-
Eυκαιρίας δοθείσης αποτίω φόρο τιμής στο πρώτο κροσσόβερ όλων των εποχών :
Mόσκβιτς 410 του 1957. Τετρακούνα, κλίση αναρρίχησης 33 μοίρες, μεγάλο ύψος από το έδαφος, 6 ταχύτητες για αρχή, 8 το ΜΚ2.Την εντολή για την ανάπτυξή του την έδωσε προσωπικά ο Σήφης ο Τζουγκασβίλι, προτού οι ειδικοί του μάρκετιγκ στη δύση ανακαλύψουν καν τον όρο.
ΕΣΣΔ ρουλζ, και εδώ! -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το πήγατε μακρυά κύριοι
Ο μόνος λόγος για να πάω σε crossover είναι αυτός που ανέφερα παραπάνω, για τις ελάχιστες φορές το χρόνο και για να μην έχω πρόβλημα κολλήματος αλλά και να μη το ταλαιπωρώ. Κύρια χρήση όμως θα είναι εντός πόλης.
Πρόβλημα κολλήματος στις συνθήκες που περιγράφεις δεν θα έχεις ούτε με το golf ούτε με τα τετρακίνητα crossover. Απλά το golf έχει απόσταση από το έδαφος όση και ένα συμβατικό χατσμπακ ενώ τα crossover είναι πιο αεράτα και λιγότερο επίφοβα να βρουν και θα σε πάνε ακόμα πιο μακριά εκτός δρόμου (μην φανταστείς ότι θα αλώσεις τα βουνά ). Άρα όσο ταλαιπωρείς το τωρινό σου αυτοκίνητο θα ταλαιπωρείς και το golf αλλά με ελάχιστο έως μηδενικό κίνδυνο κολλήματος στις ίδιες συνθήκες. Στην πόλη το ίδιο εύχρηστα είναι αφού έχουν παρόμοιες εξωτερικές διαστάσεις.
Βασικά είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις. -
Πήγα και (ξανα)είδα το SX4 AWD GLX. Ωραίο είναι κι έξω και μέσα, όχι τπτ πολυτελές αλλά ικανοποιητικό, και από εξοπλισμό full. ~25700 τελική με μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι. Μένει να κάνω t/d.
Για gold θα πάω αύριο μιας και δε πρόλαβα, καταραμένη δουλειά γαμήθηκε σήμερα -
Πήγα και (ξανα)είδα το SX4 AWD GLX. Ωραίο είναι κι έξω και μέσα, όχι τπτ πολυτελές αλλά ικανοποιητικό, και από εξοπλισμό full. ~25700 τελική με μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι. Μένει να κάνω t/d.
Για gold θα πάω αύριο μιας και δε πρόλαβα, καταραμένη δουλειά γαμήθηκε σήμεραΟπώς το λες με μια πρόταση τα είπες ολα. Δεν ξετρελενει απο εμφάνιση , δεν ειναι πολυτελές, φουλ απο εξοπλισμο , μεσα πρακτικό λιτό αλλα δεν του λείπει κατι , εκτός απο οθονη επαφής, ολα ειναι εκει που τα περιμένεις. Και στον δρόμο θα σε κερδίσει περισσότερο.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Οπώς το λες με μια πρόταση τα είπες ολα. Δεν ξετρελενει απο εμφάνιση , δεν ειναι πολυτελές, φουλ απο εξοπλισμο , μεσα πρακτικό λιτό αλλα δεν του λείπει κατι , εκτός απο οθονη επαφής, ολα ειναι εκει που τα περιμένεις. Και στον δρόμο θα σε κερδίσει περισσότερο.
Απο ποιο;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Οπώς το λες με μια πρόταση τα είπες ολα. Δεν ξετρελενει απο εμφάνιση , δεν ειναι πολυτελές, φουλ απο εξοπλισμο , μεσα πρακτικό λιτό αλλα δεν του λείπει κατι , εκτός απο οθονη επαφής, ολα ειναι εκει που τα περιμένεις. Και στον δρόμο θα σε κερδίσει περισσότερο.
Απο ποιο;
Απο κανένα! Το δυνατό χαρτί του σουζουκι δεν ειναι η εμφάνιση ή το φοβερό εσωτερικό του. Ειναι ευχάριστο στην οδήγηση και παίρνεις 'πολυ' αμάξι σε εξοπλισμο καταναλωση χώρους επιδόσεις για τα λεφτα που δίνεις. Οτι μπορει να σε αποθαρυνει ίσως στην εμφάνιση θα στο δώσει στην ώραια ροπή του απο 1600 ως 3500 στροφές και στην ευχάριστη οδήγηση του.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν σπιναρεις τους τροχους εχεις προβλημα ελκτικης προσφυσης. Η υπερ/υπο-στροφη ειναι αποτοκο αυτου. Η τετρακινηση δεν αυξανει τα πλευρικα φορτια που μπορουν να διαχειριστουν τα λαστιχα ομως.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Αρα περιορίζεται και η πλευρική προσφυση...
