-
Καλησπέρα! Και συγχαρητήρια! Παρακολουθώ πάντα τα ενδιαφέροντα άρθρα σας! Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το αυτοκίνητο (Α3, 1.6, 2001), κανείς δε μου δίνει μια σαφή απάντηση κι έχω τρελλαθεί. Συνήθως σε χαμηλή ταχύτητα, το αυτοκίνητο επιβραδύνει απότομα, ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος/γρύλλισμα και ανάβει το ESP. Νιώθω σαν να μπλοκάρουν οι μπροστινοί τροχοί, χωρίς λόγο, αλλά φοβάμαι οτι αν μου το κάνει σε μεγάλη ταχύτητα... θα είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσω σταθερό. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, θα είμαι ευγνώμων! Ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα! Και συγχαρητήρια! Παρακολουθώ πάντα τα ενδιαφέροντα άρθρα σας! Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το αυτοκίνητο (Α3, 1.6, 2001), κανείς δε μου δίνει μια σαφή απάντηση κι έχω τρελλαθεί. Συνήθως σε χαμηλή ταχύτητα, το αυτοκίνητο επιβραδύνει απότομα, ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος/γρύλλισμα και ανάβει το ESP. Νιώθω σαν να μπλοκάρουν οι μπροστινοί τροχοί, χωρίς λόγο, αλλά φοβάμαι οτι αν μου το κάνει σε μεγάλη ταχύτητα... θα είναι πολύ δύσκολο να το κρατήσω σταθερό. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, θα είμαι ευγνώμων! Ευχαριστώ!
-
-
Δηλαδή το αυτοκίνητό σου φρενάρει μόνο του ξαφνικά..... κι εσύ κάθεσαι και γράφεις στο φόρουμ!
Μπορεί να είναι αισθητήρα ή ο εγκέφαλος του ESP ή χίλια άλλα πράματα, μέχρι να έχεις ξεχάσει το χειρόφρενο ή το φούσκωμα των ελαστικών.... Ξεκίνα από διαγνωστικό για τυχόν σφάλματα. -
Το πιο πιθανο ειναι να μπλοκαρει ο αισθητηρας του συστηματος ηλεκτρονικης ευσταθιας (ESP) και να ενεργοποιηται λανθασμενα μπλοκαροντας καποιο τροχο
Αυτο στο κανει μονο οταν φραιναρεις η κοβει το αμαξι απο μονο του?
Γιατι αμαξι μιλαμε?Το προβλημα σου μπορει να ειναι ηλεκτρονικης φυσης και οχι πολυ ακριβο αν πρεπει να αλλαχτει καποιο μηχανικο εξαρτημα την ψιλοπατησες
-
Έχω πάει σε διαφορετικά συνεργεία, ο καθένας δίνει τη δική του εκδοχή, χωρίς να πέρνουν την ευθύνη για μια σίγουρη απάντηση...
-
Ο χρήστης Dj Mitsos έγραψε:
Γιατι αμαξι μιλαμε?
Το προβλημα σου μπορει να ειναι ηλεκτρονικης φυσης και οχι πολυ ακριβο αν πρεπει να αλλαχτει καποιο μηχανικο εξαρτημα την ψιλοπατησεςTo έχει αναφέρει το αυτοκίνητο.... (Α3, 1.6, 2001)
Εγώ θα έλεγα ότι αν θέλεις εγκέφαλο την πάτησες ενώ αν θέλεις αισθητήρα είναι καλύτερα.... Αν βέβαια θέλεις την τρόμπα (που μπορεί να είναι μαζί με τον εγκέφαλο) τότε όχι απλά την πάτησες.....
Το διαγνωστικό βγάζει τίποτα, τι κωδικούς; -
Το διαγνωστικό έχει δείξει κατα καιρούς αισθητήρα, αλλά στο συνεργείο μου είπαν οτι ίσως δεν ευσταθεί. Προς το παρόν απενεργοποιώ το ESP κάθε φορά που οδηγώ, αλλά με αγχώνει και θέλω να βρώ μια λύση ...
-
νομιζω το esp παιζει μονο με τους 2 πισω τροχους.
αν μπλοκαρουν οι μπροστα κατι αλλο δε παει καλα.
γενικα κανενας τροχος δε πρεπει να μπλοκαρει. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γενικα κανενας τροχος δε πρεπει να μπλοκαρει.Το esp παιζει με ολους τους τροχους... Αν επαιζε μονο στους πισω, πως θα σου διορθωνε την υπερστροφη?
-
αν το αμαξι σου φυγει ο κωλος προς τα αριστερα,τοτε φρεναρει τον πισω αριστερα τροχο.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
αν το αμαξι σου φυγει ο κωλος προς τα αριστερα,τοτε φρεναρει τον πισω αριστερα τροχο.Δε μπορω να σκεφτω τωρα τι κανει και ποτε γιατι ειμαι ζαβλακωμενος, με ολους παιζει παντως... 100%
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
γενικα κανενας τροχος δε πρεπει να μπλοκαρει.Το esp παιζει με ολους τους τροχους... Αν επαιζε μονο στους πισω, πως θα σου διορθωνε την υπερστροφη?
θα σε εκανε μια γρηγορη σβούρα και θα σε επανεφερε την ευθεια.
Παει, τωρα χαθηκε και η εμπιστοσυνη του ανθρωπου στο forum.Εκανα μια γρηγορη ερευνα στο google με 'Αudi ESP problem' και βγηκαν διαφορα.
μερικα αο αυτα λεγανε για ενα 'brake switch' και αναφεροταν και σκηνικο με παλια μπαταρια.
δες τα και μονος σου με την ησυχια σου. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
θα σε εκανε μια γρηγορη σβούρα και θα σε επανεφερε την ευθεια.
Παει, τωρα χαθηκε και η εμπιστοσυνη του ανθρωπου στο forum.Εκανα μια γρηγορη ερευνα στο google με 'Αudi ESP problem' και βγηκαν διαφορα.
μερικα αο αυτα λεγανε για ενα 'brake switch' και αναφεροταν και σκηνικο με παλια μπαταρια.
δες τα και μονος σου με την ησυχια σου. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γενικα κανενας τροχος δε πρεπει να μπλοκαρει.Με όλους παίζει!!!
-
ΤΟ ΕΣΠ απο οτι εχω ακουσει, και εχω την απορια, φρεναρει τον κινητηρα και μεταφερει υην κινηση στη ροδα που δεν σπιναρει οποτε εμεσα συμπεραινω οτι εφοσον ενεργει στον κινητηρα τοτε αφορα τους κινητηριους = εμπροσθιους τροχουσ (αν ειναι μπροστοκουνξτο). αληθεια η ψεμματα?...εχω καταλαβει καλα η ειμαι χαμενος στην αγνοια?
-
Lost in space! ...με τους περισσότερους από μας μαζί σου!
Σίγουρα παίζει με το γκάζι αλλά και με όλους τους τροχούς και χλωμό το βλέπω να ασκήσει φρένο στον τροχό που ήδη ολισθαίνει...
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.... τι πρέπει να κάνει;; Να αρχίσει να αλλάζει; -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ΤΟ ΕΣΠ απο οτι εχω ακουσει, και εχω την απορια, φρεναρει τον κινητηρα και μεταφερει υην κινηση στη ροδα που δεν σπιναρει οποτε εμεσα συμπεραινω οτι εφοσον ενεργει στον κινητηρα τοτε αφορα τους κινητηριους = εμπροσθιους τροχουσ (αν ειναι μπροστοκουνξτο). αληθεια η ψεμματα?...εχω καταλαβει καλα η ειμαι χαμενος στην αγνοια?To esp δρα στα φρενα αποκλειστικα... Τωρα αν κανεις χοντρη μαλακια, εχει και δευτερη δικλιδα ασφαλειας που σου κοβει το γκαζι, στα φρεναρει ολα και σχεδον σε ακινητοποιει. Και το κανει πολυ ασχημα ολο αυτο.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
ναι μαλακια οντως και τους 4 ελεγχει
-
ESP