-
Για το golf αναμένω t/d
-
Μιας και αναφερθήκατε στο Mokka, αυτό που ήθελα να πω βλέποντας ένα σήμερα είναι ότι είναι πολύ χαμηλό, ειδικά μπροστά (χώρια που δε βοηθάει ούτε ο σχετικά μεγάλος πρόβολος εμπρός). Μου φαίνεται αδύνατο να περνάει αυτό το αυτοκίνητο από μικρές εγκάρσιες ανωμαλίες και να μη βρίσκει.
-
Νομιζω οτι πρεπει να κανεις οπωσδήποτε τεστ Ντραιβ το σιβικ. Κ βέβαια να γράψεις εντυπώσεις . Τζουλιεττα και άσσος έχουν αποκλειστεί;
-
Σε μένα αναφέρεσαι; Το έχω κάνει το civic και δεν έχω τίποτα αρνητικό να του καταλογίσω εκτός απ'τον καθρέφτη που θα το συνηθίσω αν καταλήξω σ'αυτό. Τζουλιέττα και άσσος ναι, η 1η γιατί δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω στο εσωτερικό που θα με κερδίσει και ο άσσος το θέμα με τους χώρους, κατά τ'άλλα Το ψειρίζω μεν αλλά τόσα λεφτά θα δώσω θέλω να είμαι καλυμμένος σε όλα
-
Καλα κανεις και το ψειριζεις γιατι θα δώσεις ένα σεβαστό πόσο και πλέον οι περισσότεροι δεν θα μπορουμε να αλλάζουμε εύκολα αμάξι παρα μονο μετα απο αρκετά χρονια.
Δεν θυμόμουν οτι είχες κάνει τεστ και το civic. Αν ενδιαφέρουν οι χώροι και σου αρέσει κατα τα λοιπά, δεν βλέπω λόγο να μην το επιλέξεις. Δεν ειναι βέβαια πριμιουμ αλλα και τι εγινε;
Κορυφαιοι χώροι και το καλύτερο ντίζελ μοτέρ αυτή τη στιγμή (μαζί με τον dci της Ρένο), και δεδομένη αξιοπιστία και μεγάλη εγγύηση . Αν σε ικανοποίησε και η οδική συμπεριφορά (το προηγούμενο εμένα δεν μου άρεσε εκει αλλα λένε οτι το καινούριο το έχουν βελτιώσει πολυ) τότε να πω καλορίζικο;
Στο δρόμο δηλαδή (ανεςη- οδική συμπεριφορά) θα έλεγες οτι ειναι αντίστοιχο του Ασσου ας πούμε; -
Στον άσσο θα έδινα ένα κλικ παραπάνω για πιο σπορτίφ οδήγηση/αίσθηση
-
Έχουμε γράψει πολλά για αυτό το θέμα, «χύσαμε πολύ μελάνι» και δεν γράψαμε κάτι σπουδαίο για τα αμάξια…που τυχαία σε μια άσχετη συζήτηση το είδα…. Είναι το θέμα για τις ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ!!!! Σε αυτό το λιγκ αναφέρει τα πόσα χρόνια σε καλύπτουν κλπ…..
http://6thgear.gr/car-warranty-pr/ Καλά όλα τα άλλα καλό το v40 (απλά παράδειγμα το φέρνω… ) (αν και για μένα έχει πολύ μικρούς αποθηκευτικούς χώρους…. ) αλλά όταν του δίνει 2 μόνο χρόνια;;;;
Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάμε και το μέρος «εγγύηση» ενός αμαξιού….
Πιστεύω ότι σ ένα αμάξι είναι μια συνιστώσα ανάμεσα σε οικονομία, εξοπλισμό, ποιότητα, εγγύηση -
+χρύσωμα των αντιπροσωπειών τους στα service. 3 χρόνια είναι ένας καλός μέσος όρος.
-
Η εγγύηση σε όλα είναι 2 ή 3 χρόνια από το εργοστάσιο(εκτός από ΚΙΑ αν ισχύει ακόμη η 7ετής). Οτιδήποτε παραπάνω είναι επέκταση της ελληνικής αντιπροσωπείας μέσω ασφαλιστικής και καλύπτει πολύ λιγότερα από ότι η εργοστασιακή.
