-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είναι κανείς που είχει 2κυλ. 500 χόντα να μας πει δυο κουβέντες;
Θα επανέλθω το βράδυ αναλυτικά.
Μέχρι τότε, ανάλυσε λίγο παραπάνω αν θέλεις το τι ακριβώς ψάχνεις. Από αυτά που διάβασα, οι διαδρομές που θα κάνεις παραείναι μεγάλες για το PCX και κοιτάς κάτι πιο σοβαρό και όσο το δυνατόν απροβλημάτιστο, αλλά να έχει και λίγο χαρακτήρα αν γίνεται. Το έπιασα σωστά;
Καρέκτ.
(+ όχι παραπάνω από 3.5 χιλιάρικα +κατάλληλο για κοντόχοντρους αναβάτες +να μη λερώνει τα παπούτσια + να μην είναι πενβε ) -
Θα έλεγα μην πας με μηχανή με καρμπ(ς). Όλο κάτι θέλουν και καίνε και αρκετά περισσότερο.
-
Αλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεξξξξξξξ!!! Ψήσου να πάμε μια βόλτα το Σαββατοκύριακο με την Αλίκη! Η Άλικη παιδιά για όσους δεν θυμούνται είναι ο έρωτας μου, ένα CBR 1000F του 90 που αντέχει να βασανίζεται αδιαμαρτύρητα κάθε μέρα στη δουλειά (90+ χιλιόμετρα)!
Κατανάλωση; Με 18 ευρώ, ήτοι 11,10 λίτρα βγάζω εύκολα 200 - 230 χιλιόμετρα!
Ροπή; Με έκτη και 80 χλμ έχω 3.000 στροφές και με μισή γκαζιά προσπερνάς με ασφάλεια όπου χρειάζεται!
Φώτα; Λάμπες αλογόνου, που κάνουν την νύχτα μέρα!
Βάρος; Αυθεντικός βροντόσαυρος, 270 κιλών! Θα κάνεις και μπράτσα και θα γνωρίζεις και κόσμο στις γειτονιές όπου κάνεις μανούβρες επιτόπιες!
Σέρβις; Αστείο, σε 5 λεπτά έχεις πρόσβαση παντού και πάντα.
Ήχος;4 καρμπυρατέρ 34αρια ΚEIHIN!
ABS; Δυστυχώς όχι...Μηχανή που αγοράζεις στο χιλιάρικο και απολαμβάνεις βόλτα!!!
Έλα να είμαστε δύο οι τρελοί μες την Αθήνα!!!Πάντως εκτός από τα παραπάνω που στα λέω σοβαρά και τα εννοώ...
Υπάρχουν ωραίες ευκαιρίες αυτή την εποχή και θα βρούμε κάτι ωραίο! (πρέπει οπωσδήποτε να πιούμε καφέ!)
Δικύλιδρο Χόντα έχω εγώ CX500, αλλά θα γίνει cafe racer στο μέλλον!! -
ΝΑ ρίξω μερικές ιδέες στο τραπέζι?
1.Aprilia 6.5, Σαν αυτό; http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4843390/
2.Yamaha GTS??? http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4340189/
-
Το αδερφάκι μου??? Κοίτα πόσο τέλειο είναι!!! http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4983038/
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Καρέκτ.
(+ όχι παραπάνω από 3.5 χιλιάρικα +κατάλληλο για κοντόχοντρους αναβάτες +να μη λερώνει τα παπούτσια + να μην είναι πενβε )Λοιπόν, με τα 500ράκια είχαμε ασχοληθεί παλιότερα:
viewtopic.php?f=12&t=52921&p=2709970&hilit=cb500#p2709970Αν θέλεις κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία, εδώ είμαι. Γενικώς το CBδάκι με άφησε ευχαριστημένο καθώς έκανε όσα του ζήτησα. Αξιόπιστο ήταν, τα μόνα προβληματάκια που είχα ήταν αποτέλεσμα ελλιπούς συντήρησης από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και αναλώσιμα (μπαταρία). Η συντήρηση του είναι πανεύκολη.
Τα μειονεκτήματα είναι ότι πρόκειται για μηχανάκι που μπορεί να δουλεύει άψογα, είναι τεχνολογικά παρωχημένο δε. Πλαίσιο 70s και πίσω ανάρτηση κυρίως. Σε καθημερινή χρήση είναι άψογο. Αν το πιέσεις λίγο παραπάνω είναι μια χαρά. Όταν αρχίζεις να ανεβάζεις τον πήχη αρκετά παραπάνω, εκεί εμφανίζονται οι περιορισμοί του. Το άλλο κακό είναι ότι ώς καρμπιρατεράτο Χόντα, καίει αρκετά, γύρω στα 5lt/100Km. To οποίο δεν είναι δραματικό νούμερο, αλλά είναι κάμποσο για παλιό commuter, ειδικά όταν τόσο καίνε τα πιο πρόσφατα ψεκαστά μοντέλα, με αρκετά παραπάνω άλογα.
