-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Είδα το civic my14, μικροαλλαγές μέσα, ξεχωρίζει λίγο παραπάνω το πλαίσιο των διακοπτών στο τιμόνι και λευκές ραφές στο τιμόνι και το κάθισμα κι έξω η προέκταση του προφυλακτήρα είναι μαύρη. Και ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στο τιμόνι.Με χαλάει όμως έντονα η θέση της λωρίδας στο πίσω παρμπρίζ από τον μεσαίο καθρέφτη. Ας μου πει κανάς χρήστης αν παλεύεται με τον καιρό.
Για να έρθω στα ίσα μου ξαναπέρασα να δω την 116
Έχει αρκετές αλλαγές στην ανάρτηση και στις χαρτογράφηση της μονάδας του τιμονιού.
-
Ποιο έχει πιο ακριβό after sales (service, ανταλλακτικά κλπ) το A3 ή η 116;
-
Επίσης έρχεται το Golf 4Motion στην Ελλάδα; http://www.volkswagen.gr/el/models/golf ... rview.html
Φαίνεται ενδιαφέρον κι έχει και AWD -
Ο,τι πρεπει για εκδρομουλες Αράχωβα
Sent from Corsair's brick
-
Νομίζω το ιδανικό αυτοκίνητο για την Ελλάδα από κάθε άποψη.
-
Σε περίπτωση που δε το βρω για t/d είναι το ίδιο με το απλό; (για το tdi 105 λέμε)
[spoiler:15gk57yl]Γαμώτο άρχισα να κρυφοκοιτάω και το sx4 awd [/spoiler:15gk57yl]
-
Σε περίπτωση που δε το βρω για t/d είναι το ίδιο με το απλό; (για το tdi 105 λέμε)[spoiler:33hh3hob]Γαμώτο άρχισα να κρυφοκοιτάω και το sx4 awd [/spoiler:33hh3hob]
Όχι, το 4Motion έχει 6τάχυτο κιβώτιο αντί για το 5αρι του απλού tdi 105, και επίσης έχει πίσω πολλαπλούς συνδέσμους αντί για ημιάκαμπτο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ο,τι πρεπει για εκδρομουλες ΑράχωβαSent from Corsair's brick
Αλίμονο πως αλλιώς να πας αραχωβα! Με τόσους πάγους και χιονιά ουτε διστομο δεν θα φτάσεις....
-
Πάντως οι πολλαπλοί πίσω κ το εξάρι κιβώτιο ειναι απο μόνοι τους λόγοι για να το προτιμήσεις έναντι του συμβατικού. Η τετρακίνηση ειναι μόνιμη;
-
Πλάκε κάνετε παίδες? Για ποιο λόγο να κουβαλάει το βάρος της τετρακίνησης + την αυξημένη κατανάλωση όποιος δεν μένει σε περιοχή που έχει συχνά χιόνι-πάγο? Στην Ελλάδα λίγα είναι αυτά τα μέρη και εκεί πράγματι το 4motion είναι πολύ καλή επιλογή για όποιον θέλει τετρακίνητο και hatchback. Το εξάρι είναι στα + της τετρακίνητης έκδοσης αλλά πλέον υπάρχει το bluemotion με 110 άλογα, εξάρι σασμάν και 85 co2 που αποτελεί μάλλον την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει diesel και golf (με αλμυρή τιμή βέβαια).
Ποιο έχει πιο ακριβό after sales (service, ανταλλακτικά κλπ) το A3 ή η 116;Service πιο ακριβή είναι σίγουρα η audi. Για το βασικό λιπαντικό service στο a3 μου είχαν πει 200 κάτι ευρώ. 100 ευρώ έδωσα σε αντιπροσωπεία bmw. Για ανταλλακτικά δεν γνωρίζω (και ούτε θέλω να μάθω)
-
όχι μονο πολλαπλούς αλλα έχει και 15άρες ζάντες που είναι απείρως καλύτερες για τις ελληνικές συνθήκες (λακούβες , δρόμοι, κλπ) Εμένα αυτό το αμάξι μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ.
-
Το 4motion εννοείς?
