-
@argyn said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
Επομενως δεν εχει κανενα νοημα η αναφορα στο τι αποφασισες εσυ ή οι συναδελφοι σου οταν σας δοθηκε η επιλογη εταιρικου αυτοκινητου, ως αποδειξη ορθολογικης σκεψης.
Είναι σημαντική ένδειξη για το τι ψάρια πιάνει ως αμάξι και ως τεχνολογία σε ένα υποψιασμένο κοινό όταν εξαιρεθεί η οικονομική παράμετρος. Δε 'πα να χει 500άλογα, δε πα να χει ταμπλέτο 50 ιντσο, για πολλούς μα πάρα πολλούς υποψιασμένους ανθρώπους παραμένει ακατάλληλη επιλογή ακόμα και ως 2ο όχημα για ορίζοντα 4ετίας στις ελλαδικές συνθήκες.
Σε ποια πτυχή της ζωής εξαιρείς την οικονομική παράμετρο ?
-
Δεν ασχολούμαι με λεπτομέρειες αλλα με ενδιαφέρει μόνο η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα και θα πάρω tesla μόλις
Φτιάξουν αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη
Φτιάξουν δυο σετ ταχυφορτιστών ανατολικά -δυτικάΑκόμη και η φόρτιση στο σπίτι άχρηστη λεπτομέρεια είναι για μένα γιατί θα φορτίζω στους ταχυφορτιστές τις Παρασκευές μεταμεσονύκτιες ώρες με παρέα τον @realzeus να λέμε ιστορίες απο τον στρατό αναλύοντας την κατάσταση στην Ουκρανία και ενθυμούμενοι τον συγχωρεμένο Λεωνίδα (leonp ) προσπαθώντας να μαντέψουμε τι θα έλεγε βλέποντας το tesla και την όλη φάση ...
-
Το μαγαζί έρχεται πολύ σύντομα. Ταχυφορτιστές επίσης, αλλά σε μία τοποθεσία. Αν βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, ετοιμάσου για ψώνια εντός του 24.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Βασική αρχή του διαλόγου ειναι ο καθένας μας να κανει τον κόπο να διαβάσει και να κατανοήσει τις θέσεις του συνομιλητή του, είτε συμφωνεί είτε όχι με αυτές. Δες τι εχω γράψει νωρίτερα. Ανεξαρτήτως κόστους, ακόμα και τσάμπα, για πολύ κόσμο τα μειονεκτήματα των Tesla υπερτερούν των πλεονεκτημάτων τους κυριως λογω περιορισμων της ηλεκτροκινησης. Όταν ένα αμάξι δεν καλύπτει τις ανάγκες σου δεν το διαλέγεις ακόμα και αν είναι τσάμπα (ειδικά στις περιπτώσεις εταιρικών και λιζινγκ που πάντα έχεις εναλλακτικές).
-
Πάντως για μη εταιρικούς χρήστες, το κόστος πλησιάζει τα 50000 συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής φορτιστή στο σπίτι.
Το ότι ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΟΙΑ στιγμή θα σου γυρίσει το κράτος 9000, είναι κάτι μελλοντικό και αβέβαιο, ενώ η ουσία είναι τι εκταμιεύεις, ή τι χρεώνεσαι.
Και όλα αυτά για να έχεις ένα αμάξι 4,70 μήκος που ΔΕΝ κάνει για ταξίδια, αλλά για την πόλη και μικρές διαδρομές γύρω.
Προτιμώ το ντίζελ στα 33 χιλιάρικα. Είναι μικρότερο σε μήκος, πιο άνετο σε χώρους και πας παντού...
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Πάντως για μη εταιρικούς χρήστες, το κόστος πλησιάζει τα 50000 συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής φορτιστή στο σπίτι.
Το ότι ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΟΙΑ στιγμή θα σου γυρίσει το κράτος 9000, είναι κάτι μελλοντικό και αβέβαιο, ενώ η ουσία είναι τι εκταμιεύεις, ή τι χρεώνεσαι.
Και όλα αυτά για να έχεις ένα αμάξι 4,70 μήκος που ΔΕΝ κάνει για ταξίδια, αλλά για την πόλη και μικρές διαδρομές γύρω.
Προτιμώ το ντίζελ στα 33 χιλιάρικα. Είναι μικρότερο σε μήκος, πιο άνετο σε χώρους και πας παντού...
