-
@dettol said in TESLA FORUM:
χαιρομαι παρα πολυ που υπαρχει αντιλογος και μαλιστα τοσο ωραια και αναλυτικα εκφρασμενος. Μαλιστα, θα προτεινα, αν κρινει και ο σαμπας να το βαλει και αυτο στο σαιτ του! Εχουν ειπωθει τεραστιες χαζομαρες ως αρνητικα για τα ηλεκτρικα οχηματα και πιο συγκεκριμενα για τα τεσλα, ε ας εχει βημα και μια αποψη με την οποια αν και δεν συμφωνω απολυτως, τουλαχιστον ειναι αρτια δομημενη και δεν λεει πουθενα ψεματα!
Θέλουν "χτένισμα" και συμμαζεμα... χυμα τα εγραψα στο κινητό...αλλά θα τα κανω ωραίο κειμενο για @dimsabas
Απο εκει και περα ομως, να αντικρουσω ενα-ενα τα σημεια και να συμφωνησω σε οσα εχω την ιδια αποψη
- για τα φλας συμφωνω απολυτως. Δεν υπαρχει κανενα πλεονεκτημα στον νεο τροπο χρησης τους
Ηδη βγηκε και SEXY Stalks αλλά πάλι πρεπει να βάλεις χέρι ξηλώνοντας την ταπετσαρία της πόρτας και το πλαϊνό του ταμπλώ για να βάλεις το commander στην obd (και μόνο που εχει τόσο κρυμμένη την obd ειναι θέμα).
- για τις ταχυτητες, ψιλοδιαφωνω. Ειναι αστειο να λεμε οτι θα βαλεις ταχυτητα κατα λαθος ή θα στουκαρεις, αφου με το που μπει η οπισθεν, κατευθειαν σου ανοιγει στην οθοναρα η καμερα οπισθοπορειας. Μαλιστα, γινονται συνεχως προσπαθειες να επιλεγεται αυτοματα η "σωστη" ταχυτητα αναλογως με εμποδια μπροστα ή πισω.
Δεν σου εχει τυχει γιατι έχεις stalks... Μου εχει τυχει πολλες φορες ειδικά οταν νομιζεις οτι έβαλες D αλλά και σε οπισθεν... δεν κοιτάς παντα την οθόνη (και ούτε πρέπει) .. το σωστό παρκάρισμα γινεται με τους καθρέπτες και βλέποντας με τα ματάκια σου..... αρα και οι ταχυτητες επρεπε να αλλάζουν αλλιως... Σε παρκινγκ μου ελεγαν οτι αναγκαστικά χρησιμοποιούσαν τα πανω κουμπιά .....
- σχετικα με το γκαζι που "πατιεται" και ειναι δυνατο. Εχω γραψει οτι εντος της πολης χρησιμοποιω αποκλειστικα το chill mode και το γυρναω σε νορμαλ, οταν βρεθω σε εθνικη οδο/αττικη οδο κτλπ. Το "γκαζι" του ειναι δυνατο αλλα δεν ειναι επουδενι αποτομο, αλλα ΑΠΟΛΥΤΑ γραμμικο. Μαλιστα, οπως εχω αναφερει και στο παρελθον, μπορω να κινηθω με ταχυτητες εξαιρετικα αργες (πχ σε σταματα ξεκινα) που δεν νομιζω οτι μπορει νακινηθει οποιδηποτε αμιγως θερμικο οχημα (δεν εχω αποψη για τα υβριδικα) και μπορω να εκτελεσω κινησεις απολυτης ακριβειας.
Στην αρχή και μεχρι να συνηθίσεις καθε φορά το opd μπορει να γίνει ευκολα, ανεξαρτητα αν εισαι σε chill ή στανταρ.
Σου εχει τυχει να οδηγείς για λίγες μέρες αμαξι με ταχύτητες και μετά να ξαναγυρίσεις σε αυτόματο;
Ε αν προσέξεις πάντα στην αρχή το αριστερό πόδι κανει κινηση για να πατήσει συμπλέκτη... παρόμοια φάση είναι ....- οι πλαϊνες καμερες βοηθουν ΠΑΡΑ πολυ, μαλιστα βοηθουν πολυ περισσοτερο σε ελιγμους και στροφες απο τις πλαϊνες καμερες στους καθρεφτες (που εχουν τα περισσοτερα αν οχι ολα, οχηματα με 360). Αυτο επειδη ειναι πιο μπροστα (στο σημειο του φτερου) βλεπεις τελεια τα εμποδια που βρισκονται δεξια ή αριστερα σου ενω στριβεις σε κλειστες γωνιες). Περναω απο παρκαρισμενα οχηματα, ενω στριβω, με ακριβεια εκατοστου.
