-
Καλησπέρα . Είμαι νέος στο forum είμαι δευτεροετής φοιτητής και όντας εδώ και 5 ημέρες κάτοχος διπλώματος οδήγησης θα ήθελα τα φώτα σας και την γνώμη σας για το πρώτο μου αυτοκίνητο φυσικά μεταχειρισμένο διότι έχω μια σχετική απειρία σε οδήγηση και το καινούριο θα ήταν κρίμα και επίσης δεν βοηθάνε και οι καιροί... Το budget μου είναι γύρο στα 7000 και μπορεί να πατήσουν τα 9000 αν βρω κάτι αξιόλογο. Έχω κάνει ένα σχετικό ψάξιμο και έχω δει πολλές ευκαιρίες και αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το rx8(γνωρίζοντας τις ιδιοτροπίες του κινητήρας , λάδια , κατανάλωση κ.τ.λ.) και κυμαίνετε και στα λεφτά μου. Επίσης μου αρέσει το seat Ibiza to 1.4 του 09 όπως και το fiat bravo tjet αυτό με τα 150hp.Έχετε εσείς να προτείνετε κάτι … ευχαριστώ
-
Καλησπέρα . Είμαι νέος στο forum είμαι δευτεροετής φοιτητής και όντας εδώ και 5 ημέρες κάτοχος διπλώματος οδήγησης θα ήθελα τα φώτα σας και την γνώμη σας για το πρώτο μου αυτοκίνητο φυσικά μεταχειρισμένο διότι έχω μια σχετική απειρία σε οδήγηση και το καινούριο θα ήταν κρίμα και επίσης δεν βοηθάνε και οι καιροί... Το budget μου είναι γύρο στα 7000 και μπορεί να πατήσουν τα 9000 αν βρω κάτι αξιόλογο. Έχω κάνει ένα σχετικό ψάξιμο και έχω δει πολλές ευκαιρίες και αυτό που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το rx8(γνωρίζοντας τις ιδιοτροπίες του κινητήρας , λάδια , κατανάλωση κ.τ.λ.) και κυμαίνετε και στα λεφτά μου. Επίσης μου αρέσει το seat Ibiza to 1.4 του 09 όπως και το fiat bravo tjet αυτό με τα 150hp.Έχετε εσείς να προτείνετε κάτι … ευχαριστώ
-
-
Αυτό το πράγμα με το που παίρνει κάποιος δίπλωμα να θέλει ένα σκασμό άλογα χωρίς να έχει οδηγική εμπειρία, πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω...
-
αν το θες για να το βγάζεις σκ για καμιά βόλτα ρχ8 , για καθημερινό κοιτάς τις άλλες σου επιλογές ibiza tsi δν παίζει σε αυτά τα χρήματα ;
-
Λοιπόν καλησπέρα και πάλι. Όσο αναφορά το σχόλιο του deme έχεις κάποιο δίκιο σε αυτό που λες για τα πολλά άλογα αλλά το θέμα δεν είναι αυτό εγώ προσωπικά θέλω να κινείτε άνετα στους δρόμους χωρίς ζόρισμα και να μπορεί να κάνει αξιοπρεπείς προσπεράσεις αλώστε το άμα πας γρήγορα η όχι το καθορίζεις εσύ όποτε δεν έχουν σημασία τα άλογα(έτσι πιστεύω).Το RX8 το θέλω κύριος για βράδυ για σ/κ και για κάνα ταξιδάκι με φίλους και για μετακίνηση στον τόπο διαμονής μου. Ναι το ibiza tsi κάπου εκεί κυμαίνετε.
-
Aν γουσταρεις το rx8 να το παρεις και μην ακους αμπελοφιλοσοφιες...αλλωστε με τα ηλεκτρονικα που εχει δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα ενω σιγουρα θα βελτιωθεις σαν οδηγος με το χρονο μαζι του
Εγω παντως θα εδινα το πολυ μεχρι 5,5Κ γι αυτο το αμαξι και τα υπολοιπα για μαζεματα και τη δυστροπη συντηρηση του -
Για να είμαι ειλικρινείς κλίνω προς rx8 παρά τα αρνητικά σχόλια που άκουσα και διάβασα από αρκετούς κατόχους και μη και να λέμε την αλήθεια είναι πρόκληση το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιατί δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει ειδικά μεταχειρισμένο που δεν ξέρεις με ποσό αγάπη το μεταχειριζόταν ο προηγούμενος κάτοχος του, εννοείται ότι θέλει τρελό ψάξιμο για να βρω κάτι καλό άσε που άμα τελικά το επιλέξω θα το βάλω αέριο γιατί καίει τα έντερα του.
-
τρελαμενε9,
ΔΕΝ το λες και γρηγορο το ΡΧ8 σε νορμαλ στροφες...μαλλον αργο ειναι, μεχρι τις 5000 στρ/λεπτο.
Οι προσπερασεις ειναι ενας συνδυασμος δικου σου αυτοκινητου, ορατοτητας-συνθηκων, και του πως πανε ολοι οι μπροστινοι. Οταν ημουν 'γρηγορουτσικος' το μονο που καταφερνα ηταν να τους περναω ολουσ αερα και να καταληγω πισω απο την εξατμιση ενοσ φορτηγου πρωτος, με 20 χλμ/ωρα και να ρουφαω καυσαεριο...τζαμπα τα γκαζια οι βενζινες το αγχος και οι μουτζες που ετρωγα...ασε τα λαστιχα.Δεν παυει ομωσ το ΡΧ8 να ειναι ενα καλο-στημενο πισωκινητο κουπε με κοστος συντηρησης σε βαθος χρονου, που πολλοι θα ηθελαν να εχει ο κολλητοσ τους.
Απο μενα ΤΤ κουατρο κουπε 1.8 225 αλογακια (ανεση εμφανιση δυναμη), η αν σε συγκινει το RWD, ΜΧ5 1.8 η MR2 για να χαρεις φτηνα (νεο παιδι εισαι)....ε ενταξει θα εχεις κανα 150αρι το χρονο παραπανω παγια εξοδα απο το ΡΧ8. Αν ομως στραβο-ξυπνησουν καμμια μερα και αρχισουν να χρεωνουν με ρυπους η μεταφερουν κοστος χρησης στην τιμη της βενζινης, την εκατσες με το ΡΧ8.
χμμμμ rotary και υγραεριο?..ρωτα πρωτα
-
Ελτάσσε γιατί δεν κατέβαζες μια 2α για να περάσεις και το φορτηγό;
-
...και μπροστα-διπλα ηταν και αλλοι αργοι αυτοι πανε πακεττο λες και ειναι συνενοημενοι. ΟΚ, 1-2-3 το κανεις, αλλα ειναι κουραστικο-βαρετο. Δεν ηταν θεμα δυναμης του αυτοκινητου για να κατεβασω-ειχα αρκετη με 5κυλινδρο τουρμπο και 6 κυλινδρο ατμοσφαιρικο + DSG-αλλα ηταν θεμα ελλειψης χωρου για ελιγμο. Δεν ηθελα να κανω και ριψοκινδυνα πραγματα-σλαλομ-διοτι αν ενασ οδηγος φοβηθει και κανει στραβοτιμονια θα κλαιγαμε μαζι. Βεβαια οι πιο πολλοι φυσιολογικοι ανθρωποι με το που ακουγαν το μοτερ να στροφαρει, πριν με δουνε ακομη, κανανε δεξια προληπτικα.
Αει σιχτηρ ειπα, βαρεθηκα, και το παρατησα το χαζο-γκαζι. Σε κανενα φαναρακι αν ειχαμε χωρο και κεφια κατι γινοταν αλλα ολο τα ιδια και τα ιδια...και στο τελος παλι πισω απο κανεναν αργο-ανεμελο κονβοι θα επεφτα, αργα η γρηγορα, και πηγαινα δεξια σαν κοτα...και αλλαζα σκεψεις
-
Σε καταλαβαίνω, πιο πολύ φιλοσοφικό ήταν το ερώτημα.
Επειδή όμως περνάω τα ίδια κάθε μέρα κάνοντας 100 χλμ περίπου σε περιαστικό περιβάλλον, πλέον τους περνάω από όπου βρω. Δεν έχω υπομονή να περιμένω τον κάθε μπάρμπα και την κάθε γκομενίτσα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδή όμως περνάω τα ίδια κάθε μέρα κάνοντας 100 χλμ περίπου σε περιαστικό περιβάλλον, πλέον τους περνάω από όπου βρω. Δεν έχω υπομονή να περιμένω τον κάθε μπάρμπα και την κάθε γκομενίτσα.- απειρο
-
ELTASSOS ευχαριστώ για τις συμβουλες…Όμως το ΤΤ κουατρο κουπέ 1.8 225 δεν είναι λίγο βαρύ αυτοκίνητο και στο μάτι αλλά και μηχανικά επίσης διάβασα ότι δεν είναι και από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους όποτε δεν το βλέπω για ττ όσο ωραίο και να είναι.Τωρα για MX5 πάλι λίγο δύσκολο γιατί ίδιο έχει ο κολλητός μου και είναι λίγο ανοησία να αγοράσω το ίδιο και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα όταν το οδήγησα και κάτι που σιχαίνομαι στα αυτοκίνητα είναι η κουκούλα αυτό το αίσχος που χαλάσει την ομορφάδα του αυτοκινήτου(γνώμη μου). Ασε που ειναι δυθεσια.
Αγορα πρωτου αυτοκινητου...