-
@dimitsapan
Να ρωτήσεις οπωσδήποτε πόσο θα κοστίσουν τα τυπικά service της πρώτης πενταετίας σε honda και audi. Το astra με τον νέο κινητήρα έχει καλό vfm και καλούς χώρους. Εξωτερικά μου αρέσει περισσότερο από honda και golf, το μέσα είναι πολύ υποκειμενικό (προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη). Οδηγικά εντελώς αδιάφορο αλλά με πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Μεταξύ civic και a3, το honda έχει με διαφορά το καλύτερο μοτέρ αλλά χάνει σε ποιότητα κατασκευής/πολυτέλεια και σχεδίαση μέσα-έξω (υποκειμενικό). Σε χώρους επιβατών περίπου στα ίδια είναι, στο χώρο αποσκευών καλύτερο το honda. Μπορείς να κάνεις και επέκταση εγγύησης στο audi (με παζάρια ίσως να στην κάνουν δώρο) ώστε να πας στα 5 χρόνια που δίνει το honda. Μεταπώληση μάλλον υπερτερεί ο γερμανός. Το ambition έχει σχεδόν τα πάντα, αν όντως τα xenon συμπεριλαμβάνονται στα 25 χιλιάρικα, τιμολογιακά είναι πολύ κοντά με τον ιάπωνα και το δίλημμα δυνατό
Το golf 4motion είναι η μοναδική επιλογή σε τετρακίνητο diesel hatchback. Από την στιγμή που δεν ψήνεσαι για crossover και σε ενδιαφέρει αρκετά η τετρακίνηση δεν υπάρχει δίλημμα.
Σε ενδιαφέρουν κυρίως χώροι επιβατών ή πορτμπαγκάζ? Επειδή βλέπω ότι ο άσος σου αρέσει, με ένα παιδί 10 μηνών δεν είχα ποτέ μέχρι σήμερα πρόβλημα χώρων. Πίσω κάθονται αρκετά άνετα 2 άτομα μεσαίου ύψους (μέχρι 1.80) ακόμα και αν τα μπροστινά καθίσματα είναι αρκετά τραβηγμένα, ειδικά ο αέρας για τα κεφάλια είναι πολύ καλός. Σήμερα έκανα ταξίδι 250 χιλιομέτρων, πίσω από εμένα (1.87) καθόταν ο αδερφός μου (1.82) και δεν διαμαρτυρήθηκε/δυσανασχέτησε καθόλου. Τα 360 λίτρα του χώρου αποσκευών είναι περισσότερα από αυτά που είχε το προηγούμενο golf πχ, δηλαδή αρκετά ικανοποιητικά. Προσωπικά τον άσο θα τον κρατήσω περίπου μια δεκαετία, συνεπώς θα αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας ακόμα και όταν έρθει και ένα δεύτερο παιδί. Θα προσαρμόσουμε τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειας στο αυτοκίνητο και δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Διαφορετικά ακόμα και μεγάλο οικογενειακό να αγοράσει κάποιος πάλι δεν θα φτάνουν οι χώροι. Προτίμησα να πάρω αυτό που μου ταιριάζει περισσότερο οδηγικά/αισθητικά/ποιοτικά/οικονομοτεχνικά και να κάνω κάποιους μικρούς (για εμένα) συμβιβασμούς στους χώρους, παρά να πάρω κάτι που ναι μεν θα με κάλυπτε καλύτερα χωροταξικά τα πρώτα 2-3 χρόνια (που είναι και μεγαλύτερες οι ανάγκες όσων έχουν παιδιά) αλλά δεν θα μου έκανε το ίδιο κλικ.
-
Πώς είναι η συμπεριφορά του στο ταξίδι με επιπλέον άτομα (3 απ'όσο κατάλαβα) + αποσκευές; Έκανες άνετα προσπεράσεις ή ζοριζόταν; Η ανάρτηση κοπάναγε στους πίσω ή ήταν άνετα;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πώς είναι η συμπεριφορά του στο ταξίδι με επιπλέον άτομα (3 απ'όσο κατάλαβα) + αποσκευές; Έκανες άνετα προσπεράσεις ή ζοριζόταν; Η ανάρτηση κοπάναγε στους πίσω ή ήταν άνετα;Πλάκα κάνεις? Ακόμα και με 4 άτομα και full πορτμπαγκάζ δεν μασάει. Σήμερα με 3 άτομα και 2 μεσαίες βαλίτσες ανέβαινα την παρατεταμένη ανηφόρα πριν το τούνελ του Αρτεμισίου (κοντά στην Τρίπολη) με 140-150 και έκτη σταθερά (πλην των τούνελ που έπεφτα στα 110). Σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι (Αθήνα-Καλαμάτα) είχα κλειδώσει το cruise στα 140-150 και έκαψε 6.1 , πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα. Μπορείς να ταξιδεύεις επί ώρες με πολύ υψηλές ταχύτητες και ατσαλάκωτος, τα 200 όπου μπαίνει ο κόφτης έρχονται εύκολα με πέμπτη. Η ανάρτηση γενικά είναι πολύ άνετη παρότι το αυτοκίνητο φοράει standard λάστιχα rft και διαχειρίζεται σαμαράκια και λακούβες άριστα. Φυσικά δεν έχει ημιάκαμπτο πίσω.
-
όντως δεν λαχανιάζει πουθενα είτε είσαι γεμάτος έιτε μόνος.
