-
Δεν υπαρχει λογος να πεσει η κυβερνηση,προταση μομφης δεν μπορει να γινει αμεσα,και τα νομοσχεδια θα ψηφιζονται και απο τους ανεξαρτητους για να μην χασουν την θεση τους.Το προβλημα ειναι τα Σκοπια και οι εξελιξεις γυρω απο αυτα.Δεν ειναι λιγο να βλεπεις κρεμαλες εξω απο το πολιτικο σου γραφειο,οσο χοντροπετσος και αν εισαι.
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Το πρόβλημα κι εκεί και εδώ είναι ότι μας έχουν πιπιλίσει το μυαλό από μωρά παιδιά ότι είναι δικό μας το όνομα, εκατέρωθεν. Η αλήθεια, όπως πάντα, είναι κάπου στην μέση. Η αρχαία Μακεδονία ήταν Ελληνικό Βασίλειο. Σε μεγάλο μέρος αυτού του αρχαίου Βασιλείου (περίπου στο 35% της αρχικής έκτασης) ζούνε εδώ και περίπου 1500 χρόνια κάποιοι Σλάβοι που την έκαναν σπίτι τους. Αποφάσισαν απλά να πάρουν το όνομα τους από εκείνο το παλιό Βασίλειο. Όπως κι εμείς για 400 χρόνια δεν ήμασταν γνωστοί ως Έλληνες, αλλά ως Ρωμιοί-Χριστιανοί και πριν από αυτό ήμασταν ένα μπαστάρδεμα μέσα στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης ήταν Εβραίοι!!!
Συμπέρασμα: Πριν βγάλετε τον μακεδονομάχο από μέσα σας, διαβάστε λίγη ιστορία και σκεφτείτε...
Μεταξετάστεος στην ιστορία και είσαι και Καρντάση. Οι εβραίοι στην Θεσσαλονίκη ήταν ελάχιστοι επι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Ήρθαν κατά κυματα το 1500 όταν ο σουλτάνος ήθελε να εποικήσει την πόλη ,αφού οι παλαίοι κάτοικοι είχαν πουληθεί σκλάβοι κατά την πάγια τακτική όταν κατακτάς πόλη που δεν σου παραδίδεται. Οι εβραίοι οι συγκεκριμένοι ήταν Ισπανόφωνοι (μιλούσαν Λαντινο) και είχαν εξοριστεί από την Ισπανία.
Στις παλιές εποχές όταν κάποιες φοιτητικές παρατάξεις έκαναν παπάτζα για ιστορικά γεγονότα , ή απλά δεν τους βόλευε να πάρουν θέση , έλεγαν την φράση : Τότε δεν είχε ιδρυθεί ο πολιτικός μας φορέας και δεν έχουμε άποψη....
Ετσι και ο Δίας . Οπου δεν έχει θέση το κόμμα , Ενα είναι το Κόμμα , τα μπερδεύει λίγο...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν υπαρχει λογος να πεσει η κυβερνηση,προταση μομφης δεν μπορει να γινει αμεσα,και τα νομοσχεδια θα ψηφιζονται και απο τους ανεξαρτητους για να μην χασουν την θεση τους.Το προβλημα ειναι τα Σκοπια και οι εξελιξεις γυρω απο αυτα.Δεν ειναι λιγο να βλεπεις κρεμαλες εξω απο το πολιτικο σου γραφειο,οσο χοντροπετσος και αν εισαι.Από ότι έχω ακούσει φέτος θα λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα , που σημαίνει ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν έχουμε θέμα . Από τον Οκτώβρη μέχρι τις ευρωεκλογές του Μάη να είμαστε έτοιμοι για εκλογές...
-
Ο θίασος ανεβάζει και πάλι το επιτυχημένο έργο που εξέθρεψε γενιές και γενιές πασόκων:
'Μητσοτάκης και αποστασία'.
Στον ρόλο του κακού guest start (μέχρι και) ο Ιβάν Σαββίδης (που μας έχει πει ότι ο Τσίπρας του θυμίζει τον Πούτιν και
ότι ο Κούλις δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ).
Τα πρώτα ξεκαρδιστικά επεισόδια έχουν αρχίσει ήδη να προβάλλονται.
Λίγο depasse όμως ρε παιδιά, δεν υπάρχει τίποτε πιο φρέσκο;ΥΓ: Νταξ, το βιδεο με Δούρου καρεκλάτη και χωρίς δεν υπάρχει λέμε...
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
ΥΓ: Νταξ, το βιδεο με Δούρου καρεκλάτη και χωρίς δεν υπάρχει λέμε...
Δεν υπάρχει η κολλητή του Αλ6.
Όποιος άλλος μίλαγε έτσι θα τον στολίζανε πρώι βράδυ ως φασίστα.
Αναρωτιέμαι που είναι οι του Κ.Κ.Ε στο περιφερειακό συμβούλιο...Προφανώς ακολουθούν την ίδια στάση με τους εδώ μέσα. με ΣΥΡΙΖΑ
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Οι εβραίοι στην Θεσσαλονίκη ήταν ελάχιστοι επι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.https://el.wikipedia.org/wiki/Ι� ... E%BA%CE%B7
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Ο θίασος ανεβάζει και πάλι το επιτυχημένο έργο που εξέθρεψε γενιές και γενιές πασόκων:
'Μητσοτάκης και αποστασία'.
Στον ρόλο του κακού guest start (μέχρι και) ο Ιβάν Σαββίδης (που μας έχει πει ότι ο Τσίπρας του θυμίζει τον Πούτιν και
ότι ο Κούλις δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ).
Τα πρώτα ξεκαρδιστικά επεισόδια έχουν αρχίσει ήδη να προβάλλονται.
Λίγο depasse όμως ρε παιδιά, δεν υπάρχει τίποτε πιο φρέσκο;Ρόμπα έχουν γίνει οι 'κυβερνώντες' του τσίρκου Αλεξοκαμμένου.
Ουρλιάζουν για ακροδεξιούς και αποστασίες και προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και την ίδια στιγμή οι ακροαριστεροί του Ρουβίκωνα (τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ) αναλαμβάνουν την ευθύνη εισβολής σε γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ... -
Κάπου τώρα θα εμφανιστεί κ το ΧΑΙκάλη που τα είχε πάρει για να ψηφίσει ΠτΔ
-
Επειδή διαβασα για τη Δούρου ,
κάτι μου λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με αυτήν επικεφαλής , και τον Τσίπρα να έχει αποχωρήσει ένδοξα. (Εκτός αν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο που δεν γνωρίζω)Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό.
Τέλος ο Μίχαλος από την ΝΔ.
Τώρα μπορεί πλέον να συμπλεύσει ελεύθερα με τον ΣΥΡΙΖΑ.α! ας κάνει και κόμμα. Δεξιό κόμμα που θα εκτελεί εντολές Τσίπρα.
υ.γ. τελικά ο Κούλης έχει αρχίζει και τα παίρνει στο κρανίο ή μου φαίνεται;
-
Εδώ θα διαφωνήσω και μάλιστα διαβάζοντας και την αναλυτική απάντηση του Μίχαλου
http://www.capital.gr/epikairotita/3301 ... -apo-ti-ndΣκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Π.Ε. της ΝΔ, κάνοντας λόγο για αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση.
Αναλυτικά όπως αναφέρει:
'Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο, καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.
Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα 'ατοπήματα' όπως:
-
Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
-
Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
-
Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
-
Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
-
Και το κυριότερο, 'κατηγορούμαι' από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!
Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.
Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.
Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία.
μπορώ πλέον να πω ότι από Κούλης γίνεται βλακούλης και ότι τελικά ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αντρέας Παπανδρέου είχαν και άλλο ένα κοινό . Ηλίθιους γιούς....
Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο να κάνει κόμμα ο Μίχαλος , παρά οι καραβανάδες , ο Βελόπουλος , ο Σαναδινός , η Παπακώστα κλπ ...
Γιατί είναι της αγοράς ...
-
-
Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα .
Ενας φίλος μαγαζάτορας που προσπαθεί να επιβιώσει και αυτός με δουλειά 60 ώρες την εβδομάδα , μου είπε χτες σε μια συζήτηση για την πολιτική κατάσταση και το πρόβλημα ανάπτυξης της χώρας . Μου λέει δεν ξέρεις τι ακούω στο μαγαζί από τους βολεμένους της κρατικοδιαιτοκρατίας ...Αλλά καμιά φορά τα παίρνω και λέω ότι δεν μιλάω με άτομα που δεν έχουν πληρώσει τουλάχιστον κάποιους μήνες στο ΙΚΑ ως εργοδότες . Του λέω δίκιο έχεις .
Χτες πλήρωσα το ΙΚΑ του Μαίου για την οικοδομή . Πλήρωσα 87 % των ημερομισθίων σε εισφορές και δωρόσημο . Μας το μείωσαν λιγάκι οι δανειστές . Πριν 4-5 χρόνια ήταν 94 % των ημερομισθίων...
Και ξέρετε τι παροχές και σύνταξη παίρνουν οι οικοδόμοι από τα τεράστια αυτά ποσά ? Προφανώς τα @@ τους .