Στο παρκάρισμα σε κλειστό παρκινγκ δεν βοηθάνε καθόλου...
- το μεγεθος μπορει να ειναι προβλημα, αλλα αυτο ειναι κατι που το γνωριζουν ολοι πριν αγορασουν. Το ιδιο και το υψος. Ειχα πει στον ice απο την αρχη, να κινηθει προς το Υ, διοτι απαξ και εχεις συνηθισει σε suv, εχεις βολευται καποια πραγματα τα οποια δεν υπαρχουν στα σενταν. Το υψος ειναι το ενα και το δευτερο ειναι ο χωρος αποσκευων. Ειναι αδικο να συγκρινεις ενα σενταν με ενα suv σε αυτο το σημειο. Δεν ειχα ποτε σενταν, οποτε δεν μπορω να κρινω τον χωρο αποσκευων του 3αριου (απο την ολιγοημερη συνυπαρξη μου μαζι του οταν το ειχα νοικιασει κατα τις δοκιμες μου). Καποιος που ειχε πχ μια 3αρα ή ενα πασσατ, θα μπορει να μιλησει πιο αρτια επι τουτου.
Για εμένα το μεγεθος είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ πλέον.. το περίμενα οτι θα είναι ζόρι, αλλά άλλο τα τεστ της μισής ώρας και άλλο η καιρό κατοχή! Απλά δεν το κυκλοφορείς στην Αττική πλην ανετων Βόρειων ή Νότιων Προαστίων ή νυχτερινές ωρες στην απλα.
Εχω θέμα στο μεγεθος και γι αυτό φωναζα και με τη Χ1 ή εκραζα τα τογιότα που εχουν αχρειαστο μήκος για τους πραγματικούς τους χώρους! Και δεν ειναι θέμα δικης μου δυνατότητας κίνησης αλλά οτι στερείς χώρο από τους πολλούς αλλους χρήστες του δρόμου που τις περισσότερες φορές θα τον διεκδικήσουν με οδηγικό και μη τσαμπουκά.
Οπότε αν δεν θες μπελάδες χρησιμοποιείς κατι με την ελάχιστη δυνατή έκθεση στο δρόμο! Ενα τέσλα είναι το ακριβώς αντίθετο!Σκέψεις για Υ δεν επαιξαν ποτε! Δεν ειναι το ίδιο refined με το 3 και παρότι δοκίμασα το performance και επαθα από την επιτάχυνση μου φάνηκε ακόμα πιο θηριο (ειναι και 4,80)
Επίσης δεν ηταν facelift και προσπαθώ να αγοράζω f/l μοντέλα.
Για το σχήμα τωρα και το πως επηρεάζει το χωρο αποσκευών εχω θεωρώ απολυτο δίκιο να γκρινιάζω!
Γιατι το 3αρι ναι μεν αυτοπροσδιορίζεται ως sedan και τελικά χωρο αποσκευών sedan εχει, αλλά "ντυνεται" ως hatchback. Από το σχημα πίσω και το κόψιμο περιμένεις ενα HB αλλά τελικά παίρνεις τρανς σενταν χωρίς το χαρακτηριστικό τρίτο ξεχωριστό όγκο!
Σχεδιαστικά το πίσω μερος είναι παράδειγμα flop ! και με το highland χαλασε και αισθητικά νομιζω! Προτιμουσα το Τ πίσω από τις γυφτιες με το όνομα ενώ και τα φωτα πριν μου αρεσαν καλύτερα!- για το χρωμα εχω ακουσει οντως παραπονα, δεν εχω τις γνωσεις και την εμπειρια να κρινω. Οντως απο τον προφυλακτηρα ομως εφυγε το χρωμα οταν ειχαμε το ατυχηματακι με τη συζυγο
Εδω δεν υπαρχει καμία δικαιολογία! Με το ζόρι να πας για ppf !