Το CBF500 είναι ολίγον τι ξαναζεσταμένο φαί. Έχει καλύτερο πλαίσιο και προαιρετικό ABS, αλλά αλλιώς είναι σαν το CB (και στη κατανάλωση). Όχι ότι δεν θα το αγόραζα ενδεχομενως, ήμουν στην ανάγκη για κάτι αυτής της κατηγορίας. Απλώς το πρόβλημα τους είναι ότι λόγω της αξιοπιστίας τους, κρατάνε ψηλότερα τη μεταπωλητική τους αξία, σε βαθμό που είναι ενίοτε παράλογος.
*Παρεμπιπτόντως, αυτός με το SRX ζητάει όσα του λείπουν! *
Πρόταση μου: ρίξε μια ματιά στο Kawasaki ER6. Ή αν θέλεις μονοκύλινδρα, Yamaha MT-03, πέρα από το Pegaso Strada που αναφέρθηκε. Ή Derbi Mulhacen 659 για πιο κιμπάρικο (ίδιο μοτέρ).
Η Breva είναι καλή φάση, αλλά η 1100 είναι ΙΜΟ αυτή που αξίζει. Η μικρή έχει και συμβατική πίσω ανάρτηση, χωρίς CARC.
Υπάρχει και η λύση του μεγαλύτερου σκούτερ. Xmax 250;
To pcx είναι καταπληκτικό σκούτερ και πραγματικά έχω μόνο τα καλύτερα να πω. Αυτό που άλλαξε είναι οι δικές μου ανάγκες μιας και από αυστηρά στα όρια της περιοχής μου πλέον έχω ανάγκη να κάνω 40 χιλιόμετρα την ημέρα, που για τα κιλά μου αρχίζει το πράμα και ζορίζει
Πάντως με το PCX κάνω κάπου 38 χιλιόμετρα τη μέρα χωρίς πρόβλημα, διασχίζοντας μάλιστα το κέντρο του Λονδίνου. H κατανάλωση του είναι ακόμα καύτερη απ'ότι υπολόγιζα Αλλά έχω και σωματότυπο MotoGP... Αυτό που με χαλάει είναι ότι η κάλυψη από τον αέρα είναι χειρότερη απ'ότι περίμενα από ένα σκούτερ (ευτυχώς έχω κουβέρτα) και η άθλια πίσω ανάρτηση.
-
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση zorz!
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν θέλεις κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία,....σε βαθμό που είναι ενίοτε παράλογος.
Σε γενικές γραμμές αυτό που περίμενα δηλαδή. Το cbf το είχε φίλος (πριν καμιά 5ετία η αλήθεια και την εποχή που είχα τη bonnie οπότε δε μου έκανε καμμία απολύτως αίσθηση) και το έχω οδηγήσει αν και όχι όσο θα ήθελα για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως το μοχλικό πίσω υποθέτω ότι σώζει κάπως την κατάσταση τουλάχιστον από πλευράς άνεσης. Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν σκοπεύω να το πιέσω και πολύ αλλά σίγουρα ένα σωστό πλαίσιο μπορεί να σε σώσει ακόμα και όταν πας με 50...
Στην τιμή είναι ακριβό (γύρω στα 3 χιλιάρικα το μοντέλο πες του '05 με abs) αλλά δε βλέπω πολλές εναλλακτικές σε αυτό το κόστος (με abs) πέρα από κάτι βροντόσαυρούς bmw που.... τέλοσπάντων...Πρόταση μου: ρίξε μια ματιά στο Kawasaki ER6. Ή αν θέλεις μονοκύλινδρα, Yamaha MT-03, πέρα από το Pegaso Strada που αναφέρθηκε. Ή Derbi Mulhacen 659 για πιο κιμπάρικο (ίδιο μοτέρ).
Εκτός από το τελευταίο το οποίο δεν ήξερα ότι υπάρχει (!), τα άλλα τα έχω δει. Το ΜΤ δε με βόλεψε (μου φάνηκε ψηλό ενώ δεν είναι στα χαρτιά), το er6 με το ανάποδο μοτέρ δε μου αρέσει καθόλου γιατί μοιάζει με μυγόχεσμα και κάνει απαίσιο ήχο αλλά το Strada (έχω δει και το απλό και το factory) με είχε εντυπωσιάσει (αρκεί να το πάρω απόφαση που δεν έχει abs).
