-
Ο χρήστης pgs έγραψε:
υποθέτω απευθύνεσαι απευθύνεσαι στους σκοπιανούς στους οποίους συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σουΕγώ νιώθω απλά άνθρωπος. Τώρα αν εσύ έχεις τα εθνικιστικά σου συμπλέγματα, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
εγώ πάντως πείστηκα θα ανοίξω εργοστάσιο με την ονομασία mercedes κι αν μου παραπονεθεί κανείς εκ γερμανίας θα τον παραπέμψω σε αυτό το ποστ
Ισπανικό είναι το όνομα. Υπάρχουν χιλιάδες γυναίκες με αυτό το όνομα. Αν σε λένε κι εσένα Mercedes, να ανοίξεις!
-
Τρολαρει...δε παιζει να ναι επιχειρημα αυτο...
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό με την Merc? Συμφωνώ ότι δεν είναι επιχείρημα...
-
Όταν λέω ότι πρέπει να αποκτήσουμε καλές σχέσεις με τους Σκοπιανούς και τους Αλβανούς , το λέω όχι γιατί τους φοβόμαστε στρατιωτικά , άλλωστε με τους Βούλγαρους έχουμε πολύ καλές σχέσεις , αλλά για να μην γίνουν τουρκικό προτεκτοράτο και βασιζόμενος στο γεγονός που έχω γράψει και άλλες φορές και προκύπτει από την πολύχρονη εμπειρία μου στα γιαπιά , όπου στην διάρκεια του κολατσιού γίνονται πολλές συζητήσεις .
Η χώρα μας με το κλίμα της και την ιστορία της , χωνεύει εύκολα ανθρώπους . Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ , αισθάνονται Ελληνες . Πολύς κόσμος από τις πρώην ανατολικές χώρες που ήρθε εδώ για δουλειά και ήταν 20-30 χρονών τότε και 45-55 σήμερα , επίσης αισθάνονται σχεδόν Ελληνες . Οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί έχουν πολλά κοινά με εμάς ώστε σε βάθος μίας γενιάς να αισθάνονται πολύ κοντά μας . Μάλιστα μεγάλο μέρος των Σκοπιανών είναι απόγονοι πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου . Όταν πάψουν να αισθάνονται απειλούμενοι από εμάς θα δούν ότι είναι καλύτερα να μετέχουν των δικών μας παραδόσεων . Στην πράξη ακόμα και η εκπαίδευση τους ως απόγονοι των παλαιών Μακεδόνων που έχουν εδώ και 20 χρόνια , όταν θα βλέπουν στα μουσεία ότι για να διαβάσουν τα όσα έγραφαν αυτοί πρέπει να μάθουν ελληνικά .
Αρα καλές σχέσεις σημαίνει έδρες αρχαίας και νέας Ελληνικής στα βορειομακεδονικά πανεπιστήμια , ανταλλαγές φοιτητών , τουρισμός και πολλά ακόμα .
Να διορθώσουμε άμεσα το λάθος του 1992 και τον χαμένο χρόνο μέχρι σήμερα .
-
Δυστυχώς η εθνικιστική κυβέρνηση της Γερμανίας , αφού σωστά τα άκουσε από τον Μέγα Τράμπ , με την τακτική της στο γιούρογκρούπ , δείχνει ότι πλησιάζει ο καιρός να τεθεί πάλι υπό επιτροπεία , γιατί έχει αρχίσει και ξεφεύγει .
Η δήλωση του ΥΠΕΞ ότι η διοίκηση Τράμπ θέλει αλλαγή καθεστώτος στο Βερολίνο και ότι αν πρέπει να πληρώνουν αυτοί λεφτά στο ΝΑΤΟ , τότε πρέπει να τους πληρώνουν οι Αμερικανοί επειδή δημιούργησαν το προσφυγικό , ενώ ταυτόχρονα μόνο εμείς δεχθήκαμε να ξαναπάρουμε πίσω πρόσφυγες και αυτοί μας ζήτησαν να κόψουμε από αλλού τα 28 εκατ που θα λείψουν από την εφαρμογή του ψηλού ΦΠΑ στα νησιά για 6 μήνες , σε συνδυασμό με τις προηγούμενες δηλώσεις του ΥΠΕΣ και του γερμανικού ΣΕΒ , δείχνουν ότι το εγγονάκι του Αδόλφου και η κόρη του Χόνεκερ έχουν ξεφύγει εντελώς και επιδεικνύουν πάλι τα ίδια ανησυχητικά χαρακτηριστικά που διαχρονικά έχει αυτός ο λαός .