- για τις κεραμικες και τα ppf, ο καθενας αποφασιζει τι θελει να κανει και αν γουσταρει να δωσει τετοια λεφτα ή οχι. Προσωπικα, δεν ειχα ποτε σκοπο να σκασω 2-3 χιλιαρικα για να ντυσω ενα οχημα που μου κοστισε (τελικα) 28 χιλιαρικα. Αν ηταν lambo μπορει να το σκεφτομουν, αλλα για ενα οχημα που κυκλοφορω καθημερινα και το πλενω μια φορα το τριμηνο, με τιποτα!
Καποια φορά δοκίμασα κεραμική! Τσαμπα λεφτα! και από καποια στιγμη και μετά δημιουργείται ενας φαύλος κυκλος σκέψης .. αν το δώσω γιατι να χαλάσω λεφτα για κεραμική/ppf vs αν κανω κεραμική/ppf μήπως το κρατήσω;
- για το handling δεν εχω ενστασεις σε οτι λεει, ειμαι σιγουρος οτι ξερει καλυτερα απο εμενα. Παντως συγκρινοντας το Υ μου με το tiguan που ειχα πριν, οφειλω να πω οτι παταει πολυ καλυτερα στον δρομο ενω δεν εμφανιζει ΙΧΝΟΣ κλισης. Προφανως, οι σχετικα σφιχτες αναρτησεις σε συνδυασμο με το χαμηλο κεντρο βαρους (ελεω μπαταριας) βοηθουν σε αυτο. Ομως, οι αναρτησεις ειναι κουβερτα, θα καλυψεις τα ποδια ή το κεφαλι. Ετσι οι σφιχτες αναρτησεις του Υ το καθιστουν σε καποια σημεια των καροδρομων μας ως οχι ιδιαιτερα ανετο. Περιμενω να δω το juniper σε αυτο το σημειο, οπου αναμενουμε σημαντικη βελτιωση. Εχει ειπωθει οτι σε ανεση το highland ειναι ΠΟΛΥ καλυτερο απο το legacy 3αρι παντως.
Εσυ εχεις dual motor.
Μπορει η τετρακίνηση να σε κρατάει καλύτερα!
Παντως το πισωκινητο δεν εχει ευκρινή ορια και με τα πολλά άλογα μπορεις να αγοράσεις κανα οικόπεδο! Αρα σε ευθεία ουαου αλλα στην πρώτη στροφή κόβουμε για ασφαλεια και μας περνάνε και τα χρέπια! Ουτε το τιμόνι δινει την πληροφορία μιας bmw.... το είχε γραψει και ο Δημήτρης αυτό!- για τα λαστιχα εχω ακουσει παραπονα απο κατοχους 3αριου. Προσωπικα τα hankook με τα οποια ηρθε το Υ μου, δεν με προβληματισαν ποτε. Δεν ξερω τι ακριβως εχουν κανει οι κατοχοι 3 αριου, ουτε πως οδηγουν. Ισως να εχουν δικιο, αλλα δεν μπορω να επιβεβαιωσω τους ισχυρισμους τους.
Πιθανότατα να ειναι και υπερβολή γιατι το πατάνε αρκετά! Βεβαια τα παράπονα είναι στο βρεγμένο!
Αλλά με 283 αλογα πισωκίνητο τι περίμενες;- το θεωρω αδικο να γκρινιαζουμε για τα πολλα updates, οταν ειναι κατι το οποιο θα επρεπε να επικροτουμε! Συνεχως βελτιωνουν πραγματακια και δινουν νεες δυνατοτητες στο οχημα. Οποιος δεν εχει σημα wifi στο παρκινγ του, προφανως και μπορει να κανεις τις αναβαθμισεις κανοντας hotspot το κινητο του, δεν ειναι κατι τραγικο.