Τέλος πάντων κάπου το είχαμε ξανασυζητησει...Είμαστε και
Θα κοιτάξω μήπως το βρω. -
Άσχετο, υπάρχει κάποια εφαρμογή ή λίστα με τα καλά βενζινάδικα για diesel? Γιατί θα έχουμε κι αυτό το θέμα να αντιμετωπίσουμε
-
Σε όλη τη χώρα; Χλωμό....
Εγώ βάζω σε Shell εταιρικά. -
Και αν βρεθώ σε ένα νησί ή ξεμείνω στο χωριό ή κάπου στο άγνωστο σε μια εκδρομή; Κάνω την προσευχή μου;
-
Και αν βρεθώ σε ένα νησί ή ξεμείνω στο χωριό ή κάπου στο άγνωστο σε μια εκδρομή; Κάνω την προσευχή μου;Καλύτερα να κατουρήσεις στο ρεζερβουάρ παρά να βάλεις απο άγνωστο πρατήριο!!!
-
Εμ αυτό σκέφτομαι.
Μάλλον δεν είμαστε ακόμα έτοιμη σαν χώρα να υποδεχτούμε τη νέα γενιά tdi -
Εμ αυτό σκέφτομαι.
Μάλλον δεν είμαστε ακόμα έτοιμη σαν χώρα να υποδεχτούμε τη νέα γενιά tdiΕιρωνικά το έγραψα το προηγούμενο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εμ αυτό σκέφτομαι.
Μάλλον δεν είμαστε ακόμα έτοιμη σαν χώρα να υποδεχτούμε τη νέα γενιά tdiΕιρωνικά το έγραψα το προηγούμενο.
Είσαι σίγουρος; Ακούω όλους που λένε ότι αυτό που φοβούνται είναι η ποιότητα του πετρελαίου για τυχόν ζημιά στη τρόμπα Τέλος πάντων αφήνω το off topic προφανώς θα υπάρχει άλλο θέμα γι'αυτό.
-
1 μιση χρονο τωρα, δεν εχουμε παθει εμεις κατι παντως.
-
Audi A/3 Sportsback T/D:
Αν και το κάναμε σε κίνηση και δεν είχε χώρο για ανοίγματα:- Σχετικά άμεση απόκριση
- άνετο ακόμα και για τους πίσω (ημιάκαμπτος)
Opel Mokka 1.7 AWD T/D:
Νταξ, το δικό μου 3κύλινδρο κάνει λιγότερο θόρυβο. ΔΕΝ ενδείκνυται για την πόλη, χάλια κράτημα, μέτρια αίσθηση, αρκετό lag. -
Opel Mokka 1.7 AWD T/D:
Νταξ, το δικό μου 3κύλινδρο κάνει λιγότερο θόρυβο. ΔΕΝ ενδείκνυται για την πόλη, χάλια κράτημα, μέτρια αίσθηση, αρκετό lag.Πω πω το θαψες το άμαξακι....τσάμπα τόση διαφημηση απο την Κλόντια....
-
Εμ αυτό σκέφτομαι.
Μάλλον δεν είμαστε ακόμα έτοιμη σαν χώρα να υποδεχτούμε τη νέα γενιά tdi+Ηλεκτρικά προβλήματα των Citroen
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Opel Mokka 1.7 AWD T/D:
Νταξ, το δικό μου 3κύλινδρο κάνει λιγότερο θόρυβο. ΔΕΝ ενδείκνυται για την πόλη, χάλια κράτημα, μέτρια αίσθηση, αρκετό lag.Πω πω το θαψες το άμαξακι....τσάμπα τόση διαφημηση απο την Κλόντια....
Τα 'χει φάει τα ψωμιά της η Κλόντια με το παραπάνω
-
Επειδή είχα πάει μαζί με τον Δημήτρη στο test drive, να γράψω κι εγώ δυο λόγια. Και στα δύο που οδήγησε καθόμουν πίσω του σαν επιβάτης, οπότε η εντύπωση που μεταφέρω δεν έχει να κάνει άμεσα με το οδηγικό κομμάτι.
