-
Ο χρήστης stuckedforsure έγραψε:
Απο προγραμμα τι λες φιλε μου να βαλω τιποτα?
Τωρα ως αναφορα την εξατμιση για να δωσει κατι πρεπει να αλλαχτει ολη προφανως ε? Οι χειροποιητες ειναι καλες?
Παντως το 1.4 με το 1.2 δεν εχουν σχεδον καμια διαφορα αφου βγαζουν τα ιδια αλογαΝα προτεινω ενα πλανο για βελτιωση:
Βάλε μερικα λεφτα απο αυτα που θες να ξοδεψεις σε προγραμματα και εξατμισεις και τετοια, πουλα το δικο σου και να παρεις ενα 1600αρι. Με μια κινηση, 20 αλογα παραπανω + ροπη. Αβάδιστα, αβασάνιστα, αααατοςΕναλλακτικα, μπορεις να επιλεξεις ποιος 'βελτιωτης' θα κανει ευτυχισμενα Χριστουγεννα απο τα χρηματα που θα του δωσεις, γιατι πολλα αλογα θα δεις μονο σε φωτογραφιες οπως αυτη:

-
1250 κυβικα και 80 ιππους. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ανεβασεις καυσιμο και προπορεια (αβανς) με ενα ελευθερο φιλτρο στο εργοστασιακο κουτι και μεταλλικο καταλυτη 100ρη.
Μιλω για 10 περιπου ιππους παραπανω ισως 6,7 με αναλογη ροπη . Δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο. Εκτος του turbo βεβαια. Αν ειχε 60,70 ιππους θα σημαινε οτι παιρνει και αλλους εκκεντροφορους με μεγαλυτερο βυθισμα. Δε νομιζω ομως. Τα 80 αλλογα δεν ειναι λιγα για 1250 κυβικα. -
Συμφερει να βαλω κινητηρα απο 1.6? Δεν ξερω και σε τι τιμη παιζει αλλα αν ειναι φθηνοτερο απο το να αγορασεις ολο το fiesta 1.6 ειναι προτημοτερο να παρεις μονο τον κινητηρα αφου εξωτερικα ειναι το ιδιο πραγμα (και εσωτερικα)
Αν τελικα επιλεξω να βαλω τον 1.6 κινητηρα προκειτε για ευκολη διαδικασια? Δηλαδη θα βγει ο 1250 και θα μπει απλα ο 1.6? -
Μιλαμε για ενα μισο αυτοκινητο δηλ το μπροστινο μερος του μαζι με ολα τα τεχνικα εξαρτηματα του. Τροπετο δηλ. Βγαζεις βαζεις. Κανεις ενα σερβις και μια γενικη συντηριση και εισαι οκ. Μιλαμε για 3 με 4 χιλ σιγουρα. Για μενα φιλε μου η δινεις γυρω στο 1000ρικο αντε 800ρι και κανεις αυτο που ειπα η βαλε κατι ακομα πουλησε το και παρε κατι πιο δυνατο που θα σου αρεσει κιολας περισσοτερο.
Δικη σου η αποφαση. -
Ποιο φιλτρο λες να παρω? Αυτο με τον καταλυτη τι εννοεις? Παραπανω ενα παιδι ειπα να παρω το τελικο απο ενα 1600αρι κατι τετοιο εννοεις? Επισης ειναι απαραιτητο το τελικο να ειναι απο φιεστα 1.6 ή μπορω να βρω και τιποτα καλυτερο?
-
βάλε χειροποιητο τελικο...δεν ξερω αν θα παρεις εστω και μισο μουλαρι αλλα θα εχεις ωραιο ηχο που για μενα ειναι και αυτο βελτιωση της οδηγικης ευχαριστησης
-
Απο φιλτρο πιο να παρω? Παντος το να βαλεις προγραμμα ειναι τοσο ακριβω που λεει ενα παιδι παραπανω? 600 ευρω?
-
Θα σου μεταφέρω κάτι που μου είπε ένας σοφός παππούς: 'Όταν έχεις τα λεφτά στην τσέπη δε ρωτάς πόσο κανει, μπαίνεις στο μαγαζί και το ζητάς'
Κρατά τα λεφτά σου να πηγαίνεις καμιά εκδρομή με την κοπελιά! Οι μετατροπές είναι πεταμένα λεφτά.Φίλος με Ibiza fr το έκανε 350 αλογα και τώρα έχει ήδη κατεβάσει πινακίδες και πήρε seicento.
Δεν είναι κακό να χαλάς λεφτά. Κακό είναι να τα ξοδεύεις για χαζομάρες
-
Ενταξει δεν θελω να του κανω και τιποτα τρομερο λιγα πραγματα.
-
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Θα σου μεταφέρω κάτι που μου είπε ένας σοφός παππούς: 'Όταν έχεις τα λεφτά στην τσέπη δε ρωτάς πόσο κανει, μπαίνεις στο μαγαζί και το ζητάς'
Κρατά τα λεφτά σου να πηγαίνεις καμιά εκδρομή με την κοπελιά! Οι μετατροπές είναι πεταμένα λεφτά.Φίλος με Ibiza fr το έκανε 350 αλογα και τώρα έχει ήδη κατεβάσει πινακίδες και πήρε seicento.
Γενικολογιες-αοριστολογιες...
Το οτι ο φιλος σου παροπλισε το ibiza τι σημαινει? το ευχαριστηθηκε? του χαλαγε? Και επειδη ετσι το εκανε αυτος, πρεπει και οι υπολοιποι να ακολουθησουν το παραδειγμα του?
Επιπλεον εχουν ολοι κοπελες για να τις πηγαινουν εκδρομες? Γιατι ειναι καλυτερο αυτο απ το να ξοδεψεις κατι για το αμαξι του?Δεν κανω το δικηγορο του φιλου εδω αλλα δεν μπορω να διαβαζω αμπελοφιλοσοφιες ή ''αποσταγματα εμπειριων ζωης''....ρωτησε κατι συγκεκριμενο...εχεις να προτεινεις καποια λυση? η λυση να παρει κανεις αλλο αμαξι ακουγεται αστεια μια και δεν μιλαμε για ενα ζευγαρι παπουτσια
Αν καποιος εχει να ξοδεψει 300-500 ευρω για το αμαξι του ρωτωντας ή ψαχνοντας κατι συγκεκριμενο γιατι να ΜΗΝ το κανει?Τελοσπαντων για να μην το κουραζω αλλο εγω προτεινω χειροποιητο τελικο και ελευθερο καταλυτη
-
[quote='TheoSalas']Θα σου μεταφέρω κάτι που μου είπε ένας σοφός παππούς: 'Όταν έχεις τα λεφτά στην τσέπη δε ρωτάς πόσο κανει, μπαίνεις στο μαγαζί και το ζητάς'
ποιος μπορει να διαφωνησει με αυτο?
αυξηση ιπποδυναμης ή μετατροπη και φτηνη δεν υπαρχει, εκτος και αν παμε στο χαζο ρητο (που και αυτο κοστιζει αρκετα λεφτα) φιλτρο, εξατμηση, προγραμμα 20 αλογα. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Γενικολογιες-αοριστολογιες...
Το οτι ο φιλος σου παροπλισε το ibiza τι σημαινει? το ευχαριστηθηκε? του χαλαγε? Και επειδη ετσι το εκανε αυτος, πρεπει και οι υπολοιποι να ακολουθησουν το παραδειγμα του?
Επιπλεον εχουν ολοι κοπελες για να τις πηγαινουν εκδρομες? Γιατι ειναι καλυτερο αυτο απ το να ξοδεψεις κατι για το αμαξι του?Δεν κανω το δικηγορο του φιλου εδω αλλα δεν μπορω να διαβαζω αμπελοφιλοσοφιες ή ''αποσταγματα εμπειριων ζωης''....ρωτησε κατι συγκεκριμενο...εχεις να προτεινεις καποια λυση? η λυση να παρει κανεις αλλο αμαξι ακουγεται αστεια μια και δεν μιλαμε για ενα ζευγαρι παπουτσια
Αν καποιος εχει να ξοδεψει 300-500 ευρω για το αμαξι του ρωτωντας ή ψαχνοντας κατι συγκεκριμενο γιατι να ΜΗΝ το κανει?Τελοσπαντων για να μην το κουραζω αλλο εγω προτεινω χειροποιητο τελικο και ελευθερο καταλυτη
θα δει καποια διαφορα με την προταση σου ή ταχαμε τα βαλαμε αλαφρωσαμε το πορτοφολι μας και δεν γ@μιετ@ι.
