-
"Είναι φαύλος κύκλος , μόνο με γενναίες υποχωρήσεις και απο τις δύο πλευρές θα μπορούσε να υπάρξει μια λύση, κάποτε γινόταν μια προσπάθεια, αλλά τόσα χρόνια τώρα έχουν διακοπεί όλες οι γέφυρες με κύρια ευθύνη τους εθνικιστές Ισραηλινούς."
Να σου θυμησω πως το εγκλημα των Παλαιστινιων της Χαμας εγινε σε μια στιγμη που το Ισραηλ εχει αποκαταστησει τη σχεση του με την Ιορδανια και την Αιγυπτο ενω ηταν ετοιμο το ιδιο να κανει και με τη Σαουδικη Αραβια. Οι Παλαιστινιοι εβαλαν φρενο και ο αντικειμενικος σκοπος τους επετευχθει.
Η Γαζα ειναι αντρο τρομοκρατων και αυτο ειναι γεγονος. Απο εκει πρεπει να το δεις. Το Ισραηλ κανει το αυτονοητο. Διασφαλιζει πως οι Παλαιστινιοι θα κανουν χρονια να επιχειρησουν για ν+1 φορα ακομη, αυτο που εκαναν πριν 15 μερες.
Για τον αλλο που τσουβαλιαζει ολους οσους διαφωνουν μαζι του ως δεξιους υποκριτες να πω πως καποια στιγμη πρεπει να παψει να τσουβαλιαζει τον κοσμο που εχει αλλες αποψεις διαφορετικες απο την δικη του. Ειναι η θεμελιωδης πρακτικη του φασισμου η μεθοδος αυτη και θα πρεπε να το ξερει, ως ταχα μου ριζοσπαστης αριστερος. -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν ξέρω, υπάρχει ιστορικά κάτι παρόμοιο με αυτό της Χαμάς? Οι Έλληνες επαναστάτησαν για να διωξουν τους Τούρκους, οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου τους Άγγλους.
Η Χαμάς γιατί επαναστάτησε? Ποια είναι η επανάστασή της? Είχε Ισραηλινούς στη Γάζα για να τους διώξουν?Σου απαντώ απευθυνόμενος σε όλες τις αερολογίες και αστειότητες που ακούγονται από τους σοσιαλιστές και αριστερούς ομοιδεάτες σου.
Για να δείξω για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνοι είστε για τη χώρα με τον τρόπο που σκέφτεστε και λειτουργείτε. Και πόσο επιτακτική ανάγκη είναι τις δύσκολες εποχές που ζούμε να κοντύνετε πολιτικά όσο περισσότερο γίνεται.
Σοβαρά τώρα, θα γίνει Παλαιστινιακό κράτος επειδη είναι δίκαιο? Θα τους πουν οι Ισραηλινοί οικειοθελώς ή οποιοσδήποτε άλλος λαός αν ήταν στη θέση τους. Πάρτε αυτές τις εκτάσεις για να έχετε κι εσείς ένα κεραμύδι να βάλετε το κεφάλι σας? χα, χα, χα .
Εκεί που τελειώνει η γελοιότητα, αρχίζουν οι αριστερές απόψεις. Γι' αυτό είναι και επικίνδυνες, έχει εξαντληθεί η γελοιότητα και σοβαρεύουν τα πράγματα.
Έδωσαν οι Άραβες η άλλος εδάφη για κράτος στους Ισραηλινούς? Επειδη ήταν η γη των προγόνων τους και ήταν απάτριδες, άρα ήταν δίκαιο? Το κέρδισαν με πόλεμο και με το αίμα τους. Και ακόμα δεν τους το αναγνωρίζουν οι Άραβες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους διώξουν και να τους σκοτώσουν.
Άρα αν μπορούν οι Παλαιστίνιοι ας το κερδίσουν κι αυτοί με πόλεμο. Φυσικά δε μπορούν, γιατί σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς. Είναι φανατικοί αμόρφωτοι κατσαπλιάδες, που δεν μπορούν όχι να συνενοηθούν μεταξύ τους. Ούτε τις ζωές των συμπατριωτών τους να προστατέψουν στοιχειωδώς, όπως φαίνεται κι από τη Γάζα.
Δεν κατάφεραν ούτε να εκμεταλευτούν με κάποιο τρόπο την ευκαιρία που τους έδωσε ο ΟΗΕ. Που αναγνώρισε κάποια εδάφη ως Παλαιστινιακό κράτος. Θα μπορούσαν να περιχαρακωθούν εκεί. Να φτιάξουν εκεί μια Χαμάς. Και να πουν πολεμάω να διώξω τους Ισραηλινούς από τα εδάφη μου, δίνω ένα δίκαιο αγώνα.
Δε θα γίνει ποτέ Παλαιστινιακό κράτος. Γιατί ακόμα κι αν το δικαιούνται, δεν το αξίζουν. Θα τα πάρει όλα το Ισραήλ. Που μπορεί να μην τα δικαιούται αλλά τα αξίζει.
Φυσικά η έννοια του έχω ή παίρνω κάτι με τον κόπο μου, τον αγώνα μου, την αξία μου, το αίμα μου είναι άγνωστη στους αριστερούς. Γι' αυτό θα πάρει κι η αριστερά αυτό που της "αξίζει".
-
@spi_duster said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Να σου θυμησω πως το εγκλημα των Παλαιστινιων της Χαμας εγινε σε μια στιγμη που το Ισραηλ εχει αποκαταστησει τη σχεση του με την Ιορδανια και την Αιγυπτο ενω ηταν ετοιμο το ιδιο να κανει και με τη Σαουδικη Αραβια. Οι Παλαιστινιοι εβαλαν φρενο και ο αντικειμενικος σκοπος τους επετευχθει.
Ακριβώς, στρατηγική κίνηση ήταν την ώρα που έφταναν σε συμφωνια και με τους Σαουδάραβες για να βάλουν φωτιά στην περιοχή και να προκαλέσουν μπαχαλο.
Δεν αμφισβητεί κανείς την ακραία δράση της Χαμάς , το θέμα είναι όμως τι γίνεται με το γενικότερο ζήτημα εκεί περά και πως κάτι έπρεπε να δοθεί και στους Παλεστήνιους τόσα χρόνια για να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα της απομόνωσης τους.
-
Σταμάτα επιτέλους να γράφεις ανοησίες μεγάλος άνθρωπος ρε Άντυ. Τι χάλια είναι αυτά;
Όλο ανοησίες, από "επικίνδυνες αριστερές" ως "δεν αξίζουν κράτος οι Παλαιστίνιοι", δεν ισχύει τίποτα από όσα γράφεις.
Όσο για τις γελοιότητες τις οποίες χρεώνεις στην αριστερά, ευτυχώς που έχουμε εσάς τους σοβαρούς κατα φαντασίαν μεσαιοταξίτες να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα ψηφίζοντας το ασκέρι του τσιτάχ γκόμενου
Μιλάμε για τρικυμία εν κρανίω. Από που να το πιάσεις, απίστευτη θλίψη όλο το κείμενο όπως πάντα.
-
Σου απαντώ απευθυνόμενος σε όλες τις αερολογίες και αστειότητες που ακούγονται από τους σοσιαλιστές και αριστερούς ομοιδεάτες σου.
Για να δείξω για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνοι είστε για τη χώρα με τον τρόπο που σκέφτεστε και λειτουργείτε. Και πόσο επιτακτική ανάγκη είναι τις δύσκολες εποχές που ζούμε να κοντύνετε πολιτικά όσο περισσότερο γίνεται.
Σοβαρά τώρα, θα γίνει Παλαιστινιακό κράτος επειδη είναι δίκαιο? Θα τους πουν οι Ισραηλινοί οικειοθελώς ή οποιοσδήποτε άλλος λαός αν ήταν στη θέση τους. Πάρτε αυτές τις εκτάσεις για να έχετε κι εσείς ένα κεραμύδι να βάλετε το κεφάλι σας? χα, χα, χα .
Εκεί που τελειώνει η γελοιότητα, αρχίζουν οι αριστερές απόψεις. Γι' αυτό είναι και επικίνδυνες, έχει εξαντληθεί η γελοιότητα και σοβαρεύουν τα πράγματα.
Έδωσαν οι Άραβες η άλλος εδάφη για κράτος στους Ισραηλινούς? Επειδη ήταν η γη των προγόνων τους και ήταν απάτριδες, άρα ήταν δίκαιο? Το κέρδισαν με πόλεμο και με το αίμα τους. Και ακόμα δεν τους το αναγνωρίζουν οι Άραβες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους διώξουν και να τους σκοτώσουν.
Άρα αν μπορούν οι Παλαιστίνιοι ας το κερδίσουν κι αυτοί με πόλεμο. Φυσικά δε μπορούν, γιατί σε αντίθεση με τους Ισραηλινούς. Είναι φανατικοί αμόρφωτοι κατσαπλιάδες, που δεν μπορούν όχι να συνενοηθούν μεταξύ τους. Ούτε τις ζωές των συμπατριωτών τους να προστατέψουν στοιχειωδώς, όπως φαίνεται κι από τη Γάζα.