Ξέχασες να αναφέρεις την μάρκα στο τέλος της διαφήμισης!
-
ντηζελ ισως. γαλλικο ομως οχι.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Το μαγαζί έρχεται πολύ σύντομα. Ταχυφορτιστές επίσης, αλλά σε μία τοποθεσία. Αν βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, ετοιμάσου για ψώνια εντός του 24.
Το διαβασα και εγω αυτο, αλλα πραγματικα δυσκολευομαι να πιστεψω αυτο που ειπωθηκε για τους 12 SC και μαλιστα μεσα στο κοσμος, οπου γινεται χαμος.
Το γεγονος οτι ξεκινησε pop up store προφανως σημαινει οτι υπαρχει κινητικοτητα (και καιρος τους ηταν). Μακαρι να γινει συντομα (μαζι με των ιωαννινων) διοτι θα διευκολυνει πολυ ταξιδια στην βορεια ελλαδα -
μα δεν γινεται να εξαιρεθει η οικονομικη παραμετρος απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αγοραζεις. Παντα βλεπεις τι προσφερει το προιον που αγοραζεις συναρτηση της τιμης του ή γενικοτερου κοστους χρησης. Θα αγοραζα πχ tesla στα 58χιλιαρικα; ΟΧΙ!! Στα 32 που τελικα βγαινει, ΝΑΙ!
Και ναι και όχι. Κάνε το εξής πείραμα. Διάβασε ένα οποιοδήποτε άρθρο για τα τέσλα ή και για άλλα EV. Τι βλέπεις να υπερ-προβάλλεται από τα παπαγαλάκια? Το κόστος αγοράς και χρήσης Ή οι επιδόσεις και η εμπειρία οδήγησης?
Όταν λοιπόν δώσεις την δυνατότητα σε ένα γκρουπ υποψιασμένων ανθρώπων να οδηγήσει (σχεδόν) τσάμπα για μια 4ετία ν αυτοκίνητα και εκείνο διαλέξει αμάξια της Α έναντι της Β τεχνολογίας κατά τα 2/3, τότε αυτό οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για την συμβατότητα ή μη αυτής της τεχνολογίας με τις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου αγοραστικού κοινού.
Και για να μην μπερδευόμαστε ως "υποψιασμένο" ορίζω το κοινό που πχ δεν χρειάζεται να γκουγκλάρει για να καταλάβει τι είναι το stall current σε ένα μοτέρ.
Από τα παπαγαλάκια πάντως προβάλλεται πλέον ΚΑΙ η οδηγική "ανωτερότητα" των ηλεκτρικών γιατί αν πέφτει το παραδάκι δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Δεν έχουμε γενικά δημοσιογράφους στην Ελλάδα, έχουμε μόνο φερέφωνα. Eχουν φτάσει να λένε "να γλυτώσουμε από το κιβώτιο", περιοδικά αυτοκινήτων, όχι η 65χρονη κυρα-Νίτσα η συνταξιούχος του ΙΚΑ που μπλέκει τις ταχύτητες. Για τέτοια κατάντια μιλάμε.
Από εκεί και πέρα εννοείται οτι τα δικά μου λεφτά σε ηλεκτρικό ΔΕΝ τα δίνω εκτός και αν μπορούσα να πάρω καμιά Taycan αλλά και πάλι, αν είχα τόσα και περισσότερα θα πήγαινα σε Panamera. Αν ήμουν εταιρικός χρήστης πάλι, θα διάλεγα το πιο ωραίο και γρήγορο θερμικό που θα μπορούσε να μου παρέχει η εταιρεία, απλά και όμορφα. -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Βασική αρχή του διαλόγου ειναι ο καθένας μας να κανει τον κόπο να διαβάσει και να κατανοήσει τις θέσεις του συνομιλητή του, είτε συμφωνεί είτε όχι με αυτές. Δες τι εχω γράψει νωρίτερα. Ανεξαρτήτως κόστους, ακόμα και τσάμπα, για πολύ κόσμο τα μειονεκτήματα των Tesla υπερτερούν των πλεονεκτημάτων τους κυριως λογω περιορισμων της ηλεκτροκινησης. Όταν ένα αμάξι δεν καλύπτει τις ανάγκες σου δεν το διαλέγεις ακόμα και αν είναι τσάμπα (ειδικά στις περιπτώσεις εταιρικών και λιζινγκ που πάντα έχεις εναλλακτικές).
