-
@jousis said in TESLA FORUM:
@zaxosm said in TESLA FORUM:
Τη στρεσσαρεις φουλ τη μπαταρια

Είναι leasing

Κοίτα, οκ, κάφρος δεν είμαι γιατί κάποιος έρμος θα το αγοράσει μετά, αλλά ούτε και δούλος του ΙΧ.
Μόνιμα το έχω 30-80 αλλά όταν μου την βαράει ή όταν πάω ταξίδια/εκδρομές, θα φορτίσω DC όπως του αρμόζει.
Δεν μπορώ σε ταξίδι να το έχω 30-80.Τελευταίο ταξίδι 550+550χλμ πχ το έκανα μόνιμα 5-50%, δεν γίνεται αλλιώς αν πας για ΣΚ κάπου.
Δεν μπορείς κ να χάσεις έξτρα 2 ώρες ούτε να κάθεσαι μισή ώρα σε ΣΕΑ.Αν μιλάμε για tesla πόσα χλμ έκανες με το 50%? Και με τι ταχυτητα?
-
@nass said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Η συνέταιρος μου δεν έχει δικό της γκαράζ με φορτιστή ούτε ιδιωτική θέση φόρτισης στο σπίτι και είναι μια χαρά !
Και εγώ αν είχα ιδιωτικό γκαράζ θα είχα αγοράσει ηλεκτρικό (όχι όμως Tesla παρότι εξαιρετικό αυτοκίνητο, ένα ηλεκτρικό πόλης στυλ Inster θα το αγόραζα χτες)
Με άλλα λόγια, η περιπτωσιολογία δεν προσθέτει στην επιχειρηματολογία.
Αν το 70% των Ελλήνων δεν έχουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και άρα η φόρτιση δεν είναι μια καθολικά παρεχόμενη υπηρεσία όπως το γέμισμα του ρεζερβουάρ τότε το πρόβλημα "που και πότε θα φορτίσω" δεν συνάδει με τις αιτιάσεις ότι "ηλεκτρικό = εκδημοκρατισμός αυτοκίνησης" και τις άκυρες έως ιερόσυλες συγκρίσεις με το Model TΚαι ναι, είναι ακριβώς όπως το μοντελ Τ, απλότητα, ευκολία στη γραμμή παραγωγής (βασικά γραμμή παραγωγής!) εκτός αν υπονοείς ότι ο χενρι μαζί με κάθε μοντελ Τ σου έδινε και μια μάνικα για το σπίτι σου !

Πλην μηχανικών μάλλον κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη γραμμή παραγωγής ή για τις Giga Press. Ισως μόνο αν οδηγούν σε αυξημένη αξιοπιστία για τον τελικό χρήστη, κατά τα λοιπά μόνο την τσέπη των μετόχων της Tesla οφελούν.
Ο "εκδημοκρατισμός της αυτοκίνησης" του Model T ήταν ότι, σε αντίθεση με τα πανάκριβα χειροποίητα ανταγωνιστικά αυτοκίνητα, οι εργάτες που το κατασκεύαζαν μπορούσαν να το αγοράσουν κιόλας.
Που δεν ισχύει για τα μοντέρνα ηλεκτρικά και το θέμα της απουσίας δημόσιας καθολικής προσφοράς φόρτισης σίγουρα είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από τον "εκδημοκρατισμό" (*)Εχει πάρα πολλά ψωμιά να φάει ακόμα η ηλεκτροκίνηση πόσο δε μάλλον συγκεκριμένα τα Tesla για να μπορεί να συγκριθεί σε επιδραστικότητα στη συνολική αυτοκίνηση με το Model T.
(*) Επειδή κάποιος πριν ανέφερε: "ούτε βενζινάδικο έχω σπίτι μου" η προφανής απάντηση είναι: "ναι αλλά στο βενζινάδικο πας 0-100% σε 5 λεπτά". Οσο χρειάζονται δεκάδες λεπτά για την ίδια δουλειά η σύγκριση δεν στέκει. Οταν πάει εκεί η τεχνολογία των ηλεκτρικών θα μπορέσουν τα ηλεκτρικάδικα να αντικαταστήσουν τα βενζινάδικα.
Αν θες να κόψεις και τιμολόγιο, ο χρόνος ανεφοδιασμού ανεβαίνει στα 10 λεπτά και πρέπει να κουβαλάς και χαρντκοπι, ενώ με τους δημόσιους φορτιστές σε 15’ έχεις το παραστατικό άμεσα στο εμαιλ σου. Και δεν μιλάμε καν για το πόσο επικίνδυνη είναι η πλήρωση με καύσιμο τους καλοκαιρινούς μήνες, με τους πτητικούς υδρογονάνθρακες

Με άλλα λόγια, η περιπτωσιολογία δεν προσθέτει στην επιχειρηματολογία.Που να μη το έγραφα ο μαύρος (μαύρος μεταφορικά, είναι Άριος από πρόγραμμα Lebensborn
) !
Ανεξάρτητα από το ολοένα και πιο περιορισμένο πορτοφόλι του Έλληνα, τα Tesla είναι ουσιαστικά λαϊκά οχήματα για τον πολύ κόσμο, ένα σύγχρονο Model T !
Για τον μέσο Αμερικανό, η αγορά Tesla κυμαίνεται από προσιτή έως ιδιαίτερα ευνοϊκή, αν συνυπολογίσει κανείς μειώσεις τιμών, άτοκα προγράμματα και επιδοτήσεις. Εκτός αν υπονοείς ότι ο μέσος Έλληνας του 1913 μπορούσε να αγοράσει Model T, κάτι που δεν ίσχυε ούτε για τον μέσο Ευρωπαίο.Γιατί όμως η σύγκριση Model 3 με Model T έχει βάση;
Είναι το πρώτο πραγματικά μαζικό προϊόν της κατηγορίας του (ηλεκτροκίνηση).
Βασίζεται στην απλότητα και την οργάνωση.
Κυριαρχεί η τυποποίηση και η ομαδοποίηση, λίγες επιλογες παραμετροποίησης, οικονομία κλίμακας
Δίνεται έμφαση στη μείωση κόστους και πόρων.
Υπάρχει σαφής στόχευση και σε θέματα κοινωνικής ευθύνης, ρύποι, αποδοτικότητα ετσετερα.
Και κυρίως, η πρόοδος απαιτεί απομάκρυνση από παγιωμένες, συχνά ξεπερασμένες συνήθειες.Η γραμμή παραγωγής μπορεί να μην ενδιαφέρει άμεσα τον τελικό καταναλωτή, αλλά τον αφορά έμμεσα γιατί αυτή είναι που τελικά ρίχνει το κόστος και κάνει το προϊόν προσιτό.,
Επειδή βλέπω οτι δεν έχεις διαβάσει, σου προτείνω το βιβλίο του χεντρι φορντ, το έχω στην ίδια έκδοση αγορασμένο από παλαιοπωλείο, θα καταλάβεις πολλά !

-
@red_monster
Αν θυμάμαι καλά το πρώτο μαζικής παραγωγής και πραγματικά προσιτό ηλεκτροκίνητο δεν ήταν το Model 3 αλλά το Nissan Leaf. Και η Tesla συνεχίζει να μη διαθέτει ένα χαμηλού κόστους BEV, κάτι που έχουν καταφέρει άλλοι κατασκευαστές κυρίως Κινέζοι και Κορεάτες.Τα όσα λες κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι από την παράθεση των αρχών του φορντισμού (σιγά που έχεις διαβάσει το βιβλίο):
Το Model T έκανε όντως την αυτοκίνηση προσιτή στο ευρύ κοινό.
Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη με κανένα μοντέλο της Tesla, η ηλεκτροκίνηση παραμένει σε όλο τον δυτικό κόσμο πλην εξαιρέσεων (πχ. Νορβηγία) μια σχετικά περιθωριακή μορφή ηλεκτροκίνησης με μονοψήφια ή άντε χαμηλά διψήφια (χωρίς ευθύνη της Tesla, συμφωνώ, ίσα-ίσα που έκανε ό,τι μπορούσε με το θέμα των δικτύων φορτιστών). Μόνο στην Κίνα έχει αυτή τη στιγμή σημαντική παρουσία ως μερίδιο αγοράς η ηλεκτροκίνηση και εκεί δεν είναι market leader η Tesla.
Αρα επιμένω ότι η σύγκριση που κάνεις είναι άστοχη. -
@a-d-p said in TESLA FORUM:
@dettol said in TESLA FORUM:
εξαιρετικα σχετικα με τα τεσλα ολα αυτα

Θα σας απαντήσει αύριο

Μια και τα εγκώμια είναι πρόσφατα, είπα να ρίξω μίαν ταφήν την τριήμερον στο φόρουμ, να δω πόσο θα του λείψω και πόσο επισκεψιμότητα θα χάσει...