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Πλάκε κάνετε παίδες? Για ποιο λόγο να κουβαλάει το βάρος της τετρακίνησης + την αυξημένη κατανάλωση όποιος δεν μένει σε περιοχή που έχει συχνά χιόνι-πάγο?Αν είναι σε λογικά πλαίσια δεν έχω θέμα. Εδώ σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή crossover/awd ακόμα και για τις 4-5 φορές το χρόνο που μπορεί να το χρειαστώ. Θα πάω αύριο να το ρωτήξω αν υπάρχει
-
Αν είναι σε λογικά πλαίσια δεν έχω θέμα. Εδώ σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή crossover/awd ακόμα και για τις 4-5 φορές το χρόνο που μπορεί να το χρειαστώ. Θα πάω αύριο να το ρωτήξω αν υπάρχειΠροφανώς και η αύξηση της κατανάλωσης είναι σε λογικά πλαίσια (0,5 λίτρα στα 100 περίπου). Αν θες να πατάς χώμα και γενικά να κινείσαι πιο άνετα εκτός δρόμου η επιλογή τετρακίνητου crossover είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιατί είναι σαφώς ψηλότερα από το έδαφος και με καλύτερη τετρακίνηση. Το 4motion νομίζω ότι έχει το ίδιο ύψος από το έδαφος με το απλό και ο haldex είναι μεν μια χαρά για άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί από την μόνιμη τετρακίνηση που έχουν τα crossover (και μάλιστα κατ' επιλογή, μπορείς να κινείσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο με την κίνηση εμπρός ή στο auto που λειτουργεί όπως ο haldex).
Αυτές τις 4-5 φορές το χρόνο, πού θα χρειαστείς την τετρακίνηση (εννοώ σε τι συνθήκες-μορφολογία εδάφους)?όχι μονο πολλαπλούς αλλα έχει και 15άρες ζάντες που είναι απείρως καλύτερες για τις ελληνικές συνθήκες (λακούβες , δρόμοι, κλπ) Εμένα αυτό το αμάξι μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ.
15αρες έχει και το bluemotion.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
όχι μονο πολλαπλούς αλλα έχει και 15άρες ζάντες που είναι απείρως καλύτερες για τις ελληνικές συνθήκες (λακούβες , δρόμοι, κλπ) Εμένα αυτό το αμάξι μου αρέσει ΠΑΡΑ πολύ.Σήμερα είδα ένα Golf VII παρκαρισμένο και όπως το παρατηρούσα (σπάνια βλέπει κανείς Highline -η αγαπημένη μου έκδοση) σκεφτόμουν ότι οι 16άρες (standard στη Highline στην Ελλάδα) δεν είναι και τόσο κακές τελικά... Άρα -σκέφτηκα- δεν είναι και τόσο απαραίτητες οι 17αρες, οι οποίες είναι standard στην ίδια έκδοση στη Γερμανία και αλλού...
Το πλησιάζω και τι βλέπω; 225/45/17!!!
Συμπέρασμα: Οπτικά με τόσο μεγάλους θόλους, οι 17άρες είναι απαραίτητες...
Τώρα όποιος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την εμφάνιση οι μικρότερες ζάντες θα είναι σίγουρα πιο άνετες. Αλλά και 15άρες σε Golf VII πρέπει να είναι μεγάλη παραφωνία... -
Συμφωνώ ότι πλέον όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας δείχνουν φτωχά με 15αρες. Οι 16 αρες με το κλασικό 205/55/16 λάστιχο είναι η χρυσή τομή άνεσης-κρατημάτων.
-
Αν είναι σε λογικά πλαίσια δεν έχω θέμα. Εδώ σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή crossover/awd ακόμα και για τις 4-5 φορές το χρόνο που μπορεί να το χρειαστώ. Θα πάω αύριο να το ρωτήξω αν υπάρχει
Προφανώς και η αύξηση της κατανάλωσης είναι σε λογικά πλαίσια (0,5 λίτρα στα 100 περίπου). Αν θες να πατάς χώμα και γενικά να κινείσαι πιο άνετα εκτός δρόμου η επιλογή τετρακίνητου crossover είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιατί είναι σαφώς ψηλότερα από το έδαφος και με καλύτερη τετρακίνηση. Το 4motion νομίζω ότι έχει το ίδιο ύψος από το έδαφος με το απλό και ο haldex είναι μεν μια χαρά για άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί από την μόνιμη τετρακίνηση που έχουν τα crossover (και μάλιστα κατ' επιλογή, μπορείς να κινείσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο με την κίνηση εμπρός ή στο auto που λειτουργεί όπως ο haldex).
Αυτές τις 4-5 φορές το χρόνο, πού θα χρειαστείς την τετρακίνηση (εννοώ σε τι συνθήκες)Στο εξοχικό στο βουνό που έχει χωματόδρομο και πολύ συχνά πιάνει λάσπη και από τύχη δεν έχω κολλήσει ακόμη και μετά για εκδρομές, χιόνια που αποφεύγω τώρα, πιο δυσπρόσιτα μέρη, στις διακοπές το καλοκαίρι στους κατσικόδρομους των νησιών. Τον υπόλοιπο χρόνο θέλω άνεση για εντός πόλης.