Προφανώς το χαστούκι που έφαγε στο γιουρογκρούπ ο Τσίπρας , είναι οδυνηρό και ίσως θα πρέπει σαν χώρα και με όλα αυτά που έγιναν και με τους Ρώσους να έχουμε ακόμα πιο καλές σχέσεις με τους Αμερικάνους , αλλά και τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς , ώστε τελικά η Ευρώπη να βρεί το βάδισμα της και να απογερμανικοποιηθεί .
Γιατί μπορεί να λένε κάποιοι ότι η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης , αλλά μάλλον στην διασταύρωση που περάσαμε πήρε την λάθος γραμμή που μας οδηγεί στην κομμένη γέφυρα και στον γκρεμό ...
Στο πέρασμα της Κασσάνδρας .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
... άλλωστε με τους Βούλγαρους έχουμε πολύ καλές σχέσεις ...Αυτό το 1ο πληθυντικό εδώ μέσα πάντα με μπερδεύει.
Ποιοι έχουν ρε συ καλές σχέσεις με τους Βούλγαρους;Εγώ ακόμη θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη ανθρώπους να παίζουν ξύλο μεταξύ τους επειδή κάποιοι αποκάλεσαν κάποιους άλλους 'Βούλγαρους'.
Άντε πες σήμερα σε κάτοικο της Μακεδονίας (της Ελλάδας): 'Είσαι Σκοπιανός'.
χμμμμ.... μα νομίζω έγινε και εδώ μέσα...ή άντε πες του: 'Είσαι Ιταλός' ή 'Είσαι Ισπανός' ή 'Είσαι Ρώσος'
Και μετά σημείωσε αντιδράσεις.
Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να υπάρξει ήρεμο τοπίο μεταξύ των πολιτών με συγκεκριμένους πολίτες άλλων χωρών. Και δεν νομίζω να είναι πολλοί εκείνοι που μένουν άπραγοι εντελώς αν τους χαρακτηρίσουν με τρόπο που τον θεωρούν προσβλητικό.
Εμένα π.χ. στην Αμερική με αποκαλούσαν Ιταλό ή Πορτορικανό. Βασικά μου άρεσε.
Λατίνος εραστής...Στην Γερμανία με αποκαλούσαν Τούρκο. Με είχε χαλάσει ιδιαίτερα. Εγώ Τούρκος; Τραγικό...
-
Σαν κράτος και σαν πολίτες και σαν επιχειρήσεις κλπ έχουμε πολύ καλές σχέσεις με τους Βούλγαρους .
Εχουμε και αρκετούς που είναι χρόνια στην Ελλάδα και αισθάνονται και των δύο κρατών πολίτες .
Χτες αλλά και άλλες φορές συναντήθηκα στην δουλειά με μία μεσήλικα Βουλγάρα που είναι μεσίτης ακινήτων και είναι δεκαετίες εδώ . Ολοι αυτοί όπως και όσοι έχουν δουλειές εκεί , είναι αυτοί που προωθούν τις καλές σχέσεις . Αλλωστε η συμμετοχή στην ΕΕ και η απουσία συνόρων , ουσιαστικά έχει ενοποιήσει τις χώρες , ενώ το ευρώ κυκλοφορεί εκεί κανονικά .
-
Ο cruiser έχει δίκαιο.
Ο καρκίνος της Ευρώπης έχει αρχίσει πάλι να εξαπλώνεται.
Δυστυχώς θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στρατηγική έχοντας σαν δεδομένο οτι η ΕΕ μπορεί να αποτελέσει σύντομα παρελθόν τουλάχιστον σε αυτήν την μορφή.
