-
Ιωάννη Δ΄ δεν θα σταθώ στα όσα λες για τους άλλους , αλλά θα απαντήσω γενικά .
Ξεκίνησα να δουλεύω ως φοιτητής στα τέλη του 70 .Τότε ο βασικός μισθός ήταν 8000 δρχ , μετά έγινε 10000 δρχ , το 1984 το κυβικό το μπετό τοποθετημένο, μπετό ,σίδερα και εργασία είχε 3000 δρχ . Το 1987 είχε 9000 δρχ . Γιατί αυτά ? Γιατί είχαμε πληθωρισμό τότε 20-25 % και επιτόκια ανάλογα , ενώ τα τοκογλυφικά για γραμμάτια 3-5 % τον μήνα .
Αν τα κάνουμε σε ευρώ τότε οι βασικοί ήταν 25 και 30 € , τα κυβικά 9 και 27 € .
Για πες πόσο ήταν ο μισθός το 1987 . Να σου πω πόσο έπαιρναν 45άρηδες από υπαξιωματικούς το 1983 με 25 χρόνια ? 60000 δρχ . Δηλαδή 20 κυβικά . Ξέρεις πόσο έχει το κυβικό τα τελευταία 10-15 χρόνια ? 220-250 € Δηλαδή έπαιρναν 4-5000 σημερινά λεφτά .
Θες να σου πω πόσο μειώθηκε μια σύνταξη μηχανικού με 37 χρόνια δουλειά μέσα στην κρίση ? Από 2300 στα 1300 . Το ίδιο και για γιατρούς , ΟΑΕΕ γιατί αυτούς ξέρω .
Οι μισθοί των ΔΥ δεν ήταν ποτέ αστείοι . Τώρα αν τους συγκρίνεις με υπεργολάβο ηλεκτρολόγο του 70-80 που είχε 20 χρόνια στην δουλειά και είχε και 3-4 άτομα προσωπικό , προφανώς είναι άτοπη η σύγκριση .
Να σου πω ότι έχει έρθει υπάλληλος της ΔΕΗ με την φόρμα και το κατσαβίδι στην κωλότσεπη να κάνει τον μεσίτη και να φέρνει πελάτισσα στην οικοδομή ? Να σου πω ότι υπήρχαν συνάδελφοι κατασκευαστές που ήταν υπάλληλοι σε ΔΕΗ και ΟΤΕ και δεν πάταγαν ποτέ .
Αλλωστε αν δεν πέρναγαν καλά τότε να μην πήγαιναν , αλλά όπως είπες οι ουρές και τα μέσα για το δημόσιο έπαιρναν και έδιναν .
Για τους αγρότες θα σου ξεχωρίσω κάποια πράγματα . Ετυχε να βρεθώ στην Θεσσαλία πριν κάποιες δεκαετίες . Εκεί υπήρχε πλούτος . Επαιζαν χαρτιά με στρέμματα . Μεγάλα αμάξια και μεγάλες μηχανές , μαγαζί με ρούχα του σκι και διάφορα άλλα που στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν αδιανόητα . Αλλά ο ΟΓΑ δεν είναι μόνο για την Θεσσαλία και την Κρήτη και την Ηλεία . Είναι και για την Ηπειρο , την Εύβοια , την Μακεδονία , την Θράκη , τα νησιά .
Εκεί παλιότερα δεν έδιναν εισφορές , έπαιρναν τίποτα έως ελάχιστα . Ο Ανδρέας τα έδωσε , αλλά εδώ πράγματι υπάρχει εθνική και κοινωνική και οικονομική ανάγκη να επιδοτηθούν οι αγρότες . Αυτό ισχύει σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο . Η τελευταία ΚΑΠ θεωρεί τους αγρότες Φύλακες την Γης και του Περιβάλλοντος και έτσι τους επιδοτεί ανεξαρτήτως παραγωγής .
Οπότε μην τους συγκρίνεις .
-
Απαντήσεις στα πολεοδομικά .
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
To απέναντι μαγαζι από το δικο μου εχει παραβιασει το σχεδιο πολης που λεει για δρομο πλατους 10μ και βεβαια το κτιριο να είναι τραβηγμενο 'πιο μεσα'. Επειδή αυτό θα προκαλουσε ουσιαστικα γκρέμισμα του μαγαζιου, αφου είναι ακριβως πανω στα 10μ και η ταρατσα ακομα 30ποντους πιο μεσα, ο ιδιοκτητης προσκομισε βεβαιωση ότι είναι κατοικια και όχι κατάστημα, εβγαλε μια αδεια για μια επεκταση και όλα καλα.
Για καλη του τυχη εσκασαν τα μνημονια και αλλα δικαστικα θεματα οποτε δεν τον εχουμε κυνηγησει. Πες ότι το κανουμε τοσα χρονια μετα (το 2009 τα εκανε αυτά) σιγα μη βγαλουμε ακρη...
Αντιστοιχα το 2007 όταν εκανα το φροντιστηριο σε οίκημα που ειχα νοικιασει (σε οροφο) ο υπάλληλος ηθελε νταηλικι αλλαγη χρησης ενώ ειχε βγει εγκύκλιος που ελεγε ότι δεν χρειαζοταν κατι τετοιο...Μάλλον κάτι δεν ξέρεις καλά . Αν είναι ο δρόμος 10 μ. σημαίνει ότι το όριο του οικοπέδου και η οικοδομική γραμμή είναι στα 10 μ και εκεί χτίζεις ανεξάρτητα αν είναι κατοικία ή μαγαζί . Ακόμα αν έβγαλες άδεια με παλιότερο δρόμο που ήταν πχ 8 μ και έχτισες εκεί το ισόγειο και μετά βγήκε νέος νόμος και πήγε στα 10 , τότε αν κάνεις προσθήκη την πας στα 10 μ αλλά το ισόγειο ΔΕΝ το γκρεμίζεις . Απλά μονάχα το συντηρείς .
Αυτή είναι η Ελλάδα, όμως κάποιος την έκανε έτσι. Γιατί μην ξεχνάς ότι πολλοί από τον κλάδο σου λαδωναν αβέρτα τους τύπους στην πολεοδομία. Όπως και σε αντίστοιχους κλάδους (γιατροί, δικηγόροι κλπ). Εκεί είναι η διαφορά μας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στην 'διαφθορά' των 'μικρών'. Αλλά εμείς από Τουρκοκρατίας το είχαμε το λάδωμα στο αίμα μας... Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να γίνουμε Ευρώπη. Δεν θέλουμε (τουλάχιστον η πλειοψηφία).
+1
Συνάδελφος μου έλεγε χθες για τι τραβάει αυτός και άλλοι 9 ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών σε συγκρότημα στην Ανατολική Αττική από τον κατασκευαστή. Μιλάμε για πολύ ρεμούλα, πολύ μαύρο χρήμα και τρελό φαγοπότι.
Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, κάποιοι άλλοι τα έχουν βάλει προς πώληση, άλλοι κλαίνε τα λεφτά τους.
Εδώ χωρίς να ξέρω το θέμα και χωρίς να λέω ότι αποκλείεται να έχει κάνει λαμογιές ο κατασκευαστής είμαι 100 % σίγουρος ότι είναι 100 % συνένοχοι ο συνάδελφος σου και οι υπόλοιποι . Γιατί αυτοί επιβράβευσαν τα λαμόγια αγοράζοντας τις μεζονέτες με 80 % παράνομα γιατί τα έπαιρναν στα μισά λεφτά από ότι πουλάγαμε οι υπόλοιποι .
Ακόμα το 'μαύρο' χρήμα ήταν 4 φορές πιο μαύρο για τον συνάδελφο σου και τους άλλους , από ότι για τον κατασκευαστή και προφανώς όσοι έχουν προσφύγει , συνήθως συντηρούν δικηγορικά γραφεία και χάνουν τις δίκες .
Γιατί αν σου πουλάω κάτι παράνομο και το παίρνεις εν γνώσει σου και πολύ φτηνότερα από όσο κάνει , τότε απλά είσαι κλεπταποδόχος .
Για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους , γιατί γεμίσαμε Μαγδαληνές ...
-
Είπες μεγάλη κουβέντα criuser. Συνένοχοι! Για τα χάλια ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Γι αυτό ο Πάγκαλος είχε δίκιο στο 'μαζί τα φάγαμε'. Γιατί όσο εκείνος ζήταγε, ο κοσμάκης του έδινε. Και αν η ευθύνη του Πάγκαλου είναι τεράστια ως πολιτικός, άλλη τόση ευθύνη έχει και ο τύπος που πήγαινε να ζητήσει το ρουσφέτι. Γιατί έπρεπε να σκεφτεί 'που θα πάει όλο αυτό το αλισβερίσι;'. Αλλά σε μια κοινωνία που ο καθένας κοιτάζει μονο τον κ@λο του, είναι αναμενόμενο να έχουμε το μπάχαλο που βλέπουμε τώρα.
ΥΓ. Όταν έκανε ο πατέρας μου αίτηση για να πάρει ρεύμα στο σπίτι, ο υπάλληλος της ΔΕΗ του λέει 'άμα μου δώσεις 50.000 δραχμές, δεν χρειάζεται να περιμένεις ένα μήνα'. Τα έδωσε για να μην περιμένει ένα μήνα (ενώ δεν βιαζόταν). Φταίει. Για το αν φταίει ο υπάλληλος της ΔΕΗ που τα ζήτησε, δεν χρειάζεται να πω κάτι...
-
Επειδή τα άλλα είναι ασυναρτησίες και έχω βαρεθεί ακόμα και να ψάχνω τα παλιά Post κάθε φορά και να χάνω την ώρα μου, να σε εκθέτω και μετά να πετάς την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν έχεις τι να πεις, θα σχολιάσω κάτι πολύ συγκεκριμένο για να δέιξω την μόνιμη σύγχυσή σου.
Εδώ βεβαια εχεις βεντετα με τον Σαμαρα και αυτό στο αναγνωρίζω,Να σου ρίξω 2-3 ποστ σου στα γρήγορα όπου όχι πολύ παλιά έλεγες ότι έχω ψηφίσει Σαμαρά με χέρια και πόδια;
Αποφάσισε λοιπόν. Μια έτσι τα λες και μια αλλιώς.
Τώρα έχω βεντέταΤέλος η ''κόντρα'' ξεκίνησε μόλις άρχισα να γράφω επιθετικά για ΔΕΚΟτζήδες κτλπ. Ήταν πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Δεν σου άρεσε και πάρθηκε η γνωστή τροπή. Μάλιστα εγώ δεν γνώριζα ότι ήταν ΔΕΗτζης ο πατέρας σου και όταν το έγραψες εδώ μέσα σου απάντησα χαρακτηριστικά ''ότι τώρα φάνηκε ο λόγος που της επιθετικότητάς σου όποτε συζητούσαμε για τους προνομιούχους του δημοσίου''.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εδώ χωρίς να ξέρω το θέμα και χωρίς να λέω ότι αποκλείεται να έχει κάνει λαμογιές ο κατασκευαστής είμαι 100 % σίγουρος ότι είναι 100 % συνένοχοι ο συνάδελφος σου και οι υπόλοιποι . Γιατί αυτοί επιβράβευσαν τα λαμόγια αγοράζοντας τις μεζονέτες με 80 % παράνομα γιατί τα έπαιρναν στα μισά λεφτά από ότι πουλάγαμε οι υπόλοιποι .
Ακόμα το 'μαύρο' χρήμα ήταν 4 φορές πιο μαύρο για τον συνάδελφο σου και τους άλλους , από ότι για τον κατασκευαστή και προφανώς όσοι έχουν προσφύγει , συνήθως συντηρούν δικηγορικά γραφεία και χάνουν τις δίκες .
Γιατί αν σου πουλάω κάτι παράνομο και το παίρνεις εν γνώσει σου και πολύ φτηνότερα από όσο κάνει , τότε απλά είσαι κλεπταποδόχος .
Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, ούτε πρόκειται να ορκιστώ για κάτι.
Ούτε καν για αυτά που ακούω ή βλέπω στην εργασία μου. Απλά ανέφερα αυτά που λέει κάποιος.
Από φανφάρες έχουμε μπουχτίσει στη Ελλάδα.Εγώ ένας μηχανικός είμαι που εργάζομαι σαν ενοικιαζόμενο κρέας για μία πολυεθνική που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνολογίας σε δημόσιους οργανισμούς, ΔΕΚΟ και Χρηματοοικονομικούς Ομίλους. Μόνο για αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Τέλος η ''κόντρα'' ξεκίνησε μόλις άρχισα να γράφω επιθετικά για ΔΕΚΟτζήδες κτλπ. Ήταν πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Δεν σου άρεσε και πάρθηκε η γνωστή τροπή.
Ο Συριζα εγινε κυβερνηση στις 25/1/15. Μεχρι τοτε όπως δειχνω με τα link που δεν είναι τιποτε άλλο παρα οι δημοσιεύσεις σου μια προς μια και καλυπτουν το διαστημα 3/10-9/14. Δεν εχουμε μιλησει ποτε, ουτε εσυ εχεις γραψει κατι πολιτικο περαν ΕΡΤ.
Παρε και τωρα και την εκκίνηση της διαμάχης, καπου στον 6/15.
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&author_id=8544&start=915
Κοιτα, όλα οσα λες τα εχεις παθει εσυ και με το παραπανω και δεν περιμενω να το δεχτεις. Από εκει και περα, με το να βαλεις τετοιο ποστ τι θες να αποδειξεις ακριβως; Ότι εγω είμαι ψευτης που λεω ότι ψηφισες Σαμαρα ενώ δεν το εκανες, ή οτι εσυ εισαι τελικα σε συγχυση και εγραφες (και ενιοτε γραφεις) ως υποστηρικτης του αν και δεν τον ψηφισες;
Τελος, ουτε και εγω εχω χρονο πια γι' αυτά. Μπορεις να πιστευεις ο,τι θες, μου είναι αδιαφορο. Απλα μη λες τυπικες μεν, ανακρίβειες δε οι οποιες όπως βλέπεις αποδεικνύονται πανεύκολα (χωρις 'ψευτακους' και αλλα)...
H περιοχη μας επιτρεπει την μαντρα στην οικοδομικη γραμμη και όχι το κυριως κτισμα, εφόσον αυτό είναι 'φατσα' στον δρομο. Kαι τα 'προσφυγικα' (οσα υπαρχουν ακομα) διχως μαντρα εχουν πεζοδρομιο μπροστα. Αν δεν βλέπει σε δρομο ναι, το οριο του οικοπέδου είναι το ιδιο το κτισμα...Αυτό που σου λεω είναι το ιδιο ακριβως στα 10μ, το πεζοδρομιο του και τμημα της ταρατσας στα 9,70 χαλαρα. Εξαλλου ποτε δεν εχει ασφαλτοστρωθεί ο δρομος, παρολες τις επανειλημμενες οχλησεις μας, ενώ όλοι οι γυρω δρομοι είναι κομπλε...
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Είπες μεγάλη κουβέντα criuser. Συνένοχοι! Για τα χάλια ποτέ δεν φταίει μόνο ένας. Γι αυτό ο Πάγκαλος είχε δίκιο στο 'μαζί τα φάγαμε'. Γιατί όσο εκείνος ζήταγε, ο κοσμάκης του έδινε. Και αν η ευθύνη του Πάγκαλου είναι τεράστια ως πολιτικός, άλλη τόση ευθύνη έχει και ο τύπος που πήγαινε να ζητήσει το ρουσφέτι. Γιατί έπρεπε να σκεφτεί 'που θα πάει όλο αυτό το αλισβερίσι;'. Αλλά σε μια κοινωνία που ο καθένας κοιτάζει μονο τον κ@λο του, είναι αναμενόμενο να έχουμε το μπάχαλο που βλέπουμε τώρα.ΥΓ. Όταν έκανε ο πατέρας μου αίτηση για να πάρει ρεύμα στο σπίτι, ο υπάλληλος της ΔΕΗ του λέει 'άμα μου δώσεις 50.000 δραχμές, δεν χρειάζεται να περιμένεις ένα μήνα'. Τα έδωσε για να μην περιμένει ένα μήνα (ενώ δεν βιαζόταν). Φταίει. Για το αν φταίει ο υπάλληλος της ΔΕΗ που τα ζήτησε, δεν χρειάζεται να πω κάτι...
Δεν είναι στην ίδια μοίρα όμως . Τον αδικείς λοιπόν . Γιατί θα ήταν το 1% που δεν βιαζόταν .
Το έχω ζήσει και εγώ σε κάθε έκφανση της δουλειάς μου . Και δεν ήμουν συνένοχος . Απλά δεν θα έπρεπε να δουλεύω αν δεν το έκανα . Δεν γεννήθηκα βασιλεύς της Μ. Βρεττανίας βλέπεις .
Δεν ξέρω ποια είναι η αλήθεια, ούτε πρόκειται να ορκιστώ για κάτι.
Ούτε καν για αυτά που ακούω ή βλέπω στην εργασία μου. Απλά ανέφερα αυτά που λέει κάποιος.
Από φανφάρες έχουμε μπουχτίσει στη Ελλάδα.Εγώ ένας μηχανικός είμαι που εργάζομαι σαν ενοικιαζόμενο κρέας για μία πολυεθνική που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες τεχνολογίας σε δημόσιους οργανισμούς, ΔΕΚΟ και Χρηματοοικονομικούς Ομίλους. Μόνο για αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Προφανώς δεν σου επιτέθηκα , ούτε σου την είπα . Απλά θα απαντήσω πάλι με παράδειγμα .
Πριν 20 χρόνια σχεδόν πούλαγα κάποιο διαμέρισμα . Δραχμές ακόμα . Ηρθε κάποιος τύπος . Τι λες μου λέει , Πουλάς τόσο 110 τμ όταν ο άλλος πουλάει 200 τμ φτηνότερα . Σοβαρά του λέω ? Που είναι αυτός ? Μου είπε .
Χαλάνδρι εγώ , Πάτημα Χαλανδρίου αυτός . Πήγα και το είδα . Μεγάλο οικόπεδο , τρίφατσο . Στην μία γωνία είχε φτιάξει μια μεγάλη μεζονέτα που έμενε αυτός . Λάθος του , αλλά και δείγμα του θράσους του και της σιγουριάς του .
Στο πίσω μέρος της μεγάλης πρόσοψης μια σειρά κολλημένων μεζονετών . Τις κοιτάω . βγαίνει μια κυρία μέσης ηλικίας .
Είστε της επιχείρησης λέω ? Ναι είμαι η γυναίκα του κατασκευστή .
Να τις δούμε λέω . Τις βλέπουμε .
Ισόγειο 100 τμ , νόμιμα τα 80 τμ και ημιυπαίθριος τα 20 τμ . Χρήση μόνο σαλόνια . Υπνοδωμάτια στα υπόγεια . Μισοθαμένα στο χώμα , σαν οικογενειακοί τάφοι . Αλλα 100 τμ . Αρα 200 τμ , νόμιμα τα 80 τμ .
Μετά εξωτερική σκάλα για τον πρώτο όροφο . Εκεί το αντίστροφο . Σαλόνια ο πρώτος και υπνοδωμάτια η σοφίτα για νάνους χωρίς Χιονάτη . Τα ίδια σύνολο 200 , νόμιμα τα 80 τμ . Προφανώς η τιμή και για την περιοχή που ήταν χειρότερη και γιατί η σύγκριση ήταν με ένα διαμέρισμα 110 με νόμιμα τα 101 και ημιυπαίθριο 9 , λιγότερο από τα μισά . Αλλά αν σύγκρινες περιοχές και ότι το 110 είχε αναλογία λεβητοστασίου , κοινοχρήστων και το εμβαδόν του γκαράζ και των βεραντών , τότε η διαφορά έπεφτε στο 15 % . Αλλά ο άλλος αγόραζε τμ . Δεν τον ένοιζε τι αγόραζε . Ηταν ο έξυπνος .
Το χειρότερο ? Ρωτάω την ιδιοκτήτρια . Τι θα κάνετε στο μπροστινό μέρος του οικοπέδου ? Προφανώς δεν είχε εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης . Μου απαντάει . Δεν ξέρω τι θα κάνει ο άντρας μου . Είχε πει για μια μεγάλη πισίνα ...
Μόλις πουλήθηκαν οι πίσω οικογενειακοί τάφοι , έκανε και μια σειρά μεζονετών μπροστά τους και τους έθαψε ...
Ηταν κρυφό ? Προφανώς όχι . Θα φαινόταν στην άδεια , στην σύσταση κλπ . Αλλά είπαμε τα πολλά τμ και οι έξυπνοι αγοραστές .
Οσο για το μαύρο χρήμα . 4 % ήταν το όφελος του φόρου που κέρδιζε ο πωλητής-κατασκευαστής . 16 % ήταν το όφελος του φόρου που κέρδιζε ο αγοραστής . 11 % ο φόρος μεταβίβασης . 1 % ο δικηγόρος , 2 % ο συμβολαιογράφος , 1% το κτηματολόγιο και 1 % τα έξοδα δανείου . Και βέβαια και το πόθεν έσχες για τον αγοραστή .
Απλά γιατί οι Μαγδαληνές ξεχνάνε τα δικά τους . Προφανώς αν ο κατασκευαστής ήθελε να μπεί όλο το ποσό , ή να μην έχει ημιυπαίθριους δεν θα πούλαγε , γιατί η αγορά επιβράβευε τους άλλους .
Πράγματι το μαζί τα φάγαμε έχει λόγο αν είσαι ΔΥ ή έχεις σχέση με το δημόσιο . Αν δεν έχεις όμως σίγουρα δεν τα έφαγες μαζί . Μάλιστα το δανεικό χρήμα δεν έκανε καλό , γιατί δεν ήταν στέρεο . Και άλλαξε το επίπεδο της αγορά χωρίς λόγο , ενώ θα ήταν πιο ομαλή η κατάσταση .
-
εγραφες (και ενιοτε γραφεις) ως υποστηρικτης του αν και δεν τον ψηφισες;Πότε τον υποστήριξα Γιάννη; Επικοινωνείς;
Πριν τις εκλογές έγραφα ότι όσο κακός πρωθυπουργός να είναι, που είναι αφού μας χαράτσωσε όλους, να πάνε πιο μετά οι εκλογές να κλείσει το πρόγραμμα. Ότι αυτά που λέει ο Τσίπρας ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και θα έρθουμε σε αδιέξοδο χάνοντας 2-3 χρόνια σε αριθμούς.
Μετά τις εκλογές έγραφα σε κάθε τι ΤΕΡΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ που εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν άνοιγε ρουθούνι, ότι αν ήταν οι κακοί Σαμαροβενιζέλοι θα γινόταν σεισμός.
Αυτό είναι υποστήριξη;
Σχόλιο γενικότερο: Έβλεπα χτες τις ομιλίες στην βουλή και είδα τον Τσίπρα να πανηγυρίζει ότι ο οίκος Moody's αναβάθμισε την χώρα κατά 2 μονάδες. Ξέχασε να πει ότι επιστρέψαμε εκεί που είμασταν το 2014 όταν παραλάβανε.
Μιλάμε για τέτοια επιτυχία... -
Προφανώς δεν σου επιτέθηκα , ούτε σου την είπα .
Ναι ρε συ. Ειδικά για εσένα χλωμό το κόβω να επιτεθείς σε κάποιον ή να την πεις. Είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στη γραφή σου και ευγενικός.
Σε αντίθεση με εμένα που είμαι σε 'αναμμένα κάρβουνα' και έτοιμος να πνίξω (συγκεκριμένο) κόσμο ...
Και πλέον δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν.
Ειδικά για εκείνους που πουλάνε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
Και τέτοιους ξέρω πολλούς στο περιβάλλον που κυκλοφορώ.Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες...
-
Επίκαιρο...
-
Εγώ να δεις πόσους θέλω να πνίξω ...
-
Διαβάζοντας ένα πανικόβλητο σχόλιο του Μούμτζη στο λίμπεραλ , από τις βλακείες που γράφει , το μόνο που έχει ενδιαφέρον γιατί δεν το είχα σκεφτεί , είναι ότι ναι μεν είναι γνωστό ότι οι μεθεπόμενες εκλογές θα είναι με απλή αναλογική , αλλά αν υπάρξουν 200 ψήφοι , μπορεί να ισχύσει και από τις επόμενες .
Βλέποντας ότι εύκολα μαζεύτηκαν 185 ψήφοι για την προανακριτική για την Νοβάρτις , προχωρώντας προς τις εκλογές , μπορεί ο πολιτικός χρόνος να είναι μακρύς , 18 μήνες , αλλά θα είναι γεμάτος εξελίξεις . Τέλος μνημονίου , έναρξη επιτήρησης , μείωση του χρέους , εθνικά θέματα , υδρογονάνθρακες και πολλά ακόμη .
Είδα τα αποτελέσματα των εκλογών του 2015 . Οι έδρες ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι συνολικά 102 . Σήμερα δεν ξέρω πόσες είναι γιατί είχαμε αλλαγές και ανεξαρτοποιήσεις . Αν λοιπόν ο Αλέξης είναι πίσω από τον Κούλη πάνω από 5 μονάδες που σημαίνει ότι δεν ελπίδες να κερδίσει , ίσως παίξει το παιχνίδι για να μην κερδίσει ο άλλος .
Αλλωστε η ΝΔ έχει μακρά παράδοση να γίνεται θύμα τέτοιων τακτικών , αφού ο Σκανδαλίδης είχε παγκόσμια γνώση για το θέμα . Με αποκορύφωμα τον εκλογικό νόμο του 1989 που έπαιρνε μπόνους το δεύτερο κόμμα και χρειάστηκαν 3 εκλογές για να φτάσει ο Μητσοτάκης το 48 % και να πάρει μόλις 150 έδρες . Και βέβαια να κάνει το ιστορικό λάθος να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο , να κάνει τέταρτες εκλογές και να πάρει 170+ .
Το πασοκ και η αριστερά τέτοιους ηθικούς ενδοιασμούς δεν είχαν ποτέ . Αν είχαν κερδίσει στον εμφύλιο , τότε στις εκλογές δεν θα ψήφιζαν μόνο τα δένδρα που έλεγαν κάποτε , αλλά και οι στύλοι της ΔΕΗ .
-
Η ΝΔ αν δεν θέλει να διαλυθεί άμεσα τότε μόνο ως αυτοδύναμη θα πρέπει να κυβερνήσει.
Σε αντίθετη περίπτωση να μην δεχθεί να μπει σε κυβέρνηση συνεργασιών. Ας μην γίνει κυβέρνηση στην τελική. Ας κυβερνά η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ας κάνει και η ΝΔ επιτέλους μία επανάσταση, ας αντιδράσει και να μην είναι πάντα με το κεφάλι κάτω και στα τέσσερα.