-
Αν είναι σε λογικά πλαίσια δεν έχω θέμα. Εδώ σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή crossover/awd ακόμα και για τις 4-5 φορές το χρόνο που μπορεί να το χρειαστώ. Θα πάω αύριο να το ρωτήξω αν υπάρχει
Προφανώς και η αύξηση της κατανάλωσης είναι σε λογικά πλαίσια (0,5 λίτρα στα 100 περίπου). Αν θες να πατάς χώμα και γενικά να κινείσαι πιο άνετα εκτός δρόμου η επιλογή τετρακίνητου crossover είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιατί είναι σαφώς ψηλότερα από το έδαφος και με καλύτερη τετρακίνηση. Το 4motion νομίζω ότι έχει το ίδιο ύψος από το έδαφος με το απλό και ο haldex είναι μεν μια χαρά για άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί από την μόνιμη τετρακίνηση που έχουν τα crossover (και μάλιστα κατ' επιλογή, μπορείς να κινείσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο με την κίνηση εμπρός ή στο auto που λειτουργεί όπως ο haldex).
Αυτές τις 4-5 φορές το χρόνο, πού θα χρειαστείς την τετρακίνηση (εννοώ σε τι συνθήκες)Στο εξοχικό στο βουνό που έχει χωματόδρομο και πολύ συχνά πιάνει λάσπη και από τύχη δεν έχω κολλήσει ακόμη και μετά για εκδρομές, χιόνια που αποφεύγω τώρα, πιο δυσπρόσιτα μέρη, στις διακοπές το καλοκαίρι στους κατσικόδρομους των νησιών. Τον υπόλοιπο χρόνο θέλω άνεση για εντός πόλης.
Σαφως καλυτερα τετρακινητο Golf απο ενα crossover τοτε. Θα εχεις πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα και ανεση ολες τις υπολοιπες μερες του χρονου. Συν οτι θα εχεις πολλαπλους!
ΠΟΣΟ χειροτερο να ειναι σε καταναλωση πια από το απλο; Τα 0.5lt ειναι αστεια τιμη για να τη συζηταμε!
-
Αν θες να πατάς χώμα και γενικά να κινείσαι πιο άνετα εκτός δρόμου η επιλογή τετρακίνητου crossover είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιατί είναι σαφώς ψηλότερα από το έδαφος και με καλύτερη τετρακίνηση. Το 4motion νομίζω ότι έχει το ίδιο ύψος από το έδαφος με το απλό και ο haldex είναι μεν μια χαρά για άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί από την μόνιμη τετρακίνηση που έχουν τα crossover (και μάλιστα κατ' επιλογή, μπορείς να κινείσαι όλο τον υπόλοιπο χρόνο με την κίνηση εμπρός ή στο auto που λειτουργεί όπως ο haldex).
Tι εννοεις?Ποια crossover έχουν καλύτερη τετρακίνηση απο Haldex?Όλα σχεδόν παρόμοια συστήματα χρησιμοποιουν,εκτος ελάχιστων πλέον εξαιρέσεων πχ ta manual subaru και κανένα vitara...
-
To golf επαρκεί για πολύ πατημένους χωματόδρομους, για χιονισμένη άσφαλτο και γενικά γλιστερές συνθήκες αλλά αν μιλάμε για άσχημους χωματόδρομους με νεροφαγώματα κλπ σαφώς πιο άνετος και με λιγότερο άγχος θα είναι με ένα crossover. Βέβαια σε αυτή την κατηγορία οι τιμές ξεκινάνε από τα 24 χιλιάρικα. Σε εξωτερικές διαστάσεις είναι στα ίδια με το golf, κερδίζουν σε χώρο αποσκευών και σε γενικότερη ευχρηστία/λειτουργικότητα.
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Tι εννοεις?Ποια crossover έχουν καλύτερη τετρακίνηση απο Haldex?Όλα σχεδόν παρόμοια συστήματα χρησιμοποιουν,εκτος ελάχιστων πλέον εξαιρέσεων πχ ta manual subaru και κανένα vitara...Η -τεράστια κατ' εμέ- διαφορά είναι η δυνατότητα κλειδώματος 50-50 που δίνουν όλα τα crossover και πραγματικά μπορεί να κάνει την διαφορά στην δύσκολη στιγμή και γενικά σε απαιτητικές συνθήκες.
Η διαφορά της τετρακίνησης της subaru είναι ότι η ροπή μοιράζεται συνεχώς όχι μόνο μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών αλλά και μεταξύ των τροχών του ίδιου άξονα ώστε να πηγαίνει σε αυτόν με την καλύτερη πρόσφυση κάθε φορά. Αποτέλεσμα : άριστη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και εξαιρετική πρόσφυση εκτός δρόμου. Είχα forester turbo και έχει περάσει από σημεία που δύσκολα πιστεύει κάποιος.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου