-
Φορτιστές της Τέσλα δεν έχουν τα ΣΕΑ;
-
Ταχυφορτιστές τέσλα 100 μετρα μακριά από το πλάζα. Πίσω από τις νταλίκες. Εκεί που πρέπει να διαλέξεις αν θα ρισκάρεις να σου σπάσουνε το αμάξι άμα το αφήσεις μόνο του φορτωμένο βράδυ ή να απαγάγουν τα παιδιά σου άμα μείνεις μαζί τους στο μισάωρο της φόρτισης. Στην θεωρία όλα είναι εύκολα και εφικτά λαπ.
-
@cirus said in TESLA FORUM:
@panick-0 said in TESLA FORUM:
Για τους περισσότερους που πάνε ελάχιστα μακρινά ταξίδια και έχουν δρομολόγια μεσα στην Αττική ή και καμιά 250χλμ αντε 300 είναι περισσότερο από επαρκές ενα tesla αν έχεις πάντα δικό σου parking (μην το ξεχνάμε αυτό)
Δεν χρειάζεσαι τίποτα αλλο
Χρειαζεσαι. Ενα μικρο αυτοκινητο πολης γιατι το μικροτερο Τεσλα ειναι 4,70μ μηκος
Εκτος αν η "πολη"¨σου ειναι απο Κηφισια και πανω, ή στα Σπατα, κλπ.
Εγω θα θεσω μια αλλη παραμετρο.
Εστω αγορασες Τεσλα και ανακαλυπτεις το ελαχιστο κοστος κινησης, τοσο μικρο που το κοστος των διοδιων σου φαινεται πλεον τεραστιο και αποφασιζεις να εκμεταλλευτεις το χαμηλο αυτο κοστος κανοντας αρκετα ταξιδια εκτος των ΕΟ ή με οσο το δυνατον μικροτερη χρηση τους. Μπορεις;Θα πρεπει να εγκαταστησεις 3-4 εφαρμογες εταιριων για να μπορεις να φορτιζεις, μια αλλη εφαρμογη που εχει ολους τους φορτιστες και σε βοηθα να προγραμματιζεις τις στασεις σου και να αφερωσεις χρονο να σχεδιασεις μια διαδρομη που θα περνα απο ολα αυτα τα σημεια.
Βαλε και τωρα στην εξισωση οτι εχεις σχετικα μικρα παιδια που θελουν κι αυτα να παιξουν, να ξεμουδιασουν στις στασεις, οποτε θα πρεπει να υπαρχει κατι για αυτα εκει που θα σταματας.
Ποσο ευκολα μπορει να γινει; Αν το κανεις μια φορα και επιβιωσεις της γκρινιας θα το ξανακανεις;
νομίζω αν διαβάσεις το ποστ μου έχω απαντήσει σε όλα όσα αναφέρθηκες.
Να νοικιασεις αλλο αυτοκινητο; Δεν νομιζω να ειναι φθηνο ειδικα αν θες ενα c suv ας πουμε για την οικογενεια.
Εχω ομως φιλους που οταν πηραν ντιζελ και υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ αξιοποιησαν την χαμηλη καταναλωση με συχνα ταξιδια που δεν εκαναν πριν και πολλα απο αυτα σε εθνικο /επαρχιακο δικτυο ωστε να γλυτωνουν και μερος των διοδιων. Ταυτοχρονα κερδισαν τεραστιες αυτονομιες που τους επετρεψαν να πανε σε μερη που οχι βενζιναδικο, ουτε ταβερνα δεν ειχε.
Θελω να πω οτι μια επιλογη τους εδωσε πολλες δυνατοτητες που πρωτα δεν ειχαν/ αξιοποιουσαν τοσο.Με τα ηλεκτρικα δεν γινεται αυτο στην χωρα μας, εξω γινεται ηδη αλλα εμεις εδω ζουμε
θα γινει καποια στιγμη και τοτε θα επιλεξουμε καποιο που θα ταιριαζει στις αναγκες μας.
-
Για τους περισσότερους που πάνε ελάχιστα μακρινά ταξίδια και έχουν δρομολόγια μεσα στην Αττική ή και καμιά 250χλμ αντε 300 είναι περισσότερο από επαρκές ενα tesla αν έχεις πάντα δικό σου parking (μην το ξεχνάμε αυτό)
Δεν χρειάζεσαι τίποτα αλλο
Χρειαζεσαι. Ενα μικρο αυτοκινητο πολης γιατι το μικροτερο Τεσλα ειναι 4,70μ μηκος
Εκτος αν η "πολη"¨σου ειναι απο Κηφισια και πανω, ή στα Σπατα, κλπ.
Εγω θα θεσω μια αλλη παραμετρο.
Εστω αγορασες Τεσλα και ανακαλυπτεις το ελαχιστο κοστος κινησης, τοσο μικρο που το κοστος των διοδιων σου φαινεται πλεον τεραστιο και αποφασιζεις να εκμεταλλευτεις το χαμηλο αυτο κοστος κανοντας αρκετα ταξιδια εκτος των ΕΟ ή με οσο το δυνατον μικροτερη χρηση τους. Μπορεις;Θα πρεπει να εγκαταστησεις 3-4 εφαρμογες εταιριων για να μπορεις να φορτιζεις, μια αλλη εφαρμογη που εχει ολους τους φορτιστες και σε βοηθα να προγραμματιζεις τις στασεις σου και να αφερωσεις χρονο να σχεδιασεις μια διαδρομη που θα περνα απο ολα αυτα τα σημεια.
Βαλε και τωρα στην εξισωση οτι εχεις σχετικα μικρα παιδια που θελουν κι αυτα να παιξουν, να ξεμουδιασουν στις στασεις, οποτε θα πρεπει να υπαρχει κατι για αυτα εκει που θα σταματας.
Ποσο ευκολα μπορει να γινει; Αν το κανεις μια φορα και επιβιωσεις της γκρινιας θα το ξανακανεις;
νομίζω αν διαβάσεις το ποστ μου έχω απαντήσει σε όλα όσα αναφέρθηκες.
Να νοικιασεις αλλο αυτοκινητο; Δεν νομιζω να ειναι φθηνο ειδικα αν θες ενα c suv ας πουμε για την οικογενεια.
Εχω ομως φιλους που οταν πηραν ντιζελ και υβριδικα ΤΟΥΟΤΑ αξιοποιησαν την χαμηλη καταναλωση με συχνα ταξιδια που δεν εκαναν πριν και πολλα απο αυτα σε εθνικο /επαρχιακο δικτυο ωστε να γλυτωνουν και μερος των διοδιων. Ταυτοχρονα κερδισαν τεραστιες αυτονομιες που τους επετρεψαν να πανε σε μερη που οχι βενζιναδικο, ουτε ταβερνα δεν ειχε.
Θελω να πω οτι μια επιλογη τους εδωσε πολλες δυνατοτητες που πρωτα δεν ειχαν/ αξιοποιουσαν τοσο.Με τα ηλεκτρικα δεν γινεται αυτο στην χωρα μας, εξω γινεται ηδη αλλα εμεις εδω ζουμε
θα γινει καποια στιγμη και τοτε θα επιλεξουμε καποιο που θα ταιριαζει στις αναγκες μας.
να νοικιάσεις ενα αυτόκίνητο για ΜΙΑ φορά τον χρόνο όταν θα έχεις γλιτώσει πάρα πολλές βενζίνες εντός πόλης γιατι θα χρησιμοποιείς ρευμα σπιτιού είναι πολύ φτηνά, κάνεις λάθος σε αυτό
τα υβριδικά είναι μια χαρά αλλά είναι μια ενδιάμεση λύση με τα καλά και τα κακά από 2 κόσμους. Εχουν και ηλεκτρικά κυκλωματα και κινητήρες. Πιάνουν χώρο όλα αυτά (γιαυτό εχουν μικρότερους από ενα αντιστοιχο Mild ή και σκετο βενζίνη) και μπορείς να έχεις τις βλάβες και του ενός και του άλλου, χώρια την περιπλοκότητα. Βεβαια πας παντού οικονομικά είναι μια καλή επιλογή για όποιους την θέλουν
ΟΛΑ είναι με βάση τις ανάγκες του καθενός. Ειπα ήδη ότι πχ εμένα δεν με βολεύει
αλλά αν εκανα μονο κοντινα ταξιδάκια ή ενα μεγάλο ταξίδι τον χρόνο θα πούλαγα το puma και θα το έπαιρνα το tesla, αν και εμφανισιακά δεν μαρέσει
-
Μην την ψάχνετε. Το τεσλα είναι ακατάλληλο για το μόνο αμάξι μιας οικογένειας στην Ελλάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε πολλές δε περιπτώσεις είναι ακατάλληλο ακόμα και για δεύτερο αμάξι. Εκεί που δουλεύω μας δινόταν σαν επιλογή τα βασικά model 3 ή Y με εταιρική επιδότηση ρεύματος. Τα 2/3 από τους συναδέλφους προτίμησαν την εναλλακτική εταιρικού MHEV/HEV/PHEV και τσάμπα εταιρικό καύσιμο (σημειώνω ότι το εταιρικό αμάξι ΔΕΝ ήταν το μόνο αυτοκίνητο κανενός μας).
