-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δηλαδή εαν καταλαβα καλά ενα αμάξι με 250.000 χιλιόμετρα το βγάλατε τζαμι και προτρέπετε να αγοραστεί άφοβα !!!
Αρα για ένα αμάξι με 20.000 χιλιόμετρα πρεπει να δώσουμε στον πωλητή και κάτι παραπάνω , να του κάνουμε ένα καλό δώρο και ένα τραπέζι σε ενα καλό εστιατόριοΚατανόηση κειμένου: 5/20
Θα το περάσει για κατανάλωση γκασγκάι αυτό το νούμερο που έγραψες
-
Θα επαναλαβω: Αν δεν διαθετεις 2-3000€ διαθεσιμα αμεσα για τυγχων μαζεματα που θα χρειαστει, μην το επιχειρησεις. Αν εχεις και εισαι διατεθιμενος να τα δωσεις τοτε προχωρα αφοβα. Ο κινητηραςωαφου συντηρηθηκε ευαλαβικα δεν εχει απολυτως τιποτα.
-
Σε diesel MB c-class ταξι γνωστου, βαρεσε μπιελα στα 60.000χλμ... Υπαρχουν και οι αστοχιες υλικου παντα!
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Το μοτέρ το ίδιο δεν το φοβάμαι. Θεωρώ ότι έχει πολύ ψωμί ακόμα. Περισσότερο επίφοβα εξαρτήματα είναι κατ' εμέ τουρμπίνα, κιβώτιο και DPF συν τα περιφερειακά (πχ αντλίες).Εγώ θα σου έλεγα να υπολογίζεις και τα ηλεκτρονικά (αισθητήρες κλπ) που και φθηνά δεν είναι να τα αλλάξεις και δεν ελέγχονται εκ των προτέρων να δεις σε τι κατάσταση είναι.
-
Δεν γνωριζω απο τεχνικα και diesel αλλα αν εχεις ενδιασμους πριν το παρεις κατα την αποψη μου ειναι κακη αγορα, γιατι μετα αν τυχει και βγαλει πραμα, θα σκεφτεσαι 'τι μλκια εκανα'
-
Γενικά η Opel της τελευταίας δεκαετίας δεν έχει την καλύτερη φήμη αξιοπιστίας. Οπότε προσοχή...
-
εγώ θα έλεγα μακριά από δίλιτρο, μακριάαααααα,
ως παθός και μαθός! -
Μιας και οδήγησα χτες το αυτοκίνητο και σας έβαλα στον κόπο ν' ασχοληθείτε, οφείλω να γράψω τις εντυπώσεις μου.
Εξωτερικά τα πράγματα ήταν όπως τα φανταζόμουν, δηλαδή κανένα ψεγάδι. Στο χώρο του μοτέρ η μόνωση του 'καθρέφτη' φαίνεται να έχει ελαφρώς ξεκολλήσει αλλά αυτό είναι πταίσμα. Διαρροές δεν φαίνονται πουθενά (το μοτέρ ήταν άπλυτο). Στο εσωτερικό υπάρχει μια σχετική εικόνα φθοράς, ήτοι πλαστικά και υφάσματα δεν δείχνουν καινούρια αλλά κι αυτό είναι αναμενόμενο. Το τιμόνι έχει μια μικρή γυαλάδα στη στεφάνη και το κάθισμα του οδηγού φαίνεται να έχει 'πέσει' λίγο, ειδικά στο αριστερό πλαϊνό που ακουμπάει η έξω επιφάνεια του ποδιού. Πταίσματα που φτιάχνονται.
Το μέγεθος του πορτ-μπαγκάζ δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό, αν και υπάρχουν πολλές θήκες και το σχήμα του είναι 'καθαρό'. Η πίσω πόρτα ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά και ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να ταξιδέψετε με αυτή έστω κι ελάχιστα ανοικτή (μεταφορά πολύ επιμήκους αντικειμένου).
Στο 'ζουμί' τώρα. Τη διαφορά για μένα την κάνει το αυτόματο κιβώτιο, το οποίο είναι κλασικό (όχι διπλού συμπλέκτη). Οι αλλαγές του μου φάνηκαν σχετικά απότομες ενώ το kick-down δεν με εντυπωσίασε με την ευαισθησία του. Μου φάνηκε και λίγο θορυβώδες, παρότι οι βαλβολίνες του είχαν αλλαχτεί πρόσφατα (νωρίτερα από το όριο της Όπελ).
Το μοτέρ φαίνεται αρκετά πιο αδύναμο σε σχέση με τον δίλιτρο της VAG με τα 170 άλογα που είχα οδηγήσει πρόσφατα σε Tiguan test-drive αλλά με χειροκίνητο κιβώτιο. Φαίνεται να υπάρχει ακόμη και διαφορά στην αίσθηση με το δεύτερο να θυμίζει πιο πολύ βενζινοκινητήρα. Πολύ πιθανόν όμως η κρίση μου να επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από το αυτόματο κιβώτιο. Δεν αισθάνεσαι κάποιο κενό στην παροχή ισχύος και τα 210 που είδα στην Εγνατία ήρθαν (και διατηρούνταν) σχετικά εύκολα. Έχεις όμως την αίσθηση ότι το αμάξι θα αισθανόταν καλύτερα σε μικρότερες ταχύτητες.