παρεμπιπτόντως πόσο έχεις μέση κατανάλωση overall από την αρχή?
-
Εδώ ένα αδύνατο ντιζελάκι... Εντάξει, ίσως αξίζει το track pack... Κάτι μπορεί να κάνουν τα 1450Nm ροπής, αν και 'ψόφια'.... http://www.autotriti.gr/mobile/data/new ... 118127.asp
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πώς είναι η συμπεριφορά του στο ταξίδι με επιπλέον άτομα (3 απ'όσο κατάλαβα) + αποσκευές; Έκανες άνετα προσπεράσεις ή ζοριζόταν; Η ανάρτηση κοπάναγε στους πίσω ή ήταν άνετα;οποιοδηποτε συγχρονο ντιζελ απο 105 αλογα και πανω δεν εχει προβλημα σε ταξιδι φορτωμενο με ατομα και αποσκευες.Δεν χρειαζεται δλδ να πιασεις τα +25.000 για να το πετυχεις...
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
Εδώ ένα αδύνατο ντιζελάκι... Εντάξει, ίσως αξίζει το track pack... Κάτι μπορεί να κάνουν τα 1450Nm ροπής, αν και 'ψόφια'.... http://www.autotriti.gr/mobile/data/new ... 118127.asp''(...το όχημα κινείται με 110 χλμ./ώρα, ο V8 κινητήρας δουλεύει στις 980 σ.α.λ.)''
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πώς είναι η συμπεριφορά του στο ταξίδι με επιπλέον άτομα (3 απ'όσο κατάλαβα) + αποσκευές; Έκανες άνετα προσπεράσεις ή ζοριζόταν; Η ανάρτηση κοπάναγε στους πίσω ή ήταν άνετα;
Πλάκα κάνεις? Ακόμα και με 4 άτομα και full πορτμπαγκάζ δεν μασάει. Σήμερα με 3 άτομα και 2 μεσαίες βαλίτσες ανέβαινα την παρατεταμένη ανηφόρα πριν το τούνελ του Αρτεμισίου (κοντά στην Τρίπολη) με 140-150 και έκτη σταθερά (πλην των τούνελ που έπεφτα στα 110). Σε όλο το υπόλοιπο ταξίδι (Αθήνα-Καλαμάτα) είχα κλειδώσει το cruise στα 140-150 και έκαψε 6.1 , πραγματικά δεν καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα. Μπορείς να ταξιδεύεις επί ώρες με πολύ υψηλές ταχύτητες και ατσαλάκωτος, τα 200 όπου μπαίνει ο κόφτης έρχονται εύκολα με πέμπτη. Η ανάρτηση γενικά είναι πολύ άνετη παρότι το αυτοκίνητο φοράει standard λάστιχα rft και διαχειρίζεται σαμαράκια και λακούβες άριστα. Φυσικά δεν έχει ημιάκαμπτο πίσω.
Στα τούνελ 110??
Ωχ... αν έμπαινες-έβγαινες με 110 την πάτησες. -
Ο χρήστης axem έγραψε:
όντως δεν λαχανιάζει πουθενα είτε είσαι γεμάτος έιτε μόνος.παρεμπιπτόντως πόσο έχεις μέση κατανάλωση overall από την αρχή?
Στα 5.5 μετά από 22.000 χλμ. Χρήση 40% επαρχιακή πόλη, 40% εθνική με γρήγορους ρυθμούς, 10% επαρχιακοί δρόμοι, 10% Αθήνα. Στην πόλη το παίρνει κυρίως η σύζυγος (άρα επιβάρυνση της κατανάλωσης ).
Θα δεις ότι μετά τα 15 χιλιάδες χλμ που θα αρχίσει να ανοίγει το μοτέρ η κατανάλωση θα πέσει λίγο. Γενικά σε αυτό το θέμα το αυτοκίνητο ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, περίμενα να παίζω κατά μέσο όρο κοντά στο 6 ειδικά με τους ρυθμούς που κινούμαι. -
στα 5,5/100 είμαι και γω αυτή τη στιγμή με 2100 χλμ στο κοντερ στις 2 βδομάδες που το χω.
40% επαρχιακό 40% εθνική 20% πόλη.Ταχύτητες όχι πάνω από 150.
καλά είμαι -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Στα τούνελ 110??
Ωχ... αν έμπαινες-έβγαινες με 110 την πάτησες.Γιατί? Το ταξίδι αυτό το κάνω πολύ συχνά και πάντα μπαίνω-βγαίνω με 100-110 και ξέρω πού είναι οι σταθερές κάμερες (οι περισσότερες είναι off). Είναι πάρα πολλοί αυτοί που μπαίνουν-βγαίνουν άκοποι (130+). Στην ΑΟ προσέχω πολύ και πηγαίνω με τα όρια, άντε +10 χλμ.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου