-
Προς κατόχους.
Το αυτοκίνητο παραδίδεται με φορτιστή φορητό και ανταπτορες διαφορετικών τύπων; -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Προς κατόχους.
Το αυτοκίνητο παραδίδεται με φορτιστή φορητό και ανταπτορες διαφορετικών τύπων;Φορητό schuko στο βαλιτσάκι του και ένα καλώδιο Mennekes (Type 2) για φορτιστές AC που δεν έχουν δικό τους καλώδιο.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Πάντως αν πηγαίνω 2 φορές τον χρόνο, ένα ταξίδι σε ακτίνα 200-300 χλμ. και τον υπόλοιπο χρόνο ρημαδοφέρνω μόνος μου στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας, ποιος ο λόγος να έχω ένα αμάξι 4,70 ?
Για πολλούς λόγους, μερικοί εκ των οποιων:
- Γιατί είναι άνετο
- Γιατί σου (μου) αρέσουν τα μπόλικα αμάξια
- Γιατί μπορείς
- Γιατί ειναι άλλη ποιότητα μετακίνησης με μεγάλο αμάξι, άλλο να κυκλοφορείς με Σάξο και άλλο με ΧΜ
- Γιατί οι Αμερικάνοι που το κάνουν κάτι ξέρουν
- Γιατι όχι?
Δηλαδή εαν μπορούσα να έχω S Class θα κυκλοφορούσα με Κορόλα!?!? Σε καμία περίπτωση...όσο πιο μεγάλο αμάξι μπορούσα να αγοράσω θα είχα!!
Φάνη γιατί δεν πήρες σενταν και πήρες hatchback?
-
@gtsartsal said in TESLA FORUM:
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@criuser said in TESLA FORUM:
Πάντως αν πηγαίνω 2 φορές τον χρόνο, ένα ταξίδι σε ακτίνα 200-300 χλμ. και τον υπόλοιπο χρόνο ρημαδοφέρνω μόνος μου στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας, ποιος ο λόγος να έχω ένα αμάξι 4,70 ?
Για πολλούς λόγους, μερικοί εκ των οποιων:
- Γιατί είναι άνετο
- Γιατί σου (μου) αρέσουν τα μπόλικα αμάξια
- Γιατί μπορείς
- Γιατί ειναι άλλη ποιότητα μετακίνησης με μεγάλο αμάξι, άλλο να κυκλοφορείς με Σάξο και άλλο με ΧΜ
- Γιατί οι Αμερικάνοι που το κάνουν κάτι ξέρουν
- Γιατι όχι?
Δηλαδή εαν μπορούσα να έχω S Class θα κυκλοφορούσα με Κορόλα!?!? Σε καμία περίπτωση...όσο πιο μεγάλο αμάξι μπορούσα να αγοράσω θα είχα!!
Γιατί μάλλον δεν του χρειαζόταν, ώστε να πληρώσει το παραπάνω κόστος.
Επίσης άλλο S-Class και άλλο Corolla! Ακόμη και ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των hatchbacks που μπορεί να απεχθάνεται τα sedans, δε νομίζω ότι θα επέλεγε υβριδική Corolla αντί S-Class! -
@gtsartsal said in TESLA FORUM:
Γιατί δεν μου άρεσει τόσο, είναι πιο ακριβή, είχε χειρότερη μπαταρία, την έφτιαχναν τουρκία. Αλλά κυρίως λόγω αισθητικής....πολύ παπποδίστικη, σε αντίθεση π.χ. με την 3αρα ή το Τέσλα.
-
Άντε γειά. Ούτε σε ρεπριζ.
Στο 1/3 της τιμής της Ferrari το Tesla.
Εντυπωσιακή η ηχομόνωση των ελαστικών στο tesla, αγωνιστικη δηλαδή καμία ηχομόνωση στη Φερράρι για μείωση βάρους.
Χειρότερα φρενα στο Τέσλα από τα 160-0 χλμ αλλά όχι υπερβολικά πολύ!
Αααα ξέχασα το Τέσλα είναι οικογενειακή λιμουζίνα. Μετά την κόντρα πας και σπίτι σου κυριλέ και άνετα
-
Όχι απλώς άνετα. Πρέπει να δοκιμάσεις την αερανάρτησή του. Το δε γκάζι είναι συγκλονιστικό.
-
Από χαζά βιντεάκια στο ιντερνετ, με άλλους οδηγούς, άγνωστη κατάσταση αυτοκινήτων, ελαστικών κλπ, δεν βγαίνει συμπέρασμα. Τα περιοδικά που μετράνε με ISO βγάζουν άλλα αποτελέσματα πάντως...
-
-
Λιώνουν από τα G
@dettol τώρα μου έβγαλε το Park assist αλλά είναι unavailable λέει
Νομίζω μετά από 1,000κλμ που έκανα το update...
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
@dettol τώρα μου έβγαλε το Park assist αλλά είναι unavailable λέει
Νομίζω μετά από 1,000κλμ που έκανα το update...
ειναι συνεχως unavailable ή μονο οταν ξεκινας το αυτοκινητο; το εχω δει να το αναφερουν αυτο, αλλα ειναι συνηθως στην αρχη οταν ξεκινας το αυτοκινητο και αν σκαναροντας τον περιγυρο δει οτι εχει αλλαξει απο την εικονα που ειχε αποθηκευσει στη μνημη του.
-
Χθες το έβγαλε για πρώτη φορά, πριν δεν έδειχνε τίποτα.
Τώρα δείχνει τις γραμμούλες αλλά λέει unavailable... -
Έχουμε καμία ενημέρωση για το model 3 rwd long range?
Θα είναι άραγε ξανά διαθέσιμο ; -
@red_monster said in TESLA FORUM:
Έχουμε καμία ενημέρωση για το model 3 rwd long range?
Θα είναι άραγε ξανά διαθέσιμο ;Εμφανίστηκε σε κάποιες αγορές, όχι όμως στη δική μας.
-
Ώπα! Βγήκε τέτοια έκδοση;
Αυτή μάλιστα! Αν είναι και φθηνότερη φυσικά
-
Για να πούμε και μερικά αρνητικά. Οι αναρτήσεις του Υ είναι πιο σκληρές από ότι αρμόζει σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Δεν είναι ότι κοπανάει αλλά δοκιμάζοντας το σε κάποιες, αντικειμενικά μεγάλες ανωμαλίες δρόμου, δεν το πέρασε ομαλά.
Επίσης, το τιμόνι μοιάζει να στερείται ακρίβειας αν και δοκίμασα μόνο το comfort mode του steering.
Από την άλλη, η τετρακίνηση είναι εξαιρετική. Το σταμάτησα στη μέση ράμπας μεγάλης κλίσης (την οποία με το κανονικό μου αυτοκίνητο την ανεβαίνω έχοντας πάρει φορά) μετά πάτησα λίγο γκαζάκι και την ανέβηκε χωρίς να πει κιχ.
Άνετη θέση οδήγησης και ξεκούραστο σε ταξίδι. Έκανα 300χλμ χωρίς να κουραστώ εγώ ή οι επιβάτες μου.
Μέχρι τα 120χλμ/ω δεν ακούς τίποτα από αεροδυναμικό τα θορυβους. Πάνω από 140 (έως 160 το πηγα) ακούς κάτι αλλά επουδενί δεν είναι ο θόρυβος που κυριαρχεί σε αλλά suv.
Άνετη θέση οδήγησης και παραδόξως ευέλικτο παρα τα 4.75μ. Το πήγα Κυψέλη χωρίς να ζοριστω.Σε γενικές γραμμές πολύ καλή εμπειρία και καταλαβαίνω γιατί πουλάει σα ζεστό ψωμάκι.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Για να πούμε και μερικά αρνητικά. Οι αναρτήσεις του Υ είναι πιο σκληρές από ότι αρμόζει σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Δεν είναι ότι κοπανάει αλλά δοκιμάζοντας το σε κάποιες, αντικειμενικά μεγάλες ανωμαλίες δρόμου, δεν το πέρασε ομαλά.
Επίσης, το τιμόνι μοιάζει να στερείται ακρίβειας αν και δοκίμασα μόνο το comfort mode του steering.
Από την άλλη, η τετρακίνηση είναι εξαιρετική. Το σταμάτησα στη μέση ράμπας μεγάλης κλίσης (την οποία με το κανονικό μου αυτοκίνητο την ανεβαίνω έχοντας πάρει φορά) μετά πάτησα λίγο γκαζάκι και την ανέβηκε χωρίς να πει κιχ.
Άνετη θέση οδήγησης και ξεκούραστο σε ταξίδι. Έκανα 300χλμ χωρίς να κουραστώ εγώ ή οι επιβάτες μου.
Μέχρι τα 120χλμ/ω δεν ακούς τίποτα από αεροδυναμικό τα θορυβους. Πάνω από 140 (έως 160 το πηγα) ακούς κάτι αλλά επουδενί δεν είναι ο θόρυβος που κυριαρχεί σε αλλά suv.
Άνετη θέση οδήγησης και παραδόξως ευέλικτο παρα τα 4.75μ. Το πήγα Κυψέλη χωρίς να ζοριστω.Σε γενικές γραμμές πολύ καλή εμπειρία και καταλαβαίνω γιατί πουλάει σα ζεστό ψωμάκι.
Πόση κατανάλωση είχες στο ταξίδι ;
-
Δεν συγκρατησα τα wh/km αλλα θυμαμαι οτι για 300χλμ καταναλωσα 35-38kwh (δηλ περιπου τη μση μπαταρια). Δεν πηγαινα ιδιαιτερα γρηγορα διοτι τα πρωτα 100χλμ του ταξιδιου ηταν επαρχιακοι δρομοι, οπου εκανα 5-6 πατηματα για να προσπερασω. Απο την κορινθο και μετα ειχε κινηση, οποτε και παλι δεν μπορουσα να παω με πανω απο 110χλμ ακομα και να ηθελα. Στα μεσαια 100χλμ κινηθηκα περιπου με 125km/h. 4 ατομα και ac στους 21C.
Θα ελεγα οτι η καταναλωση κινηθηκε εκει που περιμενα, ισως και χαμηλοτερα. Αν νιωθει κανεις οτι ειναι οριακα στο ταξιδι απο εμβελεια, μπορει να χαμηλωσει λιγο την ταχυτητα, στα 110km/h (ναι ξερω, θα αρχισουν να κραζουν οι "νταλικερηδες" εδω).
Τα range tests βγαζουν 360χλμ στα 130km/h (σταθερη ταχυτητα), αλλα ρεαλιστικα δυσκολο να κανεις ταξιδι οπου θα κινηθεις με αυτην τη σταθερη ταχυτητα για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.
Τεσπα, εμενα παντως καλυπτει τις αναγκες μου. Ακομα και στο ψευτοτριημερο αυτο παντως, ενω υπηρχε κινητικοτητα τοσο στην ΕΟ οσο και στους ΣΕΑ, στον ψαθοπυργο που ειδα, δεν ηταν γεματοι οι superchargers (50% πληροτητα και στις δυο φορτισεις, μια σε καθε κατευθυνση).
