-
Έχετε δει πουθενά το Civic MY14? Ο Σ μου πε ότι το αναμένει μέσα στον Μάη
-
http://www.autoexpress.co.uk/honda/civi ... 014-review
-
Ο φίλος προφανώς εννοούσε κάποια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Οι εγγλέζοι του βάζουν μέτρια βαθμολογία (αν και κατασκευάζεται στο νησί).
Επίσης στο άρθρο σχολιάζει για τον ήχο του μοτέρ : rough-sounding. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ο φίλος προφανώς εννοούσε κάποια αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.
Οι εγγλέζοι του βάζουν μέτρια βαθμολογία (αν και κατασκευάζεται στο νησί).
Επίσης στο άρθρο σχολιάζει για τον ήχο του μοτέρ : rough-sounding.εμενα με επεισες θα παρω bmw 116d και ας αρχιζει από σχεδον 27000 χιλ 'αδειο', ουτε προσφορες περιμενω ουτε bonus εταιρειων ουτε πινακωμενα αμαξια! θα τρεξω να το παρω οσο οσο!!!
-
Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν. Μάλλον εσύ θες να πείσεις όλο τον ντουνιά για την civicαρα. Αυτό που μετράει φίλε μου είναι το πόσα γιούρια θα βγάλεις από την τσέπη σου όταν θα πας στο ταμείο. Και αυτά που ζητάει η honda και η bmw είναι τα ίδια, believe it or not. Ο καθένας πάει και τα δίνει εκεί που γουστάρει, end of the story
-
Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν. Μάλλον εσύ θες να πείσεις όλο τον ντουνιά για την civicαρα. Αυτό που μετράει φίλε μου είναι το πόσα γιούρια θα βγάλεις από την τσέπη σου όταν θα πας στο ταμείο. Και αυτά που ζητάει η honda και η bmw είναι τα ίδια, believe it or not. Ο καθένας πάει και τα δίνει εκεί που γουστάρει, end of the storyΑυτο φιλε μου φαινεται απο τα γραφομενα του καθενος!
Εγω λεω πολλά καλά και κακα που βλεπω διαφόρων αμαξιων που εχω γνωμη ! Εσύ από οτι βλεπω θεοποιεις συγκεκριμενες μαρκες (βλεπε bmw και οτι διαφημιζει ... η κλώντια) και θαβεις ή λες μισες αληθειες για αλλες.
Απο την αλλη εγώ ουτε εχω honda ουτε είχα ουτέ προκείται να παρω στο αμεσο μελλον (όπως βλεπω) , ενώ εσύ και καλα έκανες είσαι κατοχος bmw! οπότε μαλλον αν καποιος εχει εταιρικά γυαλιά αυτός δεν είμαι εγώ!
Οσο για το οτι το civic εχει την ιδια τιμη με το 116d παλι λες ως συνηθως μισες αληθειες! πιανεις την προσφορα που βρισκεις ή εβρισκες καπου στο car καποια στιγμη το χρονο και απο συγκεκριμενους ντιλερ και την κανεις τιμη αναφορας! Το οτι εσυ το πηρες , αν το πηρες καποια στιγμή 22-23 χιλ δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η τιμη του ολο τον χρονο!
Δλδ συμφωνα με τα λεγομενα σου επειδη παιξαν καποιες προσφορές ακομα και στα 22000 χιλ θες να μας πεις οτι τοσο εχει ολη την χρονια!
Αν παλι πας στο σαιτ της bmw θα δεις οτι το εντελως βασικο μοντελο χωρις μεταλλικο αρχιζει απο τα 26.600 (νομιζω), αυτο δεν σε ειδα καποια στιμγη να το αναφερεις! παντως οχι απο τα 22.600 αρχικη και 21.170 με οφελος αποσυρσης και προωθητικη ενεργεια που εχει αναρτημενη επισημα η χοντα για το σιβικ!
Συνεπως ας μην παραπληροφορουμε τους υπολοιπους.Εχεις μια αμαξαρα κατα την γνωμη σου και αρκετων ακομα , την πηρες ευκαιρια , αν την πηρες , και μπραβο σου, αλλα μην λες οτι εχει τα ιδια λεφτα με το σιβικ! Και τουλαχιστον οταν προσπαθεις να πεισεις για τις ικανοτητες του αμαξιου σου και να υποτιμησεις οτι απο ιαπωνια μερια οι υπολοιποι πρεπει να τα αφηνουμε ασχολιαστο...