Απλά τα πράγματα.Εκτός αν μπει ο Φαήλος στη Βουλή ή και ο Τζήμερος και επιβάλουν τις πολιτικές τους στη ΝΔ.
-
Συμφωνώ απόλυτα Στόρμ .
-
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία η καταστροφή μας
γράφει
ο Μιχάλης ΔεμερτζήςΗ κρατούσα άποψη στην Ελλάδα, ακόμα, λέει ότι για τα δεινά μας φταίνε οι ξένοι. Οκτώ χρόνια μνημονίων και κάθε χρόνο γίνονται οι ίδιες έρευνες μήπως και αλλάξαμε γνώμη, αλλά, σταθερά, πιστεύουμε ως λαός ότι η ΕΕ ωφελήθηκε περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα στη μεταξύ τους σχέση και ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης χώρες της ΕΕ επιχείρησαν να καθυποτάξουν τη χώρα μας.
Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.
Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σοβαρότερο.
Πιστεύουμε τόσο πολύ ότι θέλουν να μας εκμεταλλεύονται τα «ξένα κέντρα», που κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μας εκμεταλλευτούν στα αλήθεια.
Σαν να θέλουμε δηλαδή να
καταστραφούμε, το επίπεδο ζωής μας να φτάσει στα επίπεδα, λ.χ., του Μπαγκλαντές, και καθώς θα πουλάμε τη γη μας για ένα κομμάτι ψωμί σε αλλοδαπούς επενδυτές και το μέσο εισόδημά μας θα έχει φτάσει κάτω από το 50% του μέσου Ευρωπαίου, θα λέμε «τα λέγαμε εμείς για τους κακούς ξένους»…Ο δρόμος προς τα εκεί έχει ξεκινήσει προ πολλού. Για παράδειγμα, κατηγορούσαμε ως λαός από την αρχή της κρίσης το πολιτικό σύστημα ότι έχει ξεπουλήσει τα πάντα στους δανειστές, αλλά επειδή δεν ήταν ακριβώς έτσι, εκλέξαμε μία κυβέρνηση πριν τρία χρόνια για να ενεχυριάσει τη δημόσια περιουσία της χώρας ώστε να επιβεβαιωθούμε.
Αν την είχαμε εκλέξει για να πάρουμε πίσω την «χαμένη μας αξιοπρέπεια», θα καιγόταν η πλατεία Συντάγματος την επομένη της υπογραφής του τρίτου μνημονίου. Εμείς φαίνεται ότι απλά θέλαμε εκπροσώπους της μίζερης άποψης που λέει ότι δεν μεγαλουργούμε γιατί υποφέρουμε κάτω από τη μπότα των κατακτητών.Στα εθνικά θέματα, εντελώς αναμενόμενα, οι συνωμοσιολογίες δίνουν και παίρνουν. Γίνεται θερμό επεισόδιο στα Ίμια κι επειδή η κυβέρνηση κοιτάει αμήχανη, ακόμα ακούγεται το ίδιο ποίημα που λέει ότι οι Αμερικάνοι βρίσκονται από πίσω. Στο μεταξύ, αν συνεχίσουμε να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα, οι επιτυχίες του Ερντογάν στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο γενικότερα (βλ. κυπριακή ΑΟΖ) θα είναι τέτοιες, που στο τέλος οι Αμερικάνοι όντως θα τον ξανά αγαπήσουν και οι «φωστήρες» θα περηφανεύονται ότι διέκριναν πρώτοι τον αμερικανικό δάκτυλο.
Για το «Μακεδονικό», δε, η κρατούσα άποψη, τουλάχιστον στη Β. Ελλάδα, λέει ότι το όνομα για την ΠΓΔΜ έχει ήδη «πουληθεί» είτε γιατί έτσι αποφάσισε ο Τζ. Σόρος είτε γιατί ζηλεύουν την ιστορία μας τα ισχυρά κράτη. Πάντως έχει προαποφασιστεί. Το ότι εδώ και 20 χρόνια η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να μπει στο ΝΑΤΟ δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Θα μας πει κάτι μόνο όταν εν τέλει μπορέσει και τότε θα λέμε ότι μας την είχαν στημένη.
Λες και δεν έχουμε ΜΜΕ, δεν έχουμε διαδίκτυο, δεν έχουμε μάτια και αυτιά, για να δούμε ότι, ενώ τα προβλήματά μας είναι τεράστια, δεν υπάρχει εσωτερική πολιτική συναίνεση ούτε στα στοιχειώδη- του πολιτεύματος συμπεριλαμβανομένου.
Πρέπει να γίνουν δύο πράγματα σαφή εδώ. Πρώτον, αν η Ελλάδα δεν ξέρει τι θέλει μία χρονική περίοδο που η αδράνεια σε οποιοδήποτε επίπεδο -γεωπολιτικό και οικονομικό- ισούται με καταστροφή, δεν μπορεί να φταίει κανένας άλλος για τα δεινά της. Αυτό λέγεται κι αλλιώς «κοινή λογική».Δεύτερον, η πρωτοβουλία για συναίνεση είναι αποκλειστικά δουλειά της κυβέρνησης, παντού και πάντα. Στην Ελλάδα τώρα, ωστόσο, έχουμε μία κυβέρνηση που φαίνεται παντελώς ανίκανη να αρθρώσει συναινετικό λόγο.
Εδώ την στήριξαν τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης στη ψήφιση του -ολόδικού της- τρίτου μνημονίου και μετά από λίγες μέρες έβγαλε ανακοίνωση αποκαλώντας τα «τρόικα εσωτερικού».
Από τότε, ο δρόμος τής διχαστικής λογικής είχε μόνο κατηφόρα και έχουμε πλέον φτάσει σε ένα σημείο να αλλάζουν τα σύνορα στο Αιγαίο και στην ελληνική Βουλή να στήνεται σκηνικό ακραίας πόλωσης για ένα εντελώς άσχετο ζήτημα, στη βάση των «υποθέτω…», «άκουσα…» και «κάποιος μου είπε…».
Δήλωσε ο πρωθυπουργός μας ότι τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και, εντάξει, θα τρέξουν να τα υπερασπιστούν οι ξένοι, ενώ εμείς είμαστε απασχολημένοι με κάτι μάρτυρες που νομίζουν ότι άκουσαν από κάτι άλλους μάρτυρες ότι κάποιοι πολιτικοί χρηματίστηκαν.Με αυτά τα δεδομένα, απλά δεν προβλέπεται να ανακάμψουμε ως χώρα. Θα δημιουργούνται συνέχεια νέα προβλήματα την ώρα που τα υπάρχοντα θα επιδεινώνονται και θα τα αφήνουμε περίπου όλα στην τύχη τους, μήπως και έρθει κάποιος άσχετος και τα διορθώσει, επειδή έχουμε παρεξηγήσει τις έννοιες «σύμμαχος» και «εταίρος». Νομίζουμε ότι χωρίς να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας θα έρθουν άλλοι να μας βοηθήσουν από μόνοι τους και, αν δεν το κάνουν, τους ρίχνουμε και το φταίξιμο· όπως έχουμε κάνει πολλάκις στο παρελθόν, σε όλες τις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
Όλη η Ευρώπη έχει επιστρέψει για τα καλά στην ανάπτυξη και αντί να αναρωτηθούμε γιατί εμείς εξαιρούμαστε, έχουμε στήσει το ιδανικό σκηνικό στο μυαλό μας για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ευημερία τους είναι αποτέλεσμα του πόνου μας… Μέχρι να καταστραφούμε, ώστε να έχουμε την ικανοποίηση να τους βλέπουμε να μαζεύουν τα κομμάτια μας. Θα έχουμε ξεχάσει στο μεταξύ ότι κάποτε ανήκαμε στην ίδια λέσχη με εκείνους και θα αγνοούμε ότι είχαμε μοναδικές ευκαιρίες να σωθούμε.
Τώρα που μιλάμε, η Ελλάδα αρνείται να αφομοιώσει τα πλεονεκτήματα που της προσφέρει η ενιαία ευρωπαϊκή αγορά –των φθηνών δανείων συμπεριλαμβανομένων-, δεν μπορεί να ενσωματώσει βασικά στοιχεία της νέας εποχής, όπως π.χ. η ψηφιοποίηση έστω των υπουργείων της, και αν συνυπολογίσουμε σε αυτά και το ότι βαίνει συρρικνούμενη στο διεθνές στερέωμα, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα μετατραπεί σύντομα σε ένα απέραντο ξενοδοχείο. Οτιδήποτε άλλο αξιόλογο θα παράγει, θα ωφελεί μόνο εκείνον -πιθανότατα όχι Έλληνα- που μπορεί να το εκμεταλλευτεί αποδοτικά και όχι την κοινωνία.
Και αν υποθέσουμε ότι η ίδια η καταστροφή αντέχεται, οι μετά Χριστόν προφήτες που, δείχνοντας ξένους να επωφελούνται, θα λένε «ορίστε, τα λέγαμε», δεν αντέχονται με τίποτα. -
Το συγκεκριμένο άρθρο έχει μια στρατευμένη λογική που ξεχνάει βασικά πράγματα και θέλει να ξεπλύνει άλλα .
Την καλύτερη διαφήμιση στον Αλεξομαδούρο , κάνουν όσοι στηρίζουν τις εγκληματικές κυβερνήσεις 2009-2015 .
Γιατί αφού μας έβαλαν στα μνημόνια , δεν έκαναν αυτό που έκαναν οι άλλες χώρες για να βγούμε .
Το μόνο που κοίταξαν είναι να προφυλάξουν τα πελατάκια , να γλυτώσουν τις ατομικές τους ευθύνες και να φορτώσουν τις μίζες τους στον κόσμο .
Τα έχουμε πει πολλές φορές . Και μάλιστα είχαν και την Ιστορική Ευκαιρία να αφήσουν τον Παπαδήμο να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά με αμιγώς τεχνοκρατική κυβέρνηση πέρα από τα υπουργεία Εξωτερικών , Αμυνας , Δημόσιας Τάξης , Δικαιοσύνης και Παιδείας που έχουν περισσότερο πολιτική υφή .
Δεν το έκαναν και για αυτό ο Αλεξομαδούρο τους γλεντάει .
Από την άλλη το άρθρο ενώ λέει κάποια σωστά για τις διεθνείς σχέσεις , το μόνο που τον καίει είναι οι καταθέσεις για την Νοβάρτις , λέει για το υπερταμείο , ενώ ξεχνάει ότι με το που μπήκαμε στο ΔΝΤ μας ζήτησαν αποκρατικοποιήσεις 50 δισ .
Τέτοια μονόπλευρα άρθρα , απλά προκαλούν ίσως φανατισμό στους φανατικούς εκατέρωθεν , αλλά προκαλούν θυμηδία στους ψύχραιμους...