Το σημαντικο παντως, σε ταξιδι, ειναι να διασφαλισεις οτι στον προορισμο σου μπορεις να φορτισεις, εστω και με σουκο. Επειδη δεν ηξερα ακριβως τι κατασταση θα εβρισκα στον προορισμο, εκατσα λιγο παραπανω στον ψαθοπυργο στο "πηγαινε" (25' αντι για τα 10' που μου προτεινε το abrp), ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα εφτανα πισω στον ψαθοπυργο στην επιστροφη, ακομα και αν δεν φορτιζα καθολου στον προορισμο μου. -
Δεν συγκρατησα τα wh/km αλλα θυμαμαι οτι για 300χλμ καταναλωσα 35-38kwh (δηλ περιπου τη μση μπαταρια). Δεν πηγαινα ιδιαιτερα γρηγορα διοτι τα πρωτα 100χλμ του ταξιδιου ηταν επαρχιακοι δρομοι, οπου εκανα 5-6 πατηματα για να προσπερασω. Απο την κορινθο και μετα ειχε κινηση, οποτε και παλι δεν μπορουσα να παω με πανω απο 110χλμ ακομα και να ηθελα. Στα μεσαια 100χλμ κινηθηκα περιπου με 125km/h. 4 ατομα και ac στους 21C.
Θα ελεγα οτι η καταναλωση κινηθηκε εκει που περιμενα, ισως και χαμηλοτερα. Αν νιωθει κανεις οτι ειναι οριακα στο ταξιδι απο εμβελεια, μπορει να χαμηλωσει λιγο την ταχυτητα, στα 110km/h (ναι ξερω, θα αρχισουν να κραζουν οι "νταλικερηδες" εδω).
Τα range tests βγαζουν 360χλμ στα 130km/h (σταθερη ταχυτητα), αλλα ρεαλιστικα δυσκολο να κανεις ταξιδι οπου θα κινηθεις με αυτην τη σταθερη ταχυτητα για τοσο μεγαλο χρονικο διαστημα.
Τεσπα, εμενα παντως καλυπτει τις αναγκες μου. Ακομα και στο ψευτοτριημερο αυτο παντως, ενω υπηρχε κινητικοτητα τοσο στην ΕΟ οσο και στους ΣΕΑ, στον ψαθοπυργο που ειδα, δεν ηταν γεματοι οι superchargers (50% πληροτητα και στις δυο φορτισεις, μια σε καθε κατευθυνση).
Το σημαντικο παντως, σε ταξιδι, ειναι να διασφαλισεις οτι στον προορισμο σου μπορεις να φορτισεις, εστω και με σουκο. Επειδη δεν ηξερα ακριβως τι κατασταση θα εβρισκα στον προορισμο, εκατσα λιγο παραπανω στον ψαθοπυργο στο "πηγαινε" (25' αντι για τα 10' που μου προτεινε το abrp), ωστε να ειμαι σιγουρος οτι θα εφτανα πισω στον ψαθοπυργο στην επιστροφη, ακομα και αν δεν φορτιζα καθολου στον προορισμο μου.Τα 38kWh σε 300km ΕΟ είναι more than ok. Φαντάζομαι μιλάς για το lr και όχι για το performance γιατί τα παράπονα με την ανάρτηση γίνονται για το μεγάλο απο τα δυο.
Περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις, θενκς ! -
Τα 38kWh σε 300km ΕΟ είναι more than ok. Φαντάζομαι μιλάς για το lr και όχι για το performance γιατί τα παράπονα με την ανάρτηση γίνονται για το μεγάλο απο τα δυο.
Περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις, θενκς !Ναι, στο LR αναφερομαι. Δεν με ενδιαφερει ουτε το rwd, ουτε το performance. Αν θελεις ρωτα συγκεκριμενα πραγματα που εχεις ως αποριες στο μυαλο σου, διοτι εγω τα εγραψα αυτα συμπληρωματικα της εμπειριας μου του model 3, απο το οποιο εχει μικρες (αλλα σημαντικες για την περιπτωση χρησης μου) διαφορες. Αυτην τη φορα, κινηθηκα αρκετα βραδυ σε επαρχιακους δρομους και ειδα ποσο καλα φωτα εχει. Τα auto high beams του λειτουργουν αψογα και πραγματικα φωτιζουν τον κοσμο ολο. Να δουμε αν θα ξυπνησουν καποια στιγμη να ενεργοποιησουν και τη λειτουργια των matrix.
TESLA FORUM