Στο Τσίπρα πολλά κακά μπορείς να του αποδώσεις, έχει ένα καλό , γνωρίζει να επιβιώνει και βλέποντας την στροφή που έχει κάνει προς την Αμερική δείχνει να καταλαβαινει το παιχνίδι που παίζεται.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δυστυχώς η εθνικιστική κυβέρνηση της Γερμανίας , αφού σωστά τα άκουσε από τον Μέγα Τράμπ , με την τακτική της στο γιούρογκρούπ , δείχνει ότι πλησιάζει ο καιρός να τεθεί πάλι υπό επιτροπεία , γιατί έχει αρχίσει και ξεφεύγει .Άκου κρουζεράκο, το να θέλεις να βάλεις έναν φασιστάκο (Τραμπ) να αντιπαλέψει άλλους φασιστάκους (Γερμανούς), δεν έχει κανένα νόημα. Είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Ο καθένας προωθεί τα δικά του καπιταλιστικά συμφέροντα. Δεν θέλει κανείς κάτι καλό για τους λαούς τους, πόσο δε μάλλον για άλλους λαούς.
Άντε πες σήμερα σε κάτοικο της Μακεδονίας (της Ελλάδας): 'Είσαι Σκοπιανός'.
χμμμμ.... μα νομίζω έγινε και εδώ μέσα...Ναι, εμένα με αποκάλεσαν έτσι. Είδες να θυμώνω; Το ότι έτυχε να γεννηθώ στην Θεσσαλονίκη δεν λέει απολύτως τίποτα. Θα μπορούσα να γεννηθώ στην Άγκυρα ή στο Τόκιο. Καθαρά θέμα τύχης είναι το που θα γεννηθείς και αυτό δεν σε κάνει ανώτερο ή κατώτερο.
Λατίνος εραστής...Στην Γερμανία με αποκαλούσαν Τούρκο. Με είχε χαλάσει ιδιαίτερα. Εγώ Τούρκος; Τραγικό...
Γιατί τέτοιος ρατσισμός;
ενώ το ευρώ κυκλοφορεί εκεί κανονικά
Δεν ισχύει αυτό. Με το ζόρι το δέχονται σε πόλεις κοντά στα σύνορα (π.χ. σε αναψυκτήρια στο Πετρίτς πληρώνω με €, αλλά στο Λίντλ δέχονται μόνο Λεβ ή κάρτα). Στην Σόφια ούτε για αστείο όμως. Όπως δεν θα δεχόμουν κι εγώ στην επιχείρησή μου Δολάρια.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
...
Στο Τσίπρα πολλά κακά μπορείς να του αποδώσεις, έχει ένα καλό , γνωρίζει να επιβιώνει και βλέποντας την στροφή που έχει κάνει προς την Αμερική δείχνει να καταλαβαινει το παιχνίδι που παίζεται.Εσύ αποδίδεις ένα 'καλό'.
Εγώ από την άλλη βλέπω έναν καιροσκόπο που για να μείνει το αριστερό μόρφωμά του για λίγο ακόμη στην εξουσία κάνει ότι του λένε οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί.
Ο άνθρωπος που μεγάλωσε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία να φωνάζει 'Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι' και 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο', αυτός ο άνθρωπος τώρα έχει γίνει σερβιτόρος τους. Και το κορυφαίο είναι ότι σαν γνήσιοι αριστεροί που είναι φωνάζουν ακόμη τα ίδια συνθήματα.
Και αν τους πεις ότι μας δουλεύουν κανονικά, τσαντίζονται κιόλας.
Εντάξει οι τύποι είναι τραγικοί. -
Ισχύουν τα παραπάνω!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί τέτοιος ρατσισμός;
Δεν ήταν θέμα ρατσισμού σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις. Απλά οι πολίτες κάνουν συνειρμούς με βάση αυτά που έχουν ζήσει περισσότερο.
Στην Αμερική για παράδειγμα πολλοί παραδοσιακοί Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν καν τι είναι η Ελλάδα.
Αγεωγράφητοι εντελώς. Κάποιος μου είχε πει ότι ήταν σίγουρος ότι η Ελλάδα είναι η Πορτογαλία.Στην Γερμανία έχουν συνηθίσει να ζουν με τους Τούρκους και θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία Ελλήνων και Τούρκων. Μόνο όταν ακούσουν Έλληνα να μιλάει είναι σίγουροι ότι δεν είναι Τούρκος.
Αν το αναλύσω τώρα παραπάνω θα βγω εκτός θέματος.
-
Δεν με κατάλαβες. Γιατί σε χάλασε όταν σε αποκάλεσαν Τούρκο εννοούσα, ενώ χάρηκες όταν σε αποκάλεσαν Ιταλό.
-
Για τον ίδιο λόγο που όταν βγήκαμε με Ινδό να πάμε να φάμε σε MacDonalds στο Ισραήλ, άδειασε τις τηγανιτές πατάτες πάνω στο δίσκο, τις έκανε πουρέ με τα χέρια και τις έτρωγε με τα χέρια. Τα οποία χέρια ούτε καν τα είχε πλύνει.
Μαζί ήταν άλλος ένας Έλληνας, ένας Ιρακινός και ένας Εβραίος, ο οποίος μας είχε βγάλει έξω να φάμε.Ο Ινδός είναι μηχανικός πληροφορικής με PhD.
Ο Εβραίος του είπε ότι είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει.
Ο Ινδός είπε γελώντας, ότι στην χώρα του τρώνε με τα χέρια και τους αρέσει να κάνουν πουρέ τις τηγανιτές πατάτες. Δεν κατάλαβε καν ότι αυτό δεν το συνηθίζουν στο Ισραήλ και κυρίως ότι δεν αδειάζουν τα φαγητά πάνω στα τραπέζια και στους δίσκους.
Ο Ιρακινός (κάτοικος Ισραήλ) παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό με αυτό που έβλεπε και εμείς οι δύο Έλληνες απλά δεν φάγαμε.Τι θέλω να πω; Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.
Ανάλογα τον τόπο που γεννιέσαι κουβαλάς και στοιχεία του τόπου σου.
Αυτά τα στοιχεία μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως από ανθρώπους άλλων χωρών. -
Με τους Τούρκους πάντως είμαστε όμοιοι.
ΥΓ: Οι Ινδοί είναι τρομερά βρώμικοι, δυστυχώς.
-
Με τους Τούρκους πάντως είμαστε όμοιοι.ΥΓ: Οι Ινδοί είναι τρομερά βρώμικοι, δυστυχώς.
Η επιμιξία (σε πολλές περιπτώσεις δια της βίας) των δύο λαών μέσα από 4 αιώνες όσο να 'ναι δημιούργησε κάποια κοινά εξωτερικά και γλωσσικά γνωρίσματα. Από εκεί και μετά υπάρχουν Έλληνες (πχ οι επτανήσιοι που ουδεμία σχέση έχουν με τους Τούρκους. Με τους Ιταλούς όμως ναι... ή οι Κριτικοί που εμφανίζουν σε μεγάλο ποσοστό χαρακτηριστικά αράβων όπως και συνήθειες ). Όπου υπάρχει φτώχεια και ανέχεια φυσικά και υπάρχει και βρωμιά. Στον Ασπρόπυργο κάποτε κατά λάθος, βρέθηκα σε κάποιες γειτονιές που μόνο Ελλάδα δεν θύμιζαν. Περισσότερο Ινδία.
-
Εννοούσα σαν συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα, μαυριδεροί νότιοι είμαστε οι περισσότεροι Έλληνες.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...
Στο Τσίπρα πολλά κακά μπορείς να του αποδώσεις, έχει ένα καλό , γνωρίζει να επιβιώνει και βλέποντας την στροφή που έχει κάνει προς την Αμερική δείχνει να καταλαβαινει το παιχνίδι που παίζεται.Εσύ αποδίδεις ένα 'καλό'.
Εγώ από την άλλη βλέπω έναν καιροσκόπο που για να μείνει το αριστερό μόρφωμά του για λίγο ακόμη στην εξουσία κάνει ότι του λένε οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί.
Ο άνθρωπος που μεγάλωσε έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία να φωνάζει 'Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι' και 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο', αυτός ο άνθρωπος τώρα έχει γίνει σερβιτόρος τους. Και το κορυφαίο είναι ότι σαν γνήσιοι αριστεροί που είναι φωνάζουν ακόμη τα ίδια συνθήματα.
Και αν τους πεις ότι μας δουλεύουν κανονικά, τσαντίζονται κιόλας.