Τα αποτελέσματα ήταν προφανή στην επισκεψιμότητα...

Υπάρχουν όμως και ειδήσεις που θα την ανεβάσουν...
Βάζω λοιπόν μία και ετοιμάζομαι να πάω για καφέ...

-
Ζωοδόχου Πηγής σήμερα και έχουμε επανεμφάνιση @criuser kai @gatoz

Περισσότερο έλλειψες στην αριστερή πτέρυγα, ο @piliourits έπεσε σε κατάθλιψη και ο @bekiaris πήγε στο Όρος

-
Που εμφανίστηκε ο γάτος, γιατί είναι πολλά τα θέματα αδιάβαστα και δεν προλαβαίνω, άσε που τα περισσότερα τα διάβαζα χωρίς σύνδεση, αλλά σίγουρα έχασα κάποια.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω στο fb για πρόβλημα στην εκκαθάριση της δήλωσης για κατόχους τέσλα και ότι μερικοί περιμένουν μέχρι και 10 μήνες να γίνει η εκκαθάριση χειροκίνητα λόγω της βεβαίωσης λιανικής τιμής προ φόρων. Έχει κάποιος από εσάς αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα; Αφορά άραγε ιδιώτες ή εταιρίες;; Γιατί αν συμβαίνει είναι και τραγικό και προσωπικά θα μου κάνει την ζωή δύσκολη... Άσε που χάνεις και όποια έκπτωση από πρόωρη υποβολή δήλωσης...
Update δεν έχει να κάνει με ιδιώτες ή επιχειρήσεις. Δεν έχω καταφέρει να βρω το μοτίβο πότε συμβαίνει και γιατί... Αν αφορά παλιότερα οχήματα ή εισαγόμενα...
-
τελευταια, βλεποντας ενα σωρο ηλεκτρικα (ολων των εταιρειων και ολου του ευρους τιμων) πραγματικα απορω αν ολοι αυτοι εχουν δυνατοτητα οικιακης φορτισης.
Καθομαστε και λεμε εδω μεσα (και εγω ο ιδιος πρωτος απο ολους) οτι ειναι προϋποθεση για να εχεις ηλεκτρικο, να μπορεις να φορτισεις σπιτι ή στη δουλεια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τελικα ισχυει αυτο.Αυτό δεν ισχύει για όλους! Η αδελφή μου έχει ένα Volvo ΕΧ30 εταιρικό, χωρίς ιδιωτική θέση στάθμευσης και χωρίς δυνατότητα φόρτισης ούτε στο σπίτι ούτε στη δουλειά. Φορτίζει λοιπόν 1-2 φορές την εβδομάδα, αφήνοντας το όλο το βράδυ σε αργό (και άρα σχετικά φθηνό) φορτιστή σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ σε απόσταση τρίλεπτου περπατήματος από το σπίτι της. Το αφήνει γυρίζοντας από τη δουλειά της και το παίρνει το επόμενο πρωί για να πάει στη δουλειά της.
Τί έχει χάσει; Την μέγιστη οικονομία της οικιακής φόρτισης.
Τί έχει κερδίσει έναντι ενός αντίστοιχου συμβατικού θερμικού; Καλύτερη ποιότητα αυτοκίνησης, πολύ περισσότερα γκάζια, μεγάλη οικονομία (ακόμη και με την "ακριβή" φόρτιση) στην πόλη και μικρότερη οικονομία εκτός πόλης. Επιπλέον, το εξοχικό είναι στα 125 Km από το σπίτι της, οπότε πάει κι έρχεται χωρίς ανάγκη φόρτισης.
Χαμένη δεν έχει βγει. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να υπαχθούν σε αυτό το σενάριο. -
Δλδ υπάρχει πάρκινγκ από σούπερ μάρκετ που σε αφήνει να παρκάρεις το αμάξι όλο το βράδυ ενώ είναι κλειστό και να φορτιζεις;
Μου κάνει εντύπωση.
Και έχει εκεί δλδ πρόσβαση μέσα στην νύχτα οποιοδήποτε; -
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Δλδ υπάρχει πάρκινγκ από σούπερ μάρκετ που σε αφήνει να παρκάρεις το αμάξι όλο το βράδυ ενώ είναι κλειστό και να φορτιζεις;
Μου κάνει εντύπωση.
Και έχει εκεί δλδ πρόσβαση μέσα στην νύχτα οποιοδήποτε;οσα εχουν dc φορτιστες, νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενα.
Για τους ac νομιζω οτι δεν υπαρχει αυτη η υποχρεωση, αλλα ομως δεν εχουν ολα τα μαρκετ "κλασσικο" παρκινγκ με μπαρες. Καποια εχουν απλα μερικες θεσεις σταθμευσης πανω σε πλατυ πεζοδρομιο και 1-2 φορτιστες ac -
@nascar1 said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Διαβάζω στο fb για πρόβλημα στην εκκαθάριση της δήλωσης για κατόχους τέσλα και ότι μερικοί περιμένουν μέχρι και 10 μήνες να γίνει η εκκαθάριση χειροκίνητα λόγω της βεβαίωσης λιανικής τιμής προ φόρων. Έχει κάποιος από εσάς αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα; Αφορά άραγε ιδιώτες ή εταιρίες;; Γιατί αν συμβαίνει είναι και τραγικό και προσωπικά θα μου κάνει την ζωή δύσκολη... Άσε που χάνεις και όποια έκπτωση από πρόωρη υποβολή δήλωσης...
Update δεν έχει να κάνει με ιδιώτες ή επιχειρήσεις. Δεν έχω καταφέρει να βρω το μοτίβο πότε συμβαίνει και γιατί... Αν αφορά παλιότερα οχήματα ή εισαγόμενα...
Γιατί ακριβώς συμβαίνει δεν είμαι σίγουρος. Η εμπειρία πάντως έχει δείξει ότι αφού ανεβάσεις τη βεβαίωση ΛΤΠΦ (ή/και το τιμολόγιο αγοράς) στην ΑΑΔΕ (τα αιτήματά μου) και τους οχλήσεις λίγες ημέρες μετά, η κατάσταση ξεμπλοκάρει πιο γρήγορα. Οι υπάλληλοι μάλλον δεν βλέπουν την ειδοποίηση αν δεν τους "σκουντήξεις".
-
οσα εχουν dc φορτιστες, νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενα.
Όχι, κάνουν ότι θέλουν, κάποια μένουν 24, κάποια μέχρι 00.00, κάποια ώρες καταστημάτων.
Ευτυχώς οι εφαρμογές κ το plugshare είναι ενημερωμένα πλέον 100%. -
@bekiaris πήγε στο Όρος