Όλα είναι εργαλεία, το καθένα για μια ξεχωριστή δουλειά. Το ότι ορισμένοι γραφικοί όλων των παρατάξεων βλέπουν τα πάντα ως βίδες επειδή γουστάρουν τα κατσαβίδια είναι άλλη υπόθεση.
-
[@argyn said in TESLA FORUM:
Εκεί που δουλεύω μας δινόταν σαν επιλογή τα βασικά model 3 ή Y με εταιρική επιδότηση ρεύματος. Τα 2/3 από τους συναδέλφους προτίμησαν την εναλλακτική εταιρικού MHEV/HEV/PHEV και τσάμπα εταιρικό καύσιμο (σημειώνω ότι το εταιρικό αμάξι ΔΕΝ ήταν το μόνο αυτοκίνητο κανενός μας). ]δεν ηθελα να ασχοληθω αλλο, αλλα συγκρινεις πραγματα ανομοια.
Ενας εργαζομενος, οταν του δινεται αυτοκινητο, τον ενδιαφερει να τον βολευει σε χωρους/επιδοσεις το αυτοκινητο και να μην το πληρωνει απο την τσεπη του. Απο τη στιγμη που τα phev ακομα εχουν μηδενικο φορο ως παροχη σε ειδος ΚΑΙ η εταιρεις καλυπτει πληρως τα καυσιμα, ναι λογικο μου φαινεται να μην ασχοληθει κανεις σας με ηλεκτρικο.Ενας ελ επαγγελματιας ομως ή επιχειρηματιας που τα πληρωνει ολα απο την τσεπη του (τα εξοδα του αυτοκινητου και το κοστος αγορας του), τον βολευει, οικονομικα, περισσοτερο ενα ηλεκτρικο. Παιρνει το 8χιλιαρο ΚΑΙ εχει προσαυξηση της εγγραφομενης δαπανης κατα 50% vs 30% που ειναι τα phev.
Επομενως δεν εχει κανενα νοημα η αναφορα στο τι αποφασισες εσυ ή οι συναδελφοι σου οταν σας δοθηκε η επιλογη εταιρικου αυτοκινητου, ως αποδειξη ορθολογικης σκεψης.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Επομενως δεν εχει κανενα νοημα η αναφορα στο τι αποφασισες εσυ ή οι συναδελφοι σου οταν σας δοθηκε η επιλογη εταιρικου αυτοκινητου, ως αποδειξη ορθολογικης σκεψης.
Είναι σημαντική ένδειξη για το τι ψάρια πιάνει ως αμάξι και ως τεχνολογία σε ένα υποψιασμένο κοινό όταν εξαιρεθεί η οικονομική παράμετρος. Δε 'πα να χει 500άλογα, δε πα να χει ταμπλέτο 50 ιντσο, για πολλούς μα πάρα πολλούς υποψιασμένους ανθρώπους παραμένει ακατάλληλη επιλογή ακόμα και ως 2ο όχημα για ορίζοντα 4ετίας στις ελλαδικές συνθήκες.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Είναι σημαντική ένδειξη για το τι ψάρια πιάνει ως αμάξι και ως τεχνολογία σε ένα υποψιασμένο κοινό όταν εξαιρεθεί η οικονομική παράμετρος. Δε 'πα να χει 500άλογα, δε πα να χει ταμπλέτο 50 ιντσο, για πολλούς μα πάρα πολλούς υποψιασμένους ανθρώπους παραμένει ακατάλληλη επιλογή ακόμα και ως 2ο όχημα για ορίζοντα 4ετίας στις ελλαδικές συνθήκες.
μα δεν γινεται να εξαιρεθει η οικονομικη παραμετρος απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αγοραζεις. Παντα βλεπεις τι προσφερει το προιον που αγοραζεις συναρτηση της τιμης του ή γενικοτερου κοστους χρησης. Θα αγοραζα πχ tesla στα 58χιλιαρικα; ΟΧΙ!! Στα 32 που τελικα βγαινει, ΝΑΙ!
-
Έγραψες την μαγική λέξη "τσάμπα καύσιμο".
Οπότε μάντεψε τι θα διάλεγε κάποιος. -
μα δεν γινεται να εξαιρεθει η οικονομικη παραμετρος απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αγοραζεις. Παντα βλεπεις τι προσφερει το προιον που αγοραζεις συναρτηση της τιμης του ή γενικοτερου κοστους χρησης. Θα αγοραζα πχ tesla στα 58χιλιαρικα; ΟΧΙ!! Στα 32 που τελικα βγαινει, ΝΑΙ!
Και ναι και όχι. Κάνε το εξής πείραμα. Διάβασε ένα οποιοδήποτε άρθρο για τα τέσλα ή και για άλλα EV. Τι βλέπεις να υπερ-προβάλλεται από τα παπαγαλάκια? Το κόστος αγοράς και χρήσης Ή οι επιδόσεις και η εμπειρία οδήγησης?
Όταν λοιπόν δώσεις την δυνατότητα σε ένα γκρουπ υποψιασμένων ανθρώπων να οδηγήσει (σχεδόν) τσάμπα για μια 4ετία ν αυτοκίνητα και εκείνο διαλέξει αμάξια της Α έναντι της Β τεχνολογίας κατά τα 2/3, τότε αυτό οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για την συμβατότητα ή μη αυτής της τεχνολογίας με τις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου αγοραστικού κοινού.
Και για να μην μπερδευόμαστε ως "υποψιασμένο" ορίζω το κοινό που πχ δεν χρειάζεται να γκουγκλάρει για να καταλάβει τι είναι το stall current σε ένα μοτέρ.
-
Όταν λοιπόν δώσεις την δυνατότητα σε ένα γκρουπ υποψιασμένων ανθρώπων να οδηγήσει (σχεδόν) τσάμπα για μια 4ετία ν αυτοκίνητα και εκείνο διαλέξει αμάξια της Α έναντι της Β τεχνολογίας κατά τα 2/3, τότε αυτό οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για την συμβατότητα ή μη αυτής της τεχνολογίας με τις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου αγοραστικού κοινού.
Δυστυχως, αλλα δεν επικοινωνουμε. Καταλαβαινω απολυτα τους λογους για τους οποιους ενας μισθωτος θα επιλεξει phev (και το εχω γραψει και στο παρελθον), αλλα εσυ δεν μπορεις να δεις την αλλη πλευρα και πως μπορει να ειναι ελκυστικη προταση ενα ev.
Δεν πειραζει, καλα να ειμαστε! -
Δυστυχως, αλλα δεν επικοινωνουμε. Καταλαβαινω απολυτα τους λογους για τους οποιους ενας μισθωτος θα επιλεξει phev (και το εχω γραψει και στο παρελθον), αλλα εσυ δεν μπορεις να δεις την αλλη πλευρα και πως μπορει να ειναι ελκυστικη προταση ενα ev.
Δεν πειραζει, καλα να ειμαστε!Όχι μόνο PHEV αλλά και HEV ή MHEV.
Άλλο (α) το συνολικό κόστος κτήσης ελέω φοροαποφυγής και διευκολύνσεων και άλλο (β) η αυταξία των συγκεκριμένων EV ως οχημάτων και οι περιορισμοί χρήσης τους λόγω της τεχνολογίας τους.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης κουβέντας εσύ εστιάζεις στο (α) την προσοχή σου και εγώ στο (β).
-
Ακριβως! Αν ομως τα 58 του Τεσλα ηταν οπως και τα 58 οποιουδηποτε αλλου αυτοκινητου, χωρις επιδοτησεις, εκπτωσεις κλπ, ποσοι θα επελεγαν το ηλεκτρικο;
Γιατι προφανως αν τα 58Κ θα σου επιστρεψουν 8Κ επιδοτηση και αλλα 18 σε απαλλαγες φορων, αποσβεσεις κλπ , θα ησουν τρελος αν δεν το αγοραζες ακομα κι αν χρειαζοταν να κανεις συμβιβασμους
-
... θα ησουν τρελος αν δεν το αγοραζες ακομα κι αν χρειαζοταν να κανεις συμβιβασμους ...
ΤΙ συμβιβασμούς, σε ποιά έκταση?
Υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι οι τεχνολογικοί περιορισμοί των ηλεκτρικών και των υποδομών υποστήριξης τους, υπερ-αντισταθμίζουν τα οικονομικά οφέλη και για αυτό δεν τα προτιμούν (όχι ακόμα τουλάχιστον). Διότι πολύ απλά είτε δεν κάνουν για την δουλειά που τα θέλουν είτε τους κάνουν την ζωή δύσκολη και ας είναι και τσάμπα. Τόσο απλά.
-
... θα ησουν τρελος αν δεν το αγοραζες ακομα κι αν χρειαζοταν να κανεις συμβιβασμους ...
ΤΙ συμβιβασμούς, σε ποιά έκταση?
Ας πουμε οτι το χωριο σου ειναι στον νομο Λαρισας, θα πρεπει να κανεις μια σταση μισης ωρας σε superchargers για να φτασεις με ανεση.
Ή να πρεπει να πας με 110 στην ΕΟ για να φτασεις Κορωνη χωρις ενδιαμεση φορτιση.Αρκει να μην χρειαζεται να το κανεις καθε μηνα ας πουμε
-
Αυτό που απολαμβάνω είναι η σιγουριά του Argyn ότι οι συνάδελφοί του είναι "υποψιασμένοι". Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
-
H αληθεια ειναι παντως ότι και στην δουλεια μου που υπαρχει η επιλογη για Tesla m3-Y, το 95% επιλεγει plugin (XC40, GLA).
Οπως και να εχει ειναι πολλες οι προυποθεσεις που πρεπει να τηρεί καποιος για να παει σε Tesla...
-
Έχοντας οδηγήσει τα περισσότερα ΦΕΒ της αγοράς και κάποια Tesla, θεωρώ ότι αποκλειστικά στο οδηγικό κομμάτι, οποιοσδήποτε έχει την ελάχιστη μυρωδιά από αμάξια, θα βρει χαοτική διαφορά μεταξύ τους.
Τώρα, αν κάποιος μένει σε πολυκατοικία ή δε θέλει να ασχολείται με τη φόρτιση ή λέει κλάιν, αφού μου πληρώνουν τα καύσιμα γιατί να κάθομαι να φορτίζω και να περιμένω στα ταξίδια μου, όλα αυτά είναι δεκτά και δικαιολογημένα. Κι εγώ μπορεί να επέλεγα μια Tonale ΦΕΒ από ένα Y LR σε αντίστοιχη φάση. Αν όμως ήταν να τα αγοράσω με δικά μου λεφτά και να πληρώνω εγώ τα καύσιμά τους, προφανώς θα διάλεγα το Υ.
Και δεν το λέω ελαφριά τη καρδία. Τώρα που παίρνω δημοσιογραφικά και μας τα δίνουν γεμάτα και τα επιστρέφουμε άδεια, η καλύτερή μου τα πετρέλαια κι η χειρότερή μου τα ηλεκτρικά.Αλλά όχι να προβάλλουμε ότι αυτοί είναι γνώστες και για αυτό ψωνίζουν έτσι, γιατί ξαναλέω: ο τελευταίος μυρωδιάς θα καταλάβει τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Αυτό που απολαμβάνω είναι η σιγουριά του Argyn ότι οι συνάδελφοί του είναι "υποψιασμένοι". Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Διευκρινιστικά, από προηγούμενο:
Και για να μην μπερδευόμαστε ως "υποψιασμένο" ορίζω το κοινό που πχ δεν χρειάζεται να γκουγκλάρει για να καταλάβει τι είναι το stall current σε ένα μοτέρ.
-
Ταχυφορτιστές τέσλα 100 μετρα μακριά από το πλάζα. Πίσω από τις νταλίκες. Εκεί που πρέπει να διαλέξεις αν θα ρισκάρεις να σου σπάσουνε το αμάξι άμα το αφήσεις μόνο του φορτωμένο βράδυ ή να απαγάγουν τα παιδιά σου άμα μείνεις μαζί τους στο μισάωρο της φόρτισης. Στην θεωρία όλα είναι εύκολα και εφικτά λαπ.
Μέσα στην υπερβολή
TESLA FORUM