-
Όπως σου έγραψα και σε άλλο post μάλλον δεν διαβάζεις αυτά που γράφω προσεκτικά. Εσύ δεν είσαι που ΝΟΜΙΖΕΣ πως είπα ότι η opel είναι πιο αξιόπιστη από την mazda?
Σέβομαι και μάλιστα πολύ τους γιαπωνέζους (όπως και όλους τους κατασκευαστές) αλλά έχω τις απόψεις μου σε κάποια θέματα (όπως αντίστοιχα εσύ και άλλοι τις δικές τους).
Όσον αφορά την τιμή, γιατί εκεί βλέπω ότι εστιάζεις κυρίως και μάλιστα λες ότι παραπληροφορώ τον κόσμο, από πέρυσι το Μάρτιο τουλάχιστον τρέχουν προσφορές και μάλιστα καλές ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Είναι πολλοί αυτοί που πήραν τον άσο σε αυτές τις τιμές. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο επίσημος κατάλογος αλλά το τι πληρώνω -
Τι ειναι τα διζελ οπελ;;; μαλιστα μαλιστα...
μεχρι τωρα η οπελ ειναι απο τους τελευταιους στα διζελ, το κορσακι φοράει απο την φιαταρα τωρα λενε οτι φτιαχνει νεα γενια διλεζ...απειρη προσοχη λοιπον στα οπελ... -
Αυτή τη στιγμή πάντως στην ίδια τιμή με το civic diesel παίζουν 116 ed με 11.000κμ - 35.000κμ. Οπότε αν κάποιος θέλει να επιλέξει τώρα αυτοκίνητο ανάμεσα σε αυτά τα 2 θα πρέπει να πάρει καινούργιο civic ή μεταχειρισμένη ( πρώην test drive?) 116d.
Κατά τα άλλα είναι 2 τελείως διαφορετικά αυτοκίνητα τόσο όσον αφορά την αισθητική (καθαρά υποκειμενικό) όσο και όσο αφορά την λειτουργικότητα ( Πίσω κίνηση και ζύγισμα στη bmw , κατανάλωση και χώροι στο civic) και δε νομίζω ότι ο αγοραστής του ενός θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τον εαυτό του με το άλλο.
-
Η διαφορά τους σε κατανάλωση πρέπει να είναι ανάξια λόγου. Τώρα αν κάποιος προτιμήσει το Civic από τη BMW επειδή οι πίσω θα κάθονται πιο άνετα, παραβλέποντας ότι είναι υποδεέστερο σε 9 από τους 10 υπόλοιπους τομείς (και δεν βάζω καν στη εικόνα το σηματάκι στο καπώ) ... ε τι να πούμε ... βίτσια είναι αυτά ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Η διαφορά τους σε κατανάλωση πρέπει να είναι ανάξια λόγου. Τώρα αν κάποιος προτιμήσει το Civic από τη BMW επειδή οι πίσω θα κάθονται πιο άνετα, παραβλέποντας ότι είναι υποδεέστερο σε 9 από τους 10 υπόλοιπους τομείς (και δεν βάζω καν στη εικόνα το σηματάκι στο καπώ) ... ε τι να πούμε ... βίτσια είναι αυτά ...Δεν ειναι και τόσο ανάξια λόγου η διαφορα στην καταναλωση ειδικα αν λάβουμε υπόψη οτι η bmw ειναι η μάρκα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξυ πραγματικών και εργοστασιακών τιμών κατανανωσης τις τάξης του 30%! Ακολουθούμενη απο τις δυο άλλες μεγάλες γερμανικές Audi mercedes....
-
Ο χρήστης Run_like_Hell έγραψε:
Αυτή τη στιγμή πάντως στην ίδια τιμή με το civic diesel παίζουν 116 ed με 11.000κμ - 35.000κμ. Οπότε αν κάποιος θέλει να επιλέξει τώρα αυτοκίνητο ανάμεσα σε αυτά τα 2 θα πρέπει να πάρει καινούργιο civic ή μεταχειρισμένη ( πρώην test drive?) 116d........Για να μάθεις πόσο κοστίζει καινούριο ένα αυτοκίνητο θα μπεις στο car.gr ή θα πας σε μια αντιπροσωπεία? Εκεί θα δεις ότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές, συνεχείς και μεγάλες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο κάποιος να το πιστέψει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Προσωπικά ήμουνα μεταξύ v40 και άσου που παίζουν στα ίδια λεφτά και του a3 που ξεφεύγει λίγο. Είναι και τα 3 εξαιρετικά αλλά το καλύτερο vfm hands down το έχει η bmw και το volvo.