Παραείναι πολλά με 1-2 features και καποια fixes ανά update .... δεν ειναι αναγκαιο να μπαίνεις σε τέτοιο κόπο ειδικά αν αναλογιστείς ότι σε καθε update δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις το αμάξι και καποιες φορές ολο και καποιο σκάλωμα θα φαει! Εκατσε περίπτωση που εκανε μεν το update αλλά δεν εκατσε καλά και μειναμε εκτος βάσης χωρίς καμερες και συστήματα ασφαλείας .... με κινδυνο κιολας χοντρού τράκου που βγηκε μια γιαγια από στενό και το αμαξι δεν πήρε χαμπάρι ... χρειάστηκε αριστοτεχνική παρέμβαση... κατά τα άλλα το αμαξι έχει state of the art συστήματα (όταν δουλεύουν)
- προφανως και δεν ζαλιζεσαι με σταματα ξεκινα στην κηφισιας. Αυτο μπορει να συμβει μονο τα πρωτα 5-10' μεχρι να συνηθισει κανεις το one pedal drive. Το οχημα σε βοηθαει να κινεισαι ηρεμα και ομαλα, τοσο στην επιταχυνση οσο και στην επιβραδυνση, αρκει να μην κανεις σπασμωδικες κινησεις και σεβομενος την ιπποδυναμη, οπως και την ροπη του. Αν πας να το οδηγησεις σαν 100αρακι των 80 ιππων πατωντας βαθεια το γκαζι, ε θα εχεις δυσαρεστες εκπληξεις!
Ωραίο σαν σκεψη όλο αυτό αλλά στην πράξη ειναι σαν ασκηση γυμναστικής στου δεξιού ποδιού.,
Παντως αυτό που λεω εγω δεν αφορά το opd αλλά την αδρανεια ενος σκαριου 2 τόνων όταν σταματάς ... καταλαβαινεις την αδράνεια και μαλλον εχει και καποιο μηχανισμο / ή βλάβη το καθισμα σχετικό γιατι κουνιέσαι από τη βάση- κανονικοτατο acc εχει. Απλα απενεργοποιειται οταν αναβεις φλας/αλλαζεις λωριδα.
Το γράφεις παρακάτω τι ακριβως κανει! και πως μόνο με εξτρα 3rdparty εξοπλισμό λειτουργεί οπως τα υπόλοιπα ταπεινά αμαξια! Κατι δεν κάνει καλά ο Ελον ή μαλλον θελει να βρει εναν πονηρό τροπο να σου πουλησει το Enhanced Autopilot στα 3800 ευρώ
- το καλοκαιρι, ακομα και στις διακοπες σε παραλιες δεν ζοριστηκα ιδιαιτερα. Αγορασα οντως και τοποθετησα το επισημο sunshade της tesla, αλλα δεν ξερω ποση διαφορα εκανε. Ετσι και αλλιως, 5΄ πριν μπεις στο οχημα, ακομα και αν το εχεις αφησει σε νταλα ηλιο, ενεργοποιεις απο το αππ τον κλιματισμο και το αμαξι ειναι ψυγειο οταν μπεις.
Το θεμα ειναι να μην ανεβασει θερμοκρασία και τα παίξει η οθονη ή αλλα ηλεκτρονικά ή πραγματα εκτεθειμένα μεσα! Εδω λιωνουν καρτες - κλειδιά!
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Δεν σου εχει τυχει γιατι έχεις stalks... Μου εχει τυχει πολλες φορες ειδικά οταν νομιζεις οτι έβαλες D αλλά και σε οπισθεν... δεν κοιτάς παντα την οθόνη (και ούτε πρέπει) .. το σωστό παρκάρισμα γινεται με τους καθρέπτες και βλέποντας με τα ματάκια σου..... αρα και οι ταχυτητες επρεπε να αλλάζουν αλλιως... Σε παρκινγκ μου ελεγαν οτι αναγκαστικά χρησιμοποιούσαν τα πανω κουμπιά .....
Το ειχα γραψει και στο νημα του τιγκουαν. Οταν ειχα 360 στο τιγκ, παρκαρα αποκλειστικα με αυτο. Τωρα παρκαρω με την καμερα οπισθοπορειας, με υποβοηθηση απο το tesla vision και λιιιιιγο με τους καθρεφτες (αν και οι καμερες δινουν καλη εικονα του που βρισκονται οι ροδες ωστε να αποφυγω το curb rash).
Οσο για τους παρκαδορους, εννοεις τους κατσαπλιαδες που στο γρατζουνισαν; Σορρυ, αλλα δεν θα παρω και πολυ σοβαρα την αποψη τους
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
το σωστό παρκάρισμα γινεται με τους καθρέπτες και βλέποντας με τα ματάκια σου
Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, το σωστό παρκάρισμα γίνεται κοιτώντας πίσω με στροφή κεφαλιού και μόνο. Οι καθρέπτες ειναι για τα φορτηγά, όχι τα ΙΧ!!
TESLA FORUM