-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Υπάρχει ειδικό thread για συζήτηση περί κομμουνισμού, μπορείτε να συνεχίσετε εκεί τις -άσκοπες και ανούσιες- συζητήσεις αυτέςΈχεις δίκιο, αλλά μην είσαι και εσύ τόσο αυστηρός. Δημοκρατία έχουμε! [emoji23]
Εν τω μεταξύ η αντωνοπούλου έλεγε ότι δεν δηλώνει παραίτηση αλλά είναι στο χέρι ρου Τσίπρα να αποφασίσει. Και μετά το δημοσίευμα λέει ότι 'ο πρωθυπουργός δέχθηκε την παραίτηση της υπουργού...' αλλά λέει η θεία μου, αλλά ακούν τα αυτιά μου...
-
Το πρόβλημα από ότι φαίνεται είναι στην έλλειψη γνώσης περί των ιδεολογιών. Ο Καπιταλισμός, ο Κομμουνισμός κτλ δεν είναι στάσεις ζωής, είναι συστήματα οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Οπότε όταν ζεις σε ένα από αυτά τα συστήματα, αναγκαστικά λειτουργείς μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μην έχω επιχείρηση. Θα μου δώσει το Κράτος αύριο το πρωί δουλειά; Αυτό που λες είναι τόσο ανεδαφικό σαν να ρωτούσες έναν Σοβιετικό γιατί δεν ανοίγει δική του δουλειά...
Ο InsaneDriver το έπιασε. Και δεν είναι το θέμα ότι αυτό θέλω, απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος σε μια καπιταλιστική κοινωνία από την στιγμή που το Κράτος δεν θα με φροντίσει (εργασία, στέγαση κλπ).
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Προφανώς πιστεύει ότι μέχρι να γίνει η επανάσταση του προλεταριάτου, έχει το δικαίωμα να παλεύει με ηθική για το καλύτερο της οικογένειάς του, αφού δεν μπορεί το κράτος να του προσφέρει αυτά που ιδανικά θεωρεί ότι θα έπρεπε. -
Το ότι θα περιμένεις από το κράτος να σου δώσει δουλειά είναι ένα πολύ fair point που κατ'εμε λέει πολλά για το ποιόν ενός ατόμου και δεν χρήζει περαιτέρω ερμηνείας. Ήσουν σαφής και σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Αν ο Δίας είναι κομμουνιστής....αν δουλεύει και είναι άξιος, ας έχει ferrari...
Βάσει ορισμού, does not compute. Εγώ αν δηλώσω μονογαμικός, αλλά έχω περάσει σουβλάκι όλες τις πουτ@νες και όλα τα θηλυκά αυτού του ντουνιά, στέκει ?
Κομμουνιστής είναι, όχι μ@λ@κ@ς.
Προφανώς πιστεύει ότι μέχρι να γίνει η επανάσταση του προλεταριάτου, έχει το δικαίωμα να παλεύει με ηθική για το καλύτερο της οικογένειάς του, αφού δεν μπορεί το κράτος να του προσφέρει αυτά που ιδανικά θεωρεί ότι θα έπρεπε.
Όπου συμφέρει κομμουνιστής δλδ και όπου συμφέρει φιλελεύθερος. Αν το πάμε έτσι, οκ. Όλα δεκτά παιδιά! Γιούργια στα παλιούργια....
Φαντάζομαι εσύ ως φιλελεύθερος δεν θα πληρώνεις τους άδικους φόρους που συντηρούν κρατικοδιαιτους υπαλλήλους,
Θελω να πιστεύω πως δεν θα χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες κινητής , ιντερνέτ , σταθερής κάποιας από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που συνιστούν ολιγοπώλιο και ξεφτυλίζουν τους κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού.
Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι δεν χρησιμοποιείς κανένα τραπεζικό προιόν και υπηρεσία λόγω των στρεβλώσεων που προκαλεί το τραπεζικό σύστημα στην λειτουργία της ελεύθερης αγοράς μέσω των αδιαφανών διαδικασιών ελέγχου των χρηματοοικονομικών μέσων , προμηθειών , σκανδάλων , στήριξης κρατικών οικονομιών μέσω ομολόγων ,στήριξη αδιαφανών επιχειρήσεων κλπ
Επίσης φαντάζομαι δεν θα χρησιμοποιείς κανένα προϊόν που παράγεται εκτός Ελλάδος ή προϊόντα που κατασκευάζονται πχ στην Κίνα (όχι λόγω κομμουνιστικού καθεστώτος ) λόγω χαμηλότερων μισθών και φθηνότερων λοιπών συντελεστών παραγωγής με αποτέλεσμα την διαρροή κεφαλαίων προς τρίτες χώρες το οποίο είναι εις βάρος της εγχώριας οικονομίας (η της ευρωπαϊκής ή της δυτικής ή ότι σε εκφράζει) ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ : ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ( Adam Smith)
Οπότε λογικά αν προσδιορίζεις τον εαυτό σου ως φιλελεύθερο αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι κάπου σε μια σπηλιά και έτυχε να έχεις πρόσβαση σε κάποιο κινητό ή υπολογιστή ξένο για λίγο πριν επιτρέψεις σε αυτήν πάλι.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Νομίζω ότι είναι αστείο να περιμένουμε από κάποιον που πιστεύει στην κομουνιστική ιδεολογία να 'ζει' και να συμπεριφέρεται σαν κομουνιστής.
Ειδικά σε μία χώρα που έχει μπλέξει στην κουλτούρα της και στις πολιτικές της διάφορα στοιχεία ιδεολογιών.Το θέμα είναι άλλο. Αν σε ένα αμιγώς κομουνιστικό περιβάλλον όλοι όσοι υποστηρίζουν την κομουνιστική ιδεολογία θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από το μοντέλο αυτό. Εγώ πάντως σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω αφού και εφόσον δεν έχω ζήσει σε αυτό το μοντέλο.
Έχω ζήσει όμως στο (μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο) μοντέλο της Βενεζουελλάδας το οποίο απεχθάνομαι από την εποχή του '80.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Αν ο Δίας είναι κομμουνιστής....αν δουλεύει και είναι άξιος, ας έχει ferrari...
Βάσει ορισμού, does not compute. Εγώ αν δηλώσω μονογαμικός, αλλά έχω περάσει σουβλάκι όλες τις πουτ@νες και όλα τα θηλυκά αυτού του ντουνιά, στέκει ?
Κομμουνιστής είναι, όχι μ@λ@κ@ς.
Προφανώς πιστεύει ότι μέχρι να γίνει η επανάσταση του προλεταριάτου, έχει το δικαίωμα να παλεύει με ηθική για το καλύτερο της οικογένειάς του, αφού δεν μπορεί το κράτος να του προσφέρει αυτά που ιδανικά θεωρεί ότι θα έπρεπε.
Όπου συμφέρει κομμουνιστής δλδ και όπου συμφέρει φιλελεύθερος. Αν το πάμε έτσι, οκ. Όλα δεκτά παιδιά! Γιούργια στα παλιούργια....
Φαντάζομαι εσύ ως φιλελεύθερος δεν θα πληρώνεις τους άδικους φόρους που συντηρούν κρατικοδιαιτους υπαλλήλους,
Θελω να πιστεύω πως δεν θα χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες κινητής , ιντερνέτ , σταθερής κάποιας από τις τρεις μεγάλες εταιρείες που συνιστούν ολιγοπώλιο και ξεφτυλίζουν τους κανόνες ελεύθερου ανταγωνισμού.
Για τον ίδιο λόγο φαντάζομαι δεν χρησιμοποιείς κανένα τραπεζικό προιόν και υπηρεσία λόγω των στρεβλώσεων που προκαλεί το τραπεζικό σύστημα στην λειτουργία της ελεύθερης αγοράς μέσω των αδιαφανών διαδικασιών ελέγχου των χρηματοοικονομικών μέσων , προμηθειών , σκανδάλων , στήριξης κρατικών οικονομιών μέσω ομολόγων ,στήριξη αδιαφανών επιχειρήσεων κλπ
Επίσης φαντάζομαι δεν θα χρησιμοποιείς κανένα προϊόν που παράγεται εκτός Ελλάδος ή προϊόντα που κατασκευάζονται πχ στην Κίνα (όχι λόγω κομμουνιστικού καθεστώτος ) λόγω χαμηλότερων μισθών και φθηνότερων λοιπών συντελεστών παραγωγής με αποτέλεσμα την διαρροή κεφαλαίων προς τρίτες χώρες το οποίο είναι εις βάρος της εγχώριας οικονομίας (η της ευρωπαϊκής ή της δυτικής ή ότι σε εκφράζει) ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ : ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ( Adam Smith)
Οπότε λογικά αν προσδιορίζεις τον εαυτό σου ως φιλελεύθερο αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι κάπου σε μια σπηλιά και έτυχε να έχεις πρόσβαση σε κάποιο κινητό ή υπολογιστή ξένο για λίγο πριν επιτρέψεις σε αυτήν πάλι.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
Ωραία τα γράφεις! Δείξε μου με παράθεση που είπα εγώ ότι είμαι φιλελεύθερος και μετά μπορείς να κάνεις και μια ανάλυση για την θεωρία του Adam Smith (που φαίνεται ότι τον κατέχεις)
Άντε και καλά κρασιά...>Νομίζω ότι είναι αστείο να περιμένουμε από κάποιον που πιστεύει στην κομουνιστική ιδεολογία να 'ζει' και να συμπεριφέρεται σαν κομουνιστής.
Ειδικά σε μία χώρα που έχει μπλέξει στην κουλτούρα της και στις πολιτικές της διάφορα στοιχεία ιδεολογιών.
Το θέμα είναι άλλο. Αν σε ένα αμιγώς κομουνιστικό περιβάλλον όλοι όσοι υποστηρίζουν την κομουνιστική ιδεολογία θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από το μοντέλο αυτό. Εγώ πάντως σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω αφού και εφόσον δεν έχω ζήσει σε αυτό το μοντέλο.
Έχω ζήσει όμως στο (μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο) μοντέλο της Βενεζουελλάδας το οποίο απεχθάνομαι από την εποχή του '80.
Storm, εγώ το βλέπω διαφορετικά. Πιστεύω ότι η πολιτική ιδεολογία (οποία και να είναι αυτή) είναι τόσο κομβική που πρέπει να υποστηρίζεται από τον τρόπο ζωής. Είναι σαν την θρησκεία ένα πράγμα. Παραείναι basic για να λέμε ότι το ενστερνιζόμαστε στην θεωρία αλλά στην πράξη κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου (μάλλον αφελής) τρόπος σκέψης...
-
Αν και ιδεολογικα ειμαι αντιθετος με το Δια δεν καταλαβαινω αυτη την ¨επιθεση' απενατι σε εναν ανθρωπο ο οποιος δεν ειναι ξυστης και δουλευει σκληρα για την επιβιωση του αλλα και για να κανει τα γουστα του.
-
Κουβέντα κάνουμε, χαλαρά.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Αν και ιδεολογικα ειμαι αντιθετος με το Δια δεν καταλαβαινω αυτη την ¨επιθεση' απενατι σε εναν ανθρωπο ο οποιος δεν ειναι ξυστης και δουλευει σκληρα για την επιβιωση του αλλα και για να κανει τα γουστα του.Φήμες λένε, οτι αμφισβητείται το πρώτο συνθετικό του ψευδωνύμου...
-
Νομίζω ότι είναι αστείο να περιμένουμε από κάποιον που πιστεύει στην κομουνιστική ιδεολογία να 'ζει' και να συμπεριφέρεται σαν κομουνιστής.
Ειδικά σε μία χώρα που έχει μπλέξει στην κουλτούρα της και στις πολιτικές της διάφορα στοιχεία ιδεολογιών.Το θέμα είναι άλλο. Αν σε ένα αμιγώς κομουνιστικό περιβάλλον όλοι όσοι υποστηρίζουν την κομουνιστική ιδεολογία θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από το μοντέλο αυτό. Εγώ πάντως σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω αφού και εφόσον δεν έχω ζήσει σε αυτό το μοντέλο.