-
Ο Παπαδήμος, ποιά κάστανα από τη φωτιά ήθελε να βγάλει, και δεν τον αφήσανε;
-
Γιατί αφού μας έβαλαν στα μνημόνια , δεν έκαναν αυτό που έκαναν οι άλλες χώρες για να βγούμε .
Έχεις δίκιο, αλλά τι πολιτικούς είχανε οι άλλες χώρες;
Βλέπεις τα άλλα κοινοβούλια και ψηφίζουν τα περισσότερα κόμματα του κοινοβουλίου τα δύσκολα μέτρα.
Εδώ που να υπάρξει συνεννόηση;Ο Σαμαράς ψήφισε κάποια μέτρα του ΓΑΠ ώστε να το παίξει υπεύθυνος, μετά πριόνιζε τον Παπαδήμο γιατί ανυπομονούσε να γίνει πρωθυπουργός όπως έπειτα έκανε και ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε 1 νόμο. Μια μεταρρύθμιση. Την εργάνη για παράδειγμα όπου ψηφιοποιήθηκαν οι πληροφορίες για την απασχόληση στην χώρα δεν την ψήφισε. Τώρα όμως βλέπεις κάθε λίγο και λιγάκι αναφέρονται στην εργάνη για να πούνε ότι μειώνεται η ανεργία.
Σε ποια χώρα, με ποια κουλτούρα να γίνουν αυτά;Είμαστε ταλιμπάν σαν λαός, πιστεύουμε φουλ στην αρπαχτή, στην κοροϊδία, στην πάρτη μας. Και αυτό μας δίνουν τα κόμματα ως τροφή για να τα ψηφίσουμε.
Διαβάζουν αυτά που γράφεις οι αριστεροί και δεν στέκονται στο ότι πιστεύεις ότι έπρεπε να πετσοκοπεί ακόμα περισσότερο το δημόσιο, οι φούσκες του και οι συνταξιούχοι με τα προνόμια. Στέκονται στο ότι είσαι δεξιός και κράζεις τον Σαμαρά. Και ικανοποιούνται.
-
Eχουν πολλη πλακα οι αρθρογραφοι αλλα και οι συμπατριώτες μας που υιοθετουν αυτή την αποψη, ότι ειτε 'φταιμε και καλως τα παθαινουμε' ειτε 'ειμαστε ασχετοι και δεν ξερουμε το καλο μας'...
Ας μας πουν επιτελους οι αρθρογραφοι αυτοι τα εξης απλα πραγματα για την Ευρώπη 'τους':
-Είναι 'Ευρωπη' να απολυεις εγγυες;
-Είναι 'Ευρωπη' να ξεζουμιζεις το νοτο και αναγκαζεις μοιραια τα καλα μυαλα και τους καταρτισμένους να φευγουν προς βορρα ώστε να δουλευουν εκει και να στηριζουν το εκει συνταξιοδοτικο συστημα τινάζοντας στον αερα εκεινο του νοτου;
-Είναι 'Ευρωπη' να σφυρας αδιαφορα στην τρελιτσα της Τουρκιας αφηνωντας μια χωρα ουσιαστικα μονη της αλλα και οδηγώντας μια άλλη χωρα (την ικανοτερη στρατιωτικα) και τυπικα εκτος;
-Είναι 'Ευρωπη' να μην υπαρχουν πια ενιαιοι κανονες για ολους σχεδόν σε ολους τους τομεις;Αρκετα λοιπον. Αυτοι οι αρθρογραφοι θα επρεπε να είναι λάβροι απέναντι στους ομοϊδεάτες τους πολιτικους που εφεραν την χωρα στην χλευη και την εκδικητικοτητα της Ευρώπης, η οποια και προφανως θα μας ειχε πεταξει σαν την τριχα απ' το ζυμαρι αλλα τα λεφτα είναι λεφτα. Η χωρα εγινε πειραματοζωο παντος είδους συνταγων και τωρα είναι ανισχυρη απέναντι σε ένα γειτονα στο απογειο της δημογραφικης/οικονομικης/στρατιωτικης του ισχυος και γι' αυτό φταινε καθ ολοκληρια οι ταχα μου θεματοφυλακες της ευρωπαϊκης πορειας της χωρας, οι 'σοβαροι', οι 'υπεύθυνοι' και 'συνετοι'.
Σε αντιθεση με ο,τι μπορει να νομιζει ο Αλεξάκος, ο χρονος του τελειωνει όχι γιατι θα ερθει ο Κουλης καβαλα στο αλογο, αλλα γιατι η περιβοητη εξοδος ακομα και αν υποθεσουμε ότι είναι πεντακαθαρη, αργησε πολύ και οι πληγες στην χωρα δεν θα κλεισουν ποτε. Δεν είναι μονο τα λεφτα. Είναι οι χαμενες γενιες, όχι μονο του brain drain αλλα και των παιδιων που δεν γεννηθηκαν ποτε λογω της κρισης...
-
-Είναι 'Ευρωπη' να απολυεις εγγυες;
EΓΚΥΟΣ-ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ
Το κάνω χιουμοριστικά για να σου θυμίσω ότι είσαι δάσκαλος και αν σέβεσαι το λειτούργημά που κάνεις, δεν πρέπει να διορθώνεις τους συνομιλητές σου, για να τους μειώσεις, είτε είναι απόφοιτοι νηπιαγωγείου, είτε έχουν phd και τους ξέφυγε από βιασύνη.
Στο έχω ξαναπεί και στο θυμίζω πάλι, όχι ως αντιπαράθεση αλλά ως στάση ζωής.Καλό Σ/Κ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