-
Τα πράγματα είναι απλά, η μαζική ηλεκτροκίνηση θα αφορά για πολλά χρόνια ακόμη τα αυτοκίνητα πόλης, αυτός είναι στην πραγματικότητα ο προορισμός της λόγω και της φοβερής περιβαλλοντικής επιβάρυνσης σε αστικό τοπίο + ηχορύπανσης, που πλέον δεν αντέχεται στην Αθήνα. Κανένας λόγος ύπαρξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 500 ίππων (άνω των 2 τόνων) με θηριώδεις μπαταρίες, 0-100 σε 3 δεύτερα και μεγάλες καταναλώσεις ενέργειας. Όταν και αν βρεθεί τρόπος για εξελιγμένες μπαταρίες το συζητάμε. Η μοναδική λύση προς το παρόν είναι τα full hybrid (όχι mild, διότι δεν εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό) για αστικό τοπίο και ταξίδια, τα οποία πρέπει να φθηνύνουν μήπως δούμε άσπρη μέρα στην πεντακάθαρη από ρύπους και θόρυβο Αττική
-
Η λέξη κυνόδοντας αναφερόταν στην ομώνυμη ταινία του Λάνθιμου, αν δεν την έχετε δει σας την προτείνω, επίσης ούτε εγώ τρώω έντομα, μου είναι αδιανόητο, τρώμε όμως γαρίδες και τις θεωρούμε γκουρμέ. Τώρα για τα πυροτεχνήματα ή ότι άλλο ειπώθηκε ισχύουν τα παρακάτω:
Μια φίλη μου οδηγεί καθημερινά 2 ώρες μέσα στην κίνηση της Αθήνας για να πάει στην δουλειά της, όταν τις προτείνω ένα ηλεκτρικό (έχει δωρεάν φόρτιση στο γραφείο της) ή ένα αυτοκίνητο αυτοματοποιημένης μετάδοσης μου απαντά ότι θα χάσει την χαρά της οδήγησης (εντωμεταξύ είναι άσχετη). Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει προκύψει από την ατελή λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, και μας το έχουν "πουλήσει" ως τέλεια διαδικασία. Σας λέω απλά να σκεφτείτε αν η "οδήγηση" όντως είναι κάτι που σας ευχαριστεί ή είναι κάτι που σας/μας έχουν φυτέψει.
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Η λέξη κυνόδοντας αναφερόταν στην ομώνυμη ταινία του Λάνθιμου, αν δεν την έχετε δει σας την προτείνω, επίσης ούτε εγώ τρώω έντομα, μου είναι αδιανόητο, τρώμε όμως γαρίδες και τις θεωρούμε γκουρμέ. Τώρα για τα πυροτεχνήματα ή ότι άλλο ειπώθηκε ισχύουν τα παρακάτω:
Μια φίλη μου οδηγεί καθημερινά 2 ώρες μέσα στην κίνηση της Αθήνας για να πάει στην δουλειά της, όταν τις προτείνω ένα ηλεκτρικό (έχει δωρεάν φόρτιση στο γραφείο της) ή ένα αυτοκίνητο αυτοματοποιημένης μετάδοσης μου απαντά ότι θα χάσει την χαρά της οδήγησης (εντωμεταξύ είναι άσχετη). Σε αυτό ακριβώς αναφέρομαι, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει προκύψει από την ατελή λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, και μας το έχουν "πουλήσει" ως τέλεια διαδικασία. Σας λέω απλά να σκεφτείτε αν η "οδήγηση" όντως είναι κάτι που σας ευχαριστεί ή είναι κάτι που σας/μας έχουν φυτέψει.
τρως σε σκόνη απλα δεν το ξέρεις. υπέροχες οι γαρίδες lol
Η φίλη σου θέλει να δώσει τόσα χρήματα για ένα μικρό αμάξι που θα την καλύψει ΜΟΝΟ για αστικές ανάγκες ενω με τα ίδα χρήματα θα έπαιρνε ενα συχρονο αμάξι μεγαλύτερης μάλιστα κατηγορίας που θα έκαιγε λίγο και θα την πήγαινε ΠΑΝΤΟΥ όσο μακρια ήθελε??
αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να της κάνεις
Δεν την συμφέρει γιατι δεν θα κάνει απόσβεση ποτέ. Πολύ καλύτερα με ένα full hybrid που κάνει απόσβεση τα χρήματα του αν θες ως βασικό κριτήριο την οικονομία
όταν και εφόσον γίνει συμφέρον επιλογή ενα μικρό ηλεκτρικο και γω θα πάρω (σαν 2ο, δηλαδή να έχω και ένα που θα με πάει μακριά)
ΥΓ Μας ευχαριστεί ξεκάθαρα!!! εκτός κίνησης μιλάω
-
Να πάει η κυρία να κάνει test drive ένα ηλεκτρικό (οποιοδήποτε) και μετά την ξανά ρωτάς για «την χαρά της οδήγησης» μέσα στην Αθήνα.
Να πάει κανείς σε πιστα για να παίξει με ταχύτητες ή έστω σε έναν ωραίο επαρχιακό δρόμο, το καταλαβαίνω. Τι σόι χαρά οδήγησης αντλούν από σταματα ξεκινά στη μεσογειων και την Πατησίων; -
@dettol said in TESLA FORUM:
Να πάει η κυρία να κάνει test drive ένα ηλεκτρικό (οποιοδήποτε) και μετά την ξανά ρωτάς για «την χαρά της οδήγησης» μέσα στην Αθήνα.
Να πάει κανείς σε πιστα για να παίξει με ταχύτητες ή έστω σε έναν ωραίο επαρχιακό δρόμο, το καταλαβαίνω. Τι σόι χαρά οδήγησης αντλούν από σταματα ξεκινά στη μεσογειων και την Πατησίων;+1
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Να πάει κανείς σε πιστα για να παίξει με ταχύτητες ή έστω σε έναν ωραίο επαρχιακό δρόμο, το καταλαβαίνω. Τι σόι χαρά οδήγησης αντλούν από σταματα ξεκινά στη μεσογειων και την Πατησίων;καλά φανταζομαι ότι δεν αναφερόταν η κοπέλα για χαρά οδηγησης μέσα σε κίνηση προφανώς!!!!!!
-
μεσα στην Αθηνα δεν υπαρχει χαρα της οδηγησης, οχι τοσο γιατι δεν μπορεις να βρεις καποια (λιγα) σημεια να χαρείς, αλλα γιατι ειναι πολυ επικινδυνο.
-
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Κανένας λόγος ύπαρξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 500 ίππων (άνω των 2 τόνων) με θηριώδεις μπαταρίες, 0-100 σε 3 δεύτερα και μεγάλες καταναλώσεις ενέργειας.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σκέφτεσαι με έναν παρωχημένο τρόπο. Οι 500 ίπποι στους θερμικούς κινητήρες βγαίνουν από πολύ εξελιγμένα προϊόντα μηχανολογίας, με μεγάλο κόστος εξέλιξης, κατασκευής, συντήρησης και χρήσης. Οι ηλεκτροκινητήρες αντιθέτως σου δίνουν 500 ίππους πολύ εύκολα και φθηνά. Σε ποιόν χάριζαν άλογα και δεν τα ήθελε;
Θα μου πεις, ποιος χρειάζεται 500 άλογα για μέσα στην πόλη; Και θα σου πω γιατί όχι, αφού δεν συνδυάζονται με μεγάλες καταναλώσεις (όπως λανθασμένα γράφεις) αλλά με καταναλώσεις σκούτερ (εφόσον έχεις τη δυνατότητα να φορτίζεις στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου). Ακόμη και εκτός σπιτιού να φορτίζεις, έχεις 500 άλογα με καταναλώσεις αντίστοιχες 1000αριού.
Οι λόγοι λοιπόν για τις μεγάλες ιπποδυνάμεις των ηλεκτρικών, μπορεί να είναι πολλοί:
α) Selling point, καθώς μπορείς να έχεις εύκολα επιδόσεις θερμικών που κοστίζουν 2 και 3 φορές πάνω.
β) Επίδειξη δυνατοτήτων για προώθηση της "νέας" τεχνολογίας.
γ) Γιατί δεν στοιχίζει παρά ελάχιστα ως κόστος κατασκευής στους κατασκευαστές.
δ) Γιατί δεν στοιχίζει παρά απειροελάχιστα ως κόστος χρήσης στους αγοραστές.
ε) Γιατί μπορούν. -
fun to drive σε στροφιλίκια όμως πάνε μονο παράλληλα με θορυβο και σκασίματα εξάτμισης , ετσι μάθαμε από μικροί πως να το κάνουμε.
Θέλω να δώσω και γω μυ2σεντς, θεωρώ ότι στην παραπάνω πρόταση κρύβεται όλη η αλήθεια για το θέμα της "οδήγησης"
Από μικροί έχουμε εκπαιδευτεί σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο το οποίο έρχεται με πολλά μειονεκτήματα και περιορισμούς τα οποία όμως έχουμε διδαχθεί να τα αντιλαμβανόμαστε ως πλεονεκτήματα. Για να μην παρεξηγηθώ, αναφέρω ότι και εγώ είμαι δέσμιος της παραπάνω κατάστασης και οδηγώ όσο μπορώ, real life ή sim, χειροκίνητα 3 pedal old school οχήματα.
Ξεκινάω, έχεις τον κινητήρα πίσω και πρέπει να στρίβεις με τέρμα γκάζι; feature. Έχεις θόρυβο πριονοκορδέλας από τις 6Κ έως τις 9Κ; feature. Έχεις ένα δευτερόλεπτο υπομονή να φτάσουν τα διπλά κιβώτια από 7η σε 2α; feature. Snap oversteer στο κεντρομήχανο; feature. Περιμένεις να μπει η δεύτερη τουρμπίνα; feature. Υπερστροφή ισχύος που σε βάζει σε ταλάντωση; feature. κλπ η λίστα συνεχίζει.
Άρα όλα τα μειονεκτήματα που έχουν τα οχήματα (έτσι όπως τα έχουν σχεδιάσει οι κατασκευαστές, όπως τα παρουσιάζουν τα περιοδικά, όπως μας τα προωθούν κάποια συμφέροντα,) μας τα έχουν πλασάρει ως εμπειρία, χαρά της οδήγησης, ανταγωνιστικότητα και δεν ξέρω γω τι άλλο. Εκπαιδευτήκαμε από μικροί σε αυτά και νομίζουμε οτι είναι η νόρμα.
Τα ev έρχονται με ελάχιστα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά και όλοι παραπονιούνται για την χαμένη αίσθηση της οδήγησης, έχουμε όντως χάσει κάτι; ή έτσι νομίζουμε; Η απελευθέρωση έρχεται όταν βγάλεις τους κυνόδοντες.
Τίποτα μα τίποτα από αυτά που γράφεις δεν είναι μειονεκτήματα τα χαρακτηριστικά ενός θερμικού αυτοκινήτου και κανένας δε μας έχει "πλασάρει ως εμπειρία" τα παραπάνω που λες. Έχουμε ευτυχώς κριτήρια μόνοι μας και γούστο και για αυτό επιλέγουμε (όσοι το κάνουμε) θερμικά αυτοκίνητα αντί για ανέραστες συσκευές μετακίνησης όπως τα Χ,Ψ ηλεκτρικά που έχουν 400 άλογα και ακούγονται σα σκουπάκια. Αν κάποιος προσπαθεί με το ζόρι να μας "πλασάρει κάτι" είναι όλος ο αυτοκινητιστικός τύπος τη δήθεν ανωτερότητα των ηλεκτρικών με γελοία επιχειρήματα όπως...απουσία κιβωτίου και μείωση της ηχορρύπανσης(!!). Η γελοιότητα έχει φτάσει στο σημείο που λένε και για αγχολυτική οδήγηση αν δεν ασχολείσαι με κιβώτιο λες και ανεβάζουμε παλμούς χωρίς λόγο όταν πατάμε το πεντάλ.
Σας λέω απλά να σκεφτείτε αν η "οδήγηση" όντως είναι κάτι που σας ευχαριστεί ή είναι κάτι που σας/μας έχουν φυτέψει.Το έχουμε ήδη απαντήσει.
-
@harisma23 said in TESLA FORUM:
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
Κανένας λόγος ύπαρξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα 500 ίππων (άνω των 2 τόνων) με θηριώδεις μπαταρίες, 0-100 σε 3 δεύτερα και μεγάλες καταναλώσεις ενέργειας.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι σκέφτεσαι με έναν παρωχημένο τρόπο. Οι 500 ίπποι στους θερμικούς κινητήρες βγαίνουν από πολύ εξελιγμένα προϊόντα μηχανολογίας, με μεγάλο κόστος εξέλιξης, κατασκευής, συντήρησης και χρήσης. Οι ηλεκτροκινητήρες αντιθέτως σου δίνουν 500 ίππους πολύ εύκολα και φθηνά. Σε ποιόν χάριζαν άλογα και δεν τα ήθελε;
Θα μου πεις, ποιος χρειάζεται 500 άλογα για μέσα στην πόλη; Και θα σου πω γιατί όχι, αφού δεν συνδυάζονται με μεγάλες καταναλώσεις (όπως λανθασμένα γράφεις) αλλά με καταναλώσεις σκούτερ (εφόσον έχεις τη δυνατότητα να φορτίζεις στο σπίτι σου ή στη δουλειά σου). Ακόμη και εκτός σπιτιού να φορτίζεις, έχεις 500 άλογα με καταναλώσεις αντίστοιχες 1000αριού.
Οι λόγοι λοιπόν για τις μεγάλες ιπποδυνάμεις των ηλεκτρικών, μπορεί να είναι πολλοί:
α) Selling point, καθώς μπορείς να έχεις εύκολα επιδόσεις θερμικών που κοστίζουν 2 και 3 φορές πάνω.
β) Επίδειξη δυνατοτήτων για προώθηση της "νέας" τεχνολογίας.
γ) Γιατί δεν στοιχίζει παρά ελάχιστα ως κόστος κατασκευής στους κατασκευαστές.
δ) Γιατί δεν στοιχίζει παρά απειροελάχιστα ως κόστος χρήσης στους αγοραστές.
ε) Γιατί μπορούν.Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σωστά. Διάβαζα χθες ένα άρθρο του Autocar, όπου ο CEO της Lamborghini είπε κατά λέξη: "To develop ICE is incredibly costly." Αν δεν βαριέστε διαβάστε και το υπόλοιπο άρθρο, είναι πολύ ενδιαφέρον.
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/lamborghini-urus-go-hybrid-only-2024-electric-2029Το πρόβλημα όμως είναι ότι υπάρχει έλλειψη σε μικρά και οικονομικά BEV πόλης, τα οποία είναι πιο χρήσιμα, σε σχέση με πανίσχυρα GTs/super saloons εκατοντάδων ίππων, όπου ο περιορισμός στην τεχνολογία και τις υποδομές κάμπτει την ταξιδιωτική τους ικανότητα.
-
τα μικρα ηλεκτρικα ερχονται στα επομενα 2-3 χρονια. Τεσλα, VW, Κινεζοι και λοιποι τα εξελισουν ηδη. Το id2 διαβασα οτι θα εχει κατω απο 20Κ.
-
Τα επόμενα χρόνια θα έλθουν ηλεκτρικά που θα κάνουν τα σημερινά να μοιάζουν με Φόρντ μόντελ Τ.
Ηδη στο θέμα της Λάντσια διαβάσαμε για την επόμενη 5ετία αυτονομία 700 χλμ και φόρτιση σε 10 λεπτά.
Πόσο δεινόσαυρος φαίνεται ένα Τ σήμερα που έχει μήκος 4,70 και δεν κάνει για ταξίδια.
Πόσο περισσότερο θα φαίνεται σε 5 χρόνια.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Τα επόμενα χρόνια θα έλθουν ηλεκτρικά που θα κάνουν τα σημερινά να μοιάζουν με Φόρντ μόντελ Τ.
Ηδη στο θέμα της Λάντσια διαβάσαμε για την επόμενη 5ετία αυτονομία 700 χλμ και φόρτιση σε 10 λεπτά.
Πόσο δεινόσαυρος φαίνεται ένα Τ σήμερα που έχει μήκος 4,70 και δεν κάνει για ταξίδια.
Ποσό δεινόσαυρος ;
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Ποσό δεινόσαυρος ;
Οσο σε βολεύει...
-
Ο βασικότερος λόγος για τις τεράστιες ιπποδυνάμεις των ηλεκτρικών, είναι το άκρως προβληματικό διάγραμμα ροπής τους.
Τόσα χρόνια μαθαίνουμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν ΡΟΠΑΚΛΑ από μηδέν σαλ. Ναι, έχουν, αλλά όλοι αυτοί οι σκιτζήδες δεν λένε τι γίνεται όταν ανέβουν οι σαλ. Μάθετε το τώρα: Η ΡΟΠΑΚΛΑ τους γίνεται ροπουλίτσα στις ψηλές σαλ.
Ένα απλό παράδειγμα για να ξεσκεπάσω την παγκόσμια συνομωσία σιωπής:
Το πεζώ το ε-208 έχει 300ΝΜ ροπάκλα από μηδέν σαλ και μέχρι τις 3.000. Στις 9.000 σαλ, στο άνω όριο περιστροφής του έχει ...100ΝΜ, 3 φορές κάτω δηλαδήΣ!.
Το παλιό, και παρωχημένο για τους ηλεκτρολάγνους, το βενζινοκίνητο Πεζώ 208 με τα 130 ιπποειδή έχει μέγιστη ροπή μόνο 225 ΝΜ σχεδόν στις 2.000 σαλ., αλλά στο άνω όριο περιστροφής του, στις 6.000 σαλ. έχει ...160ΝΜ, πάνω από τη μισή δηλαδή σε σχέση με τη μέγιστή του, και σημαντικά μεγαλύτερη από τον παραπλήσιας ιπποδύναμης ηλεκτροκινητήρα του ιδίου ομίλου!
Άμα κάνεις κανένα αστείο και στο ε-208 βάλεις έναν μικρότερο ηλεκτροκινητήρα με μόνο 225ΝΜ μέγιστη ροπή σε χαμηλές σαλ, όσο ο ΚΕΚ δηλαδή, στο άνω όριο περιστροφής του είναι ζήτημα να έχει ...50-60ΝΜ!
Θα πατάς γκάζι μετά τα π.χ. 80-90-100 χαω, και το αμάξι θα επιταχύνει πιο αργά και από το καρέ καρέ ριπλέι.
Αντίστοιχα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρικό, Τέζλα, Ρίβιαν, Φίτσουλας οτομότιβ, κοκ.
Έτσι, οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι εν τοις πράγμασι να βάλουν τεράστιους ηλεκτροκινητήρες (ή και πολλούς μικρότερους), άρα μεγάλη ιπποδύναμη, κυρίως για να μπορεί το αμάξι να κινείται αξιοπρεπώς και να μην σέρνεται ψηλά. Δεν είναι ο μόνος λόγος, το τεράστιο βάρος παίζει και αυτό το ρόλο του, αλλά το πρόβλημα υπάρχει και χωρίς αυτό.
Η ΡΟΠΑΚΛΑ χαμηλά εξασφαλίζει εξαιρετικά χρονολόγια σε εκκίνηση ή ρεπρίζ με χαμηλά χαω βέβαια, αυτό είναι η άλλη πλευρά του νομίζματος.Αυτή είναι η εξήγηση αφενός γιατί τα ηλεκτρικά συνήθως έχουν τεράστιες αλογοδυνάμεις, και αφεδύο, ενώ έχουν φοβερά 0-60 ή 0-100, ή 30-70 χαω, στα π.χ. 120-160 χαω σχεδόν σέρνονται.
Μώκο όμως όλοι. -
Δεν εχω ιδεα που τα βασιζεις ολα αυτα αλλα το 120-160, απο προσωπικη εμπειρια ηρθε πολυ γρηγορα και χωρις κοπο. Δεν ημουν με το χρονομετρο στο χερι και ουτε γνωριζω τι χρονο θα εκανε ενα θερμικο αντιστοιχης ιπποδυναμης.
-
τα Τεσλα δεν σερνονται στα 120-160. Φυσικα δεν επιταχυνουν το ιδιο οπως με λιγοτερα χλμ, αλλα το ιδιο συμβαινει και στα θερμικα και εχει να κανει με τις αεροδυναμικες αντιστασεις.
-
Lamborghini Gallardo spyder V10 80-180 χλμ/ωρα σε 8,1 s
tesla 3P....................................................... 80-180 χλμ/ωρα σε 7,8 s
supercar τετρακινητο vs οικογενειακου σενταν αυτοκινητου με
βασεις για παιδικα καθισματακια ,αιρκον και κοτσαδόρο στο 1/6 της τιμης
και χανει !!!!https://zeperfs.com/en/duel9222-1345.htm
ποσο άλλο πια ;;;;;;;;;;;;
-
@dstou said in TESLA FORUM:
Ο βασικότερος λόγος για τις τεράστιες ιπποδυνάμεις των ηλεκτρικών, είναι το άκρως προβληματικό διάγραμμα ροπής τους.
Τόσα χρόνια μαθαίνουμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες έχουν ΡΟΠΑΚΛΑ από μηδέν σαλ. Ναι, έχουν, αλλά όλοι αυτοί οι σκιτζήδες δεν λένε τι γίνεται όταν ανέβουν οι σαλ. Μάθετε το τώρα: Η ΡΟΠΑΚΛΑ τους γίνεται ροπουλίτσα στις ψηλές σαλ.
Ένα απλό παράδειγμα για να ξεσκεπάσω την παγκόσμια συνομωσία σιωπής:
Το πεζώ το ε-208 έχει 300ΝΜ ροπάκλα από μηδέν σαλ και μέχρι τις 3.000. Στις 9.000 σαλ, στο άνω όριο περιστροφής του έχει ...100ΝΜ, 3 φορές κάτω δηλαδήΣ!.
Το παλιό, και παρωχημένο για τους ηλεκτρολάγνους, το βενζινοκίνητο Πεζώ 208 με τα 130 ιπποειδή έχει μέγιστη ροπή μόνο 225 ΝΜ σχεδόν στις 2.000 σαλ., αλλά στο άνω όριο περιστροφής του, στις 6.000 σαλ. έχει ...160ΝΜ, πάνω από τη μισή δηλαδή σε σχέση με τη μέγιστή του, και σημαντικά μεγαλύτερη από τον παραπλήσιας ιπποδύναμης ηλεκτροκινητήρα του ιδίου ομίλου!
Άμα κάνεις κανένα αστείο και στο ε-208 βάλεις έναν μικρότερο ηλεκτροκινητήρα με μόνο 225ΝΜ μέγιστη ροπή σε χαμηλές σαλ, όσο ο ΚΕΚ δηλαδή, στο άνω όριο περιστροφής του είναι ζήτημα να έχει ...50-60ΝΜ!
Θα πατάς γκάζι μετά τα π.χ. 80-90-100 χαω, και το αμάξι θα επιταχύνει πιο αργά και από το καρέ καρέ ριπλέι.
Αντίστοιχα με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηλεκτρικό, Τέζλα, Ρίβιαν, Φίτσουλας οτομότιβ, κοκ.
Έτσι, οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι εν τοις πράγμασι να βάλουν τεράστιους ηλεκτροκινητήρες (ή και πολλούς μικρότερους), άρα μεγάλη ιπποδύναμη, κυρίως για να μπορεί το αμάξι να κινείται αξιοπρεπώς και να μην σέρνεται ψηλά. Δεν είναι ο μόνος λόγος, το τεράστιο βάρος παίζει και αυτό το ρόλο του, αλλά το πρόβλημα υπάρχει και χωρίς αυτό.
Η ΡΟΠΑΚΛΑ χαμηλά εξασφαλίζει εξαιρετικά χρονολόγια σε εκκίνηση ή ρεπρίζ με χαμηλά χαω βέβαια, αυτό είναι η άλλη πλευρά του νομίζματος.Αυτή είναι η εξήγηση αφενός γιατί τα ηλεκτρικά συνήθως έχουν τεράστιες αλογοδυνάμεις, και αφεδύο, ενώ έχουν φοβερά 0-60 ή 0-100, ή 30-70 χαω, στα π.χ. 120-160 χαω σχεδόν σέρνονται.
Μώκο όμως όλοι.Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική της δημοσίευσης.
Άλλος ο τρόπος λειτουργίας της μηχανής με βενζίνη, άλλος με πετρέλαιο, άλλος με κάρβουνο και άλλος με ρεύμα, δεν είναι αυτό προφανές ? -
Μια χαρά τα γράφει ο άνθρωπος. Απάλειψη συμβατικών κιβωτίων μετάδοσης λόγω βαρους/τριβων/κόστους + υπερμεγέθη ηλεκτρομοτορια για την αντιμετώπιση της γρηγορης βύθιση της καμπύλης ροπής = εκ των πραγμάτων κτηνώδεις επιταχυνσεις στην χαμηλό-μεσαία περιοχή στροφών.
Και επίσης διευκρινιζει οτι άλλο γραμμικοτητα δηλαδή σταθερός ρυθμός μεταβολής και άλλο σταθερότητα δηλαδή απουσία διακύμανσης.
Ψιλά γράμματα για παπαγαλάκια και φανμποιζ αυτά @dstou πάντως.
TESLA FORUM