυ αλλα εγω το συντακτικο και την ορθογραφια σου δε μπορω να τα παρακολουθησω.Τσσσσ
παλιο αυτοκινητο