-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό για την “δωρεάν υγεία για όλους” μόνο ως κρύο ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω.Τον Δεκέμβριο έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο, αφού πρώτα τραβηχτήκαμε για 40 μέρες σε διάφορα κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε ΟΛΑ τα κρατικά μου ζητήθηκε να πληρώνω από την τσέπη μου αποκλειστικές νοσοκόμες γιατί αδυνατούσαν να παρέχουν οποιαδήποτε φροντίδα στον κατάκοιτο ασθενή όσο δεν ήμουν παρών. Επίσης έπρεπε να πληρώνω από την τσέπη μου πάνες, και αεροστρώματα.
Τώρα, 2 μήνες μετά, ακόμα δεν μου έχουν πιστώσει τα έξοδα κηδείας, ενώ από ότι μου λένε η σύνταξη χηρείας για την 86χρονη ανήμπορη μητέρα μου θα βγει σε κανένα χρόνο. Αν δεν ήμουν εγώ, απλά θα είχε πεθάνει της πείνας.
Καλό το παραμυθάκι της δωρεάν περίθαλψης (και της κοινωνικής πρόνοιας), αλλά πιάνει μόνο σε όσους είχαν την τύχη να μην την χρειαστούν.
Τα συλλυπητήριά μου. Πολύ στενάχωρο γεγονός και όλο αυτό που βίωσες και βιώνεις σου διαλύουν την ψυχολογία. Καλό κουράγιο.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για την υγεία δυστυχώς τα πράγματα είναι θέμα τύχης . Εχω και εγώ καλές εντυπώσεις από το Σισμανόγλειο και το Αττικό σε κάποια θέματα , αλλά γενικά είτε έχεις δημόσια ασφάλιση , είτε ιδιωτική , υπάρχει θέμα .
Μόνο θέμα τύχης; Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που δεν έχει εκτελέσει χρέη ΕΚΑΒ για να πάει το γρηγορότερο κάποιον άνθρωπό του στο κοντινότερο νοσοκομείο;
Υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που έστω μία φορά όταν κάλεσε το ΕΚΑΒ αυτό καθυστέρησε δραματικά να έρθει ή δεν ήρθε ποτέ;Υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που έστω και για ένα απλό πρόβλημα υγείας κάθεται και σκέφτεται ότι είναι άσκοπο να απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας;
Στα βαριά περιστατικά ο μέσος πολίτης αναζητά 'σωσίβιο' παντού για να βρει την υγεία του, οπότε θα απευθυνθεί και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπινης ψυχολογίας.
Στα απλά περιστατικά όμως ο μέσος πολίτης βλέπει το δημόσιο σύστημα υγείας ποιο πολύ σαν ένα τεράστιο λαβύρινθο, χάσιμο χρόνου και απίστευτης ταλαιπωρίας όπου άκρη δεν μπορεί να βγάλει.
π.χ. πριν ένα χρόνο κουφάθηκα εντελώς από το ένα αυτί. Έχασα την ακοή μου και είχα απίστευτο πόνο.
Αν κάποιος μου έλεγε να απευθυνθώ στο δημόσιο σύστημα υγείας θα του έλεγα ότι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν ξέρω τι ισχύει, που πρέπει να απευθυνθώ, που να πάω. Τίποτα δεν ξέρω.Ήμουν 'κουφός' τέσσερις μέρες και άκρη δεν έβγαζα.
Έπαιρνα τηλέφωνο σε ένα νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) και κανείς δεν απαντούσε.
Πήρα ένα πενταψήφιο αριθμό και μου είπαν να μου κλείσουν ραντεβού μετά από 3 μήνες...
Πήρα το ΕΚΑΒ και μου είπαν ότι αφού μπορώ να περπατήσω να πάω σε εφημερεύον νοσοκομείο.
Πήγα το ίδιο απόγευμα. Το απόλυτο χάος. Μετά από δύο ώρες κατάφερα απλά να μιλήσω με ένα παθολόγο.
Μου είπε το εξής: 'Χρειάζεστε Ωτορινολαρυγγολόγο και δεν υπάρχει στα εφημερεύοντα το απόγευμα. Μόνο με ραντεβού τα πρωϊνά'Μου είπε να πάρω παυσίπονα γιατί μάλλον ο πόνος ήταν από νεύρο.
Έφυγα όπως πήγα. Κουφός και χωρίς να ξέρω τι μου συμβαίνει.
Εγώ όμως είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος να πηγαινοέρχομαι στην εργασία μου όποτε μου καπνίσει.
Την άλλη μέρα πάω στο γραφείο με απίστευτο πόνο στο αυτί και χωρίς φυσικά να ακούω.
Αφού πείσθηκε ο προϊστάμενος ότι έχω πρόβλημα υγείας μου επέτρεψε να πάω στο ποιο κοντινό νοσοκομείο.Πήγα στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.
Μόλις πήγα κατευθείαν μου έκοψαν παραπεμπτικό για το Ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα. Αμέσως με έβαλαν κάτω και έκαναν διάγνωση. Διάτρηση τυμπάνου από βακτηρίδιο που μου ξέσκισε το τύμπανο και εξελίχθηκε σε σοβαρό μύκητα και λοίμωξη. Αν το καθυστερούσα και άλλο θα έχανα μόνιμα την ακοή μου.
Φάρμακα, καθαρισμοί, αντιβιώσεις, έλεγχοι και μετρήσεις στην ακοή.
Τρεις φορές πήγα. Σε μία βδομάδα ήμουν περδίκι.
Πλήρωσα 80euro για όλα, αλλά δεν έχασα την ακοή μου.Στο δημόσιο σύστημα υγείας ακόμη δεν έχω καταλάβει τι θα έπρεπε να κάνω.
Αυτοί που υποστηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και λένε ότι είναι δωρεάν ας μας πουν τι θα έκαναν σε μία τέτοια περίπτωση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όσο κυβερνάνε αριστερά και κομμουνιστικά καθίκια
Έξυπνος άνθρωπος είσαι, σταμάτα να συγχέεις τους ΣΥΡΙΖΑίους με τους Κομμουνιστές.
Δεν ξέρω, δεν θέλω και δεν γουστάρω να ασχοληθώ ΕΓΩ για να ξεμπλέξουν ΑΥΤΟΙ τα μπούτια τους, για το ποιος είναι ο χειρότερος καραγκιόζης ή μεγαλύτερο σταλινικό απολίθωμα. Όταν λοιπόν ο άλλος αυτοαποκαλείται 'δολοφόνος', δεν θα πάω να τον ρωτήσω από κοντά αν το εννοεί πραγματικά, ή αν είναι γιαλαντζί δολοφόνος, ή αν εννοεί κάτι άλλο κατά βάθος.....
αριστερούς παραδείσους τύπου Βενεζουέλας που τα παιδιά ψοφάνε στο δρόμο από τη πείνα
Η Βενεζουέλα απλά κυβερνάται από Σοσιαλιστικό κόμμα. Όμως θυμάσαι πριν 10 χρόνια που επί Τσάβες πήγαινε πρίμα; Ξέρεις γιατί άλλαξε αυτό τώρα;
Πήγαινε πρίμα ? Και φταίνε οι κακοί ξένοι να υποθέσω ? Όπως με όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα που έχουν καταρρεύσει, αφού πρώτα σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους ?
Δεν είναι καθόλου περίεργο που την καταστροφή την ξεκίνησε ο αρχιαπατεώνας αρχιλαμόγιο Αντρέας
Τότε επίσης ιδρύθηκε το ΕΣΥ και λάδωσε το αντεράκι του λαού. Να τα λέμε όλα.
'Λάδωσε το αντεράκι του λαού' με δανεικά και αγύριστα (νομίζαμε), που ΔΕΝ βγάζαμε και ΔΕΝ δικαιούμασταν, παρά τα παίρναμε αερομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα. Και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός, φταίει το κακό κεφάλαιο και οι κακοί ξένοι, αλλά όχι το δικό μας αριστεροσοσιαλιστικό μπ@#$λο και έτσι όπως τα κάναμε Όσο για το ΕΣΥ και την 'δωρεάν υγεία', τα έχουν ήδη πει άλλα παιδιά, χρειάζεται να (ξανα)πω το προφανές ?
ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ, ακόμα και το Higgs ανταλλάσσει μάζα, δεν τη δίνει τζάμπα. Όταν το καταλάβουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα, ΙΣΩΣ καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε από τον αριστεροσοσιαλιστικοκομμουνιστικό βόθρο που βρισκόμαστε.
-
Σεβόμενη τα βιώματα που αναφέρθηκαν, νομίζω οτι συγχέουμε τον όρο 'δωρεάν' με τον όρο 'αμεσότητα'.
Το ότι κάθε χημειοθεραπεία που κάνει ο πατέρας μου απο τότε που του διέγνωσαν καρκίνο στον πνεύμονα, συνοδεύεται απο έναν σκασμό φάρμακα, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς απο τα φαρμακεία του εοπυυ, με την σχετική ταλαιπωρία, αφορά την 'αμεσότητα'.
Το ότι τα φάρμακα αυτά, αξίας πάνω απο €1,000 το κουτί, τα παίρνουμε χωρίς καμία συμμετοχή, αφορά το 'δωρεάν'.Το ότι πρόσφατα έγινε μετάσταση στον εγκέφαλο και χρειάζεται περίπου ένας μήνας για να μπει στην σειρά για τις ακτινοβολίες, αφορά την 'αμεσότητα'.
Το ότι όταν φτάσει πια να τις κάνει, θα τις κάνει χωρίς καμμία συμμετοχή, αφορά το 'δωρεάν'.
Και, δυστυχώς, έχω πολλά ακόμη παραδείγματα τέτοιου τύπου... Στον 1+ χρόνο, η συνολική μας συμμετοχή σε pet ct, αξονικές, μαγνητικές, μοριακές αναλύσεις απο βιοψίες, φαρμακευτικές αγωγές κτλ δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 200-300 ευρώ. Προσωπικά, αυτό το θεωρώ 'δωρεάν'.Αυτό που θα με ενδιέφερε να μάθω, κι εκεί θα καταλάβαινα την απόλυτη ισχύ του όρου, είναι το τί ακριβώς θα συνέβαινε στην περίπτωση του πλήρως ανασφάλιστου...
Υ.Γ. Δεν κάνω καν λόγο για καθημερινά, απλά περιστατικά προληπτικών εξετάσεων, ή προβλημάτων που δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, γιατί εκεί κι αν δεν δίνω πάνω απο €15/χρόνο. Ενδεικτικά, θα πω για μια μικροχειρουργική επέμβαση που έκανα στον ώμο μέσω του ΚΑΤ με μηδενικό κόστος, όταν ο ιδιώτης του Mediterraneo μου ζήτησε €2,500 (φιλική τιμή, επειδή πήγα ...συστημένη). Οκ, ο ένας θα με έβαζε στο χειρουργείο την επόμενη μέρα και οι άλλοι με έβαλαν μετά απο 1 μήνα.
Δεν θα μπορούσε το δημόσιο να είναι άμεσο, όπως και δεν συμφέρει να είναι άμεσο, ούτε στα θέματα υγείας, ούτε σε κανέναν άλλο τομέα... -
Στα ιδιωτικά αυτό που γίνεται είναι διακανονισμός μέσω συναλλαγματικών. Πληρώνεις ένα ποσοστό σε μετρητά, υπογράφεις συναλλαγματικές και όταν πάρεις τα χρήματα από την ασφαλιστική εξοφλείς. Κανείς δεν σου ζητάει να εξοφλήσεις 6000 ευρώ σε μετρητά.
Από την άλλη η ασφάλεια και η ιδιωτική υγεία υπάρχει όσο έχεις λεφτά για να πληρώνεις. Οπότε ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί για την δημόσια υγεία. Σχεδόν κανείς από εμάς (ακόμη και αν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε την οικογένειά μας) δεν αντέχει να έχει τον γονέα του σε νοσηλεία σε ιδιωτικό όπου απλά για να βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι θέλει ένα 500ρικό την ημέρα.ΥΓ: Τα συλλυπητήρια μου.
-
Και αυτή η λυση υπαρχει και μαλιστα εχεις δικαιωμα και να παρατείνεις την ημερομηνια αν χρειαστει. Το θεμα είναι όμως ότι δεν κολλανε καθολου να σε πιεσουν και οι συναλλαγματικες είναι το 'last resort' όταν τους πεις ότι δεν εχεις. Ισως στην περιπτωση που ανεφερα να μην το πολυεψαξαν και να τους τα εδωσαν επειδή τα ειχαν, τι να πω.
Σε γενικες γραμμες, αν μπορεις οικονομικα και για 'light' περιστατικα είναι προφανως πιο ανετα να πας ιδιωτικα και να γλιτώσεις την ταλαιπωρια ειδικα των εξωτερικων ιατρειων. Όμως οι πιο σοβαρες ασθενειες για τους περισσοτερους από εμας κανουν το δημοσιο μονοδρομο.
Από εκει και περα η p__nat βαζει το θεμα στην πραγματικη του διασταση. Το τελευταιο που εχω να πω είναι ότι μετα την κριση τα περισσοτερα ιδιωτικα εχουν κρατησει το ακρως απαραιτητο εμπειρο νοσηλευτικο προσωπικο το οποιο το ξεσκιζουν στην κυριολεξια, αμειβοντας το με αθλιους μισθους και φυσικα δουλευουν με νεους, με το βασικο, πολλοι εκ των οποιων φευγουν τους πρωτους μηνες αφου πραγματικα 'πληρωνουν για να δουλευουν'. Θυμαμαι την γυναικα μου να βριζει θεους και δαιμονες που εφυγε για το δημοσιο όταν με την εισοδο του '13 το καλαματιανο κουτσαβακι της τσουτσους εδινε 290κατι -και δεν ειχε δανεια ή άλλη παγια εντολη στην μισθοδοσια- ευρω μισθο για τους 3 πρωτους μηνες λογω ενιαιου, χωρια τα λεφτα που εχασε μεχρι να αναγνωριστεί ως ΤΕ αν και ειχε κανονικα το πτυχιο από το '10 αλλα επρεπε 'να δει το φως της' από τον ΠΚ καπου 6 χρονια μετα και φυσικα 'σφουγγαρι' στο 25% του μισθου για ολο αυτό τον καιρο και βεβαια την κατευθείαν μειωση του αρχικου της μισθου κατά άλλο ένα 25% περιπου από Παπαδημιο... (~1000---->600λιγα)
'Κανε υπομονη και θα δεις που θα πανε οι πρωην συνάδελφοι σου που νομιζεις ότι θα μεινουν στα 1000-1100' της ελεγα. Ε, δεν περασε και πολυς καιρος και πολύ απλα οι απολυσεις πηγαν συννεφο και μετα αρχισαν τα 480αρια και 780αρια για τους παλιους. Αυτή* με τον μισθο ΤΕ στα επίπεδα του 2010 όταν προσληφθηκε ως ΔΕ είναι 'δεκοτζου' τωρα μπροστα τους, ετσι δεν είναι;YΓ:Αυτη και οι ομοιοι της, (είναι πολλοι) που μπηκαν με ΑΣΕΠ καπου στα μεσα του 2009 στο δημοσιο, στην πλειοψηφια τους ειχαν προϋπηρεσια σε ιδιωτικα, οποτε αν και δημόσιοι δεν δουλευουν εξ ορισμου αργόσχολα και βεβαια ειχαν καπου 10 χρονια (20 κοντα πλεον) πειρα με το καλημέρα.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το ζήτημα είναι ότι τους αργόμισθους στο δημόσιο τους πληρώνει όλος ο λαός με τους φόρους του ενώ στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης. Αν θέλει να πληρώνει ανίκανους και τεμπέληδες δικαίωμά του. Συνήθως τα περιθώρια για ξύσιμο στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ λιγότερα.
Για τις μισθολογικές ανωμαλίες στο δημόσιο δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Άγαμος εποπ στον στρατό με 5 χρόνια παίρνει λίγο πάνω από 1000 καθαρά (το τι κάνει λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε). Αξιωματικός (από Ευελπίδων) με 18 χρόνια (δεν θυμάμαι τον βαθμό) παντρεμένος με 2 παιδιά παίρνει γύρω στα 1400 καθαρά. Αξιωματικός της ΕΑ, διοικητής αστυνομικού τμήματος σε χωριό 800 κατοίκων έγγαμος με 1 παιδί περνάει για λίγο τα 1500 καθαρά. Υποδιευθύντρια ΚΕΑΟ σε περιφερειακό τμήμα, με 13 χρόνια προυπηρεσία, ΠΕ που μπήκε με ασεπ και 2 παιδιά παίρνει σήμερα κάτω από χιλιάρικο. Όλα αυτά τα παραδείγματα είναι πραγματικά, από τον κύκλο μου. Και έχω και πολλά άλλα.
Οι γιατροί όντως αμοίβονται λίγο για αυτά που προσφέρουν οπότε οι περισσότεροι τσιμπάνε τα τυχερά αλλά χωρίς να τα ζητάνε οι περισσότεροι γιατί φοβούνται (πλέον).
Στο νοσοκομείο της πόλης μου είναι γνωστές οι ταρίφες για συγκεκριμένους γιατρούς, δεν έχει σημασία αν είναι τα ποσά μεγάλα ή μικρά. Σημασία έχει ότι αν δεν τα δώσεις δεν κάνεις δουλειά σου (δεν γίνεσαι καλά δηλαδή ).Και σε πολλές περιπτώσεις του ΙΤ πάλι ο λαός τα πληρώνει, βλέπε ανακεφαλαίωση τραπεζών, θαλασσοδάνεια μεγαλοεπιχειρηματιών κλπ.
Τώρα για τους μισθούς, οι στρεβλώσεις πια είναι συνήθως προς τα κάτω. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό για την “δωρεάν υγεία για όλους” μόνο ως κρύο ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω.Τον Δεκέμβριο έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο, αφού πρώτα τραβηχτήκαμε για 40 μέρες σε διάφορα κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε ΟΛΑ τα κρατικά μου ζητήθηκε να πληρώνω από την τσέπη μου αποκλειστικές νοσοκόμες γιατί αδυνατούσαν να παρέχουν οποιαδήποτε φροντίδα στον κατάκοιτο ασθενή όσο δεν ήμουν παρών. Επίσης έπρεπε να πληρώνω από την τσέπη μου πάνες, και αεροστρώματα.
Τώρα, 2 μήνες μετά, ακόμα δεν μου έχουν πιστώσει τα έξοδα κηδείας, ενώ από ότι μου λένε η σύνταξη χηρείας για την 86χρονη ανήμπορη μητέρα μου θα βγει σε κανένα χρόνο. Αν δεν ήμουν εγώ, απλά θα είχε πεθάνει της πείνας.
Καλό το παραμυθάκι της δωρεάν περίθαλψης (και της κοινωνικής πρόνοιας), αλλά πιάνει μόνο σε όσους είχαν την τύχη να μην την χρειαστούν.
Πρώτα από όλα συλλυπητήρια για την απώλειά σου.
Αυτά που αναφέρεις όμως είναι τα προβλήματα που ανέφερα κι εγώ. Είναι όμως θέματα ξενοδοχειακής φύσης, όχι ιατρικής. Επιμένω ότι με όλα τα προβλήματα τους, εξακολουθούμε να έχουμε δωρεάν δημόσια υγεία, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι πολύ πιο πλούσιες χώρες (π.χ. ΗΠΑ).
Και προφανώς είχαμε όλοι μας εμπειρίες, δεν μιλάμε στον αέρα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για την υγεία δυστυχώς τα πράγματα είναι θέμα τύχης . Εχω και εγώ καλές εντυπώσεις από το Σισμανόγλειο και το Αττικό σε κάποια θέματα , αλλά γενικά είτε έχεις δημόσια ασφάλιση , είτε ιδιωτική , υπάρχει θέμα .
Μόνο θέμα τύχης; Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που δεν έχει εκτελέσει χρέη ΕΚΑΒ για να πάει το γρηγορότερο κάποιον άνθρωπό του στο κοντινότερο νοσοκομείο;
Υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που έστω μία φορά όταν κάλεσε το ΕΚΑΒ αυτό καθυστέρησε δραματικά να έρθει ή δεν ήρθε ποτέ;Υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που έστω και για ένα απλό πρόβλημα υγείας κάθεται και σκέφτεται ότι είναι άσκοπο να απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας;
Στα βαριά περιστατικά ο μέσος πολίτης αναζητά 'σωσίβιο' παντού για να βρει την υγεία του, οπότε θα απευθυνθεί και στο δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι καθαρά θέμα ανθρώπινης ψυχολογίας.
Στα απλά περιστατικά όμως ο μέσος πολίτης βλέπει το δημόσιο σύστημα υγείας ποιο πολύ σαν ένα τεράστιο λαβύρινθο, χάσιμο χρόνου και απίστευτης ταλαιπωρίας όπου άκρη δεν μπορεί να βγάλει.
π.χ. πριν ένα χρόνο κουφάθηκα εντελώς από το ένα αυτί. Έχασα την ακοή μου και είχα απίστευτο πόνο.
Αν κάποιος μου έλεγε να απευθυνθώ στο δημόσιο σύστημα υγείας θα του έλεγα ότι δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Δεν ξέρω τι ισχύει, που πρέπει να απευθυνθώ, που να πάω. Τίποτα δεν ξέρω.Ήμουν 'κουφός' τέσσερις μέρες και άκρη δεν έβγαζα.
Έπαιρνα τηλέφωνο σε ένα νοσοκομείο (Σισμανόγλειο) και κανείς δεν απαντούσε.
Πήρα ένα πενταψήφιο αριθμό και μου είπαν να μου κλείσουν ραντεβού μετά από 3 μήνες...
Πήρα το ΕΚΑΒ και μου είπαν ότι αφού μπορώ να περπατήσω να πάω σε εφημερεύον νοσοκομείο.
Πήγα το ίδιο απόγευμα. Το απόλυτο χάος. Μετά από δύο ώρες κατάφερα απλά να μιλήσω με ένα παθολόγο.
Μου είπε το εξής: 'Χρειάζεστε Ωτορινολαρυγγολόγο και δεν υπάρχει στα εφημερεύοντα το απόγευμα. Μόνο με ραντεβού τα πρωϊνά'Μου είπε να πάρω παυσίπονα γιατί μάλλον ο πόνος ήταν από νεύρο.
Έφυγα όπως πήγα. Κουφός και χωρίς να ξέρω τι μου συμβαίνει.
Εγώ όμως είμαι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος να πηγαινοέρχομαι στην εργασία μου όποτε μου καπνίσει.
Την άλλη μέρα πάω στο γραφείο με απίστευτο πόνο στο αυτί και χωρίς φυσικά να ακούω.
Αφού πείσθηκε ο προϊστάμενος ότι έχω πρόβλημα υγείας μου επέτρεψε να πάω στο ποιο κοντινό νοσοκομείο.Πήγα στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι.
Μόλις πήγα κατευθείαν μου έκοψαν παραπεμπτικό για το Ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα. Αμέσως με έβαλαν κάτω και έκαναν διάγνωση. Διάτρηση τυμπάνου από βακτηρίδιο που μου ξέσκισε το τύμπανο και εξελίχθηκε σε σοβαρό μύκητα και λοίμωξη. Αν το καθυστερούσα και άλλο θα έχανα μόνιμα την ακοή μου.
Φάρμακα, καθαρισμοί, αντιβιώσεις, έλεγχοι και μετρήσεις στην ακοή.
Τρεις φορές πήγα. Σε μία βδομάδα ήμουν περδίκι.
Πλήρωσα 80euro για όλα, αλλά δεν έχασα την ακοή μου.Στο δημόσιο σύστημα υγείας ακόμη δεν έχω καταλάβει τι θα έπρεπε να κάνω.
Αυτοί που υποστηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και λένε ότι είναι δωρεάν ας μας πουν τι θα έκαναν σε μία τέτοια περίπτωση.
Πρώτα από όλα περαστικά.
Όσα περιγράφεις όμως δεν δικαιολογούνται και δείχνουν έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά σου. Κι ένας 15χρονος γνωρίζει ότι όταν έχεις κάποιο επείγον πρόβλημα ψάχνεις ποιο νοσοκομείο έχει εφημερία σε αυτήν την ειδικότητα (μην μου πεις ότι όταν πονάει το αυτί σου δεν γνωρίζεις ότι ο ειδικός είναι ο ΩΡΛ) και πας να στηθείς στην ουρά. Ναι, θα περιμένεις (λογικό, αφού θα γίνεται χαμός από ανθρώπους που θα έχουν τα προβλήματά τους και ένα πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για ψύλλου πήδημα) αλλά στο τέλος θα δεις και γιατρό και θα γίνουν και οι εξετάσεις και θα σου δοθεί και αγωγή ή θα γίνει εισαγωγή. -
Ειναι θέματα ξενοδοχειακής φύσης η έλλειψη προσωπικού και υλικών? Έχοντας τις δικές μου εμπειρίες τόσο από δημόσια όσο και από ιδιωτικά νοσοκομεία,δεν είναι η έλλειψη μαξιλαροθήκης ή χαρτιού υγείας το πρόβλημα αλλά να έχεις πρόβλημα,να πονάς και να σου λένε ότι η χ εξέταση μπορεί να γίνει σε 4 μήνες γιατί κάποιος φωστήρας αποφάσισε να γίνονται έως 8 μαγνητικές την μέρα για οικονομία.
Πάντως συμφωνώ ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι σε διαφορετικό επίπεδο από ότι σε κάποιες πλούσιες χώρες που αν δεν έχεις λεφτά απλά πέθανες.
Χρήστο, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Όσο κυβερνάνε αριστερά και κομμουνιστικά καθίκια
Έξυπνος άνθρωπος είσαι, σταμάτα να συγχέεις τους ΣΥΡΙΖΑίους με τους Κομμουνιστές.
Δεν ξέρω, δεν θέλω και δεν γουστάρω να ασχοληθώ ΕΓΩ για να ξεμπλέξουν ΑΥΤΟΙ τα μπούτια τους, για το ποιος είναι ο χειρότερος καραγκιόζης ή μεγαλύτερο σταλινικό απολίθωμα. Όταν λοιπόν ο άλλος αυτοαποκαλείται 'δολοφόνος', δεν θα πάω να τον ρωτήσω από κοντά αν το εννοεί πραγματικά, ή αν είναι γιαλαντζί δολοφόνος, ή αν εννοεί κάτι άλλο κατά βάθος.....
αριστερούς παραδείσους τύπου Βενεζουέλας που τα παιδιά ψοφάνε στο δρόμο από τη πείνα
Η Βενεζουέλα απλά κυβερνάται από Σοσιαλιστικό κόμμα. Όμως θυμάσαι πριν 10 χρόνια που επί Τσάβες πήγαινε πρίμα; Ξέρεις γιατί άλλαξε αυτό τώρα;
Πήγαινε πρίμα ? Και φταίνε οι κακοί ξένοι να υποθέσω ? Όπως με όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα που έχουν καταρρεύσει, αφού πρώτα σκότωσαν εκατομμύρια ανθρώπους ?
Δεν είναι καθόλου περίεργο που την καταστροφή την ξεκίνησε ο αρχιαπατεώνας αρχιλαμόγιο Αντρέας
Τότε επίσης ιδρύθηκε το ΕΣΥ και λάδωσε το αντεράκι του λαού. Να τα λέμε όλα.