Ο θόρυβος, πάντως, (μοτέρ, λάστιχα, αεροδυναμικός) είναι χαμηλότερος σε σχέση με το Γκολφ μου στην ίδια ταχύτητα, σημάδι προσεγμένης κατασκευής και μικρής ταλαιπωρίας. Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε και από την οδήγηση στην πόλη που περιλάμβανε μπόλικες λακούβες.
Τα φρένα, που έχουν αλλαχτεί πρόσφατα, δείχνουν να το σταματάνε με σιγουριά και σε απόλυτη ευθεία. Υποθέτω, όμως, ότι σε ορεινή στροφοδιαδρομή και λόγω κιβωτίου & βάρους θα κουραστούν εύκολα. Ναι, ξέρω, αυτά πρέπει να τα ξεχάσω - το αμάξι είναι για άλλα πράγματα.
Το μόνο που με προβλημάτισε είναι κάποιες πολύ ομαλές ταλαντώσεις του τιμονιού σε δεξιές καμπές μέτριας ταχύτητας (έξοδος από αυτοκινητόδρομο). Διατηρούνταν καθόλη τη διάρκεια της στροφής, το συνολικό τους εύρος δεν θα πρέπει να ξεπερνούσε τις 5 μοίρες και θύμιζαν το σύστημα ειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας που είχα οδηγήσει πρόσφατα σ' ένα Βόλβο. Επειδή τέτοιο σύστημα το Όπελ δεν έχει, κάτι πρέπει να ελεγχθεί εδώ.
Σημειωτέον ότι φορουσε χειμερινά ελαστικά (Michelin Alpine ...κάτι) που είχαν ήδη διανύσει περί τις 40.000 χλμ. με πλάτος 235. Σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους.
Συμπερασματικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση για τα χλμ που έχει διανύσει αλλά με χάλασαν χαρακτηριστικά όπως οι χώροι, το κιβώτιο και η απόδοση του μοτέρ. Αν και οικονομοτεχνικά η αγορά του συμφέρει, οδηγικά δεν με 'έφτιαξε' και δεν ξέρω αν θα το πάρω.
-
η οπελ ποτε δεν εχει φτιαξει σωστο αυτοκινητο. ολο ημιμετρα. το ειχαμε αναφερει με ψηφοφορια καποτε σε αυτο το φορουμ. να κλεισει.
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Συμπερασματικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση για τα χλμ που έχει διανύσει αλλά με χάλασαν χαρακτηριστικά όπως οι χώροι, το κιβώτιο και η απόδοση του μοτέρ. Αν και οικονομοτεχνικά η αγορά του συμφέρει, οδηγικά δεν με 'έφτιαξε' και δεν ξέρω αν θα το πάρω.Διλιτρο (με οτι παει να πει αυτο στην Ελλαδα...) και να μην σε φτιαχνει νομιζω πως πρεπει να ριξεις ενα Χ
-
ποπολάρος, αλέξης5: +1 ειλικρινά όμως
ειλικρινά όμως: τι περίμενες να σε φτιάξει το ινσίγκνια οδηγοκεντρικά; λέγανε για τα μοντέο κάτι οτι έχει ωραία οδηγική συμπεριφορά (δεν ξέρω αν το λέγανε για τα s/w)
Προτείνω να κρατήσεις το γκολφ._ δεν είναι ώρα για περιττά έξοδα
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Συμπερασματικά, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση για τα χλμ που έχει διανύσει αλλά με χάλασαν χαρακτηριστικά όπως οι χώροι, το κιβώτιο και η απόδοση του μοτέρ. Αν και οικονομοτεχνικά η αγορά του συμφέρει, οδηγικά δεν με 'έφτιαξε' και δεν ξέρω αν θα το πάρω.Ε, εντάξει...αναμενόμενο ρε συ, πως να σε φτιάξει οδηγικά ένα diesel opel?
-
Τα diesel και κυρίως τα παλαιότερα, δε σε φτιάχνουν οδηγικά. Απο εκεί και πέρα, θα φτιαχτείς, όταν κάνεις ταξίδι με τα μισά λεφτά απο ότι ενα βενζίνης. Αυτός ειναι και ο λόγος για να πάρεις diesel, η κατανάλωση, ε και λιγότερο η ροπή.
-
Είχα οδηγήσει παλιότερα ένα Insignia sedan με τον 1.8 βενζίνη και το Sport Pack (ήτοι 18άρες και σκληρότερη ανάρτηση) και είχα πιστέψει πώς με ένα δυνατότερο μοτέρ θα έφτιαχνε το πράγμα. Βέβαια, εκείνο είχε μόλις 65.000 χλμ αλλά ήταν μάλλον χειρότερα συντηρημένο από το εν λόγω diesel.
Τα είχα γράψει αναλυτικά τότε. Για όποιον δεν βαριέται το λινκ εδώ: http://yourgear.gr/index.php/odigisame/freska/438-opel-insignia-18.
Καλομεταχειρισμένο diesel με 250000 χλμ: θα το αγοράζατε;