Όταν γράφεις "ανεξαρτήτως κόστους" καταλαβαίνεις ότι ο συλλογισμός σου δεν εδράζει σε σωστό foundation.
-
λεπτομέρειες ...
η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα λέμε
να πίνουμε μπύρες με τον @realzeus ενω φορτίζει και στην ΜΕΓΑΛΗ οθόνη να παίζουν κλαρίνα...
Youtube Videoμου εχουν πει πως τα tesla εχουν καλό μαμά ηχοσύστημα
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
μα δεν γινεται να εξαιρεθει η οικονομικη παραμετρος απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αγοραζεις. Παντα βλεπεις τι προσφερει το προιον που αγοραζεις συναρτηση της τιμης του ή γενικοτερου κοστους χρησης. Θα αγοραζα πχ tesla στα 58χιλιαρικα; ΟΧΙ!! Στα 32 που τελικα βγαινει, ΝΑΙ!
Και ναι και όχι. Κάνε το εξής πείραμα. Διάβασε ένα οποιοδήποτε άρθρο για τα τέσλα ή και για άλλα EV. Τι βλέπεις να υπερ-προβάλλεται από τα παπαγαλάκια? Το κόστος αγοράς και χρήσης Ή οι επιδόσεις και η εμπειρία οδήγησης?
Όταν λοιπόν δώσεις την δυνατότητα σε ένα γκρουπ υποψιασμένων ανθρώπων να οδηγήσει (σχεδόν) τσάμπα για μια 4ετία ν αυτοκίνητα και εκείνο διαλέξει αμάξια της Α έναντι της Β τεχνολογίας κατά τα 2/3, τότε αυτό οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για την συμβατότητα ή μη αυτής της τεχνολογίας με τις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου αγοραστικού κοινού.
Και για να μην μπερδευόμαστε ως "υποψιασμένο" ορίζω το κοινό που πχ δεν χρειάζεται να γκουγκλάρει για να καταλάβει τι είναι το stall current σε ένα μοτέρ.
Από τα παπαγαλάκια πάντως προβάλλεται πλέον ΚΑΙ η οδηγική "ανωτερότητα" των ηλεκτρικών γιατί αν πέφτει το παραδάκι δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Δεν έχουμε γενικά δημοσιογράφους στην Ελλάδα, έχουμε μόνο φερέφωνα. Eχουν φτάσει να λένε "να γλυτώσουμε από το κιβώτιο", περιοδικά αυτοκινήτων, όχι η 65χρονη κυρα-Νίτσα η συνταξιούχος του ΙΚΑ που μπλέκει τις ταχύτητες. Για τέτοια κατάντια μιλάμε.
Από εκεί και πέρα εννοείται οτι τα δικά μου λεφτά σε ηλεκτρικό ΔΕΝ τα δίνω εκτός και αν μπορούσα να πάρω καμιά Taycan αλλά και πάλι, αν είχα τόσα και περισσότερα θα πήγαινα σε Panamera. Αν ήμουν εταιρικός χρήστης πάλι, θα διάλεγα το πιο ωραίο και γρήγορο θερμικό που θα μπορούσε να μου παρέχει η εταιρεία, απλά και όμορφα.Ποιός διαβάζει "ειδικό τύπο" ?
Τα καταναλωτικά αγαθά δεν χρειάζονται φανατισμό, τα δοκιμάζεις, αν σου κάνουν ως πακέτο (τεχνοοικονομικά) προχωράς σε αγορά αν όχι προσπερνάς και πας στο επόμενο. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Ξέχασες να αναφέρεις την μάρκα στο τέλος της διαφήμισης!
Δεν χρειάζεται.
Δεν είναι μία άλλωστε, έχουμε πολλές και έρχονται και άλλες... -
@monman2 said in TESLA FORUM:
λεπτομέρειες ...
η ΜΕΓΑΛΗ εικόνα λέμε
να πίνουμε μπύρες με τον realzeus ενω φορτίζει και στην ΜΕΓΑΛΗ οθόνη να παίζουν κλαρίνα...