'Λάδωσε το αντεράκι του λαού' με δανεικά και αγύριστα (νομίζαμε), που ΔΕΝ βγάζαμε και ΔΕΝ δικαιούμασταν, παρά τα παίρναμε αερομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα. Και τώρα που ήρθε ο λογαριασμός, φταίει το κακό κεφάλαιο και οι κακοί ξένοι, αλλά όχι το δικό μας αριστεροσοσιαλιστικό μπ@#$λο και έτσι όπως τα κάναμε Όσο για το ΕΣΥ και την 'δωρεάν υγεία', τα έχουν ήδη πει άλλα παιδιά, χρειάζεται να (ξανα)πω το προφανές ?
ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ, ακόμα και το Higgs ανταλλάσσει μάζα, δεν τη δίνει τζάμπα. Όταν το καταλάβουμε κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα, ΙΣΩΣ καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε από τον αριστεροσοσιαλιστικοκομμουνιστικό βόθρο που βρισκόμαστε.
Το αντικομμουνιστικό σου μένος δεν είναι καν αστείο πια. Ζεις κι εσύ τον φανταστικό σου Εμφύλιο. Από εκεί και πέρα για τελευταία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ είναι Κομμουνιστικό Κόμμα και δεν ασπάζεται αυτήν την ιδεολογία. Αριστεροί αυτοπροσδιορίζονται και η οικονομική πολιτική που ακολουθούν είναι Δεξιά.
Η Βενεζουέλα πήγαινε πρίμα πριν 10 χρόνια. Αφού δεν ξέρεις τον λόγο να στον πω: Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι το πετρέλαιο και τότε το πετρέλαιο ήταν σε ιστορικά υψηλά και έτσι μάζευαν άπειρα πετροδόλαρα! Για αυτό και ο Τσάβες έβγαινε με ποσοστά Κιμ.
Το χρέος γιγαντώθηκε επί Κωστάκη Καραμανλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αυξήθηκε πολύ και επί Ανδρέα. Την κακοδιαχείριση των λίγων την πληρώνουμε όλοι και όχι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί!!!
-
Δία τι σχέση έχουν τα θαλασσοδάνεια που πήραν κάποιοι και η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος με τον απλό υπάλληλο? Δηλαδή ο ταμίας στην τράπεζα που παίρνει ένα χιλιάρικο και δεν προλαβαίνει να πάει τουαλέτα έχει σχέση με τον μέσο δημόσιο υπάλληλο? Δεν δουλεύει?
Δεν είμαι από την φύση μου μηδενιστής αλλά οι περισσότεροι από τους ΔΥ δεν παράγουν ανάλογα με αυτά που εργάζονται και πληρώνονται (από τους φόρους ημών). Αφού ουδείς κρίνεται, αφού ο μισθός είναι δεδομένος, αφού κανείς δεν τολμάει να τα βάλει μαζί τους γιατί να χολοσκάνε?Το δωρεάν δημόσια υγεία είναι προφανώς σχετικό. Προσωπικά με τους φόρους που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε όλοι μας έχω την απαίτηση να λειτουργεί όπως λειτουργούν τα ιδιωτικά. Την δουλειά σου τώρα την κάνεις αλλά σχεδόν πάντα πρέπει να πληρώσεις συμμετοχή (λέγε με φακελάκι) αν θες να κερδίσεις χρόνο ή να έχεις γνωστό που θα καθαρίσει. Για πιο σοβαρά χειρουργεία μάλιστα τα απαιτούμενα χρήματα είναι αρκετά. Άλλο όμως να σκάσεις στο ιδιωτικό 6-8 χιλιάρικα για μια εγχείρηση ανοικτής καρδιάς πχ και άλλο να δώσεις 2-3 χιλιάρικα στο γιατρό (και το επιτελείο του) στο δημόσιο νοσοκομείο για να κάνεις την ίδια δουλειά. Αν δεν έχεις αυτά τα 2-3 χιλιάρικα μοιραία θα πας πίσω στη λίστα αναμονής και αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Συμπέρασμα : δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας ισότιμα από το σύστημα υγείας. -
Υπάρχουν πολλοί ξύστες στις τράπεζες πίστεψέ με. Και την κακοδιαχείριση αυτών των δήθεν ιδιωτικών εταιρειών πληρώνουμε εσύ κι εγώ όταν σκάσει η φούσκα. Οπότε όχι, δεν τους πληρώνει ο εργοδότης τους!
Σχετικά με τα νοσοκομεία, αν σου ζητήσουν φακελάκι, προσημειωμένα χαρτονομίσματα και στον εισαγγελέα!!! Ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει πάντως και για βαριά περιστατικά πάντα προτιμώ την σιγουριά των μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων. Για επεμβάσεις ρουτίνας προτιμώ την βολή των ιδιωτικών όπου με τον παρά σου πηδάς και την κυρά σου... Αλλά αν στραβώσει κάτι, στο δημόσιο θα σε τρέξουν για να σε σώσουν!