Η Breva είναι καλή φάση, αλλά η 1100 είναι ΙΜΟ αυτή που αξίζει. Η μικρή έχει και συμβατική πίσω ανάρτηση, χωρίς CARC.
Υπάρχει και η λύση του μεγαλύτερου σκούτερ. Xmax 250;
Ναι, το έχω σκεφτεί... είναι ακριβό το ρημάδι, όμως (εκεί να δεις πως το κοπανάνε!). Και η 800 breva εχει μονοσοκ πίσω αλλά δεν έχω κανένα feedback σχετικά (χώρια που δε βρίσκεις και κανένα μτχ).
Πάντως με το PCX κάνω κάπου 38 χιλιόμετρα τη μέρα χωρίς πρόβλημα, διασχίζοντας μάλιστα το κέντρο του Λονδίνου. H κατανάλωση του είναι ακόμα καύτερη απ'ότι υπολόγιζα Αλλά έχω και σωματότυπο MotoGP... Αυτό που με χαλάει είναι ότι η κάλυψη από τον αέρα είναι χειρότερη απ'ότι περίμενα από ένα σκούτερ (ευτυχώς έχω κουβέρτα) και η άθλια πίσω ανάρτηση.
Ε, εκεί είναι η διαφορά: Αν εσύ έχεις σωματότυπο τζόκεϋ εγώ έχω σωματότυπο αλόγου!
Πέρα από την πλάκα ούτε οι δρόμοι του Λονδίνου έχουν σχέση με τον Πειραιά ούτε βέβαια το κρύο/υγρασία (εμένα δε με έχει απασχολήσει ποτέ). Εχω δει που πολλοί βάζουν μεγάλη ζελατίνα (εδώ νομίζω ότι υπήρχε έκδοση 'touring' κάποια στιγμή). Η ανάρτηση πίσω είναι χάλια - έχω πάρει κάτι YSS υβριδικά αλλά με τη φούρια της δουλειάς δεν έχω προκόψει να τα βάλω να σου πω διαφορά. Η κατανάλωση μετα από αρκετή χρήση (τώρα άρχισα να του κάνω... έχω λιγότερα από 5Κ χιλιόμετρα, σκέψου!) είναι απλά εντυπωσιακή (φτηνότερο από τα ΜΜΜ στα τρέχοντα). -
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
...Δες το πρόγραμμά σου πως είναι το Σ/Κ να τα πούμε από κοντά!
Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου! -
Στα 3 χιλιαρικα δες και αυτο, δεν εχει abs αλλα νομιζω πληρει ολα τα αλλα
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5054777/ -
To πρώτο μου μηχανάκι στα 18 (παρά κάτι.. ), δώρο του θείου μου που το είχε παρατήσει (η φωτό δεν είναι από αυτό, αλλά έτσι ήταν κάποτε...):
Σήμερα, σκουριάζει σε μια αποθήκη, δεν έχει πίσω αμορτισέρ, έχει κάποια βλάβη στο μοτέρ (αν θυμάμαι καλά, κάποια ταχύτητα δεν έμπαινε σωστά, ή κάτι τέτοιο...) και (το χειρότερο...), είναι βαμμένο σε ένα χαζό μπλε-μωβ, που κάποτε μπορεί να έδειχνε καλό, σήμερα δείχνει χάλια, και σίγουρα δεν είναι το μαμά του!Παίζει να το θέλει κάνας χριστιανός να το χαρίσω; Δεν είναι σωστό Guzzi προφανώς (το μοτέρ είναι δίχρονο και είναι της Gilera, ενώ είναι... και ανάποδο, δηλαδή οι ταχύτητες είναι στην λάθος πλευρά! ) και δεν έχει την αξία που θα είχε κάτι τέτοιο, αλλά έχει αρχίσει να πιάνει χώρο και είναι κρίμα να το πετάξω.
Θα κοιτάξω να βγάλω και καμια φωτό κάποια στιγμή, αλλά δεν υπόσχομαι κάτι καλό, όπως και να 'χει...