Youtube Videoμου εχουν πει πως τα tesla εχουν καλό μαμά ηχοσύστημα
Kαλά και εγώ κλαρίνα θα έβαζα στην οθόνη του Τέσλα απλά άλλου τύπου.
-
παντως βρε παιδια, για ανθρωπους που τα μισειτε, πολυ χρονο περνατε να ασχολειστε μαζι τους. Μηπως ειστε κρυφο-τεσλακηδες και δεν εχετε κανει το coming out ακομα;
-
Δε μισώ τα Τέσλα, μισώ τη χυδαία προπαγάνδα. Τα Τέσλα είναι ένα ακόμα προιόν το οποίο με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ στάνταρ ΚΑΙ ΜΟΝΟ είναι απαράδεκτο άρα δεν αξίζει τα χρήματά μου, οπότε δε με αφορά. Η προπαγάνδα του Τύπου όμως και η συνεχής πλύση εγκεφάλου με αφορούν γιατί πλεον ψάχνεις αντικειμενικά άρθρα και δε βρίσκεις σε οποιοδήποτε θέμα, είναι όλα σχεδόν "χορηγούμενα" ή απλά κάνουν σπατουλάρισμα με την ελπίδα να πέσει το παραδάκι. Και αν ο τομέας της αυτοκίνησης είναι δευτερεύον και ποιός αφοδεύτηκε, η πολιτική δεν είναι και έχουμε και εκεί τα ίδια και χειρότερα. Πιστεύω ήμουν σαφής.
-
παντως βρε παιδια, για ανθρωπους που τα μισειτε, πολυ χρονο περνατε να ασχολειστε μαζι τους. Μηπως ειστε κρυφο-τεσλακηδες και δεν εχετε κανει το coming out ακομα;
Δεν τα μισούμε.
Απλά θεωρούμε ότι είναι μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως λήζινγκ.Από την άλλη φάγαμε κράξιμο για την αγορά του ντίζελ, επειδή μετά από 12 χρόνια θα καταργηθούν τα καινούργια αν βγαίνει κανένα, αλλά κάθε μέρα διαβάζουμε ότι το 2035 για ηλεκτρικό δύσκολα θα το πετύχουν λόγω ελλείψεων σε μπαταρίες.
-
Είναι και για φθηνό, εύκολα αξιοποιήσιμο και απερίγραπτα αποτελεσματικό πλην όμως άψυχο και αποστειρωμένο ειναι αλήθεια γκάζι. Ντιεγκο και ‘γώ από AP1 S2000 προέρχομαι στα νιάτα μου, αλλά σου ξανάσυστήνω να νοικιάσεις ένα γρήγορο model 3. Σε σχέση με το μιατα θα έχεις την αίσθηση οτι κρατάς μπαλτά αντί για χειρουργικό νυστέρι πλην όμως σε απόλυτα νούμερα επιδόσεων ανά ξοδεμένο ευρω απλά δεν παίζονται.
-
Αναλόγως τα γούστα του καθενός. Εμένα το MY Dual Motor δε με συγκίνησε στο ελάχιστο. Ακόμα και η συγκλονιστική συνεχής επιτάχυνση αν θυμάμαι καλά στα 5.5sec με άφησε αδιάφορο. Το ότι ήταν τραπέζι στις στροφές επίσης.
Πραγματικά αν μου έδινες να διαλέξω ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό και Miata θα διάλεγα το 2ο. Θέλω να διασκεδάζω και όχι να βαριέμαι. Μια επιτάχυνση από μόνη της δε λέει κάτι, θέλεις και τον ήχο. Ένα στρίψιμο επίσης δε λέει κάτι, θέλεις και την αίσθηση.
Βέβαια αν μιλούσαμε για χώρους ναι ήταν χαώδες το MY αλλά και πάλι θα πήγαινα σε κάτι άλλο, πχ υβριδική Χ1 όπως επέλεγε υποψήφιος αγοραστής που ήταν ανάμεσα σε Tesla και BMW. Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανάγκη για ταξίδια όπου φύσικα όπως έχει χιλιοειπωθει τα EV χάνουν. -
Όπως τα λέει ο Πάνος τα βλέπω και για αυτό αγόρασα....Μιάτα! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα σαν την αλλαγή ταχύτητας, τον ήχο, και το όλο involvement που σου δίνει ένα θερμικό έστω και με 132 άλογα.
TESLA FORUM