-
Απο αυτα που λετε καταλαβαινω οτι με την καταλληλη εκπαιδευση (και υπομονη) μπορει να μην χρειαστει σχεδον καθολου να ειναι η μητερα πισω.
Οποτε τελικα δεν εχει και ιδιαιτερη σημασια εαν χωραει αναμεσα ανθρωπος ή οχι. -
Σωστά. Κάνε εσύ το πρώτο με το καλό και όταν έρθει το δεύτερο το βλέπεις. Μην σε προβληματίζει αυτό, θα έχεις πολύ περισσότερα προβλήματα να λύσεις
Το βασικό πρόβλημα είναι το καρότσι που πιάνει απίστευτο χώρο. Φαντάζομαι ότι με 2 παιδιά και μικρομεσαίο απλά θα παίρνεις μόνο το καρότσι του μικρότερου.
Το isofix δεν το έχω χρειαστεί γιατί το κάθισμα είναι μονίμως δεμένο σε ένα αυτοκίνητο. Το έβαλα μια φορά και θα το βγάλω σε μερικά χρόνια. Τώρα για το αν υπάρχει διαφορά στην ασφάλεια και σε τι βαθμό δεν ξέρω, σχεδόν με όλους όσους πωλητές και φίλους το αυζήτησα μου είπαν ότι είναι κυρίως θέμα άνεσης/εργονομίας στο βάλε-βγάλε. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Σωστά. Κάνε εσύ το πρώτο με το καλό και όταν έρθει το δεύτερο το βλέπεις.** Μην σε προβληματίζει αυτό, θα έχεις πολύ περισσότερα προβλήματα να λύσεις**
Το βασικό πρόβλημα είναι το καρότσι που πιάνει απίστευτο χώρο. Φαντάζομαι ότι με 2 παιδιά και μικρομεσαίο απλά θα παίρνεις μόνο το καρότσι του μικρότερου.
Το isofix δεν το έχω χρειαστεί γιατί το κάθισμα είναι μονίμως δεμένο σε ένα αυτοκίνητο. Το έβαλα μια φορά και θα το βγάλω σε μερικά χρόνια. Τώρα για το αν υπάρχει διαφορά στην ασφάλεια και σε τι βαθμό δεν ξέρω, σχεδόν με όλους όσους πωλητές και φίλους το αυζήτησα μου είπαν ότι είναι κυρίως θέμα άνεσης/εργονομίας στο βάλε-βγάλε.Για το bold ειμαι σιγουρος..
Απλα, ξερεις πολλοι φιλοι και γνωστοι που κουβεντιαζουμε λενε οτι οι χωροι ενος μικρομεσαιου (τυπου Golf) δεν επαρκουν κλπ. (κυριως για το πορτ-παγκαζ). Νομιζω οτι αυτο ειναι ολιγον υπερβολη. Τουλαχιστον για 1 παιδι. Δηλ. χρειαζεσαι 500lt για να πας λιγες μερες διακοπες;
Τωρα για 2 παιδια (οταν και αν με το καλο...) ισως να χουν και δικιο. Αλλα και παλι, πολλοι απο εμας μεγαλωσαν σε σουπερ μινι ή και χωρις καν αυτοκινητο και δεν παθαμε και τιποτα...
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Σωστά. Κάνε εσύ το πρώτο με το καλό και όταν έρθει το δεύτερο το βλέπεις. Μην σε προβληματίζει αυτό, θα έχεις πολύ περισσότερα προβλήματα να λύσεις
Το isofix δεν το έχω χρειαστεί γιατί το κάθισμα είναι μονίμως δεμένο σε ένα αυτοκίνητο. Το έβαλα μια φορά και θα το βγάλω σε μερικά χρόνια. Τώρα για το αν υπάρχει διαφορά στην ασφάλεια και σε τι βαθμό δεν ξέρω, σχεδόν με όλους όσους πωλητές και φίλους το αυζήτησα μου είπαν ότι είναι κυρίως θέμα άνεσης/εργονομίας στο βάλε-βγάλε.Πέρα από την ευκολία στο βάλε-βγάλε (εγώ έχω πάρει το τριπλό PegPerego Switch και απλά δεν έχω ασχοληθεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα με βάλε/βγάλε/δέσε/λύσε ) και τις ρυθμίσεις (π.χ. ανάκλιση) που δεν έχουν αυτά που δένουν με τις ζώνες, σκέψου το και έτσι: έχεις 'συνδεδεμένο' ένα αντικείμενο βάρους 20-25 κιλών (α) με έναν ιμάντα σε ένα σύστημα που έχει λάσκο (ζώνη), (β) με μεταλλικούς συνδέσμους που πιάνουν πάνω στο σασί (isofix). Χώρια που στο isofix η ζώνη δεν χρειάζεται να συγκρατήσει και το κάθισμα (πλην του παιδιού), ενώ φυσικά το βάρος του καθίσματος δεν πιέζει την πλάτη του σε περίπτωση ατυχήματος. Ποια είναι πιο ασφαλής λύση ?
Όσο για τους χώρους, το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, όσο και αν γελάνε μερικοί (που ίσως δεν μιλάνε από προσωπική εμπειρία), ακόμα και στο CX7 ζοριζόμουν με ένα παιδί και όλα τα πράγματα των διακοπών συν του μωρού). Τώρα με δύο παιδιά και τα ακόμα περισσότερα πράγματα, αγόρασα μια Thule 400αρα και -περίπου- λύθηκε το πρόβλημά μου
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Πέρα από την ευκολία στο βάλε-βγάλε (εγώ έχω πάρει το τριπλό PegPerego Switch και απλά δεν έχω ασχοληθεί πάνω από 10 δευτερόλεπτα με βάλε/βγάλε/δέσε/λύσε ) και τις ρυθμίσεις (π.χ. ανάκλιση) που δεν έχουν αυτά που δένουν με τις ζώνες, σκέψου το και έτσι: έχεις 'συνδεδεμένο' ένα αντικείμενο βάρους 20-25 κιλών (α) με έναν ιμάντα σε ένα σύστημα που έχει λάσκο (ζώνη), (β) με μεταλλικούς συνδέσμους που πιάνουν πάνω στο σασί (isofix). Χώρια που στο isofix η ζώνη δεν χρειάζεται να συγκρατήσει και το κάθισμα (πλην του παιδιού), ενώ φυσικά το βάρος του καθίσματος δεν πιέζει την πλάτη του σε περίπτωση ατυχήματος. Ποια είναι πιο ασφαλής λύση ?
Όσο για τους χώρους, το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, όσο και αν γελάνε μερικοί (που ίσως δεν μιλάνε από προσωπική εμπειρία), ακόμα και στο CX7 ζοριζόμουν με ένα παιδί και όλα τα πράγματα των διακοπών συν του μωρού). Τώρα με δύο παιδιά και τα ακόμα περισσότερα πράγματα, αγόρασα μια Thule 400αρα και -περίπου- λύθηκε το πρόβλημά μου
Αποσα εχω διαβασει και εμενα το isofix μου κανει εκτος απο πιο ανετη και για πιο ασφαλης λυση. Επισης, ελαχιστοποιει και την πιθανοτητα λαθους τοποθετησης, το οποιο και αυτο αναγεται στην ασφαλεια. Το θεμα αν αξιζει η αγορα του προκυπτει εαν υπαρχει αυτ-το που ΔΕΝ το υποστηριζει, οπως στην περιπτωση μου. Τωρα που το λεω, ξερει κανεις αν υπαρχει η δυνατοτητα τοποθετησης εκ των υστερων (και εαν συνισταται βεβαιως);
Τωρα για τους χωρους, δεν ξερω, ξαναλεω δεν εχω προσωπικη εμπειρια, απλα μου φαινεται καπως υπερβολικο να μην φτανει ενα μικρομεσαιο. Υπαρχει και κατι ακομα: Αλλο πραγμα το 'απαραιτητο' και αλλο το 'ανετο'. Θελω να πω οτι μπορει εσυ με το cx7 να εισαι πολυ πιο ανετος (και επομενως να μπορεις να παρεις και περισσοτερα πραγματα μαζι) απο πχ τον clouzo, του οποιου ο Ασος να ειναι οριακος, αλλα να χωραει χωρις προβλημα τα απαραιτητα του μωρου ομως. Και οι 2 κανετε τη δουλεια σας, απλα εσυ την κανεις πολυ πιο ανετα και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο. Ποσα λιτρα εχει το πορτ-μπαγκαζ εχει το cx7;
-
Όσον αφορά το isofix, νομίζω είναι υποχρεωτικό από το 2002 ή κάπου εκεί, αν δεν έχει το δικό σου τότε δεν ξέρω αν μπορείς -ή αν πρέπει- να το βάλεις εκ των υστέρων. Νομίζω οι βάσεις είναι κολλημένες και όχι βιδωμένες πάνω στο σασί, αλλά βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, ή απλά να εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Προφανώς αν δεν έχεις βάσεις isofix, δεν έχει και κανένα νόημα να αγοράσεις isofix καθισματάκι.
Για τους χώρους, θυμάμαι και εγώ το '80 να πηγαίνουμε οικογενειακώς 5 άτομα διακοπές με ένα ταπεινό Datsun 120Y (με σχάρα) και να ζοριζόμαστε/στριμωχνόμαστε όσο δεν πάει για να χωρέσουμε εμείς και τα πράγματά μας. Επειδή δεν έχω καμία όρεξη να υποβάλλω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου στην ίδια ταλαιπωρία, γι'αυτό και πήρα το CX7 (450 λίτρα πορτμπαγκάζ) συν τη μπαγκαζιέρα. Αλλά και η γυναίκα μου έχει την κακή συνήθεια να παίρνει μαζί της ΟΤΙ μπορεί να φανταστεί ότι θα χρειαστούμε, συν όλα τα πράγματα των παιδιών. Επειδή πλέον κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και την πεθερά μου μαζί μας, αυτό σημαίνει ακόμα λιγότερο χώρο για αποσκευές....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όσον αφορά το isofix, νομίζω είναι υποχρεωτικό από το 2002 ή κάπου εκεί, αν δεν έχει το δικό σου τότε δεν ξέρω αν μπορείς -ή αν πρέπει- να το βάλεις εκ των υστέρων. Νομίζω οι βάσεις είναι κολλημένες και όχι βιδωμένες πάνω στο σασί, αλλά βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, ή απλά να εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Προφανώς αν δεν έχεις βάσεις isofix, δεν έχει και κανένα νόημα να αγοράσεις isofix καθισματάκι.Για τους χώρους, θυμάμαι και εγώ το '80 να πηγαίνουμε οικογενειακώς 5 άτομα διακοπές με ένα ταπεινό Datsun 120Y (με σχάρα) και να ζοριζόμαστε/στριμωχνόμαστε όσο δεν πάει για να χωρέσουμε εμείς και τα πράγματά μας. Επειδή δεν έχω καμία όρεξη να υποβάλλω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου στην ίδια ταλαιπωρία, γι'αυτό και πήρα το CX7 (450 λίτρα πορτμπαγκάζ) συν τη μπαγκαζιέρα. Αλλά και η γυναίκα μου έχει την κακή συνήθεια να παίρνει μαζί της ΟΤΙ μπορεί να φανταστεί ότι θα χρειαστούμε, συν όλα τα πράγματα των παιδιών. Επειδή πλέον κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και την πεθερά μου μαζί μας, αυτό σημαίνει ακόμα λιγότερο χώρο για αποσκευές....