-
Σίγουρα υπάρχουν ξύστες και βύσματα στις τράπεζες. Είναι όμως λίγοι. Οι περισσότεροι απλά βγάζουν μεροκάματο και δεν φταίνε σε κάτι για το τι κάνουν τα αφεντικά τους (μην παρεξηγηθώ, προσωπικά είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν μου αρέσει καθόλου το πώς λειτούργησαν οι τράπεζες τα προηγούμενα χρόνια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε).
Για τα νοσοκομεία, όπως ήδη έγραψα είμαι από αυτούς που εμπιστεύονται -κυρίως- το δημόσιο σύστημα υγείας. Πλέον δεν ζητάνε χύμα το φακελάκι όπως παλιά αλλά το περιμένουν. Και θα το δώσεις γιατί φοβάσαι ότι σε αντίθετη περίπτωση θα μπεις για διάφραγμα και θα βγεις με χειρουργημένο το δεξί χέρι
Εκτός αυτού ανεβαίνεις στη λίστα αναμονής, αν πιάσεις το γιατρό θα σε δει άμεσα αλλιώς περιμένεις την σειρά σου. -
**Διαγράφηκαν ύβρεις και προσβολές.
- Warn
Admin**
-
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Σίγουρα υπάρχουν ξύστες και βύσματα στις τράπεζες. Είναι όμως λίγοι.Σε κάποιες τράπεζες είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Η συντριπτική τους πλειοψηφία κ@λοτρίβονται με αριστερά και κομουνιστικά συνδικαλιστικά όργανα ώστε να εξασφαλίσουν προσωπικά οφέλη. Άλλοι για να μεταφερθούν σε καταστήματα της αρεσκείας τους, άλλοι για καλές θέσεις, άλλοι για αυξήσεις, άλλοι για μεταφορά σε κεντρικές υπηρεσίες σε θέσεις 'λουκούμια', άλλοι για να βάλουν τους συγγενείς τους στην τράπεζα και πάει λέγοντας.
Κάποιος υπάλληλος που δεν έχει στον 'ήλιο μοίρα' και πολεμάει μόνος του μάλλον θα τον φάνε στην πορεία.
Εντάξει ξέρουμε τι γίνεται μέσα στους τραπεζικούς ομίλους. Δεν ζούμε σε πιθάρια.
-
Όσα περιγράφεις όμως δεν δικαιολογούνται και δείχνουν έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά σου. Κι ένας 15χρονος γνωρίζει ότι όταν έχεις κάποιο επείγον πρόβλημα ψάχνεις ποιο νοσοκομείο έχει εφημερία σε αυτήν την ειδικότητα (μην μου πεις ότι όταν πονάει το αυτί σου δεν γνωρίζεις ότι ο ειδικός είναι ο ΩΡΛ) και πας να στηθείς στην ουρά. Ναι, θα περιμένεις (λογικό, αφού θα γίνεται χαμός από ανθρώπους που θα έχουν τα προβλήματά τους και ένα πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για ψύλλου πήδημα) αλλά στο τέλος θα δεις και γιατρό και θα γίνουν και οι εξετάσεις και θα σου δοθεί και αγωγή ή θα γίνει εισαγωγή.
Ότι να'ναι. Εντελώς όμως...
-
Φερτε την εξουσια γιατι το χωμα θα βαφτει μπλε παλιοκατσαπλιαδες...
Στο μεταξυ η διορια που ειχε δωσει στα μεμετια ο Chuck-φωτης τελειωνει και καταλαβαίνετε...Ολες οι προφητειες θα εκπληρωθουν αφου μονος του θα καθαρισει το θεμα. Ηδη τυπωνεται η νεα Ελευθερη Ωρα με τιτλο: 'Η Χατζιδου θα τραγουδησει στην Αγιά-Σοφιά'...
-
Η Βενεζουέλα πήγαινε πρίμα πριν 10 χρόνια. Αφού δεν ξέρεις τον λόγο να στον πω: Το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της είναι το πετρέλαιο και τότε το πετρέλαιο ήταν σε ιστορικά υψηλά και έτσι μάζευαν άπειρα πετροδόλαρα! Για αυτό και ο Τσάβες έβγαινε με ποσοστά Κιμ.Ακόμα περιμένω ΜΙΑ χώρα που να είχε «πραγματικό» σοσιαλισμό και να θεωρείται επιτυχημένη τόσο από όλους τους άλλους λαούς, όσο και από τον δικό της...
Μια χώρα. Μία!
Τι διάολο, σε τόσες δοκιμάστηκε, δεν μπορεί να μην ειχαμε ούτε ένα success story με ένα τόσο καλό πολιτειακό σύστημα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