Ακόμα και αν ήθελα τους επιπλέον χώρους/λειτουργικότητα δεν θα πήγαινα στο civic αλλά σε άλλη κατηγορία (πολυμορφικό, sw, crossover).
Οι διαφορές στην κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες είναι όντως ελάχιστες, ενώ σε ποιότητα λειτουργίας δε νομίζω (κρατάω μια πισινή μέχρι να οδηγήσω το honda) ότι υστερεί η bmw ή το volvo.
Επαναλαμβάνω, το honda είναι ένα αξιόλογο συνολικά αυτοκίνητο αλλά με τιμή εκτός ελληνικής πραγματικότηταςΔεν ειναι και τόσο ανάξια λόγου η διαφορα στην καταναλωση ειδικα αν λάβουμε υπόψη οτι η bmw ειναι η μάρκα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξυ πραγματικών και εργοστασιακών τιμών κατανανωσης τις τάξης του 30%! Ακολουθούμενη απο τις δυο άλλες μεγάλες γερμανικές Audi mercedes....
Στην αντλία που είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας τα νούμερα που βλέπω είναι εξαιρετικά και χωρίς πολύ προσπάθεια. Ούτε και απέχουν κατά πολύ από τα επίσημα εργοστασιακά. Στα άλλα μοντέλα δεν ξέρω τι γίνεται.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Η διαφορά τους σε κατανάλωση πρέπει να είναι ανάξια λόγου. Τώρα αν κάποιος προτιμήσει το Civic από τη BMW επειδή οι πίσω θα κάθονται πιο άνετα, παραβλέποντας ότι είναι υποδεέστερο σε 9 από τους 10 υπόλοιπους τομείς (και δεν βάζω καν στη εικόνα το σηματάκι στο καπώ) ... ε τι να πούμε ... βίτσια είναι αυτά ...
Δεν ειναι και τόσο ανάξια λόγου η διαφορα στην καταναλωση ειδικα αν λάβουμε υπόψη οτι η bmw ειναι η μάρκα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξυ πραγματικών και εργοστασιακών τιμών κατανανωσης τις τάξης του 30%! Ακολουθούμενη απο τις δυο άλλες μεγάλες γερμανικές Audi mercedes....
Τα έχω οδηγήσει και τα δύο. Εάν πηγαίνεις σαν άνθρωπος (ζωντανός εννοώ όχι πτώμα) μια χαρα ίδιες καταναλώσεις έχουνε ...
Η ουσία είναι μια και την λέει και την ξαναλέει ο Μrcluzo ... το Civic είναι 2-3 χιλιάρικα πιο ακριβό από όσο θα έπρεπε να είναι και από τη στιγμή που με 22-23 παίρνεις την 116 πρέπει να είσαι τελειωμένος χοντάκιας ή πορωμένος γιαπωνεζόφιλος για να πάρεις το Civic ....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δεν ειναι και τόσο ανάξια λόγου η διαφορα στην καταναλωση ειδικα αν λάβουμε υπόψη οτι η bmw ειναι η μάρκα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξυ πραγματικών και εργοστασιακών τιμών κατανανωσης τις τάξης του 30%! Ακολουθούμενη απο τις δυο άλλες μεγάλες γερμανικές Audi mercedes....
Όλες οι εταιρείες το κάνουν αυτό και ο λόγος είναι ότι έτσι βγάζουν χαμηλό co2 και κατά συνέπεια χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Όλες οι εταιρείες το κάνουν αυτό και ο λόγος είναι ότι έτσι βγάζουν χαμηλό co2 και κατά συνέπεια χαμηλά τέλη κυκλοφορίας.
Ναι απλα κάποιες το παρακάνουν, βλέπε γερμανικές! Αντίθετα οι Toyota nissan citroen πεζό έχουν τις χαμηλότερες διάφορες .
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι απλα κάποιες το παρακάνουν, βλέπε γερμανικές! Αντίθετα οι Toyota nissan citroen πεζό έχουν τις χαμηλότερες διάφορες .
Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τις εργοστασιακές καταναλώσεις, πάντα έψαχνα τις πραγματικές.