Και ξέρετε γιατί ? Γιατί το ΙΚΑ είχε χιλιάδες ξύστες να θρέψει , ώστε να ψηφίζουν κατάλληλα . Τώρα έχει λιγότερους . Γιατί είναι συνταξιούχοι από τα 50 τους .Προφανώς ο Κούλης όταν έψαχνε τηλεφωνικό κέντρο δεν μπήκε στον Σκρούτζ . Του το έκαναν δώρο , όπως και σε άλλους πολιτικούς . Δεν έχει επιχείρηση και έτσι δεν μπορεί να καταλάβει το σκεπτικό του Μίχαλου . Αλλά και ποιός να τον βοηθήσει ? Η Σπυράκη ? Ο Θεοδωρικάκος ? Που να βρούν επιχειρηματικότητα ? Στο πασοκ και στην Κνε ή στις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις με τις κλεισμένες δουλειές.
Τι να πω τελικά . Διώχνει το αστικό κόμμα τον προεδρο των επιχειρηματιων . Πιο πασοκος πεθαινεις
-
Ένας λόγος που οι οικοδόμοι εχουν χαμηλές συντάξεις μήπως είναι το γεγονός ότι πολλοί εργολάβοι-εργοδοτες τους κολλούσαν τα ελάχιστα ένσημα που προβλέπονταν και όχι τα πραγματικά που δούλεψαν; Επίσης μήπως μια μεριδα οικοδομών προτιμούσε αντί να κολλάει ένσημα να παίρνει χρήματα στο χέρι?
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι εβραίοι στην Θεσσαλονίκη ήταν ελάχιστοι επι Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
https://el.wikipedia.org/wiki/Ι� ... E%BA%CE%B7
Έαν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις αυτό που έστειλες θα έβλεπες οτι επιβεβαιώνει αυτό που σου έγραψα.
Από το 15 αιώνα και μετά υπήρχαν σε μεγάλα νούμερα Εβραίοι στην Θεσσαλονική . -
Αλήθεια είναι αυτό που λες , αλλά μισή .
Γιατί εδώ και 30 σχεδόν χρόνια υπάρχει ελάχιστο όριο ενσήμων για κάθε οικοδομή , οπότε αυτό δεν ισχύει καθόλου για τους εργολάβους , αφού για να πουλήσουν έπρεπε να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα , αλλά υπήρχε συχνά στα μικρά ιδιωτικά έργα και βέβαια σε όσα έργα δεν χρειαζόταν άδεια .
Αυτά όλα όμως δεν αναιρούν ότι δεν μπορείς να έχεις 95 % εισφορές , ούτε ότι πριν το μνημόνιο είχαμε υποχρεωτική βάση για τον υπολογισμό του 95 % από 50 € για τον άγαμο πιτσιρικά εργάτη χωρίς εμπειρία , μέχρι 100 € για τον έμπειρο έγγαμο τεχνίτη .
Αυτά όλα τα έδιναν στο συνδικάτο που παραδοσιακά το ελέγχει του ΚΚΕ , τα άλλα κόμματα του κρατισμού σαν αντιπαροχές .
Η ουσία ήταν ότι ένας τεχνίτης κόστιζε μεροκάματο και ένσημο 200 € ημερησίως . Μόνο οι πτνες έπαιρναν περισσότερα με ανάλογα προσόντα...
Αυτές τις εισφορές τις έχουν πληρώσει οι εργοδότες όλη την περίοδο που είχαν μπεί από το 90 μέχρι το 2010 . Αρα μάλλον θα έπρεπε να έπαιρναν κάτι παραπάνω για σύνταξη ....
-
Να δωσουμε συγχαρητηρια στην δεξια διανοηση του φορουμ που εδειξε επιπεδο και ΔΕΝ ασχοληθηκε με τις κινηματογραφικες γνωσεις του Αλεξακου...αλλα βεβαια, σιγα μη βλέπανε ποταπες καπιταλιστικες ταινιες στα ΚΝΑΤ. Βεβαια ο,τι και να πει, σαν εκεινη την υπερπαπαρια με την ουρα (queue) δεν εχει._
Ας προσπερασουμε και την Δουρου (αγαπημενη της Ομαδας Ηλιθιας που ξεπερνα σε λασπη την Μανδρα αλλα τη χρειαζομαστε) και ας παμε στον...δουρειο ιππο.
Φυσικα και ΔΕΝ θα μπω στον πειρασμο να μιλησω κατ' οιονδηποτε τροπο θετικα για τον Μιχαλο, τα αφηνω για αλλους αυτα που είναι κομματι της στρατηγικης τους να 'ανεβαζουν' αντιπαλους όποτε θεωρουν ότι τους συμφερει. Το μονο που θα πω είναι ότι τελικα το να εισαι ο εαυτος σου/να υπηρετείς τις αρχες του χωρου σου είναι 'επικινδυνο' στην ΝΔ. Η γλωσσα της αγορας εχει δωσει χωρο στα λιμανεζικα, επειδή γιατι όχι;#Kai_esy_NouDou_vasanismenh_mhn_ksexnas_to_Psychiko
...δεν χρειαζεται να τραγουδουν οι απανταχου πλουσιοι ή τελος παντων οι αγνοι φιλελευθεροι. Απλα πρεπει να κατσουν πισω επειδη τη λαντζα τωρα βγαζει η αγνη (κουραδο)μαγκια. Μαγκια που εχει ηττηθεί βεβαια ακριβως λογω της φυσης της, αλλα τα κεφαλια είναι τοοοοοσο ξερα, που νομιζουν ότι θα το σπασουν καποτε το σιδηρουν παραπέτασμα του νεοκομμουνισμου.
Κάθε πρωι λοιπον, ριχτε Θεμο στο γαλα, να παρει το αναλογο χρωματακι και να σας βοηθησει να αντιμετωπισετε άλλη μια δυσκολη μερα κατω από την μποτα της Αριστερας! Και μην ξεχνατε να εχετε μαζι σας κερματα και κρεμάλες...
-
Για τους οικοδόμους σε οικοδομές ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ θα συμφωνήσω, θυμάμαι αρχές '90 που φίλος νέος μηχανικός έπαιρνε ψίχουλα και οι εργάτες κάτι απίστευτα ποσά. Σε άλλες δουλειές όμως, ιδιοκτήτες, εργάτες και μηχανικοί απέφευγαν (και αποφεύγουν) τα ένσημα με κάθε δυνατό τρόπο. Και σήμερα ακόμη προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν την άδεια δόμησης και να πάνε σε μικρής κλίμακας ή ακόμη και χωρίς, βαφτίζοντας τις εργασίες όπως τους βολεύει...
Οτι η ασφάλιση είναι υπερβολική, δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας που πληρώνει τα δικά του ή ασφαλίζει άλλους. Ούτε οτι στα ασφαλιστική ταμεία βολεύονται κάποιοι και άκρη δεν βρίσκεις. Καρτέλες δεν ενημερώνονται, εισφορές χάνονται και άντε μετα 20 χρόνια να αποδείξεις οτι δεν είσε ελέφαντας, και ευθύνη μηδεν...
Το κακό είναι ότι επειδή το κράτος δεν θέλει να πιάσει τους κλέφτες, τα ρίχνει στος σωστούς, και τελικά εκείνοι είτε κλείνουν είτε γίνονται κλέφτες κατ' ανάγκη...
Όταν όμως πάνε να εφαρμόσουν το νόμο, πέφτουν πάνω διάφοροι, από πολιτικούς μέχρι ΜΜΕ οτι 'καταπνίγουν την επιχειρηματικότητα' και άλλα φαιδρά. Ανταγωνισμός έτσι δεν γίνεται, ούτε σοβαρή επιχειρηματικότητα. Λύση δεν βλέπω. -
Η απάντηση μου αφορούσε τα περί εργολάβων , που εννοούμε τους κατασκευαστές . Αυτοί ήταν πάντα με άδεια για να πουλήσουν , οπότε είναι άτοπο να τους κατηγορεί κάποιος .
Αν πάμε στα χωρίς άδεια , εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα μικρής κλίμακας είναι των τελευταίων χρόνων φρούτα και ότι το τι επιτρέπει η μικρή κλίμακα είναι γενικά ξεκάθαρο . Δεν είναι θέμα επιλογής .
Ακόμα η μικρής κλίμακας κοινοποιείται στο ΙΚΑ οπότε δεν αποφεύγεις τον έλεγχο , ενώ έχει και ένα μεγάλο μειονέκτημα που δεν είναι γνωστό στον κόσμο . Δηλώνεις ότι το κτίριο είναι νόμιμο και έτσι όσοι δεν έχουν δηλώσει τις αυθαιρεσίες τους ,μέχρι την έκδοση της μικρής κλίμακας , μετά ΔΕΝ μπορούν να το κάνουν . Τα παιχνιδάκια έχουν πάντα ρίσκο .
