-
Για το αν οι ξενοι ηταν ηλιθιοι ή οχι ας απαντησουν (εντελως συμπτωματικα) οι ιδιοι χθες (μεσω 'ευπεπτου' μεσου παντα):
http://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki- ... tin-ellada
ΟΚ και αν ειναι...μαξιμαλιστικο το 'καμια μειωση' τελικα ποσο μαξιμαλιστικα ειναι οσα παθαμε;
Γιατι παλι ΟΚ, μεχρι το '13 ας υποθεσουμε οτι οι περικοπες μισθων και συνταξεων ηταν στοχευμενες, ετσι για την οικονομια της συζητησης. Μετα ομως για παραδειγμα κοπηκαν τα δωρα για ολους τους ΔΥ και τους συνταξιουχους. Για ολους. Το ΕΕΤΗΔΕ (τελος) εγινε ΕΝΦΙΑ (μονιμος φορος) και τωρα ο Κυριακος (ειπαμε...οχι Κουλης) θελει να το κανει και παλι τελος και να το περασει στους Δημους . Και αυτο μας αφορα ολους. Στον ιδιωτικο τομεα οι μισθοι εν μια νυκτι κοβονταν 30% (και οχι μια φορα) και μετα την 'προσαρμογη' των αποζημιωσεων οι απολυσεις παιχνιδακι. Παλι για ολους (του ΙΤ). Πιο μετα ηρθε η σειρα των ΕΕ με το φορολογικο, το οποιο (επειδη πολλοι εκλεβαν) περασε στο αλλο ακρο, με 0% αφορολογητο και τελος επιτηδευματος. Για ολους. (τους ΕΕ)Αρα οι περικοπες ηρθαν για ολους με σκοπο να τους συντριψουν ολους. Καπως ετσι, η ανεργια εφτασε στο 27+, οταν στην Ιρλανδια η κορυφωση της ηταν ακριβως στο μισο. Η δε Κυπρος (οπως και η Ιρλανδια) ειχε θεμα με τις τραπεζες οποτε τα εκει μνημονια ειχαν συγκεκριμενη στοχευση (και αρα διαρκεια) και ετσι χρειαστηκαν λιγοτερο χρονο και προκαλεσαν λιγοτερο πονο (βεβαια ειχαμε κουρεμα καταθεσεων στην Κυπρο). Οταν εμεις συζηταμε την περικοπη του αφορολογητου -την οποια ο Κουλης (σορρυ, αλλα δεν) που...με μια λαγνη ματια θα δεχθει, αλλα με την ιδια ματια θα ριξει τα πλεονασματα- η Κυπρος εχει...19500 (!!!!) και κανεις δεν της το πειραξε.
Αρα να μη συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια ή ποδοσφαιρο με μπασκετ γιατι και τα 2 παιζονται με μπαλα.Τωρα η περιβοητη 'μεσαια ταξη' μπορει να δεχτει πολλες ερμηνειες. Για μενα πχ, στη μεσαια ταξη ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ειναι εκεινος που η κριση δεν του καταργησε εντελως πραγματα. Δεν ξεπινακιδωσε ενα αμαξι λογω τελων/φορου πολυτελειας. Δεν περιεκοψε δραματικα τις διακοπες του. Εχει εστω ενα πολυ μικρο κεφαλαιο για ωρα αναγκης. Δεν αντιμετωπιζει ως βραχνα λογαριασμους/ενδυση κτλ και γενικα μπορει να κανει ο,τι εκανε πριν την κριση διχως ιδιαιτερα προβληματα (προσοχη, οχι καθολου).
Οσο περνουσαν τα χρονια λοιπον, οι παντος ειδους μισθωτοι και συνταξιουχοι και μικροι ΕΕ που μπορουσαν να συνεχισουν, μειωνονταν, μεχρι σχεδον ολικης εξαφανισης. Οποτε η πλειοψηφια αυτων που φωναζουν τωρα ειναι ατομα που ΔΕΝ εχουν βασικα θεματα βιοπορισμου για διαφορους λογους και αναλογα με το ποσο φωναζουν/ειρωνευονται γινονται απο προκλητικοι μεχρι σιχαματα, αφου κατηγορουν τους αλλους ακριβως για ο,τι ειναι οι ιδιοι.Τελος αυτοι που η ζωη ειναι αδικη μαζι τους και δεν μπορουν να παρουν σπιτια στα παιδια τους το ιδιο θεμα ειχαν και πριν (οι -μεγαλυτεροι- μισθοι τους σε σχεση με τις τοτε -διαστημικες- τιμες παλι δεν το επετρεπαν) και δεν τους εφταιγαν οι ΔΥ κτλ. Το παραθυρο δανειοδοτησης για σπιτι εκλεισε καπου στο '07 (οποιος πηρε δανειο μετα και πριν το '16 περαστικα) οπου η φουσκα ειχε γινει αεροστατο και τα επιτοκια ειχαν ηδη ανεβει απο το αρχικο 4,25 των αρχων των '00s στο πανω απο 6%. Τωρα ομως επειδη γκρεμιστηκαν οι τιμες ειναι καλη ευκαιρια να βρεις ενα παλιο βεβαια αλλα σε lower than low τιμη ωστε να δανειστεις λιγα να το φτιαξεις και να φυγεις απο το νοικι. Πχ με 306 ευραιους παιρνεις 50000 απο την Εθνικη για 20 χρονια. (Αν εγκριθουν βεβαιως-βεβαιως)
-
johan, ένας προϋπολογισμός είναι μια κατ εξοχήν ανταγωνιστική διαδικασία και αποτυπώνει πλήρως
τόσο την 'πάλη των τάξεων' όσο και τα διαφορετικά συμφέροντα κοινωνικών ομάδων που ευνοούνται
η μία έναντι της άλλης (μιλάω για μη ελλειματικούς/ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, όχι για αυτούς που είχαμε
μέχρι το 10 και τους ξεχειλώναμε όσο θέλαμε).
Συνεπώς αυτά που πληρώνει ο ένας, τα καρπώνεται ο άλλος και δεν γεννιούνται λεφτά από το δέντρο.
Το να πληρώνει φόρο οικογενειάρχης που βγάζει 1000 ευρώ τον μήνα και μέσω αυτού να συντηρείται ευγενής
(που δεν αντιστοιχεί σε εισφορές) σύνταξη των 1500 είναι αδικία, πώς να το κάνουμε δηλαδή.
Άκουγα τον Αλεξιάδη το πρωί 'περί της αλληλεγγύης των γενεών' που θα καταστραφεί με το 'ασφαλιστικό
Πινοσέτ', αλήθεια που ήταν η αλληλεγγύη των πατεράδων μας προς εμάς;
Έχουμε ακούσει διάφορες μπαρούφες περί του χρήματος που ρίχνουν στην αγορά η συνταξιούχοι λες
και αυτός που τα πληρώνει σε φόρους θα τα έκανε μασούρια στο σεντούκι. Η άποψή σου ότι ο πρώτος
θα έπρεπε να πληρώνει ακόμη περισσότερα σε φόρους για να θρέψει τον δεύτερο, είναι απλά εξωφρενική
και δεν στηρίζεται ούτε οικονομικά (τα ίδια λεφτά θα πέσουν στην αγορά αλλά από άλλη τσέπη και οι φόροι
γενικά φρενάρουν μια οικονομία), ούτε ηθικά. Στον βαθμό που η φορολογία είναι για να ανακατανέμει λεφτά
από τους λίγους στους πολλούς και όχι το αντίθετο όπως το οραματίζεσαι.
Οπότε, τουλάχιστον, ας μην ιδεολογικοποιούμε το προσωπικό μας συμφέρον. Γιατί εδώ δεν προτείνεις να πληρώνουν οι 'πλούσιοι' (μόνο ένας στους 10 δηλώνει πάνω από 20000 ευρώ τον χρόνο, μην τους ψάχνεις αλλού, αυτοί πληρώνουν) για να στηρίζουν τις συντάξεις π.χ. των 700 ευρώ (αυτό είναι σωστό και θεμιτό) αλλά για να στηρίζουν συντάξεις των 1000+ ευρώ που μια χαρά υπάρχουν ακόμη και σήμερα και μάλιστα σε αφθονία (και κατά την άποψή σου θα έπρεπε να είναι και περισσότερες για να πάμε μπροστά).
Από εκεί και πέρα το ζόρι του καθενός είναι σχετικό. Υπάρχει συνταξιούχος χωρίς υποχρεώσεις που μια χαρά περνάει και
με τις μειώσεις, υπάρχει άλλος που έχει δάνεια και άνεργα παιδιά να χαρτζηλικώσει (αλλη παράνοια αυτή το ότι πρέπει
να παίρνει μεγάλη σύνταξη ο γονιός για να θρέφει τα άνεργα παιδιά και όχι τα παιδιά σαν επιδόματα ανεργίας...). Γενικώς οι συνταξιούχοι είναι ομάδα μπετόν αρμέ που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις οπότε πάσχουμε σαν κράτος από 'συνταξιοδοτίτιδα' και μας φαίνεται πολύ λογικό οι πολλοί πόροι να πηγαίνουν προς την τρίτη ηλικία αντί προς τις παραγωγικές. Το να κόβω δηλαδή εγώ π.χ. την μουσική στα παιδιά μου (μα τις λες παλιομενουμευρώπη, θέλεις και τέτοιες πολυτέλειες, εδώ ο κόσμος πεινάει...) για να συνεχίζει να παίρνει ο εν λόγω μπάρμπας 1200+ θεωρείται και μέγιστη κοινωνική δικαιοσύνη. -
Aφου σε ευχαριστησω και παλι που συζητας λογικα, να σου πω οτι δεν θελω αυτα που νομιζεις.
Δεν εχει σημασια η αποψη μου. Εχει καταλυθει πληρως και ανεπιστρεπτι. Προσωπικα βρισκομαι ουτως ή αλλως σε αλλο μετεριζι απο το οποιο δινω μια ματαιη μαχη ακριβως επειδη η φουλ επιθεση στους παντες εχει κοψει τη δουλεια μου.Οταν εκνευριζεστε οσοι εκνευριζεστε για τον ισοπεδωτικο ΕΦΚΑ κτλ, δεν ξερω αν καταλαβατε αλλα ο ΠινοΚουλης παλι ειδικα ταμεια θελει να φτιαξει, οπως ηταν αυτα που σας ενοχλουσαν. Ταμεια που οσο δουλευαν με το συστημα τους ειχαν (πολλα) λεφτα τα οποια εδιναν στους συνταξιουχους τους. Ταμεια που δημευτηκαν με το PSI και εσωσαν ολους τους υπολοιπους.
Δεν ειναι αυτο ομως το θεμα. Εγραψα ο,τι εγραψα για να πω περιπου αυτο που λεει το αρθρο του pro και οχι την επαναφορα των υψηλων συνταξεων στα προτερα επιπεδα:
Κατά συνέπεια, μείωση των κρατικών δαπανών (αρα και των συνταξεων για αλλη μια φορα προσθετω εγω) κατά ένα ευρώ, δεν μειώνει αντίστοιχα την απόδοση της οικονομίας μόνο κατά μισό ευρώ, αλλά πάνω από ένα ευρώ, που σημαίνει ότι η πολιτική λιτότητας με τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων έρχεται σε αντίθεση με τον στόχο μείωσης του χρέους».
Πολυ απλα, αν συνεχισεις (ξενε) τις περικοπες εισαι βλακας. Ολα τα αλλα τα σκεφτεσαι εσυ fiverg.
Η μουσικη/αγγλικα και γενικα ολες οι εξωσχολικες δραστηριοτητες εχουν ριξει τις τιμες τους πιο κατω απο τα ταρταρα, αλλα για παρα πολλους εργαζομενους δεν ειναι αρκετο. Πολλοι παππουδες χωνουν λοιπον για να συνεχιζεται η δουλεια. Οταν φυγουν (λογω ηλικιας) και γινουμε εμεις οι παππουδες θα ζηταμε εμεις απο τα παιδια μας. Ολος λοιπον ο θρηνος για τις συνταξεις εχει να κανει με τη ληστεια που συντελεστηκε και με το γεγονος οτι σκουζοντας τωρα ζηταμε οι ιδιοι την πληρη εξαθλιωση μας (που εχει δρομολογηθει δλδ) αργοτερα._
Και οι αυριανοι εργαζομενοι (δλδ οι τωρινοι 20αρηδες) σε αντιθεση με τους Ιρλανδους νεους/φοιτητες, δεν ηταν ΠΟΥΘΕΝΑ στα μνημονιακα χρονια. Αφαντοι. Και ειναι μαθημενοι στο 0 δικαιωματα και στο τιποτα. Οταν ερθει λοιπον η δικη τους σειρα να δεις τι ωραια αλληλεγγυη θα μας δειξουν...
-
-
Οι συνταξιουχοι ειναι πλεον καμενη εκλογικη ομαδα
Εχουν μεινει ΓΕΝΟΠ ΑΔΕΔΥ (και λιγο αγροτια) να βγαζουν κυβερνησεις και αυτο κανουν τα τελευταια χρονια -
johan, συγχέεις λίγο βολικά γενικώς τις κρατικές δαπάνες με τις συντάξεις. Όχι, άλλο πράγμα είναι
αφαιρώ από κάποιους (ακόμη και από αυτούς που δεν τους περισσεύουν) π.χ. 500 εκ με φόρους
και τα ξαναμοιράζω σε άλλους ('ευγενείς' συνταξιούχους) και άλλο πράγμα κάνω αυτά τα 500εκ δημόσιες επενδύσεις και παράγω δυνητικό πλούτο για νέους ανθρώπους. Εδω βρίσκεται και η όλη μας παράνοια ως κράτους.Ο Αλάξις για να βγάλει υμπερμπλεόνασμα και να μοιράζει δωράκια, το πρόγραμμα δημοσίων
επενδύσεων το έχει σκίσει. Και προτιμάει προφανώς (για ψηφοθηρικούς και όχι οικονομικούς) λόγους
να μην κόψει πόρους από συντάξεις από το να διέθετε ισόποσα χρήματα για δημόσιες επενδύσεις που μπορεί
να κράταγαν εδώ νέους ανθρώπους ή και να έφερναν άλλους πίσω. Αυτή την παράνοια εγώ δεν την
δέχομαι. Θα αντιτείνει βέβαια κάποιος ότι έτσι θα τα φανε οι 'εργολάβοι'.
Ναι αλλά έχουμε κυβέρνηση που δεν κλέβει, τι, όχι;Δυστυχώς ή ευτυχώς η αλληλεγγύη των γενεών πάει με το διαθέσιμο χρήμα και όχι με ευχολόγια.
Όσο και αν απαιτείς και απαιτώ αλληλεγγύη από το παιδί μου, αν αυτο δεν έχει δουλειά
ή έχει κακοπληρωμένη δουλειά, θα πάρω μπαρμπούτσαλα, ούτε ο 'βασικός πυλώνας' του Κούλι δεν θα είναι
εφικτός. Εκτός και αν πληρώνουν για όλους
'οι πλούσιοι'. Που ο σύριζα έψαξε και τους ξετρύπωσε στο πρόσωπο όλων όσων βγάζουν
20Κ τον χρόνο (ή είμαστε πιο κάτω στο όριο του 'πλούτου', δεν θυμάμαι...).ΥΓ: Λογικά το ΑΠΕ που δημοσιεύει ο πορτοσάλτες τότε ελέγχονταν από την τότε κυβέρνηση
(σαμαρά) οπότε δεν βλέπω το πως ενισχύει το επιχείρημά του. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
...Υπάρχει συνταξιούχος χωρίς υποχρεώσεις που μια χαρά περνάει και
με τις μειώσεις, ...Αν υπάρχουν; Λαός ολόκληρος.
Και όποιος έχει αμφιβολίες ας κάνει μία βόλτα το πρωί σε συγκεκριμένα μέρη που συχνάζουν τέτοιοι συνταξιούχοι. Εγώ για παράδειγμα αυτές τις μέρες που είμαι αδειούχος πηγαίνω πρωί γυμναστήριο.
Είναι της μόδας τα γυμναστήρια, ειδικά τα μεγάλα, τα χλιδάτα που μαζεύουν κόσμο πολύ.Τίγκα λοιπόν το γυμναστήριο σε συνταξιούχους 50ρηδες, 55ρηδες, 60ρηδες γυναίκες και άντρες.
Μία εύθυμη κατάσταση, γελάκια, χαρούλες, πλακίτσες και τι όμορφη και ανέμελη που είναι η ζωή.
Άνθρωποι στην ηλικία μου και είναι συνταξιούχοι...Ευτυχώς που μία φορά το χρόνο παίρνω άδεια για να βλέπω τι γίνεται στη χώρα, τις ώρες της ημέρας που εγώ είμαι χωμένος στο Νταχάου για να υπηρετώ τον κρατισμό και το σοβιέτ.
-
Είχα κάμποσο καιρό να πατήσω σε δημόσια υπηρεσία και πήγα σήμερα στο Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Κλεισθένους 35 Σταυρός Αγ. Παρασκευής) για μεταβίβαση αυτοκινήτου. Η όλη κατάσταση άκρως τριτοκοσμική (χρειάζεται κόπο για να πετύχεις κάτι τέτοιο, αυτοί το πέτυχαν μπράβο τους). Φέρε το χαρτί το παραχαρτί τη φωτοτυπία την παραφωτοτυπία, μια διαδικασία βγαλμένη απ' ευθείας από το 1950 και βγάλε. Ό,τι μπορεί να φανταστεί ένας (πολύ) αρρωστημένος νους σαν διαδικασία μεταβίβασης, ένα ΚΑΡΟ χαρτομάνι εν έτει 2018 χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.
Οπότε προσβολή είναι να μιλάμε για σοβιέτ, Ζιμπάμπουε ή μπ$$έλα, προσβάλλουμε και τα 3.
100 (νταξ, 99) χρόνια μνημόνια δεν είναι τυχαίο. -
Όντως τόσο χάλια είναι, το πέρασα και εγώ το 2017 για μεταβίβαση αυτοκινήτου. Τελικά ο αγοραστής έδωσε ένα €50ρικο σε μια σχολή οδηγών και έκανε την μεταβίβαση σε 20 λεπτά. Αθάνατη Ελλάδα....άστα να πάνε.
-
Τόσα μαγαζάκια στο ισόγειο κλέφτες θα γίνουν;
-
Είναι ήδη.
-
Συνεργάτης από το γραφείο πήγε στην ΦΑΕ Αθηνών, την μεγαλύτερη εφορία της χώρα υποτίθεται, να βγάλει κλειδάριθμο για μια νέα εταιρεία.
Η υπάλληλος στα όρια συνταξιοδότησης γνωστό ''λουλούδι'' της ΦΑΕ πίσω από το γκισέ με το χέρι δεμένο δήλωνε πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει γιατί πονάει το χέρι για να πατήσει τα κουμπιά στο πι-σι. Τώρα γιατί δεν έκατσε σπίτι της με αναρωτική, δεν καταλαβαίνω...Μάλλον παραμύθι-λευκή απεργία μου μοιάζει η κατάσταση. Επίσης γιατί ο/η διευθυντής δεν βάλανε έναν άλλο υπάλληλο στη θέση της μέχρι να γίνει καλά, στα δικά μου μάτια του αξίζει το λιγότερο να τον στείλουν σπίτι του. Τι νόημα έχει να είσαι διευθυντής όταν δεν μπορείς να χειριστείς τραγελαφικές καταστάσεις;Αποτέλεσμα: Ο συνεργάτης μου μπήκε μέσα από το γκισέ έκατσε στο πι-σι και πληκτρολογούσε ενώ η ''πονεμένη'' κυρία υπαγορευε
Και θέλουμε επενδυτές στην χώρα αυτή...Πρέπει να πέσει μια βόμβα και να φτιαχτούν όλα από την αρχή.-
Υ.Γ: Γενικά στην ΦΑΕ Αθηνών μπορώ να γράψω βιβλίο για αυτά που ζούμε. Υπάλληλοι στο μητρώο να λένε ''ουφ κουράστηκα-μην με πιέζετε για λίγο ώρα δεν νοιώθω καλά να ηρεμήσω'', πάω για μια δουλειά στον προιστάμενο στον 3ο και να κάνει τσιγάρο-να πίνει καφέ σε άλλο γραφείο...και οι πολίτες να περιμένουν στην ουρά
-
Ιστορία 1η : όταν ακόμη κάναμε περιοδικές ΦΠΑ χειρόγραφα, πάω στη ΔΟΥ μου να πάρω έντυπο. Ρωτάω τον υπάλληλο που τα παραλάμβανε (ένα λουλούδι γύρω στα 50) που θα βρώ το έντυπο Φ2 (περιοδική ΦΠΑ). Με κοιτάει περίεργα : τι είναι αυτό ; Η περιοδική ΦΠΑ του λέω. Α, εκεί είναι...
Ιστορία 2η : Μετά από λίγους μήνες είχα πάει για κάποιο θέμα με το ΦΠΑ και ήταν στο ίδιο γραφείο ο ίδιος και ένας νέος. Ρωτάω κάτι και πάει ο νέος να δει στον υπολογιστή να με εξυπηρετήσει. Τον σταματάει ο άλλος. Να πάτε να κάνετε αυτό και εκείνο και το άλλο. Για κάτι που θα μου το έλεγε επι τόπου, με έστειλαν να τρέχω...
Ιστορία 3η. Μέχρι το 2016 για ανανέωση διπλώματος λόγω ματιών ήθελε φυσικά μόνο βεβαίωση από οφθαλμίατρο, μια φορά μάλιστα που δεν ήξερα και τους είχα πάει και από παθολόγο μου την επέστρεψαν. Όχι πια. Από το 2017 θέλει και από παθολόγο. Γιατί, μόνο στο υπουργείο ξέρουν...
Και άλλα πολλά... όλοι έχουμε ιστορίες παράνοιας, είτε υπαλλήλων είτε νομοθεσίας. Από την εμπειρία μου με εταιρίες τηλεφωνίας και τράπεζες δεν πιστεύω ότι αν γίνουν ιδιωτικά θα αλλάξει κάτι. Η νοοτροπία μας, ιδιωτών και δημοσίων, είναι το ίδιο άρρωστη. Και καλλιεργήθηκε για δεκαετίες.Τι νόημα έχει να είσαι διευθυντής όταν δεν μπορείς να χειριστείς τραγελαφικές καταστάσεις;
.
Γιατί, νομίζεις ότι στο δημόσιο μπορεί ο διευθυντής να επιβληθεί ; Τι το πέρασες, ιδιωτικό τομέα ; Αφού δεν μπορεί να κάνει και πολλά στον υπάλληλο, ειδικά αν μιλάμε για οτα, όπου συνήθως οι υπάλληλοι είναι δικά μας παιδιά με γνωριμίες, και τους έβαλαν για να κάθονται... Αλλά και αλλού, επειδή συνήθως ο διευθυντής κάνει τις δουλίτσες του μαζί με τον υπάλληλο, σε ποιόν να πεί κάτι ; άλλο που οι περισσότεροι δεν έχουν καν τα προσόντα, απλά γνωριμίες. Υπάρχει και το κλίμα του έλα μωρέ άστον να φάει ψωμί'. Είπαμε, ορθή αξιολόγηση με συνέντευξη . Μακάρι να κάνουν μια αντικειμενική συνέντευξη και να διώξουν τους άχρηστους. Αλλά νομίζω ότι απλά θα διώξουν όσους τους ενοχλούν και δεν είναι δικά τους παιδιά. Δεν βλέπω και τον Κυριάκο να κάνει κάτι, η αξιολόγηση που ξεκίνησε ως υπουργός ήταν για γέλια... -
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Από την εμπειρία μου με εταιρίες τηλεφωνίας και τράπεζες δεν πιστεύω ότι αν γίνουν ιδιωτικά θα αλλάξει κάτι. Η νοοτροπία μας, ιδιωτών και δημοσίων, είναι το ίδιο άρρωστη. Και καλλιεργήθηκε για δεκαετίες.Θα έλεγα ότι οι ιδιώτες είναι τρεις χειρότεροι. Παράδειγμα οι τράπεζες. Η Πειραιώς είναι για κλωτσιές! Η πιο συνεννοήσιμη είναι, η πρώην κρατική, Εθνική.
Γιατί, νομίζεις ότι στο δημόσιο μπορεί ο διευθυντής να επιβληθεί ;
Μωρέ, αν θέλει μπορεί. Αλλά όπως είπες κι εσύ, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
-
Για τις τράπεζες είναι σε ποιόν θα πέσεις. Στη Ν. Σμύρνη είχα άριστες εντυπώσεις από αλφα & eurobank και χάλια από εθνική. Αλλού έχω σχεδόν πιαστεί στα χέρια με υπαλλήλους της αλφα...
Για προϊστάμενους : είχα πετύχει προϊστάμενο τμήματος και Δ/ντη υπηρεσίας να δίνουν εντολή σε υπάλληλο να πάει σε άλλο γραφείο (τι πιο απλό), και εκείνος να φωνάζει, να βρίζει και τελικά να μένει στη θέση του, αγνοώντας και τους δύο. Όταν ένας άνθρωπος αντλεί το θράσος να φέρεται έτσι σε ανώτερούς του, είτε έχει γερό δόντι είτε είναι τρελός...
10 χρόνια κρίση, ένα δημόσιο δεν κάναμε σωστό. Και δεν θα κάνουμε ποτέ. -
Υπάλληλοι λαμόγια , γύρω στα 400 εκατομμύρια έχουν βρεί ήδη στον Κολγκέιτ..και κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι μαζί τα φάγαμε , γιατί πουλάγαμε τυρόπιττες σε αυτούς με το μαύρο χρήμα και τα κλεμμένα...
-
Η μεγαλύτερη αποτυχία για μένα είναι που χάθηκε εν μέσω κρίσης η ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο.
Μόνο νέους υπαλλήλους από 30-40 χρόνων βλέπω να σκίζονται , αλλά λογικά θα φάνε το κεφάλι τους , θα μάθουν και θα καταντήσουν σαν την πλειοψηφία.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Η μεγαλύτερη αποτυχία για μένα είναι που χάθηκε εν μέσω κρίσης η ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας στο δημόσιο.
Μόνο νέους υπαλλήλους από 30-40 χρόνων βλέπω να σκίζονται , αλλά λογικά θα φάνε το κεφάλι τους , θα μάθουν και θα καταντήσουν σαν την πλειοψηφία.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Αλλαγή νοοτροπίας όλων φίλε μου. Όλοι υπεύθυνοι είμαστε για το χαλι της χώρας.
-
Ως προς το δεύτερο σκέλος δεν είμαστε υπεύθυνοι στον ίδιο βαθμό όμως βρε iceman.
Δεν συμφωνω με το μαζί τα φάγαμε.
Ο λογαριασμός ήρθε δυσανάλογα , τον πληρώσαμε όλοι και όχι ανάλογα με τις δυνάμεις μας ή την συμμετοχή μας στο φαγοπότι.Βίαιες προσαρμογές όλα αυτά τα χρόνια κυρίως σε φορολογικό και οικονομικό επίπεδο που τσάκισαν ολόκληρους κλάδους ανεπιστρεπτί, προχειρότητες απίστευτες , μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά.
Ως προς το πρώτο σκέλος , σχετικά με την αλλαγή νοοτροπίας θεωρώ δυστυχώς πως θα γίνουμε χειρότεροι από πριν καθώς εκτός από όλα τα άλλα ελάττωματα που είχαμε βγήκαμε και πιο διχασμένοι , οξύνθηκε ένα έμφυτο χαρακτηριστικό της φυλής μας που για λίγο είχε αποκοιμηθεί.
Δεν πήραμε θεωρώ κανένα μάθημα από ότι συνέβη, ξεχάσαμε γρήγορα , άλλο ένα έμφυτο χαρακτηριστικό της φυλής μας που ίσως έχει τις ρίζες του στο χαμηλό μέσο δείκτη νοημοσύνης των Ελλήνων .
Παρακολουθώντας τις εξαγγελίες και των 2 στην ΔΕΘ και τον διαγωνισμό παροχολογιας και ειδικά του Τσίπρα που είχε και διχαστικά χαρακτηριστικά αηδίασα.Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμία σωτηρία αλλά και πως από εδώ και πέρα ο καθένας θα είναι για την πάρτη του , το κλέψε και κρύψε όσο μπορείς είναι πλέον ηθικό και δικαιολογημένο στην βάση του αισθήματος αδικίας που προκάλεσε αυτή η ανεπανάληπτη φορολογική λαίλαπα, αλλά και σε αυτή την ανοσία στο ψέμα και την απάτη που καλλιέργησε στον λαό ο Τσίπρας με τις ανεπανάληπτες κωλοτουμπες και τον εξευτελισμό της Αριστερής ιδεολογίας.