Storm, εγώ το βλέπω διαφορετικά. Πιστεύω ότι η πολιτική ιδεολογία (οποία και να είναι αυτή) είναι τόσο κομβική που πρέπει να υποστηρίζεται από τον τρόπο ζωής. Είναι σαν την θρησκεία ένα πράγμα. Παραείναι basic για να λέμε ότι το ενστερνιζόμαστε στην θεωρία αλλά στην πράξη κάνουμε το ακριβώς αντίθετο. Αλλά αυτός είναι ο δικός μου (μάλλον αφελής) τρόπος σκέψης...
Το ξέρω ότι το βλέπεις διαφορετικά.
Αλλά εδώ μιλάμε για την πραγματική ζωή.
Στην πραγματική ζωή λοιπόν ο καθένας μας βιοπορίζεται διαφορετικά.
Όταν κάποιος απλός πολίτης μοχθεί (σε αυτό το άχαρο περιβάλλον) για να βγάλει κάποια χρήματα αυτό δεν δείχνει ότι πάει αντίθετα στα πιστεύω του.
Το αντίθετο ισχύει.
Αυτός ο (οποιοσδήποτε) άνθρωπος μπορεί τελικά να πιστεύει περισσότερο (π.χ. την θρησκεία του ή την ιδεολογία του) σε σύγκριση με άλλους.Το θέμα δεν είναι η εικόνα, ούτε τι λέει ο κόσμος αλλά τι νοιώθουμε εμείς μέσα μας και αν αυτό το νοιώθουμε πραγματικά.
Εγώ δεν επικεντρώνομαι σε κάποιο μέλος, αλλά μόνο στα θέματα ιδεολογιών.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. -
Το ότι θα περιμένεις από το κράτος να σου δώσει δουλειά είναι ένα πολύ fair point που κατ'εμε λέει πολλά για το ποιόν ενός ατόμου και δεν χρήζει περαιτέρω ερμηνείας.Έτσι γίνεται στον Σοασιαλισμό ξέρεις...
Κομμουνιστής είσαι όταν ζεις και υποστηρίζεις ένα Σοσιαλιστικό-Κομμουνιστικό σύστημα διάρθρωσης της κοινωνίας και οικονομίας. Δεν είναι τρόπος ζωής μέσα σε ένα άλλο σύστημα. Όπως δεν μπορείς να ζήσεις 'καπιταλιστικά' σε κομμουνιστική χώρα ακόμα και αν το ήθελες.
Storm, εγώ το βλέπω διαφορετικά. Πιστεύω ότι η πολιτική ιδεολογία (οποία και να είναι αυτή) είναι τόσο κομβική που πρέπει να υποστηρίζεται από τον τρόπο ζωής. Είναι σαν την θρησκεία ένα πράγμα.
Όχι βέβαια, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν γίνεται. Πως να ζήσει κάποιος 'κομμουνιστικά' σε καπιταλιστικό περιβάλλον; Θα του παράσχει το Κράτος εργασία, στέγαση, υπηρεσίες σε τιμές κόστους κλπ;
Όταν κάποιος απλός πολίτης μοχθεί (σε αυτό το άχαρο περιβάλλον) για να βγάλει κάποια χρήματα αυτό δεν δείχνει ότι πάει αντίθετα στα πιστεύω του.
Το αντίθετο ισχύει.
Αυτός ο (οποιοσδήποτε) άνθρωπος μπορεί τελικά να πιστεύει περισσότερο (π.χ. την θρησκεία του ή την ιδεολογία του) σε σύγκριση με άλλους.+1.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Υ.Γ: Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάναμε απεντόμωση στο φόρουμ; Έχει γεμίσει κατσαρίδες.
Για κοιτα που ηρθαν τα αγρια να διωξουν τα ημερα...
-
Τέσπα η Ρία και ο σύζυγος 'παραιτήθηκαν'. Αυτό μόνο καλό είναι γιατί έτσι θα διατηρηθεί το 'ηθικό πλεονέκτημα' για τους υπόλοιπους κυβερνητικούς
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τέσπα η Ρία και ο σύζυγος 'παραιτήθηκαν'. Αυτό μόνο καλό είναι γιατί έτσι θα διατηρηθεί το 'ηθικό πλεονέκτημα' για τους υπόλοιπους κυβερνητικούςΠολύ σωστά, παίζει βέβαια να ήταν από τους λίγους που ήταν σοβαροί στη δουλειά τους στην κυβέρνηση.