Στα έργα όμως που δεν βγάζουν άδεια , δηλαδή είναι μικρές ανακαινίσεις , χωρίς σκαλωσιές , τότε προφανώς δεν έχουμε εργολάβους , αφού μπετατζήδες , χτιστάδες και σοβατζήδες , που μπορεί να είναι μεγάλα συνεργεία , δεν δουλεύουν , αλλά δουλεύουν μερεμετατζήδες και μπογιατζήδες και πλακάδες , οι οποίοι συνήθως είναι συνεργεία 1-3 ατόμων , συνήθως συνέταιροι , συγγενείς , οπότε μιλάμε για τα δικά τους ένσημα και έρχονται σε απ΄ευθείας συμφωνία με τον εργοδότη .
Τα άλλα συνεργεία γυψοσανιδάδες , μαραγκοί , ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί , δεν θεωρούνται οικοδόμοι και δεν έχουν ένσημα .
Αυτά για την ενημέρωση όλων και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις .
-
Επανέρχομαι στο θέμα του Μίχαλου και διαβάζοντας κάποια σχόλια αναγνωστών και άρθρα στον λεγόμενο φιλελεύθερο τύπο , διαπιστώνω το αιώνιο πρόβλημα . Οι Καρανίκες και οι Κρούεζες της ΝΔ και αυτοί του ΠΑΣΟΚ που είναι στο ΚΙΝΑΛ και στην ΝΔ , είναι έτοιμοι με τα πηρούνια στα χέρια και κάθε φωνή λογικής τους ενοχλεί .
Γιατί σου λέει , τι μας νοιάζει η επιχειρηματικότητα εμάς ? Εμείς είμαστε του κόμματος .
Επειδή όμως εγώ και οι άλλοι που ανήκουμε στην Ελλάδα της παραγωγής , που έχουμε δώσει ψωμάκι σε χιλιάδες κόσμο , μέσω των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μας , είδαμε ότι πάλι σε εμάς φόρτωσαν την κρίση , ενώ οι Καρανίκες και οι Κρούεζες των κομμάτων είχαν τις μικρότερες έως μηδενικές απώλειες , δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε .
Αν ο Μητσοτάκης συνεχίσει τις και δεν ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει με το θέμα της ανάπτυξης της χώρας και του περιορισμού των αμοιβών των κρατικοδίαιτων , ακόμα και αν πάρει τις εκλογές , δεν πρόκειται να κρατηθεί στην εξουσία όσο και αν τον στηρίζουν οι παλαιοί , ενίοτε και οι νέοι νταβατζήδες που ευελπιστούν να κονομήσουν πάλι .
Ο κόσμος της εργασίας , είναι πλέον πολύ θυμωμένος και απόλυτα υποψιασμένος .
Το ευχάριστο είναι ότι ανάλογα γίνονται και στην Ευρώπη και στην Αμερική με την άνοδο πατριωτικών και φιλελεύθερων σχημάτων στην εξουσία , πετώντας το παλιό κομμάτι της σοβιετικής Ευρώπης στα σκουπίδια .
-
Εγώ δεν θα μπω σε διαδικασία πολιτικών αναλύσεων για το θέμα Μίχαλου.
Μου αρκεί που τον άκουγα και τον ακούω στα ΜΜΕ, που διαβάζω τις απόψεις του, που διαβάζω τις ανακοινώσεις του. Με βάση αυτά, τα συμπεράσματά μου για τον συγκεκριμένο τα έχω βγάλει.
Έχω ξαναπεί παλιότερα. Η ΝΔ πρέπει να διασπασθεί. Να κοπεί στα δύο και να γίνουν δύο κόμματα.
Ένα κεντρώο κόμμα της σφαλιάρας, μετριοπαθές φιλελεύθερο/νεοφιλελεύθερο, έτοιμο να συνεργαστεί ακόμη και με το ΚΚΕ μόνο και μόνο για να προάγει τις νεοφιλευλέθερες πολιτικές.Και ένα σκληρό δεξιό κόμμα που δεν θα σκύβει κ@λαράκι στον κάθε αριστερό που νομίζει ότι του ανήκει η χώρα και ότι έχει πλεονέκτημα έναντι άλλων επειδή θεωρεί ότι είναι ανώτερο ον.
Ας αποφασίσει ο Κούλης και ο κάθε Κούλης αν θα σπάσει αυγά ή αν θα είναι των σαλονιών και του καθωσπρεπισμού. Και ας τον πηγαίνουν 'καβάλα' οι αριστεροί μια ζωή.
υ.γ. περί συντεχνιών δεν πρόκειται να ασχοληθώ και ούτε με ενδιαφέρουν οι συντεχνίες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