Δεν νομιζω να ειναι απο το 2002 υποχρεωτικο. Το Y της συζυγου ειναι του 2008 και δεν εχω δει βασεις (σιδερακια) στο πισω καθισμα ουτε υπαρχει καποια ενδειξη. Το δικο μου παλι που ειναι του 2006 εχει. Εξ ου και ο προβληματισμος.
Καταλαβαινω το συλλογισμο σου, αλλα ισως το πιο κλειδι να ειναι σε αυτο που ειπες. Με μια καταλληλη εκπαιδευση στη γυναικα και μια σχετικη υπομονη ισως να μπορει κανεις να κανει τη δουλεια του και με μικροτερο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Όσον αφορά το isofix, νομίζω είναι υποχρεωτικό από το 2002 ή κάπου εκεί, αν δεν έχει το δικό σου τότε δεν ξέρω αν μπορείς -ή αν πρέπει- να το βάλεις εκ των υστέρων. Νομίζω οι βάσεις είναι κολλημένες και όχι βιδωμένες πάνω στο σασί, αλλά βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος, ή απλά να εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Προφανώς αν δεν έχεις βάσεις isofix, δεν έχει και κανένα νόημα να αγοράσεις isofix καθισματάκι.
Για τους χώρους, θυμάμαι και εγώ το '80 να πηγαίνουμε οικογενειακώς 5 άτομα διακοπές με ένα ταπεινό Datsun 120Y (με σχάρα) και να ζοριζόμαστε/στριμωχνόμαστε όσο δεν πάει για να χωρέσουμε εμείς και τα πράγματά μας. Επειδή δεν έχω καμία όρεξη να υποβάλλω τον εαυτό μου και τα παιδιά μου στην ίδια ταλαιπωρία, γι'αυτό και πήρα το CX7 (450 λίτρα πορτμπαγκάζ) συν τη μπαγκαζιέρα. Αλλά και η γυναίκα μου έχει την κακή συνήθεια να παίρνει μαζί της ΟΤΙ μπορεί να φανταστεί ότι θα χρειαστούμε, συν όλα τα πράγματα των παιδιών. Επειδή πλέον κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και την πεθερά μου μαζί μας, αυτό σημαίνει ακόμα λιγότερο χώρο για αποσκευές....
Δεν νομιζω να ειναι απο το 2002 υποχρεωτικο. Το Y της συζυγου ειναι του 2008 και δεν εχω δει βασεις (σιδερακια) στο πισω καθισμα ουτε υπαρχει καποια ενδειξη. Το δικο μου παλι που ειναι του 2006 εχει. Εξ ου και ο προβληματισμος.
Καταλαβαινω το συλλογισμο σου, αλλα ισως το πιο κλειδι να ειναι σε αυτο που ειπες. Με μια καταλληλη εκπαιδευση στη γυναικα και μια σχετικη υπομονη ισως να μπορει κανεις να κανει τη δουλεια του και με μικροτερο αυτοκινητο.
Για την γυναίκα μου είναι χαμένη υπόθεση, έχω προσπαθήσει πολλές φορές εδώ και χρόνια, καμία απολύτως βελτίωση
Τα isofix μπορούν να μπουν και με τις ζώνες, άρα δεν χάνεις κάτι (πέραν του μεγαλύτερου κόστους αγοράς), δηλαδή μια χαρά θα μπορείς να τα δέσεις και με ζώνες και στις βάσεις isofix. Κάνε όμως ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία για το αυτοκίνητο της συζύγου, λογικά θα ξέρουν να σου πουν αν μπαίνουν εκ των υστέρων. Θεωρητικά δεν γίνεται (από μια πρόχειρη έρευνα στο γούγλη) καθώς 99% είχα δίκιο ότι είναι κολλημένες οι βάσεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
Edit: από το 2006 ήταν strongly suggested και πολύ συνηθισμένο, από τον Μάρτιο του 2011 είναι υποχρεωτική η εγκατάστασή τους για Group1 καθίσματα στην Ε.Ε.
http://www.autoevolution.com/news/isofix-systems-become-mandatory-in-europe-33264.html -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αποσα εχω διαβασει και εμενα το isofix μου κανει εκτος απο πιο ανετη και για πιο ασφαλης λυση. Επισης, ελαχιστοποιει και την πιθανοτητα λαθους τοποθετησης, το οποιο και αυτο αναγεται στην ασφαλεια. Το θεμα αν αξιζει η αγορα του προκυπτει εαν υπαρχει αυτ-το που ΔΕΝ το υποστηριζει, οπως στην περιπτωση μου. Τωρα που το λεω, ξερει κανεις αν υπαρχει η δυνατοτητα τοποθετησης εκ των υστερων (και εαν συνισταται βεβαιως);;Εγω οταν ειχα αγορασει το αυτοκινητο, οι βασεις isofix ηταν εξτρα, μικρο ποσο, αλλα φυσικα δεν με ενδιεφερε τοτε καν, οποτε και δεν το παρηγγειλα. Οταν εμεινε η γυναικα μου εγγυος, εψαξα και βρηκα οτι μπορει να γινει εκ των υστερων τοποθετηση, και μαλιστα πολυ ευκολη, οποτε και τα παρηγγειλα. Δεν χανεις τιποτα να το ψαξεις, ειτε ρωτοντας στην αντιπροσωπεια ειτε σε καποιο φορουμ. Επισης την ιδια απορια ειχε η κουνιαδα μου για ενα Ibiza του 2003 που εχουν. Να ξερεις οτι στα παλαιοτερα αυτοκινητα δεν υπαρχει παντα σημανση για το isofix παρολο που μπορει να υπαρχει...ριξε μια ματια στο δικο σου μπορει και να το εχει..ετσι ηταν και στο Ibiza.
Παντως το Maxicosi Pebble (0-13kg/0-12m), μπορει να δεθει και με ζωνη, 3ων και 2 σημειων για το αεροπλανοΤωρα για τους χωρους, δεν ξερω, ξαναλεω δεν εχω προσωπικη εμπειρια, απλα μου φαινεται καπως υπερβολικο να μην φτανει ενα μικρομεσαιο. Υπαρχει και κατι ακομα: Αλλο πραγμα το 'απαραιτητο' και αλλο το 'ανετο'. Θελω να πω οτι μπορει εσυ με το cx7 να εισαι πολυ πιο ανετος (και επομενως να μπορεις να παρεις και περισσοτερα πραγματα μαζι) απο πχ τον clouzo, του οποιου ο Ασος να ειναι οριακος, αλλα να χωραει χωρις προβλημα τα απαραιτητα του μωρου ομως. Και οι 2 κανετε τη δουλεια σας, απλα εσυ την κανεις πολυ πιο ανετα και αυτο ειναι απολυτα σεβαστο. Ποσα λιτρα εχει το πορτ-μπαγκαζ εχει το cx7;
Το προβλημα για μενα με 410l σε sedan, ειναι παντα το καροτσι..δεν ειναι ογκωδες (Mclaren XT), αλλα επειδη ο χωρος ειναι απολυτος παντα με δυσκολευει, χωρις ποτε να παιρνουμε μαζι μας παρα πολλα πραγματα στις πολυημερες διακοπες μας...οταν δε χρειαστουμε και το παρκοκρεβατο...Σε ενα hatch το οτι μπορεις να εκμεταλευτεις το χωρο καθετα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. Με ενα παιδι εχουμε κανει ανετα διακοπες και με το Clio!
Και το παραπανω ειναι ο λογος που ειμαι κατα των λυσεων 3 σε 1...Τα καροτσια αυτα ειναι ογκωδη, και μπορει οταν πας μια βολτα με αδειο προτμπαγκαζ να μη σου φαινεται αλλα οταν το γεμισεις....Αλλωστε οι περισσοτεροι που πηραν καροτσι κατηγοριας ποδηλατου, αργοτερα αγορασαν και ενα μικροτερο για να τους βολεψει (τυπου Mclaren Volo-το οποιο δεν κανει απο 0μηνων).
Τωρα, τα δυο καροτσια με δυο παιδια, επισης ειναι σχετικο..προφανως αν εχουν μικρη διαφορα ηλικιας πιθανον να ειναι απαραιτητα. Επισης εξαρταται απο το παιδι και τους γονεις...η κορη μου απο σχεδον 1.5 χρονων δεν καθοταν στο καροτσι, οποτε στα 2 το ειχαμε ηδη καταργησει! Με δυο παιδια τωρα, εξακολουθω να χρειαζομαι μονο ενα καροτσι. -
Οι βάσεις isofix είναι κολλημενες στο αμάξωμα,οποτε δύσκολα μπαίνουν μετά.Το θέμα ε'ιναι ότι μερικα αυτοκίνητα έχουν τις βάσεις αλλά δεν έχουν τις υποδοχές στο κάθισμα προφανώς για να τις χρε'ωσουν μετά σαν εξτρα.Οποτε όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματια κάτω απο το πίσω κάθισμα τους.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Οι βάσεις isofix είναι κολλημενες στο αμάξωμα,οποτε δύσκολα μπαίνουν μετά.Το θέμα ε'ιναι ότι μερικα αυτοκίνητα έχουν τις βάσεις αλλά δεν έχουν τις υποδοχές στο κάθισμα προφανώς για να τις χρε'ωσουν μετά σαν εξτρα.Οποτε όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματια κάτω απο το πίσω κάθισμα τους.Οχι απαραιτητα...για τις πισω και για την εμπρος θεση...αντιστοιχα ειναι διαθεσιμα και για τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας, εκεινης της περιοδου.
Υποδοχες δεν χρειαζονται στο καθισμα εφοσον οι βασεις ειναι αναμεσα απο την πλατη και τη βαση του...απλα προφανως δεν ειναι ευκολα διακριτο οτι υπαρχουν..Στην παραπανω περιπτωση υπαρχει και οδηγος, αλλα ειναι πραγματικα αχρηστος -
Σε κάποιες τέτοιες 'λεπτομέρειες', τελικά η Renault έδινε μεγαλύτερη σημασία από τους άλλους (βλ. μανία με τα καλά -4 αστέρια that is- αποτελέσματα στα EuroNCAP κρατς-τέστς στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ...) κι έτσι τα Clio εν έτει 2004 είχαν ISOFIX και στις δύο πίσω ακριανές θέσεις, αλλά ΚΑΙ στου συνοδηγού ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σε κάποιες τέτοιες 'λεπτομέρειες', τελικά η Renault έδινε μεγαλύτερη σημασία από τους άλλους (βλ. μανία με τα καλά -4 αστέρια that is- αποτελέσματα στα EuroNCAP κρατς-τέστς στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ...) κι έτσι τα Clio εν έτει 2004 είχαν ISOFIX και στις δύο πίσω ακριανές θέσεις, αλλά ΚΑΙ στου συνοδηγού ...Κάτι που μου θυμίζει ότι το 206 έχει βάσεις isofix και στην θέση συνοδηγού, που ΔΕΝ έχει το CX7. Και μιλάμε για ένα μικρό πόλης (206) και ένα full οικογενειακό (CX7) με διαφορά τιμής περί τα 30Κ ευρώ....
-
Κανονικά το να βάζεις isofix στη θέση του συνοδηγού θα έπρεπε να αφαιρεί πόντους στα αποτελέσματα EuroNCAP γιατί με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεις τους γονείς να βάζουν τα παιδιά τους στο μπροστινό κάθισμα
-
ΠΟΛΛΕΣ φορές υπάρχει ανάγκη να μπει παιδικό κάθισμα μπροστά (βλ. για παράδειγμα, βρεφικό παιδικό κάθισμα που κοιτάει μπροστά με μόνο τον οδηγό στο αυτοκίνητο), γι' αυτό κι απενεργοποιείται ο αερόσακκος. Καλύτερα ISOFIX από 'σκέτη' ζώνη λοιπόν...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Οι βάσεις isofix είναι κολλημενες στο αμάξωμα,οποτε δύσκολα μπαίνουν μετά.Το θέμα ε'ιναι ότι μερικα αυτοκίνητα έχουν τις βάσεις αλλά δεν έχουν τις υποδοχές στο κάθισμα προφανώς για να τις χρε'ωσουν μετά σαν εξτρα.Οποτε όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματια κάτω απο το πίσω κάθισμα τους.