Και καθώς γράφω τα παραπάνω σκέφτομαι πως ιστορικά κάτι παρόμοιο έπραξε και ο Παπανδρέου αν δεν κάνω λάθος , και απογοητεύομαι ακόμη παραπάνω καθώς αποδεικνύεται πως ο Έλληνας δεν παίρνει κανένα μάθημα και ξεχνάει γρήγορα επιβεβαιώνοντας τον μεγάλο βαθμό ηλιθιότητας που τον χαρακτηρίζει.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Το πρόβλημα Πιτσαδόρος-Μπένι ήταν πολύ ουσιώδες για το θέμα των συντάξεων . Αντί να βρούν τρόπους όπως και ο ΓΑΠ βέβαια πριν , να πάμε σε αυξήσεις των ορίων ηλικίας και σε λελογισμένες μειώσεις των συντάξεων , σε ξεκαθάρισμα των μαϊμού αναπήρων και όλες τις παθογένειες που έχει το ασφαλιστικό , έβγαλαν δεκάδες χιλιάδες , ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες πελατάκια ξυστών του δημοσίου σε πρόωρες συντάξεις στα 40-60 χρόνια τους , με αποτέλεσμα και το δημόσιο να χάσει εργαζόμενους και να γίνει μπάχαλο , περισσότερο από ότι ήταν , αλλά και η συνταξιοδοτική δαπάνη να ανέβει .
Υπάρχουν κάτι στοιχεία νομίζω στην Ιλυδα (?) ή κάπως έτσι που μπορεί κάποιος να δει αυτά τα αίσχη .
Το αποτέλεσμα όλων αυτών , είναι να πάμε σήμερα σε κούρεμα συντάξεων και η αδικία να πιάνει αυτούς που είχαν πληρώσει επί δεκαετίες πολλά λεφτά .
Είχα ένα πελάτη που είχε περίπτερο . Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ επί 38 χρόνια , βγήκε στην σύνταξη στα 60 του . Τα τελευταία 7-8 χρόνια πλήρωνε όχι μόνο την υποχρεωτική ασφάλιση των 450 € τον μήνα , αλλά το ψηλότερο των 1000 € τον μήνα . Η σύνταξη του ήταν 2300 € . Την πήρε μόλις για 3 μήνες . Μετά κατέβηκε στα 1200 και τώρα μπορεί να κατέβει και άλλο .
Ταυτόχρονα έχω φίλους που βγήκαν στην σύνταξη σε αστείες ηλικίες . 5-6 της πρώην Ολυμπιακής από τα 43-50 τους . Και άνδρες και γυναίκες . Άλλη του ΟΤΕ , παλιά όμως . βγήκε με 15ετία στα 33 της ως μητέρα , τώρα είναι 60 , 27 χρόνια ήδη συνταξιούχος ...
Αλλοι δυό φίλοι βγήκαν επί πιτσαδόρου στα 53 και 55 αντίστοιχα , υπάλληλος ΙΚΑ και δάσκαλος .
Και τώρα όσοι θα βγούμε στην σύνταξη με 40 χρόνια , θα πάρουμε ψίχουλα .
Προφανώς ο κόσμος βλέπει αυτά και οργίζεται , γιατί πάντα είχαμε παιδιά και αποπαίδια του κράτους σε αυτή την χώρα , αλλά τώρα έχουν ξεφύγει όλα .
Από την άλλη ανάλογα θέματα έχουν και φίλοι που δουλεύανε σε τράπεζες του ιδιωτικού τομέα και ήταν άξιοι και βρέθηκαν σε πολύ ψηλές θέσεις .
Όταν λοιπόν έχεις πετύχει να έχεις μέχρι τώρα μισθό 120000 τον χρόνο και σου μένουν μετά από εισφορές , φόρους και αλληλεγγύη , 60000 και όταν έχεις μέχρι τώρα υπολογίσει ότι θα έχεις μία σύνταξη με βάση τις εισφορές σου πάνω από 3000 με τα επικουρικά , ξαφνικά θα βρεθείς στα 1300-1400 τον μήνα . Αυτά όλα είναι αδικίες , ακριβώς γιατί την ίδια σύνταξη θα πάρει ο κάθε ξύστης .
Η γενιά μου που είναι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς , όσοι δεν είναι πρώην ξύστες , που ήδη ξεκοκκαλίζουν την παχουλή σύνταξη τους , είναι αυτή που θα βιώσει την ληστεία των εισφορών της και αυτό είναι κάτι που πραγματικά αναιρεί κάθε ηθικό βάρος που μπορεί να έχει απέναντι μας αυτό το κράτος .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