Εντάξει οι τύποι είναι τραγικοί.Καλά, τρελό γέλιο.
Όπως και η γυναίκα του, τη ρώτησαν εαν είπε ψέματα, αν δεν έκανε αυτά που έλεγε ο αντρούλης της ή κ΄τι τέτοιο, πριν τις εκλογές και είπε 'ΟΧΙ' -
Με τους Τούρκους πάντως είμαστε όμοιοι.ΥΓ: Οι Ινδοί είναι τρομερά βρώμικοι, δυστυχώς.
Δεν ξέρω τι είσαστε εσείς με τους Τούρκους, εγώ πάντως δεν έχω και δεν θέλω καμιά σχέση με τους Τούρκους.
Αρκετά είδα στην Γερμανία από το τρόπο ζωής τους και την νοοτροπία τους. Πήρα τη δόση μου. Δεν θέλω άλλο.Όσο για τους Ινδούς επειδή είναι ένας τεράστιος πληθυσμός ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή. Γνώρισα Ινδούς (που είχαν έρθει για μετεκπαίδευση) στην Αμερική και ήταν μια χαρά άνθρωποι. Οι Ινδοί σε ορισμένους τομείς διαπρέπουν π.χ. ανάπτυξη λογισμικού, μαθηματικά κλπ...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Καλά, τρελό γέλιο.
Όπως και η γυναίκα του, τη ρώτησαν εαν είπε ψέματα, αν δεν έκανε αυτά που έλεγε ο αντρούλης της ή κ΄τι τέτοιο, πριν τις εκλογές και είπε 'ΟΧΙ'Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάμε ή αν πρέπει να κλαίμε.
Αν ήμουν πολίτης μίας άλλης μακρινής χώρας π.χ. Νέας Ζηλανδίας θα γέλαγα. Τώρα γέλιο δεν μου βγαίνει.Η κυβέρνηση της αριστεράς και του 'ήταν δίκαιο και έγινε πράξη' κατάφερε να κάνει εχθρό μέχρι και την Ρωσία.
Δεν περίμενα ποτέ η Ελλάδα να έρθει σε άσχημη αντιπαράθεση με τους Ρώσους.
Δεν είναι σωστή εξωτερική πολιτική αυτή. Όταν δείχνεις ότι είσαι 'χώρα-γιουσουφάκι' σε έχουν μόνο για τη σφαλιάρα και για να ικανοποιείς ορέξεις άλλων χωρών.
Και να είμαστε σίγουροι ότι όσο εύκολα μας έκανε 'φίλους' ο ψυχάκιας Τραμπ τόσο εύκολα θα μας πετάξει στα σκουπίδια.
Άλλωστε γνωστή είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Διαλύει χώρες μέσω πολέμων αφού πρώτα τις έχουν ξεζουμίσει. Το ίδιο δεν κάνει τώρα και με την Βόρεια Κορέα; Λυκοφιλία μέχρι να μπει μέσα στη χώρα και να την ξεσκίσει.
Το ίδιο κάνει και η Γερμανία.
ΗΠΑ Γερμανία θέλουν χώρες υποταγμένες για τα θελήματά τους.Να δούμε όμως τι άλλο θα επακολουθήσει.
Πολύ φοβάμαι και ελπίζω να μην βγω αληθινός (επειδή ο Πούτιν δεν είναι άνθρωπος που σφυρίζει αδιάφορα και προσπερνά γεγονότα) ότι σύντομα θα έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Ελπίζω να μην είναι κάποια πολεμική σύρραξη. Ο Πούτιν πολύ εύκολα μπορεί να το ξεκινήσει αυτό. Ένα τηλεφώνημα στον Ερντογάν και αυτό ήταν.Πάντως ψυχάκιδες στην Ελληνική κυβέρνηση (π.χ. Καμμένος) θα ήθελαν να ξεκινήσει μία πολεμική σύρραξη.
Σε μία πολεμική σύρραξη οι καρέκλες δεν χάνονται και 'βγαίνουν και ήρωες'.Δυστυχώς η κυβέρνηση που επέλεξαν κάποιοι πολίτες το 2015 είναι η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά σε όλους τους τομείς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