-
H καλύτερη λύση είναι εισαγωγή και χταπόδι απο 1600 (αν το σηκώνει ) ή 1400 αν είναι διαφορετικά από του 1250. Μαζί μέ ένα καταλύτη πιο ελεύθερο θα πάρει τα πάνω του. Μπορεί να μην δεις 100 άλογα αλλά σίγουρα θα ζωντανέψει. Οτιδήποτε άλλο απλά θα χαλάσει το αμάξι συν τα λεφτά σου. Καλύτερα να το πουλήσεις και με την διαφορά να πάρεις ένα μαμα 1400 με 100 άλογα , η διαφορά στο κόστος θα είναι περίπου αυτή που θα χάλαγες για να βάλεις πρόγραμμα εξατμίσεις κομπλέ και τα συμπαραμαρτυρουντα.....
-
Απο φιλτρο πιο να παρω? Παντος το να βαλεις προγραμμα ειναι τοσο ακριβω που λεει ενα παιδι παραπανω? 600 ευρω?@heras
Από την παραπάνω δημοσίευση κατάλαβα ότι το παλικάρι δεν έχει μεγάλη οικονομική άνεση (όπως όλοι μας πάνω κάτω).
Όταν λοιπόν έχεις περιορισμένο budget κοιτάς να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου πρώτα και μετά τις επιθυμίες.
Ο καθένας βάζει τις προτεραιότητες στη ζωή του.Εγώ θα πρότεινα πάντως αντί να χαλάσει τα λεφτά του στο Fiesta να ασχοληθεί με καρτ ή να πάει σε κάποια σχολή αγωνιστικής οδήγησης. Θα το ευχαριστηθεί καλύτερα πιστεύω.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
θα δει καποια διαφορα με την προταση σου ή ταχαμε τα βαλαμε αλαφρωσαμε το πορτοφολι μας και δεν γ@μιετ@ι.
το ειπα και πριν...και μονο ο καλυτερος ηχος ειναι βελτιωση στην οδηγικη αισθηση...η οδηγηση δεν ειναι μονο αριθμοι 0-100 ή 5 αλογα πανω
-
Ας βάλει κάτι σαν το http://www.soundracer.se/?p=98 για να έχει ότι ήχο θέλει.
-
Εχω βρει αυτα πειτε την γνωμη σας αν μπορειτε.
-Πολλαπλη εισαγωγης απο 1600
http://sotiriadis-parts.car.gr/parts/view/4193813/
-πεταλουδα γκαζιου απο 1600 ή απο 1400 οτι εχει
http://sotiriadis-parts.car.gr/parts/view/4042995/
-τελικο εξατμισης απο 1600 αν εχει τωρα το δικο μου ειναι μοντελο 2007 λετε να υπαρχει προβλημα αν παρω απο 1600 μοντελο πριν του 2007?
http://vartamtzidis.car.gr/parts/view/1817073/
-προγραμμα αν και ειναι λιγο ακριβω θα δω
http://www.mybluefin.co.uk/search?make= ... riant=2305
-φιλτροχοανη KN
http://energiejapanparts.car.gr/parts/view/2883770/
λεει Φιλτροχοανη Φ75 universal 60 € αυτη μπορει να τοποθετηθει σε ολα τα αυτοκινητα? -
Δεν τα τρώς καλύτερα σε σουβλάκι τα λεφτά σου;
-
δεν θα μπορω να σηκωθω απο την καρεκλα μετα
-
δεν θα μπορω να σηκωθω απο την καρεκλα μεταουτε το αυτοκινητο σου θα σηκωσει αλογα...
Δεξου οτι αυτο ειναι και θα εισαι πιο ευτυχης. Αντε δωσε κανα φραγκο (αν χρειαζεται) να εισαι σιγουρος οτι εχει καλο λαδακι, ειναι αξιοπιστο, φρεναρει καλα και παταει καλα στο δρομο, βελτιωσε την τεχνικη σου στην οδηγηση και ασε τα αλογα και τα παράλογα.
Βελτιωση Ford fiesta 1.2