-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Τι λέγαμε ? Δεν χρειάζεται παιδιά να με διώξετε, καταλάβαμε, αφού μου δίνετε την δυνατότητα να αποχωρήσω οικειοθελώς.
Όποιοι θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί μου, αν έχουν κινητό ή mail μου μπορούν να μου στείλουν, αλλιώς αν ειδοποιηθώ από τα ΠΜ.
Ευχαριστώ.
Εγώ από την πλευρά μου θα έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσεις από το φόρουμ.
Οι απόψεις σου και οι γνώσεις σου στο φόρουμ προσφέρουν και βοηθούν.Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται είναι να μην παρασυρόμαστε και να μην μπαίνουμε σε διαδικασία προστριβών με μέλη που έχουν άλλες απόψεις.
-
Τι έγινε με τον Ace ;
Δεν μπορώ να καταλάβω, ήταν σε αυτό το θέμα η αντιπαράθεση και διαγράφηκαν τα ποστ ;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Για να επιστρέψουμε στο θέμα που συζητούσαμε, ας θυμηθούμε ποιοι καταδικάζουν την βία αλά καρτ.
https://www.youtube.com/watch?v=9gvzh3MbBkY
Η ουσία είναι στο 30''«Δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια, είναι προφανές και ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό».
Δείτε τώρα τι συμβαίνει.
Λέει η θεία με τα γεμιστά το παραπάνω, χεστήκαμε...Βγαίνει τώρα προχτές ο Βελόπουλος, ο Καρατζαφύρερ και ο Ζορό και λένε ότι https://www.altsantiri.gr/parapolitika/ ... -mpoytari/
και φυσικά παίζει κάθε μέρα στα κανάλια. Και καλώς παίζει αφού είναι απαράδεκτα αυτά που λένε.
-
Ούτε εγώ κατάλαβα τι έγινε....
-
Ο χρήστης the_ace έγραψε:
Για να καταλάβετε τι διαγράφηκε υβριστικός χαρακτηρισμός [Admin] γράφετε, πάρτε το κάτωθιI don't give a shit if Hitler/Stalin killed millions, greatest leaders of all time.
....έγραψα και άλλα, αλλά θα παρέμβει η αριστερή φασιστική λογοκρισία του forum, οπότε δεν έχει νόημα...
Το τι συνέβη μπορούν να το δούνε όλοι στην σελίδα 748. Εν ολίγοις, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια παρέμβαση εκ μέρους της Διαχείρισης στην συζήτηση, χαρακτηριστήκαμε φασίστες και λογοκριτές. Δεν δεχόμαστε τέτοια λάσπη ούτε καν σαν αστεϊσμό. Παρόλα αυτά δεν επιβλήθηκε καμία ποινή. Παρακαλώ να επιστρέψει η συζήτηση στην συνηθισμένη ροή της.
-
Εδώ μέσα είμαστε όλοι για να μιλάμε - γράφουμε. Βρισιές ειρωνείες χαρακτηρισμοί και υπονοούμενα είναι χτυπήματα κάτω από την μέση τόσο στους συμφορουμίτες με τους οποίους διαφωνούμε όσο και στο φόρουμ που μας φιλοξενεί. Τι δεν καταλαβαίνετε? Επειδή παρόλο που κατά καιρούς διαφωνώ (και αυτό μου αρέσει να το κάνω περισσότερο από το να δίνω + στον ένα ή στον άλλο) και ειδικά με εκείνους που σέβομαι το κάνω συχνά... θα ήθελα και ο Αντώνης να συνεχίσει να γράφει εδώ και όποιος άλλος έχει την αίσθηση πως απευθύνεται σε ανθρώπους και όχι υπάνθρωπους ή γενικότερα ηλίθιους μαθητευόμενους. Από τις διαφωνίες προχωρούν οι συζητήσεις και βγαίνουν τα συμπεράσματα.
-
Ο ηλικιωμένος άνδρας απευθυνόμενος στον κ. Μηταφίδη του είπε να μην ψηφίσει όρο «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Γιατί έχεις πρόβλημα; Θα ψηφίσω αυτό, που θα αποφασίσει η κυβέρνηση».
Ωστόσο, ο πολίτης του ανταπάντησε: «Ποια κυβέρνηση; Εσύ εδώ, Μακεδόνας δεν είσαι;». «Και επειδή είμαι Μακεδόνας τι έγινε;», του απάντησε ο βουλευτής, ενώ στην συζήτηση μπήκαν και άλλοι πολίτες, που παρακολουθούσαν.
Ο άνδρας επέμεινε στο να μην ψηφίσει τον όρο «Μακεδονία» και τότε ο κ. Μηταφίδης του είπε: «Δεν πειράζει, στις επόμενες εκλογές να μην με ψηφίσεις. Να ψηφίσεις αυτούς που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο το ζήτημα».
Αποχωρώντας ο ηλικιωμένος είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Κοίτα εκεί να μην χάσετε την καρέκλα».
Και η άλλη η χαμένη από πίσω σπεύδει να δώσει κομματική υπακοή στον βουλευτή, λέγοντας σε 80 χρονών άνθρωπο ''πήγαινε με τον Μιχαλολιάκο να ψηφίσετε μαζί''... Η ντροπή χάνει το νόημά της...
Η συγκεκριμένη στοιχομυθεία επιβεβαιώνει αυτά που περιγράφει ο cruiser. Βαφτίζουν τον καθένα ακροδεξιό, εξαγριώνουν τον κόσμο και μετά απορούν πως πάνε και ψηφίζουν Χρυσά Αυγά.
Υ.Γ: http://www.insider.gr/eidiseis/oikonomi ... bundesbank
-
Πρέπει να κατανοήσουμε ως Έλληνες ότι το σκοπιανό πρέπει να λυθεί και μάλιστα σύντομα μέσω ενός αναγκαίου συμβιβασμού. Η (όποια) αντιπολίτευση πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους και να σταματήσει να λαϊκίζει και να φανατίζει τον κόσμο απαιτώντας παράλογα πράγματα. Καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργο και να συνειδητοποιήσουμε ότι η σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα έναντι όλων είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο για εμάς. Η επιδίωξη της λύσης του σκοπιανού χωρίς καν τον όρο Μακεδονία, ή κάποιο παράγωγό του, είναι ανεδαφική και πάνω σε αυτήν τη φαντασίωση κάποιοι πολιτικοί κτίζουν καριέρες... Οι πολίτες δυστυχώς για μια ακόμη φορά πέφτουν θύματα του λαϊκισμού.
-
Εγώ συμφωνώ με το παραπάνω.
Πάντα στην ζωή πρέπει να βλέπουμε με ρεαλισμό τους συσχετισμούς και τις δυνατότητες. Για να μην πληρώνουμε τις μπερήφανες διαμπραγμαντεύσεις του 2015...
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δωθεί ο όρος Μακεδονία σε κάποια λύση. Και αυτό έχει κριθεί χρόνια τώρα πριν τον Συριζα.Άλλο αυτό όμως και άλλο να χαρακτηρίζεις ακροδεξιούς τους 100-200-300-500 χιλιάδες που διαδηλώνουν για την Μακεδονία, ενώ όλα τα χρόνια υποστήριζες το ''φωνή λαού, οργή θεού''.
Άλλο να λες σε έναν Μακεδόνα παππού 80 ετών ότι πήγαινε ψήφισε Μιχαλολιάκο...Υ.Γ: Στο κάτω κάτω της γραφής αυτοί οι άνθρωποι μας ''έμαθαν'' να μην υποτασσόμαστε του 2015...να παλεύουμε και να αντιστεκόμαστε; Τώρα γιατί να μην το κάνουμε;
-
Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση η «πάλη» είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.
Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τα τελευταία γεγονότα: https://jaj.gr/simantikes-erevnes/to-ta ... ropoiisis/
-
Στην περίπτωση του 2015 η πάλη ήταν για την σταθεροποίηση της χώρας;
Ρωτάω γιατί τονίζεις την λέξη ''στην συγκεκριμένη περίπτωση'' σαν να θεωρείς δεδομένο ότι το 2015 με τον τρόπο που αντισταθήκαμε δεν δημιούργησε πρόβλημα στην χώρα... -
Εύχομαι αυτή η 'κυβέρνηση' της αριστεράς και της προόδου να επιλύσει το Μακεδονικό και να δούμε σύνθετη ονομασία με την λέξη 'Μακεδονία'.
Και όπως λέει και ο δήμαρχος Θεσ/κης: 'Όποιος έχει πρόβλημα ας μαυρίσει στις εκλογές αυτούς που δεν γουστάρει'
Δημοκρατικές διαδικασίες...
-
Εγώ βγάζω το καπέλο σε όσους πολιτικούς λένε 'εγώ αυτό στηρίζω και αν δεν το γουστάρετε μαυρίστε με'. Η στάση αυτή είναι ειλικρινής και ξεκάθαρη. Τέτοια στάση έπρεπε να έχουν όλοι οι πολιτικοί και όχι σαν αυτήν των περισσότερων που χαράσσουν πορεία με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.
Τώρα κάποιοι επειδή δε γουστάρουν το ένα ή το άλλο πολιτικό κόμμα παθιάζονται και ό,τι και να τους πεις θα στο γυρίσουν στον αντίλογο. Το τι έλεγε και τι έκανε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, κ.λπ. για την οικονομία ή το χρέος είναι άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα (σκοπιανό).
Πρέπει να μάθουμε να στηρίζουμε τις απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε και να καυτηριάζουμε αυτές με τις οποίες διαφωνούμε ανεξάρτητα από το κόμμα από το οποίο προέρχονται.
Η αντίληψη της πολιτικής με ποδοσφαιρικούς/οπαδικούς όρους δεν είναι και πολύ ώριμη στάση. -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Στην περίπτωση του 2015 η πάλη ήταν για την σταθεροποίηση της χώρας;
Ρωτάω γιατί τονίζεις την λέξη ''στην συγκεκριμένη περίπτωση'' σαν να θεωρείς δεδομένο ότι το 2015 με τον τρόπο που αντισταθήκαμε δεν δημιούργησε πρόβλημα στην χώρα...Τώρα μου κάνεις πλάκα, έτσι; Ούτε εγώ ξέρω πόσες φορές έχω τονίσει ότι η ανάληψη της εξουσίας από την αριστερά ήταν καταστροφική. Θα μπορούσε ασφαλώς να ήταν απείρως καταστροφικότερη αν στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν επικρατήσει οι ακραίοι ή οι τζογαδόροι αντί για τους περισσότερο ρεαλιστές.
Το Μακεδονικό έπρεπε να είχε λυθεί από την εποχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και θα είχε λυθεί αν ο Σαμαράς δεν είχε κάνει την απύθμενης βλακείας κίνηση να ρίξει την κυβέρνηση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Και θα είχε λυθεί αν ο Σαμαράς δεν είχε κάνει την απύθμενης βλακείας κίνηση να ρίξει την κυβέρνηση.Ο Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση με πρόσχημα το Μακεδονικό.
Στην πραγματικότητα είχανε πέσει μεγάλα ''πακέτα'' εκείνη την εποχή από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Θυμάμαι γενικά την στάση σου στα πράγματα και για αυτό ήθελα να το ξεκαθαρίσω.
-
Σαββάτο ... την έπεσαν τα 'καλόπαιδα' στον δήμαρχο Θεσ/κης.
Χθες είχαν συλληφθεί τέσσερις.
Σήμερα έγινε δικαστήριο και ήδη βγήκε απόφαση καταδίκης (φυλακίσεις με αναστολή ή εξαγορά).Ρε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Για τον κο Δήμαρχο όλα έγιναν σε 4 ημέρες.
Για άλλους έχουν περάσει χρόνια ολάκερα και ακόμη ψάχνουν να εντοπίσουν πιθανούς ενόχους. Και για άλλους απλά δεν τους συλλαμβάνουν. Απλά τους κοιτούν να σπάνε, να βαράνε, να σκοτώνουν.Τώρα μπορεί ο κος Δήμαρχος Θεσ/κης να νοιώθει περήφανος.
Ήταν (αριστερό) δίκαιο και έγινε (αριστερή) πράξη...Άντε να του δώσει και ο 'Αλέξης της καρδιά τους' το χρίσμα για το δημαρχιλίκι για να τελειώσουν όλα όμορφα και ωραία.
Ωραία χώρα. Να την χαίρεστε...
-
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... VaRswc3_mk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σαββάτο ... την έπεσαν τα 'καλόπαιδα' στον δήμαρχο Θεσ/κης.
Χθες είχαν συλληφθεί τέσσερις.
Σήμερα έγινε δικαστήριο και ήδη βγήκε απόφαση καταδίκης (φυλακίσεις με αναστολή ή εξαγορά).Ρε τι γίνεται σε αυτή τη χώρα; Για τον κο Δήμαρχο όλα έγιναν σε 4 ημέρες.
Για άλλους έχουν περάσει χρόνια ολάκερα και ακόμη ψάχνουν να εντοπίσουν πιθανούς ενόχους. Και για άλλους απλά δεν τους συλλαμβάνουν. Απλά τους κοιτούν να σπάνε, να βαράνε, να σκοτώνουν.Τώρα μπορεί ο κος Δήμαρχος Θεσ/κης να νοιώθει περήφανος.
Ήταν (αριστερό) δίκαιο και έγινε (αριστερή) πράξη...Άντε να του δώσει και ο 'Αλέξης της καρδιά τους' το χρίσμα για το δημαρχιλίκι για να τελειώσουν όλα όμορφα και ωραία.
Ωραία χώρα. Να την χαίρεστε...
Πολλά πράγματα βλέπω και μπλεγμένα.
Για το θέμα των συλλήψεων, νομίζω ότι από τα πλάνα είναι ξεκάθαρο ότι ήταν πολύ εύκολο να ταυτοποιηθούν αυτοί που επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και πολύ λιγότερο εύκολο να ταυτοποιηθούν αυτοί που έβαλαν την φωτιά στην τράπεζα. Δε μιλάμε για αυτούς που ήταν στο σημείο, αλλά για αυτούς που έβαλαν φωτιά, δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Αν σε ενοχλεί το ότι δεν τιμωρούνται αυτοί που προκαλούν επεισόδια από την αριστερά, συμφωνούμε απόλυτα.
Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να παραπονεθώ επειδή τιμωρήθηκαν αυτοί που προπηλάκισαν ένα γερό άνθρωπο επειδή ήταν από την άλλη πλευρά.Ο Δήμαρχος δεν ξέρω αν αισθάνεται «υπερήφανος» που συνελήφθησαν οι δράστες. Εσύ πως θα αισθανόσουν εάν αυτοί που σε είχανε δείρει είχαν συλληφθεί; Υπερήφανος, η απλά δικαιωμένος;
Τέλος, Στην Ελλάδα τους δημάρχους τους εκλεγεί η τοπική κοινωνία. Αν οι περισσότεροι στην Θεσσαλονίκη θέλουν τον Μπουτάρη για δήμαρχο ξανά, πάλι δήμαρχος θα είναι. Αν δεν τον θέλουν, απλά δεν θα ξαναεκλεγεί.
-
Μετά το χτεσινό σοκ και ελπίζοντας ότι η παρεξήγηση με τον Αντώνη λύθηκε και θα συνεχίσει να είναι εδώ , υπήρξε 'α-γραφία' και έτσι σήμερα ποταμός σχολίων .
Οπότε διαβάζω και σχολιάζω .
Αρχικά με τους σχολιαστές που βρίσκει στο πανέρι του λίντλ ο ΧΛ
Μας έβαλε έναν τύπο που από ότι κοίταξα στο σάιτ γράφει για τα κακά του Πούτιν . Σαν ένα που βάζει το κάπιταλ .
Να πω την αλήθεια στο άρθρο του σταμάτησα να διαβάζω , παρ΄ ότι ξεκίνησα καλοπροαίρετα στο σημείο .
Αφετηρία αυτής της εκστρατείας ήταν η φήμη ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση gay pride την 19η Μαίου, Ημέρα εορτασμού των διώξεων κατά του ποντιακού ελληνισμού.
Μερικές ημέρες νωρίτερα, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Δεξιάς, οι οποίοι διακρίνονται για την ιταμή τους συμπεριφορά έναντι του δημάρχου είχαν αρχίσει να διαδίδουν αυτή τη φήμη.
Οπότε με ρετάλια δεν ασχολούμαι .
Αντίθετα διάβασα ένα πολύ ισορροπημένο άρθρο σήμερα που περιγράφει την ακρο-δεξιο-αριστερή γερμανική κυβέρνηση που κατηγορεί για ακραίους όσους προσπαθούν να σώσουν την δική τους χώρα .
https://www.naftemporiki.gr/story/13529 ... n-eklekton
Δεν είναι νέο ότι μεγάλη μερίδα των Γερμανών οικονομολόγων (όπως και του πολιτικού κόσμου της χώρας) αντιμετωπίζει με έντονο σκεπτικισμό τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν για στενότερο συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, κοινό προϋπολογισμό και ένα ενιαίο δίχτυ ασφάλισης καταθέσεων. Δεν είναι νέο ότι το Βερολίνο λέει πεισματικά όχι στην έκδοση κοινών ομολόγων ή ακόμη και στα «ασφαλή ομόλογα» της Κομισιόν, που είναι μία πιο «λάιτ» εκδοχή των πρώτων. Στο πλαίσιο αυτό, η επιστολή των 154 Γερμανών οικονομολόγων, οι οποίοι απορρίπτουν το σχέδιο του Παρισιού περίπου ως συνωμοσία, που έχει ως στόχο να μεταφέρει τα χρέη του Νότου στα γερμανικά νοικοκυριά, δεν εκπλήσσει. Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι η ξεκάθαρη επισήμανσή τους ότι δεν θέλουν άλλη ολοκλήρωση. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αντί να προωθούν περισσότερη ενοποίηση, θα πρέπει να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση: να δουν πώς θα επιτρέψουν τη χρεοκοπία και την έξοδο όσων μελών δεν αντέχουν ή δεν θέλουν το ενιαίο νόμισμα, λένε. Και είναι σαφές πως, για να επισημαίνουν την αναγκαιότητα ενός τέτοιου μηχανισμού, προσδοκούν ότι κάποιοι θα τον χρησιμοποιήσουν. Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, μεταξύ των οικονομολόγων που υπογράφουν την επιστολή, έχει άλλωστε επανειλημμένα υποστηρίξει (και σε παλαιότερη συνέντευξή του στη «Ν») ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία μόνο με ένα exit θα βγουν από την κρίση. Θα ανακτήσουν τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής, θα προβούν σε υποτίμηση, θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Θα προηγηθεί βέβαια ο ξαφνικός θάνατος, αλλά θα υπάρξει ελπίδα ανάστασης, λέει το αφήγημα, που εύκολα στηρίζει κανείς στη θεωρία - ειδικά αν δεν ζει στις χώρες που θα το βιώσουν.
Ο ευρωσκεπτικισμός έχει πολλές μορφές. Τη λαϊκιστική των Πέντε Αστέρων, που θέλει να επιρρίψει όλα τα δεινά στο ευρώ, αλλά δεν έχει να προτείνει εναλλακτική. Τη φοβική της Λέγκα και των ακροδεξιών κομμάτων, που θέλουν τείχη, επανεθνικοποίηση όλων των πολιτικών (αλλά ει δυνατόν διατήρηση των κοινοτικών κεφαλαίων). Και την ελιτίστικη των Γερμανών οικονομολόγων, που βλέπουν τη νομισματική ένωση του ευρώ όχι ως απαραίτητο εργαλείο οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης, αλλά ως ένα κλαμπ εκλεκτών.
Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι η ενοποίηση, που προωθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από πάνω προς τα κάτω, αντιμετωπίζεται επιφυλακτικά, αν όχι με φόβο, από την κοινή γνώμη στα περισσότερα κράτη-μέλη. Γιατί ακόμη και σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει επαρκώς τα οφέλη της. Όσοι το κάνουν, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για τα δικά τους λάθη.
Θα διαβάσω και τα υπόλοιπα σχόλια και θα επανέλθω .
-
Για να πω την αλήθεια, θα προτιμούσα όντως «το πανέρι του Lidl» (whatever that is supposed to mean), από το πανέρι των ακροδεξιών Μπλογκς και γελοίων εθνικιστικών ομάδων στο Facebook.
Ο καθένας ό,τι προτιμάει φυσικά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