επέστρεψα @21.00, βγήκα με την "Οδηγήτρια" στις 11.00 και ήρθα σιγά σιγά, αλλά το ταξίδι με ηλεκτρικό από Ουρανούπολη είναι πραγματικά pain full.
Ωραίο το Bonus των 3.000 ευρώ, ήταν αναμενόμενο οτι θα έκανε καποια έκπτωση για να αυξήσει τις πωλήσεις. Αρα Tesla Y πισωκίνητο με Long Range σε κόκκινο με άσπρα καθίσματα, απο 54.7700 - 3.000(Tesla Bonus) - 3.000 (επιδότηση) = 49 χιλιάρικα. Άσχημο δεν το λες πάντως αλλά το περίμενα καλύτερο.
-
@scotch said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Γιατί ακριβώς συμβαίνει δεν είμαι σίγουρος. Η εμπειρία πάντως έχει δείξει ότι αφού ανεβάσεις τη βεβαίωση ΛΤΠΦ (ή/και το τιμολόγιο αγοράς) στην ΑΑΔΕ (τα αιτήματά μου) και τους οχλήσεις λίγες ημέρες μετά, η κατάσταση ξεμπλοκάρει πιο γρήγορα. Οι υπάλληλοι μάλλον δεν βλέπουν την ειδοποίηση αν δεν τους "σκουντήξεις".
Τραγικό αυτό που συμβαίνει. Καλά πες την πρώτη φορά δεν ενημέρωσε η τέσλα παράληψη αλλά οκ. Τις επόμενες χρονιές που έχουν την βεβαίωση γιατί δεν την περνάνε στο σύστημα να κολλήσει με το VIN να τελειώνουμε; Αν κάποιος θέλει το εκκαθαριστικό τι τους χρωστάει;; Ελλάδα 2.0 το κερατό μου
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@bekiaris πήγε στο Όρος