Α3
Καταρχάς να πω πως έλεγα ότι δεν μου αρέσει καθόλου στο εσωτερικό το οποίο το είχα δει μόνο σε φωτογραφίες. Τελικά μάλλον το αδικούν πολύ μιας και από κοντά είναι πάρα πολύ ωραίο. Σαν ποιότητα κατασκευής φαίνεται και είναι άριστο, ενώ οι χώροι (sportsback) είναι μια χαρά. Σαν τράβηγμα μπορώ να πω πως ο 1.6 tdi με εξέπληξε ευχάριστα. Μου φάνηκε πως φόρτωνε πάρα πολύ καλά από χαμηλά. Επίσης παρά τις 17άρες ζάντες της έκδοσης Ambition αν θυμάμαι καλά μου φάνηκε ιδιαίτερα άνετο. Και δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή να με ενοχλεί ο ήχος του κινητήρα. Θα έλεγα πως μου θύμιζε αρκετά το yaris μας που όταν κινείται δεν καταλαβαίνεις διαφορά ιδιαίτερη από ένα βενζινοκίνητο. Με κλειστά παράθυρα εννοείται πως ούτε στο ρελαντί άκουγα κάτι. Συνολικά μου άρεσε πάρα πολύ, και πιστεύω πως αν θέλει κάποιος ένα αμάξι αυτής της κατηγορίας με 25.000 που το αφήνουν (με xenon αυτή η τιμή νομίζω) είναι πολύ καλό πακέτο με αρκετά λογική κατανάλωση.Οφείλω να ομολογήσω πως πριν ακόμα μπούμε στην έκθεση της Opel, ήμουν πολύ αρνητικά προκατειλημμένος, καθώς δεν μου αρέσουν καθόλου τα συγκεκριμένα ούτε εμφανισιακά ούτε σε κάτι άλλο. Κοιτούσα το Astra των 1300 κυβικών με τα 95 άλογα και τις 17άρες και με έπιανε νευρικό γέλιο. Λέω και για το Astra γιατί το έχει στα υποψήφια. Μέσα δεν βρήκα κάτι που να με τραβάει. Ίσως φταίει που είχαμε βγει από το Α3, αλλά μου φάνηκε τίγκα στα κουμπάκια και την πλαστικούρα. Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε ωραιότερο ακόμη και το Leon(καλά για το Golf δεν συζητάμε). Ξαναλέω, ίσως ήμουν επηρρεασμένος από κάτι που ήταν σαφώς καλύτερο αν και ακριβότερο, αλλά μου φάνηκε πολύ υποδεέστερο.
Mokka
Μιας και δεν είχε ακόμη το Astra 1.6 να οδηγίσουμε, είπε να δοκιμάσει το Mokka 1.7 ο ενδιαφερόμενος αφού του περνάει και η σκέψη για τα crossover/suv. Δεν θα πω πως είναι κακό, αλλά εξαιρετικά αδιάφορο. Εμφανισιακά μου φάνηκε λίγο πιο προσεγμένο από το Astra, αλλά και πάλι μου έδινε συνολικά την ίδια περίπου αίσθηση. Σαν επιβάτης καθόμουν άνετα, αλλά τα πόδια μου είχαν σαφώς λιγότερο αέρα συγκριτικά με το Α3. Βάζει μπροστά και ο κινητήρας ακούγεται αρκετά. Καμία σχέση με τους πιο σύγχρονους diesel. Ξεκινάει και από τα πρώτα μέτρα νιώθω πως το τράβηγμά του δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο αυτοκίνητο. Πρέπει να ανεβάσεις στροφές (και ο θόρυβος είναι ακόμη πιο έντονος). Άνεση εμφανώς χειρότερη από το A3, αναμενόμενο καθώς φορούσε 18άρες ζάντες.... Στην ερώτηση του οδηγού για την κατανάλωση όταν απάντησε ο πωλητής πως στην πόλη έχει 5 με 5,2 με πιάσανε τα γέλια. Σαν αίσθηση ήταν ωραία που κάθεσαι λίγο ψηλότερα από άλλα αυτοκίνητα, αλλά θυσιάζεις λίγο το πως πάει στις στροφές. Όταν το πίεζε λιγάκι δεν αισθανόμουν και τόσο άνετα, αλλά είναι αυτό ακριβώς που περιμένω από ένα όχημα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ένα πορτοκαλί δερμάτινο σαλόνι που δε μου άρεσε καθόλου. Στην επιστροφή καθώς πήγα να βγω, αυτό κατέστη αδύνατο χωρίς να βρει το πόδι μου σε ένα ραφάκι που έχει η πόρτα και προεξέχει.Στο τέλος πήγαμε και είδαμε και το Civic. Δεν ξέρω πως είναι στο δρόμο, αλλά στην έκθεση που το είδα μου άρεσε πολύ. Αυτό με την λωρίδα στο πίσω τζάμι δεν με ενόχλησε καθόλου όπως το Δημήτρη. Λίγο που κάθησα μέσα πάντως μου έκανε εντύπωση πως βολέυτηκα πάρα πολύ εύκολα. Μου έδωσε την αίσθηση πως έμπαινα σε κάτι οικείο που το έχω συνηθίσει για χρόνια και όλα ήταν εκεί που περιμένω.
Τη δευτέρα από ότι μου είπε θα οδηγήσει και το Astra με τα 136 άλογα. Θέλω ελπίζω πως θα κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσει και δεν θα πάρει αυτό απλά επειδή του το αφήνουν λίγο φθηνότερα από τα άλλα. Νομίζω πως το πραγματικό του δίλημμα αυτή τη στιγμή είναι A3 και Civic, ενώ έχει και κάποιες σκέψεις και για το golf (ίσως το 4motion). Προσωπικά μου αρέσουν και τα 3, και λέω να τα βάλει κάτω να δει πόσα μπορεί να διαθέσει άνετα και τι του αρέσει καλύτερα.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου