-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Συγνώμη, το παιδί είναι 14 μηνών και είναι 14 κιλά? τι τρώει?
Κανονικα τρωει,απλως και οι δυο γονεις ειναι αρκετα ψηλοι οποτε εχει παρει τα γονιδια(για την ακριβεια ειναι 13.8 κιλα,14 μηνων, 87 εκ.σε υψος και βεβαια διαθετουμε και 8 δοντια)
Καλο το ΒRITAX SAFEFIX PLUS TT αλλα με τον ρυθμο που παει ο μικρος σε δυο-τρια χρονια θα χρειαστει νεο καθισματακι,οποτε η κατηγορια μεχρι36 κιλα ειναι μονοδρομος.Ευχαριστω για τις απαντησεις.ΙΜΟ δεν μπορεις να παρακάμψεις την κατηγορια 9-18 στο κάθισμα.
Το παιδι θέλει κάθισμα που θα το κραταει ακόμα με δεσιμο τεσσάρων σημείων.
Αν πάρεις κατευθείαν κάθισμα 15+ κιλά το παιδι είναι κοντό για να το κρατάει η ζώνη η οποία λογικά θα του πιάνει τον λαιμό.
Το ότι το κάθισμα 15+ είναι για τρίχρονα σημαίνει ότι πέρα απ΄το βάρος το παιδί πρέπει να είναι πάνω από 95 -97 εκαστοσρά σε ύψος.
Αρα θα πάρεις κάθισμα κατηγοριας ΙΙ/ΙΙΙ και θα άλλαξεις τον τρόπο δεσίματος όταν γίνει οκ το παιδί από ύψος γιατι με βάρος είναι σχεδόν έτοιμο,+1 κι επιπλέον τα παιδιά, συνήθως, όσο μεγαλώνουν και κινούνται περισσότερο, σταματούν να παίρνουν βάρος με αλματώδεις ρυθμούς...
-
To Recaro young sport ειναι απο 9-36 κιλα,οποτε δεν παρακαμπτω την κατηγορια Ι,απλως ειναι δυο καθισματακια το ενα μεσα στο αλλο,το μικρο εχει ζωνες 4 σημειων κανονικα και δεν το πιανει στο λαιμο.Οταν μεγαλωσει το παιδι απλα αφαιρεις το εσωτερικο καθισμα και τοτε χρησιμοποιεις το μεγαλο, οπου το παιδι δενεται με την ζωνη του αυτοκινητου αλλα και παλι το καθισμα εχει ειδικες υποδοχες μεσα απο οπου περναει η ζωνη ωστε αυτη να χαμηλωνει και να μην το βρισκει στον λαιμο.
http://www.recaro.com/en/product-areas/ ... iiiii.html
τα δυο βιντεο στο τελος της σελιδας δειχνουν πως δενεται το παιδι στην καθε περιπτωση.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
To Recaro young sport ειναι απο 9-36 κιλα,οποτε δεν παρακαμπτω την κατηγορια Ι,απλως ειναι δυο καθισματακια το ενα μεσα στο αλλο,το μικρο εχει ζωνες 4 σημειων κανονικα και δεν το πιανει στο λαιμο.Οταν μεγαλωσει το παιδι απλα αφαιρεις το εσωτερικο καθισμα και τοτε χρησιμοποιεις το μεγαλο, οπου το παιδι δενεται με την ζωνη του αυτοκινητου αλλα και παλι το καθισμα εχει ειδικες υποδοχες μεσα απο οπου περναει η ζωνη ωστε αυτη να χαμηλωνει και να μην το βρισκει στον λαιμο.http://www.recaro.com/en/product-areas/ ... iiiii.html
τα δυο βιντεο στο τελος της σελιδας δειχνουν πως δενεται το παιδι στην καθε περιπτωση.
Δεν είναι δυο καθισματακια το ένα μέσα στο άλλο..... Ειναι κατηγορια ΙΙ/ΙΙΙ και απλα βγάζεις κάποια μαξιλαράκια και αλλάζεις τρόπο δεσίματος
Εγω έχω 2 τετοια.... ένα για μενα και ένα για την πεθερά μου.
Με το που έγινε 9 κιλα η μικρή την έβαλα σε αυτό και επειδή έγινε 15 κιλά=3 ετών=99 εκατοστά έβγαλα χθες τις ζωνες 4 σημείων....
Παρατήρησα ότι στην κάτω θέση της είναι ok η ζώνη στον ώμο, αλλα αν μου λες υψος 87 εκατοστά φανταζομαι θα τον πιανει στον λαιμο τον δικό σου.Αν παρεις αυτό προσεξε μια κάθετη ραφή=τελειωμα πλάτης 5εκ πιο ψηλά απο την βάση που έχει στα χαμηλά όπου μπορει να σου διαμαρτυρηθεί ότι ενοχλει
Επειδή κάτι δεν έχω πιάσει...Τώρα έχεις κάθισμα 9-18? Που κάθεται τώρα ο μικρός σου?
-
Τα μαξιλαρακια εννοουσα και εγω,μεχρι τωρα τον εχω στο αντιστοιχο καθισμα που ειχε το σετ με το καροτσακι(Pegperego) το οποιο ειναι μεχρι 13 κιλα και τα εχουμε ξεπερασει ηδη.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Τα μαξιλαρακια εννοουσα και εγω,μεχρι τωρα τον εχω στο αντιστοιχο καθισμα που ειχε το σετ με το καροτσακι(Pegperego) το οποιο ειναι μεχρι 13 κιλα και τα εχουμε ξεπερασει ηδη.Οκ κατάλαβα!
Τότε μην πάρεις 15 -36 (ΙΙ/ΙΙΙ) ... θα πρέπει υποχρεωτικα να πάρεις 9 - 36 (Ι/ΙΙ/ΙΙΙ) και ας φαίνεται πισωγύρισμα... όπως το παραπάνω Recaro. -
καλέ το φαντάστηκα οτι είναι ψηλός! χιχιχι και η δικιά μας τωρα βγαζει το 8ο δοντάκι! είναι τρέλα όταν γελάνε! οπως σου είπα δε ξέρω για μεγαλύτερης κατηγορίας καθισματακι αλλα όντως τα καθισματακια πάνε κι αναλογα με την ηλικία! +βαρος +υψος, οπότε ψαξτο λίγο ακόμα! φιλάκια
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έχει κανένας rear-facing κάθισμα σε παιδί > έτους;
Καλησπερα,εγω εχω την κορη μου που ειναι 25 μηνων σε καθισμα rear-facing.Εχω το Britax Hi-Way.
Πως το αντιμετωπίζει; Δε βαριέται σε μεγάλα ταξίδια; Είστε ευχαριστημένοι γενικά από το κάθισμα;
Καλημερα και συγνωμη που αργησα να απαντησω!
Δεν εχει προβλημα που ειναι αναποδα,αλλωστε δεν εχει μπει ποτε σε καθισμα που να κοιταει μπροστα οποτε δεν ξερει και την διαφορα.
Στα μεγαλα ταξιδια καθομαι μαζι της στο πισω καθισμα αλλα απο δικη μου ανασφαλεια,δεν ξερω εαν θα ειχε προβλημα να ειναι μονη της και να κοιταει αναποδα.Συνηθως τα ταξιδια μας ειναι αρκετα μακρινα(περιπου 6 ωρες)και δεν θελω τοσες ωρες να ειναι μονη της.
Κατα τα αλλα ειναι ενα πολυ καλο καθισμα,στιβαρο.....
Το αγορασαμε απο ενα σουηδικο σαιτ 335 ευρω τελικη τιμη με τα μεταφορικα.Τσιμπημενο αλλα δεν πειραζει οταν μιλαμε για την ασφαλεια των παιδιων μας
Εαν σε ενδιαφερει το καθισμα να ξερεις οτι εχει αντικατασταθει απο το Britax max-way.
-
Μιας και θελω να κανω δωρο το παιδικο καθισματακι στην αδερφη μου που περιμενει το πρωτο της παιδι θελω τα φωτα σας οσον αφορα τι πρεπει να παρω! Γονεις και λοιποι γνωστες δωστε μου τα φωτα σας!!!
Ποια μαρκα θεωρειται πιο εξειδικευμενη? -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Μιας και θελω να κανω δωρο το παιδικο καθισματακι στην αδερφη μου που περιμενει το πρωτο της παιδι θελω τα φωτα σας οσον αφορα τι πρεπει να παρω! Γονεις και λοιποι γνωστες δωστε μου τα φωτα σας!!!
Ποια μαρκα θεωρειται πιο εξειδικευμενη?Πολύ καλές: maxi cosi και britax/romer
edit: κοίταξε κι εδώ
viewtopic.php?f=6&t=34934
αναλύσεις/παραθέσεις/γνώμες περί παιδικών καθισμάτων... -
Για εμένα απλά η maxi-cosi είναι ότι καλύτερο (κοιταξε και τη bebe-comfort ειναι θυγατρική).Καλά υφάσματα και συναρμογή.Έχω χρησιμοποιήσει 3 καθίσματα της εταιρείας αγορασμένα από Ολλανδία-πολύ ευχαριστημένος.Ένα κλικ κάτω britax και μετά το χάος (recaro-chicco και τα συναφή).Αγόρασε isofix (φαντάζομαι το αυτοκινητο θα έχει υποδοχές).Πιο σταθερά και δεν μπλέκεις με ζώνες.
-
Ο χρήστης ioa_pol έγραψε:
Για εμένα απλά η maxi-cosi είναι ότι καλύτερο (κοιταξε και τη bebe-comfort ειναι θυγατρική).Καλά υφάσματα και συναρμογή.Έχω χρησιμοποιήσει 3 καθίσματα της εταιρείας αγορασμένα από Ολλανδία-πολύ ευχαριστημένος.Ένα κλικ κάτω britax και μετά το χάος (recaro-chicco και τα συναφή).Αγόρασε isofix (φαντάζομαι το αυτοκινητο θα έχει υποδοχές).Πιο σταθερά και δεν μπλέκεις με ζώνες.σε ευχαριστω. ναι το αυτοκινητο εχει isofix!! τελικα ολα αυτα που πασαρουν στο εμποριο ειναι μαλλον αυτα που τους δινουν περισσοτερο κερδος!!
-
Μπορώ να σου πώ τί να **μην **παρεις
Inglesina Marco Polo
Δεν είναι isofix, το δένεις με τις ζώνες αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα, οι οδηγίες χρήσης είναι ελλιπείς, και αφού δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, βρήκα μερικά video στο youtube που δειχνουν πως να το τοποθετήσεις.
Τό ότι δεν ειναι isofix κατά τη γνώμη μου δεν ειναι κακό, και με τις ζωνες το δενεις καλά και δεν κουνιεται. Στην τοποθέτηση λίγο ζορίζεσαι.
-
πολλές εταιρίες αυτοκινήτων έχουν καθίσματα δικά τους.
Δεν είναι ακριβώς δικά τους.
Είναι για παράδειγμα britax.Ισως η renault εχει μερικά καλύτερα δικά της
Τι αμάξι έχεις? -
Εγω εχω αυτο:
Bebeconfort iseos Neo+ 0-18kg
Ειναι για Ο-18,κοιταει μπροστα και πισω ,ενω εχει ρυθμιζομενη κλιση αλλα και ανοιγμα.Αυτο το τελευταιο μαζι με την επιπλεον πλευρικη προστασια,ειναι πολυ σημαντικο,γιατι στηριζετε σωστα το κεφαλι του παιδιου ακομα και οταν κοιματε! -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Ποια μαρκα θεωρειται πιο εξειδικευμενη?εγώ πρόσφατα πήρα το britax romer baby safe plus shr ii με την βάση isofix.
το μόνο με βαθμολογία 'πολύ καλό' στα τεστ του adac.de
το πήρα από amazon.de -
Ειχε διαφορα στην τιμη;
Στην Ελλαδα ποιο μαγαζι φερνει τα Britax; -
η περαμαξ πρεπει να τα είχε που τα έδινε παντου....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ειχε διαφορα στην τιμη;
Στην Ελλαδα ποιο μαγαζι φερνει τα Britax;οι τιμές γι αυτά είναι πάντα διαφορετικές
Πρόσεξε η τιμή για ΕΛΛΑΔΑ αλλάζει την τελευταία στιγμή πριν πληρώσεις γιατί όλες οι ευρωπαικές χώρες έχουν άλλο ΦΠΑ στα παιδικά είδη.
Εμεις είμαστε οι ακριβότεροι. ΑΝ το βάλεις ελλάδα από ΑΓΓΛΙΑ για παράδειγμα, από 0 ΦΠΑ θα παει 23%.δες τα παρακάτω λινκ να καταλάβεις
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... =200135940
http://www.amazon.co.uk/gp/help/custome ... eId=502578
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ποια μαρκα θεωρειται πιο εξειδικευμενη?εγώ πρόσφατα πήρα το britax romer baby safe plus shr ii με την βάση isofix.
το μόνο με βαθμολογία 'πολύ καλό' στα τεστ του adac.de
το πήρα από amazon.deαυτο σε πια κατηγορια ανηκει?? εννοω για ποια ηλικια μωρου ειναι
-
Προσπάθησε να ψάξεις τιμές οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές. Υπάρχουν πολλά μαγαζιά με τιμές online και στην Ελλάδα και μερικές φορές ανταγωνίζονται ξένα sites. Ή πάρε το από έξω.
Πρώτα να καταλάβεις τη βασική ταξινόμηση. Υπάρχουν κατηγορίες 0, 0+, 1, 2, 3 κλπ σχετικές με το βάρος του μωρού. Βολεύει να πάρεις κάποιο που να καλύπτει τουλάχιστον 0-1 που σημαίνει ότι θα τους καλύψει για αρκετό καιρό.
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