Οχι απαραιτητα...για τις πισω και για την εμπρος θεση...αντιστοιχα ειναι διαθεσιμα και για τα υπολοιπα μοντελα της εταιρειας, εκεινης της περιοδου.
Υποδοχες δεν χρειαζονται στο καθισμα εφοσον οι βασεις ειναι αναμεσα απο την πλατη και τη βαση του...απλα προφανως δεν ειναι ευκολα διακριτο οτι υπαρχουν..Στην παραπανω περιπτωση υπαρχει και οδηγος, αλλα ειναι πραγματικα αχρηστοςΔεν είχα ξαναδεί βιδωτες.Οσες είχα δει ήταν κολλημένος στο πλαίσιο.Στα νεώτερα μοντέλα πώς είναι;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
ΠΟΛΛΕΣ φορές υπάρχει ανάγκη να μπει παιδικό κάθισμα μπροστά (βλ. για παράδειγμα, βρεφικό παιδικό κάθισμα που κοιτάει μπροστά με μόνο τον οδηγό στο αυτοκίνητο), γι' αυτό κι απενεργοποιείται ο αερόσακκος. Καλύτερα ISOFIX από 'σκέτη' ζώνη λοιπόν...Εννοείται. Απλά στο δικό μου δεν έχει isofix μπροστά
Το πιο εκνευριστικό είναι που δεν έχει στη μέση, στο πίσω κάθισμα (νομίζω κάποια Γαλλικά - π.χ. picasso - έχουν).
Γερμανοί.. πφφ -
Μόνο ΚΑΠΟΙΑ πολυμορφικά είχαν/έχουν στο μεσαίο πίσω κάθισμα ISOFIX.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μόνο ΚΑΠΟΙΑ πολυμορφικά είχαν/έχουν στο μεσαίο πίσω κάθισμα ISOFIX.Και ούτε καν...μόνο με ειδική παραγγελία, δεν χωράει τρίτο λόγω πλάτους, άρα πάμε σε ΠΟΛΥ μεγάλα αυτοκίνητα. Εδώ ακόμα και το S-Max δεν έχει στο κεντρικό κάθισμα, παρά μόνο αν το ζητήσεις στα 2 extra καθίσματα σε 7θεσιο configuration.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δεν είχα ξαναδεί βιδωτες.Οσες είχα δει ήταν κολλημένος στο πλαίσιο.Στα νεώτερα μοντέλα πώς είναι;Sent from my iPhone using Tapatalk
Στα νεωτερα δεν εχω ιδεα, υποθετω κολλητες..ομως στα νεωτερα δεν διατιθεται ως εξτρα, αλλα στον στανταρ εξοπλισμο σε ολες τις εκδοσεις...
Μόνο ΚΑΠΟΙΑ πολυμορφικά είχαν/έχουν στο μεσαίο πίσω κάθισμα ISOFIX.
Και ούτε καν...μόνο με ειδική παραγγελία, δεν χωράει τρίτο λόγω πλάτους, άρα πάμε σε ΠΟΛΥ μεγάλα αυτοκίνητα. Εδώ ακόμα και το S-Max δεν έχει στο κεντρικό κάθισμα, παρά μόνο αν το ζητήσεις στα 2 extra καθίσματα σε 7θεσιο configuration.
Το S-Max της ξαδελφης μου εχει και στο κεντρικο καθισμα, και δεν το ειχαν ζητησει εξτρα
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