Δεν κατάφεραν ούτε να εκμεταλευτούν με κάποιο τρόπο την ευκαιρία που τους έδωσε ο ΟΗΕ. Που αναγνώρισε κάποια εδάφη ως Παλαιστινιακό κράτος. Θα μπορούσαν να περιχαρακωθούν εκεί. Να φτιάξουν εκεί μια Χαμάς. Και να πουν πολεμάω να διώξω τους Ισραηλινούς από τα εδάφη μου, δίνω ένα δίκαιο αγώνα.
Δε θα γίνει ποτέ Παλαιστινιακό κράτος. Γιατί ακόμα κι αν το δικαιούνται, δεν το αξίζουν. Θα τα πάρει όλα το Ισραήλ. Που μπορεί να μην τα δικαιούται αλλά τα αξίζει.
Φυσικά η έννοια του έχω ή παίρνω κάτι με τον κόπο μου, τον αγώνα μου, την αξία μου, το αίμα μου είναι άγνωστη στους αριστερούς. Γι' αυτό θα πάρει κι η αριστερά αυτό που της "αξίζει".
Πωπω ρε Αντυ , απο που να το πιάσεις όλο αυτό που έγραψες ...
Απο το τέλος;
Αίμα και σπέρμα στους αριστερούς που τους αξίζει;;;
Τι ονειρεύεσαι;Αίμα , πόλεμο και με τον άξιο τσαμπουκά τους πήραν οι μεν εδάφη απο τους Άραβες ,
κατσαπλιάδες και αχρηστοι οι άλλοι που δεν έχουν τα μέσα να τα ξαναπάρουν πίσω... -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σου απαντώ απευθυνόμενος σε όλες τις αερολογίες και αστειότητες που ακούγονται από τους σοσιαλιστές και αριστερούς ομοιδεάτες σου.
Πωπω ρε Αντυ , απο που να το πιάσεις όλο αυτό που έγραψες ...
Απο το τέλος;
Αίμα και σπέρμα στους αριστερούς που τους αξίζει;;;
Τι ονειρεύεσαι;Αίμα , πόλεμο και με τον άξιο τσαμπουκά τους πήραν οι μεν εδάφη απο τους Άραβες ,
κατσαπλιάδες και αχρηστοι οι άλλοι που δεν έχουν τα μέσα να τα ξαναπάρουν πίσω...Κράτα το συμπέρασμα, που βγαίνει από την πραγματικη ζωή, όχι απ' τις αριστερές φαντασιώσεις. Και μη δίνεις και ιδιαίτερη σημασία σ' αυτά που λένε οι πολιτικοί περί δίκαιης λύσης και Παλαιστινιακού κράτους.
The winner takes it all. Οι Παλαιστίνιοι είναι χαμένοι πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Δεν τους αξίζει κάτι παραπάνω.
Με τα μυαλά που κουβαλάτε οι αριστεροί, τούρκικα θα γράφαμε τώρα στο forum και θα στέλναμε Έλληνες γενίτσαρους να πολεμήσουν με τη Χαμάς. Ενω οι Τούρκοι θα έπιναν καφέ στη Γλυφάδα, δίπλα στη θάλασσα.
-
Γενικά σε θέματα που δεν έχω προσωπική άποψη, μου αρέσει να μιλάω με άτομα που έχουν. Γνωρίζοντας πάντα και το υπόβαθρο τους, προσωπικό, πολιτικό, έθνικό κλπ...
Ετσι μίλαγα τα τελευταία χρόνια με ένα Σύριο σουνίτη πιστό μουσουλμάνο που ζει πολλά χρόνια στην χώρα, ήπιο γενικά και άκουγα για το Ισραήλ κλπ. Εχω μιλήσει και με Ελληνες Ισραηλίτες για την δική τους άποψη.
Τον τελευταίο καιρό μιλάω με χριστιανούς από τον Λίβανο, ορθόδοξους και καθολικούς και ακούω και την δική τους άποψη.Γενικά εκεί στην Μέση Ανατολή είναι μπερδεμένα τα πράγματα και παίζουν πολλές αλήθειες όπως και πολλά λεφτά. Αλλά το βασικό είναι ότι εύκολα οι μουσουλμάνοι κάνουν εγκλήματα πολέμου, σκοτώνοντας αμάχους με αποτέλεσμα μετά κυρίως οι ισραηλινοί να κάνουν τα ίδια ίσως και χειρότερα, όπως και κάποιες άλλες παραστρατιωτικές οργανώσεις για λόγους τυφλής εκδίκησης.
Οι υπόλοιποι λαοί υποφέρουν, ενώ όλη περιοχή έχει φυλές και όχι έθνη.
-
Αν δικαιούνται κράτος οι καημένοι οι Παλαιστίνιοι να φτιάξουμε και ένα ακόμα για τους άλλους καημένους τους Κούρδους; τι λένε τα μουσλιμια και ο ταγιδ;
-
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αν δικαιούνται κράτος οι καημένοι οι Παλαιστίνιοι να φτιάξουμε και ένα ακόμα για τους άλλους καημένους τους Κούρδους; τι λένε τα μουσλιμια και ο ταγιδ;
Δεν είναι Παλαιστίνιοι αυτοί, Παλαιστίνιος ήταν ο Γιεσέρ Αραφάτ που δήλωνε και απόγονος Φιλισταίων, αυτοί είναι η Χαμάς μια Ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση με παγκόσμια απήχηση.
-
"Η Χαμάς μας πυροβολεί για να μη φύγουμε", δηλώνει κάτοικος της Γάζας
Αξιωματικός: Δε θέλω να κινδυνεύσετε. Γι΄αυτό σας λέω να πάτε προς το Χαν Γιουνίς.
Άμαχος Γάζας: Όλοι οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι....
Αξιωματικός: Ποιος μπλοκάρει τον δρόμο; Η Χαμάς;
Άμαχος Γάζας: Ναι.
Αξιωματικός: Πώς μπλοκάρουν τον δρόμο; Εξηγησέ το μου...
Άμαχος Γάζας: Πυροβολούν τον κόσμο...
Γίνονται τέτοια από την Αγία Χαμάς;
-
Αυτή η αγάπη των αριστερών για τα φονταμενταλιστικά ισλαμικά κινήματα που είναι ενάντια στους σιωνιστές εξηγούνται εύκολα.
Το λεει η " Βίβλος " τους , η 3η έκδοση (αυτή που μεταφράστηκε και στα Ελληνικά) της
Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειαςλήμμα «σιωνισμός»: μορφή ρατσισμού και ρατσιστικών διακρίσεων
στις προηγούμενες εκδόσεις όμως έλεγε άλλα
In the huge official Soviet Encyclopedia published in those times we find a positive attitude towards Zionism. It said that Jewish migration to Palestine had become a "progressive factor" because many of the immigrants stood on the left and were also workers and these could be used against the pro-British Arab sheikhs!
https://www.marxist.com/israel-stalin-zionism150503.htm
πάω τώρα για φρεντο το μέτριο μυαλό μου γίνεται ζελές όταν προσπαθεί να κατανοήσει τις σκέψεις στον υπερφυσικό εγκέφαλο των μεγάλων κομμουνιστών ...
ευτυχώς τα "εμβόλια" Ντιεγκο /πηλιου με προστατεύουν απο massive stroke
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αυτή η αγάπη των αριστερών για τα φονταμενταλιστικά ισλαμικά κινήματα που είναι ενάντια στους σιωνιστές εξηγούνται εύκολα.
Το λεει η " Βίβλος " τους , η 3η έκδοση (αυτή που μεταφράστηκε και στα Ελληνικά) της
Μεγάλης Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειαςλήμμα «σιωνισμός»: μορφή ρατσισμού και ρατσιστικών διακρίσεων
In the huge official Soviet Encyclopedia published in those times we find a positive attitude towards Zionism. It said that Jewish migration to Palestine had become a "progressive factor" because many of the immigrants stood on the left and were also workers and these could be used against the pro-British Arab sheikhs!
πάω τώρα για φρεντο το μέτριο μυαλό μου γίνεται ζελές όταν προσπαθεί να κατανοήσει τις σκέψεις στον υπερφυσικό εγκέφαλο των μεγάλων κομμουνιστών ...
Άλλαξε η γραμμή "σας" τελευταία ή απλά εσύ είσαι εκτός γραμμής;
Επί έναν αιώνα μας κατηγορείται για τον περιβόητο Εβραιοκίνητο μπολσεβικισμό. Τι να πρωτοθυμηθείς από τον Τρότσκι ( ίσως ο πιο γνωστός Εβραίος των μπολσεβίκων ) εώς τον Αβρααμ Μπεναρόγια στην Ελλάδα , σημαία κάνατε το "σιωνιστικά υποκινούμενα κινήματα".
Θα ψάξω μήπως ο πολυγραφότατος Σπύρος-Άδωνις έχει γράψει κάτι επί του θέματος.
-
Κι αν δεν έχει γράψει ο Άδωνις, σε κάποιο πανεπιστήμιο του Τέξας ή του Midwest όπου διδάσκεται η ιστορία της Βίβλου, όλο και κάποιος λόγιος θα υπάρχει, πιθανον να έχει θητευσει και σε πόλεμο για να πληρώσει τα δίδακτρα, που να έχει αποφανθεί συγγραφικά επι του Μεσανατολικου ζητήματος.
-
Ο φίλος μου ο monman2 έχει άδικο όταν συγκρίνει την Χαμάς με τον ISIS: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1529352/to-israil-leei-oti-i-chamas-einai-to-isis-alla-den-einai/
Επίσης έχει λάθος όταν νομίζει ότι οι παλαιστίνιοι είναι όλοι τρομοκράτες: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1529891/ti-pragmatika-pisteyoyn-oi-palaistinioi-gia-ti-chamas/
-
Ναι αλλά ο κάθε μονμαν έζησε ως ΔΥ κι αξιώθηκε να δει ιαπωνική τεχνολογία και τώρα πιστεύει ότι οφείλει να παρουσιάζεται ως βασιλικοτερος του βασιλέως της Δύσης, να γίνεται και λίγο τζερτζελες στο φόρουμ να περνάει όμορφα η σύνταξη, όπως του εύχομαι και του συγκεκριμένου και όλων.
Το θέμα είναι ότι εμείς δεν ζούμε στο Γουαϊόμινγκ, έχουν ματώσει οι γονείς και οι παππούδες μας όπως σήμερα οι άνθρωποι του Ισραήλ/Παλαιστίνης.
Και γι αυτό πρέπει να αντιμετωπίζουμε με περισσότερο σεβασμό τις εν εξελίξει Γενοκτονίες, με όποιο μανδύα κι αν παρουσιάζονται. -
@civil357 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Άλλαξε η γραμμή "σας" τελευταία ή απλά εσύ είσαι εκτός γραμμής;
Επί έναν αιώνα μας κατηγορείται για τον περιβόητο Εβραιοκίνητο μπολσεβικισμό. Τι να πρωτοθυμηθείς από τον Τρότσκι ( ίσως ο πιο γνωστός Εβραίος των μπολσεβίκων ) εώς τον Αβρααμ Μπεναρόγια στην Ελλάδα , σημαία κάνατε το "σιωνιστικά υποκινούμενα κινήματα".
Θα ψάξω μήπως ο πολυγραφότατος Σπύρος-Άδωνις έχει γράψει κάτι επί του θέματος.
Δεν χρειάζεται ψάξιμο,είναι γνωστή η αγάπη και ο σεβασμός που έχουν δείξει στους Εβραίους οι δεξιοί κυρίως μέσω του Εθνάρχη (τους).Ο αγώνας που έδωσε για την ιστορική μνήμη αλλά και πρακτικά ζητήματα,είχε αποτέλεσμα να αποφυλακιστει και να απελαθεί ο λεγόμενος δήμιος της Θεσσαλονίκης Μερτεν.Υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου,τον σχεδόν αφανισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης,την αρπαγή των περιουσιών τους,ακόμα και για τυμβωρυχία στο νεκροταφείο τους!Τροποποιησε μέχρι και τον νόμο για τους εγκληματίες πολέμου και αλλά τέτοια όμορφα.
-
Πάτησα κάλο όταν αναφέρθηκα στα αρχεία ...
Επίθεση απο όλα τα μέτωπα. Ισραήλ έγινα ! -
Χαλαρά γιορτάζετε σήμερα πάνω!
-
Πάτησα κάλο όταν αναφέρθηκα στα αρχεία ...
Επίθεση απο όλα τα μέτωπα. Ισραήλ έγινα !Και δε χαίρεσαι? Άμα γίνεις Ισραήλ όλο κερδισμένος θα βγαίνεις.
Κι άσε τους αριστερούς να ψήνονται στηζουμίγκρίνια τους. -
Δεν μπορώ να το βρώ κάπου επίσημα αλλά αν δεν κάνω λάθος κάπου έχω διαβάσει πως ο Στάλιν ήταν ο πρώτος που εκτός απο αυτή την... ενθάρρυνση των Ρώσων Εβραιών να πάνε στα πατρώα εδάφη τους , τους εξόπλισε και με στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στον πόλεμο με τους Αραβες για να βάλει χέρι στην περιοχή που ελεγχόταν αποκλειστικά απο τους Βρεττανούς.
Βρήκα κάτι:
https://mosaicmagazine.com/essay/israel-zionism/2017/11/who-saved-israel-in-1947/
According to Abba Eban, Israel’s first UN ambassador, without the Soviet vote in favor of partition (together with the votes of four satellite nations), and without the arms provided by the Soviet bloc, “we couldn’t have made it, either diplomatically or militarily.”
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]