επέστρεψα @21.00, βγήκα με την "Οδηγήτρια" στις 11.00 και ήρθα σιγά σιγά, αλλά το ταξίδι με ηλεκτρικό από Ουρανούπολη είναι πραγματικά pain full.
Ωραίο το Bonus των 3.000 ευρώ, ήταν αναμενόμενο οτι θα έκανε καποια έκπτωση για να αυξήσει τις πωλήσεις. Αρα Tesla Y πισωκίνητο με Long Range σε κόκκινο με άσπρα καθίσματα, απο 54.7700 - 3.000(Tesla Bonus) - 3.000 (επιδότηση) = 49 χιλιάρικα. Άσχημο δεν το λες πάντως αλλά το περίμενα καλύτερο.
Το μπόνους είναι μόνο για την βασική έκδοση.
Και μόνο αν παραλάβεις μέχρι 30/6 . Όμως η βασική έκδοση έχει χρόνο παράδοσης Αύγουστο - Σεπτεμβριο. Δλδ μάλλον δεν υπάρχει έκπτωση ποτέ για το Υ. -
Καλησπέρα σε όλους.
Τραγικό αυτό που συμβαίνει. Καλά πες την πρώτη φορά δεν ενημέρωσε η τέσλα παράληψη αλλά οκ. Τις επόμενες χρονιές που έχουν την βεβαίωση γιατί δεν την περνάνε στο σύστημα να κολλήσει με το VIN να τελειώνουμε; Αν κάποιος θέλει το εκκαθαριστικό τι τους χρωστάει;; Ελλάδα 2.0 το κερατό μου
Ψυχραιμία.
Καταρχήν ανεβάζεις τη βεβαίωση, την άδεια και το τιμολόγιο αγοράς στη φόρμα όταν υποβάλλεις.
Μετά υποβάλλεις και μέσω αιτημάτων.
Αν έχεις και κάνα γνωστό και είναι να πληρώσεις χρησιμοποίησε τον. Για καλό γι αυτούς θα είναι.
Επίσης την έκπτωση για υποβολή στις προθεσμίες δεν την χάνεις. Η έκπτωση υπολογίζεται κατά την κατάθεση.
Είναι βλακώδες και δεν αφορά τα τεσλα αλλά όλα τα ηλεκτρικά. Πέρυσι μου έλεγαν ότι θα το ρυθμίσουν αλλά τους έφαγε ο οπεκεπε.
Και η όλη φασαρία γίνεται μην τυχόν και το αμάξι είναι πάνω από 50 χικιαδες ΛΤΠΦ οπότε υπάρχει ένα τεκμήριο διαβίωσης 4000 ευρώ.
Σιγά τα ωα για τέτοιο τεκμήριο. Που μακάρι να το ήξερα να έβαζα εξαρχής ότι είναι πάνω να ξεμπερδεύαμε.
Επισης διάβασα στο ίδιο μάλλον ποστ μια μοντα που έκανε λογιστής.
Κατέθεσε δήλωση χωρίς το ηλεκτρικο, εκκαθαρίστηκε και μετά έκανε τροποποιητική που δεν θα δημιουργήσει νέο φόρο. Έξυπνο αν και τα αυτονόητα περνάνε αυτόματα στο Ε1. -
@bekiaris πήγε στο Όρος