-
Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
Σπίτι στο Νέο Ψυχικό ο τύπος αλλά του πληρώνουν και ένα στο κέντρο γιατί είναι μακρυά. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τέσπα η Ρία και ο σύζυγος 'παραιτήθηκαν'. Αυτό μόνο καλό είναι γιατί έτσι θα διατηρηθεί το 'ηθικό πλεονέκτημα' για τους υπόλοιπους κυβερνητικούς [emoji38]
Πολύ σωστά, παίζει βέβαια να ήταν από τους λίγους που ήταν σοβαροί στη δουλειά τους στην κυβέρνηση.
Αν αληθεύει ότι η κυρία είχε σπίτι στην Αθήνα και έπαιρνε παράνομα το επίδομα, όσο καλή και να ήταν στη δουλειά της έχει υποπέσει σε παράπτωμα. Δηλαδή, σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά και να είναι και τίμιος; αν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί, ε τότε να μην συζητάμε καθόλου, δεν έχει νόημα...
-
Αν ισχύει το ότι καμμένος δημοσιογράφος της Αυγής είπε σήμερα ότι 'δεν χάνεται το ηθικό πλεονέκτημα, αφού δεν ήταν παράνομο, για τους αριστερούς είναι ηθικό', τότε πραγματικά άλλη μια απόδειξη ότι οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι καραγκιόζηδες, και πρέπει να αποχωρήσουν, μην πω και να απελαθούν από τη χώρα και να ξεβρωμίσουμε, ά-με-σα
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Τέσπα η Ρία και ο σύζυγος 'παραιτήθηκαν'. Αυτό μόνο καλό είναι γιατί έτσι θα διατηρηθεί το 'ηθικό πλεονέκτημα' για τους υπόλοιπους κυβερνητικούς
Πολύ σωστά, παίζει βέβαια να ήταν από τους λίγους που ήταν σοβαροί στη δουλειά τους στην κυβέρνηση.
Δηλ. τι ακριβως εχουν κανει 2 χρονια τωρα περα απο το να εισπρατουν 14 χιλ το μηνα σε μισθους και 1000 σε επιδοτηση ενοικιου ενω ειναι Αμερικανοι υπηκοοι κατοικοι Νεα Υορκης (αντρο του καπιταλισμου) με εκατομυρια καταθεσεις και πολλαπλα εκατομυρια σε ακινητη περιουσια;
Περα απο οτι συνεχιζουν να πλουτιζουν σε βαρος των ελληνων φορολογουμενων διακοπες εκαναν και τωρα πανε πισω στην βαση τους, στην καπιταλιστικη Αμερικη να συνεχισουν να πλουτιζουν εκει...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δηλ. τι ακριβως εχουν κανει 2 χρονια τωρα περα απο το να εισπρατουν 14 χιλ το μηνα σε μισθους και 1000 σε επιδοτηση ενοικιου ενω ειναι Αμερικανοι υπηκοοι κατοικοι Νεα Υορκης (αντρο του καπιταλισμου) με εκατομυρια καταθεσεις και πολλαπλα εκατομυρια σε ακινητη περιουσια;
Περα απο οτι συνεχιζουν να πλουτιζουν σε βαρος των ελληνων φορολογουμενων διακοπες εκαναν και τωρα πανε πισω στην βαση τους, στην καπιταλιστικη Αμερικη να συνεχισουν να πλουτιζουν εκει...
Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους τους πίστεψαν...
-
Εμ για αυτό λέω ότι πρέπει η ΝΔ να διασπασθεί το συντομότερο δυνατό.
Διαφορετικά βλέπω και τον Κουβέλη να πηγαίνει σε αυτό το μόρφωμα...Ανακοινώθηκε και επισήμως: Στη Νέα Δημοκρατία η Κατερίνα Μάρκου
...
http://www.protothema.gr/politics/artic ... na-markou/
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