EDIT: Στην Ιταλία, με 850€ και μου μπαίνουν πονηρές σκέψεις, έτσι να το έχω για να θυμάμαι!
http://www.subito.it/moto-e-scooter/mot ... 404463.htm
Κι άλλο ένα σε τέλεια κατάσταση, λίγο ακριβότερο όμως:
http://www.subito.it/moto-e-scooter/mot ... 317028.htm -
Σε ενδιαφέρει 400αρη 2 κυλινδρο χοντα ;
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σε ενδιαφέρει 400αρη 2 κυλινδρο χοντα ;Μη μου πεις για κανα ξεχασμένο μπροσάκι ή τσοπεροτρανσαλποειδές...
-
Μπροσάκι θα σου έλεγα αλλά με άφησε στην ιπποκράτους από ρελε μίζας και καθόμουν φορτωμένος μέσα στην ζέστη να το απομονώσω και να το βάλω μπρος σπρωχτό, οπότε, όχι ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣ
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εκτός από το τελευταίο το οποίο δεν ήξερα ότι υπάρχει (!), τα άλλα τα έχω δει. Το ΜΤ δε με βόλεψε (μου φάνηκε ψηλό ενώ δεν είναι στα χαρτιά), το er6 με το ανάποδο μοτέρ δε μου αρέσει καθόλου γιατί μοιάζει με μυγόχεσμα και κάνει απαίσιο ήχο αλλά το Strada (έχω δει και το απλό και το factory) με είχε εντυπωσιάσει (αρκεί να το πάρω απόφαση που δεν έχει abs).Το ER6 είναι αρκετά συμπαθητικό και πρακτικό, αφού δεν σου αρέσει όμως, αντιπροτείνω το SV650
(επαναλαμβάνω την μου για το ντυμένο:
.Υπάρχει και με ABS στα μεταγενέστερα χρόνια του, αλλά δεν ξέρω αν εισήχθη στην Ελλάδα ή το αντικατέστησαν με το Gladius.
Στον προϋπολογισμού σου πάντως φτάνεις και το Aprilia Shiver, ενώ αν τσοντάρεις λίγα παραπάνω παίρνεις και το GT ABS:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/730045/Αλλά υποψιάζομαι ότι μάλλον θα σου πέφτει ψηλό+βαρύ.
Και η 800 breva εχει μονοσοκ πίσω αλλά δεν έχω κανένα feedback σχετικά (χώρια που δε βρίσκεις και κανένα μτχ).
Νομίζω ότι για τα Guzzi δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε εδώ, όταν υπάρχει η εμπεριστατωμένη πηγή.
Πέρα από την πλάκα ούτε οι δρόμοι του Λονδίνου έχουν σχέση με τον Πειραιά ούτε βέβαια το κρύο/υγρασία (εμένα δε με έχει απασχολήσει ποτέ). Εχω δει που πολλοί βάζουν μεγάλη ζελατίνα (εδώ νομίζω ότι υπήρχε έκδοση 'touring' κάποια στιγμή). Η ανάρτηση πίσω είναι χάλια - έχω πάρει κάτι YSS υβριδικά αλλά με τη φούρια της δουλειάς δεν έχω προκόψει να τα βάλω να σου πω διαφορά. Η κατανάλωση μετα από αρκετή χρήση (τώρα άρχισα να του κάνω... έχω λιγότερα από 5Κ χιλιόμετρα, σκέψου!) είναι απλά εντυπωσιακή (φτηνότερο από τα ΜΜΜ στα τρέχοντα).
Καλά, κρύο στην Αττική δεν κάνει. Πάντως, οι δρόμοι εδώ πάνω έχουν λακούβες, μπαλώματα κλπ. Η πρόσφυση φυσικά είναι πολύ καλή (ακόμα και οι βαμένες γραμμές κρατάνε, μόνο τα βρεγμένα καπάκια υπονόμων γλυστράνε υπό κλίση), η απορροή των νερών είναι πάρα πολύ καλή, αλλά η άσφαλτος δεν είναι επίπεδη Και με αυτές τις αναρτήσεις νιώθεις ακόμα και τα γράμματα στην άσφαλτο. Κρίμα που δεν έχεις βάλει ακόμα τα νέα αμορτισέρ για να μας πεις εντυπώσεις, αυτό είναι ΙΜΟ το μεγαλύτερο ελάττωμα του σκούτερ.
Αν είναι να το κρατήσω μακροπρόθεσμα, θα βάλω πιθανότατα κάτι τέτοιο:
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μπροσάκι θα σου έλεγα αλλά με άφησε στην ιπποκράτους από ρελε μίζας και καθόμουν φορτωμένος μέσα στην ζέστη να το απομονώσω και να το βάλω μπρος σπρωχτό, οπότε, όχι ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΟύτε μπρος ούτε πίσω... δε σου φταίει το ρελέ, βέβαια... 30 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά, πόσο περισσότερο θέλεις πια!
Πάει και το cbfάκι, zorz, το έδωσε... To gladius μ'αρεσει αλλά έχω κακό feedback για την ποιότητά του και γενικά για το βαρετό του χαρακτήρα (αν και δε με απασχολεί το τελευταίο). Αυτό το μοτέρ, όμως δε το συμπάθησα και ποτέ, ρε παιδί μου (ίσως φταίω εγώ, βέβαια, που το έχω πάρει από κακό μάτι). Δεν έχει έρθει και με ABS, οπότε γιατι να μη δω και την αντίστοιχη cagiva, που είναι και πιο όμορφη;Με κανένα diversion με βλέπω τελικά.
-
Δεν θυμάμαι το budget σου αλλά νιώθω ότι κατά βάθος κάτι σαν το παρακάτω ψάχνεις.
http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4981783/
τα κάνει όλα και συμφέρει και είναι 3 ετών και σχετικά όμορφο (τουλάχιστον στα μάτια μου)
-
Α ρε Dimik να αγιάσει το στόμα σου! Άλεξ αυτό το Σουζουκάκι σου έλεγα και εγώ.
Όμορφο και πρακτικό. Το κοίταζα πριν πάρω την Αλίκη, αλλά τελικά με κέρδισε η δαμάλα.Άλλη μια ιδέα είναι το Bandit S σε μαύρο χρώμα με abs. Νομίζω είναι αρκετά καλή λύση.
Αλλά στην θέση σου, θα επαίρνα μοτοσυκλέτα στο χιλιάρικο και με άλλα 7 - 8 κατοστάρικα θα είχα ολοκαίνουριο μηχανάκι! (Το Καβασάκι στην Νεα Ερυθραία, μάλλον το χάσαμε.)
Ιδέες:
-
Diversion?? http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5049567/
-
Το καινούριο SR400 ποσο κανει?
Αντε γιατί με το ζόρι κρατιέμαι, μην σου προτείνω κανα blackbird!!!
-
Μια ένσταση για το DIversion το οποίο είναι στην ουσία ένα XJ6 με φερινγκ.
Η ποιότητα κατασκευής είναι τουλάχιστον μέτρια αν όχι χάλια, έτυχε να είμαι στον μάστορα μου και να έχει ένα ανοιγμένο για βαλβίδες και μου έλεγε με πόνο ψυχής 'κοίτα τι σιδεριές έχουν βάλει κάτω από τα παλαστικά και την σκουριά στην βάση του ντεπόζιτου' -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν θυμάμαι το budget σου αλλά νιώθω ότι κατά βάθος κάτι σαν το παρακάτω ψάχνεις.http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/4981783/
τα κάνει όλα και συμφέρει και είναι 3 ετών και σχετικά όμορφο (τουλάχιστον στα μάτια μου)
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις προτάσεις. Το gsx είναι ουσιαστικά ένα bandit με άλλο φερινγκ, το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ ψηλά στη λίστα που κοιτάζω (είναι και πιο φτηνό και πιο όμορφο, ΙΜΗΟ, από το φεριγκάτο). Το μόνο αρνητικό που έχει είναι ότι είναι εξαιρετικά βαρύ για την κατηγορία του (το έχω δει στην πράξη) σε αντίθεση με το diversion που είναι πούπουλο.
Vasili1210101020120111010, το cbrάκι είναι ίδιο με αυτό ακριβώς που είχα!
Το sr θα ήταν ιδανικό αλλά η yahoma ζητάει ό,τι νά'ναι (6100 επισήμως) ενώ σου παρουσιάζει και τους ματωμένους αστράγαλους ως στάση ζωής (kick-starter). Έχει και ποιότητα, όμως, και φτηνή και εύκολη συντήρηση (χαλαρά μετά την εγγύηση δε θα δει ποτέ συνεργείο), είναι και μανιτζέβελο... είχα πάθει πλάκα όταν είπαν ότι θα το φέρουν (περίμενα κανα 5άρι το πολύ να κάνει, βέβαια...) -
Έτσι σε γενικές γραμμές τα ευρωπαϊκά είναι πιο αξιόπιστα ή τα γιαπωνέζικα; Και στα ανταλλακτικά ποια είναι φθηνότερα;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Έτσι σε γενικές γραμμές τα ευρωπαϊκά είναι πιο αξιόπιστα ή τα γιαπωνέζικα; Και στα ανταλλακτικά ποια είναι φθηνότερα;
Γενικό thread