Και μόνο αν παραλάβεις μέχρι 30/6 . Όμως η βασική έκδοση έχει χρόνο παράδοσης Αύγουστο - Σεπτεμβριο. Δλδ μάλλον δεν υπάρχει έκπτωση ποτέ για το Υ.Επειδή η όλη ιστορία με αυτήν την προσφορά έχει κάποια κενά επικοινωνία με τις πωλήσεις.
Να σας πουν τι ισχύει ακριβώς.
Αν η παραλαβή δεν γίνει από υπαιτιότητα της τεσλα ενώ στο τιμολόγιο που θα βγει είναι περασμένο το bonus δεν νομίζω να έχει κανείς θέμα όταν τελικά έρθει το αμάξι.
Ακόμα και έτσι μπορεί οι παραγγελειες αυτές να καλυφθούν από αμάξια που θα προκύψουν στο απόθεμα.
Γενικά ρωτήστε και αν προτιμάται κάντε το και γραπτώς.
Απαντάνε ! -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Καλησπέρα σε όλους.
Ψυχραιμία.
Καταρχήν ανεβάζεις τη βεβαίωση, την άδεια και το τιμολόγιο αγοράς στη φόρμα όταν υποβάλλεις.
Μετά υποβάλλεις και μέσω αιτημάτων.
Αν έχεις και κάνα γνωστό και είναι να πληρώσεις χρησιμοποίησε τον. Για καλό γι αυτούς θα είναι.
Επίσης την έκπτωση για υποβολή στις προθεσμίες δεν την χάνεις. Η έκπτωση υπολογίζεται κατά την κατάθεση.
Είναι βλακώδες και δεν αφορά τα τεσλα αλλά όλα τα ηλεκτρικά. Πέρυσι μου έλεγαν ότι θα το ρυθμίσουν αλλά τους έφαγε ο οπεκεπε.
Και η όλη φασαρία γίνεται μην τυχόν και το αμάξι είναι πάνω από 50 χικιαδες ΛΤΠΦ οπότε υπάρχει ένα τεκμήριο διαβίωσης 4000 ευρώ.
Σιγά τα ωα για τέτοιο τεκμήριο. Που μακάρι να το ήξερα να έβαζα εξαρχής ότι είναι πάνω να ξεμπερδεύαμε.
Επισης διάβασα στο ίδιο μάλλον ποστ μια μοντα που έκανε λογιστής.
Κατέθεσε δήλωση χωρίς το ηλεκτρικο, εκκαθαρίστηκε και μετά έκανε τροποποιητική που δεν θα δημιουργήσει νέο φόρο. Έξυπνο αν και τα αυτονόητα περνάνε αυτόματα στο Ε1.Για ποιο λόγο ανεβάζετε την βεβαίωση ΛΤΠΦ ;
Ποιον κωδικό μπλοκάρει κατά την υποβολή του Ε1 η κατοχή ηλεκτρικού;
Δεν έρχεται αυτόματα στον πίνακα με τα αυτοκίνητα και το κάνετε εσείς εγγραφή; -
Αυτόματα έρχεται και φαίνεται στο Ε1 ως ηλεκτρικό. Απο το μεταφορών δίνονται όλα τα στοιχεία πλην της ΛΤΠΦ (και αυτό όμως θα πρέπει να το ξέρουν πια εκεί γιατί έχει μπει κόφτης στα 50K ΛΤΠΦ στην επιδότηση)
Αλλά το στοιχείο αυτό δεν περνάει στο Ε1.
Και είναι κρίσιμο για το τεκμήριο κατοχής γιατί τα πάνω από 50K ΛΤΠΦ έχουν 4000 ευρώ τεκμήριο.
Για το λόγο αυτό έχει επιλογή να διαλέξεις αν είναι πάνω ή κάτω από 50K η ΛΤΠΦ.
Ωστόσο, επειδή η επιλογή αυτή γίνεται από το φορολογούμενο, θα πρέπει να αποδείξει αυτός την αλήθεια της δήλωσης του.
Κλασσικες ελληνικές μαλακιες ! -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
@bekiaris πήγε στο Όρος

Και μόνο αν παραλάβεις μέχρι 30/6 . Όμως η βασική έκδοση έχει χρόνο παράδοσης Αύγουστο - Σεπτεμβριο. Δλδ μάλλον δεν υπάρχει έκπτωση ποτέ για το Υ.Επειδή η όλη ιστορία με αυτήν την προσφορά έχει κάποια κενά επικοινωνία με τις πωλήσεις.
Να σας πουν τι ισχύει ακριβώς.
Αν η παραλαβή δεν γίνει από υπαιτιότητα της τεσλα ενώ στο τιμολόγιο που θα βγει είναι περασμένο το bonus δεν νομίζω να έχει κανείς θέμα όταν τελικά έρθει το αμάξι.
Ακόμα και έτσι μπορεί οι παραγγελειες αυτές να καλυφθούν από αμάξια που θα προκύψουν στο απόθεμα.
Γενικά ρωτήστε και αν προτιμάται κάντε το και γραπτώς.
Απαντάνε !ναι έχω μια επαφή απευθείας με μια κοπέλα στις πωλήσεις που μου είχε δώσει την κάρτα της, θα της στείλω mail για να δω τι παίζει. Πάντως σε γενικές γραμμές, έστω και με τις διάφορες στρεβλώσεις, φαίνεται οτι η Tesla παίρνει πλέον το μήνυμα της αγοράς, ίσως δούμε και άλλες εκπτώσεις σε στυλ μπόνους στο μέλλον.
TESLA FORUM