-
Έφτασε ο καιρός να πάρω καινούργιο (σχετικά) αυτοκίνητο και ήθελα τα φώτα σας γιατί όσο και να ψάχνω τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Έχουμε και λέμε, το budget είναι 8.000€ αν και δεν θα με χαλούσε να δώσω και λιγότερα.
Όπως καταλάβατε και από τις επιλογές μου θέλω κάτι στα 1300cc για να κάνω την δουλειά μου που δεν απαιτεί πολλά ταξίδια, κυρίως μετακινήσεις μέσα στην πόλη και λίγο εθνική.
Αυτά που με ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας είναι:- Κρατήματα, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε λίγο φαν των στροφών.
- Κατανάλωση σε λογικά πλαίσια 6-7λτ/100 με ελαφρύ πόδι μεικτά.
- Άνεση, θόρυβος και στροφές κινητήρα στα 120χλ/ω σε λογικά πλαίσια.
- Αισθητική, χώροι.
*Επειδή τείνω προς το 5θυρο δεν με εντυπωσιάζει ιδιαίτερα το Colt
Είμαι όλος αυτιά!
-
Έφτασε ο καιρός να πάρω καινούργιο (σχετικά) αυτοκίνητο και ήθελα τα φώτα σας γιατί όσο και να ψάχνω τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να βγάλω άκρη.
Έχουμε και λέμε, το budget είναι 8.000€ αν και δεν θα με χαλούσε να δώσω και λιγότερα.
Όπως καταλάβατε και από τις επιλογές μου θέλω κάτι στα 1300cc για να κάνω την δουλειά μου που δεν απαιτεί πολλά ταξίδια, κυρίως μετακινήσεις μέσα στην πόλη και λίγο εθνική.
Αυτά που με ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας είναι:- Κρατήματα, γιατί όπως και να το κάνουμε είμαστε λίγο φαν των στροφών.
- Αισθητική, χώροι.
Είμαι όλος αυτιά!
-
- Αισθητική, χώροι.
Είμαι όλος αυτιά!
-
Αφού είσαι φαν των στροφών, Mazda...
-
Κι εγω νομιζω το mazda 2 ειναι αυτο που ψαχνεις.. να ξερεις οτι ειναι λιγοτερο ανετο απο τα αλλα 2 απ οτι λεγεται ιδιως αν φορα τις ωραιες εκεινες εργοστασιακες ζαντες..
-
Είναι που να μην ήταν......αλλά αποζημιώνει!!
Mazda 2 και από μένα...... -
Mazda 2 μεταχειρισμένα σε λογική τιμή και καλή έκδοση, δεν βρίσκεις πολλά... Ξεχώρισα όμως κάποια.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3591061/ (τείνεις προς 5θυρο αλλά φαίνεται καλό)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3685815/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3468835/Το θέμα με το Mazda δεν είναι ότι δίνεις ένα χιλιάρικο παραπάνω σε σχέση με άλλα σχιστομάτικα μικρά, είναι ότι το δίνεις για να έχεις κάτι αξιόπιστο, στροφάδικο (τηρουμένων των αναλογιών λόγω ιπποδύναμης) και διαφορετικό από τη μάζα (πχ Corsa που πήξαμε από δαύτα...)
Πάντως αν βρείς Swift 1.3 Ιαπωνικό (ΜΟΝΟ 5πορτο!!) σε καλή τιμή, μέχρι 6 χιλιάρικα δηλαδή, μην το απορρίψεις. Κι αυτό πολύ καλό αμαξάκι, όσο κι αν μου αρέσει όμως δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι το Mazda είναι ανώτερο. Μην ξεχνάμε ότι βγήκε και 3 χρόνια αργότερα...
-
Το Colt φεύγει επισήμως από την λίστα μου καθώς είδα το 5θυρο από κοντά σήμερα και και μου άρεσε καθόλου.
Δεν λέω, πολύ όμορφο και σπορτιφ σαν 3θυρο αλλά είμαι της άποψης διθέσιο ή 5θυρο ...Ξέρει κανείς στα 120χλ/ω πόσες στροφές έχει το Mazda 2 και το Swift αντίστοιχα?
Γιατί κάνω περίπου 20-30 χιλιόμετρα την ημέρα εκτός πόλης. -
Ο χρήστης LexQ έγραψε:*
Ξέρει κανείς στα 120χλ/ω πόσες στροφές έχει το Mazda 2 και το Swift αντίστοιχα?
Με ίδια λάστιχα 185 60 15
3150 το μάζντα
3300 το σουιφτ -
Μεταξυ mazda και suzuki όποιο βρεις σε καλυτερη κατασταση.Mazda κι απο μενα.
-
Ισχύει πάντως ότι και τα δύο έχουν μακριά σασμάν...
-
Αν το Swift έχει το σασμαν του Splash τότε είναι καλύτερο (πιο κοντό και πιο ακριβές) από του 2. Αν το Swift έχει το ηλεκτρογκαζο του Splash τότε μονόδρομος το 2.
Sent from my MT27i using Tapatalk
-
Καμία άλλη επιλογή εκτός αυτών των τριών υπάρχει στα αντίστοιχα χαρακτηριστικά?
-
-
Πολύ όμορφο και το Fiesta θα το ψάξω λίγο περισσότερο.
Προκατάληψη: Όχι Γαλλοϊταλικα -
Το clio δε κανει τσικ...οταν λεμε δε κανει τσικ δε θυμαμαι να εχω διαβασει εδω μεσα ουτε 1 θεματακι...
Suzuki Swift 1.3 vs Mazda 2 1.3 vs Mitsubishi Colt 1.3