Είναι σαν τις διαφημίσεις αυτοκινήτων, λένε από μια τιμή η οποία στην πραγματικότητα δεν ισχύει.Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Aυτός φταίει γι' αυτό
Είναι πολύ χαλαρός, τον περνάνε σχεδόν ρελαντί τα μεγάλα μοτέρ, τα δε τουρμπίδια σχεδόν ατούρμπιστα αφού σπάνια ξεπερνάνε τις 2.000 σαλ. Ακόμα και στα 120 χαω λίγο ζορίζονται, και μόνο για 10''. Υπάχουν θηρία με 8άρια σαζμάν που βγάζουν 120χαω στις 1400 σαλ και πιο κάτω. Μοιραία οι τυποποιημένες καταναλώσεις που γράφουν και τα διοξείδια είναι πολύ χαμηλά. Αλλά όταν βγουν έξω παίρνουν το αίμα τους πίσω.
Γελάω έξω δυνατά. Δεν φταίνε αυτοί, ο κύκλος εισηγήθηκε το 1979 όταν δεν υπήρχαν σχεδόν τούρμπο και τα μεγάλα μοτέρ ήταν σπάνια και αφορούσαν πολύ λίγους.
Το 2018 θα μπει νέος κύκλος μετρήσεων, και θα είναι παγκόσμιος. Ελπίζω να είναι σοβαρότερος, όπως και η διαδικασίες του. -
Για να μάθεις πόσο κοστίζει καινούριο ένα αυτοκίνητο θα μπεις στο car.gr ή θα πας σε μια αντιπροσωπεία? Εκεί θα δεις ότι οι εκπτώσεις είναι πραγματικές, συνεχείς και μεγάλες. Ξέρω ότι είναι δύσκολο κάποιος να το πιστέψει αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Έχεις απόλυτο δίκιο για το car.gr και τις αντιπροσωπίες .Όπως καταλαβαίνεις όμως, αφού δεν έχω σκοπό να αγοράσω αυτοκίνητο δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να τις πάρω με τη σειρά ρωτώντας. Βλέπω απλά ότι αυτός http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4868276/ είναι αντιπρόσωπος και τη δίνει μεταχειρισμένη 22.500 . Και υπέθεσα ότι τελείωσαν τα πινακιδωμένα οπότε τελείωσαν και οι προσφορές.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aυτός φταίει γι' αυτό
Είναι πολύ χαλαρός, τον περνάνε σχεδόν ρελαντί τα μεγάλα μοτέρ, τα δε τουρμπίδια σχεδόν ατούρμπιστα αφού σπάνια ξεπερνάνε τις 2.000 σαλ. Ακόμα και στα 120 χαω λίγο ζορίζονται, και μόνο για 10''. Υπάχουν θηρία με 8άρια σαζμάν που βγάζουν 120χαω στις 1400 σαλ και πιο κάτω. Μοιραία οι τυποποιημένες καταναλώσεις που γράφουν και τα διοξείδια είναι πολύ χαμηλά. Αλλά όταν βγουν έξω παίρνουν το αίμα τους πίσω.
Γελάω έξω δυνατά. Δεν φταίνε αυτοί, ο κύκλος εισηγήθηκε το 1979 όταν δεν υπήρχαν σχεδόν τούρμπο και τα μεγάλα μοτέρ ήταν σπάνια και αφορούσαν πολύ λίγους.
Το 2018 θα μπει νέος κύκλος μετρήσεων, και θα είναι παγκόσμιος. Ελπίζω να είναι σοβαρότερος, όπως και η διαδικασίες του.Στην Αμερική πάντως βάλανε άλλους 3 κύκλους οδήγησης προκειμένου να προκύψουν πιο ρεαλιστικές τιμές κατανάλωσης. Έναν με λειτουργία του air condition,έναν με έντονες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις και ένα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εντός πόλης
-
Ο χρήστης Kostas24 έγραψε:
Aυτός φταίει γι' αυτό
Το 2018 θα μπει νέος κύκλος μετρήσεων, και θα είναι παγκόσμιος. Ελπίζω να είναι σοβαρότερος, όπως και η διαδικασίες του.Στην Αμερική πάντως βάλανε άλλους 3 κύκλους οδήγησης προκειμένου να προκύψουν πιο ρεαλιστικές τιμές κατανάλωσης. Έναν με λειτουργία του air condition,έναν με έντονες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις και ένα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες εντός πόλης
Στην Ευρώπη πάλι που κουμάντο κάνουν οι Γερμανοί καθυστερούν οσο μπορούν την εισαγωγή νέου κύκλου μετρήσεων....
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου